Коментари - Британската военна интервенция довела до колапса на Либия | Днес.dir.bg

Британската военна интервенция довела до колапса на Либия

Британски парламентарен доклад критикува остро правителството на Дейвид Камерън за интервенцията в Либия преди пет години.

Обратно в новината

Коментари - Британската военна интервенция довела до колапса на Либия | Днес.dir.bg

Коментари

Четете и паралелните новини в икономическата рубрика, за да видите резултата от западната намеса. "Производството на петрол в Либия сега е 200 000 барела петрол на ден. Преди 5 г. Либия е добивала 7 пъти повече." Демек, САЩ и НАТО оправиха положението като убиха Кадафи. Либия "процъфтява".

Ми добре, че си признават. А сега да видим на кого ще потърсят отговорност? Бая народ загинаха. Това си е чисто убийство.

СЪС СИГУРНОС ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВДАЯТ И ЗА РАРУШАВАНЕТО НА УКРАИНА

Те англичаните пак имаха грешни сведения и преди 140 г. за Априлското въстание в България.

кадафито беше пич. но сащ го бяха нарочили отдавна. през 1991 у нас имаше криза и кадафи ни предложи два танкера с нефт, като каза че после ще се оправим с парите. тогава надежда Михайлова (сега неиска) каза, че от терористи нефт не щем и му ги върна...

Нейнски /Правилното е Нейнска, но се възприема като "не иска", затова е запазила окончанието за мъжки род/.

ами Дейвид Камерън да заеме килията на Милошевич.

А президента на Русия Медведев, който разреши бомбардировките ще му прави ли компания? Интернетът е гадно нещо, от него нищо не може да се скрие, затова искат да го забранят в Русия! Много мръсотии излизат за Раша!

Паисий

Русия Медведев се саглаи на безпилотна зона само. Това пишеше в резоряцията на ООН. Тоест натовските самолети да не позволяват на либийките да летя ти да бомбардират "въстанието". Обаче НОТ започна да нанася удари по земята - това е нарушение на Резолюцията. Каква е вината на Русия? Човек трябва да знае фактите и подробностите, а не само да пише като соросоиден трол общи приказки.

А ти като не се възпротиви тогава, ще се присъдиниш ли към тях?

Кофти работа! Истината взе да се признава даже и там. Криза в жанра! Ами утре, ако си поискат обратно и хонорарите?

МОМЧЕТА СПОМНЕТЕ СИ ФИЛМА "ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА" - САЩ ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ГО ГЛЕДАЛИ ГЛЕДАЙТЕ И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ

Камерън и Буш са военнопрестъпници. Започнаха несправедливи и незаконни войни в Бл. Изток. И Килъри е в кюпа с тях. Тя има пръст в убийството на Кадафи.

Ми то излиза, че и бившия президент на Раша, Медведев, който не блокира бомбардировките също е в кюпа!

Паисий

и ти също - нали си я гледал тази война по телевизията

За тези грехове лъжедемократите убиха Кадафи : 1. Бензина беше по-евтин от водата. 1 литър 0,14 $ 2. Всяко младо семейство получаваше 64 000 $ за покупка на жилище 3. Образованието и медицината абсолютно безплатни 4. На всеки член от семейството държавата плащаше всяка година 1 000 $ дотации 5. Помощи за безработни 730 $. 6. Затвори военните бази на НАТО. 7. Заплатата на медицинска сестра 1 000 $. 8. За всяко новородено плащаше 7 000 $. 9. За откриване на личен бизнес еднократна материална помощ 20 000 $. 10. Високите данъци и такси - забранени 11. БВП на човек 14 192 $ 12. Образованието и стаж зад граница за сметка на държавата 13.. Магазини за многодетни семейства със символични цени за основните хранителни стоки 14. За продаване на стоки с изтекъл срок на годност огромни глоби и съд 15. Част от аптеките с безплатни лекарства 16. За фалшификация на лекарства смъртно наказание 17. Наем за държавно жилище отсъства 18. Плащания на електроенергия за населението отсъства 19. Продажба на алкохол забранено сух закон 20. Кредити на покупка на автомобил и жилище безлихвени 21. Купуването на автомобил до 50% от цената плаща държавата, на военните от народното опълчение 65%. 22. Изгони международните корпорации Само при Кадфи негрите от Южна Либия получиха равни права За 40 години управление на Кадафи населението на Либия нарастна 3 пъти Детската смъртност намаля 9 пъти Средната продължителност на живота се е увеличила от 51,5 до 74,5 години Да не говорим, че доста държави му дължаха пари и предпочетоха да го убият и така си решиха проблемите. Предизборната кампания на Саркози в по-голямата част беше платена от Кадафи.....

Дрън, дрън ярина! А защо тогава народа възстана а Кадаифа почна да го тепа наред? Не нам тия, не нам!

защо 'възстана народът' срещу Кадафи е ясно. това, което е по-интересно е защо народът възстана срещу 'освободители си', та чак един американски посланик даде фира?

ЧЕТИ! ЧЕТИ! ЧЕТИ! И ако можеш си размърдай мозъка!!! Министъра на отбраната тогава, Робърт Гейтс казава, Кадафи никога не е бил за нас заплаха. Масови убийства на граждански лица - НЯМАШЕ. Твърденията, във всички западни медии, че Кадафи е избил 6000 протестиращи бяха ДОЛНА ЛЪЖА. Никой никога не намери останките им, даже ни ги и потърси. Въобще историята на войната н Либия - това е историята на една ОГРОМНА ЛЪЖА. Представител на разузнаването заявява, че Обама е информирал Конгреса че Либия - това е болната тема на държавния секретар Клинтън и че генералите са притеснени за дезинформирането на Президента. Генерал Чарлз Джейкоби-младши, старши помощник на адмирал Мален, няма даверие на отчетите, на Държавния Департамент и ЦРУ, но не може да промени и повлияе на ситуацията. Нито решението за намеса, нито смяната на режима в Либия не са съобразени с данните на американското разузнаване. Сляпо, без да се събразяват с Министерството на отбрата на САЩ, Белият дон сляпо се довери на госпожа Клинтън, която подкрепиха посланника на САЩ в ООН Сюзън Райс и члена на Съвета за безопасност на ООН Саманта Пауър. За тях голословните твърдения на Клинтън бяха достатъчни да започнат война.

Лудата алчна крава някога я базикна Дьо Гол, един кораб пълен с доларови копюри. Американските евреи му дадоха равностойността в злато, но измислиха ПЕТРОДОЛАРИТЕ. И понеже арабите са основни производители на петрол, се наложи да обесят Садам Хюсен и да на*бът Муамар Кадафи. Но "Ефектът на бумеранга" удари първо UK с BREXIT, а USA е под заплахата на T'ÉXIT и етническа гражданска война. Франция и Италия се тресат от орките, а Германия се задъхва от новопристигналите "ГАСТ"неАРБАЙТЕРИ. България винаги е била потърпевша от игрите на "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ". Това е възмездието което получава, заради някогашните репресии срещу БОГОМИЛИТЕ. Но кармата на българите, е изживяна вече. Някогашното навлизане на арабите и евреите в Европа е било парирано със сила, но сега се действа интелигентно, като те самите са докарани да се давят в собствените си екскременти/кравешки тор-bullshit. Как иначе да се обясняват самоубийствените атентати на арабите и подвеждането им по акъла на лудата алчна крава.

