Коментари - Ползваме отпуск по график | Днес.dir.bg

Ползваме отпуск по график

Платеният годишен отпуск ще се ползва след регламентиран от работодателя график през календарната година, за която се полага.

Обратно в новината

Коментари - Ползваме отпуск по график | Днес.dir.bg

Коментари

Крайно време е да спрем САМИ да правим опити да"откриваме топлата вода". В развитите държави - там, където бягат децата ни, платените годишни отпуски се планират още в началото на годината. Всеки служител планира почивката си с месеци напред - и ползва отстъпки за "ранно записване" - това е и една от причините западняците да почиват в БГ на цени, двойно по-ниски от тези, на които ние плащаме в последния момент! И защо трябва държавните служители да имат по-голяма отпуска от работещите в реалния сектор? Значи аз, която работя и плащам техните заплати и отпуски имам по-малка нужда от почивка? За сведение - по Кодекса на труда, моята платена годишна отпуска е 20 дни.

Защо не се говори за мотивация; защо на депутати военни и полицай заплатите се вдигат, а на другите чиновници вече трета година заплатите са замразени; Защо има такива огромни разлики в заплащането на държавните служители от София и провинцията (може би на Софиянци стомасите са по-големи); на кой му пука за народа ?????

графикът се изработва,съобразно преложенията на ползващите.

Уважаеми, защо спорите и си създавате дискомфорт! Под натиска на синдикатите се прие удължаване на срока за ползване на старите отпуски до края на 2011 година. Ще се изплатят стотици милиони левове на хора които ще се пенсионират и няма да могат реално да ги използват.Ние сме "богата" държава и можем да си го позволим. В същото време други ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск, да бъдат съкратени, да се регистрират в бюрата по труда, да останат безработни до навършване на възрастта за пенсия, но и това можем да си го позволим, защото сме стадо от празноглавци и страхливци!

Уважаеми, защо спорите и си създавате дискомфорт! Под натиска на синдикатите се прие удължаване на срока за ползване на старите отпуски до края на 2011 година. Ще се изплатят стотици милиони левове на хора които ще се пенсионират и няма да могат реално да ги използват.Ние сме "богата" държава и можем да си го позволим. В същото време други ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск, да бъдат съкратени, да се регистрират в бюрата по труда, да останат безработни до навършване на възрастта за пенсия, но и това можем да си го позволим, защото сме стадо от празноглавци и страхливци!

Дами и господа, а сега да ви светна, че това е НЕЗАКОННО, защото нарушава там едни маааалки работки от конвенцийката за правата на човека, та своего рода може да се изтълкува като форма на ДИСКРИМИНАЦИЯ.

имаше такава практика,кой ли умник я отмени.

А за отпуските на държавни служители, които са командировани в чужбина?! Как ще си ги ползват те, а?! Или ще им изгорят накуп в едно с цялата бъркотия, а какво са виновни те, че имат натрупани и неизползвани дни от предишни години!?! Поне ги платете на хората, та нали това е ПЛАТЕН отпуск и по конституция всеки има право на НЕГО!!! Всичките реформи - добре! Но с тези отпуски рискът да се заведат дела срещу държавата е ОГРОМЕН, а освен това и вероятността тези дела да се спечелят от служителите е повече от сигурна, тъй като се нарушават основни ПРАВА... Айде, със здраве!

Това с неплатените отпуски е вече прекалено. С какво ще се храним, с какво ще си плащаме сметките или те си мислят, че народа имат техните спестени пари.

Ами и досега работодателите издевателстваха за отпуските, сега просто е законно. Честито!!! А така нещо за защита на горкия служител, няма да се измисли...

Много от тези неща съществуват от десетки години-задължението да ползуваш отпуск по разпореждане на началника,без да се съобразява с желанието ти!Нищо ново под слънцето с изключение на неплатените отпуски ,с които стават големи далавери!Оставянето на вратички в закона дава възможност на недобросъвестни катили да си играят с хората!Така напоследък се направиха много уволнения,а останалите на работа ги натовариха с работата на уволнените,като дори ги принудиха да излизат в неплатен отпуск,без да се признава за трудов стаж!Алчността на българина и неговото скъперничество са пословични!

