Коментари - Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет | Днес.dir.bg

Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет

Готова е балистичната експертиза за убийството на Татяна Стоянова. Тя е застреляна със сигнално- газов пистолет, преправен за стрелба с бойни патрони.

Обратно в новината

Коментари - Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет | Днес.dir.bg

Коментари

с преправена тръба ,та да се мъчи!

и да хванат извършителя на убийството, това нищо не е. Пита се в задачата кога ще почнат да разплитат свинските черва? И кой?

На всички ни е ясно че показния разстрел на Татяна е последния "жълт" картон за кмета на Пазарджик!! По месната кабеларка в едно предаване бяха изнесени много факти за "дейността" на Тошко Попов--- защо Прокуратурата не работи , като хората???? Защо ???Нека се ПРОВЕРИ "кадруването" в Пазарджик по времето на Тошко Попов!!! Нека се проверят "сделките" с Общински имоти!!

сладки с общински имоти - със сигурност участва и местната прокуратура, така че как да се самосезира

Все пак жалко за жената!Между другото моля за малко компететност от страна на пишещите журналисти. Кметовете на общини НЯМАТ началници на кабинети. Такава длъжност съгласно Закона за администрацията имат само министрите.

Май, каквото търсила е намерила.

Ако беше простосмъртен българин,като 95 процента от населението,дали някой щеше да се интересува как е убит,явно животът на местните мутри,мутреси и техните деца е от стратегическо значение за властта

Във всяка истинска държава при такъв скандал кмета веднага сам напуска всички постове! Институциите и общественото мнение го погват без прошка и увъртане! Разнищват всяка похарчена монета от джоба на данъкоплатеца и изследват зависимости! Обществото го сочи с пръст и вика - този е деморализатора! А сега какво? Наблюдаваме един наглец, селски тарикат, дето езика, поведението и маниерите са като на феодал! Ама е много фалшив! Всички виждат и знаят, че това е една публична екзекуция за назидание! Тя крещи - Не се ебавай с нас! Отвратен съм от българската действителност!

Това актуална снимка на убитата ли е ? Тука като че ли виждам по младо девойче ,сигурно е в началото на стажа и

"Бързата кучка, слепи ги ражда" "Бързата работа, срам за майстора" ....... Пак ще отворим работа на съдът в Страсбург и разходи на данъкоплатеца!

Ние нямаме нужда от терористи от Ислямска държава. Сами се справяме с убииствата.

Най простия криминалист аматьор щеше да разследва първо кмета. Той е в основата на това убийство било директно, било косвено. Криминалистите у нас са продукти на комунистическата школа в Симеоново, където преподаватели са отбрани комуно номенклатури - дебили.

кметееее,кмете....помисли си

...Какво значение има с какво е убита ...такава плюнка като тази въшка може да се убие и с един точен юмрук между очите... Въпросът е ....защо е ...УБИТА..... Дали заради това,че със своята лакомия ,алчност и безскрупулност,през тези години не е УБИЛА...ДЕСЕТКИ ЖИВОТА И НАДЕЖДИ....

ни занимават с какво е убита, как е убита.По важното е службите да си свършат работата и да хванат убиеца/ците.Другото само гъделичка дребни страсти.

Ако полицията си свърши работата както трябва, съдебната система ще е безсилна с/у добре подготвено обвинение от прокуратурата. Така че, 1 милиард не е нищожна сума, при условие, че всяко семейство и фирма е със СОТ, охранителни фирми, застраховки, решетки, блиндажи. Събираемостта на глоби и такси не е толкова голяма, колкото ни се иска. По-важно е за каква дейност се получават заплатите? Е, на повечето хора е ясно, това е репресивния апарат на управниците, плаща БГ гражданин данъци, на брой повече от Османското иго и както чета е доволен. Спете спокойно.

От дамско оръжие, през Макаров до газов пистолет - и то "само" за седмица ! Както се казва преработиха се - "удръвници" в труда ... Поне знаят, че е от огнестрелно оръжие, но сигурно и това не могат да потвърдят, защото пречи на разследването ... А колко ли време ще им трябва да разберат защо е убита - май това е по-важното ...

ама --- друг път

Всъщност няма как да знаят и че е преправян пистолет, ама тва е друга тема. Няма ли го оръжието могат само да гадаят с какво е стреляно. Всеки боен пистолет може да бъде така преправен с леки козметики, че да даде различен "отпечатък" по гилзата и куршума при всяко различно нападение.

Моля МВР да си провери и версията че това е циганско отмъщение за ареста на Ахмед Муса и развалената им идилия за кратко в циганската махала.Когато присъстват полицаи немогат да се продават цигари и наркотици.Това е много вероятно да е причина за покушението.

не с какво а защо е убита ни кажете !

Убита е защото е пречила на КФН и лично на Мавродиев !!!!