но избирателите от ЮК и Франция не могат да направят тези прости логически връзки, че под натиска на сащ те започнаха нещо, което изгърмя в Сирия и сега получават резултатите му - терористични атеннтати. Но тогава никой не попита как така някой има право да влияе в държава с установена власт , в която е ясно че няма как да се установи западен модел на представителна изборна демокрация, защото обществото още живее по феодално-племенния строй. но естествено избирателите не питат, защото те незнаят, защото са плод на образователни системи като финландската където незнанието е похвално. сами се превръщаме в плужеци, после се чудим защо оставаме залепени за подметките на някого.

Аз ще започна от там където ти завърши.С внушението ти,че с(м)те плужеци! Такива сте!Всички комунисти и путинисти!Путин хвърля Русия от един конфликт в друг без да пита руснаците искат ли или не искат!Първо виж вашата кочинка!

Интересно някой дали е питал британците да нападнат ли Либия. Пропагандата ти е като на обиден от другарите си комунист:))))))

Алоуууу!!! Заблудени неграмотници, толкова ли е сложно да се провери в Интернета! "От 19 февруари 2011 г. започват масови протести в цялата страна, които постепенно преминават в организирано въоръжено въстание, което прераства в гражданска война. Жестокото им потушаване от страна на Муамар Кадафи е осъдено от международната общност и от 19 март започва мащабна военна операция на Коалиционните сили с цел изпълняване на Резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН за създаване на зона забранена за полети." Излагате се като кифладжии без кифли, само гледате да се изцвъкате в някой друг форум! Засрамете се беееееее!

мато, я сега ми обяси по коя резолюция 'зоната забранена за полети' се превърна в зона за бомбардиране армията на Кадафи?

Неграмотнико, кво означава "МАЩАБНА военна операция на Коалиционните сили (включващи и Русия) с цел ИЗПЪЛНЯВАНЕ на Резолюция 1973 на Съвета за сигурност"? Ми намери резолюцията и я прочети! Засрами се беееееее!

"масови протести в цялата страна, които постепенно преминават в организирано въоръжено въстание, което прераства в гражданска война" Масовите протести почти винаги основателни се използват за да прераснат я във добре подготвяно отбън я въоръжено въстание я бял роял и голи цици. Ние добре, че само с второто се отървахме. Сорос се смили над нас.

Сорос се смили над нас, а ние масово го плюем! А тези, които са му благодарни биват оплювани като "козяци" и "соросоиди"!!!!!

Не зная кой е неграмотника, но май си ти. Хилъри Клинтън беше разследвана в Конгреса заради абсолютно неверни данни за Либия. Поне чети американската преса и СЛЕДИ за дебатите в Конгреса на САЩ. Министъра на отбраната тогава, Робърт Гейтс казава, Кадафи никога не е бил за нас заплаха. Масови убийства на граждански лица - НЯМАШЕ. Твърденията, във всички западни медии, че Кадафи е избил 6000 протестиращи бяха ДОЛНА ЛЪЖА. Никой никога не намери останките им, даже ни ги и потърси. Въобще историята на войната н Либия - това е историята на една ОГРОМНА ЛЪЖА. Представител на разузнаването заявява, че Обама е информирал Конгреса че Либия - това е болната тема на държавния секретар Клинтън и че генералите са притеснени за дезинформирането на Президента. Генерал Чарлз Джейкоби-младши, старши помощник на адмирал Мален, няма даверие на отчетите, на Държавния Департамент и ЦРУ, но не може да промени и повлияе на ситуацията. Нито решението за намеса, нито смяната на режима в Либия не са съобразени с данните на американското разузнаване. Сляпо, без да се събразяват с Министерството на отбрата на САЩ, Белият дон сляпо се довери на госпожа Клинтън, която подкрепиха посланника на САЩ в ООН Сюзън Райс и члена на Съвета за безопасност на ООН Саманта Пауър. За тях голословните твърдения на Клинтън бяха достатъчни да започнат война.

Значи така- американо-британска интервенция в Ирак, последвана от репорт който остро критикува мотивите за агресията. Британо-американска агресия срещу Либия, последвана от репорт, който остро критикува мотивите за агресията. И в двата случая потърпевшите страни са доведени до тотален колапс, съпроводен с крах на реда и законността. Значи след 1-2 години да очакваме такъв репорт и за Сирия, а след още 5- за Украйна.

И ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЯ НА ЖИВИТЕ, БЕЛИ, АНГЛИЙСКИ МАЙМУНИ Е ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тия па наивни...Че в политиката първо се вземат решения, обикновенно продиктувани от някакъв личен интерес( дали пари, дали просто от тщестлавие зависи от конкретната персона), и после се търсят благовидни оправдания за пред тълпата та издънката поне малко от малко да изглежда направена с добри намерения....

Другари прости и грозни демократи, след изтичане на документи на Отворено общество на Сорос да ви обясня малко по подробно. Днешния век е белязан с поредния поход на рицарите кръстоносци под командването на озарените от светлината за завладяване на "светите земи" или ако се каже в единствено число "святата земя" която е по скъпа от златото и от финикийските знаци. Та това е другари демократи. Ще има много жертви но това е като си представяхте че като станете демократи ще ви сложат да управлявате света. А някои казват че от простото човечество ще останат около половин милиард. Може би вече сме се върнали в средновековието и сме си предопределили съдбата.

Черният глист няма ли какво да каже? Те там здраво вършаха.

Килърито го даваха как се радваше на убийството на Кадафи! Предаваха им го на живо!

Тия копеленца някой ден ще предизвикат трета световна по "погрешни разузнавателни анализи и оценки"! Ама след това няма да има кой да напише доклада!

Още един коментар: има теории, че под Либия има открити ОГРОМНИ водни залежи, които Кадафи от е имал намерение да разработи - като един проект за подобряване на живота на голяма част от Африка. Изобщо, той беше не толкова "пан-арабист", ако може така да се каже, а "пан-африканист". Разбира се, Западът няма никаква изгода и намерение да позволи осъществяването на такъв проект. Африка плаче за Кадафи повече, може би, и от самата Либия. Търсете информация в мрежата - господарите на света не могат да изтрият цялата истина.

Не са теории. Български инженери участваха в проектирането и изграждането на Великата река, сътворена от човека. Пет милиона кубични метра вода на ден се транспортираха по този канал, като водата изпомпваше от 270 дълбоки шахти в пустинята. Та, те така.

Демокрацията не е виновна, а късогледството на Много народи,. Трябва да се спре финансирането и доставката на оръжие към Сирия и Либия...Там гр.войни са вечни,поради племената там и ниската образованост.

Подобни новини за обикновените хора звучат банално, но от дипломатическа гледна точка това е сериозен проблем за Великобритания.

Нищо ново под слънцето. Имам чувството, че чета закъснял доклад на американска сенатска комисия за Ирак. "Правителството не е успяло да идентифицира радикалните ислямистки групи измежду бунтовниците в Либия" , се казва в доклада. Колко познато звучи и днес нали ? Някой от сегашната т.н "антитерористична коалиция ", начело със САЩ да идентифицира радикалните ислямистки групи измежду бунтовниците в Сирия ? Твърде е възможно след време , някоя друга комисия да излезе с доклад в който да се признае, че Асад е тиранин, ама не съвсем. И това пак ще бъде една от дребните грешки на западните политици, но носеща огромни страдания на милиони хора. С една дума - западна демокрация.

