Коментари - Македонската столица е окупирана от полиция | Днес.dir.bg

Македонската столица е окупирана от полиция

Днес македонската столица е окупирана от полиция. Очакват се възможни хулигански прояви на групи, неприятелски настроени към българския премиер.

Обратно в новината

Коментари - Македонската столица е окупирана от полиция | Днес.dir.bg

Коментари

казвам аз, че трябва да се увеличи пограничния контрол...

Да. Всички обичат Радев. Факт! А не го канят ония,които ясно виждат,че Той не е инструмент ,който да използват за постигане на целите си и след това да го изхвърлят като непотребен. Всички герберасти не виждате по - далеч от носовете си.

Точно пък радев е пРезидент на Москва и брани техните интереси!Родев е пълен провал!

За какво да се делим ,като всичко ни е общо и земя и история и език.Но повече от 75 години ,та дори исега сръбската пропаганда работи усилено за влошаването на взаимоотношенията ни с нашите братя македонци.

Най вече "братушките" работят за разделението. Да благодарим на КПСС-БКП, КГБ-ДС.

Колко много време ще е нужно да се оправи тази изкуственно създадена и наложена ни бъркотия от нищожеството да правиш величие (една шепа дрипави сърби да ги правиш велики югославяни)и една Велика България дала на всички напредък и просветление да се опитат да я стъпчат в калта и унищожат демографски и географски Сигурно много хора и няма да се съгласят с мен но това е тяхно право

Македонската столица е окупирана от полиция. Търси се суджук за Боко!!!

АБЕ ТОЯ ГЕОРГИ ИВАНОВ В СКОПИЕ,ГОНЗО ЛИ Е?

Абе Пенчо, ти Шапков ли си?

Първата ни полза от САЩ за 27години е края на бгфобията,която се шири в Македония. Поне на държавно ниво.

И сега македонците като ще ни заобичаат. Ще си изтакат платното и ще ритнат крусното. Македонски нрав,борисов манталитет.

Пак ни накараха да се мазним на макетата.Натискат се да влезнат в НАТО и ЕС,но защо Бойко им ходи на кракака при тях вместо те да дойдат у нас?

Връща визитата на Заев

Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България. И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Поддържам теорията :за бързо вкарване на Македония в НАТО,подчиняване на САЩ и прекъсване на руските газови коридори .Бъдещето ни в този случай е да купуваме скъпия втечнен газ на САЩ.За хъбове и конкуренция забравете.Ще има нов монополист-СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР.Страхуям се ,че Русия няма да се примири.Отиваме към война.Войните винаги са ставали за разпределение на ресурси и територии.В Сирия е същото.

Виж сега, от над 100 години назад Русия залага винаги на Югославия/Сърбия и греши! Отнеха Македония от България, за да направят Югославия по-голяма и силна. Видяхме как свърши изкуствената държава Югославия. Днес всички народи от бивша Югославия мразят сърбите. Сърбите изклаха много народ тогава. Ако бяха заложили на България руснаците, днес ситуацията на Балканите щеше да е коренно различна. Тяхна работа!

Много точно казано. Но причината руснаците изначално да не заложат на нас, а на сърбите е, че те са имали аспирации към Цариград, където са искали да преместят столицата на империята си, имайки се за провоприемници на Втория Рим. Та Българите като непосредствен съсед на Цариград са имали аспирации към завоюването му - справка безсмислената последна кървава атака на Чаталджа през Балканската война - Фердинанд е искал да влезе на бял кон в Цариград... Та голяма Българска държава не е влизала в плановете не само на Англия и Австро-Унгария, но и на Русия, затова последните са подкрепили Сърбия... Ами такива ми ти работи:)

Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: Дойдете и ни спасете Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: Ще плачете за зеленото парцалче. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: Стрижено е ! Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно.

Македонска държава не съществува. Това е част от България. Не виждам какъв договор за добросъседство ще подписват. Все едно да подпишем договор за добросъседство между община Пловдив и община София.

Иди там и им го кажи , не тук ! ! !

А СУДЖУКА ИМ ГО ЛАПА В СКОПИЕ :)))

Баце, след 100 години сръбско владичество и руска подкрепа за това, сега няма как изведнъж да станат нещата, може само след активна политика и изваждане на историческата истина, и то ще има резултат след не по-малко от 50 години...

Дано поне македонците го посрешнат с "почести с камъни".Нека го посрешнат така както заслужава една крадлива мутра,защото ние сме заспал народ ,без никакво самочувствие вече.Чета изказването му"нямало безработица в България"Този не знае къде се намира,то хора за работа не останаха всичко се изсели от тука това е неговата гордост че прогони хората."Санирането" ще му вземе главата през зимата.Другата кражба на века в България.

Ей тва са Блаканите, разделяй и владей, пълни идиоти, само арабите се мразят едни други повече отколкото балканците.

+10000 ... и не забравяй - след потопа в Черно море тракиеца Ной имигрира към близкия изток :)))

На всякъде е било само вода . Нямало е никакъв близък до никого изток нито далечен . Видял е суша и там се е установил . Мястото сега носи името което е произнесъл , името на един град !

Тракиец ли казваш ? Трак истински ?

от така наречените македонски бежанци съм, от преди повече от 80, прабаба ми е дошла от днешно гръцко, другата от днешно македонско, смешна е да ви кажа, българите това са предали българите, класика в жанра, комунистите с тяхна Коминтерна продадоха онези хора на сърбите, какво се учудвате от отношението на съседите към нас, та ние сме си най-големите врагове един на друг, ние воюваме помежду си, няма такъв народ, уважението, което никой ни няма е защото сме продажни, малодушни, разединени и вече сме най-големите безбожници на Балканите, докато червената партия не бъде забранена със закон и не се потърси отговорност от нея за деянията и няма да намерим покой нито та този, нито на онзи свят!

