МВнР изпрати нота до Скопие заради "многобройни прояви и лозунги" срещу България

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в публичното пространство ескалират в момент, когато София и Скопие активно търсят път към конструктивен диалог, пишат нашите дипломати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наследникът на създателя на македонската азбука и разделител на двата народа, ни облива с обвинения, за някаква българска вина от втората световна война. Вени Марковски се казват и дядото и внукът.

Вие въобще за какво взимате заплати там? Уволнение на всичко що диша в министерството, включително и чистачките.

А така малоумнико, да си се замислял, че пиндосите умишлено дестабилизират редица държави, за да започнат граждански войни/ Я върви да скачаш и да ревеш: "Слава на СОРОС"! Голям идиот си - да знаеш!

Нашата държава в лицето на бившия ни президент Ж.Желев първа призна БЮР Македония за независима държава ,а и на всичко отгоре пак въпросния президент "изви " ръцете при посещението му в София на тогавашния руски президент Борис Елцин да ги признае македонските неблагодарници за държава! И какво последва от въпросните македонски лешпери нестихващи клевети и помия! Алоо северни македонци все още сме мили с измислената ви държавица и нека се опитаме да решим създаваните от вас взаимни "семейни" проблеми с добро ! Все още ви имаме за малка роднинска страна с която можем да правим хубави неща !

Това, че са прибавили към българските фамилни имена окончанието “ски” и че са изхвърлили няколко букви от българската азбука, че са откраднали и присвоили нашата история не ги прави отделен народ. Ако тези наши национални герои като Гоце, Даме Груев, Тодор Александров, Ванче Михайлов, братя миладинови и прочие, са се имали за македонци, са щели да са Гоцевски, Груевски, Александровски, Михайловски, Миладиновски… Комунистическите изроди, по заповед на Москва и Белград, отродиха нашите братя в Македония и сега не трябва да ги плюем а да им подадем ръка като на съгрешило дете.

Те подсътзнатлено това го разбират. Ако имапе начин всите да посетят някй псхиоаналитик, нямаше да е лошо.

само че сърбомакетата искат да отсекат ръката, която им се подава! най-лошото е, че не знаят какво искат!

Преди 4 месеца бях в Македония и разговарях с хора от бизнеса. Те ми споделиха, че не ние, самите техни политици не искат да влизат в Европа и създават пречките като си измислят външен враг. Дадоха ми примери - в Макудония има т.н зони за икономическо развитие. Това са едни парцели земя, където се предоставят изключително благоприятни условия за чуждестранни инвеститори-нисък наем, изключение от плащане на определени данъци, намалени ставки за осигуряване на работниците и т.н. Те са наясно, че такива условия противоречат на ЕС и това е виднелоялна конкуренция, дотирана от държавата. Въпреки това миналата година Заев е подновил с още 10 години договорите на тези инвеститори. Ако държавата иска да се присъединява към ЕС, такива зони и привилегии би следвало да се премахнат, а не да се преподписват - беше коментара на бизнесмените. Така че това което виждаме е платено активно мероприятие. Македонските политици НЕ ЖЕЛАЯТ да се присъединяват никъде освен към себе си.

Вучич да слезе у провинцията и да си прибере вересиите :) Апропо, сърбите не са толкова възпалени против България. Така че там нещата вероятно са тотално извън контрол и самоите сърби гледат с тревога на тези безумни враждебни провокации. То си е за тревога!

Протестната Нота,всеки път трябва да е пращаме до Сърбия,защото те ги финансират и ръчкат постоянно да са срещу нас.

Представете си, че имате бедни роднини, които се продават за пари и стават слуги на тези, които им плащат, и вие няма ли да се отречете от тях и да ги намразите? Същото е усещането и на македонците. Ако бяхме силен и независим народ, щяхме да сме богати и всички щяха да се натискат да са ни приятели, емигрантите нямаше да ни заобикалят, а щяха да напират да влизат у нас, както в богатите и цивилизовани страни. Ние обаче не сме народ, а мърша, чакаме други да ни освободят, да ни оправят живота… затова никой не ни обича, и македонските бивши българи, а и дори самите ние се мразим едни други и нягаме от страната. Те така, ние сме криви, а не другите.

Тези роднини към днепна дата не се продават. Те искрено си вярват, че защитават род и родина. В същото време подсъзнатлено допускат, че може би големият враг са си те самите. Това само ги тревожи допълнително и създава психотична опасност...

