Коментари - Световната банка горещо призова ”Да намалим жегата” | Днес.dir.bg

Световната банка горещо призова ”Да намалим жегата”

Нито една страна не е имунизирана срещу промените в климата, предупреди Световната банка (СБ) в доклад по темата, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Световната банка горещо призова ”Да намалим жегата” | Днес.dir.bg

Коментари

Абе всеки може да направи по нещо за да сме малко по-добре, стига да иска. аз имам финансова възможност да ползвам колата непрекъснато, но когато не бързам или не ми е спешно ползвам градския транспорт. ако повече хора го прават по-малко боклуци ще дишаме.

Както ти не можеш сам да се справиш с вредите, така и лошите не могат сами, без нашето мълчаливо участие да нанесат такива големи вреди - заедно сме само наум, иначе всеки мисли само за себе си...

Още ли има хора да вярват в тая глупост с глобалното затопляне вследствие на човешката дейност?!?! Вижте този филм: https://link Има го и в link с бг субтитри

Търсете "The great global warming swindle" в youtube или kolibka

Ликвидираш причината за катаклизмите и катаклизмите изчезват. Само след Ликвидиране на шепата шизофреници, смятащи се за богове, заграбили богатствата на народите, кроящи пъклените си планове за унищожаването на човечеството, само тогава ще изчезне катаклизъмът, и "глобалното затопляне", и икономическите кризи и глада, и войните, "тероризма", и птичия грип, и свинския грип, и озоновата дупка, и глобалното отравяне на човечеството, и гмо, ваксини, и мръсната им телевизия, и насилието и т.н. всичкото зло. И тогава човечеството ще си отдъхне от този зъл демон. НО сатана ще си направи други слуги от човеци... Нека имаме търпение още малко, защото живеем в последните минути на този земен ад! Иисус Христос идва много скоро! И в Оня ден всеки ще се изправи пред големият бял и ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЛАТА СИ и ще получи заслуженото си: "Откровение 20:10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове." "Откровение 22:15-21 15. А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже." Страшно е да застане човек пред светият Божий гняв!

водопад от катаклизми, с който съвсем не е сигурно, че планетата ще може да се справи Планетата не я мислете, ами ние, хората, да не последваме динозаврите...

Слушайте внимателно нямам да повтарям!Трябвате ни 500 милиона другите сами разбирате не ни трябвате,така че идваме с мир не ви мислип принципно злото,повечето от вас ще умрът другите ще бъдат третирани зле и заробени и така,за не разбралите идваме с мир,не ви мислим злото,повечето от вас ще умрът!ТОва е край на съобщението!!!

Бих посъветвал всички да помислят върху следния факт: Земята получава постоянно топлина(енергия) от Слънцето. Част от нея се натрупва в растенията и за милиони години се е превърнала в нефт, въглища, газ и прочие. Сега Земята пак си получава годишните дози енергия, но към тази топлина ние постоянно добавяме все повече като изгаряме все повече нефт, газ, въглища, дървета и т.н. Само един пример с нефта: Преди 200 години (в началото на 19 век) почти не се е използвал масово нефт. През 1950 г. консумацията му е била около 20-22 млн. барела дневно, а през 2011 - 89,5 милиона барела дневно - тоест 4 пъти повече за половин век. Тази година (2012) въпреки кризата, консумацията ще нарасне с още 1,6% и ще надхвърли 90 млн.барела. Атомната енергия също трябва да я добавим в баланса - Преди 50 години не е имало атомни централи - сега те дават 6-7% от енергията в света.

Няма милиони години човече, не чети лъжите на шизофрениците, а има истински информации за всичко, но скрити, чети тях и не бъди излъган, а просветен с истината. А кое е истината?-попита Пилат преди да разпъне Исуса? - истината е само една завинаги - Божието слово.

Никой с нищо няма интерес да реши проблемите с бедността понеже това е форма за здраво пране на пари и реализиране на множество фондации с тази цел.Точно тези,които парадират със замърсяването на атмосферата реално не правят нищо по въпроса.Досега не съм видял една богата държава да си намали вредните емисии,да премахне климатичните си инсталации работещи с фреон и пр.От поне 20г. се говори,че флаконите с фреон в парфюмерията се вреди за околната среда,но да виждате поне един козметичен гигант да се е отказал от тях?Такъв няма.

Има фреон и фреон. Много видове. Фреоните от преди 30 година отдавна са забранени за използване и заменени с по-природно френдли такива.

Ти колко дръвчета засади, или чакаш друг да го стори - все нещо трябвало да се направи, ама не от нас...

Колкото и дръвчета да се засадят ползва от тях няма понеже подпочвените води са спаднали и крехките корени на фиданките не могат да достигнат до тях.Ако преди 10г. имаше влага в почвата на 50см. сега тази влага е след 1,5м. подпочвен слой.

От както ни пръскат от самолети в небето с неизвестни аерозолни субстанции ( съдържащи вероятно тежки метали като алуминий, барий и т.н ), за да " скрият" слънцето, не е капвал какпа дъжд- правят изкуствени облаци, от които падат само отрови, които замърсяват почвата , водата и тровят хората. Много хора нямат представа какво се върши с химическите следи , които се разстилат като облаци - хората не вярват, че е възможно да ни торвят....:-((

Пробвайте това против химическите облаци: Варите на балкона или на двора 3л. оцет с 3 литра вода в фритюрник и добавяте. Американците го правят и пробвах и :-) пробвайте... Само личния опит е истина за даден индивид!

Аман от хохавели с този "кемтрейлс"!