Нашият подправен пистолет за Доган даже не гръмна !

Каква ''БАЗА ДАННИ'' за отпечатъци в МВР?????????????????????????? Никъде не е казано, че убиецът трябва да е от контингента на МВР??? Може да е някой човек, който за пръв пъ извършва убийство! Как тогава отпечатъците му ще са в ''Базата данни'' на МВР???? Кога най-после БОКЛУЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ МВР И ЩЕ ДОЙДАТ ИСТИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ?????????????????????????????

N. S.

Ми откъде да дойдат, бе приятелю ? Те навремето от чобани, говедари и ратаи станаха милиционери (и то офицери). Сега техното поколение е пак там, в полицията. От къде да дойдат тези специалисти ? То трябва да си учил, и то сериозни институти и школи, не Изгорялата Гимназия. Да не говорим, че трябва и да си роден за това, IQ-то да ти е вложено от рождение, да си белязан да станеш детектив........

Без да имам претенции за разбирач, мисля , че МВР пак е задействало отрядите Спецназ по-извесни като Белите лилии или Ескадроните на смърта. Така,че не очаквайте да бъде разкрит поръчителя . Тази практика май вече ни е познат като се почне от Крушата мине се през Луканов ,Илиеви, Димата и т.н.

Адмирации за компетентните разследващи органи. От убийство, извършено от професионален убиец, стигна се до убийство с газов пистолет с подменена цев, а утре ще се окаже друго. Такива ще са и резултатите за мотивите и делото отива в небитието, както всички престъпления в България. Излишен е и въпроса за контрола на оръжията и боеприпасите в България. Някой знае ли бюджета на МВР, по-конкретно ФРЗ.

Със сигурност е в пъти по-малък от този на съдебната система, която само си бърка в носа, прибира едни пачки отделно и това е. За беден съдия чувал ли си ? На съдия децата и внуците да учат в България знаеш ли ?! Всички учат в чужбина, живеят в собствени жилища в Милано или Лондон и някой ден ще се завърнат да управляват е такива капути като теб.

През 2010 година ведомството е разполагало с 1.039 млрд. лв., през 2011 г. с 1.090 млрд. лв., през 2012 г. с 1.045 млрд. лв., през 2013 г. с 1.252 млрд. лв. и 1.260 млрд. лв. за 2014 година. През годините парите за МВР за разпределени основно за разходи за персонал (заплати и осигуровки), издръжка и капиталови разходи, които традиционно са най-малкото перо в бюджета. За 2015 година предвидените пари за МВР са 1.031 млрд. лв., от които за персонал са заделени 936 млн. лв.

А знаеш ли колко приходи в бюджета има - от събрани глоби и такси. Горе-долу МВР си покрива разходите, за разлика от другите министерства.

Преправен газов пистолет и засякъл патрон? Това звучи ТОЛКОВА аматьорски... при наличието на толкова оръжие, легално и нелегално, да се довериш на нещо, което не би гръмнало?? Да търсят любовник със страст към самоделните оръжия...

link вече се научи да ползва буквата "ѝ". Благодаря, link!

я бяха убили кво от това? По важно е не с какво, а ЗАЩО са я убили.

Няма абсолютно никакъв проблем един газов пистолет да се преработи в боен. Ако се направи както трябва, ще стреля и полуавтоматично. Разбира се, не всеки газов пистолет е удачен за преработка, някои са по-подходящи от други, освен това бойните боеприпаси трябва да са по-маломощни. И, няма нищо чудно да се ползват от професионалисти - бойните пистолети обикновено имат "история", по отпечатъка върху проектила може да се проследят в някаква степен, докато подобни преправки нямат и когато бъдат унищожени след изпълнение на задачата, не остават абсолютно никакви следи. Също така няма проблем въздушна пушка да се преработи във флоберова и съм сигурен, че има извършени професионални убийства с такива. Единственото, което е съмнително в статията е, че се изказва категоричното заключение, че изстрела е произведен от преправен газов пистолет. Напълно е възможно да е използван изцяло самоделен пистолет, защото труда за преправяне е кажи-речи колкото за направата на цял пистолет. А, не виждам какви ще са разликите в намерените улики в двата случая.

Вашето писание е грамотно. За разлика от това на пресцентъра на МВР ;)

Професионалист такова оръжие не използва. понеже може да засече или да пръсне и да му изкара очите.По вероятно е нарочно да са подхвърлени такива улики които да водят към нищото.Газовите пистолети не са от желязо, а от цам и затворът им не издържа повече от няколко изстрела.Версията за преправено оръжие често обслужва разследващите или за заблуждение на убиеца или за прикриване на своята безпомощност.