Хайде,бат Бойко,сега остава да ни предвидиш и какво да има за ядене всеки ден на трапезата ни,кога да раждаме и кога да мрем

Голяма част от пишещите във форума явно са умопомрачени от мутренските напеви за криза и стягане на коланите. Какво лошо ако държавни чиновници или някакви други имат големи отпуски или пък им куца "трудовата дисциплина" ? Борете се за същото и вие, а не плюйте по хората ! Много точно го е казал "Роб" - у нас диалог между работник и работодател липсва, едната страна има само права, а другата само задължения. Българските сайтове са едни от малкото, които не обявяват предлаганата заплата за конкретната позиция. По света това е абсурдно да се случи.

В Агенцията по заетостта от години е така.Длъжен си да се съобразяваш преди всичко с колегите си и тогава с всичко останало.Ако някой се разболее тогава графикът няма никакъв смисъл .Летните почивки не винаги могат да се предвидят на 03.01. например но графикът за отпуските е готов именно на първия работен ден от новата година.Никъде другаде не ми е известно досега да е прилагана тази практика.И всичките ми познати се чудят.Но явно ще им се наложи да го приложат на практика.Не е болка за умиране.Що се отнася до някои други неща направо не ми се говори.

Новото в случая е добре забравеното старо.Преди 25-30 години през януари минаваха по отделите и записваха кой кога ще си ползва отпуската.

Браво на мутренското правителство. Вече сме на крачка от крепостното селячество. Но има и още антикризисни мерки, които не са взели под внимание - да ядем по график, да пикаем по график, да дишаме по график...

или си млад и всезнаещ, или немлад късопаметен , но и в двата случая си злобен философ.....

Хайде пак глупости! Приемат закони, които после никой не спазва! Тая държава е изкукуригала!... А ако, недай си Боже, се разболее твой близък например, но по график не ти се пада да излезеш отпуска?! Или държавата човешката солидарност не я интересува? Мерси на фашист-капиталистките ни управници!... Демек още по-малко права за работниците! На ви сега капитализъм! Това никъде в Европа го няма! Там всички са на истински договори. Плаща им се двойно за допълнителни часове (overtime), имат и бонуси - ДОРИ И В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА!!! а тук... даже не обявяват за каква заплата кандидатствуваш! Не ти казват дори и на първото интервю, пък камо ли да ти дадат истински договор! В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СМЕ РОБИ!!!... Само от време на време ни промиват мозъците, че това заслужаваме, защото сме мързеливи!... Няма да е лошо да се уточни какви глоби ще плаща работодателят в случай, че има неизползувани платени отпуски за изтеклата година, тъй като в нашата фирма ни глобиха затова, че не сме си използували отпуските!!! Не че имаше как да ги използуваме всички, но това е друг въпрос, важното е да ни направят по една вътрешна удръжка!... Могат да ви глобят само ако не ви осигуряват на пълната заплата и в този случай не ви дадат част от парите на осигурителните. В противен случай е незаконно!!! Ясно е, че е незаконно, в кодекса никъде не пише, че глобяват работодателя за неизползувани отпуски, но доколкото разбрах, им удържат някакъв данък/депозит, който в края на годината пак си го връщат, ама можеш ли да кажеш или да направиш нещо по въпроса, без да си загубиш работата?! Има ли възможност да се подаде някъде анонимен сигнал за такива нарушения?!