Тези хора ги интересуват САМО И ЕДИНСТВЕНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО - ПАРИТЕ. Който и каквото и да Ви говори за намаляване.... той е притеснен за неговите... пари!

Те не са хора,поне повечето...

Кофти новина за "Топлофикация".

Точно обратното. Ако намалят жегата е добре за топлофикация. Наистина си прегрял. Що не си повееш с едно ветрилце...

Тази кризисна ситуация се дължи най-вече на факта, че една залязваща империя САЩ, най-големият замърсител в абсолютни измерения в света, не желаят да ограничат вредните си емисси , защото това ще направи тяхните изделия по-скъпи и неконкурентни и ще удари дебел пирон в ковчега на мътрвеца. Това е причината САЩ да си избършат з----ка... с Протокола Киото. Иначе по приказки и екологични движения те са начело в света???

Рано или късно планетата ше се оттърве от тумора наречен "човек"!

Абе хора не усещате ли най-важното: Световната банка казва за глоб. затопляне...???Къде е общото??? Помислете малко, ДЕ.

Тия са намислили нещо! Очаквайте продължение!

Доколкото разбирам от физика тази топлина за която толкова много ви лъжат, идва от земното ядро което се затопля от увеличен магнетизъм който идва от външен фактор поради което се затоплят и океаните и затова вече две-три седмици има мъгла без да вали дъжд. Но между другото се очаква и Обамата да каже някои интересни неща в този дух,но дали ще му позволят. То и Кенеди искаше нещо да предупреди но вземаха че го застреляха.

Хора, не се заблуждавайте! Всички тези приказки за парникови газове, глобално затопляне, "вземане на мерки за спиране на глобалното затопляне" са измислици на високо платени професори, защитаващи корпоративни интереси! Тези публикации са предназначени да оправдаят световния рекет на мощните държави, овладяни от трансграничните корпорации над всички останали! Земята е толкова съвършен саморегулиращ се организъм, че влиянието на човешката дейност върху него е колкото влиянието на един мравуняк върху съществуването на гората! Климата на Земята е цикличен и сега сме просто в цикъл на затопляне, каквото е имало хиляди години преди "индустриалната революция". И относно биоразнообразието - различни биологични видове са се появявали и зчезвали през милиардите години съществуване на нашата планета! Това, че човешката цивилизация един ден също ще изчезне не означава нито, че Земята ще изчезне, нито, че причината е в човешката дейност. Просто такъв е процеса на съществуване на Земята!

понеже сме "в цикъл на затопляне" - дай да го подпомагаме още по-активно, така ли?

Колега, преди да пишете, моля четете! Влиянието на човешката дейност е нищожно, за да се промени каквото и да било на планетата Земя!

Ал

Ти май не си виждал данни за цикличността в температурите, особено от последните стотина години? Блажени са нишите духом...

Блажени са верующите! Освен промените в температурите през последните 100 години можете да се поинтересувате и от изследванията на ледовете от Полярните шапки, които показват аналогични затопляния преди десетки хиляди години! Можете да се поинтересувате и от изследванията на корали в тропическите морета, които свидетелстват за многократно увеличение на концентрацията на въглеродни оксиди във въздуха!

Сички шъ мрем! Ура!!!

Световната банка отново манипулира хората с цел събиране на пари. Да, ние съсипваме природата, мърсим я, месим и се по всякакъв начин, но истинските промени, които се случват са в резултат не на човешката дейност, а най-вече от промените в слънцето и космоса. А там вече не можем да направим нищо.

Естествено плюенето е ВИНАГИ срещу другите - лошите евреи, банкерите, алчните богаташи и прочие! Личната отговорност хич я няма - нима шепа богаташи могат да манипулират милиарди хора, ако те не се оставят да бъдат манипулирани и тайничко си мечтаят да бъдат като тях! Досега не съм видял нито един банкер или лош чичко американец да си хвърля боклука от балкона - милите ми родни, обикновени и вечно негодуващи срещу световната неправда съседи обаче го правят най-редовно! Та промяната няма как да стане без всички ние да се променим - и да избием лошите, за тяхното място чакат милиарди "онеправдани"!

Що за глупости си наръсил? Какво плюене какви 2 лева? И кога си живял сред милиардери или банкерски хай лайф та да говориш от първа инстанция как си хвърлят боклука? Има си статистика според която българите правят 3-4 пъти по-малко боклук от западняците, ама къде ти форумно ченге ще чете статистики. Не ми пробутвай разни конформистки клишета, подходящи за всяка една "културно-масова" имитация на дейност, проведена от която и да е политическа сила. Преди тебе разни хора се опитаха да се аргументират, ако имаш контра аргументи дай ги и си запази "конското". Нали се сещаш че и мен не си ме виждал да си хвърлям боклука през терасата? Смешко....

Е, то трябва и малко акъл за да разбереш какво казва човека - че ако имаме сила, желание и смелост винаги можем да променим нещата! Защото нашето разделение, малодушие и страх е това което дава власт на богатите!

Да, те банкерите и богатите алчни чичковци индустриалци не си хвърлят боклука от балкона. На тях им го хвърлят прислужници и им го извозват с луксозни камиони негри с бели ръкавици - видяла съм го с очите си. Само че същите тия чичковци са акционери, собственици адвокати и т.н висш персонал в разни индустрии, дето изливат в реките, моретата, океаните в почвата такива отрови и боклуци, че ум да ти зайде! В името на печалбите си измислят какви ли не продукти, гмо-модификации и материали, че вече не знаем нито какво ядем, нито какво обличаме! В САЩ са отровили почвата на цели райони колкото БГ, а пчели внасят със самолети, щото ГМО царевицата ги изби! Ние в БГ живеем на едно от най чистите места, щото почти нямаме индустрия. Големия проблем не е домашния, а индустриалния боклук! Не че оправдавам мърлячите дето си хвърлят боклука около блока или го зарязват в гората!