Sargon lll

Става въпрос за "преправен" газов пистолет. Това означава, че освен цевта, в почти всички случаи трябва да се промени и затвора. Затова казвам, че по-добре е да си направиш самоделен, тъй като труда е почти същия, а не трябва да се съобразяваш със съществуващата база. От друга страна, макар и рядко, се срещат солидно направени газови пистолети. Грамотно изпълнена преработка или самоделка не засича по-често от купешко оръжие. Много често засечките стават заради боеприпаса. Наскоро на едно стрелбище опатках стотина флоберови патрона, два или три от тях не произведоха изстрел, това не е много малък процент.

Всеки знае газовия пистолет иж78 руско производство.едно към едно с макаров.след смяната на цевта

А цев откъде ще намериш, та да я смениш? Просто преправянето на газов пистолет става доста по-лесно по други начини. А ние сме смеехме на Ахмед Доган и Октай Енимехмедов :)))

ИЖ78 всъщност е разновидност на ПСМ. Компактността е предимството на ПСМ-а, но патроните му (5.45) са били проблем дори и за руснаците, в смисъл, че са дефицитни. ИЖ стреля със стандартни 9х18 пара и е съвсем малко по-дебел от ПСМ-а. Компактността, обаче, остава.

Кмета има пръст в убийствато?

Като им гледам изпълненията по медиите, аз също отивам в тази посока. Не може да ми приказва кметът, че убитата е била до него повече осемнадесет години. На колко години е била в началото?

Горката,ако беше крала с мярка,а така и нейния шеф,все още да е жива.Защо никой не пита откъде има толкова пари,че да кара скъп джип и да има палат със 700 лева заплата.Предполагам,че кмета не е бил безразличен към нея,но и той е пословично богат,но у нас никога не се пита и проверява кой как е забогатял и откъде са му парите,че ако започнат става страшно.

Тя ,ако е крала ,съвсем не е сама в този кметски екип. Ако е прибирала дадени й рушвети,то значи други са крали,за да имат тези пари,а рушветите са,да пазят още по-големите им пари.Изкушението й,да приема рушвети от крадци и мошеници я отведе в отвъдното,но защо никой не коментира именно тях=първоизточниците на тези трагедии? Защо не нападате тях,а само тази,която се е изкушила?даващите подкуп са по- големи престъпници по повече причини!Условията за ненаказуемост при даване и приемането на подкупи ще поддържа тези злостни практики и неминуемо ще има подобни следствия.

кога става въпрос за наш чиляк. А може и да е номер та да се замажат далаверите. както се казва "ако бе мирно сидяло, не би чудо видяло" А рядкото ми ходене до Пазарджик и срещата с тамошните хора приказката ми е " разбереш ли че е от пазарджик бъди внимателен, много внимателен".

Ако беше в затвора, щеше да е жива.

Ехоооо къде е БРЕНДО????? ХаХа....господа следователи....пак ли Ви пращат в трета глуха сегашните.....гонете ама ги пуснете....и какво с тази....Вие си го знаете случая....

Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет... А, утре ще се окаже, че е убита с преправен макаров за газови патрони. Днес по друг случай за двоен разстрел (от последните 10-тина дена) се оказа, че имало задържан, КОЙТО ВЕЧЕ БИЛ ЗАДЪРЖАН ЗА ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Очакваме да се окаже, че наистина той е убил семейната двойка, въпреки че в момента е бил в ареста...

Сутринта писаха че било професионално изпълнение. Сега с преправен газов пистолет - направи си сам. Българската журналистика е като всичко останало в тази скапана държава.

Всяка областна дирекция има назначен говорител той така им казва на журналистите те и така публикуват. От тук си извади заключение че се пази голяма тайна в момента за убитата. И какво показва това че май кашата е голяма. В тоя град няма ДПС, БСП, ГЕРБ и т.н. всички са заедно да усвояват пари.

Във Варна също има измамени наскоро....

Според мен всичките убити са умряли от алчност лихвара от пловдив.срекретарката на кмета.съпрузите измамници.застрахователя жалко че са толкова млади

Vasquez

Алчността е един от седемте смъртни гряха. Тя разрушава Живота на душата на човека, продънва я до самия ад, където са падналите демони. Не е изключено някой друг демон да е видял сметката на всеки един тъмен ангел - счепкали са се от алчност за пари, не са стигнали до консенсус и бум... Знаете ли, че Християнството забранява лихварството и въобще заробването заради пари? Според Закона брат на брата си по Вяра няма право да взима лихва, а когато му е дал заем, а той не може да му го върне поради разорение и бедност - трябва да му опрости дълга. Да сте чували да има Християнска банка за безлихвени заеми? А някой християнин да е дал заем без да му го връща някой бедняк да познавате? Аз лично не знам и се питам при толкова много убийства и грабежи, войни и ужаси, за които чета нон-стоп по новините, дали Християнството не е изчезнало от този свят, а на негово място да се появило някакво уродливо негово подобие...