Хайде пак глупости! Приемат закони, които после никой не спазва! Тая държава е изкукуригала!... А ако, недай си Боже, се разболее твой близък например, но по график не ти се пада да излезеш отпуска?! Или държавата човешката солидарност не я интересува? Мерси на фашист-капиталистките ни управници!... Демек още по-малко права за работниците! На ви сега капитализъм! Това никъде в Европа го няма! Там всички са на истински договори. Плаща им се двойно за допълнителни часове (overtime), имат и бонуси - ДОРИ И В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА!!! а тук... даже не обявяват за каква заплата кандидатствуваш! Не ти казват дори и на първото интервю, пък камо ли да ти дадат истински договор! В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СМЕ РОБИ!!!... Само от време на време ни промиват мозъците, че това заслужаваме, защото сме мързеливи!... Няма да е лошо да се уточни какви глоби ще плаща работодателят в случай, че има неизползувани платени отпуски за изтеклата година, тъй като в нашата фирма ни глобиха затова, че не сме си ползвали отпуските!!! Не че имаше как да ги използуваме всички, но това е друг въпрос, важното е да ни направят по една вътрешна удръжка!... Могат да ви глобят само ако не ви осигуряват на пълната заплата и в този случай не ви дадат част от парите на осигурителните. В противен случай е незаконно!!!

не си ползват отпуските тези с големите такива или които никаква не я върши и не се изморява...аз съм била в немска фирма и тези 20 дни дори не ми стигат....и си ги вземахме наъ-късно до януари на следв.година.... задължително половината през лятото...

не си ползват отпуските тези с големите такива или които никаква не я върши и не се изморява...аз съм била в немска фирма и тези 20 дни дори не ми стигат....и си ги вземахме наъ-късно до януари на следв.година.... задължително половината през лятото...

айде пак глупости! приемат закони, които после никой не спазва. тая държава е изкукуригала.

А ако, недай си Боже, се разболее твой близък например, но по график не ти се пада да излезеш отпуска? Или държавата човешката солидарност не я интересува? Мерси на фашист-капиталистките ни управници.

Можеш да си вземеш неплатен

Ако ти дадат...

демек още по-малко права за работниците. На ви сега капитализъм! Това никъде в Европа го няма! Там всички са на истински договори. Плаща им се двойно за допълнителни часове(overtime), имат и бонуси- ДОРИ И В УСЛОВИЯТА НАКРИЗА!!! а тук...даже не обявяват за каква заплата кандидатстваш. Не ти казват дори и на първото интервю, пък камули да ти дадат истински договор. В БГ ВСИЧКИ СМЕ РОБИ!!!...само от време на време ни промиват мозъците, че това заслужаваме защото сме мързеливи.

100% си го заковал точно-всичко в името на "честният частник,който ни дава хляб .Ах ,знам какво лекува кучетата....

Когато научиш българския език, пискай за повишение.

Работата на човека може да не е свързана с правописа и да е перфектен професионалист. Ти как реши, че повишението е обвързано с научаването на българския? Ела в моята фирма и виж колко от шефовете ми са грамотни...

Държавен служител съм и имам отпуск. Като искам да я ползвам ми се казва не може повече от 2 седмици. После има отпуски. Като трябва да си свърша работа си пускам отпуск и я ползвам почасове, но пак шефа се мръщи. Може да има такива, които се чешат по цял ден, но ние с моите колеги работим и често се случва да оставаме да късно, но в всяко стадо си има и мърша.

а освен това, въпреки, че сме на ненормиранработен ден, от тази година ни премахнаха допълнителните дни за ненормирано работно време. На практика, повече от две седмици наведнъж ( и то веднъж в годината) не може да си вземеш. Затова пък, много хора не ползват болнични - пускат си отпуска, а болничният служи само като доказателство пред шефа, че трябва да си останеш у дома.

wwasp

доста милиционерски правила. закрепостяващи и отнемащи правата ни!

мНОГО Е ПРОСТО,КАТО НА ЗАПАД ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ДА ИЗЛИЗАТ АВГУСТ МЕСЕЦ ОТПУСКА. В администрациите държавни служителите си излизат, когато си поискат да си вършат частните работи, затова не си взимат отпуските, а гледат да им се усребрът. Затова всички отпуска август месец и това е така трябва за България.А не да се правят на хитри. Правителството е виновно за тия игри и демагогии, всичко е за парички натъкмено.Няма по мързелив човек от администратора, цял ден се чудят по канцелариите какво да правят и как да им мине времето и все не им стигат парите, нямат време и какво ли още не да ги ожалиш.А истината е че всеки лъже в Българията.....