Роско, подобни новини четем днес, но следващите поколения ще четат и след сто години! Нали не очакваш, че хората нито ще са по-безгрешни, нито ще са по-безконфликтни!

Групировката която уби Кадафи премина после към ИДИЛ. Благодарение на неговото премахване се създадоха учебни лагери за терористи които преминаха и в Сирия...

Дали ще доживеем някой виден политик да влезе у панделата за военни престъпления?!

Веднага да изпратят Камерън посланик в Либия, там да им обясни грешката си.

И Сарко !

След дъжд качулка. Както иракската епруветка. Думите не поправят делата.

Така се оправдаваха и за Ирак...

И ние имаме вина, не забравяйте морските битки на фрегатата "Дръзки" !

Битката и беше да се докопа на безопсно място, по-близо до брега, ама дали успя..?

Че, той самият Кадафи им предлагаше промяната и реформиране в Либия! Ама кръвожадните изверги от САЩ и ЕС си знаеха тяхното. Сега и да ги обесят, няма да върнат Кадафи и Садам. Нито ще разкарат арабите и ислямизма от Европа. Нещо повече - в ЕС продължават с погрешните постулати за милосърдие към нашествениците и човешките права и свободи на ренегати.

И ние сме в кюпа с непобедимия "Дриски".

Камеран и Тони Блеър - най-яростните привърженици на оставането на ЮК в ЕС, се оказаха и най-големите грешници, допуснали разруха и страдание в БИ. Същите събития довели до бум на ислямския тероризъм и тласнали милиони навлеци към Европа. Същите тия навлеци, на които Меркел им каза Вилкомен, за да усили допълнително процеса. Същата тази Меркел, която е най-големия противник на напускането на ЕС от страна на ЮК..... Усещате ли какъв миш-маш искат да забъркат и как не дават на никой да се измъкне - от Северна Африка до Лапландия- всички в казана. Англичаните обаче казаха - не, мерси, по-точно, ноу тенкю. А това е един твърде оптимистичен прецедент.

Брекзита се осъществи по единствената причина, че правителството на Великобритания няма контрол върху имиграцията от ЕС, в частност от България, Румъния и Полша, за разлика от контрола, който има върху имиграцията от всички останали страни в света!

Едва ли Меркел е много против излизането на Британия от ЕС. Това разчиства пътя на Германия за тотален контрол върху ЕС. Отдавна ставаше въпрос за армия на ЕС. Сега тя ще се създаде по-лесно. Познайте кой ще е начело. И ако тази армия влезе във война с друга армия Британия може да стои отстрани и да изчаква.

Да, ама е против и то много. Да не би напълването на Германия с навлеци и скапването на имиджа на страната пред партньорите от ЕС да е в полза на германския интерес? Не е , но точно това цели меркелица и до тук го постига.... Лесните отговори са грешни отговори.

Руския президент по онова време Дмитрий Медведев постъпи ГЕНИАЛНО като каза "ДА" на военните действия срещу Либия в Съвета за Сигурност на ООН! Сега Русия ни лук яла, ни лук мирисала! Резултата от гениалната постъпка е видима, Кадафи го няма, на Запад се карат кой е виновен и кого да съдят и милиони бежанци напъплят в Европа! А Медведев и Путин са чисти като момина сълза и се подсмихват под мустак! Евала! Евала! Евала!

(чисти са. те си мислеха, че имат партньор, откъде да знаят хората, че ги гласът за слугинаж инепрестанно предявяване на нереални претенции към тех. Кроежа е на клинтън, а камерън си е нейниа пудел. извинението и обвинението - не е прието. мисли се преди, а не след

Китай, Германия, Индия. Тях защо не споменаваш? И пак да те питам - Русия ли закла Кадафи или Блекуотър? Русия ли бомбардира Триполи или Франция, САЩ, Великобритания и Италия? Защо все някой друг трябва да ни е виновен за собствените провали?

Германия, Индия!!!

КОЙ ИЗПРАТИ ВОЙСКИ В ЛИБИЯ, КОЙ, КОЙ, КОЙ?

Така е. Всеки участник има своя дял от вината за унищожаването на Либия. По-късно Русия опита друг подход за Сирия, но конят вече беше отишъл в реката.

Как лъже само дъртата циганора!! "Дмитрий Медведев постъпи ГЕНИАЛНО като каза "ДА" на военните действия срещу Либия в Съвета за Сигурност на ООН!"

Защо разпостраняваш дезинформации, а? Демокрадците нападнаха Либия БЕЗ РЕЗОЛЮЦИЯ НА ООН! Такива тъпи маймуни сте по-опасни и от истинските извършители на престъпленията! То не гледа, не мисли, не слуша нищо само си повтаря идиотски, каквото са му казали "Руснаците, та руснаците виновни"

Мата Космата, като развалена грамофонна плоча си. Поне разнообрази малко опорните точки...

Абе много лъжете това евроатлантиците. Интервенциите в Ирак и Либия нямаха мандат от ООН напротив, но това не спря ШЕВРОН БРИТИШ ПЕТРОЛИУМ ТОТАЛ да искат своето и да им угодят. (И в Либия и в Ирак ресурсите са държавни, а това е нечуван наглост според евроатлантическите ценности)

В Либия винаги нещата са били сложни след разпада на Османската империя. По принцип там има 3 основни племена, които винаги са се борели помежду си за власт и влияние, т.е. самата Либия няма как да бъде единна на тази си територия, дори да я няма ИД. Кадафи рано или късно щеше да си отиде и да настъпи разпад. Просто и той, както и Саддам в Ирак беше успял със сила да получи цялата власт и да я задържи. И на този фон, заради свои си имперски интереси САЩ и Великобритания разтуриха тези диктатури, за да настъпят исляма и анархията.

"Пет години след падането на режима на Кадафи, хаосът продължава да цари в Либия"... ето ви причината за тероризма и бежанците, малоумни цоросоидни тъпунгери. Арабската пролет на фашистите от америка и лакеите им от гейропа. Създадоха ИД с цел да завладеят петрола на арбаските страни. Ако въобще имаше демокрация на запад тези "управници" отдавна да висят в затворите. Обаче запада се оказа по-зле от комунизма дори.

... мани другото... ама разтуриха рахата на десетки гурбетчии...

Ха добър ден! Макар и късно, просветлението започва да идва, но много наивници все още се заблуждават, заслепени от празните и изпразнени от съдържание приказки за псевдо демократични ценности на Запада. Това, че някой ти се пише приятел още не означава, че ти мисли доброто! И ние сме в същите лай.а, но управниците ни са по послушни и продажни и затова са все още живи и на власт.

Каквото и да става в една държава, свалянето на правителството с чужди военни средства е война. Всеки човек на тази планета виждаше, че тъпите англосакси налагат демокрацията с война. Само на Комисията по външни работи в Камарата на общините им бяха нужни цели 5 години! Правителството не е могло да провери действителната заплаха? Ами да бяха питали някой обикновен строител, инженер или лекар, работили там с договор! Щяха да научат, че арабите добруват само, когато ги държи някой със силна ръка. Кадафи знаеше това, държеше ги изкъсо, грижеше се за населението и за безопасността на Европа. Ха, сега Камърън да го върне от рая!