Жалко ама и за нас, че остаряхме бедни :)))

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието. Хе Хе

това значи, че казал: Хващайте един за ушите и го арестувайте, а после съдът ще го пусне поради липса на доказателства.

Aльоо, редакторитее. Няма такова животно като "незаконен газов пистолет". Газ-сигналното "оръжие" не е на разрешителен режим, а само на уведомителен. Айде почнете да се информирате преди да пишете изсмукани от мръсните ви пръстчета фантасмагории. Та, следователно пистолета си е бил ама 100% законен. Самото му преправяне под боен патрон вече го прави огнестрелно оръжие и подобен род дейности за разлика от САЩ тук са забранени. От което следва пък извода че пистолетът не е марка Макаров както по рано обявихте. Също така не можеш да убиеш някой със заглушител щото 1-во: много ще го боли и ще вика докато го удряш по главата и 2-ро: Трудно можеш да задържиш някой да ти седи мирно докато го удряш.

Пич, за заглушителя не съм съгласен, Аз да си те фрасна по главата с ПБС1 дето е за калашника, пък ако можеш викай. Ама гаранция ти давам че няма да можеш. Но че е неудобно неудобно е. С приклада е по лесно и по сигурно.

Anachronos

Ся ПСБ-то е друга работа и тежи доста. Аз говоря за правените от така наречените "майстори" оръжейници " в БГ заглушители дето не стават много за работа, ама им ги купуват.

Обиеца вироятно е ползвал прашка.

Обиеца ?

ли рече?Чия прашка е използвал,на жена си ?

Ако този стрелец с преправен газов пистолет дава такова групиране,този ще е Снайпер No.1 на Света,бе!Айде,у лево!

"Предстои да бъде разкрита банковата тайна и да бъдат оповестени сметките на убитата," То въобще има ли банкова тайна след като топлофикация редовно наднича в сметки на лица които въобще не са и клиенти?

Отпечатъкът до момента не е дал съвпадение с базата данни на МВР. От разследващите органи досега разбрах, че убиецът не е видян на камера , че няма съвпадение на пръстови отпечатъци и че в някакъв момент ще разкрият личните сметки на жертвата. И ако искат утре да рапортуват на Борисов че са разкрили кой е убиеца, единственият начин е , както се изрази един съфоромец, е да си назначат някой за "убиец".

Vasquez

Има и друг начин - убиецът да се предаде, за да не рухне доверието в Бойко Борисов. Малко вероятно, но съществува като възможност. Има и друг вариант - престъпна организация поема отговорност за екзекуцията чрез комюнике в Интернет или по някоя телевизия - хем агнето цяло, хем вълкът сит /на полицията работата е свършена, на престъпниците също/.

за 10 дена намериха отпечатък и разбраха какво е оръжието. С тези темпове към края на века може и да заловят някого. По другото убийство на съпрузите - също: за две седмици разбраха какъв е пистолета. "Хвала на такиви органи" - както казваше Мамалев в онова тв-предаване!

за отпечатъка го претоплихте, ве! Аре стига стари манджи!Като нема за какво да пишете, ми не пишете, за да не се излагате, поне.

Дойде човекът на власт и убийствата отново започнаха!

Червен чокундур, 90% умряхте от глад, кога ще прогледнете останалите

доколкото ми е известно ,само аз мога да бъда преправян. Газовите пистолети от други страни се пръскат в ръцете на нападателя ,при опит с бойни патрони.

не ни интересува с какво е убита, а от кого и защо! ама нали другаря Борисов взе лично, присърце убийствата, сега ще ни занимавате с простотии..само и само за да му угодите и да симулирате трескава работа и "забележителен" напредък.

Kalin

Когато Борисов следи нещо такова лично обикновено после ни осъждат в Страсбург и всичко което е разкрито се оказва партенка.

Дал им една седмица за разкриване на серията поръчкови убийства?На Боко не му ли е ясно, че в България за разследване на убийство, ако ИЗОБЩО даде резултат са необходими от 8 до 12 години?И пак се оказва, че като се излезе пред съда нещата са осрани...

Тая версия нещо ми се чини- ялова. Професионален килър с преправен газов пистолет ? Макаров. Смях. Може пък да търсят някoя дребна риба да опере пешкира....

Нали мухоБойко дал срок до една седмица да се разкрият всички убийства от последните дни - трябва да се изпълнява... Сега ще хванат някоя цаца и ще го "обработват" докато не си признае, че е стрелял и по папата... После - отчети, похвали, мухоБойко - пръв борец и т.н....

БОГ ДА ПРОСТИ МОМИЧЕТО И ДА ДАДЕ СИЛИ НА РОДИТЕЛИТЕ МУ ДА ХОДЯТ ПО ГРОБИЩА. А,ЧЕ НЯМА ДА ХВАНАТ ИСТИНСКИЯТ УБИЕЦ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО. ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРИ СЕСТРИ БЕЛНЕЙСКИ...

