Коментари - Кърджалиец станал турски гражданин, без да знае | Днес.dir.bg

Кърджалиец станал турски гражданин, без да знае

37-годишният Ивайло Коджабашев от Кърджали се оказа турски гражданин от 12 години без да е стъпвал в южната ни съседка.

Обратно в новината

Коментари - Кърджалиец станал турски гражданин, без да знае | Днес.dir.bg

Коментари

ползват те съседите в списъците за гласоподавател. Там, освен катотебе има и много мъртви души /умрели/, има и несъществуващи /неродени/. Нали им трябва място в парламента. И влияние в България. После пък такива като теб и съгражданите ти ще им станат неудобни, даже може да бъдат обявени в пуч, арестувани, осъдени, затворени в затвора или направо със смъртни присъди. НАЛИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ НЕ ВЯРВАТЕ, ЧЕ ДЪРЖИМ НА ВАС, ЧЕ ВИ ОБИЧАМЕ ИЛИ, ЧЕ СТЕ НИ БЕЗРАЗЛИЧНИ ДАЖЕ, но че не ви желаем злото??? А едни други хора-съседи ви обясняват обратното и им вярвате. Е, ако съседите са толкова праведни, ЗАЩО трябва да пращат хората да гласуват с ОТПУСКИ ПЛАТЕНИ, С ПАРИ, С ПРОВИЗИИ И СТОКИ, С БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ? Дали за вашия интерес го правят и от любов към вас, ИЛИ? ИЛИ ЗА ТЕХНИЯ СОБСТВЕН ИНТЕРЕС, ВРАЖЕСКИ ЗА ВАС? Иначе нямаше да плащат!

Мен пък, швейцарците ме бяха писали без мое знание гражданин на Швейцария с адрес в Цюрих, не знам как са се докопали до личните ми данни. Едвам се отървах, искам да съм българин.

търкия иска не само земята ни /за обгрижване/ иска и гражданите ни за ....

Това е бъдещето. Скоро време всички ще станем я турски, я руски граждани, без да разберем ... А така наречения ни елит като няма вече какво да изсмуче у нас, ще се изнесе в Западна Европа и САЩ, където отдавна вече са децата му и капиталите му, откраднати от нас...

... какво предлагаш да направим?

Станало е по време управлението ан Станишев. Когато видния порционер на Республиката "раздаваше порциите", та се наложи Борисов да дойде на власт.

някой е гласувал в Турция от негово име? Сериозно да се провери, колко още подобни хора са граждани на съседна Турция, без да знаят....

И какво излезе ? Щом си Кърджалия то значи си турчин!!!!!!!!!!

и ако данъците им не са отивали в Анкара, без да знаят.

Определено е с открадната самоличност и няма да е единствен!

...е !!!!! ние помним КОЙ с КОГО се ЦЕЛУВА на Орлов мост....

Ето защо беше нужно при посещение на болница да се дават пръстови отпечатъци

В Турция са решили да издадат турски паспорти на всички български граждани като поданици на Османската империя от провинция Булгаристан.

По същия начин значителен брой продукти на българо-съветската дружба се оказаха без българско гражданство преди 2-3 години.

ами карай без книжка какво ти пука

Да подаде искане за детски към Турция техните са около 2000 лв на месец АМА СМЕ ПРОСТИ А!!?

колко ли ,,мъртви,, души гласуват там за ,,тук,, без да го знаеме...???

това е работа за ДАНС. Ама много смрадлива.

Това означава две неща. Изнесени са лични данни на български граждани в Турция, където те са вписани в избирателни списъци и гласуват, като някой злоупотребява с правото им на глас в полза на партия, която не е получила гласове. Ако това се повтори многократно, то ние имаме право да спрем гласуването на български граждани в чужбина. Може да се заподозре общината в Кърджали служба ГРАО. Второто нещо, обаче е много по- важно. Злоупотребата с чужда воля, макар че не поражда правни последици и такъв глас е недействителен, показва, че се дава възможност на друга държава да упражни влияние върху българската вътрешна политика. Това е недопустимо. ако турската страна откаже данни за проверка, ние определено не трябва да се бавим и трябва да препречим повече да има възможност за влияние отвън при вземане на вътрешни решения. Няма как да станеш турски гражданин, защото има стриктна процедура, която изисква подписване на куп документи, както у нас. Немислимо е да не се явиш да те видят и снимат в полиция и община, немислимо е да не си регистриран и всичко това са куп престъпления или просто нашето момче лъже и му е платено да лъже. Това , обаче е скандал за разследване от ДАНС, защото засяга държавната сигурност и не е ясно с колко още може да я засяга?

