Коментари - Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е? | Днес.dir.bg

Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е?

Добре, заплатите са ниски, ама качеството какво е? 45% от зрелостниците излизат от училище функционално неграмотни, заяви Муравей Радев.

Обратно в новината

Коментари - Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е? | Днес.dir.bg

Коментари

Ниски са, защото такива като теб се учат да ни управляват от 27години, Вместо в панделата по студиата ми ги пускат!

Този пък от къде го намериха?И в качеството на какъв прави тези изявления?Това че бил някога финансов министър в управлението което еб..о майката на икономиката го прави точно последният човек за питане по тези въпроси. " 45% от зрелостниците излизат от училище функционално неграмотни, заяви Муравей Радев" И въпреки това всички фирми обичат и наемат само такива като въобще не им пука да ли тези кадри ще се задържат и една седмица при тях.А за функционално грамотни кандидати и дума да не става заради дългият им стаж,накратко точно това което ги прави ценни е причината никои да не ги иска.

Качеството било ниско и затова били ниски заплатите ?!! А като отидат в други страни, същите работници, с ниско качество, получават с пъти повече .... Ясно е че качеството на политиците и новите евро-богаташи е ниско ...

Заплати за мутрополитиците 0 лв, вече 28 години долнопробна работа

45%пълни тъпанари.

Муравейчо не иска увеличение на учителските заплати; Парите за здраве му се струват много; На полицаите също се давали много пари; МРЗ не трябвало да се вдига... Муравейчо е само за ВДИГАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ. С 2 ръце тъмносините комунисти подкрепиха тегленето на 16-милиардния дълг от ГЕРБ. Днес НСИ излезе с окончателни данни: "Окончателните данни на НСИ показват значително увеличение на дълга спрямо нивата от 2015 г. Дългът на България в сектор Държавно управление достига 27,3 млрд. лева през 2016 г....Това представлява малко над 29% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Съпоставка с данните на статистиката за 2015 г. показва значително увеличение тогава дългът е бил в размер на малко над 23 млрд. лева или 26% от БВП. От статистиката се вижда още, че дългът на сектор Държавно управление всъщност расте най-рязко между 2013 г. и 2014 г.. Тогава само за година от 13,9 млрд. лева дългът се повишава до 22,5 млрд. лева." ... Орешарски като фин. министър удвои ФР и намали наполовина държ. дълг, а на "десните" муравейчета им дайте само да теглят дългове и да си пълнят личните сметки! Догодина държавата ще тегли още 1 млрд. лв... Муравейчокостоваците направиха бандидатската приватизация и откраднаха активи за 27 млрд. лв...А сега се наредили на опашка да крадат от държавните заеми... Баста! Що се отнася до бюджетите, кьорав ли е Муравейчо, та не вижда какви са бюджетите на горанчо?! Кога заложените приходи и разходи в бюджетите са излизали в края на годините?!

Сега в БГ съм некомпетентен и неквалифициран и български гаражен бизнесмен ми дава малка заплата, а след 2000 км. по на запад ставам силно компетентен и висококвалифициран и изведнъж взимам висока заплата

Мравчо- ТРЗ-то Радев , мислиш ли че сме забравили ,че точно вие двамцата с драгалевският сенегалец поставихте фундамента за разрушаването на образователната система ?! Вие двата започнахте осакатяването висшето и средното образование . А всички след вас Царя , БСП , ДПС ,Синята боза , ПатрЕотите и Гроб следват гордо във вашите стъпки . Производителността на труда била ниска , да наистина е ниска . Но не заради хората , а заради големото бизнесмени с основно образование . С 30 процента от необходимият , персонал , 45-50 годишни машини , мениджмънт от роднини , курви и селески бекове и нулеви условия за труд няма как да се случат нещата . Иска мислещи и можещи хора . Такива все още има , ама те искат пари и не са безгръбначни плазмодии . А последното изобщо не изнася на 99,5 % от БГ бизнесмените .

Да обърнем въпроса така - а какво е качеството там, където заплатите са високи? Визирам съдебната система - защо, по логиката на Муравей, там нямаме високо качество на "услугата правосъдие"?! Значи, има нещо друго... освен чисто математическото: ниска заплата-ниско качество или обратното!

трябва! За каквото и да става дума, накрая трябва да се плюе по съдебната система. Ама че като неефективна се оценява само една част от нея /наказателното правоприлагане, което зависи основно от предварителната работа на разследващите органи/, това няма да му обръщаме внимание. Нито че мониторингговите доклади са основно по преразказ от доносите на нашите НПО-та. Бой по съдебната система, и те да станат ниско платени, че съвсем лесно да ги мачкаме:)

Ами пак да питам - сега, толкова години вече, след като съдебната система - тук визирам и прокурори, и следователи, и съдии - са добре платени и независими;о)), защо не дават очакваното високо качество? Ти си ми коментирал коментара, но не си отговорил на въпроса ми! Същият въпрос се отнася и за управлението на държавата - високи министерски и чиновнически заплати, а резултата го усещаме всички, които не сме на тази хранилка;)

А вие господинчо как управлявате,много грамотно ли?Затова вземате лъвските пайове и сте ненаситни за пари и облаги!!!Какво е вашето качества на управление?!