Много добре казано.

Е, в тия заводи нали работят милиони хора и те са съучастници в замърсяването - или лошите чичковци сами изхвърлят боклуците в реките, сами си произвеждат боклучавите продукти и сами ги консумират! Човешкото двуличие край няма!

Ако Земята умре умираме и ние Ако ние умрем Земята ще живее...

Шматка сбъркана и неграмотна..

Ами как няма да са засегнати най-бедните - те тези църните из Африка се плодят като червеи, пък после пукат от глад, заради което сме виновни останалите ли? Като се домъкнаха из Европа та се хванаха да работят ли? - друг път! Неграмотна животинска пасмина....предградията на Париж са в паника....! Да ме прощавате, ама някак си неволно нещата отиват на разсизъм

Та нали за да не се усещаме че ни лъжат непрекъснато ни зомбират, а после казват че сме прости и си хвърляме боклука през балкона, и че Европа е пропищяла от навлеци като нас.

Няма да сложим край на бедността докато позволяваме корпорациите да потискат и унищожават технологиите за евтино гориво, храна и медикаменти. Само за справка: - електричеството добивано от "ТЕСТАТИКА"; - горивото "ПЕГОЛ" /българско/; - генераторите на Браунов газ /български/; - американската разработка за унищожаване на болестотворни микроорганизми чрез микровълнов резонатор; - Генераторът на ФИлип Пантон за икономия на гориво; - Лекарството за РАК и Множествена склероза, на базата на екстракт от МАРИХУАНА; - Евтиният и много ефективен АНАЛГИН - ХИНИН, а и АМИДОФЕНЪТ ??!!; - Английската ваксина против КАРИЕС... толкова на първо четене , който иска сам ще открие и прочете повече....

Я дай малко инфо по всяка от тези точки ,че ми стана интересно. Хареса ми и как елегантно прескочи болната тема за "парниковият ефект", който по някаква си незнайна причина бил предизвикан от въглеродни окиси , а не от пара. Айде давай. Интересно е! Или поне насочи към статия или друг източник на инфо

търси в гугъл макар че, ако си физик наистина, би трябвало да знаеш поне за ТЕСТАТИКА, още повече че заради този генератор загива български професор ...

Вечното желание на малкия човечец да получава Безплатно и Евтино - как злите сили крият благата от него и му ги продават прескъпо! Ами чадо ти каква технология измисли и я предостави безвъзмездно на човечеството!? Щото то не е като да "споделяш" чрез торентите 99% неща които нито лично си купил, камо ли създал...

Познайте този трилион от чий джоб ще дойде и за какво точно ще се изразходи

4 градуса по-топло, идеално за зимата, само че май ще трябва да купувам климатик за лятото.

"... "водопад от катаклизми", с който съвсем не е сигурно, че планетата ще може да се справи...." Глупости на търкала! Планетата ИДЕАЛНО ще се справи. Това, че НИЕ няма да се справим, това не е планетата! Ще измрем или ще останем една шепа народ, планетата ще се очисти от всякаква цивилизация и след 2 хиляди години всичко ще и чисто и прекрасно. И ще дойде новия цикъл замърсяване ;-)))

Изтропал си неква тъпотийка. "Планетата няма да се справи" - има се предвид дори усилията и ресурсите на всички Хора на планетата не биха били достатъчни за еди кво си... Не ти трябва дори да си ходил на училище за да схванеш. "Върхът отговори с "ура" , "След гола стадионът замлъкна" - мислиш ли че става дума за върхове и стадиони буквално? И да нямаш си представа какво е "нихилист". ама това да тий прУблИемЪ. А "Планетата" буквално също няма да се "справи", просто защото не е живо същество че да Й пука ЗА и да се Справя С нещо си.

Много ми е чудно как тия от световната банка призовават, да променим нещо което зависи на 99% от Слънцето ? Да, човека замърсява природата и това оказва НЯКАКВИ промени. Но ние сме толкоз големи грандомани, че кат се появат една група добре платени учени да показват некви статистики, цифрички и всички изведнъж вярват, че ние променяме климата. Ама кат излезат едни други учени, по-бедни, но пък много по-човечни и извадят съвсем други данни, те биват обявени за псевдоучени щот не могат да си подплатят твърденията с пари ... факти. В момента се наблюдава затопляне и на Марс и на Юпитер и на Сатурн - според вас парниковите ефекти причинени от човешката дейност ли са виновни? И то на разстояния доста по-големи от Земята до Слънцето ? Ал Гор си свърши перфектно работата - мнозинството хора повярваха, че те са виновни за затоплянето и увеличаването на болестите, щот потребявали много и затва ония бачкали на пълни обороти. И гледай ся как хубаво няколко човека намазват яко с парите от квотите.

Брех да му се не види! Уцели десетката и сега ми развали кефа от дискусията.. Едно малко уточнение не е 99%, а 99.999999%

не вярваите на тези аномалии и глупостите на ал горе за глобално затопляне. ако не сте забелязали до този момент самолетите които прускат алуминии и барии над главите ни моля ви да погледнете кум небето от време на време и ще видите сами че ни прускат с лаина които манипулират климата и предизвикат да имаме циклони, снежни бурии, урагани и земетресня. изглеждат като обикновени путнически самолети но не са!!! напишете чемтраилс в гоогле или йоутубе или вбох да видите доказателства, факти и истината за тази климатична манипулаця. които има желание ще си отвори очите, които не иска му пожелавам прятен щастлив фалшив живот. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Яко са те напръскали.