Това което си написал, вероятно е вярно, но аз никъде не видях турската страна да твърди, че той наистина е турски гражданин. НАШАТА "система" го твърди, а ако тя го твърди, тогава на какво основание му е преиздадена шофьорската книжка, т.е. български документ?..

че която и да е система, не може да твърди това САМА? Ако в системата пише, че това е станало преди 12 години, значи някой преди 12 години е пипал злоумишлено вътре.

За да е майтапът пълен, ако беше поне 40-годишен, а не на 37, можеше да опита да се пенсионира веднага в Турция като турски гражданин и с турска пенсия :-) И тогава щеше да поучи турски документ, че не е турски гражданин! И да се започне един турски сериал ... Ама той пусто на 37 ...

Тук някои коментират колкото да кажат нещо, боко им бил виновен,...вие коментиращите влизали ли сте в зграсата на община Кърджали, че там ако не е герба на България отпред, въобще не можеш да разбереш че си в България, знаете ли че като заговорите на български, то депесарорусофилистичният малограмотен дебил, служител в общината, почва да ви гледа с презрение, ноо... това не пречи на червената измет да се цулува с депесарската сган!!!

Айде, айде още помним как Боце ходи на кафе точно в Кърджали, на гости на Местан!!! нН пускай кьор фишеци , не хващат декиш!!!

вижте новините от 22 март 2014, даже и снимки има от "събитието"! Когато фактите говорят и боговете мълчат и само идиотите не могат да се спрат .

естествено, за българския чиновник "не може" е стандарт! Сега всички, дебили, които са казали "не може" да бъдат уволнени!

Не гражданин на Канада или САЩ а на Мангалистан. Егати и гаврата с човека.

Най вероятно нарочно правят такива грешки.Лютви Местан казва-1/4 от територията на България ще бъде откъсната и върната на Турция,чрез нейни граждани, които ще изкупят голяма част от земите на България.След 10 години Турция ще влезе в Европа и населението ще гласува на референдум,че иска да стане административна единица.

И да купят и да не купят няма значение. Докато има бсп, дсб, и подобни сакати в главите катастрофата е за всеки, който се докосва до тях. Да не мислите, че за турчин е нормално да живее и работи в такива условия? Без прогонване на комунистическите остатъци нищо не е от значение,а този случай е за данс направо.

Не знам дали властите са в течение, но от няколко години турци усилено изкупуват къщи в села близо до турската граница, в които никога не е имало турци.

"Сега Коджабашеви се надяват, че се касае за техническа грешка и няма да пропуснат сроковете за детските надбавки заради чиновническо недоглеждане." Бе карай да е весело бе, какво толкова е станало! Нали според българския "бизнес" и българските "работодатели" на България висшисти, учени, лекари и инженери не и трябват? Според българския "бизнес" има недостиг най-вече на сервитьорки, бармани, чистачки, миячки и друг обслужващ персонал, затова трябва да вкарваме от Молдова, Украйна, че даже и от Сомалия и Кирибати но липсата трябва да се запълни. Виж, това че имало техническа грешка според която те изкарват турски гражданин, това че не работи системата на телефон 112 (само в България, във всички други държави си работи), това няма значение! Не е важно! Според българските "работодатели" българите печелят много големи заплати и трябва да им се намалят! Затова, от все сърце пожелавам на тези "работодатели" да ги изкарат турски граждани! Всичките!

Ако изпусне сроковете, да удържат детските му от заплатата на служителя, допуснал въвеждането на подобна гршка в системата на ЕСГРАОН.

Заведи дело и ги осъди.

Те там в Кърджалийско всичките не са ли турски граждани както в Делиормана ?

Е това дето си го направил, освен че е лесно проследимо, е и подсъдно - да публикуваш някаква простотия и телефонен номер на човек, който поради някаква причина мразиш. Интелекта ти не е на ниво, ако не си разбрал.

Скоро целите Родопи ще станат турски, без боко (или някой друг от партията му) да разбере. Така е, като цял живот ти дърпат конците - няма значение, дали това са Бай Миле, Пашата или американците!

В Кърджали и региона цялата администрация и от български граждани с турски произход. Там българин изобщо не може да се вреди. Отиваш на гише и започват направо на турски да ти говорят. Направо нямам думи. Ходих в съвето и по институциите там, в Крумовград и Момчилград (половината рода ми е от там) и навськъде едно и също. Като не знаеш турски и веднга започват да те гледат с дрго око и да те цакат, лъжат и прехвърлят през различни кабинети. Работата е мнго отървана. Тези от София да отидат да си размърдат дебелите 3адници за да разберат, че там нещата са просто извън контрол. Само на карта този ргион все още се води Бъгария. Абе щом на дядо ми вхлебарницата не искат да му продаватхляб и се правт, че него разбирт, смтате закаквоговорим.