Първо да уточня че не съм държавен служител :) Ако всички си вземат целия отпуск през август кога ще си свършат личните неща, които се налага да се свършат през друг месец. Все пак всички институции работят през седмицата и почиват събота и неделя, когато съответните държавни служители също почиват. Обедната почивка е достатъчна само когато трябва да свършиш нещо в близост до работа.

С такъв правопис вредите на собственното си изказване,става неубедително!

А ти през Август какво ще правиш, ако ти се наложи да ползваш услугите на "държавните предприятия", а ? Тогава пак ще се възмущаваш ?! И се пише ОСРЕБРЯВАМ - справка в учебника !

С неграмотни хора можеш ли да излезеш на глава.

Няма да е лошо да се уточни какви глоби плаща работодателя в случай, че има неползвани платени отпуски за изтекла година тъй като в нашата фирма ни глобиха затова че не сме си ползвали отпуските !!! Не че имаше как да ги ползваме всички, но това е друг въпрос, важното е да ни направят по една вътрешна удръжка май :(

Могат да ви глобят само, ако не ви осигуряват на пълната заплата и в този случай не ви дадат част от парите на осигурителните. В противен случай е незаконно!

На мен ми е ясно, че е незаконно, в кодекса никъде не пише, че глобяват работодателя за неползвани отпуски, но доколкото разбрах им удържат някакъв данък/депозит който в края на годината пак си го връщат ама в можеш ли да кажеш или да направиш нещо по въпроса без да си загубиш работата ? Има ли възможност да се подаде някъде анонимен сигнал за такива нарушения ?

Между другото ни осигуряват на реалните заплати.

Коментари - Ползваме отпуск по график | Днес.dir.bg

Ползваме отпуск по график

Платеният годишен отпуск ще се ползва след регламентиран от работодателя график през календарната година, за която се полага.

Обратно в новината

Коментари - Ползваме отпуск по график | Днес.dir.bg

Коментари

Крайно време е да спрем САМИ да правим опити да"откриваме топлата вода". В развитите държави - там, където бягат децата ни, платените годишни отпуски се планират още в началото на годината. Всеки служител планира почивката си с месеци напред - и ползва отстъпки за "ранно записване" - това е и една от причините западняците да почиват в БГ на цени, двойно по-ниски от тези, на които ние плащаме в последния момент! И защо трябва държавните служители да имат по-голяма отпуска от работещите в реалния сектор? Значи аз, която работя и плащам техните заплати и отпуски имам по-малка нужда от почивка? За сведение - по Кодекса на труда, моята платена годишна отпуска е 20 дни.

Защо не се говори за мотивация; защо на депутати военни и полицай заплатите се вдигат, а на другите чиновници вече трета година заплатите са замразени; Защо има такива огромни разлики в заплащането на държавните служители от София и провинцията (може би на Софиянци стомасите са по-големи); на кой му пука за народа ?????

графикът се изработва,съобразно преложенията на ползващите.

Уважаеми, защо спорите и си създавате дискомфорт! Под натиска на синдикатите се прие удължаване на срока за ползване на старите отпуски до края на 2011 година. Ще се изплатят стотици милиони левове на хора които ще се пенсионират и няма да могат реално да ги използват.Ние сме "богата" държава и можем да си го позволим. В същото време други ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск, да бъдат съкратени, да се регистрират в бюрата по труда, да останат безработни до навършване на възрастта за пенсия, но и това можем да си го позволим, защото сме стадо от празноглавци и страхливци!