Какво им е мнението за Северна Македония.От там им отговарят,че това е българска територия с българско население и целия проблем се създава от Сърбия.Така,че докато не си оправите отношенията със Сърбите да не се месят ,няма да се реши въпроса.

След гошо-тарабата и комунистическото промиване на мозъци, че сме руски слуги и самите българи се отричат от народноста си и защитават интересите на дивашка русия или емигрират на запад с еднопосочен билет, та какво остава за македонците

Не е Гошо тарабата виновен за 30 години национални предателства и безумия.

Докато продължавате да обръщате внимание на стадо олигофрени, представители на несъществуваща държава, все ще е така.

Ако България беше богата европейска държава, с висок стандарт, северномакедонците нямаше да се противят така да погледнат истината в очите. Срам ги е от България и отричат всичко.

Срам ги е от тях самите. Как да признаеш пред цял свят, че си вършил геноцид, фалшифицирал история и унищожавал паметници и обругавал гробове? И то не на кой да е, а на собствената си плът и кръв.

Нашето правителство трябва да информира ЕС за антибългарските изстъпления в РСМ, с които тази страна не може и не трябва да е член на ЕС.

Имат Посланик у нас,нали? Дали не му е дошло времето,да си ходи? Аз такова безобразие,каквото виждам по адрес на България,не помня.

Хаха, Кирето какво казва, значи? От македонските орки какво друго се очакваше, че се чудя? Тия съвсем скоро с помощта на Бай Дън ще се опитат да ни смайданосат. Разликата обаче с "онзи" майдан знаете ли каква е? Никой няма да си мръдне пръста да ни спасява. И правилно! Ще си налегнем парцалите и ще търпим маке-фашистите.

Що не ги оставят селяните спокойно да си протестират и да забравят РС.Да си правят Сърбомакия.

По фалшивата новина ще ги познаете! Днес тя е : "БЪЛГАРИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВЪЛНЕНИЯТА В СКОПИЕ"

България трябва публично да отнеме българските паспорти на предводителите на антибългарските протести в РСМ.

Сакън! Шкембе-войвода така добре е захлебил покрай тия паспорти!

Незабавна специална операция да започне България на територята на РСМ и да помогне на наще братя които са подложени на геноцид

разпространява в своя профил фалшива новина, че вълненията в Скопие са от наследници на депортирани евреи. Като следствие на така измислената новина ни вменява колективна вина. Вина за която трябва да се извиним на северомакедонците.

С тази самодейна , неподготвена и несинхронизирана с никого акция с ветото, бетонирахме македонците като нация, намразиха ни целите Балкани , че ги спирате и изгубихме напълно доверието на Европа и Сащ . Цялата работа беше да се водим по акъла на един дърт плондер доносник , изживяващ се като войвода , че той мислеше да изкара с това мероприятие някои глас повече и още един мандат в парламента. Още отначалото си личеше , че мероприятието е менте , обречено и гони други цели, но нали е цървуланско , много хора се вързаха.

Ела ми на колене да ми се молиш да ми препишеш всичкото си движимо и недвижимо имущество, родителите ти да посочат мен за наследник, жена ти да ми духа пред теб и децата ти да ми викат тати. Гнус ме е, че дори има хора като теб бе, капчица достойнство нямате. Пфу!

Както казах , само цървулани се връзват яко на това. Като си чу името ибведнага се обади с достойнство.

по полека нагъл бай Ганьо много си брутален. Това е форум а не циганска сватба , и си мисля че чювека е прав.

Двамата Ради и Албанеца ще си пращат жените при мен. Не се бутайте, един по един, моля. Хахахаха.

Организацията "Отпор/CANVAS" иска за проявите си по 500 000 евро. С такава сума разполагат големите партии. Организацията "Отпор/CANVAS" използва агитката на ФК "Партизан" - Белград, , които са пристигнали в Скопие с автобуси и са над 100 човека. Сродноите им у нас, са агитките на "ЛЕВСКИ" и на "ЦСКА",, като в борда на Директорите на "ЛЕВСКИ" е Дейвид Петреъс - бивш Директор на ЦРУ и настоящ собственик(чрез подставено лице) на НОВА ТВ и на други ТВ-канали, Американските "Марици" и на много вестници и сайтове ...."....Как бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс се превърна в медиен магнат на Балканите Това журналистическо разследване за нездравия интерес на бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс към медиите на Балканите е осъществено в края на 2017 г., специално за френската Медийна обсерватория (OJIM) и е финансирано от читателите на сайта на организацията. https://www.ojim.fr/general-dejvid-petreus-ot-shef-na-cru-do-medien-magnat-na-balkanite/ "

Като им се уреди въпроса с ЕС и почнаха да се дуят и показават рога , преди това стояха като напикано мушкато . Същински ганчовци , Ганьо 45+30 години думичка не обели на Скопие за проблемите ,когато беше във фалит , после при Виденое с еддн долар заплата и чакаше на опашка за Европа темата не существуваше , като влезна в Европа и позаглади косъма и той почна да показва рога и да се прави на мъж на най -безопасния си съсед да го бългиризира със 75г закъснение , когато всичко е приключило.