На 5 и 6 декември 2006 г., в Страсбург се проведе редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъдиха въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека, включително изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото ОМО Илинден ПИРИН. По време на заседанието Русия и Сърбия поискали от България да регистрира въпросната организация, което не изненадва. Голямата новина е, че благодарение на ветото на Гърция и Кипър руско-сръбското искане е пропаднало. Така в рамките на 48 часа дипломацията ни получи една добра и една лоша новина. Лошата е, че Русия и Сърбия не са наши приятели по македонския казус. Добрата е, че Атина и Никозия са наши съюзници (поне засега) в битката срещу македонизма.

Че те руснаците никога в историята не са подкрепили България по отношение на македонския въпрос. Именно те първи създават проблемите с "Майски манифест" , работейки пряко в полза на Югославия - в частност Сърбия.

НЯКОЙ АНТИ-КОМУНИСТ ДА ОБЯСНИ КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ : - БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС - МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА - ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ... И ЗАЩО СМЕ ЗАГУБИЛИ 65 000 КВ.КМ ТЕРИТОРИИ ??? ... ДАЕЕ ТИЯ ЙЕРУСАЛИМСКИ СВИНСКИ СУДЖУЦИ :)))

Кой? Кой въстана срещу нашето свещено дело съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин Мингрели?

А КОЙ РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ ??? ... ЧЕ СЕТНЕ ДА СЕ СЪЕДИНЯВАМЕ ??? ... И НЕ ЗАБРАВЯЙ - ОВЧАРЧЕТО ЖЕНДО УМИРА КАТО СЕ ЗАДАВЯ СЪС СУДЖУК В ПАРИЖ :)))

Кой нападна България през 968 г., подкупен с 15 кентенария злато? Кой ни нападна разруши и изгори отново, през 1970 г. ? Кой изби триста боляри и техните наследници в Силистра ? Кой наби 1000 пловдивчани на кол, пак през 970 г. ???

а от къв чемер да ти се обяснява па на тебе? Земи чети- всичко го има подробно описано. Да не си кат Павката Корчагин у гипсово корито, та да ти назначаваме ресурсен даскал да ти чете българска история до креватя?

АНАДИЛСКА НАЛОЖНИЦЕ , ОБЯСНИЯ НА ПРОСТИТЕ ТИ БРАТЯ ЩО ПЕДЕРАСТА ФЕРДИНАНД АБДИКИРА - ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ ????

Ще ти кажа за Междусъюзническата война. Според договора между Сърбия и България има т.н. спорна зона в Македония. След победата над Турция тази зона трябваше да бъде справедливо разпределена между двете държави при арбитраж на руския император. И той "много справедливо" дава на Сърбия не само т.н. спорна зона,но и безспорната българска зона. С една дума - цялата Македония на Сърбия,а за България - нищо. Съвсем нормална и справедлива е българската реакция да накаже подлите съюзници-разбойници. И почти успява,като разгромява сръбските и гръцките армии. Но тогава пак се намесва дългата ръка на Русия. Русия подтиква Румъния да нападне в гръб България. Затова прочети малко повече история. То е ясно,че си гнусен русофилски трол,но пък толкова много да си антибългарин?!

Думи на Дядото: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. И на Майстора: Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави.

толкова ли ни мразят македонците? странно. изглежда имат за какво да ни мразят осъзнавайки напълно нелепостите в тяхната фейк история.

Ще минат по пътя си и макетата. Ние като да влизаме в ЕС гърците получиха всички гаранции за добросъседство и липса на претенции плюс представител на ЕС в София беше грък плюс една трета от банковата система и икономиката... Че и нова телевизия направиха и куп политически и други далавери, които макар и да не са били изцяло в наша полза накрая докараха до там, че сега те зависят за солунско от нашите туристи и пишат диплянки и покани на български...

а преди 40 години нашето правителство е молило настоятелно гръцкото да сложат табела на шосето с надпис България... та нещата се променят и макетата ще се кротнат

ПЕДЕРАСТА ФЕРДИНАНД - ДЕДОТО НА СИМЕОНЧО СЕК-С КОБУРГОТА И БАЩАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ (ОТ СЕКСА МУ С СИГАНАТА МАРУЦА) ... ДАДЕ МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ СЛЕД МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА :))

Руското отношение спрямо Балканския съюз в навечерието на войните 1912/1913 е квалифхицирано по следния начин: Руският цар изпрати волове и рубли, но не на българските селяни, а на сръбските управници, за да заграбят Македония и да тласнат България в страшна катастрофа

ЗАЩО ГУБИМ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И КВО ТОЧНО ГУБИМ КАТО ТЕРИТОРИИ И ЗЛАТО ??? ... МЪЛЧИШ ИСТАНБУЛСКА НАЛОЖНИЦЕ :))

Дълго време официозната историография у нас твърдеше, че именно братушките са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите Югославия. С тази цел именно ръководителите на двете държави са привиквани и инструктирани в Москва, като българските вождове щателно изпълняват всички възложени им поръчения.

Плътта на българската държава създаде Аспарух, нейния дух Кирил и Методий. И чуждите завоеватели не можаха да победят тази държава на духа, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха езикът, писмеността, литературата, ДС. Лихачов На академик Лихачов трябва паметник да сторим насред Филибето, не на Альошата. Щото сал той единствен призна истината за българщината в Македония. Всички останали измислени руски историчари работеха за КОМИНТЕРНА и написаха македонския език със сръбска пишеща машина.

Прав си, но и това не е пълно. Брата на Аспарух-Исперих Кан Кубер води 6 печеливши сражения след което преминава Дунава при Видин и се заселва в Прилепско и Битолско със своите българи. Крум съединява двете Български държави а св. Каназ Борис Михаил и синът му Симеон Велики създават първата национална църква в Европа. Казват , че нациите се създават през 19 век, но това не важи , за българската нация, която е създадена в продължения на една дузина владетели. Почвайки от Аспарух и Кубер и свършвайки до Симеон Велики.