Нали вие комунягите им сменихте имената, забранихте им обичаите, традициите дори облеклото !

Какви комуняги ве кре-тен?! Каква връзка има смьната на имената със статията да обясниш, че нещо не се сещам? А и смяната на имената беше отговор на турските провокации, вербуването на граждани с т,рско самосъзнание за извършване на атентати и диверсий. И предсатави си такива са се случили. Пусни търсачката и чети, за да ти стане ясно защо са ви сменяли имената. А би ли ми казал защо в Турция не можеш да станеш турски гражданин, ако нямаш турско-арабско име. А сега някой да ви сменя имената и да ви нарушава правата случайно? Даже сте с повече права от българите и още искате и искате. Накрая обаче ще се го получите ...

така е в Боковия абсурдистан! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Даже въобще няма държава по тези географски ширини!

какъв Бокостан преди 12 години бе? Я виж кой е бил тогава на власт.

Твърдят, че от 12 години, а не че преди 12 години. Някои могат да направят разликата, а другите имат гербер в главата.

на човека СЕГА са му отказали боковите служители и са го изкарали турски гражданин!!! Кое не ти е ясно?!? Преди 12 г никой не му е отказал помощи и никой не го е нарекъл турчин!

На мен пък не ми дават да си подновя шофьорската книжка в КАТ В.Търново. Отивам плащам, подавам документи за нова. След месец е готова, но отказват да ми е дадат, защото живея в Германия. Е как в Германия бе хора, като се живея в България. Питайте комшии, домуоправител, колеги и т.н. Подписах декларация, че живея в България, но не та не дали са ме на съд, че живея в Германия. А сега де! Правят проверка ии докато тя трае не могат да ми дадат новото свидетелство за управление на МПС. Отидох на адвокат да се консултирам. Той ми каза, че нищо не може да се направи, докато трае проверката. Вече втора година и нищо. Обаждам се, въртя телефони и пак нещо. Нямало законов срок за извършване на проверка или иначе казано проверката може да продължи цял живот и никой нищо да не може да направи, защото законите ни са такива. И адвокат не може нищо да направи, защото все още няма съдебно производство. Това е България. Умишлено имам чувството, че ни гонят. Просто няма такава държава. Някой запознат ако има идея какво мога да направя в моя случай да помага! С няколко адвоката разговарях и всички вдигат рамене, че нищо не може да се направи.

БРЦК

Какви са тия адвокати бе? Намери си истински адвокат. Даже и некой лев може да изкараш в европейския съд.

Търновски мастити адвокати. Един от най-обрите ми взе 50 лв. за консултация. Другите двама по 20 лв. Накрая отидох в най-добрата адвокатста кантора за която зная, че имат връзки в съда и прокуратурата и викам те няма начин да не ми свършат работа. Около 10-на адвоката са все връзкари и тузари. Отидох с препоръки при най-главния, шефа на всичките и собственик на кантората и той ми вика 800 лв. и другата седмица е имаш книжката. Кантората е точно зад съда и се нарича адвокатска кантора " адв. Пламен Пенков". До колкото разбрах жена му е съдийка и се ползва с големи правомощия в съда. Е да де ама 800 лв. са си 800 лв., а парите не ги намирам в гората. Това направо заприличва на живо изнудване. Скоро май ще се обадя на господари на ефира да направят едно предаване за това какво се сл,чва в тази държава. Масово р0мите карат без книжки, с фалшиви или купени, а мен за подновяване на книжка ми правят такива номера. Направо нямам думи.

Разбира се може да се направи- сменяш държавата.

аз пък зивея над 40 години в Hорвегuя,а в есгрон се оказа че съм регистриран на адрес на които никога не съм зивял и.никога не съм бил в Hoрвегuя според техните документи

Иди в общината и си направи чисто нова адресна регистрация. Ако си собственик на имот или имаш договор за наем не могат да ти откажат. След това наново си подай заявление за смяна на СУМПС.

Приятели, каня ви на кратка еднодневна екскурзия из Кърджалийска област. Сега можете да видите красивите есенни гледки на шарената Родопа докато се возите по прекрасно устроена инфраструктура. Не се притеснявайте да посетите и по-закътаните местенца, има нови гладки пътища с канавки, светлоотразителни мантинели и въобще всичко нужно за една безопасна и приятна разходка ИЗ Южна България...