Уважаеми, защо спорите и си създавате дискомфорт! Под натиска на синдикатите се прие удължаване на срока за ползване на старите отпуски до края на 2011 година. Ще се изплатят стотици милиони левове на хора които ще се пенсионират и няма да могат реално да ги използват.Ние сме "богата" държава и можем да си го позволим. В същото време други ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск, да бъдат съкратени, да се регистрират в бюрата по труда, да останат безработни до навършване на възрастта за пенсия, но и това можем да си го позволим, защото сме стадо от празноглавци и страхливци!

Дами и господа, а сега да ви светна, че това е НЕЗАКОННО, защото нарушава там едни маааалки работки от конвенцийката за правата на човека, та своего рода може да се изтълкува като форма на ДИСКРИМИНАЦИЯ.

имаше такава практика,кой ли умник я отмени.

А за отпуските на държавни служители, които са командировани в чужбина?! Как ще си ги ползват те, а?! Или ще им изгорят накуп в едно с цялата бъркотия, а какво са виновни те, че имат натрупани и неизползвани дни от предишни години!?! Поне ги платете на хората, та нали това е ПЛАТЕН отпуск и по конституция всеки има право на НЕГО!!! Всичките реформи - добре! Но с тези отпуски рискът да се заведат дела срещу държавата е ОГРОМЕН, а освен това и вероятността тези дела да се спечелят от служителите е повече от сигурна, тъй като се нарушават основни ПРАВА... Айде, със здраве!

Това с неплатените отпуски е вече прекалено. С какво ще се храним, с какво ще си плащаме сметките или те си мислят, че народа имат техните спестени пари.

Ами и досега работодателите издевателстваха за отпуските, сега просто е законно. Честито!!! А така нещо за защита на горкия служител, няма да се измисли...

Много от тези неща съществуват от десетки години-задължението да ползуваш отпуск по разпореждане на началника,без да се съобразява с желанието ти!Нищо ново под слънцето с изключение на неплатените отпуски ,с които стават големи далавери!Оставянето на вратички в закона дава възможност на недобросъвестни катили да си играят с хората!Така напоследък се направиха много уволнения,а останалите на работа ги натовариха с работата на уволнените,като дори ги принудиха да излизат в неплатен отпуск,без да се признава за трудов стаж!Алчността на българина и неговото скъперничество са пословични!

Хайде,бат Бойко,сега остава да ни предвидиш и какво да има за ядене всеки ден на трапезата ни,кога да раждаме и кога да мрем

Голяма част от пишещите във форума явно са умопомрачени от мутренските напеви за криза и стягане на коланите. Какво лошо ако държавни чиновници или някакви други имат големи отпуски или пък им куца "трудовата дисциплина" ? Борете се за същото и вие, а не плюйте по хората ! Много точно го е казал "Роб" - у нас диалог между работник и работодател липсва, едната страна има само права, а другата само задължения. Българските сайтове са едни от малкото, които не обявяват предлаганата заплата за конкретната позиция. По света това е абсурдно да се случи.

В Агенцията по заетостта от години е така.Длъжен си да се съобразяваш преди всичко с колегите си и тогава с всичко останало.Ако някой се разболее тогава графикът няма никакъв смисъл .Летните почивки не винаги могат да се предвидят на 03.01. например но графикът за отпуските е готов именно на първия работен ден от новата година.Никъде другаде не ми е известно досега да е прилагана тази практика.И всичките ми познати се чудят.Но явно ще им се наложи да го приложат на практика.Не е болка за умиране.Що се отнася до някои други неща направо не ми се говори.

Новото в случая е добре забравеното старо.Преди 25-30 години през януари минаваха по отделите и записваха кой кога ще си ползва отпуската.

Браво на мутренското правителство. Вече сме на крачка от крепостното селячество. Но има и още антикризисни мерки, които не са взели под внимание - да ядем по график, да пикаем по график, да дишаме по график...

или си млад и всезнаещ, или немлад късопаметен , но и в двата случая си злобен философ.....