Че нормално и аз не искам да съм булгаристанец, какво остава за Македонците.

Идиот!

Какво си се притеснил? Такъв термин използват само мюслитата и ромляните. От кои си?

Пълна ревизия на новоиздадените Бг паспорти за маке граждани. Трябва да се установи кое от двете е вярни: 1. Те са съшите българофоби като тези къде посдскачат по улиците. 2. те са жертви, които треперят в среда, наелена с горепосочените българофоби. трети вариант няма!

Северномакедонците са на път да успеят да накарат българите да ги намразят. Е тогава ЕС ще им е най-малкия проблем.

България трвбааше да инфоирмира гражданите си за този проблем. Ти му се радваш, то те мрази и с кеф би ти теглило куршума... Но с омраза нищо не се решава. Нужни са бдителност и разум.

Оказа се, че сръбската организация "ОТПОР/ CANVAS" е създадена от ЦРУ и СОРОС! Това е организацията, кояро провежда най-яростните митинги в момента - в Скопие, срещу френското предложение и срещу България! Анонимните/България са написали статия по темата! ...."...Сръбската организация „Отпор” (днес позната и като CANVAS) получава милиони долари финансова помощ от американския Национален фонд за подкрепа на демокрацията. Знамена с изображения на ръка, свита в юмрук, транспаранти, топки и други атрибути на поддържаното от Държавния департамент на САЩ сръбско лъжедвижение се мяркаха в Белград чак до свалянето на Слободан Милошевич през 2000 г.След 11 години изображението на юмрука се появи по улиците на Кайро. Дали си струва да се съмняваме, че египетските вълнения са вдъхновени отвън!? А може би е случайно съвпадение и изводите на Уебстър Тарпли не са нищо повече от предположение? Ала-бала! След успешната кампания в Сърбия „Отпор” продължава да получава пари от Запада и си смени името на CANVAS (Център за приложни ненасилствени действия и стратегии) и стана нещо като „колеж на ЦРУ за подготовка на „цветни революции”. Явно, че след „приятелските срещи” с представители на Държавния департамент на САЩ в Ню Йорк през 2008 г. лидерите на египетското младежко движение „6 април” отиват в Сърбия, където получават методически препоръки и инструкции от CANVAS, както и логото им, и започват да организират платените от Вашингтон безредици в Египет.Днешните „партньори” на CANVAS са институтът „Алберт Айнщайн”, Freedom House („Фрийдъм хаус”), а също и Международният републикански институт (International Republican Institute, IRI). Струва си да напомним, че в Съвета на директорите на ИРИ са Джон Макейн, Линдзи Греъм и Брент Скоукрофт, и също, че когато Джон Маккейн говори за вълненията в Египет, отбелязва следното – „Ние трябваше да го предвидим”....".... https://alterinformation.wordpress.com/2013/09/14/90938138339/ КАК ЦРУ СЪЗДАДЕ „ОТПОР” Публикувана от ANONYMOUS BULGARIA https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:TrKtqpIVltwJ:https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/01/02/%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BA-%25D1%2586%25D1%2580%25D1%2583-%25D1%2581%25D1%258A%25D0%25B7%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25B4%25D0%25B5-%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25BF%25D0%25BE%25D1%2580/+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg "......Същевременно е формирана “неправителствена” организация (финансирана с пари на правителството), специализирана за подривно “ненасилствено” разрушаване на системата в други държави.. По този начин, в случай че “нещата тръгнат в погрешна посока”, както се случи с режисирания преврат от ЦРУ против демократично избрания чилийски президент Алиенде, американското правителство сега може официално да “си измие ръцете”, защото целият риск и “позор” от евентуален провал на операцията ще се поемат или ще бъдат насочени към тези фантомни неправителствени организации, с които американското правителство официално “няма нищо общо”. Разбира се в периода след срещата на високо равнище изникнаха още доста подобни агенции на ЦРУ (или фондации) като ОTI, NED, Carnegie fondation, SOROS OSI – Open Society Institute (Институт – Отворено общество), CANVAS и др., за тези агенции – паравани и други аспекти от специалната война против нашата родина бях писал подробно в текста под наслов “Хронология на престъпленията на НАТО над Сърбия”.. Тогава беше усвоена “Рейгъновата доктрина”, чрез която много препоръки и документи изключително от областта на ЦРУ, се прехвърляха към така наречените неправителствени организации, които всъщност са параван на агенциите на ЦРУ...."