Коментари - Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет | Днес.dir.bg

Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет

Готова е балистичната експертиза за убийството на Татяна Стоянова. Тя е застреляна със сигнално- газов пистолет, преправен за стрелба с бойни патрони.

Обратно в новината

Коментари - Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет | Днес.dir.bg

Коментари

с преправена тръба ,та да се мъчи!

и да хванат извършителя на убийството, това нищо не е. Пита се в задачата кога ще почнат да разплитат свинските черва? И кой?

На всички ни е ясно че показния разстрел на Татяна е последния "жълт" картон за кмета на Пазарджик!! По месната кабеларка в едно предаване бяха изнесени много факти за "дейността" на Тошко Попов--- защо Прокуратурата не работи , като хората???? Защо ???Нека се ПРОВЕРИ "кадруването" в Пазарджик по времето на Тошко Попов!!! Нека се проверят "сделките" с Общински имоти!!

сладки с общински имоти - със сигурност участва и местната прокуратура, така че как да се самосезира

Все пак жалко за жената!Между другото моля за малко компететност от страна на пишещите журналисти. Кметовете на общини НЯМАТ началници на кабинети. Такава длъжност съгласно Закона за администрацията имат само министрите.

Май, каквото търсила е намерила.

Ако беше простосмъртен българин,като 95 процента от населението,дали някой щеше да се интересува как е убит,явно животът на местните мутри,мутреси и техните деца е от стратегическо значение за властта

Във всяка истинска държава при такъв скандал кмета веднага сам напуска всички постове! Институциите и общественото мнение го погват без прошка и увъртане! Разнищват всяка похарчена монета от джоба на данъкоплатеца и изследват зависимости! Обществото го сочи с пръст и вика - този е деморализатора! А сега какво? Наблюдаваме един наглец, селски тарикат, дето езика, поведението и маниерите са като на феодал! Ама е много фалшив! Всички виждат и знаят, че това е една публична екзекуция за назидание! Тя крещи - Не се ебавай с нас! Отвратен съм от българската действителност!

Това актуална снимка на убитата ли е ? Тука като че ли виждам по младо девойче ,сигурно е в началото на стажа и

"Бързата кучка, слепи ги ражда" "Бързата работа, срам за майстора" ....... Пак ще отворим работа на съдът в Страсбург и разходи на данъкоплатеца!

Ние нямаме нужда от терористи от Ислямска държава. Сами се справяме с убииствата.

Най простия криминалист аматьор щеше да разследва първо кмета. Той е в основата на това убийство било директно, било косвено. Криминалистите у нас са продукти на комунистическата школа в Симеоново, където преподаватели са отбрани комуно номенклатури - дебили.

кметееее,кмете....помисли си

...Какво значение има с какво е убита ...такава плюнка като тази въшка може да се убие и с един точен юмрук между очите... Въпросът е ....защо е ...УБИТА..... Дали заради това,че със своята лакомия ,алчност и безскрупулност,през тези години не е УБИЛА...ДЕСЕТКИ ЖИВОТА И НАДЕЖДИ....

ни занимават с какво е убита, как е убита.По важното е службите да си свършат работата и да хванат убиеца/ците.Другото само гъделичка дребни страсти.

Ако полицията си свърши работата както трябва, съдебната система ще е безсилна с/у добре подготвено обвинение от прокуратурата. Така че, 1 милиард не е нищожна сума, при условие, че всяко семейство и фирма е със СОТ, охранителни фирми, застраховки, решетки, блиндажи. Събираемостта на глоби и такси не е толкова голяма, колкото ни се иска. По-важно е за каква дейност се получават заплатите? Е, на повечето хора е ясно, това е репресивния апарат на управниците, плаща БГ гражданин данъци, на брой повече от Османското иго и както чета е доволен. Спете спокойно.

От дамско оръжие, през Макаров до газов пистолет - и то "само" за седмица ! Както се казва преработиха се - "удръвници" в труда ... Поне знаят, че е от огнестрелно оръжие, но сигурно и това не могат да потвърдят, защото пречи на разследването ... А колко ли време ще им трябва да разберат защо е убита - май това е по-важното ...

ама --- друг път

Всъщност няма как да знаят и че е преправян пистолет, ама тва е друга тема. Няма ли го оръжието могат само да гадаят с какво е стреляно. Всеки боен пистолет може да бъде така преправен с леки козметики, че да даде различен "отпечатък" по гилзата и куршума при всяко различно нападение.

Моля МВР да си провери и версията че това е циганско отмъщение за ареста на Ахмед Муса и развалената им идилия за кратко в циганската махала.Когато присъстват полицаи немогат да се продават цигари и наркотици.Това е много вероятно да е причина за покушението.

не с какво а защо е убита ни кажете !

Убита е защото е пречила на КФН и лично на Мавродиев !!!!