Хайде пак глупости! Приемат закони, които после никой не спазва! Тая държава е изкукуригала!... А ако, недай си Боже, се разболее твой близък например, но по график не ти се пада да излезеш отпуска?! Или държавата човешката солидарност не я интересува? Мерси на фашист-капиталистките ни управници!... Демек още по-малко права за работниците! На ви сега капитализъм! Това никъде в Европа го няма! Там всички са на истински договори. Плаща им се двойно за допълнителни часове (overtime), имат и бонуси - ДОРИ И В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА!!! а тук... даже не обявяват за каква заплата кандидатствуваш! Не ти казват дори и на първото интервю, пък камо ли да ти дадат истински договор! В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СМЕ РОБИ!!!... Само от време на време ни промиват мозъците, че това заслужаваме, защото сме мързеливи!... Няма да е лошо да се уточни какви глоби ще плаща работодателят в случай, че има неизползувани платени отпуски за изтеклата година, тъй като в нашата фирма ни глобиха затова, че не сме си използували отпуските!!! Не че имаше как да ги използуваме всички, но това е друг въпрос, важното е да ни направят по една вътрешна удръжка!... Могат да ви глобят само ако не ви осигуряват на пълната заплата и в този случай не ви дадат част от парите на осигурителните. В противен случай е незаконно!!! Ясно е, че е незаконно, в кодекса никъде не пише, че глобяват работодателя за неизползувани отпуски, но доколкото разбрах, им удържат някакъв данък/депозит, който в края на годината пак си го връщат, ама можеш ли да кажеш или да направиш нещо по въпроса, без да си загубиш работата?! Има ли възможност да се подаде някъде анонимен сигнал за такива нарушения?!

Хайде пак глупости! Приемат закони, които после никой не спазва! Тая държава е изкукуригала!... А ако, недай си Боже, се разболее твой близък например, но по график не ти се пада да излезеш отпуска?! Или държавата човешката солидарност не я интересува? Мерси на фашист-капиталистките ни управници!... Демек още по-малко права за работниците! На ви сега капитализъм! Това никъде в Европа го няма! Там всички са на истински договори. Плаща им се двойно за допълнителни часове (overtime), имат и бонуси - ДОРИ И В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА!!! а тук... даже не обявяват за каква заплата кандидатствуваш! Не ти казват дори и на първото интервю, пък камо ли да ти дадат истински договор! В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СМЕ РОБИ!!!... Само от време на време ни промиват мозъците, че това заслужаваме, защото сме мързеливи!... Няма да е лошо да се уточни какви глоби ще плаща работодателят в случай, че има неизползувани платени отпуски за изтеклата година, тъй като в нашата фирма ни глобиха затова, че не сме си ползвали отпуските!!! Не че имаше как да ги използуваме всички, но това е друг въпрос, важното е да ни направят по една вътрешна удръжка!... Могат да ви глобят само ако не ви осигуряват на пълната заплата и в този случай не ви дадат част от парите на осигурителните. В противен случай е незаконно!!!

не си ползват отпуските тези с големите такива или които никаква не я върши и не се изморява...аз съм била в немска фирма и тези 20 дни дори не ми стигат....и си ги вземахме наъ-късно до януари на следв.година.... задължително половината през лятото...

не си ползват отпуските тези с големите такива или които никаква не я върши и не се изморява...аз съм била в немска фирма и тези 20 дни дори не ми стигат....и си ги вземахме наъ-късно до януари на следв.година.... задължително половината през лятото...

айде пак глупости! приемат закони, които после никой не спазва. тая държава е изкукуригала.

А ако, недай си Боже, се разболее твой близък например, но по график не ти се пада да излезеш отпуска? Или държавата човешката солидарност не я интересува? Мерси на фашист-капиталистките ни управници.

Можеш да си вземеш неплатен

Ако ти дадат...