И теб пръскат, нищо, че не виждаш. Но не ме успокоява, че и ти дишаш отрови заедно с мен. Проблемът с кемтрейлс е доста сериозен и, разбира се, се отрича от управляващите, нали става с тяхно съдействие.

Какъв алуминий, какъв барий бънувате бе, болни мозъци?

Обещавам да се боря с всички сили, да не допусна покачване на температурите с 2-3 градуса след 70-80 години. Даже се надявам наследниците ми в спиритически сеанс да ме привикат тогази за да видя на живо, пардон на умрело дали съм успял. Обаче само ви моля, дайте някой и друг съвет как да не пукясам от студ тази и следващите зими, ей тъй докът се боря със жегата. Че то това би бил голема излагация!

Евреите от Световната банка не спят. Сега искат да изпапат един трилион долара по неясни и недоказани каузи. А всички ние знаем казва е каузата на банкерите : лична печалба.

Хаха, американците, разбираш ли, най-великите, които живеят в дървени бараки, под които има помийна яма и там се излива всичката им мизерия, после смърди на умрели порове навсякъде. Хайде стига, САЩ не е Манхатън само!

хехе Ти очевидно никога не си ходил в САЩ и ако си ходил е било за 3 месеца, като другите 99% от ходилите бАлгари и си бил на източното крайбрежие, което не е нито достатъчно дълго за да опознаеш една страна, нито пък е на правилното място, всички тук знаем, че Югозападното крайбрежие е най-готиното място в Америка и не очакваме 'източнЯк' като теб да знае за какво става дума. Манхатън, пфф хаха, иди в Сан Диего и тогава Ни пиши... ноо надали можеш да си го позволиш :)

Човече, отивай да чистиш кепефите на братята `хамериканци и не се прави на интелигент. Мислиш, че си хванал господ за шлифера, пък то било бърсалката за тоалетни чинии. Остави хората да живеят, има стотици пъти по-прекрасни места на земята от тези, които споменаваш - те са даже много посредствени.Това, че теб те задоволяват и си мислиш, че това е върхЪ е твой проблем. В САЩ да иде всеки има пари, за истински красивите места - малцина, а ти определено нямаш.Бягай, че ти почна смяната!

Усеща се смут в средите на родните профани, дето все са наясно какво мислят "учените". "Как тъй добрата затоплистка кауза се защитава от лошата Световна банка" (мисли си родният неграмотник, давайки поредното доказателство, че си няма представа от де изгрява слънцето).

откъм баба Гицка изгрява

Банкерите сън не ги лови как да гепнат още пари без нищо да правят! Отново надуват балона "глобално затопляне" и въглеродни емисии! Климата на планета земя е цикличен и данните потвърждаващи, че затоплянето е в резултат на човешката дейност са крайно малко и неубедителни!

Да точно така е.Даже има грагика на иследванев коя се вижда, че след втората световна война , време за въстановванне на икономиките.Климата е бил даже по хладен.

Тия тарикати от световната банка даже и не споменават, че следва да се сложи край на икономиката на боклука (цивилизацията на боклука, в която акционерните дружества , за да отчетат повече дивиденти на акционерите съзнателно произвеждат така, че да бъде скоро произведеното за боклука, за да се купува все повече и повече и да се печели повече и повече и повече и...). Следователно и да се лсожи край на паразитния финансов монополизъм с квидралионите измислени пари конценрация в ръцете на няколко файтона подпалвачи на войни. А защо избягат темата за специалните оръжия (ОМП) за промени в климата? ако наистина искат да се се постигнат положителни резултати и тенденцията да се обърне - следва да се отчитат всички фактори в сложната им взаимообвързаност.

До Wlado?: Я да видим коя е най-великата страна на планетата - САЩ. Case closed.

Родоотстъпници като теб нямат място по БГ страници! Иди си чети американските новини някъде!

Най-великата страна? САЩ? Някой е гледал много холивудски филми. Реалността е друга, жалко за слепците като вас, драга/и Теди! САЩ не е нито демокрация, нито рай, нито някаква утопия. Тази химера се разби на пух и прах, когато започнахме да пътуваме по-свободно по белия свят. Факт - има десетки държави в света, които са в пъти по-добре устроени от САЩ, правителствата им са по-съвестни, замърсяването на природата е проблем, по който се работи от няколко десетилетия. Сега чичко Сам си мисли,че е открил топлата вода.

Тедито пак се е изходило във форума. Смърди та се не трае...

Tedi - ти си трол

Трол е друго. За него трябва пипе. Това е спам.

То всички тези мрачни прогнози могат да не се случат, ако алчните за богатства милиардери, не се съгласят в света да навлезе така наречената безплатна енергия.А петрола да се използва само в химическата промишленост.Защо не се говори за студения ядрфен синтез,използването на торсионните генератори.Че даже и подписахме и 10 годишен договор за газ.

А язека врящо призовавам таа банка по-малко да краде и да са тапче, да са не задави, че кво ша прайм без неа ??

Най-после и капитала да чуе учените, но какво от това?

Договора от Киото а - я да видим кой е най-големия замърсител на планетата? САЩ. Я да видим кой не е ратифицирал договора ? САЩ.

И Япония, и Китай, и Индия ...

Хайде погледни списъка със страните, които са членове и са ратифицирали протокола през 2002! От големите индустриални държави единствено САЩ упорито отказват да го подпишат.