Ето, какво казва бившият Премиер на БЮРМ , за утрешната дата в нашата обща история: Постът на Георгиевски: Организацията, която е подготвила и обявила Илинденското въстание е Български Македоно -Одрински революционен комитет и уставът, написан от Гоце Делчев и Гьорче Петров позволява в него да членуват само екзархийски българи. Писмената кореспонденция на революционната организация е извършвана единствено на български език. Всички ръководители на организацията са били или екзархийски учители или български офицери и това се отнася за Гоце Делчев, Дамян Груев, Пере Тошев, Гьорче Петров и Борис Сарафов. Финансовата и военната помощ на въстанието е оказана от България, където всъщност се подготвят и организират четите. Името на комитета съдържа и наименованието Одринско, което означава територията по Черноморското крайбрежие, а Гоце Делчев е бил инспектор на четите, както в Македония, така и в Одринско. Избухването на въстанието на Илинден и Преображение е било координирано и поставено под общо ръководство, което е определяло датите на въстаническите акции

Загубихме Македония заради комунистическите изроди- лакей на Москва, които вместо да бъдат изтрити от България с огън и меч, още ни напътствуват и управляват. Вечен позор и проклятие на цялата им пасмина, от Благоев до Нинова.

спрямо българския премиер. Пълни глупости - неприятелски са настроени към нас, българите!!!! Не мога да разбера до кога ще ближем македонски задници

Ще ги ближем, докато албанците не ги разкъсат.

Културната автономия на Пиринския край (1946-1948 г.) е опит да бъдат смекчени условията на Парижкия мирен договор Иван Петрински Дори съвсем краткият преглед на събитията и на писмените свидетелства от 1945-1948 г. показва, че БРП (к) и Отечественият фронт предприемат курс към "културна автономия" на Пиринския край в разгара на преговорите за подписване на Парижкия мирен договор. Отчитайки уязвимостта на страната като сателит на нацистка Германия, ... На практика освен наложените резултати от преброяването през декември 1946 г. от политиката на македонизация остават само чупливи листове хартия в архивите на Пиринския край. И безкрайни разговори на маса. В Париж България се отървава сравнително леко. Не са загубени територии в сравнение с границите към 1 март 1941 г., Непосредствено преди обявяване на курс към "културна автономия" в Пиринския край Тито стига до изнудване. Той предава съобщение за Г. Димитров, че съюзен договор между България и Югославия ще се сключи след "присъединяване на Пиринска Македония към федерална Македония". Очевидно при нестабилното международно положение на България, въпреки участието в боевете срещу Германия, българското ръководство се е опасявало от крайно неизгоден за България мирен договор. Вероятно точно това налага и поемане на курс към "културна автономия" в Пиринския край на Х пленум на ЦК на БКП (1946 г.).". След подписване на мирния договор на България със страните от антихитлеристката коалиция (10 февруари 1947 г.) и особено след влизане на договора в сила (15 септември с. г.) пасивната съпротива в Пиринския край срещу "културната автономия" се засилва рязко

Според Енциклопедия Британика от 1911 година: .. Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос.

На 1 август 1947 г. е направена първата стъпка за преустановяване на политиката на македонизация на Пиринския край. По време на преговорите с Югославия за сключване на договор за приятелство, сътрудничество и взаимна помощ е уточнено, че "няма да се действа за непосредствено присъединяване Пиринския край към Македонската република" (Г. Димитров, Дневник, 1 август 1947 г.) С влошаване на отношенията между Сталин и Тито и изключване на Югославия от Коминформ (28 юни 1948 г.) е намерен нужният повод за слагане на край на политиката за "културна автономия" (ХVI пленум на ЦК на БРП (к), юли 1948 г.). Светкавичната реакция е показателна - удобният момент е чакан отдавна.

Тези нагли и злобни удавници не заслужават никаква ръка да им се подава, никаква помощ, нито НАТО и ЕС пък да ги присъединява. Оставете ги на албанците да си очукат както си му е реда. След 20 години ще са легенда на хартия само. Нямало ги е, няма и да ги има.

1) ДОГОВОР СЕ ПОДПИСВА МЕЖДУ НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ .... 2) АКО СУДЖУК АГА ПОДПИШЕ ДОГОВОРА ЩЕ ИМА ЛИ МАКЕДОНСКА НАЦИЯ ИЛИ НЯМА ДА Я ИМА ????

Стоян Новакович "...Не успяхме българите в Македония да превърнем в сърби и всякакви бъдещи усилия в тази насока са осъдени на неуспех. Тогава да опитаме да ги откъснем от българите, като им внушим, че те са отделен народ със своя собствена история, различна от българската".

Написаното е вярно, но това щеше да си остане само на хартия, ако не беше Коминтерна с решението да признае мак. нация, език и история.

убийства страх пропаганда сега българите в македония мразят България москва може да бъде доста убедителна трябва да се внимава много

Днес е исторически ден, край Вардар е ден на Освобождение от лъжата. Фалшификаторите, ще останат без работа и титли, а една фалшива партия, ще отиде в коша, за боклук- тази на Груевски, вече измислиха нова, признаваща Македонизма, но оправдаваща го. Живота и истината , обаче си вървят и са по-силни от УДБА, КГБ и главанаци , като Миленко кръстен на сръбския княз Милан нападнал ни в гръб при съединението впрочем.

МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС ГО СЪЗДАВАТ ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС .... ПО САН - СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА .... ПО БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС Е ВЪРНАТА НА ТУРЦИЯ , А БЪЛГАРИЯ Е РАЗДЕЛЕНА НА 2 - ИЗТОЧНА РОМЕЛИЯ - ПОЛУ-АВТОНОМИЯ С ТУРСКИ ПАША, КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ - НЕЗАВИСИМА ТЕРИТОРИЯ :)

дежурния идЕот се изказа

Македонският въпрос е съставна част от българския национален въпрос, условно обозначение на борбите на българския народ за освобождение на Македония, която, заедно с Одринско, по силата на Берлинския договор 1878 г., остава и след Освобождението на България под прякото владение на Османска Турция. Според Енциклопедия Британика от 1911 година: Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос.