а иначе с един по-голям камък и да се удавят. Добре, че има такива хора като Радев - счетоводителя, не летеца, та ви измъкнаха от блатото на 3 долара пенсия и заплата 6 долара.

В страната на мурзилките статистиката е следната: Март 2017 средната номинална месечна заплата в Руската федерация е била 38 600 рубли, което се равнява на около 610 евро. Най-високата заплата е регистрирана в района на Чукотка - става дума за 1460 евро. На второ място се нарежда Ямало-Ненецкият автономен окръг със средна номинална заплата от 1365 евро. Москва заема третата позиция с 1270 евро средномесечна номинална заплата. Най-ниско месечно възнаграждение получават жителите на Севорнакавказката област - 325 евро в Дагестан, 330 евро в Кабардино-Балкария и 335 евро в Ингушетия.

тогава с тези 3$ изкарвах една седмица, а сега не стигат дори за един ден! НАЙС А!

vasil

С 3 долара се изкарваше скромно два дена,не повече.

Има чужди фирми у нас, които обучават персонала си по техен - западен образец. Работят и със западно оборудване. Работниците имат сертификати за качество ISO 9001. Защо тогава техните заплати не са високи, като на техните колеги в страната отворила фирмата у нас? Абсолютно всичко у нас се диктува от Световната Банка и сие. Заплати, пенсии, здравеопазване, образование, енергетика и т.н., са геополитика, която има за цел да доведе България до желано от корпокрацията ниво. Този на снимката е част от слугинажа на тези.

Sugar

Експеиментално да изпратим велики финансови експерти на прехода като Муравей, Орешарски, Велчев и Дянков да преподават един месец по математика в произволно българско училище. Да видим дали с личен пример ще вдигнат успеха и знанията на функционално неграмотните.

Г-н Муравей Дерибеев, след като повдигнахте въпроса за причина-следствие, мога ли да ви припомня, ако ви обхванала сенилност(на възраст сте все пак, може да забравяте вече), от къде и от кого тръгна масовото крадене и разбиване на бг производството, а оттам и масовото обедняване бг населението.

"Добре, заплатите са ниски, ама качеството какво е?" А!!!! Баш! Тъкмо това исках да питам като вдигнаха оня ден с по 2000лв. заплатите на министрите. Качество няма, ама заплатки взимат.

Едно Време по Каналето му казваха Куравей Смрадев

Цялата държава е една каца без дъно и каквото и да правят, полза няма. Колко и да наливат, все по-зле ще става. Дъното се нарича кражби и никой не иска да пипне там, защото ще секнат кражбите за тия, дето трябва да променят нещо, демек политиците. Затова бюджета за МВР ще е един милиард, а нямат пари за опаковка хартия от 5 лв. или за едни галоши за сержанта от 30 лв. Затова болниците разхищават милиарди за нищоправене, а на всичко отгоре се увеличават непрекъснато. Навремето с десет пъти по-малко болници и десет пъти по-малко пари имахме десет пъти по-добро здравеопазване. Няма по-голямо раково образувание от днешното здравеопазване. В образованието е същото. ВУЗ- ове никнат като гъби и единствената цел е да запишат поредния неграмотник и да му издадат диплома,за да прилапат държавната субсидия. 90 % от висшистите са напълно неграмотни, камо ли да работят нещо по специалността. Наскоро питах един такъв какво е завършил, а той ми отговори " Чакай да питам мама, защото тя ме записва". За средното образование един ученик значи 1200 лв. повече в бюджета на училището - нищо повече. В общината 40 души персонал, от тях 20 кметове, заместник-кметове, кметски наместници, 15 роднини и петима бачкатори. И бачкаторите за 600-700 лв. трябва да вършат работата на останалите 35, които вземат по два бона, а на всичко отгоре да носят и отговорност - затова и те зор не си дават. За ведомства като съдилища, прокуратури и хилядите знайни и незнайни по-висши им инстанции да не говорим - заплати, заплати, бонуси, бонуси, командировъчни и т.н. - ефект нула. И всички по-горе изредени само чакат като гладна мечка да им се пусне бюджета и се почват едни обществени поръчки, стой та гледай - харчене, харчене, харчене и още харчене. И накрая пак нямат 5 лв. за заплати за бачкаторите или за топ хартия. Е това е....

Ще се увеличи, Муравейчо. Няма веднага да стане, но ще се увеличи. По твоята логика, като даваме на един депутат по 10 бона на месец, заплата, плюс безотчетни, плюс командировки, плюс служебна кола, плюс служебен шофьор, качеството на работа на парламента добро ли е? Не е, имаме 240 функционално неграмотни депутати. Тогава - те защо взимат по 10 бона, а един учител - по 600 лева? И още - възпитанието на децата започва вкъщи, не в училището.

Да, темата за качеството на работа на депутатите е табу. А те творят безобразия в условията на пълна безотговорност и често на бандитизъм, според партийната си принадлежност. И фатмакът-левскар все им се радва, а не помни, че на думи "опозицията" от 90 г беше за премахване на привилегиите. В резултат на техните действия привилегиите на около 500 човека в България се увеличиха неимоверно, в сравнение със социализма. При това тогава депутат можеше да бъде отзован. Сега не може.