Нашият подправен пистолет за Доган даже не гръмна !

Каква ''БАЗА ДАННИ'' за отпечатъци в МВР?????????????????????????? Никъде не е казано, че убиецът трябва да е от контингента на МВР??? Може да е някой човек, който за пръв пъ извършва убийство! Как тогава отпечатъците му ще са в ''Базата данни'' на МВР???? Кога най-после БОКЛУЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ МВР И ЩЕ ДОЙДАТ ИСТИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ?????????????????????????????

N. S.

Ми откъде да дойдат, бе приятелю ? Те навремето от чобани, говедари и ратаи станаха милиционери (и то офицери). Сега техното поколение е пак там, в полицията. От къде да дойдат тези специалисти ? То трябва да си учил, и то сериозни институти и школи, не Изгорялата Гимназия. Да не говорим, че трябва и да си роден за това, IQ-то да ти е вложено от рождение, да си белязан да станеш детектив........

Без да имам претенции за разбирач, мисля , че МВР пак е задействало отрядите Спецназ по-извесни като Белите лилии или Ескадроните на смърта. Така,че не очаквайте да бъде разкрит поръчителя . Тази практика май вече ни е познат като се почне от Крушата мине се през Луканов ,Илиеви, Димата и т.н.

Адмирации за компетентните разследващи органи. От убийство, извършено от професионален убиец, стигна се до убийство с газов пистолет с подменена цев, а утре ще се окаже друго. Такива ще са и резултатите за мотивите и делото отива в небитието, както всички престъпления в България. Излишен е и въпроса за контрола на оръжията и боеприпасите в България. Някой знае ли бюджета на МВР, по-конкретно ФРЗ.

Със сигурност е в пъти по-малък от този на съдебната система, която само си бърка в носа, прибира едни пачки отделно и това е. За беден съдия чувал ли си ? На съдия децата и внуците да учат в България знаеш ли ?! Всички учат в чужбина, живеят в собствени жилища в Милано или Лондон и някой ден ще се завърнат да управляват е такива капути като теб.

През 2010 година ведомството е разполагало с 1.039 млрд. лв., през 2011 г. с 1.090 млрд. лв., през 2012 г. с 1.045 млрд. лв., през 2013 г. с 1.252 млрд. лв. и 1.260 млрд. лв. за 2014 година. През годините парите за МВР за разпределени основно за разходи за персонал (заплати и осигуровки), издръжка и капиталови разходи, които традиционно са най-малкото перо в бюджета. За 2015 година предвидените пари за МВР са 1.031 млрд. лв., от които за персонал са заделени 936 млн. лв.

А знаеш ли колко приходи в бюджета има - от събрани глоби и такси. Горе-долу МВР си покрива разходите, за разлика от другите министерства.

Преправен газов пистолет и засякъл патрон? Това звучи ТОЛКОВА аматьорски... при наличието на толкова оръжие, легално и нелегално, да се довериш на нещо, което не би гръмнало?? Да търсят любовник със страст към самоделните оръжия...

link вече се научи да ползва буквата "ѝ". Благодаря, link!

я бяха убили кво от това? По важно е не с какво, а ЗАЩО са я убили.

Няма абсолютно никакъв проблем един газов пистолет да се преработи в боен. Ако се направи както трябва, ще стреля и полуавтоматично. Разбира се, не всеки газов пистолет е удачен за преработка, някои са по-подходящи от други, освен това бойните боеприпаси трябва да са по-маломощни. И, няма нищо чудно да се ползват от професионалисти - бойните пистолети обикновено имат "история", по отпечатъка върху проектила може да се проследят в някаква степен, докато подобни преправки нямат и когато бъдат унищожени след изпълнение на задачата, не остават абсолютно никакви следи. Също така няма проблем въздушна пушка да се преработи във флоберова и съм сигурен, че има извършени професионални убийства с такива. Единственото, което е съмнително в статията е, че се изказва категоричното заключение, че изстрела е произведен от преправен газов пистолет. Напълно е възможно да е използван изцяло самоделен пистолет, защото труда за преправяне е кажи-речи колкото за направата на цял пистолет. А, не виждам какви ще са разликите в намерените улики в двата случая.

Вашето писание е грамотно. За разлика от това на пресцентъра на МВР ;)

Професионалист такова оръжие не използва. понеже може да засече или да пръсне и да му изкара очите.По вероятно е нарочно да са подхвърлени такива улики които да водят към нищото.Газовите пистолети не са от желязо, а от цам и затворът им не издържа повече от няколко изстрела.Версията за преправено оръжие често обслужва разследващите или за заблуждение на убиеца или за прикриване на своята безпомощност.