И се молете да откриете път за връщане!

Да съди държавата в Страсбург !

И тук може да я осъди.

тези, които са му обяснявали, че е турски гражданин, трябва да бъдат изхвърлени веднагически. няма да си свършат работата и да пуснат проверка където трябва, а тръгват да му обяснват, че го няма... това не е никаква администрация, това са някакви уникални простакеси без милиграм мисъл. този направо да съди мутристан и тъпите мутромилиционери, които са му краднали данните, другото е безсмислено.

И при мен го имаше същия случай. Оказа се че съм бил с адресна регистграция в Турция.

А колко пъти си гласувал там за ДпС, без да знаеш?

"Дребният скромен бюрократ Салим Лауръ от високопоставено семейство се опитва да коригира печатна грешка, породена от инцидент с насекомо. Грешката обаче довежда до сериозни последствия вместо опасен според властите терорист е убит съвсем друг човек, а Салим в желанието си да открие момичето от своите сънища Дживрие Лейла става враг на държавата."

Човече, ходенето ти по мъките сега започва, такава бюрократщина и без вина си виновен, иди доказвай че нямаш сестра.... Това е България и колкото и дани уверяват че всичко е в улеснение на хората, далеч сме от такива услуги от страна на администрациите. Вместо да се разчовъркат в системата и да открият как така там има неверни данни и кой е направил грешката през 2005 година, сегашната чиновничка говори и действа като робот, това не са мислещи хора, ти показваш лична карта, шофьорска книжка преиздадени в скоро време от България но тя иска доказателства които ти самият научаваш в момента и то за пикливите им детски от 37 лева. Е това трябва да стане достояние до властимащите дето се кълнат че работят за улеснение на хората, ама непременно, само така ще изскочи зайчето, иначе си за окайване братко.На глава с тази административна простотия сложена от кол и въже по тези работни места не можеш да излезеш, знам го от опит. На циганите им дават веднага че и документите им попълват служителките, на българите - разкарване докато не се откажеш. Търси си правата, стига сме хрантутили циганското племе а нас, работещите и изкарващите парите ни третират като боклуци.

Г-жо Редактор, пред "без да" има запетая и в заглавието, и в текста. Вие на училище ходили ли сте или неграмотността е критерий за работа в Дир-а? Няма една статия без грешки.

нещо не се връзват фактите има лична карта от преди 3 години? кой му я издаде? от 15 години бил с адрес в турция? ама преди 3 години лична карта? как?

А бе, не схващаш ли? Издадени са много фалшиви лични карти за да "гласуват" правилно на изборите. Не е ли странно как Боко спечели много гласове в Турция? И как се прегръща с турските политици.

А колко ли хиляди такива измислени "турски" граждани има в регистрите на "смесените" региони?... А?...

Явно така Боко е "спечели" много гласове от Турция. А ние се чудим как турците от Турция гласуват за Боко, а не за ДПС. И се чудим защо Боко много държи да се гласува в чужбина - просто най-лесно се фалшифицират гласовете.

Не прилича на 37 годишен, по-скоро 47 годишен...

Ето така забелязваш как начина на живот се отразява на външността. Човекът работи тежка работа на открито. Ние, пред компютрите изглеждаме доста по-млади...

Ивайло, право при г-жа обудсмана!

langlima

СИСТЕМАТА...това звучи гордо!:/

Не е техническа грешка, а е умишлена грешка. Турция си иска империята, а САЩ разоражиха България:)))) А смешно ли е?

България е разоръжиха ГОВЕДАТА дето подписаха планът РАН ЪТ !

Че нали цялата колониална "територия" е на герЪб бе...!!!

И каква стана сега?- има останал един българин в Кърджали ама му викат Ивайло турчина! Ужас!!!

А БОКо се хвали, че за н'ам си кой път "печелел" избори...!!! Така става я - с "гласували" "мъртви души" и измислени от ЦветанЪТ избиратели...!!! :::))) Дааа...!!!

А пък и Кърджалийско по този начин се превръща в територия, населена изцяло от "османлии"...!!! Дааа...!!!

Ето как без да искаме, научаваме информация за истината около избирателните списъци... и още нещо.

че съвсем скоро кърджалийското, хасковско и други до тях, ще станат турската територия, ще обяват независимост от България, защото там всичко живо говори на турски и всичко що е местната власт - турскоговорящо.

Ами ако не спрем да изпълняваме сороските и американските директиви и това ще стане. Няма да е скоро, защото не могат скоро да достигнат 90% еднородни чужденци, но ако продължи гоненето на българи и заселването на емигранти, няма как да не стигнем дотам.