Mного, му е смешно на тоя името, бре!!;)) Kво, е това, Mуравей???;)) хахаха пукам се от смях!!

На руски- муравей- мравка.

шо краде шо се не наяде, тоя пич го признавам за акълия, ограби целия Пловдив, съсипа заводите и всичко в джобата. умен, интелигентен, красив. а вие сте просто едни некачествени, ниско заплатени работници, ако сте качествени и искате голяма залата, ще ви каже : извинете господине, но вие сте много качествен за нашата компания.

Имам само един въпрос към г-н Муравей Крадев - Защо българските работници произвеждат продукция с ниско качество в България, а когато работят в заводите в Германия и Австрия качеството на продукцията им да е високо. Изглежда не работната сила е компонента, който ожпределя качеството, а нещо друго.

Абе, мури, когато още имахте сравнително прилично качество на кадрите и труда, вие с Драгалевския циганин какво направихте? Държахте заплатите на ниво нужното за примитивно оцеляване. Докато кадърните хукнаха да бягат. Сега ще ми дава акъл, ТРЗ-то, дето стана министър и забогатя внезапно. Да е.ба вашта мама идиоти! За жълти стотинки продадохте държава и народ, и още джафкате.

На теория е така, обаче...

я мо ш е ника от сдс муравежчо изпълзял под провекторите - на коя от продавните частни телевизии?

Мравчо Радев е един обикновен Хчетоводитель, ама то и Влади Мозъка не е по-различен. Но по принцип е прав, че за тиквениците е важно да се дуят и дървят, че хвърлят наляво надясно огромни пари, без да се интересуват от крайния резултат. Атой в повечето случаи е "майка плаче, грамофон свири". С една прочетена книга - ТОЛКОВА!

... твоя "ник" е по-подходящ за мур...чо, защото ти, сигурно, си и беден, а си го пропуснал...

Държавният бюджет е инструмент на управлението, а не на опозицията..... корнелията като не знае какво да прави, тя нарушава Конституцията на РБ...некадърници!

Дали?;) А защо в съдебната система това не се случва - там имаме много добро стартово заплащане, плюс допълнителни екстри, пък - качеството на правосъдието в БГ е под всякаква критика;))

Моравейчо ми говори, че за КТБ имало документи, но никой не искал да ги чете. Това е стара болест на политическия "елит". От същата болест бе болен и Муравейчо, ЗАЩОТО НЕ ПРОЧЕТЕ СЪЩИТЕ ДОКУМЕНТИ ПРЕЗ 1997 г. Явно и СДС тогава, както и сега ГРБ, имат ОБЩО С ФАЛИТИТЕ и СЕ КРИЯТ. Е гледайте Винету , как се гърчи, като стане дума за КТБ и вече трета година се ОШУМУЛЯВА

"Няма ефективност и контрол. Един направи нещо другият го хвърли в кошчето и започва наново. " Абсолютно правилно господин Радев. Но и вие направихте така. По времето на соц-а не бяхме кой знае какво, но вие изхвърлихте всичко, като си мислехте, че лесно се създава. Идете вижте стената на язовир Антонивановци, сега Въча. Днешна България няма сили да построи такова съоръжение, добре, че то поне остана. Защото от много други обекти, които вашата партия загроби не остана и една тухличка.

Тия от СДС ЛЕСНО създадоха са мо собственото си БОГАТАТВО! къде живее муравейчо и откъде има парите?

е бил счетоводител, защото не е бил член на бКП и не е бил ЧЕНГЕ. А не ли по неговото управление пенсия 3 долара и заплата 6 наследени от вашето управление прекъсна и хората взимаха малко по-добро възнаграждение?

по мое време в гимназията поне някои ученици четяха книги, световна класика - романи, ходеха на театър, сега в гимназиите е настанала повсеменстна простащина, само компютърни игри, порно, филми, ако има някои по-интелигентен ще бъде смачкан/измъчван/тормозен от масата, за това, че е различен.

...ами то и по американските филми е същото значи сме ги стигнали американците......

кажи ми някъде където е стъпил комунистически крак да е добре - Русия, Китай, Северните Виетнам и Корея. А защо синът на Курнелия завърши в САЩ и сега работи там в престижна банка - що не е в Русия, а синът на Първата дама и на депутата от БСП - Свиленски и той в САЩ, както и децата на всички депутати от БСП - всички в САЩ и Европа и нито едно там където има комунизъм, пардон социализъм?

Ами че то и в Русия, и в Китай е по-добре, отколкото в Европейска България. А най-добре е в Щатите, ама те май окрадоха цял свят и се лакомят за още. Иначе почти навсякъде е рецесия, на никой не му се работи вече...

Защото и те получават пари от ЦРУ, за да работят срещу държавата България. Явно си малък и не знаеш, но тази територия беше обещана на евреите, а сега вече и на чалмите. Българският народ трябва да им слугува. За това не се изисква кой знае какво образование. Достатъчно е да може да пише, чет и говори. Някога по времето на робовладелците измежду робите са се подбирали така наречените надзиратели, които е трябвало да докладват и пресичат всеки опит за недоволство и бунт сред робите. Днешните политици са точно такива "надзиратели", и за това подготвят децата си да ги заменят на този пост. За това получават пари от господарите си.