С какъв акъл се излиза на протест срещу "Договор за добросъседство". Изглежда със силно промит или купен, ако изобщо има какво да се купи. Протестиращите за война ли са ?. Не говоря изобща за България и Македония.

Аз

Българите тряба да превърнем дефекта в ефект. БЮРМ съществува - ми да я използваме. Иска ни историята. Ми да сключим сделка - да им дадем македонската част от нашата история! Защо - защото това е най-срамната, мръсна, гнусна, комплексарска, предателска, колаборационистка част от нашата история - 90% от т. нар. борци за свободата на Македония са най-обикновени престъпници и мутри, които в един момент стават служители на Турция. Най-яркият пример е Яне Сандански. Халал да са им на БЮРМ - да си ги вземат! Но за Самуил да забравят!

историята това са факти за реално случили се събития. Нито ти, нито аз нито кой да бил друг може да ги даде. Това не е сирне та да го харизваш. Може да се забрави, да не се споменава но да се продава не може. Гъръка може по корем да се влачи обаче няма да им даде историята на антична Македония, на Филип и на сина му Александър. Едно зрънце от гръзката история няма да им хариже. А ти по-добре земи прочети малко кво пише Паисий

Никакви отстъпки на македоските лекета. Виновици са и родните червени рублофили, които активно спомогнаха за отчуждаването на Македония и хвърлянето и в обатията на Югославия/Сърбия.

по манифестации викаха "СТАЛИН - ТИТО - ДИМИТРОВ!". нО СЕ УСРАХА НЕЩО - НЕ МОЖАХА ДА РАЗДЕЛЯТ НЕЩО И СЕ осраха! сЕКНАХА ТЕЗИ ВЪЗГЛАСИ ХА-ХА.

Коминтерна, Сталин, Тито и предателят Г. Димитров-Тарабата, направиха от българите македонци, за удоволствие на Сталин и Тито. същите тези комунисти съсипаха половин Европа, пък и половината свят. Сега никой никъде не ги иска, вижте става става във Венесуела, но комунист власт дава само с кръв!!! Тези изроди трябва да се изтрият от лицето на Земята!!!

ЧАКАЙ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ... МАКЕДОНИЯ Е СРЪБСКА ОТ 1913 ДО 1990-ТЕ :))) ... ФЕРДИНАНД Я ГУБИ ПОНЕЖЕ Е ПЕДЕР :)))

Според Енциклопедия Британика от 1911 година: ..... Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос.

измислена история, а дори и да не е. Кво ще кажете за правоверната комунистка, която пръв откри за България Костов - негова дясна ръка - тя ПРИВАТИЗИРА - т.е. продаде за жълти стотинки най-богатите ТЕХНОИМПЕКС И ТЕХНОИМПОРТЕКСПОРТ. и СИ ГИ ДЕЛНАХА С кОСТОВ И СЕГА - СИНЪТ Ѝ В сащ - ИМА ПАРИ - ПЛАЩА ЗА НАЙ-СКЪПИЯ КОЛЕЖ НА СВЕТА -бЪРКЛИ.

СТИГНЕШ ЛИ ДО МАГИСТЪР В ЮНИВЪРСИТИ ЪФ КАЛИФОРНИЯ БЪРКЛИ , ТАМ ВЕЧЕ НА ТЕБ ТИ ПЛАЩАТ ДА СИ ТАМ , А НЕ ТИ НА ТЯХ .... :))) ИМА НЯКОЛКО УНИВЕРСИТЕТА КОИТО СА КАТО НЕГО - ДРУГИТЕ САТЕХНИКУМИ :))

Карайте по-накратко: Възможни са хулигански прояви от страна на сърбите.

Сърбоманите по-скоро. Тези, които 50 години бяха на държавния казан на Белград и сега виждат, че хранилката секва. А и Видовден идва...

Това, че и там има проруски блядки показва, че македонците всъщност са българи! Един народ - две държави!

Виждате ли ги червените тролове - отново заемат позиция срещу собствената си родина, за да защитават интересите на един от поробителите ни - Русия. Другият е Турция.

Всичко, което е добро за България не е добро за Русия и обратно. Така е било и така ще бъде.

Платените кремълски помияри и там не спят. Русия ще загуби поредната битка за справедливост, защото винаги е на страната на злото. България обаче ще спечели.

България ще спечели битката, не войната. Войната продължава за нас вече 140 години, а за руснаците 4 пъти по толкова. Това е маратонско бягане и точно в момента основният въпрос е дали изобщо ще стигнем до финала.

Черна гора въпреки опита за преврат влезе в НАТО.Македония също ще влезне в НАТО.ГОЛЕМО КВИЧИЕНИ ШИ НАСТАНИ КОГА сЪРБИЯ И ТЯ ВЛЕЗНЕ У НАТО

Ми тогава ко ши прайми ния правовернити троянски коне.

ЗНАЧИ ЕДНА МУТРА СТАНАЛА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ .. И ОТИВА НА ПОСЕЩЕНИЕ В СКОПИЕ ... ВЪРВЯТ И МУ ПОКАЗВАТ - ТОВА Е ПАМЕТНИКА НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ - ТОВА Е ГРОБА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ .... И ПО ЕДНО ВРЕМЕ МИНАЛИ И ПОКРАЙ ПАЗАРА В СКОПИЕ А ТОЙ ПОПИТАЛ "ЗОРАНЕ , СУДЖУК ИМАТЕ ЛИ ??"

Имаме. От крушовишка биволица.

ЕНВЕР ХОДЖА - ШЕФА НА ПАРЛАМЕНТА СИГУРНО ЩЕ ОПЕЧЕ И НЯКОЕ ХАЛАЛ ПРАСЕНЦЕ

Сигурно са от ВМРО, единствената българо-македонска партия.