Че някой отрича ли, че това е било война! В статията се говори, че е можело да се стигне до по-добри резултати с други политически средства, а не с военни!

Администрацията на Медведев има вина, че не наложи вето, разбира се - това самите руснаци сега ясно го признават. Тази вина, естествено, е несравнимо по-малка от тази на извършителите на престъплението. Надявам се, всички си дават сметка, че в Русия има, за нещастие, много силни "про-атлантически", прозападни сили - казано на прост език - предатели. Путин очевидно може (и винаги е можел) само частично да ги контролира.

Светът е в изчакване и нищо не може да предприеме, докато Боко и Плевню не излязат със становище.

Обвинения, доклади....пълен цирк. "Краварите" разрушиха Ирак и Сирия, а британските им слуги Либия и по този начин отприщиха варварско нашествие към Европа, което ще довърши делото на османските турци и Саладин. Нито Американска Държава, нито пък Британия, искат да имат конкуренция в лицето на силни европейски държави...

И какво ще се окаже накрая? Че Саддам и Кадафи не са били никакви диктатори а просто сган*а там трябва да бъде контролирана с тоягата и държана на връзка. Оказа се че мисюлманина разбира демокрацията в групировки като ид , нусра , боко харам и тем подобни , резане на глави и взривове на разбъркано. Намесата на англичаните доведе тези държави точно до хаос и тотална анархия. Сега само ще констатират и подсмърчат отстрани.

Не е възможен износът на демокрация или каквато и да е друга политическа система. Преди всичко местните трябва да го искат. В противен случай се получава това, което наблюдаваме.

Добре, виновен, ама кой, КОЙ, КОЙ.... и на колко ще го осъди? За такива трябва да има съд, такъв като тези за СС от хитлеристка германия.

Не ти е ясно кой установява наличието и степента на извършеното престъпление ли! Това е ясно от Римско време!

Голям праз! Честно! Дъртият педал Кадафи, който изнуди и унижи България си го получи! Жалко само, че толкова бързо му светиха маслото!

Ти иначе как си?

Не разбирам защо е виновен камерън, сега в Либия е демокрация, има две правителства, федерализирана е на различни райони. Е, политика там не се прави с референдуми и избори а с автомати и танкове, но нали от някъде трябва да се почне.

Е,И ?Какво от това? Нима този Подлец ще бъде обесен?

Тези разузнавания са много тъпи ,то не беше грешка в Ирак в Либия , в Сирия все държави богати на петрол.

Това е за пред обществото.Тъпи са политиците, които сега си бършат задника с разузнаването. Сто процента на този главоч са му казали да не се бърка там.

" Британски парламентарен доклад критикува остро правителството на Дейвид Камерън за интервенцията в Либия преди пет години." Като се знае, че британците са на къса каишка към Белия Вигвам, отговорността на тогавашния държавен секретар на Щатите май е не по-малка. Сега, някой ще ми припомни ли кой изпълняваше тая длъжност през 2011?

Една изкукала лелка, която иска да потопи света във война, защото тя само това знае.

Британеца каквото пипне умира.

То да е само ЛИБИЯ!

Чест му прави на Камерън, че пое своята отговорност, като подаде оставка не само като премиер, а и като депутат и фактически напуска политиката, не само парламента. Политическа отговорност за политическа недалновидност и грешки във Великобритания се поема по този начин. Някои ще кажат, в Япония е по друг, а в България по трети. Така е, затова Великобритания е велика държава и в Обединеното кралство заедно със Задморските и територии все още слънцето никога не залязва!

Е,И? Бахти честта...милиони хора избити и прокудени...и той с чест си дал оставка...Това и смърт е малко да го накажеш! Но нека не забравяме къде е местното население на 3 континента където са отишли да съжителстват англосаксонците!!!

Васко, говоря за политическа грешка, а не за престъпление. Ако се окаже примерно, че Камерън е фалшифицирал документ от службите за ситуацията в Либия, или е превишил правата си, то това вече прекрачва политиката.

Може веднага да реши проблема на Украйна!!! Кво каза Путин на Камерън - КОГАТО ВЪРНЕТЕ ФОЛКЛЕНДСКИТЕ ОСТРОВИ НА АРЖЕНТИНА и АЗ ВРЪЩАМ ВЕДНАГА КРИМ!! А Шотландия кат са отцепи от Англия?? Много бързо забравихте РЕФЕРЕНДУМА.. Не за БРЕКЗИТА, а предишния..

СЛЕД 5-6 МЕСЕЦА ДЕЙВ ЩЕ ПОЧНЕ В БАНКА ГОЛДМАН САКС НЮ ЙОРК :))) КАТО МАФИОЗО БАРОЗУ ::)

Ти пък къде видя чест у ингилиз?! А поживей и поработи малко с тях,опознай ги! Пък тогава си дай мнението! Държава която до началото на 20 ти век е формирала брутният си вътрешен продукт основно от търговия с роби и е прокудила в резервати населението на цял Континент...а мерси!

Ти у ред ли си? Едно "упс, сори" според теб е достатъчно и нарич? А нещо за обезщетяване за стотиците хиляди загинали? А нещо за възстановяване на съсипаната държава?

Естествено, Великобритания има ангажимент за възстановяване на държавността в Либия! Камерън не е казал "Сори", а признава провал като политик, като се отттегля от нея! Този признат политически провал не е индулгенция за евентуално извършено престъпление! Схващам подобен дух в някои коментари.

На международен съвет от най високо ниво: Г8, Г20,Г40.. ООН, ЕС, ВгЗ и т.н.. И ся ко прайм? Нищо ли?! Ай дубре.

Браво!!! Малко закъсняха с ъс заключението!! И като как ще платят за грешката си британските политици и Камерън, а как ще върнат спокойствието в Либия, а убитите деца на майките???? А като отчетат, че е грешка разрушаването на Сирия, организирането на хиляди бежанци към ЕС как ще поправят стореното и как ще върнат жертвите от атентатите във Франция и духа на люлката на цивилизацията Европа. Като си признаят, че разрушаването на Украйна и насъсъкването и срещу Русия е грешка как ще компенсират разрушения живот на хората.?? Дори аз обикновения гражданин виждах, че грешат и в Либия, Сирия, Югославия и Украйна!!!! Защо Европа остави агресивните американски политици да я използват за марионетка???? Защо няма самостоятелна политика???

Най голямата евроатлантическа ценност е нефтът. Където има богати находища на нефт, там западната цивилизация е насочила вниманието си, използва военна сила, прави преврати, слага марионетни правителства. Към Русия, богата на нефт, газ и всякакви други богатства също има такъв апетит, което най добре се видя при Елцин. А Путин отпъди западните хиени, което доведе до новата студена война. Западът е недоволен. Има нефт, а не го пускат да смуче. Затова бе и майданът в Украйна, антируската истерия на Полша и Прибалтика. Опит да се смаже Русия, да се отслаби и разкъса за да има свободен достъп до богатствата и. Елементарно е.

Какво стана като Блеър каза - СОРИ за ИРАК!!! НИЩО!!! Започна ЛИБИЯ!!! Какво ще стане като КАМЕРЪН каже - СОРИ за ЛИБИЯ!! Пак нищо.. Сега е ред на Т. Мей.. Въпросът е къде ще се3 последва КРАВАРИЯ??