Коментари - Кърджалиец станал турски гражданин, без да знае | Днес.dir.bg

Кърджалиец станал турски гражданин, без да знае

37-годишният Ивайло Коджабашев от Кърджали се оказа турски гражданин от 12 години без да е стъпвал в южната ни съседка.

Обратно в новината

Коментари - Кърджалиец станал турски гражданин, без да знае | Днес.dir.bg

Коментари

ползват те съседите в списъците за гласоподавател. Там, освен катотебе има и много мъртви души /умрели/, има и несъществуващи /неродени/. Нали им трябва място в парламента. И влияние в България. После пък такива като теб и съгражданите ти ще им станат неудобни, даже може да бъдат обявени в пуч, арестувани, осъдени, затворени в затвора или направо със смъртни присъди. НАЛИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ НЕ ВЯРВАТЕ, ЧЕ ДЪРЖИМ НА ВАС, ЧЕ ВИ ОБИЧАМЕ ИЛИ, ЧЕ СТЕ НИ БЕЗРАЗЛИЧНИ ДАЖЕ, но че не ви желаем злото??? А едни други хора-съседи ви обясняват обратното и им вярвате. Е, ако съседите са толкова праведни, ЗАЩО трябва да пращат хората да гласуват с ОТПУСКИ ПЛАТЕНИ, С ПАРИ, С ПРОВИЗИИ И СТОКИ, С БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ? Дали за вашия интерес го правят и от любов към вас, ИЛИ? ИЛИ ЗА ТЕХНИЯ СОБСТВЕН ИНТЕРЕС, ВРАЖЕСКИ ЗА ВАС? Иначе нямаше да плащат!

Мен пък, швейцарците ме бяха писали без мое знание гражданин на Швейцария с адрес в Цюрих, не знам как са се докопали до личните ми данни. Едвам се отървах, искам да съм българин.

търкия иска не само земята ни /за обгрижване/ иска и гражданите ни за ....

Това е бъдещето. Скоро време всички ще станем я турски, я руски граждани, без да разберем ... А така наречения ни елит като няма вече какво да изсмуче у нас, ще се изнесе в Западна Европа и САЩ, където отдавна вече са децата му и капиталите му, откраднати от нас...

... какво предлагаш да направим?

Станало е по време управлението ан Станишев. Когато видния порционер на Республиката "раздаваше порциите", та се наложи Борисов да дойде на власт.

някой е гласувал в Турция от негово име? Сериозно да се провери, колко още подобни хора са граждани на съседна Турция, без да знаят....

И какво излезе ? Щом си Кърджалия то значи си турчин!!!!!!!!!!

и ако данъците им не са отивали в Анкара, без да знаят.

Определено е с открадната самоличност и няма да е единствен!

...е !!!!! ние помним КОЙ с КОГО се ЦЕЛУВА на Орлов мост....

Ето защо беше нужно при посещение на болница да се дават пръстови отпечатъци

В Турция са решили да издадат турски паспорти на всички български граждани като поданици на Османската империя от провинция Булгаристан.

По същия начин значителен брой продукти на българо-съветската дружба се оказаха без българско гражданство преди 2-3 години.

ами карай без книжка какво ти пука

Да подаде искане за детски към Турция техните са около 2000 лв на месец АМА СМЕ ПРОСТИ А!!?

колко ли ,,мъртви,, души гласуват там за ,,тук,, без да го знаеме...???

това е работа за ДАНС. Ама много смрадлива.

Това означава две неща. Изнесени са лични данни на български граждани в Турция, където те са вписани в избирателни списъци и гласуват, като някой злоупотребява с правото им на глас в полза на партия, която не е получила гласове. Ако това се повтори многократно, то ние имаме право да спрем гласуването на български граждани в чужбина. Може да се заподозре общината в Кърджали служба ГРАО. Второто нещо, обаче е много по- важно. Злоупотребата с чужда воля, макар че не поражда правни последици и такъв глас е недействителен, показва, че се дава възможност на друга държава да упражни влияние върху българската вътрешна политика. Това е недопустимо. ако турската страна откаже данни за проверка, ние определено не трябва да се бавим и трябва да препречим повече да има възможност за влияние отвън при вземане на вътрешни решения. Няма как да станеш турски гражданин, защото има стриктна процедура, която изисква подписване на куп документи, както у нас. Немислимо е да не се явиш да те видят и снимат в полиция и община, немислимо е да не си регистриран и всичко това са куп престъпления или просто нашето момче лъже и му е платено да лъже. Това , обаче е скандал за разследване от ДАНС, защото засяга държавната сигурност и не е ясно с колко още може да я засяга?