Коментари - Македонската столица е окупирана от полиция | Днес.dir.bg

Македонската столица е окупирана от полиция

Днес македонската столица е окупирана от полиция. Очакват се възможни хулигански прояви на групи, неприятелски настроени към българския премиер.

Обратно в новината

Коментари - Македонската столица е окупирана от полиция | Днес.dir.bg

Коментари

казвам аз, че трябва да се увеличи пограничния контрол...

Да. Всички обичат Радев. Факт! А не го канят ония,които ясно виждат,че Той не е инструмент ,който да използват за постигане на целите си и след това да го изхвърлят като непотребен. Всички герберасти не виждате по - далеч от носовете си.

Точно пък радев е пРезидент на Москва и брани техните интереси!Родев е пълен провал!

За какво да се делим ,като всичко ни е общо и земя и история и език.Но повече от 75 години ,та дори исега сръбската пропаганда работи усилено за влошаването на взаимоотношенията ни с нашите братя македонци.

Най вече "братушките" работят за разделението. Да благодарим на КПСС-БКП, КГБ-ДС.

Колко много време ще е нужно да се оправи тази изкуственно създадена и наложена ни бъркотия от нищожеството да правиш величие (една шепа дрипави сърби да ги правиш велики югославяни)и една Велика България дала на всички напредък и просветление да се опитат да я стъпчат в калта и унищожат демографски и географски Сигурно много хора и няма да се съгласят с мен но това е тяхно право

Македонската столица е окупирана от полиция. Търси се суджук за Боко!!!

АБЕ ТОЯ ГЕОРГИ ИВАНОВ В СКОПИЕ,ГОНЗО ЛИ Е?

Абе Пенчо, ти Шапков ли си?

Първата ни полза от САЩ за 27години е края на бгфобията,която се шири в Македония. Поне на държавно ниво.

И сега македонците като ще ни заобичаат. Ще си изтакат платното и ще ритнат крусното. Македонски нрав,борисов манталитет.

Пак ни накараха да се мазним на макетата.Натискат се да влезнат в НАТО и ЕС,но защо Бойко им ходи на кракака при тях вместо те да дойдат у нас?

Връща визитата на Заев

Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България. И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Поддържам теорията :за бързо вкарване на Македония в НАТО,подчиняване на САЩ и прекъсване на руските газови коридори .Бъдещето ни в този случай е да купуваме скъпия втечнен газ на САЩ.За хъбове и конкуренция забравете.Ще има нов монополист-СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР.Страхуям се ,че Русия няма да се примири.Отиваме към война.Войните винаги са ставали за разпределение на ресурси и територии.В Сирия е същото.

Виж сега, от над 100 години назад Русия залага винаги на Югославия/Сърбия и греши! Отнеха Македония от България, за да направят Югославия по-голяма и силна. Видяхме как свърши изкуствената държава Югославия. Днес всички народи от бивша Югославия мразят сърбите. Сърбите изклаха много народ тогава. Ако бяха заложили на България руснаците, днес ситуацията на Балканите щеше да е коренно различна. Тяхна работа!

Много точно казано. Но причината руснаците изначално да не заложат на нас, а на сърбите е, че те са имали аспирации към Цариград, където са искали да преместят столицата на империята си, имайки се за провоприемници на Втория Рим. Та Българите като непосредствен съсед на Цариград са имали аспирации към завоюването му - справка безсмислената последна кървава атака на Чаталджа през Балканската война - Фердинанд е искал да влезе на бял кон в Цариград... Та голяма Българска държава не е влизала в плановете не само на Англия и Австро-Унгария, но и на Русия, затова последните са подкрепили Сърбия... Ами такива ми ти работи:)

Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: Дойдете и ни спасете Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: Ще плачете за зеленото парцалче. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: Стрижено е ! Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно.

Македонска държава не съществува. Това е част от България. Не виждам какъв договор за добросъседство ще подписват. Все едно да подпишем договор за добросъседство между община Пловдив и община София.

Иди там и им го кажи , не тук ! ! !

А СУДЖУКА ИМ ГО ЛАПА В СКОПИЕ :)))

Баце, след 100 години сръбско владичество и руска подкрепа за това, сега няма как изведнъж да станат нещата, може само след активна политика и изваждане на историческата истина, и то ще има резултат след не по-малко от 50 години...

Дано поне македонците го посрешнат с "почести с камъни".Нека го посрешнат така както заслужава една крадлива мутра,защото ние сме заспал народ ,без никакво самочувствие вече.Чета изказването му"нямало безработица в България"Този не знае къде се намира,то хора за работа не останаха всичко се изсели от тука това е неговата гордост че прогони хората."Санирането" ще му вземе главата през зимата.Другата кражба на века в България.

Ей тва са Блаканите, разделяй и владей, пълни идиоти, само арабите се мразят едни други повече отколкото балканците.

+10000 ... и не забравяй - след потопа в Черно море тракиеца Ной имигрира към близкия изток :)))

На всякъде е било само вода . Нямало е никакъв близък до никого изток нито далечен . Видял е суша и там се е установил . Мястото сега носи името което е произнесъл , името на един град !

Тракиец ли казваш ? Трак истински ?

от така наречените македонски бежанци съм, от преди повече от 80, прабаба ми е дошла от днешно гръцко, другата от днешно македонско, смешна е да ви кажа, българите това са предали българите, класика в жанра, комунистите с тяхна Коминтерна продадоха онези хора на сърбите, какво се учудвате от отношението на съседите към нас, та ние сме си най-големите врагове един на друг, ние воюваме помежду си, няма такъв народ, уважението, което никой ни няма е защото сме продажни, малодушни, разединени и вече сме най-големите безбожници на Балканите, докато червената партия не бъде забранена със закон и не се потърси отговорност от нея за деянията и няма да намерим покой нито та този, нито на онзи свят!