Sargon lll

Става въпрос за "преправен" газов пистолет. Това означава, че освен цевта, в почти всички случаи трябва да се промени и затвора. Затова казвам, че по-добре е да си направиш самоделен, тъй като труда е почти същия, а не трябва да се съобразяваш със съществуващата база. От друга страна, макар и рядко, се срещат солидно направени газови пистолети. Грамотно изпълнена преработка или самоделка не засича по-често от купешко оръжие. Много често засечките стават заради боеприпаса. Наскоро на едно стрелбище опатках стотина флоберови патрона, два или три от тях не произведоха изстрел, това не е много малък процент.

Всеки знае газовия пистолет иж78 руско производство.едно към едно с макаров.след смяната на цевта

А цев откъде ще намериш, та да я смениш? Просто преправянето на газов пистолет става доста по-лесно по други начини. А ние сме смеехме на Ахмед Доган и Октай Енимехмедов :)))

ИЖ78 всъщност е разновидност на ПСМ. Компактността е предимството на ПСМ-а, но патроните му (5.45) са били проблем дори и за руснаците, в смисъл, че са дефицитни. ИЖ стреля със стандартни 9х18 пара и е съвсем малко по-дебел от ПСМ-а. Компактността, обаче, остава.

Кмета има пръст в убийствато?

Като им гледам изпълненията по медиите, аз също отивам в тази посока. Не може да ми приказва кметът, че убитата е била до него повече осемнадесет години. На колко години е била в началото?

Горката,ако беше крала с мярка,а така и нейния шеф,все още да е жива.Защо никой не пита откъде има толкова пари,че да кара скъп джип и да има палат със 700 лева заплата.Предполагам,че кмета не е бил безразличен към нея,но и той е пословично богат,но у нас никога не се пита и проверява кой как е забогатял и откъде са му парите,че ако започнат става страшно.

Тя ,ако е крала ,съвсем не е сама в този кметски екип. Ако е прибирала дадени й рушвети,то значи други са крали,за да имат тези пари,а рушветите са,да пазят още по-големите им пари.Изкушението й,да приема рушвети от крадци и мошеници я отведе в отвъдното,но защо никой не коментира именно тях=първоизточниците на тези трагедии? Защо не нападате тях,а само тази,която се е изкушила?даващите подкуп са по- големи престъпници по повече причини!Условията за ненаказуемост при даване и приемането на подкупи ще поддържа тези злостни практики и неминуемо ще има подобни следствия.

кога става въпрос за наш чиляк. А може и да е номер та да се замажат далаверите. както се казва "ако бе мирно сидяло, не би чудо видяло" А рядкото ми ходене до Пазарджик и срещата с тамошните хора приказката ми е " разбереш ли че е от пазарджик бъди внимателен, много внимателен".

Ако беше в затвора, щеше да е жива.

Ехоооо къде е БРЕНДО????? ХаХа....господа следователи....пак ли Ви пращат в трета глуха сегашните.....гонете ама ги пуснете....и какво с тази....Вие си го знаете случая....

Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет... А, утре ще се окаже, че е убита с преправен макаров за газови патрони. Днес по друг случай за двоен разстрел (от последните 10-тина дена) се оказа, че имало задържан, КОЙТО ВЕЧЕ БИЛ ЗАДЪРЖАН ЗА ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Очакваме да се окаже, че наистина той е убил семейната двойка, въпреки че в момента е бил в ареста...

Сутринта писаха че било професионално изпълнение. Сега с преправен газов пистолет - направи си сам. Българската журналистика е като всичко останало в тази скапана държава.

Всяка областна дирекция има назначен говорител той така им казва на журналистите те и така публикуват. От тук си извади заключение че се пази голяма тайна в момента за убитата. И какво показва това че май кашата е голяма. В тоя град няма ДПС, БСП, ГЕРБ и т.н. всички са заедно да усвояват пари.

Във Варна също има измамени наскоро....

Според мен всичките убити са умряли от алчност лихвара от пловдив.срекретарката на кмета.съпрузите измамници.застрахователя жалко че са толкова млади

Vasquez

Алчността е един от седемте смъртни гряха. Тя разрушава Живота на душата на човека, продънва я до самия ад, където са падналите демони. Не е изключено някой друг демон да е видял сметката на всеки един тъмен ангел - счепкали са се от алчност за пари, не са стигнали до консенсус и бум... Знаете ли, че Християнството забранява лихварството и въобще заробването заради пари? Според Закона брат на брата си по Вяра няма право да взима лихва, а когато му е дал заем, а той не може да му го върне поради разорение и бедност - трябва да му опрости дълга. Да сте чували да има Християнска банка за безлихвени заеми? А някой християнин да е дал заем без да му го връща някой бедняк да познавате? Аз лично не знам и се питам при толкова много убийства и грабежи, войни и ужаси, за които чета нон-стоп по новините, дали Християнството не е изчезнало от този свят, а на негово място да се появило някакво уродливо негово подобие...