Това което си написал, вероятно е вярно, но аз никъде не видях турската страна да твърди, че той наистина е турски гражданин. НАШАТА "система" го твърди, а ако тя го твърди, тогава на какво основание му е преиздадена шофьорската книжка, т.е. български документ?..

че която и да е система, не може да твърди това САМА? Ако в системата пише, че това е станало преди 12 години, значи някой преди 12 години е пипал злоумишлено вътре.

За да е майтапът пълен, ако беше поне 40-годишен, а не на 37, можеше да опита да се пенсионира веднага в Турция като турски гражданин и с турска пенсия :-) И тогава щеше да поучи турски документ, че не е турски гражданин! И да се започне един турски сериал ... Ама той пусто на 37 ...

Тук някои коментират колкото да кажат нещо, боко им бил виновен,...вие коментиращите влизали ли сте в зграсата на община Кърджали, че там ако не е герба на България отпред, въобще не можеш да разбереш че си в България, знаете ли че като заговорите на български, то депесарорусофилистичният малограмотен дебил, служител в общината, почва да ви гледа с презрение, ноо... това не пречи на червената измет да се цулува с депесарската сган!!!

Айде, айде още помним как Боце ходи на кафе точно в Кърджали, на гости на Местан!!! нН пускай кьор фишеци , не хващат декиш!!!

вижте новините от 22 март 2014, даже и снимки има от "събитието"! Когато фактите говорят и боговете мълчат и само идиотите не могат да се спрат .

естествено, за българския чиновник "не може" е стандарт! Сега всички, дебили, които са казали "не може" да бъдат уволнени!

Не гражданин на Канада или САЩ а на Мангалистан. Егати и гаврата с човека.

Най вероятно нарочно правят такива грешки.Лютви Местан казва-1/4 от територията на България ще бъде откъсната и върната на Турция,чрез нейни граждани, които ще изкупят голяма част от земите на България.След 10 години Турция ще влезе в Европа и населението ще гласува на референдум,че иска да стане административна единица.

И да купят и да не купят няма значение. Докато има бсп, дсб, и подобни сакати в главите катастрофата е за всеки, който се докосва до тях. Да не мислите, че за турчин е нормално да живее и работи в такива условия? Без прогонване на комунистическите остатъци нищо не е от значение,а този случай е за данс направо.

Не знам дали властите са в течение, но от няколко години турци усилено изкупуват къщи в села близо до турската граница, в които никога не е имало турци.

"Сега Коджабашеви се надяват, че се касае за техническа грешка и няма да пропуснат сроковете за детските надбавки заради чиновническо недоглеждане." Бе карай да е весело бе, какво толкова е станало! Нали според българския "бизнес" и българските "работодатели" на България висшисти, учени, лекари и инженери не и трябват? Според българския "бизнес" има недостиг най-вече на сервитьорки, бармани, чистачки, миячки и друг обслужващ персонал, затова трябва да вкарваме от Молдова, Украйна, че даже и от Сомалия и Кирибати но липсата трябва да се запълни. Виж, това че имало техническа грешка според която те изкарват турски гражданин, това че не работи системата на телефон 112 (само в България, във всички други държави си работи), това няма значение! Не е важно! Според българските "работодатели" българите печелят много големи заплати и трябва да им се намалят! Затова, от все сърце пожелавам на тези "работодатели" да ги изкарат турски граждани! Всичките!

Ако изпусне сроковете, да удържат детските му от заплатата на служителя, допуснал въвеждането на подобна гршка в системата на ЕСГРАОН.

Заведи дело и ги осъди.

Те там в Кърджалийско всичките не са ли турски граждани както в Делиормана ?

Е това дето си го направил, освен че е лесно проследимо, е и подсъдно - да публикуваш някаква простотия и телефонен номер на човек, който поради някаква причина мразиш. Интелекта ти не е на ниво, ако не си разбрал.

Скоро целите Родопи ще станат турски, без боко (или някой друг от партията му) да разбере. Така е, като цял живот ти дърпат конците - няма значение, дали това са Бай Миле, Пашата или американците!

В Кърджали и региона цялата администрация и от български граждани с турски произход. Там българин изобщо не може да се вреди. Отиваш на гише и започват направо на турски да ти говорят. Направо нямам думи. Ходих в съвето и по институциите там, в Крумовград и Момчилград (половината рода ми е от там) и навськъде едно и също. Като не знаеш турски и веднга започват да те гледат с дрго око и да те цакат, лъжат и прехвърлят през различни кабинети. Работата е мнго отървана. Тези от София да отидат да си размърдат дебелите 3адници за да разберат, че там нещата са просто извън контрол. Само на карта този ргион все още се води Бъгария. Абе щом на дядо ми вхлебарницата не искат да му продаватхляб и се правт, че него разбирт, смтате закаквоговорим.