На 5 и 6 декември 2006 г., в Страсбург се проведе редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъдиха въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека, включително изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото ОМО Илинден ПИРИН. По време на заседанието Русия и Сърбия поискали от България да регистрира въпросната организация, което не изненадва. Голямата новина е, че благодарение на ветото на Гърция и Кипър руско-сръбското искане е пропаднало. Така в рамките на 48 часа дипломацията ни получи една добра и една лоша новина. Лошата е, че Русия и Сърбия не са наши приятели по македонския казус. Добрата е, че Атина и Никозия са наши съюзници (поне засега) в битката срещу македонизма.

Че те руснаците никога в историята не са подкрепили България по отношение на македонския въпрос. Именно те първи създават проблемите с "Майски манифест" , работейки пряко в полза на Югославия - в частност Сърбия.

НЯКОЙ АНТИ-КОМУНИСТ ДА ОБЯСНИ КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ : - БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС - МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА - ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ... И ЗАЩО СМЕ ЗАГУБИЛИ 65 000 КВ.КМ ТЕРИТОРИИ ??? ... ДАЕЕ ТИЯ ЙЕРУСАЛИМСКИ СВИНСКИ СУДЖУЦИ :)))

Кой? Кой въстана срещу нашето свещено дело съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин Мингрели?

А КОЙ РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ ??? ... ЧЕ СЕТНЕ ДА СЕ СЪЕДИНЯВАМЕ ??? ... И НЕ ЗАБРАВЯЙ - ОВЧАРЧЕТО ЖЕНДО УМИРА КАТО СЕ ЗАДАВЯ СЪС СУДЖУК В ПАРИЖ :)))

Кой нападна България през 968 г., подкупен с 15 кентенария злато? Кой ни нападна разруши и изгори отново, през 1970 г. ? Кой изби триста боляри и техните наследници в Силистра ? Кой наби 1000 пловдивчани на кол, пак през 970 г. ???

а от къв чемер да ти се обяснява па на тебе? Земи чети- всичко го има подробно описано. Да не си кат Павката Корчагин у гипсово корито, та да ти назначаваме ресурсен даскал да ти чете българска история до креватя?

АНАДИЛСКА НАЛОЖНИЦЕ , ОБЯСНИЯ НА ПРОСТИТЕ ТИ БРАТЯ ЩО ПЕДЕРАСТА ФЕРДИНАНД АБДИКИРА - ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ ????

Ще ти кажа за Междусъюзническата война. Според договора между Сърбия и България има т.н. спорна зона в Македония. След победата над Турция тази зона трябваше да бъде справедливо разпределена между двете държави при арбитраж на руския император. И той "много справедливо" дава на Сърбия не само т.н. спорна зона,но и безспорната българска зона. С една дума - цялата Македония на Сърбия,а за България - нищо. Съвсем нормална и справедлива е българската реакция да накаже подлите съюзници-разбойници. И почти успява,като разгромява сръбските и гръцките армии. Но тогава пак се намесва дългата ръка на Русия. Русия подтиква Румъния да нападне в гръб България. Затова прочети малко повече история. То е ясно,че си гнусен русофилски трол,но пък толкова много да си антибългарин?!

Думи на Дядото: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. И на Майстора: Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави.

толкова ли ни мразят македонците? странно. изглежда имат за какво да ни мразят осъзнавайки напълно нелепостите в тяхната фейк история.

Ще минат по пътя си и макетата. Ние като да влизаме в ЕС гърците получиха всички гаранции за добросъседство и липса на претенции плюс представител на ЕС в София беше грък плюс една трета от банковата система и икономиката... Че и нова телевизия направиха и куп политически и други далавери, които макар и да не са били изцяло в наша полза накрая докараха до там, че сега те зависят за солунско от нашите туристи и пишат диплянки и покани на български...

а преди 40 години нашето правителство е молило настоятелно гръцкото да сложат табела на шосето с надпис България... та нещата се променят и макетата ще се кротнат

ПЕДЕРАСТА ФЕРДИНАНД - ДЕДОТО НА СИМЕОНЧО СЕК-С КОБУРГОТА И БАЩАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ (ОТ СЕКСА МУ С СИГАНАТА МАРУЦА) ... ДАДЕ МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ СЛЕД МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА :))

Руското отношение спрямо Балканския съюз в навечерието на войните 1912/1913 е квалифхицирано по следния начин: Руският цар изпрати волове и рубли, но не на българските селяни, а на сръбските управници, за да заграбят Македония и да тласнат България в страшна катастрофа

ЗАЩО ГУБИМ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И КВО ТОЧНО ГУБИМ КАТО ТЕРИТОРИИ И ЗЛАТО ??? ... МЪЛЧИШ ИСТАНБУЛСКА НАЛОЖНИЦЕ :))

Дълго време официозната историография у нас твърдеше, че именно братушките са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите Югославия. С тази цел именно ръководителите на двете държави са привиквани и инструктирани в Москва, като българските вождове щателно изпълняват всички възложени им поръчения.

Плътта на българската държава създаде Аспарух, нейния дух Кирил и Методий. И чуждите завоеватели не можаха да победят тази държава на духа, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха езикът, писмеността, литературата, ДС. Лихачов На академик Лихачов трябва паметник да сторим насред Филибето, не на Альошата. Щото сал той единствен призна истината за българщината в Македония. Всички останали измислени руски историчари работеха за КОМИНТЕРНА и написаха македонския език със сръбска пишеща машина.

Прав си, но и това не е пълно. Брата на Аспарух-Исперих Кан Кубер води 6 печеливши сражения след което преминава Дунава при Видин и се заселва в Прилепско и Битолско със своите българи. Крум съединява двете Български държави а св. Каназ Борис Михаил и синът му Симеон Велики създават първата национална църква в Европа. Казват , че нациите се създават през 19 век, но това не важи , за българската нация, която е създадена в продължения на една дузина владетели. Почвайки от Аспарух и Кубер и свършвайки до Симеон Велики.