Тук преди един даваше линк от конгреса на САЩ: https://www.congress.gov/117/bills/hres741/BILLS-117hres741ih.pdf За македоноамериканците и техните език, история и култура. И как пристигнали 1492г. Тогава Христофор Колумб открива Америка и явно е заварил там македонци. ;) Ето така се пише история.

Стига си писал, ами си брой си копейките... ЦРУ тласкат Северна Македония към Русия....Та затова я приеха и в НАТО... Логиката ти е желязна. Или по-логичния отговор е КГБ искат контрол над Северна Македония и затова внасят смут в отношенията между България и РСМ... което логично води до извода, че ти си руска платена подлога. Та продължавай да си броиш копейките, скоро ще те изгонят от БГ и ще те пратят в необятните степи на твоят любим Сибир.

Какво искате бре макета от нас ? Не ни интересувате, правете се на каквито си искате, ако ще и на джендъри, все сте нищо...

Гонете дипломати, бе гъзари! Или ви е шубе, шушомиги тъпи

Че защо, за да имат оправдание. Те сами се закопават.

Те нямат посланик в София, какво да гонят :D

Хой за Външно министерство , пълно с хрантутници които точат пари от бюджета !

Защо им обръщате внимание, игнорирайте ги. Оставете ги да се наиграят 5, 10, 15 години, колкото е нужно. Нека си крякат и врякат, на никого не пречат.

Населението на тази държава - Северна Македония или както искате я наречете, демонстрира върховна степен на неграмотност, необразованост, остър дефицит на интелект и тотална липса на култура! Абсолютно промити мозъци! Още по-страшното е, обаче, че тези първосигнални индивиди са абсолютно неспособни да развиват адекватна, задълбочена и конструктивна мисловна дейност! Те си знаят своето - онова, което си "лафят" пред блока, вкъщи на масата или в кръчмата - "бугари-татари" и "бугари-фашисти! Този рефрен се повтаря до припадък и безизходна абсурдност! Категоричен индикатор за ВЪРХОВНА ПРОСТОТИЯ!!! Аргументите в подкрепа на това мнение относно интелектуалния дефицит на северомакедонците няма да ги пиша. Знаете си ги. Въпросът тук е, че България трябваше да не отстъпва по никакъв повод и под никакъв натиск! България, ако щете, трябваше да постави безапелационен ултиматум към ЕС за членство на РСМ: Или Северна Македония ще признае историческата истина и северномакедонците ще трансформират народопсихологията си днес, тук и сега - революционно, или България напуска Съюза! И тогава да видим кой щеше да бъде по-важен в геостратегически аспект за Европа - ние, с излаза си на Черно море и значително по-голямата си територия и близост до Проливите, или Северна Македония с нейните чукари...и ЧУКУНДУРИ!... И когато си помислите или кажете на глас по някакъв си повод, че българите сме големи простаци, тъпанари, дебили, профани, маргинали и т.н., си светнете една червена лампичка автоматично, която да ви напомни, че това е вярно, ДА, но има един народ, който е още по-зле от нас в това отношение и това са МАКЕДОНЦИТЕ!

Нарцисисти без капчица когнитивно мислене и емпатия. За съжаление има много такива индивиди и отсам границата . Явно генна аномалия.

Дори и да съм съгласен с голяма част от мнението ти,ти обаче не искаш или не можеш да разбереш, че няма как да отстояваме на 100% нашата позиция била тя и вярната. Не сме в състояние да диктуваме условия на големите в ЕС, най бедни сме, корупцията е навсякъде, направили сме вс възможно да не защитим нац си нтереси още в периода 1944-50, благодарение на слугуването на СССР, идеите на коминтерна и безродника Г Димитров. Признаваме безусловна независимост през 1991,пасуваме до 2017.Няма как след 80 г слабости в дипломаццията изведннъж да станем силни. Така че ще направим компромис пък ммакедонците ако искат да се самозастрелят и после да гледат отстрани развитието на съседните държави моля да заповядат!