Нали вие комунягите им сменихте имената, забранихте им обичаите, традициите дори облеклото !

Какви комуняги ве кре-тен?! Каква връзка има смьната на имената със статията да обясниш, че нещо не се сещам? А и смяната на имената беше отговор на турските провокации, вербуването на граждани с т,рско самосъзнание за извършване на атентати и диверсий. И предсатави си такива са се случили. Пусни търсачката и чети, за да ти стане ясно защо са ви сменяли имената. А би ли ми казал защо в Турция не можеш да станеш турски гражданин, ако нямаш турско-арабско име. А сега някой да ви сменя имената и да ви нарушава правата случайно? Даже сте с повече права от българите и още искате и искате. Накрая обаче ще се го получите ...

така е в Боковия абсурдистан! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Даже въобще няма държава по тези географски ширини!

какъв Бокостан преди 12 години бе? Я виж кой е бил тогава на власт.

Твърдят, че от 12 години, а не че преди 12 години. Някои могат да направят разликата, а другите имат гербер в главата.

на човека СЕГА са му отказали боковите служители и са го изкарали турски гражданин!!! Кое не ти е ясно?!? Преди 12 г никой не му е отказал помощи и никой не го е нарекъл турчин!

На мен пък не ми дават да си подновя шофьорската книжка в КАТ В.Търново. Отивам плащам, подавам документи за нова. След месец е готова, но отказват да ми е дадат, защото живея в Германия. Е как в Германия бе хора, като се живея в България. Питайте комшии, домуоправител, колеги и т.н. Подписах декларация, че живея в България, но не та не дали са ме на съд, че живея в Германия. А сега де! Правят проверка ии докато тя трае не могат да ми дадат новото свидетелство за управление на МПС. Отидох на адвокат да се консултирам. Той ми каза, че нищо не може да се направи, докато трае проверката. Вече втора година и нищо. Обаждам се, въртя телефони и пак нещо. Нямало законов срок за извършване на проверка или иначе казано проверката може да продължи цял живот и никой нищо да не може да направи, защото законите ни са такива. И адвокат не може нищо да направи, защото все още няма съдебно производство. Това е България. Умишлено имам чувството, че ни гонят. Просто няма такава държава. Някой запознат ако има идея какво мога да направя в моя случай да помага! С няколко адвоката разговарях и всички вдигат рамене, че нищо не може да се направи.

БРЦК

Какви са тия адвокати бе? Намери си истински адвокат. Даже и некой лев може да изкараш в европейския съд.

Търновски мастити адвокати. Един от най-обрите ми взе 50 лв. за консултация. Другите двама по 20 лв. Накрая отидох в най-добрата адвокатста кантора за която зная, че имат връзки в съда и прокуратурата и викам те няма начин да не ми свършат работа. Около 10-на адвоката са все връзкари и тузари. Отидох с препоръки при най-главния, шефа на всичките и собственик на кантората и той ми вика 800 лв. и другата седмица е имаш книжката. Кантората е точно зад съда и се нарича адвокатска кантора " адв. Пламен Пенков". До колкото разбрах жена му е съдийка и се ползва с големи правомощия в съда. Е да де ама 800 лв. са си 800 лв., а парите не ги намирам в гората. Това направо заприличва на живо изнудване. Скоро май ще се обадя на господари на ефира да направят едно предаване за това какво се сл,чва в тази държава. Масово р0мите карат без книжки, с фалшиви или купени, а мен за подновяване на книжка ми правят такива номера. Направо нямам думи.

Разбира се може да се направи- сменяш държавата.

аз пък зивея над 40 години в Hорвегuя,а в есгрон се оказа че съм регистриран на адрес на които никога не съм зивял и.никога не съм бил в Hoрвегuя според техните документи

Иди в общината и си направи чисто нова адресна регистрация. Ако си собственик на имот или имаш договор за наем не могат да ти откажат. След това наново си подай заявление за смяна на СУМПС.

Приятели, каня ви на кратка еднодневна екскурзия из Кърджалийска област. Сега можете да видите красивите есенни гледки на шарената Родопа докато се возите по прекрасно устроена инфраструктура. Не се притеснявайте да посетите и по-закътаните местенца, има нови гладки пътища с канавки, светлоотразителни мантинели и въобще всичко нужно за една безопасна и приятна разходка ИЗ Южна България...