Заплащането трябва да отговаря на качеството! Тогава повечето депутати трябва да получават минимална заплата, защото не сме ги и виждали, а сигурно и работата им е толкова, колкото популярността. Що се отнася до образованието - всеки, който разбира от образование знае, че заплатите на учителите далеч не са фактор за по-високо качество. Нужни са реформи, но кой да ги направи, като в НС най-голям "специалист е една преводачка, която никога не се е сблъсквала с ежедневието на учителя и условията, в които той трябва да обучава и образова.

Усмивки от старите ленти. Това вече сме го гледали. ТОЙ получи "страхотното" образование на счетоводител ... и изведнъж Министър на финансите. То така е у нас, и магаре да направиш министър, все ще се справи - стига да е политкоректен и верен на Вожда.

А кой трябва да стане министър на финансите-инженер ли?

С ниски заплати всичко ще замине за Европа. И ти Муравей ще останеш неприятно изненадан че не си познал.А при времето на приватизацията как беше?Така че истината е друга.

За тия дето незнаят Муравейката е бачкал в ТУ София Филиял Пловдив като най-обикновен счетоводител и човешки ресурси. И тоя дава съвети? Та нали по негово време се появи и НЗОК или Здравната Каса! Добре че има кой да ви прави бюджетите! Я вижте един Кирил Ананиев несменяем е!! В добавка СДС дойде тогава с помоща на западните ни "приятели", като ни спретнаха един Майдан!

vasil

Е па да бяхте НИ спретнали тогава един контрамайдан,а?

Ни кокошка, ни славей, що е то ? Муравей.

Това е. И аз се чудех какви са тези увеличения в сектора с удивително лоши резултати. Като се вдигат заплатите, трябва да се вдигат и критериите. Иначе си е само едно даване на пари без цел. Практиката показа, че досегашните увеличения не промениха нищо, нито като образованост на учениците, нито като дисциплина.

То и аз се чудя, защо журналисти които съобщават само цензурирани новини са с по 5 цифрени заплати, явно някой има интерес от това. В най-големите частни телевизии е пълно с такива журналисти, редактори и мениджъри.

Нулите са за вас! Усещаш ли колко си кух? Какви резултати ще има, когато нарочно ей такива като тоя разрушиха образованието и здравеопазването ни? От 1989г. до сега реформите не спряха и единственото вярно нещо което е казал козела е че един прави нещо, а следващия го захвърля в кошечото. Та само българи като теб не разбират че предварително е зададено да са ниски резултатите.

Първото условие за успех е мотивацията. Помислете каква мотивация за учене дават на съвременните деца и управляващите, и обществото, и семейството. Онези, които я имат, учат, но заминават навън и не се връщат. Другите остават и по тях съдим за резултатите от работата на учителите. Изводите оставям за Вас!

Живота на повечето минава под девиз:" Колкото ми плащат, толкова и бачкам!" Децата няма как да искат да учат при положении, че във властта няма един с нефалшива диплома, а карат прескъпи колици, а родителите на същите тези деца с по две висши мият входовете и берат портокали в Испания, сезонно, през другото време оцеляват. Точка.

и учителите значи са виновни, че "не се търси връзка между пари и резултат". Когато главата на човек е заета как да оцелее жизнено заради ниските заплати, чакайте високо качество. Този човек е живял винаги в излишен лукс и не разбира се какво значи "ниски заплати" оттук и жизнената му философия е човеконенавистна. Какво качество е дал самият той? Никакво, само тормоз върху хората...

"Добре, заплатите са ниски, ама качеството какво е? 45% от зрелостниците излизат от училище функционално неграмотни, " Да! Много правилно! И всичко това благодарение на вас, и вашият нескончаем преход. Най-напред унищожихте селското стопанство и животновъдство после разграбихте и унищожихте промишлеността, харизахте задграничните пазари на вашите американски приятели. Окрадохте влоговете на хората, орязахте пенсии и заплати, съсипахте здравеопазването, образованието, съсипахте държавността. Ваша е заслугата днес да няма Държава България, а само географска територия. щщд

Добре нека тогава този същия да ми обясни преди години когато не е имало връзка между пари и резултати, когато всички са получавали еднакво ниско защо образованието беше на толкова високо ниво! Защото в сила е и обратното неоцененият труд също води до лошо качество. Няма как да стимулираш учител за 400 лв да се раздава, напротив така го мотивираш да не му пука какво прави! Високото качество в образованието се гони с контрол и тестове. Не с заплати които застрашават нормалноото човешко оцеляване. Няма как да накараш учител който едва оцелява да работи с удовоствие няма как. Съзнанието му е заето с това да си нахрани децата и семейството! В развитите страни на най-нископлатените работници се осигурява нормалните житейски потребности. А след това всеки който иска повече ще дава повече. Така че да не ми говорят глупости само за да се намира на приказка че да си припомним кой беше този!

Аз

Веднага се вижда къде я боде в очите либералната сган - образование и здравеоазване. За тия трябва да сме тъпи и болни, защото така сме неспособни на съпротива. Е... ние така или иниаче вече сме тъпи и болни, но не - това явно ѝ е недостатъчно и трябва още.