Ето, какво казва бившият Премиер на БЮРМ , за утрешната дата в нашата обща история: Постът на Георгиевски: Организацията, която е подготвила и обявила Илинденското въстание е Български Македоно -Одрински революционен комитет и уставът, написан от Гоце Делчев и Гьорче Петров позволява в него да членуват само екзархийски българи. Писмената кореспонденция на революционната организация е извършвана единствено на български език. Всички ръководители на организацията са били или екзархийски учители или български офицери и това се отнася за Гоце Делчев, Дамян Груев, Пере Тошев, Гьорче Петров и Борис Сарафов. Финансовата и военната помощ на въстанието е оказана от България, където всъщност се подготвят и организират четите. Името на комитета съдържа и наименованието Одринско, което означава територията по Черноморското крайбрежие, а Гоце Делчев е бил инспектор на четите, както в Македония, така и в Одринско. Избухването на въстанието на Илинден и Преображение е било координирано и поставено под общо ръководство, което е определяло датите на въстаническите акции

Загубихме Македония заради комунистическите изроди- лакей на Москва, които вместо да бъдат изтрити от България с огън и меч, още ни напътствуват и управляват. Вечен позор и проклятие на цялата им пасмина, от Благоев до Нинова.

спрямо българския премиер. Пълни глупости - неприятелски са настроени към нас, българите!!!! Не мога да разбера до кога ще ближем македонски задници

Ще ги ближем, докато албанците не ги разкъсат.

Културната автономия на Пиринския край (1946-1948 г.) е опит да бъдат смекчени условията на Парижкия мирен договор Иван Петрински Дори съвсем краткият преглед на събитията и на писмените свидетелства от 1945-1948 г. показва, че БРП (к) и Отечественият фронт предприемат курс към "културна автономия" на Пиринския край в разгара на преговорите за подписване на Парижкия мирен договор. Отчитайки уязвимостта на страната като сателит на нацистка Германия, ... На практика освен наложените резултати от преброяването през декември 1946 г. от политиката на македонизация остават само чупливи листове хартия в архивите на Пиринския край. И безкрайни разговори на маса. В Париж България се отървава сравнително леко. Не са загубени територии в сравнение с границите към 1 март 1941 г., Непосредствено преди обявяване на курс към "културна автономия" в Пиринския край Тито стига до изнудване. Той предава съобщение за Г. Димитров, че съюзен договор между България и Югославия ще се сключи след "присъединяване на Пиринска Македония към федерална Македония". Очевидно при нестабилното международно положение на България, въпреки участието в боевете срещу Германия, българското ръководство се е опасявало от крайно неизгоден за България мирен договор. Вероятно точно това налага и поемане на курс към "културна автономия" в Пиринския край на Х пленум на ЦК на БКП (1946 г.).". След подписване на мирния договор на България със страните от антихитлеристката коалиция (10 февруари 1947 г.) и особено след влизане на договора в сила (15 септември с. г.) пасивната съпротива в Пиринския край срещу "културната автономия" се засилва рязко

Според Енциклопедия Британика от 1911 година: .. Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос.

На 1 август 1947 г. е направена първата стъпка за преустановяване на политиката на македонизация на Пиринския край. По време на преговорите с Югославия за сключване на договор за приятелство, сътрудничество и взаимна помощ е уточнено, че "няма да се действа за непосредствено присъединяване Пиринския край към Македонската република" (Г. Димитров, Дневник, 1 август 1947 г.) С влошаване на отношенията между Сталин и Тито и изключване на Югославия от Коминформ (28 юни 1948 г.) е намерен нужният повод за слагане на край на политиката за "културна автономия" (ХVI пленум на ЦК на БРП (к), юли 1948 г.). Светкавичната реакция е показателна - удобният момент е чакан отдавна.

Тези нагли и злобни удавници не заслужават никаква ръка да им се подава, никаква помощ, нито НАТО и ЕС пък да ги присъединява. Оставете ги на албанците да си очукат както си му е реда. След 20 години ще са легенда на хартия само. Нямало ги е, няма и да ги има.

1) ДОГОВОР СЕ ПОДПИСВА МЕЖДУ НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ .... 2) АКО СУДЖУК АГА ПОДПИШЕ ДОГОВОРА ЩЕ ИМА ЛИ МАКЕДОНСКА НАЦИЯ ИЛИ НЯМА ДА Я ИМА ????

Стоян Новакович "...Не успяхме българите в Македония да превърнем в сърби и всякакви бъдещи усилия в тази насока са осъдени на неуспех. Тогава да опитаме да ги откъснем от българите, като им внушим, че те са отделен народ със своя собствена история, различна от българската".

Написаното е вярно, но това щеше да си остане само на хартия, ако не беше Коминтерна с решението да признае мак. нация, език и история.

убийства страх пропаганда сега българите в македония мразят България москва може да бъде доста убедителна трябва да се внимава много

Днес е исторически ден, край Вардар е ден на Освобождение от лъжата. Фалшификаторите, ще останат без работа и титли, а една фалшива партия, ще отиде в коша, за боклук- тази на Груевски, вече измислиха нова, признаваща Македонизма, но оправдаваща го. Живота и истината , обаче си вървят и са по-силни от УДБА, КГБ и главанаци , като Миленко кръстен на сръбския княз Милан нападнал ни в гръб при съединението впрочем.

МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС ГО СЪЗДАВАТ ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС .... ПО САН - СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА .... ПО БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС Е ВЪРНАТА НА ТУРЦИЯ , А БЪЛГАРИЯ Е РАЗДЕЛЕНА НА 2 - ИЗТОЧНА РОМЕЛИЯ - ПОЛУ-АВТОНОМИЯ С ТУРСКИ ПАША, КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ - НЕЗАВИСИМА ТЕРИТОРИЯ :)

дежурния идЕот се изказа

Македонският въпрос е съставна част от българския национален въпрос, условно обозначение на борбите на българския народ за освобождение на Македония, която, заедно с Одринско, по силата на Берлинския договор 1878 г., остава и след Освобождението на България под прякото владение на Османска Турция. Според Енциклопедия Британика от 1911 година: Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос.