Разбирам те, но на онази територия най-вероятно има стотицихиляди души, които ще покажат по-висок КИ от теб :) Отказът и мда разсъждават по историческите теми е на друга - емоционална плоскост. Всеки човек, колкото и да е умен, може да стане жертва на индоктринация. А с обществата е още по-лесно.

Чак пък стотицихиляди не смятам, че са... :) Виж, в твоя случай би била по-вероятна тази бройка...... Благодарение на подобни оправдателни мнения/изказвания/становища/нагласи като твоето/твоята продължаваме да бъдем никой, нищо и никъде НАВСЯКЪДЕ като държава/общество/народ. Интересно би било да се проучи, генерално погледнато, КИ на гърците или на северномакедонците би бил по-висок като стойност. Понеже ги оправдаваш, де.

Нота до Скопие, с копие до руското посолство там, бих предложил аз. И да се извинят за филма който разпространиха оттам, в който се твърдеше, че кирилицата била измислена уж в Македония!

Външно не е адекватно. Една декларация е достатъчна. Нотата е пълна глупост, защото не е тяхното правителство в основата на истерията, а опозицията. България трябва да се концентрира в доказването пред нашите партньори на антибългарския рефрен. МЕДИИТЕ са проблема там.

В основта на истерията е правителствено провежданата българофобска индоктирнация. Която включва исторически фалшификации, учени надлежно от всички деца, и всякакъв вид неспирна пропаганда по медиите! Правителството следва да прекрати езика на омразата и да допусне търпимост на различните мнения. Вината си е точно на скопските власти - всички поред през последните 70 години.

Този с ника "ми не" е прав, по-добре обмисли добре това което казва. Безредиците и размириците в Македония сега ги създава опозицията, главният виновник за българофобията - опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ. Те са нещо като огледален образ на нашите националистически партии, на Болен Лидеров, на Костя Копейкин, Валери Нациста, дори българското ВМРО на Шкембе Войвода. Огледален образ са на нашите, защото са македонски националисти, а Путин чрез руските посолства в София и Скопие ги финансира. Мисля че и македонците трябва да изгонят два самолета руски посланици за да мирясат там. Спомняте ли си Спаска Митрова, лека и пръст? Съдена, вкарана в затвора, бита, измъчвана, след като и отнеха детето - всичко това беше по време когато ВМРО-ДПМНЕ бяха на власт. Същите тези, които сега организират този хаос!

То не осъзнавап това, която съм ти написал. Безрадиците ги свиква опозицията, но причините за тях са в държавната политика. Отделно и от управляващите получаваме презрение.

МВнР да изпраща нотите в Брюксел.

Гонете дипломатите, Помияри продажни!

След всичко случващо се в РСМ-то, макетата определено не искат членство в ЕС. Македонци, не правете и вие тази глупост за членство в ЕС, не е за вас тази работа, стойте си в кочината и се радвайте че не сте влезли още!

Ако собствените нини "съюзници" ни подкрепят поне с половин уста, всичко ще утихне. Чакаме но не чиваме нущо! Имаме ли въобще някакви съюзници? Ако не, какво са работили поколения храннеици - агенти, дипломати, политици, учени и пр ???

Беше ясно предварително, но ние се постарахме да го докажем и на практика: Проявата на слабост, отстъпчивост и мекушаваст е крайно непродуктивна в блаканските отношения. Нужно е поведение твърдо, дистанцирано, сдържано и с малко думи. Свойските намеци и сигнали, че ще клякаме защото сме ентусиазирани комсомолци на тази или онази доктрина са крайно противопоказни. И сега, след като скопската омраза излезе толкова очебийно на яве, че дори не можем да се напраивм на разсеяни, колкото и да се стараем, нужно е не само да реагираме, ами и да принудим и партньорите си да реагират. Нямаме място за отсъпление.

Време е и тук да излезнем по площадите и да протестираме за влизането на измислените македонци в ЕС и вето до дупка!

Отговора е само ! Затварят посолството и прекъсват всякакви отношения с тази измислена държава и пълен блокаж за ЕС !