Нещата не опират само до връзката пари-резултат! Все пак и качеството на материала, с който се работи в училище се понижава с всеки изминал ден! Не може от деца на мутри и мутреси да направиш Айнщайн или Тесла! Природата не дава!

jingiby

Муравей, К?расивей или както и да ти беше там името! Учителската професия е толкова пренебрегвана от десетилетия, че заплатите им са едни от най-ниските в страната. Нещо повече, огромната част са жени и то в предпенсионна възраст, а млади кандидати за работа няма. Така, че за да търсиш високо качество, трябва да дадеш глътка въздух на съсловието. Понеже те се чудят къде да изкарат някой лев допълнително, та да вържат зорлем двата края...

Основния проблем е дисциплината в училищата. Субсидията е за брой ученици и ги пазят като писани яйца да не ги загубят. Учителите нямат права и не им е разрешено както едно време да се карат или правят забележки.

Муравейчо, то всичко е навързано бе...Ниски заплати->Липса на стимул->Лошо качество->Слаба печалба->ниски заплати А като искаш практически грамотни служители ходи си ги търси из университетите и ги вземай на практика!

Коментари - Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е? | Днес.dir.bg

Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е?

Добре, заплатите са ниски, ама качеството какво е? 45% от зрелостниците излизат от училище функционално неграмотни, заяви Муравей Радев.

Обратно в новината

Коментари - Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е? | Днес.dir.bg

Коментари

Ниски са, защото такива като теб се учат да ни управляват от 27години, Вместо в панделата по студиата ми ги пускат!

Този пък от къде го намериха?И в качеството на какъв прави тези изявления?Това че бил някога финансов министър в управлението което еб..о майката на икономиката го прави точно последният човек за питане по тези въпроси. " 45% от зрелостниците излизат от училище функционално неграмотни, заяви Муравей Радев" И въпреки това всички фирми обичат и наемат само такива като въобще не им пука да ли тези кадри ще се задържат и една седмица при тях.А за функционално грамотни кандидати и дума да не става заради дългият им стаж,накратко точно това което ги прави ценни е причината никои да не ги иска.

Качеството било ниско и затова били ниски заплатите ?!! А като отидат в други страни, същите работници, с ниско качество, получават с пъти повече .... Ясно е че качеството на политиците и новите евро-богаташи е ниско ...

Заплати за мутрополитиците 0 лв, вече 28 години долнопробна работа

45%пълни тъпанари.

Муравейчо не иска увеличение на учителските заплати; Парите за здраве му се струват много; На полицаите също се давали много пари; МРЗ не трябвало да се вдига... Муравейчо е само за ВДИГАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ. С 2 ръце тъмносините комунисти подкрепиха тегленето на 16-милиардния дълг от ГЕРБ. Днес НСИ излезе с окончателни данни: "Окончателните данни на НСИ показват значително увеличение на дълга спрямо нивата от 2015 г. Дългът на България в сектор Държавно управление достига 27,3 млрд. лева през 2016 г....Това представлява малко над 29% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Съпоставка с данните на статистиката за 2015 г. показва значително увеличение тогава дългът е бил в размер на малко над 23 млрд. лева или 26% от БВП. От статистиката се вижда още, че дългът на сектор Държавно управление всъщност расте най-рязко между 2013 г. и 2014 г.. Тогава само за година от 13,9 млрд. лева дългът се повишава до 22,5 млрд. лева." ... Орешарски като фин. министър удвои ФР и намали наполовина държ. дълг, а на "десните" муравейчета им дайте само да теглят дългове и да си пълнят личните сметки! Догодина държавата ще тегли още 1 млрд. лв... Муравейчокостоваците направиха бандидатската приватизация и откраднаха активи за 27 млрд. лв...А сега се наредили на опашка да крадат от държавните заеми... Баста! Що се отнася до бюджетите, кьорав ли е Муравейчо, та не вижда какви са бюджетите на горанчо?! Кога заложените приходи и разходи в бюджетите са излизали в края на годините?!

Сега в БГ съм некомпетентен и неквалифициран и български гаражен бизнесмен ми дава малка заплата, а след 2000 км. по на запад ставам силно компетентен и висококвалифициран и изведнъж взимам висока заплата

Мравчо- ТРЗ-то Радев , мислиш ли че сме забравили ,че точно вие двамцата с драгалевският сенегалец поставихте фундамента за разрушаването на образователната система ?! Вие двата започнахте осакатяването висшето и средното образование . А всички след вас Царя , БСП , ДПС ,Синята боза , ПатрЕотите и Гроб следват гордо във вашите стъпки . Производителността на труда била ниска , да наистина е ниска . Но не заради хората , а заради големото бизнесмени с основно образование . С 30 процента от необходимият , персонал , 45-50 годишни машини , мениджмънт от роднини , курви и селески бекове и нулеви условия за труд няма как да се случат нещата . Иска мислещи и можещи хора . Такива все още има , ама те искат пари и не са безгръбначни плазмодии . А последното изобщо не изнася на 99,5 % от БГ бизнесмените .