И се молете да откриете път за връщане!

Да съди държавата в Страсбург !

И тук може да я осъди.

тези, които са му обяснявали, че е турски гражданин, трябва да бъдат изхвърлени веднагически. няма да си свършат работата и да пуснат проверка където трябва, а тръгват да му обяснват, че го няма... това не е никаква администрация, това са някакви уникални простакеси без милиграм мисъл. този направо да съди мутристан и тъпите мутромилиционери, които са му краднали данните, другото е безсмислено.

И при мен го имаше същия случай. Оказа се че съм бил с адресна регистграция в Турция.

А колко пъти си гласувал там за ДпС, без да знаеш?

"Дребният скромен бюрократ Салим Лауръ от високопоставено семейство се опитва да коригира печатна грешка, породена от инцидент с насекомо. Грешката обаче довежда до сериозни последствия вместо опасен според властите терорист е убит съвсем друг човек, а Салим в желанието си да открие момичето от своите сънища Дживрие Лейла става враг на държавата."

Човече, ходенето ти по мъките сега започва, такава бюрократщина и без вина си виновен, иди доказвай че нямаш сестра.... Това е България и колкото и дани уверяват че всичко е в улеснение на хората, далеч сме от такива услуги от страна на администрациите. Вместо да се разчовъркат в системата и да открият как така там има неверни данни и кой е направил грешката през 2005 година, сегашната чиновничка говори и действа като робот, това не са мислещи хора, ти показваш лична карта, шофьорска книжка преиздадени в скоро време от България но тя иска доказателства които ти самият научаваш в момента и то за пикливите им детски от 37 лева. Е това трябва да стане достояние до властимащите дето се кълнат че работят за улеснение на хората, ама непременно, само така ще изскочи зайчето, иначе си за окайване братко.На глава с тази административна простотия сложена от кол и въже по тези работни места не можеш да излезеш, знам го от опит. На циганите им дават веднага че и документите им попълват служителките, на българите - разкарване докато не се откажеш. Търси си правата, стига сме хрантутили циганското племе а нас, работещите и изкарващите парите ни третират като боклуци.

Г-жо Редактор, пред "без да" има запетая и в заглавието, и в текста. Вие на училище ходили ли сте или неграмотността е критерий за работа в Дир-а? Няма една статия без грешки.

нещо не се връзват фактите има лична карта от преди 3 години? кой му я издаде? от 15 години бил с адрес в турция? ама преди 3 години лична карта? как?

А бе, не схващаш ли? Издадени са много фалшиви лични карти за да "гласуват" правилно на изборите. Не е ли странно как Боко спечели много гласове в Турция? И как се прегръща с турските политици.

А колко ли хиляди такива измислени "турски" граждани има в регистрите на "смесените" региони?... А?...

Явно така Боко е "спечели" много гласове от Турция. А ние се чудим как турците от Турция гласуват за Боко, а не за ДПС. И се чудим защо Боко много държи да се гласува в чужбина - просто най-лесно се фалшифицират гласовете.

Не прилича на 37 годишен, по-скоро 47 годишен...

Ето така забелязваш как начина на живот се отразява на външността. Човекът работи тежка работа на открито. Ние, пред компютрите изглеждаме доста по-млади...

Ивайло, право при г-жа обудсмана!

langlima

СИСТЕМАТА...това звучи гордо!:/

Не е техническа грешка, а е умишлена грешка. Турция си иска империята, а САЩ разоражиха България:)))) А смешно ли е?

България е разоръжиха ГОВЕДАТА дето подписаха планът РАН ЪТ !

Че нали цялата колониална "територия" е на герЪб бе...!!!

И каква стана сега?- има останал един българин в Кърджали ама му викат Ивайло турчина! Ужас!!!

А БОКо се хвали, че за н'ам си кой път "печелел" избори...!!! Така става я - с "гласували" "мъртви души" и измислени от ЦветанЪТ избиратели...!!! :::))) Дааа...!!!

А пък и Кърджалийско по този начин се превръща в територия, населена изцяло от "османлии"...!!! Дааа...!!!

Ето как без да искаме, научаваме информация за истината около избирателните списъци... и още нещо.

че съвсем скоро кърджалийското, хасковско и други до тях, ще станат турската територия, ще обяват независимост от България, защото там всичко живо говори на турски и всичко що е местната власт - турскоговорящо.

Ами ако не спрем да изпълняваме сороските и американските директиви и това ще стане. Няма да е скоро, защото не могат скоро да достигнат 90% еднородни чужденци, но ако продължи гоненето на българи и заселването на емигранти, няма как да не стигнем дотам.