Коментари - Британската военна интервенция довела до колапса на Либия | Днес.dir.bg

Британската военна интервенция довела до колапса на Либия

Британски парламентарен доклад критикува остро правителството на Дейвид Камерън за интервенцията в Либия преди пет години.

Обратно в новината

Коментари - Британската военна интервенция довела до колапса на Либия | Днес.dir.bg

Коментари

Четете и паралелните новини в икономическата рубрика, за да видите резултата от западната намеса. "Производството на петрол в Либия сега е 200 000 барела петрол на ден. Преди 5 г. Либия е добивала 7 пъти повече." Демек, САЩ и НАТО оправиха положението като убиха Кадафи. Либия "процъфтява".

Ми добре, че си признават. А сега да видим на кого ще потърсят отговорност? Бая народ загинаха. Това си е чисто убийство.

СЪС СИГУРНОС ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВДАЯТ И ЗА РАРУШАВАНЕТО НА УКРАИНА

Те англичаните пак имаха грешни сведения и преди 140 г. за Априлското въстание в България.

кадафито беше пич. но сащ го бяха нарочили отдавна. през 1991 у нас имаше криза и кадафи ни предложи два танкера с нефт, като каза че после ще се оправим с парите. тогава надежда Михайлова (сега неиска) каза, че от терористи нефт не щем и му ги върна...

Нейнски /Правилното е Нейнска, но се възприема като "не иска", затова е запазила окончанието за мъжки род/.

ами Дейвид Камерън да заеме килията на Милошевич.

А президента на Русия Медведев, който разреши бомбардировките ще му прави ли компания? Интернетът е гадно нещо, от него нищо не може да се скрие, затова искат да го забранят в Русия! Много мръсотии излизат за Раша!

Паисий

Русия Медведев се саглаи на безпилотна зона само. Това пишеше в резоряцията на ООН. Тоест натовските самолети да не позволяват на либийките да летя ти да бомбардират "въстанието". Обаче НОТ започна да нанася удари по земята - това е нарушение на Резолюцията. Каква е вината на Русия? Човек трябва да знае фактите и подробностите, а не само да пише като соросоиден трол общи приказки.

А ти като не се възпротиви тогава, ще се присъдиниш ли към тях?

Кофти работа! Истината взе да се признава даже и там. Криза в жанра! Ами утре, ако си поискат обратно и хонорарите?

МОМЧЕТА СПОМНЕТЕ СИ ФИЛМА "ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА" - САЩ ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ГО ГЛЕДАЛИ ГЛЕДАЙТЕ И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ

Камерън и Буш са военнопрестъпници. Започнаха несправедливи и незаконни войни в Бл. Изток. И Килъри е в кюпа с тях. Тя има пръст в убийството на Кадафи.

Ми то излиза, че и бившия президент на Раша, Медведев, който не блокира бомбардировките също е в кюпа!

Паисий

и ти също - нали си я гледал тази война по телевизията

За тези грехове лъжедемократите убиха Кадафи : 1. Бензина беше по-евтин от водата. 1 литър 0,14 $ 2. Всяко младо семейство получаваше 64 000 $ за покупка на жилище 3. Образованието и медицината абсолютно безплатни 4. На всеки член от семейството държавата плащаше всяка година 1 000 $ дотации 5. Помощи за безработни 730 $. 6. Затвори военните бази на НАТО. 7. Заплатата на медицинска сестра 1 000 $. 8. За всяко новородено плащаше 7 000 $. 9. За откриване на личен бизнес еднократна материална помощ 20 000 $. 10. Високите данъци и такси - забранени 11. БВП на човек 14 192 $ 12. Образованието и стаж зад граница за сметка на държавата 13.. Магазини за многодетни семейства със символични цени за основните хранителни стоки 14. За продаване на стоки с изтекъл срок на годност огромни глоби и съд 15. Част от аптеките с безплатни лекарства 16. За фалшификация на лекарства смъртно наказание 17. Наем за държавно жилище отсъства 18. Плащания на електроенергия за населението отсъства 19. Продажба на алкохол забранено сух закон 20. Кредити на покупка на автомобил и жилище безлихвени 21. Купуването на автомобил до 50% от цената плаща държавата, на военните от народното опълчение 65%. 22. Изгони международните корпорации Само при Кадфи негрите от Южна Либия получиха равни права За 40 години управление на Кадафи населението на Либия нарастна 3 пъти Детската смъртност намаля 9 пъти Средната продължителност на живота се е увеличила от 51,5 до 74,5 години Да не говорим, че доста държави му дължаха пари и предпочетоха да го убият и така си решиха проблемите. Предизборната кампания на Саркози в по-голямата част беше платена от Кадафи.....

Дрън, дрън ярина! А защо тогава народа възстана а Кадаифа почна да го тепа наред? Не нам тия, не нам!

защо 'възстана народът' срещу Кадафи е ясно. това, което е по-интересно е защо народът възстана срещу 'освободители си', та чак един американски посланик даде фира?

ЧЕТИ! ЧЕТИ! ЧЕТИ! И ако можеш си размърдай мозъка!!! Министъра на отбраната тогава, Робърт Гейтс казава, Кадафи никога не е бил за нас заплаха. Масови убийства на граждански лица - НЯМАШЕ. Твърденията, във всички западни медии, че Кадафи е избил 6000 протестиращи бяха ДОЛНА ЛЪЖА. Никой никога не намери останките им, даже ни ги и потърси. Въобще историята на войната н Либия - това е историята на една ОГРОМНА ЛЪЖА. Представител на разузнаването заявява, че Обама е информирал Конгреса че Либия - това е болната тема на държавния секретар Клинтън и че генералите са притеснени за дезинформирането на Президента. Генерал Чарлз Джейкоби-младши, старши помощник на адмирал Мален, няма даверие на отчетите, на Държавния Департамент и ЦРУ, но не може да промени и повлияе на ситуацията. Нито решението за намеса, нито смяната на режима в Либия не са съобразени с данните на американското разузнаване. Сляпо, без да се събразяват с Министерството на отбрата на САЩ, Белият дон сляпо се довери на госпожа Клинтън, която подкрепиха посланника на САЩ в ООН Сюзън Райс и члена на Съвета за безопасност на ООН Саманта Пауър. За тях голословните твърдения на Клинтън бяха достатъчни да започнат война.

Лудата алчна крава някога я базикна Дьо Гол, един кораб пълен с доларови копюри. Американските евреи му дадоха равностойността в злато, но измислиха ПЕТРОДОЛАРИТЕ. И понеже арабите са основни производители на петрол, се наложи да обесят Садам Хюсен и да на*бът Муамар Кадафи. Но "Ефектът на бумеранга" удари първо UK с BREXIT, а USA е под заплахата на T'ÉXIT и етническа гражданска война. Франция и Италия се тресат от орките, а Германия се задъхва от новопристигналите "ГАСТ"неАРБАЙТЕРИ. България винаги е била потърпевша от игрите на "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ". Това е възмездието което получава, заради някогашните репресии срещу БОГОМИЛИТЕ. Но кармата на българите, е изживяна вече. Някогашното навлизане на арабите и евреите в Европа е било парирано със сила, но сега се действа интелигентно, като те самите са докарани да се давят в собствените си екскременти/кравешки тор-bullshit. Как иначе да се обясняват самоубийствените атентати на арабите и подвеждането им по акъла на лудата алчна крава.