Да обърнем въпроса така - а какво е качеството там, където заплатите са високи? Визирам съдебната система - защо, по логиката на Муравей, там нямаме високо качество на "услугата правосъдие"?! Значи, има нещо друго... освен чисто математическото: ниска заплата-ниско качество или обратното!

трябва! За каквото и да става дума, накрая трябва да се плюе по съдебната система. Ама че като неефективна се оценява само една част от нея /наказателното правоприлагане, което зависи основно от предварителната работа на разследващите органи/, това няма да му обръщаме внимание. Нито че мониторингговите доклади са основно по преразказ от доносите на нашите НПО-та. Бой по съдебната система, и те да станат ниско платени, че съвсем лесно да ги мачкаме:)

Ами пак да питам - сега, толкова години вече, след като съдебната система - тук визирам и прокурори, и следователи, и съдии - са добре платени и независими;о)), защо не дават очакваното високо качество? Ти си ми коментирал коментара, но не си отговорил на въпроса ми! Същият въпрос се отнася и за управлението на държавата - високи министерски и чиновнически заплати, а резултата го усещаме всички, които не сме на тази хранилка;)

А вие господинчо как управлявате,много грамотно ли?Затова вземате лъвските пайове и сте ненаситни за пари и облаги!!!Какво е вашето качества на управление?!

а иначе с един по-голям камък и да се удавят. Добре, че има такива хора като Радев - счетоводителя, не летеца, та ви измъкнаха от блатото на 3 долара пенсия и заплата 6 долара.

В страната на мурзилките статистиката е следната: Март 2017 средната номинална месечна заплата в Руската федерация е била 38 600 рубли, което се равнява на около 610 евро. Най-високата заплата е регистрирана в района на Чукотка - става дума за 1460 евро. На второ място се нарежда Ямало-Ненецкият автономен окръг със средна номинална заплата от 1365 евро. Москва заема третата позиция с 1270 евро средномесечна номинална заплата. Най-ниско месечно възнаграждение получават жителите на Севорнакавказката област - 325 евро в Дагестан, 330 евро в Кабардино-Балкария и 335 евро в Ингушетия.

тогава с тези 3$ изкарвах една седмица, а сега не стигат дори за един ден! НАЙС А!

vasil

С 3 долара се изкарваше скромно два дена,не повече.

Има чужди фирми у нас, които обучават персонала си по техен - западен образец. Работят и със западно оборудване. Работниците имат сертификати за качество ISO 9001. Защо тогава техните заплати не са високи, като на техните колеги в страната отворила фирмата у нас? Абсолютно всичко у нас се диктува от Световната Банка и сие. Заплати, пенсии, здравеопазване, образование, енергетика и т.н., са геополитика, която има за цел да доведе България до желано от корпокрацията ниво. Този на снимката е част от слугинажа на тези.

Sugar

Експеиментално да изпратим велики финансови експерти на прехода като Муравей, Орешарски, Велчев и Дянков да преподават един месец по математика в произволно българско училище. Да видим дали с личен пример ще вдигнат успеха и знанията на функционално неграмотните.

Г-н Муравей Дерибеев, след като повдигнахте въпроса за причина-следствие, мога ли да ви припомня, ако ви обхванала сенилност(на възраст сте все пак, може да забравяте вече), от къде и от кого тръгна масовото крадене и разбиване на бг производството, а оттам и масовото обедняване бг населението.

"Добре, заплатите са ниски, ама качеството какво е?" А!!!! Баш! Тъкмо това исках да питам като вдигнаха оня ден с по 2000лв. заплатите на министрите. Качество няма, ама заплатки взимат.

Едно Време по Каналето му казваха Куравей Смрадев

Цялата държава е една каца без дъно и каквото и да правят, полза няма. Колко и да наливат, все по-зле ще става. Дъното се нарича кражби и никой не иска да пипне там, защото ще секнат кражбите за тия, дето трябва да променят нещо, демек политиците. Затова бюджета за МВР ще е един милиард, а нямат пари за опаковка хартия от 5 лв. или за едни галоши за сержанта от 30 лв. Затова болниците разхищават милиарди за нищоправене, а на всичко отгоре се увеличават непрекъснато. Навремето с десет пъти по-малко болници и десет пъти по-малко пари имахме десет пъти по-добро здравеопазване. Няма по-голямо раково образувание от днешното здравеопазване. В образованието е същото. ВУЗ- ове никнат като гъби и единствената цел е да запишат поредния неграмотник и да му издадат диплома,за да прилапат държавната субсидия. 90 % от висшистите са напълно неграмотни, камо ли да работят нещо по специалността. Наскоро питах един такъв какво е завършил, а той ми отговори " Чакай да питам мама, защото тя ме записва". За средното образование един ученик значи 1200 лв. повече в бюджета на училището - нищо повече. В общината 40 души персонал, от тях 20 кметове, заместник-кметове, кметски наместници, 15 роднини и петима бачкатори. И бачкаторите за 600-700 лв. трябва да вършат работата на останалите 35, които вземат по два бона, а на всичко отгоре да носят и отговорност - затова и те зор не си дават. За ведомства като съдилища, прокуратури и хилядите знайни и незнайни по-висши им инстанции да не говорим - заплати, заплати, бонуси, бонуси, командировъчни и т.н. - ефект нула. И всички по-горе изредени само чакат като гладна мечка да им се пусне бюджета и се почват едни обществени поръчки, стой та гледай - харчене, харчене, харчене и още харчене. И накрая пак нямат 5 лв. за заплати за бачкаторите или за топ хартия. Е това е....