С какъв акъл се излиза на протест срещу "Договор за добросъседство". Изглежда със силно промит или купен, ако изобщо има какво да се купи. Протестиращите за война ли са ?. Не говоря изобща за България и Македония.

Аз

Българите тряба да превърнем дефекта в ефект. БЮРМ съществува - ми да я използваме. Иска ни историята. Ми да сключим сделка - да им дадем македонската част от нашата история! Защо - защото това е най-срамната, мръсна, гнусна, комплексарска, предателска, колаборационистка част от нашата история - 90% от т. нар. борци за свободата на Македония са най-обикновени престъпници и мутри, които в един момент стават служители на Турция. Най-яркият пример е Яне Сандански. Халал да са им на БЮРМ - да си ги вземат! Но за Самуил да забравят!

историята това са факти за реално случили се събития. Нито ти, нито аз нито кой да бил друг може да ги даде. Това не е сирне та да го харизваш. Може да се забрави, да не се споменава но да се продава не може. Гъръка може по корем да се влачи обаче няма да им даде историята на антична Македония, на Филип и на сина му Александър. Едно зрънце от гръзката история няма да им хариже. А ти по-добре земи прочети малко кво пише Паисий

Никакви отстъпки на македоските лекета. Виновици са и родните червени рублофили, които активно спомогнаха за отчуждаването на Македония и хвърлянето и в обатията на Югославия/Сърбия.

по манифестации викаха "СТАЛИН - ТИТО - ДИМИТРОВ!". нО СЕ УСРАХА НЕЩО - НЕ МОЖАХА ДА РАЗДЕЛЯТ НЕЩО И СЕ осраха! сЕКНАХА ТЕЗИ ВЪЗГЛАСИ ХА-ХА.

Коминтерна, Сталин, Тито и предателят Г. Димитров-Тарабата, направиха от българите македонци, за удоволствие на Сталин и Тито. същите тези комунисти съсипаха половин Европа, пък и половината свят. Сега никой никъде не ги иска, вижте става става във Венесуела, но комунист власт дава само с кръв!!! Тези изроди трябва да се изтрият от лицето на Земята!!!

ЧАКАЙ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ... МАКЕДОНИЯ Е СРЪБСКА ОТ 1913 ДО 1990-ТЕ :))) ... ФЕРДИНАНД Я ГУБИ ПОНЕЖЕ Е ПЕДЕР :)))

Според Енциклопедия Британика от 1911 година: ..... Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос.

измислена история, а дори и да не е. Кво ще кажете за правоверната комунистка, която пръв откри за България Костов - негова дясна ръка - тя ПРИВАТИЗИРА - т.е. продаде за жълти стотинки най-богатите ТЕХНОИМПЕКС И ТЕХНОИМПОРТЕКСПОРТ. и СИ ГИ ДЕЛНАХА С кОСТОВ И СЕГА - СИНЪТ Ѝ В сащ - ИМА ПАРИ - ПЛАЩА ЗА НАЙ-СКЪПИЯ КОЛЕЖ НА СВЕТА -бЪРКЛИ.

СТИГНЕШ ЛИ ДО МАГИСТЪР В ЮНИВЪРСИТИ ЪФ КАЛИФОРНИЯ БЪРКЛИ , ТАМ ВЕЧЕ НА ТЕБ ТИ ПЛАЩАТ ДА СИ ТАМ , А НЕ ТИ НА ТЯХ .... :))) ИМА НЯКОЛКО УНИВЕРСИТЕТА КОИТО СА КАТО НЕГО - ДРУГИТЕ САТЕХНИКУМИ :))

Карайте по-накратко: Възможни са хулигански прояви от страна на сърбите.

Сърбоманите по-скоро. Тези, които 50 години бяха на държавния казан на Белград и сега виждат, че хранилката секва. А и Видовден идва...

Това, че и там има проруски блядки показва, че македонците всъщност са българи! Един народ - две държави!

Виждате ли ги червените тролове - отново заемат позиция срещу собствената си родина, за да защитават интересите на един от поробителите ни - Русия. Другият е Турция.

Всичко, което е добро за България не е добро за Русия и обратно. Така е било и така ще бъде.

Платените кремълски помияри и там не спят. Русия ще загуби поредната битка за справедливост, защото винаги е на страната на злото. България обаче ще спечели.

България ще спечели битката, не войната. Войната продължава за нас вече 140 години, а за руснаците 4 пъти по толкова. Това е маратонско бягане и точно в момента основният въпрос е дали изобщо ще стигнем до финала.

Черна гора въпреки опита за преврат влезе в НАТО.Македония също ще влезне в НАТО.ГОЛЕМО КВИЧИЕНИ ШИ НАСТАНИ КОГА сЪРБИЯ И ТЯ ВЛЕЗНЕ У НАТО

Ми тогава ко ши прайми ния правовернити троянски коне.

ЗНАЧИ ЕДНА МУТРА СТАНАЛА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ .. И ОТИВА НА ПОСЕЩЕНИЕ В СКОПИЕ ... ВЪРВЯТ И МУ ПОКАЗВАТ - ТОВА Е ПАМЕТНИКА НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ - ТОВА Е ГРОБА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ .... И ПО ЕДНО ВРЕМЕ МИНАЛИ И ПОКРАЙ ПАЗАРА В СКОПИЕ А ТОЙ ПОПИТАЛ "ЗОРАНЕ , СУДЖУК ИМАТЕ ЛИ ??"

Имаме. От крушовишка биволица.

ЕНВЕР ХОДЖА - ШЕФА НА ПАРЛАМЕНТА СИГУРНО ЩЕ ОПЕЧЕ И НЯКОЕ ХАЛАЛ ПРАСЕНЦЕ

Сигурно са от ВМРО, единствената българо-македонска партия.