Фалшива новина. Там проблемът е решен. Да не би да не вярвате на Боко? Европейска гаранция от Франция. Скопие и София не търсят път към конструктивен диалог. Франция преговаря от името и за сметката на България. София е в непланирана почивка, следва планираната и след това непланираната в Скопие. Няма проблем имаме си по-големи проблеми от Македония. Срамно е да се говори така, знам, но ПП успяха. Това е историческа промяна в курса на страната, но успех има. След 150г. тотално се отказваме от Македония и започваме да преговаряме за България. Що се отнася за 'онези'. Може би поне са останали по-малко сервилни от нас. Гамени и прислуга ще направят велик народ.

Тяхната управляваща партия е решила да даде ход на френското предложение, но аз не съм сляп какво става там и се чудя как ние можем да приемем като слепи какво става там и да им дадем ход за ЕС. За пореден път ще приемат някакви решения, които никога няма да изпълнят особено ако дойде на власт ВМРО-ДПМНЕ.

Ти не рабра ли че ЕС не се интересува какво иска и желае България? Нас никой не ни ебава и това няма да се промени докато нямаме политици с ТОПКИ!

абе щм Макронът е казал, че македонците са негри, то значи са негри! факт! гаранция Франция! нема кво да протестират, а да се раздват, че са открили истинската си народност! от европата!

епа вие и европата ги дразните, а после що те протестират и ви агресират! оставете македоиците на мира, те не са българи! оставете Македония на мира, тя не е била, не е и никога няма да бъде част от България! пак ли сикате война за да загиват българи, а? не Ви ли стигат избитите от Фердинант и Борис-3, а?

Дядо ми и прадядо ми са родени в Македоиния, къщата ни там е обявена за национално богатство на Македония. Те са се наричали българи, аз също се наричам българин. Какво повече да ти кажа. Като си си тъп си тъп.

Колкото и НОТИ да изпратим, тия няма да спрат. След като 70 години им е набивано в кофите, че сме им най-големите врагове....Може ли, в цяла Европа във всички енциклопедии да пише, че братя Миладинови са българи ( сами са се самоопределили) и вчера Стево Педнаровски да ги хвали за 'гоЛЕм принос ВО Македонската култура"...

Не ноти, да им изпратят цялото петолиние в две октави.

Почти никой не знае какво пише в това френско предложение, но гарантирано всички имат мнение.

Всъшност по техните информационни сайтове е дадено много подробно, но не и тук.

Имаше го публикувано в медиите още преди ние да го одобрим, но повечето предпочитат да пишат вместо първо да прочетат, а на всичко отгоре мрънкат също като македонци които не знаят какво точно искат.

Като ходи като изуглавен сега са срещу нас

Те не са срещу нак заради острото, но цялото ни поведение и демонстрацията на слабост изостриха ситуацията - да. Може би това е и била целта на някой чужд кукловод....

Да то е комплекс от цялостно поведение

Яко омраза. Не разбрах дали Кирил Петков е толкова зле или всъщност си гледа работата и това сериозно ядосва конкуренцията?

Няма омраза - наблюдаване. Кажи една добре свършена работа от Киро?

Ами то Скопие вече отвори нова страница във взаимоотношенията си с България. Е, за съжаление не са приятелски ама това е положението. Тия хора там като ги гледам по интервютата изпитват брутална омраза към България и нашият народ. Тотално неадекватни, не познават нищо от световната история. Единствената история която знаят е тази която са прочели в югославските учебници. Не признават други исторически източници. Не признават исторически документи и ръкописи. Няма абсолютно никакъв начин в това и следващото поколение да има нормални добросъседски взаимоотношения с северно-макетата. Вето до дупка, премахване на посолствата, обявяване на Северна Македония официално за враждебна държава (това е очевиден факт). И в следващите 100-200 години ако не ги асимилират албанците и се кротнат може да говорим пак.

Мда, Югославия се оказа велика държава, щом за 60-тина години успя тотално и необратимо така да промие мозъците на макетата, че да се отрекат от българските си корени. Иначе като идват за БГ гражданство, носят стари документи, в които пише, че бабите и дядовците им са по народност българи. Какъв човек трябва да си, за да се изплюваш в лицето на предците си и да се зовеш македонец, при положение, че народност "македонец" няма и никога няма да има? Да можеха да станат дедите им, биха им извили вратовете като на пилета, задето се отричат от корена си.

Пропускаш, че Македония става част от кралство Сърбия още 1912та.

То и нас ни е нямало на картата на света за цели 500 години, а сме били територия, част от Османската империя, но това не е променило факта, че сме и ще си останем българи по народност. Народността е етническа принадлежност и не е задължително да е обвързана с гражданство.

Нотата не е достатъчна. Да се предприемат други мерки.