Ще се увеличи, Муравейчо. Няма веднага да стане, но ще се увеличи. По твоята логика, като даваме на един депутат по 10 бона на месец, заплата, плюс безотчетни, плюс командировки, плюс служебна кола, плюс служебен шофьор, качеството на работа на парламента добро ли е? Не е, имаме 240 функционално неграмотни депутати. Тогава - те защо взимат по 10 бона, а един учител - по 600 лева? И още - възпитанието на децата започва вкъщи, не в училището.

Да, темата за качеството на работа на депутатите е табу. А те творят безобразия в условията на пълна безотговорност и често на бандитизъм, според партийната си принадлежност. И фатмакът-левскар все им се радва, а не помни, че на думи "опозицията" от 90 г беше за премахване на привилегиите. В резултат на техните действия привилегиите на около 500 човека в България се увеличиха неимоверно, в сравнение със социализма. При това тогава депутат можеше да бъде отзован. Сега не може.

Mного, му е смешно на тоя името, бре!!;)) Kво, е това, Mуравей???;)) хахаха пукам се от смях!!

На руски- муравей- мравка.

шо краде шо се не наяде, тоя пич го признавам за акълия, ограби целия Пловдив, съсипа заводите и всичко в джобата. умен, интелигентен, красив. а вие сте просто едни некачествени, ниско заплатени работници, ако сте качествени и искате голяма залата, ще ви каже : извинете господине, но вие сте много качествен за нашата компания.

Имам само един въпрос към г-н Муравей Крадев - Защо българските работници произвеждат продукция с ниско качество в България, а когато работят в заводите в Германия и Австрия качеството на продукцията им да е високо. Изглежда не работната сила е компонента, който ожпределя качеството, а нещо друго.

Абе, мури, когато още имахте сравнително прилично качество на кадрите и труда, вие с Драгалевския циганин какво направихте? Държахте заплатите на ниво нужното за примитивно оцеляване. Докато кадърните хукнаха да бягат. Сега ще ми дава акъл, ТРЗ-то, дето стана министър и забогатя внезапно. Да е.ба вашта мама идиоти! За жълти стотинки продадохте държава и народ, и още джафкате.

На теория е така, обаче...

я мо ш е ника от сдс муравежчо изпълзял под провекторите - на коя от продавните частни телевизии?

Мравчо Радев е един обикновен Хчетоводитель, ама то и Влади Мозъка не е по-различен. Но по принцип е прав, че за тиквениците е важно да се дуят и дървят, че хвърлят наляво надясно огромни пари, без да се интересуват от крайния резултат. Атой в повечето случаи е "майка плаче, грамофон свири". С една прочетена книга - ТОЛКОВА!

... твоя "ник" е по-подходящ за мур...чо, защото ти, сигурно, си и беден, а си го пропуснал...

Държавният бюджет е инструмент на управлението, а не на опозицията..... корнелията като не знае какво да прави, тя нарушава Конституцията на РБ...некадърници!

Дали?;) А защо в съдебната система това не се случва - там имаме много добро стартово заплащане, плюс допълнителни екстри, пък - качеството на правосъдието в БГ е под всякаква критика;))

Моравейчо ми говори, че за КТБ имало документи, но никой не искал да ги чете. Това е стара болест на политическия "елит". От същата болест бе болен и Муравейчо, ЗАЩОТО НЕ ПРОЧЕТЕ СЪЩИТЕ ДОКУМЕНТИ ПРЕЗ 1997 г. Явно и СДС тогава, както и сега ГРБ, имат ОБЩО С ФАЛИТИТЕ и СЕ КРИЯТ. Е гледайте Винету , как се гърчи, като стане дума за КТБ и вече трета година се ОШУМУЛЯВА

"Няма ефективност и контрол. Един направи нещо другият го хвърли в кошчето и започва наново. " Абсолютно правилно господин Радев. Но и вие направихте така. По времето на соц-а не бяхме кой знае какво, но вие изхвърлихте всичко, като си мислехте, че лесно се създава. Идете вижте стената на язовир Антонивановци, сега Въча. Днешна България няма сили да построи такова съоръжение, добре, че то поне остана. Защото от много други обекти, които вашата партия загроби не остана и една тухличка.

Тия от СДС ЛЕСНО създадоха са мо собственото си БОГАТАТВО! къде живее муравейчо и откъде има парите?

е бил счетоводител, защото не е бил член на бКП и не е бил ЧЕНГЕ. А не ли по неговото управление пенсия 3 долара и заплата 6 наследени от вашето управление прекъсна и хората взимаха малко по-добро възнаграждение?

по мое време в гимназията поне някои ученици четяха книги, световна класика - романи, ходеха на театър, сега в гимназиите е настанала повсеменстна простащина, само компютърни игри, порно, филми, ако има някои по-интелигентен ще бъде смачкан/измъчван/тормозен от масата, за това, че е различен.

