17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог бил българин, а.

Който тръгва да си прави кефа по баирите да му мисли като стане белята.Хората не са длъжни да го спасяват.Хвърлят десетки долари за екскурзии по планините.Децата гладуват .Алпинистите търсели адреналин.

Тези хора не са герои, а болни самоубийци.

Не ви ли се струва, че човекът, който жадува за извънредно големия риск, съпътстващ го буквално всяка секунда от едно крайно екстремално мероприятие, всъщност стои извън сферата на разбиране на обикновения делничен човек със своята пиячка, с пържолките и няколкото големи бири и на сладка клюка с авери-все отбор юнаци, и разбира се сладката цигарка. Може и едни карти да му хвърлят, табличка по пенсионерски, шахче там и други подобни губивремия. Този тип хора, включително и повечето градски български баби, ни поставят на челно място в света, заедно със сърбите, православни наши братя, по тютюнопушене заедно с тежките последици върху продължителността на живота у нас в резултат от това порочно занимание. Тежкият алпинизъм е крещящ протест именно срещу този маргинализиран начин на вегетиране. Не че това е някакво решение на държавните ни проблеми, при това много тежки. ЗАЩОТО И ЗА ДЕЦАТА НИ Е ЯСНО, ЧЕ СВЕТИЯТ ДУХ БОЖИЙ СЕ Е ВДИГНАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ. И АКО ТОВА ПОКОЛЕНИЕ НЕ СЕ ПОКАЕ, А ПРОДЪЛЖАВА СТРАХЛИВО ДА СЕ ПРАВИ, ЧЕ ТОВА НЕ ГО ЗАСЯГА, НЕ НИ ЧАКА НИЩО ДОБРО. И ПИТАМ: КАКВО ЩЕ ЗАВЕЩАЕТЕ НА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ????

Какво е това словоблудство!!!!

Умник ! Дай сега , всички да станат алпинисти ! Проумей, Умнико , че срещу природата не се върви ! Както те допуска до нея , в един момент - Не ! Ти, от кои герои си и какво ще оставиш на следващите ?

Аре бе, не се вървяло. Човекът върви срещу природата откак е станал човек, то това го е направило човек. Всички оръдия на труда, дрехи, лекарства, научните достижения, разцепването на атома е точно вървене срещу природата. Един ден и на стихиите ще намерим цаката. Оди се пери с глупостите си.

ти добре ли си или си прихванал от боиковото его,най малкото което можеш да направиш е да смениш психиатъра си и не крещи загубеняко,като искш еи ти планината тръгвай ГЕРОЙ

Poreden glupak!

Добре си се описал, точно ти приляга.

Не ни занимавайте с луди хора! Направо ни ги пращайте в Карлуково!

По тъпо сравнение не съм срещнал отдавна . Явно е модерно в медиите да се търси сензация, независимо от това че става въпрос за човешки живот. А истината ... кой го грижа за нея?

Всъщност са го видели от базовия лагер, а след това с дрона са отишли до него... In the morning the cook came to us and said that he saw someone through the telescope, hanging on the glacier serac on Broadpeak. That was a man, he didn’t move and we thought that he’s dead. After some time, he got up and started to walk, but he didn’t know where to go. So I flew to him with my drone Mavic Pro and I took the shot of this place, where he was

Той ясно се вижда-нито е затрупан,нито има ниска видимост

Не че има отношение към късмета на катерача, но как по-точно се губи половината от петата?

Много лесно пич. измръзваш и кат те спасът се оказва, че кръвообръщението в петата ти е невъзстановимо. просто я изрезват, за да не инфектира и здравата тъкън. ако не помогне и да кажем глезенъ ти се инфектира - режеме до подколяното. тоз явно ного пъти си го е пхросил.

sawo

Метеорологичните условия в двата случая нямат нищо общо.

Доколкото си спомням при случая с Боян - поради лошото време нямаше как акцията да започне по рано? Поправете ме ако греша.

Когато един човек иска и сам е решил да сложи край на жизнения си път няма сила, която да го спре. Оставете Боян на мира. Той не е нито герой, нито свръх човек и нищо човешко от слабостите не му е чуждо. Него вече го съди Друг над нас.

Аиде още един.

човек да има търпение и да изчака добро време, като същевременно не оставя зад себе си GPS и сателитен телефон...

Нашият започнаха да го търсят нарочно чак след 1 седмица.

Дефинирай "нарочно".

нищо по-лесно от тва! Изчезва си пича, обаче се оказва, че е медиен, пропаганден продукт и протеже на силни хора. мутри, поуитици..... И СИ НАПРАВИХА НАРОЧНО ИЗДИРВАНЕ СЪС ПОТРЕСАВАЩ МЕДИЕН ШУМ! още кънти. Целта не беше да го намерат: жив или мъртъв, а да има яко прапагандес, статиес, медийна дъвка. СИЧКО Е ПОСТИГНАТО И НА ТОВА МУ СЕ ВИКА "НАРОЧНО ИЗДИРВАНЕ"

Хайде пак. Ти и ли този другия е написал - нарочно чак след 1 седмица. Демек, можели са да почнат дза го издирват и по-рано, но НАРОЧНО са започнали седмица по-късно. Та дефинирай какво съдържа това нарочно и опитите да се забави (с 1 седмица) издирването. Кой и защо има интерес от това? Нон сенс.

нарочно е секо издирване, което не цели човека и ли жшивотното в риск да бъде върнато от състояние близко до нула към единица такова. Предизвестен резултата, ама нарочно дигаме пушилка и се праим на велики герои в медиите. бойко даже нещо там, китайскиа президент май занимава. извлекоха доста дивиденти. и той и мутрата, който го беше наел да му води курсове по оцелеване на "охранителите". че и жената до.................... НАРО(ЧНО ГО ИЗДИРВАХА ТИ КАЗВАМ. И ДАЖЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ИЗДИРВАТ. И У МОМЕНТА ЧРЕЗ ТАЗ СТАТИЕС.

Ее, ти искаш да ти обяснявам, защо има зло. Откъде да знам. Заварено положение е и в момента властта в България служи на злото.

Тоя пич е мазохист за мен-при отрязани половината пети пак да се катери и за какво-за шепа съмнителна слава

Какви са за теб пребитите, продадени момичета проституиращи всеки ден? Мазохистки? М? Не допускаш ли, че и този може да е в ситуация, в която да си мисли, че нищо друго на този свят не може да прави, освен да катери. Хванал се е в тази мисъл като удавник за сламка. И не мож го върна село да гледа кокошки никога.

Сравнението ти е неуместно. Какво общо имат отвлечените и накарани насила да проституират момичета с този човек, който сам избира да се катери по върховете. Едното е принуда, а другото съзнателен избор!

Срожили са му силиконови пети

Спасителната акция няма нищо общо със случая на Боян Петров. Тук акцията е започнала незабавно след изчезването му, а при Боян цялата дъндания започна сигурно седмица след това, когато вече е ясно, че не търсиш жив човек.

Но тази разлика идва от самото време - сега е било напълно ясно, за да го виждат с телескоп, докато при Боян времето беше толкова зле, че не можеха да се качат до най-долния лагер даже. Т.е. въпрос на лош/хубав късмет. Игра на зарчета, но със сигурност е много по-нитересна от живота на един дебелак с космато шкембе цъкащ 24/7 пред компютъра и правещ секс гледайки xhamster

Колко му е интересен живота е въпрос на гледна точка...на мен не ми е интересен да се катеря като идиот по замръзнали планини