Жалко ама и за нас, че остаряхме бедни :)))

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието. Хе Хе

това значи, че казал: Хващайте един за ушите и го арестувайте, а после съдът ще го пусне поради липса на доказателства.

Aльоо, редакторитее. Няма такова животно като "незаконен газов пистолет". Газ-сигналното "оръжие" не е на разрешителен режим, а само на уведомителен. Айде почнете да се информирате преди да пишете изсмукани от мръсните ви пръстчета фантасмагории. Та, следователно пистолета си е бил ама 100% законен. Самото му преправяне под боен патрон вече го прави огнестрелно оръжие и подобен род дейности за разлика от САЩ тук са забранени. От което следва пък извода че пистолетът не е марка Макаров както по рано обявихте. Също така не можеш да убиеш някой със заглушител щото 1-во: много ще го боли и ще вика докато го удряш по главата и 2-ро: Трудно можеш да задържиш някой да ти седи мирно докато го удряш.

Пич, за заглушителя не съм съгласен, Аз да си те фрасна по главата с ПБС1 дето е за калашника, пък ако можеш викай. Ама гаранция ти давам че няма да можеш. Но че е неудобно неудобно е. С приклада е по лесно и по сигурно.

Anachronos

Ся ПСБ-то е друга работа и тежи доста. Аз говоря за правените от така наречените "майстори" оръжейници " в БГ заглушители дето не стават много за работа, ама им ги купуват.

Обиеца вироятно е ползвал прашка.

Обиеца ?

ли рече?Чия прашка е използвал,на жена си ?

Ако този стрелец с преправен газов пистолет дава такова групиране,този ще е Снайпер No.1 на Света,бе!Айде,у лево!

"Предстои да бъде разкрита банковата тайна и да бъдат оповестени сметките на убитата," То въобще има ли банкова тайна след като топлофикация редовно наднича в сметки на лица които въобще не са и клиенти?

Отпечатъкът до момента не е дал съвпадение с базата данни на МВР. От разследващите органи досега разбрах, че убиецът не е видян на камера , че няма съвпадение на пръстови отпечатъци и че в някакъв момент ще разкрият личните сметки на жертвата. И ако искат утре да рапортуват на Борисов че са разкрили кой е убиеца, единственият начин е , както се изрази един съфоромец, е да си назначат някой за "убиец".

Vasquez

Има и друг начин - убиецът да се предаде, за да не рухне доверието в Бойко Борисов. Малко вероятно, но съществува като възможност. Има и друг вариант - престъпна организация поема отговорност за екзекуцията чрез комюнике в Интернет или по някоя телевизия - хем агнето цяло, хем вълкът сит /на полицията работата е свършена, на престъпниците също/.

за 10 дена намериха отпечатък и разбраха какво е оръжието. С тези темпове към края на века може и да заловят някого. По другото убийство на съпрузите - също: за две седмици разбраха какъв е пистолета. "Хвала на такиви органи" - както казваше Мамалев в онова тв-предаване!

за отпечатъка го претоплихте, ве! Аре стига стари манджи!Като нема за какво да пишете, ми не пишете, за да не се излагате, поне.

Дойде човекът на власт и убийствата отново започнаха!

Червен чокундур, 90% умряхте от глад, кога ще прогледнете останалите

доколкото ми е известно ,само аз мога да бъда преправян. Газовите пистолети от други страни се пръскат в ръцете на нападателя ,при опит с бойни патрони.

не ни интересува с какво е убита, а от кого и защо! ама нали другаря Борисов взе лично, присърце убийствата, сега ще ни занимавате с простотии..само и само за да му угодите и да симулирате трескава работа и "забележителен" напредък.

Kalin

Когато Борисов следи нещо такова лично обикновено после ни осъждат в Страсбург и всичко което е разкрито се оказва партенка.

Дал им една седмица за разкриване на серията поръчкови убийства?На Боко не му ли е ясно, че в България за разследване на убийство, ако ИЗОБЩО даде резултат са необходими от 8 до 12 години?И пак се оказва, че като се излезе пред съда нещата са осрани...

Тая версия нещо ми се чини- ялова. Професионален килър с преправен газов пистолет ? Макаров. Смях. Може пък да търсят някoя дребна риба да опере пешкира....

Нали мухоБойко дал срок до една седмица да се разкрият всички убийства от последните дни - трябва да се изпълнява... Сега ще хванат някоя цаца и ще го "обработват" докато не си признае, че е стрелял и по папата... После - отчети, похвали, мухоБойко - пръв борец и т.н....

БОГ ДА ПРОСТИ МОМИЧЕТО И ДА ДАДЕ СИЛИ НА РОДИТЕЛИТЕ МУ ДА ХОДЯТ ПО ГРОБИЩА. А,ЧЕ НЯМА ДА ХВАНАТ ИСТИНСКИЯТ УБИЕЦ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО. ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРИ СЕСТРИ БЕЛНЕЙСКИ...