но избирателите от ЮК и Франция не могат да направят тези прости логически връзки, че под натиска на сащ те започнаха нещо, което изгърмя в Сирия и сега получават резултатите му - терористични атеннтати. Но тогава никой не попита как така някой има право да влияе в държава с установена власт , в която е ясно че няма как да се установи западен модел на представителна изборна демокрация, защото обществото още живее по феодално-племенния строй. но естествено избирателите не питат, защото те незнаят, защото са плод на образователни системи като финландската където незнанието е похвално. сами се превръщаме в плужеци, после се чудим защо оставаме залепени за подметките на някого.

Аз ще започна от там където ти завърши.С внушението ти,че с(м)те плужеци! Такива сте!Всички комунисти и путинисти!Путин хвърля Русия от един конфликт в друг без да пита руснаците искат ли или не искат!Първо виж вашата кочинка!

Интересно някой дали е питал британците да нападнат ли Либия. Пропагандата ти е като на обиден от другарите си комунист:))))))

Алоуууу!!! Заблудени неграмотници, толкова ли е сложно да се провери в Интернета! "От 19 февруари 2011 г. започват масови протести в цялата страна, които постепенно преминават в организирано въоръжено въстание, което прераства в гражданска война. Жестокото им потушаване от страна на Муамар Кадафи е осъдено от международната общност и от 19 март започва мащабна военна операция на Коалиционните сили с цел изпълняване на Резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН за създаване на зона забранена за полети." Излагате се като кифладжии без кифли, само гледате да се изцвъкате в някой друг форум! Засрамете се беееееее!

мато, я сега ми обяси по коя резолюция 'зоната забранена за полети' се превърна в зона за бомбардиране армията на Кадафи?

Неграмотнико, кво означава "МАЩАБНА военна операция на Коалиционните сили (включващи и Русия) с цел ИЗПЪЛНЯВАНЕ на Резолюция 1973 на Съвета за сигурност"? Ми намери резолюцията и я прочети! Засрами се беееееее!

"масови протести в цялата страна, които постепенно преминават в организирано въоръжено въстание, което прераства в гражданска война" Масовите протести почти винаги основателни се използват за да прераснат я във добре подготвяно отбън я въоръжено въстание я бял роял и голи цици. Ние добре, че само с второто се отървахме. Сорос се смили над нас.

Сорос се смили над нас, а ние масово го плюем! А тези, които са му благодарни биват оплювани като "козяци" и "соросоиди"!!!!!

Не зная кой е неграмотника, но май си ти. Хилъри Клинтън беше разследвана в Конгреса заради абсолютно неверни данни за Либия. Поне чети американската преса и СЛЕДИ за дебатите в Конгреса на САЩ. Министъра на отбраната тогава, Робърт Гейтс казава, Кадафи никога не е бил за нас заплаха. Масови убийства на граждански лица - НЯМАШЕ. Твърденията, във всички западни медии, че Кадафи е избил 6000 протестиращи бяха ДОЛНА ЛЪЖА. Никой никога не намери останките им, даже ни ги и потърси. Въобще историята на войната н Либия - това е историята на една ОГРОМНА ЛЪЖА. Представител на разузнаването заявява, че Обама е информирал Конгреса че Либия - това е болната тема на държавния секретар Клинтън и че генералите са притеснени за дезинформирането на Президента. Генерал Чарлз Джейкоби-младши, старши помощник на адмирал Мален, няма даверие на отчетите, на Държавния Департамент и ЦРУ, но не може да промени и повлияе на ситуацията. Нито решението за намеса, нито смяната на режима в Либия не са съобразени с данните на американското разузнаване. Сляпо, без да се събразяват с Министерството на отбрата на САЩ, Белият дон сляпо се довери на госпожа Клинтън, която подкрепиха посланника на САЩ в ООН Сюзън Райс и члена на Съвета за безопасност на ООН Саманта Пауър. За тях голословните твърдения на Клинтън бяха достатъчни да започнат война.

Значи така- американо-британска интервенция в Ирак, последвана от репорт който остро критикува мотивите за агресията. Британо-американска агресия срещу Либия, последвана от репорт, който остро критикува мотивите за агресията. И в двата случая потърпевшите страни са доведени до тотален колапс, съпроводен с крах на реда и законността. Значи след 1-2 години да очакваме такъв репорт и за Сирия, а след още 5- за Украйна.

И ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЯ НА ЖИВИТЕ, БЕЛИ, АНГЛИЙСКИ МАЙМУНИ Е ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тия па наивни...Че в политиката първо се вземат решения, обикновенно продиктувани от някакъв личен интерес( дали пари, дали просто от тщестлавие зависи от конкретната персона), и после се търсят благовидни оправдания за пред тълпата та издънката поне малко от малко да изглежда направена с добри намерения....

Другари прости и грозни демократи, след изтичане на документи на Отворено общество на Сорос да ви обясня малко по подробно. Днешния век е белязан с поредния поход на рицарите кръстоносци под командването на озарените от светлината за завладяване на "светите земи" или ако се каже в единствено число "святата земя" която е по скъпа от златото и от финикийските знаци. Та това е другари демократи. Ще има много жертви но това е като си представяхте че като станете демократи ще ви сложат да управлявате света. А някои казват че от простото човечество ще останат около половин милиард. Може би вече сме се върнали в средновековието и сме си предопределили съдбата.

Черният глист няма ли какво да каже? Те там здраво вършаха.

Килърито го даваха как се радваше на убийството на Кадафи! Предаваха им го на живо!

Тия копеленца някой ден ще предизвикат трета световна по "погрешни разузнавателни анализи и оценки"! Ама след това няма да има кой да напише доклада!

Още един коментар: има теории, че под Либия има открити ОГРОМНИ водни залежи, които Кадафи от е имал намерение да разработи - като един проект за подобряване на живота на голяма част от Африка. Изобщо, той беше не толкова "пан-арабист", ако може така да се каже, а "пан-африканист". Разбира се, Западът няма никаква изгода и намерение да позволи осъществяването на такъв проект. Африка плаче за Кадафи повече, може би, и от самата Либия. Търсете информация в мрежата - господарите на света не могат да изтрият цялата истина.

Не са теории. Български инженери участваха в проектирането и изграждането на Великата река, сътворена от човека. Пет милиона кубични метра вода на ден се транспортираха по този канал, като водата изпомпваше от 270 дълбоки шахти в пустинята. Та, те така.

Демокрацията не е виновна, а късогледството на Много народи,. Трябва да се спре финансирането и доставката на оръжие към Сирия и Либия...Там гр.войни са вечни,поради племената там и ниската образованост.

Подобни новини за обикновените хора звучат банално, но от дипломатическа гледна точка това е сериозен проблем за Великобритания.

Нищо ново под слънцето. Имам чувството, че чета закъснял доклад на американска сенатска комисия за Ирак. "Правителството не е успяло да идентифицира радикалните ислямистки групи измежду бунтовниците в Либия" , се казва в доклада. Колко познато звучи и днес нали ? Някой от сегашната т.н "антитерористична коалиция ", начело със САЩ да идентифицира радикалните ислямистки групи измежду бунтовниците в Сирия ? Твърде е възможно след време , някоя друга комисия да излезе с доклад в който да се признае, че Асад е тиранин, ама не съвсем. И това пак ще бъде една от дребните грешки на западните политици, но носеща огромни страдания на милиони хора. С една дума - западна демокрация.