Коментари - Световната банка горещо призова ”Да намалим жегата” | Днес.dir.bg

Световната банка горещо призова ”Да намалим жегата”

Нито една страна не е имунизирана срещу промените в климата, предупреди Световната банка (СБ) в доклад по темата, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Световната банка горещо призова ”Да намалим жегата” | Днес.dir.bg

Коментари

Абе всеки може да направи по нещо за да сме малко по-добре, стига да иска. аз имам финансова възможност да ползвам колата непрекъснато, но когато не бързам или не ми е спешно ползвам градския транспорт. ако повече хора го прават по-малко боклуци ще дишаме.

Както ти не можеш сам да се справиш с вредите, така и лошите не могат сами, без нашето мълчаливо участие да нанесат такива големи вреди - заедно сме само наум, иначе всеки мисли само за себе си...

Още ли има хора да вярват в тая глупост с глобалното затопляне вследствие на човешката дейност?!?! Вижте този филм: https://link Има го и в link с бг субтитри

Търсете "The great global warming swindle" в youtube или kolibka

Ликвидираш причината за катаклизмите и катаклизмите изчезват. Само след Ликвидиране на шепата шизофреници, смятащи се за богове, заграбили богатствата на народите, кроящи пъклените си планове за унищожаването на човечеството, само тогава ще изчезне катаклизъмът, и "глобалното затопляне", и икономическите кризи и глада, и войните, "тероризма", и птичия грип, и свинския грип, и озоновата дупка, и глобалното отравяне на човечеството, и гмо, ваксини, и мръсната им телевизия, и насилието и т.н. всичкото зло. И тогава човечеството ще си отдъхне от този зъл демон. НО сатана ще си направи други слуги от човеци... Нека имаме търпение още малко, защото живеем в последните минути на този земен ад! Иисус Христос идва много скоро! И в Оня ден всеки ще се изправи пред големият бял и ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЛАТА СИ и ще получи заслуженото си: "Откровение 20:10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове." "Откровение 22:15-21 15. А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже." Страшно е да застане човек пред светият Божий гняв!

водопад от катаклизми, с който съвсем не е сигурно, че планетата ще може да се справи Планетата не я мислете, ами ние, хората, да не последваме динозаврите...

Слушайте внимателно нямам да повтарям!Трябвате ни 500 милиона другите сами разбирате не ни трябвате,така че идваме с мир не ви мислип принципно злото,повечето от вас ще умрът другите ще бъдат третирани зле и заробени и така,за не разбралите идваме с мир,не ви мислим злото,повечето от вас ще умрът!ТОва е край на съобщението!!!

Бих посъветвал всички да помислят върху следния факт: Земята получава постоянно топлина(енергия) от Слънцето. Част от нея се натрупва в растенията и за милиони години се е превърнала в нефт, въглища, газ и прочие. Сега Земята пак си получава годишните дози енергия, но към тази топлина ние постоянно добавяме все повече като изгаряме все повече нефт, газ, въглища, дървета и т.н. Само един пример с нефта: Преди 200 години (в началото на 19 век) почти не се е използвал масово нефт. През 1950 г. консумацията му е била около 20-22 млн. барела дневно, а през 2011 - 89,5 милиона барела дневно - тоест 4 пъти повече за половин век. Тази година (2012) въпреки кризата, консумацията ще нарасне с още 1,6% и ще надхвърли 90 млн.барела. Атомната енергия също трябва да я добавим в баланса - Преди 50 години не е имало атомни централи - сега те дават 6-7% от енергията в света.

Няма милиони години човече, не чети лъжите на шизофрениците, а има истински информации за всичко, но скрити, чети тях и не бъди излъган, а просветен с истината. А кое е истината?-попита Пилат преди да разпъне Исуса? - истината е само една завинаги - Божието слово.

Никой с нищо няма интерес да реши проблемите с бедността понеже това е форма за здраво пране на пари и реализиране на множество фондации с тази цел.Точно тези,които парадират със замърсяването на атмосферата реално не правят нищо по въпроса.Досега не съм видял една богата държава да си намали вредните емисии,да премахне климатичните си инсталации работещи с фреон и пр.От поне 20г. се говори,че флаконите с фреон в парфюмерията се вреди за околната среда,но да виждате поне един козметичен гигант да се е отказал от тях?Такъв няма.

Има фреон и фреон. Много видове. Фреоните от преди 30 година отдавна са забранени за използване и заменени с по-природно френдли такива.

Ти колко дръвчета засади, или чакаш друг да го стори - все нещо трябвало да се направи, ама не от нас...

Колкото и дръвчета да се засадят ползва от тях няма понеже подпочвените води са спаднали и крехките корени на фиданките не могат да достигнат до тях.Ако преди 10г. имаше влага в почвата на 50см. сега тази влага е след 1,5м. подпочвен слой.

От както ни пръскат от самолети в небето с неизвестни аерозолни субстанции ( съдържащи вероятно тежки метали като алуминий, барий и т.н ), за да " скрият" слънцето, не е капвал какпа дъжд- правят изкуствени облаци, от които падат само отрови, които замърсяват почвата , водата и тровят хората. Много хора нямат представа какво се върши с химическите следи , които се разстилат като облаци - хората не вярват, че е възможно да ни торвят....:-((

Пробвайте това против химическите облаци: Варите на балкона или на двора 3л. оцет с 3 литра вода в фритюрник и добавяте. Американците го правят и пробвах и :-) пробвайте... Само личния опит е истина за даден индивид!

Аман от хохавели с този "кемтрейлс"!