демек още по-малко права за работниците. На ви сега капитализъм! Това никъде в Европа го няма! Там всички са на истински договори. Плаща им се двойно за допълнителни часове(overtime), имат и бонуси- ДОРИ И В УСЛОВИЯТА НАКРИЗА!!! а тук...даже не обявяват за каква заплата кандидатстваш. Не ти казват дори и на първото интервю, пък камули да ти дадат истински договор. В БГ ВСИЧКИ СМЕ РОБИ!!!...само от време на време ни промиват мозъците, че това заслужаваме защото сме мързеливи.

100% си го заковал точно-всичко в името на "честният частник,който ни дава хляб .Ах ,знам какво лекува кучетата....

Когато научиш българския език, пискай за повишение.

Работата на човека може да не е свързана с правописа и да е перфектен професионалист. Ти как реши, че повишението е обвързано с научаването на българския? Ела в моята фирма и виж колко от шефовете ми са грамотни...

Държавен служител съм и имам отпуск. Като искам да я ползвам ми се казва не може повече от 2 седмици. После има отпуски. Като трябва да си свърша работа си пускам отпуск и я ползвам почасове, но пак шефа се мръщи. Може да има такива, които се чешат по цял ден, но ние с моите колеги работим и често се случва да оставаме да късно, но в всяко стадо си има и мърша.

а освен това, въпреки, че сме на ненормиранработен ден, от тази година ни премахнаха допълнителните дни за ненормирано работно време. На практика, повече от две седмици наведнъж ( и то веднъж в годината) не може да си вземеш. Затова пък, много хора не ползват болнични - пускат си отпуска, а болничният служи само като доказателство пред шефа, че трябва да си останеш у дома.

wwasp

доста милиционерски правила. закрепостяващи и отнемащи правата ни!

мНОГО Е ПРОСТО,КАТО НА ЗАПАД ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ДА ИЗЛИЗАТ АВГУСТ МЕСЕЦ ОТПУСКА. В администрациите държавни служителите си излизат, когато си поискат да си вършат частните работи, затова не си взимат отпуските, а гледат да им се усребрът. Затова всички отпуска август месец и това е така трябва за България.А не да се правят на хитри. Правителството е виновно за тия игри и демагогии, всичко е за парички натъкмено.Няма по мързелив човек от администратора, цял ден се чудят по канцелариите какво да правят и как да им мине времето и все не им стигат парите, нямат време и какво ли още не да ги ожалиш.А истината е че всеки лъже в Българията.....

Първо да уточня че не съм държавен служител :) Ако всички си вземат целия отпуск през август кога ще си свършат личните неща, които се налага да се свършат през друг месец. Все пак всички институции работят през седмицата и почиват събота и неделя, когато съответните държавни служители също почиват. Обедната почивка е достатъчна само когато трябва да свършиш нещо в близост до работа.

С такъв правопис вредите на собственното си изказване,става неубедително!

А ти през Август какво ще правиш, ако ти се наложи да ползваш услугите на "държавните предприятия", а ? Тогава пак ще се възмущаваш ?! И се пише ОСРЕБРЯВАМ - справка в учебника !

С неграмотни хора можеш ли да излезеш на глава.

Няма да е лошо да се уточни какви глоби плаща работодателя в случай, че има неползвани платени отпуски за изтекла година тъй като в нашата фирма ни глобиха затова че не сме си ползвали отпуските !!! Не че имаше как да ги ползваме всички, но това е друг въпрос, важното е да ни направят по една вътрешна удръжка май :(

Могат да ви глобят само, ако не ви осигуряват на пълната заплата и в този случай не ви дадат част от парите на осигурителните. В противен случай е незаконно!

На мен ми е ясно, че е незаконно, в кодекса никъде не пише, че глобяват работодателя за неползвани отпуски, но доколкото разбрах им удържат някакъв данък/депозит който в края на годината пак си го връщат ама в можеш ли да кажеш или да направиш нещо по въпроса без да си загубиш работата ? Има ли възможност да се подаде някъде анонимен сигнал за такива нарушения ?

Между другото ни осигуряват на реалните заплати.