Роско, подобни новини четем днес, но следващите поколения ще четат и след сто години! Нали не очакваш, че хората нито ще са по-безгрешни, нито ще са по-безконфликтни!

Групировката която уби Кадафи премина после към ИДИЛ. Благодарение на неговото премахване се създадоха учебни лагери за терористи които преминаха и в Сирия...

Дали ще доживеем някой виден политик да влезе у панделата за военни престъпления?!

Веднага да изпратят Камерън посланик в Либия, там да им обясни грешката си.

И Сарко !

След дъжд качулка. Както иракската епруветка. Думите не поправят делата.

Така се оправдаваха и за Ирак...

И ние имаме вина, не забравяйте морските битки на фрегатата "Дръзки" !

Битката и беше да се докопа на безопсно място, по-близо до брега, ама дали успя..?

Че, той самият Кадафи им предлагаше промяната и реформиране в Либия! Ама кръвожадните изверги от САЩ и ЕС си знаеха тяхното. Сега и да ги обесят, няма да върнат Кадафи и Садам. Нито ще разкарат арабите и ислямизма от Европа. Нещо повече - в ЕС продължават с погрешните постулати за милосърдие към нашествениците и човешките права и свободи на ренегати.

И ние сме в кюпа с непобедимия "Дриски".

Камеран и Тони Блеър - най-яростните привърженици на оставането на ЮК в ЕС, се оказаха и най-големите грешници, допуснали разруха и страдание в БИ. Същите събития довели до бум на ислямския тероризъм и тласнали милиони навлеци към Европа. Същите тия навлеци, на които Меркел им каза Вилкомен, за да усили допълнително процеса. Същата тази Меркел, която е най-големия противник на напускането на ЕС от страна на ЮК..... Усещате ли какъв миш-маш искат да забъркат и как не дават на никой да се измъкне - от Северна Африка до Лапландия- всички в казана. Англичаните обаче казаха - не, мерси, по-точно, ноу тенкю. А това е един твърде оптимистичен прецедент.

Брекзита се осъществи по единствената причина, че правителството на Великобритания няма контрол върху имиграцията от ЕС, в частност от България, Румъния и Полша, за разлика от контрола, който има върху имиграцията от всички останали страни в света!

Едва ли Меркел е много против излизането на Британия от ЕС. Това разчиства пътя на Германия за тотален контрол върху ЕС. Отдавна ставаше въпрос за армия на ЕС. Сега тя ще се създаде по-лесно. Познайте кой ще е начело. И ако тази армия влезе във война с друга армия Британия може да стои отстрани и да изчаква.

Да, ама е против и то много. Да не би напълването на Германия с навлеци и скапването на имиджа на страната пред партньорите от ЕС да е в полза на германския интерес? Не е , но точно това цели меркелица и до тук го постига.... Лесните отговори са грешни отговори.

Руския президент по онова време Дмитрий Медведев постъпи ГЕНИАЛНО като каза "ДА" на военните действия срещу Либия в Съвета за Сигурност на ООН! Сега Русия ни лук яла, ни лук мирисала! Резултата от гениалната постъпка е видима, Кадафи го няма, на Запад се карат кой е виновен и кого да съдят и милиони бежанци напъплят в Европа! А Медведев и Путин са чисти като момина сълза и се подсмихват под мустак! Евала! Евала! Евала!

(чисти са. те си мислеха, че имат партньор, откъде да знаят хората, че ги гласът за слугинаж инепрестанно предявяване на нереални претенции към тех. Кроежа е на клинтън, а камерън си е нейниа пудел. извинението и обвинението - не е прието. мисли се преди, а не след

Китай, Германия, Индия. Тях защо не споменаваш? И пак да те питам - Русия ли закла Кадафи или Блекуотър? Русия ли бомбардира Триполи или Франция, САЩ, Великобритания и Италия? Защо все някой друг трябва да ни е виновен за собствените провали?

Германия, Индия!!!

КОЙ ИЗПРАТИ ВОЙСКИ В ЛИБИЯ, КОЙ, КОЙ, КОЙ?

Така е. Всеки участник има своя дял от вината за унищожаването на Либия. По-късно Русия опита друг подход за Сирия, но конят вече беше отишъл в реката.

Как лъже само дъртата циганора!! "Дмитрий Медведев постъпи ГЕНИАЛНО като каза "ДА" на военните действия срещу Либия в Съвета за Сигурност на ООН!"

Защо разпостраняваш дезинформации, а? Демокрадците нападнаха Либия БЕЗ РЕЗОЛЮЦИЯ НА ООН! Такива тъпи маймуни сте по-опасни и от истинските извършители на престъпленията! То не гледа, не мисли, не слуша нищо само си повтаря идиотски, каквото са му казали "Руснаците, та руснаците виновни"

Мата Космата, като развалена грамофонна плоча си. Поне разнообрази малко опорните точки...

Абе много лъжете това евроатлантиците. Интервенциите в Ирак и Либия нямаха мандат от ООН напротив, но това не спря ШЕВРОН БРИТИШ ПЕТРОЛИУМ ТОТАЛ да искат своето и да им угодят. (И в Либия и в Ирак ресурсите са държавни, а това е нечуван наглост според евроатлантическите ценности)

В Либия винаги нещата са били сложни след разпада на Османската империя. По принцип там има 3 основни племена, които винаги са се борели помежду си за власт и влияние, т.е. самата Либия няма как да бъде единна на тази си територия, дори да я няма ИД. Кадафи рано или късно щеше да си отиде и да настъпи разпад. Просто и той, както и Саддам в Ирак беше успял със сила да получи цялата власт и да я задържи. И на този фон, заради свои си имперски интереси САЩ и Великобритания разтуриха тези диктатури, за да настъпят исляма и анархията.

"Пет години след падането на режима на Кадафи, хаосът продължава да цари в Либия"... ето ви причината за тероризма и бежанците, малоумни цоросоидни тъпунгери. Арабската пролет на фашистите от америка и лакеите им от гейропа. Създадоха ИД с цел да завладеят петрола на арбаските страни. Ако въобще имаше демокрация на запад тези "управници" отдавна да висят в затворите. Обаче запада се оказа по-зле от комунизма дори.

... мани другото... ама разтуриха рахата на десетки гурбетчии...

Ха добър ден! Макар и късно, просветлението започва да идва, но много наивници все още се заблуждават, заслепени от празните и изпразнени от съдържание приказки за псевдо демократични ценности на Запада. Това, че някой ти се пише приятел още не означава, че ти мисли доброто! И ние сме в същите лай.а, но управниците ни са по послушни и продажни и затова са все още живи и на власт.

Каквото и да става в една държава, свалянето на правителството с чужди военни средства е война. Всеки човек на тази планета виждаше, че тъпите англосакси налагат демокрацията с война. Само на Комисията по външни работи в Камарата на общините им бяха нужни цели 5 години! Правителството не е могло да провери действителната заплаха? Ами да бяха питали някой обикновен строител, инженер или лекар, работили там с договор! Щяха да научат, че арабите добруват само, когато ги държи някой със силна ръка. Кадафи знаеше това, държеше ги изкъсо, грижеше се за населението и за безопасността на Европа. Ха, сега Камърън да го върне от рая!