Тези хора ги интересуват САМО И ЕДИНСТВЕНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО - ПАРИТЕ. Който и каквото и да Ви говори за намаляване.... той е притеснен за неговите... пари!

Те не са хора,поне повечето...

Кофти новина за "Топлофикация".

Точно обратното. Ако намалят жегата е добре за топлофикация. Наистина си прегрял. Що не си повееш с едно ветрилце...

Тази кризисна ситуация се дължи най-вече на факта, че една залязваща империя САЩ, най-големият замърсител в абсолютни измерения в света, не желаят да ограничат вредните си емисси , защото това ще направи тяхните изделия по-скъпи и неконкурентни и ще удари дебел пирон в ковчега на мътрвеца. Това е причината САЩ да си избършат з----ка... с Протокола Киото. Иначе по приказки и екологични движения те са начело в света???

Рано или късно планетата ше се оттърве от тумора наречен "човек"!

Абе хора не усещате ли най-важното: Световната банка казва за глоб. затопляне...???Къде е общото??? Помислете малко, ДЕ.

Тия са намислили нещо! Очаквайте продължение!

Доколкото разбирам от физика тази топлина за която толкова много ви лъжат, идва от земното ядро което се затопля от увеличен магнетизъм който идва от външен фактор поради което се затоплят и океаните и затова вече две-три седмици има мъгла без да вали дъжд. Но между другото се очаква и Обамата да каже някои интересни неща в този дух,но дали ще му позволят. То и Кенеди искаше нещо да предупреди но вземаха че го застреляха.

Хора, не се заблуждавайте! Всички тези приказки за парникови газове, глобално затопляне, "вземане на мерки за спиране на глобалното затопляне" са измислици на високо платени професори, защитаващи корпоративни интереси! Тези публикации са предназначени да оправдаят световния рекет на мощните държави, овладяни от трансграничните корпорации над всички останали! Земята е толкова съвършен саморегулиращ се организъм, че влиянието на човешката дейност върху него е колкото влиянието на един мравуняк върху съществуването на гората! Климата на Земята е цикличен и сега сме просто в цикъл на затопляне, каквото е имало хиляди години преди "индустриалната революция". И относно биоразнообразието - различни биологични видове са се появявали и зчезвали през милиардите години съществуване на нашата планета! Това, че човешката цивилизация един ден също ще изчезне не означава нито, че Земята ще изчезне, нито, че причината е в човешката дейност. Просто такъв е процеса на съществуване на Земята!

понеже сме "в цикъл на затопляне" - дай да го подпомагаме още по-активно, така ли?

Колега, преди да пишете, моля четете! Влиянието на човешката дейност е нищожно, за да се промени каквото и да било на планетата Земя!

Ал

Ти май не си виждал данни за цикличността в температурите, особено от последните стотина години? Блажени са нишите духом...

Блажени са верующите! Освен промените в температурите през последните 100 години можете да се поинтересувате и от изследванията на ледовете от Полярните шапки, които показват аналогични затопляния преди десетки хиляди години! Можете да се поинтересувате и от изследванията на корали в тропическите морета, които свидетелстват за многократно увеличение на концентрацията на въглеродни оксиди във въздуха!

Сички шъ мрем! Ура!!!

Световната банка отново манипулира хората с цел събиране на пари. Да, ние съсипваме природата, мърсим я, месим и се по всякакъв начин, но истинските промени, които се случват са в резултат не на човешката дейност, а най-вече от промените в слънцето и космоса. А там вече не можем да направим нищо.

Естествено плюенето е ВИНАГИ срещу другите - лошите евреи, банкерите, алчните богаташи и прочие! Личната отговорност хич я няма - нима шепа богаташи могат да манипулират милиарди хора, ако те не се оставят да бъдат манипулирани и тайничко си мечтаят да бъдат като тях! Досега не съм видял нито един банкер или лош чичко американец да си хвърля боклука от балкона - милите ми родни, обикновени и вечно негодуващи срещу световната неправда съседи обаче го правят най-редовно! Та промяната няма как да стане без всички ние да се променим - и да избием лошите, за тяхното място чакат милиарди "онеправдани"!

Що за глупости си наръсил? Какво плюене какви 2 лева? И кога си живял сред милиардери или банкерски хай лайф та да говориш от първа инстанция как си хвърлят боклука? Има си статистика според която българите правят 3-4 пъти по-малко боклук от западняците, ама къде ти форумно ченге ще чете статистики. Не ми пробутвай разни конформистки клишета, подходящи за всяка една "културно-масова" имитация на дейност, проведена от която и да е политическа сила. Преди тебе разни хора се опитаха да се аргументират, ако имаш контра аргументи дай ги и си запази "конското". Нали се сещаш че и мен не си ме виждал да си хвърлям боклука през терасата? Смешко....

Е, то трябва и малко акъл за да разбереш какво казва човека - че ако имаме сила, желание и смелост винаги можем да променим нещата! Защото нашето разделение, малодушие и страх е това което дава власт на богатите!

Да, те банкерите и богатите алчни чичковци индустриалци не си хвърлят боклука от балкона. На тях им го хвърлят прислужници и им го извозват с луксозни камиони негри с бели ръкавици - видяла съм го с очите си. Само че същите тия чичковци са акционери, собственици адвокати и т.н висш персонал в разни индустрии, дето изливат в реките, моретата, океаните в почвата такива отрови и боклуци, че ум да ти зайде! В името на печалбите си измислят какви ли не продукти, гмо-модификации и материали, че вече не знаем нито какво ядем, нито какво обличаме! В САЩ са отровили почвата на цели райони колкото БГ, а пчели внасят със самолети, щото ГМО царевицата ги изби! Ние в БГ живеем на едно от най чистите места, щото почти нямаме индустрия. Големия проблем не е домашния, а индустриалния боклук! Не че оправдавам мърлячите дето си хвърлят боклука около блока или го зарязват в гората!

Много добре казано.

Е, в тия заводи нали работят милиони хора и те са съучастници в замърсяването - или лошите чичковци сами изхвърлят боклуците в реките, сами си произвеждат боклучавите продукти и сами ги консумират! Човешкото двуличие край няма!

Ако Земята умре умираме и ние Ако ние умрем Земята ще живее...

Шматка сбъркана и неграмотна..

Ами как няма да са засегнати най-бедните - те тези църните из Африка се плодят като червеи, пък после пукат от глад, заради което сме виновни останалите ли? Като се домъкнаха из Европа та се хванаха да работят ли? - друг път! Неграмотна животинска пасмина....предградията на Париж са в паника....! Да ме прощавате, ама някак си неволно нещата отиват на разсизъм

Та нали за да не се усещаме че ни лъжат непрекъснато ни зомбират, а после казват че сме прости и си хвърляме боклука през балкона, и че Европа е пропищяла от навлеци като нас.

Няма да сложим край на бедността докато позволяваме корпорациите да потискат и унищожават технологиите за евтино гориво, храна и медикаменти. Само за справка: - електричеството добивано от "ТЕСТАТИКА"; - горивото "ПЕГОЛ" /българско/; - генераторите на Браунов газ /български/; - американската разработка за унищожаване на болестотворни микроорганизми чрез микровълнов резонатор; - Генераторът на ФИлип Пантон за икономия на гориво; - Лекарството за РАК и Множествена склероза, на базата на екстракт от МАРИХУАНА; - Евтиният и много ефективен АНАЛГИН - ХИНИН, а и АМИДОФЕНЪТ ??!!; - Английската ваксина против КАРИЕС... толкова на първо четене , който иска сам ще открие и прочете повече....

Я дай малко инфо по всяка от тези точки ,че ми стана интересно. Хареса ми и как елегантно прескочи болната тема за "парниковият ефект", който по някаква си незнайна причина бил предизвикан от въглеродни окиси , а не от пара. Айде давай. Интересно е! Или поне насочи към статия или друг източник на инфо

търси в гугъл макар че, ако си физик наистина, би трябвало да знаеш поне за ТЕСТАТИКА, още повече че заради този генератор загива български професор ...

Вечното желание на малкия човечец да получава Безплатно и Евтино - как злите сили крият благата от него и му ги продават прескъпо! Ами чадо ти каква технология измисли и я предостави безвъзмездно на човечеството!? Щото то не е като да "споделяш" чрез торентите 99% неща които нито лично си купил, камо ли създал...

Познайте този трилион от чий джоб ще дойде и за какво точно ще се изразходи

4 градуса по-топло, идеално за зимата, само че май ще трябва да купувам климатик за лятото.

"... "водопад от катаклизми", с който съвсем не е сигурно, че планетата ще може да се справи...." Глупости на търкала! Планетата ИДЕАЛНО ще се справи. Това, че НИЕ няма да се справим, това не е планетата! Ще измрем или ще останем една шепа народ, планетата ще се очисти от всякаква цивилизация и след 2 хиляди години всичко ще и чисто и прекрасно. И ще дойде новия цикъл замърсяване ;-)))

Изтропал си неква тъпотийка. "Планетата няма да се справи" - има се предвид дори усилията и ресурсите на всички Хора на планетата не биха били достатъчни за еди кво си... Не ти трябва дори да си ходил на училище за да схванеш. "Върхът отговори с "ура" , "След гола стадионът замлъкна" - мислиш ли че става дума за върхове и стадиони буквално? И да нямаш си представа какво е "нихилист". ама това да тий прУблИемЪ. А "Планетата" буквално също няма да се "справи", просто защото не е живо същество че да Й пука ЗА и да се Справя С нещо си.

Много ми е чудно как тия от световната банка призовават, да променим нещо което зависи на 99% от Слънцето ? Да, човека замърсява природата и това оказва НЯКАКВИ промени. Но ние сме толкоз големи грандомани, че кат се появат една група добре платени учени да показват некви статистики, цифрички и всички изведнъж вярват, че ние променяме климата. Ама кат излезат едни други учени, по-бедни, но пък много по-човечни и извадят съвсем други данни, те биват обявени за псевдоучени щот не могат да си подплатят твърденията с пари ... факти. В момента се наблюдава затопляне и на Марс и на Юпитер и на Сатурн - според вас парниковите ефекти причинени от човешката дейност ли са виновни? И то на разстояния доста по-големи от Земята до Слънцето ? Ал Гор си свърши перфектно работата - мнозинството хора повярваха, че те са виновни за затоплянето и увеличаването на болестите, щот потребявали много и затва ония бачкали на пълни обороти. И гледай ся как хубаво няколко човека намазват яко с парите от квотите.

Брех да му се не види! Уцели десетката и сега ми развали кефа от дискусията.. Едно малко уточнение не е 99%, а 99.999999%

не вярваите на тези аномалии и глупостите на ал горе за глобално затопляне. ако не сте забелязали до този момент самолетите които прускат алуминии и барии над главите ни моля ви да погледнете кум небето от време на време и ще видите сами че ни прускат с лаина които манипулират климата и предизвикат да имаме циклони, снежни бурии, урагани и земетресня. изглеждат като обикновени путнически самолети но не са!!! напишете чемтраилс в гоогле или йоутубе или вбох да видите доказателства, факти и истината за тази климатична манипулаця. които има желание ще си отвори очите, които не иска му пожелавам прятен щастлив фалшив живот. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Яко са те напръскали.