Че някой отрича ли, че това е било война! В статията се говори, че е можело да се стигне до по-добри резултати с други политически средства, а не с военни!

Администрацията на Медведев има вина, че не наложи вето, разбира се - това самите руснаци сега ясно го признават. Тази вина, естествено, е несравнимо по-малка от тази на извършителите на престъплението. Надявам се, всички си дават сметка, че в Русия има, за нещастие, много силни "про-атлантически", прозападни сили - казано на прост език - предатели. Путин очевидно може (и винаги е можел) само частично да ги контролира.

Светът е в изчакване и нищо не може да предприеме, докато Боко и Плевню не излязат със становище.

Обвинения, доклади....пълен цирк. "Краварите" разрушиха Ирак и Сирия, а британските им слуги Либия и по този начин отприщиха варварско нашествие към Европа, което ще довърши делото на османските турци и Саладин. Нито Американска Държава, нито пък Британия, искат да имат конкуренция в лицето на силни европейски държави...

И какво ще се окаже накрая? Че Саддам и Кадафи не са били никакви диктатори а просто сган*а там трябва да бъде контролирана с тоягата и държана на връзка. Оказа се че мисюлманина разбира демокрацията в групировки като ид , нусра , боко харам и тем подобни , резане на глави и взривове на разбъркано. Намесата на англичаните доведе тези държави точно до хаос и тотална анархия. Сега само ще констатират и подсмърчат отстрани.

Не е възможен износът на демокрация или каквато и да е друга политическа система. Преди всичко местните трябва да го искат. В противен случай се получава това, което наблюдаваме.

Добре, виновен, ама кой, КОЙ, КОЙ.... и на колко ще го осъди? За такива трябва да има съд, такъв като тези за СС от хитлеристка германия.

Не ти е ясно кой установява наличието и степента на извършеното престъпление ли! Това е ясно от Римско време!

Голям праз! Честно! Дъртият педал Кадафи, който изнуди и унижи България си го получи! Жалко само, че толкова бързо му светиха маслото!

Ти иначе как си?

Не разбирам защо е виновен камерън, сега в Либия е демокрация, има две правителства, федерализирана е на различни райони. Е, политика там не се прави с референдуми и избори а с автомати и танкове, но нали от някъде трябва да се почне.

Е,И ?Какво от това? Нима този Подлец ще бъде обесен?

Тези разузнавания са много тъпи ,то не беше грешка в Ирак в Либия , в Сирия все държави богати на петрол.

Това е за пред обществото.Тъпи са политиците, които сега си бършат задника с разузнаването. Сто процента на този главоч са му казали да не се бърка там.

" Британски парламентарен доклад критикува остро правителството на Дейвид Камерън за интервенцията в Либия преди пет години." Като се знае, че британците са на къса каишка към Белия Вигвам, отговорността на тогавашния държавен секретар на Щатите май е не по-малка. Сега, някой ще ми припомни ли кой изпълняваше тая длъжност през 2011?

Една изкукала лелка, която иска да потопи света във война, защото тя само това знае.

Британеца каквото пипне умира.

То да е само ЛИБИЯ!

Чест му прави на Камерън, че пое своята отговорност, като подаде оставка не само като премиер, а и като депутат и фактически напуска политиката, не само парламента. Политическа отговорност за политическа недалновидност и грешки във Великобритания се поема по този начин. Някои ще кажат, в Япония е по друг, а в България по трети. Така е, затова Великобритания е велика държава и в Обединеното кралство заедно със Задморските и територии все още слънцето никога не залязва!

Е,И? Бахти честта...милиони хора избити и прокудени...и той с чест си дал оставка...Това и смърт е малко да го накажеш! Но нека не забравяме къде е местното население на 3 континента където са отишли да съжителстват англосаксонците!!!

Васко, говоря за политическа грешка, а не за престъпление. Ако се окаже примерно, че Камерън е фалшифицирал документ от службите за ситуацията в Либия, или е превишил правата си, то това вече прекрачва политиката.

Може веднага да реши проблема на Украйна!!! Кво каза Путин на Камерън - КОГАТО ВЪРНЕТЕ ФОЛКЛЕНДСКИТЕ ОСТРОВИ НА АРЖЕНТИНА и АЗ ВРЪЩАМ ВЕДНАГА КРИМ!! А Шотландия кат са отцепи от Англия?? Много бързо забравихте РЕФЕРЕНДУМА.. Не за БРЕКЗИТА, а предишния..

СЛЕД 5-6 МЕСЕЦА ДЕЙВ ЩЕ ПОЧНЕ В БАНКА ГОЛДМАН САКС НЮ ЙОРК :))) КАТО МАФИОЗО БАРОЗУ ::)

Ти пък къде видя чест у ингилиз?! А поживей и поработи малко с тях,опознай ги! Пък тогава си дай мнението! Държава която до началото на 20 ти век е формирала брутният си вътрешен продукт основно от търговия с роби и е прокудила в резервати населението на цял Континент...а мерси!

Ти у ред ли си? Едно "упс, сори" според теб е достатъчно и нарич? А нещо за обезщетяване за стотиците хиляди загинали? А нещо за възстановяване на съсипаната държава?

Естествено, Великобритания има ангажимент за възстановяване на държавността в Либия! Камерън не е казал "Сори", а признава провал като политик, като се отттегля от нея! Този признат политически провал не е индулгенция за евентуално извършено престъпление! Схващам подобен дух в някои коментари.

На международен съвет от най високо ниво: Г8, Г20,Г40.. ООН, ЕС, ВгЗ и т.н.. И ся ко прайм? Нищо ли?! Ай дубре.

Браво!!! Малко закъсняха с ъс заключението!! И като как ще платят за грешката си британските политици и Камерън, а как ще върнат спокойствието в Либия, а убитите деца на майките???? А като отчетат, че е грешка разрушаването на Сирия, организирането на хиляди бежанци към ЕС как ще поправят стореното и как ще върнат жертвите от атентатите във Франция и духа на люлката на цивилизацията Европа. Като си признаят, че разрушаването на Украйна и насъсъкването и срещу Русия е грешка как ще компенсират разрушения живот на хората.?? Дори аз обикновения гражданин виждах, че грешат и в Либия, Сирия, Югославия и Украйна!!!! Защо Европа остави агресивните американски политици да я използват за марионетка???? Защо няма самостоятелна политика???

Най голямата евроатлантическа ценност е нефтът. Където има богати находища на нефт, там западната цивилизация е насочила вниманието си, използва военна сила, прави преврати, слага марионетни правителства. Към Русия, богата на нефт, газ и всякакви други богатства също има такъв апетит, което най добре се видя при Елцин. А Путин отпъди западните хиени, което доведе до новата студена война. Западът е недоволен. Има нефт, а не го пускат да смуче. Затова бе и майданът в Украйна, антируската истерия на Полша и Прибалтика. Опит да се смаже Русия, да се отслаби и разкъса за да има свободен достъп до богатствата и. Елементарно е.

Какво стана като Блеър каза - СОРИ за ИРАК!!! НИЩО!!! Започна ЛИБИЯ!!! Какво ще стане като КАМЕРЪН каже - СОРИ за ЛИБИЯ!! Пак нищо.. Сега е ред на Т. Мей.. Въпросът е къде ще се3 последва КРАВАРИЯ??