И теб пръскат, нищо, че не виждаш. Но не ме успокоява, че и ти дишаш отрови заедно с мен. Проблемът с кемтрейлс е доста сериозен и, разбира се, се отрича от управляващите, нали става с тяхно съдействие.

Какъв алуминий, какъв барий бънувате бе, болни мозъци?

Обещавам да се боря с всички сили, да не допусна покачване на температурите с 2-3 градуса след 70-80 години. Даже се надявам наследниците ми в спиритически сеанс да ме привикат тогази за да видя на живо, пардон на умрело дали съм успял. Обаче само ви моля, дайте някой и друг съвет как да не пукясам от студ тази и следващите зими, ей тъй докът се боря със жегата. Че то това би бил голема излагация!

Евреите от Световната банка не спят. Сега искат да изпапат един трилион долара по неясни и недоказани каузи. А всички ние знаем казва е каузата на банкерите : лична печалба.

Хаха, американците, разбираш ли, най-великите, които живеят в дървени бараки, под които има помийна яма и там се излива всичката им мизерия, после смърди на умрели порове навсякъде. Хайде стига, САЩ не е Манхатън само!

хехе Ти очевидно никога не си ходил в САЩ и ако си ходил е било за 3 месеца, като другите 99% от ходилите бАлгари и си бил на източното крайбрежие, което не е нито достатъчно дълго за да опознаеш една страна, нито пък е на правилното място, всички тук знаем, че Югозападното крайбрежие е най-готиното място в Америка и не очакваме 'източнЯк' като теб да знае за какво става дума. Манхатън, пфф хаха, иди в Сан Диего и тогава Ни пиши... ноо надали можеш да си го позволиш :)

Човече, отивай да чистиш кепефите на братята `хамериканци и не се прави на интелигент. Мислиш, че си хванал господ за шлифера, пък то било бърсалката за тоалетни чинии. Остави хората да живеят, има стотици пъти по-прекрасни места на земята от тези, които споменаваш - те са даже много посредствени.Това, че теб те задоволяват и си мислиш, че това е върхЪ е твой проблем. В САЩ да иде всеки има пари, за истински красивите места - малцина, а ти определено нямаш.Бягай, че ти почна смяната!

Усеща се смут в средите на родните профани, дето все са наясно какво мислят "учените". "Как тъй добрата затоплистка кауза се защитава от лошата Световна банка" (мисли си родният неграмотник, давайки поредното доказателство, че си няма представа от де изгрява слънцето).

откъм баба Гицка изгрява

Банкерите сън не ги лови как да гепнат още пари без нищо да правят! Отново надуват балона "глобално затопляне" и въглеродни емисии! Климата на планета земя е цикличен и данните потвърждаващи, че затоплянето е в резултат на човешката дейност са крайно малко и неубедителни!

Да точно така е.Даже има грагика на иследванев коя се вижда, че след втората световна война , време за въстановванне на икономиките.Климата е бил даже по хладен.

Тия тарикати от световната банка даже и не споменават, че следва да се сложи край на икономиката на боклука (цивилизацията на боклука, в която акционерните дружества , за да отчетат повече дивиденти на акционерите съзнателно произвеждат така, че да бъде скоро произведеното за боклука, за да се купува все повече и повече и да се печели повече и повече и повече и...). Следователно и да се лсожи край на паразитния финансов монополизъм с квидралионите измислени пари конценрация в ръцете на няколко файтона подпалвачи на войни. А защо избягат темата за специалните оръжия (ОМП) за промени в климата? ако наистина искат да се се постигнат положителни резултати и тенденцията да се обърне - следва да се отчитат всички фактори в сложната им взаимообвързаност.

До Wlado?: Я да видим коя е най-великата страна на планетата - САЩ. Case closed.

Родоотстъпници като теб нямат място по БГ страници! Иди си чети американските новини някъде!

Най-великата страна? САЩ? Някой е гледал много холивудски филми. Реалността е друга, жалко за слепците като вас, драга/и Теди! САЩ не е нито демокрация, нито рай, нито някаква утопия. Тази химера се разби на пух и прах, когато започнахме да пътуваме по-свободно по белия свят. Факт - има десетки държави в света, които са в пъти по-добре устроени от САЩ, правителствата им са по-съвестни, замърсяването на природата е проблем, по който се работи от няколко десетилетия. Сега чичко Сам си мисли,че е открил топлата вода.

Тедито пак се е изходило във форума. Смърди та се не трае...

Tedi - ти си трол

Трол е друго. За него трябва пипе. Това е спам.

То всички тези мрачни прогнози могат да не се случат, ако алчните за богатства милиардери, не се съгласят в света да навлезе така наречената безплатна енергия.А петрола да се използва само в химическата промишленост.Защо не се говори за студения ядрфен синтез,използването на торсионните генератори.Че даже и подписахме и 10 годишен договор за газ.

А язека врящо призовавам таа банка по-малко да краде и да са тапче, да са не задави, че кво ша прайм без неа ??

Най-после и капитала да чуе учените, но какво от това?

Договора от Киото а - я да видим кой е най-големия замърсител на планетата? САЩ. Я да видим кой не е ратифицирал договора ? САЩ.

И Япония, и Китай, и Индия ...

Хайде погледни списъка със страните, които са членове и са ратифицирали протокола през 2002! От големите индустриални държави единствено САЩ упорито отказват да го подпишат.