...ами то и по американските филми е същото значи сме ги стигнали американците......

кажи ми някъде където е стъпил комунистически крак да е добре - Русия, Китай, Северните Виетнам и Корея. А защо синът на Курнелия завърши в САЩ и сега работи там в престижна банка - що не е в Русия, а синът на Първата дама и на депутата от БСП - Свиленски и той в САЩ, както и децата на всички депутати от БСП - всички в САЩ и Европа и нито едно там където има комунизъм, пардон социализъм?

Ами че то и в Русия, и в Китай е по-добре, отколкото в Европейска България. А най-добре е в Щатите, ама те май окрадоха цял свят и се лакомят за още. Иначе почти навсякъде е рецесия, на никой не му се работи вече...

Защото и те получават пари от ЦРУ, за да работят срещу държавата България. Явно си малък и не знаеш, но тази територия беше обещана на евреите, а сега вече и на чалмите. Българският народ трябва да им слугува. За това не се изисква кой знае какво образование. Достатъчно е да може да пише, чет и говори. Някога по времето на робовладелците измежду робите са се подбирали така наречените надзиратели, които е трябвало да докладват и пресичат всеки опит за недоволство и бунт сред робите. Днешните политици са точно такива "надзиратели", и за това подготвят децата си да ги заменят на този пост. За това получават пари от господарите си.

Заплащането трябва да отговаря на качеството! Тогава повечето депутати трябва да получават минимална заплата, защото не сме ги и виждали, а сигурно и работата им е толкова, колкото популярността. Що се отнася до образованието - всеки, който разбира от образование знае, че заплатите на учителите далеч не са фактор за по-високо качество. Нужни са реформи, но кой да ги направи, като в НС най-голям "специалист е една преводачка, която никога не се е сблъсквала с ежедневието на учителя и условията, в които той трябва да обучава и образова.

Усмивки от старите ленти. Това вече сме го гледали. ТОЙ получи "страхотното" образование на счетоводител ... и изведнъж Министър на финансите. То така е у нас, и магаре да направиш министър, все ще се справи - стига да е политкоректен и верен на Вожда.

А кой трябва да стане министър на финансите-инженер ли?

С ниски заплати всичко ще замине за Европа. И ти Муравей ще останеш неприятно изненадан че не си познал.А при времето на приватизацията как беше?Така че истината е друга.

За тия дето незнаят Муравейката е бачкал в ТУ София Филиял Пловдив като най-обикновен счетоводител и човешки ресурси. И тоя дава съвети? Та нали по негово време се появи и НЗОК или Здравната Каса! Добре че има кой да ви прави бюджетите! Я вижте един Кирил Ананиев несменяем е!! В добавка СДС дойде тогава с помоща на западните ни "приятели", като ни спретнаха един Майдан!

vasil

Е па да бяхте НИ спретнали тогава един контрамайдан,а?

Ни кокошка, ни славей, що е то ? Муравей.

Това е. И аз се чудех какви са тези увеличения в сектора с удивително лоши резултати. Като се вдигат заплатите, трябва да се вдигат и критериите. Иначе си е само едно даване на пари без цел. Практиката показа, че досегашните увеличения не промениха нищо, нито като образованост на учениците, нито като дисциплина.

То и аз се чудя, защо журналисти които съобщават само цензурирани новини са с по 5 цифрени заплати, явно някой има интерес от това. В най-големите частни телевизии е пълно с такива журналисти, редактори и мениджъри.

Нулите са за вас! Усещаш ли колко си кух? Какви резултати ще има, когато нарочно ей такива като тоя разрушиха образованието и здравеопазването ни? От 1989г. до сега реформите не спряха и единственото вярно нещо което е казал козела е че един прави нещо, а следващия го захвърля в кошечото. Та само българи като теб не разбират че предварително е зададено да са ниски резултатите.

Първото условие за успех е мотивацията. Помислете каква мотивация за учене дават на съвременните деца и управляващите, и обществото, и семейството. Онези, които я имат, учат, но заминават навън и не се връщат. Другите остават и по тях съдим за резултатите от работата на учителите. Изводите оставям за Вас!

Живота на повечето минава под девиз:" Колкото ми плащат, толкова и бачкам!" Децата няма как да искат да учат при положении, че във властта няма един с нефалшива диплома, а карат прескъпи колици, а родителите на същите тези деца с по две висши мият входовете и берат портокали в Испания, сезонно, през другото време оцеляват. Точка.

и учителите значи са виновни, че "не се търси връзка между пари и резултат". Когато главата на човек е заета как да оцелее жизнено заради ниските заплати, чакайте високо качество. Този човек е живял винаги в излишен лукс и не разбира се какво значи "ниски заплати" оттук и жизнената му философия е човеконенавистна. Какво качество е дал самият той? Никакво, само тормоз върху хората...

"Добре, заплатите са ниски, ама качеството какво е? 45% от зрелостниците излизат от училище функционално неграмотни, " Да! Много правилно! И всичко това благодарение на вас, и вашият нескончаем преход. Най-напред унищожихте селското стопанство и животновъдство после разграбихте и унищожихте промишлеността, харизахте задграничните пазари на вашите американски приятели. Окрадохте влоговете на хората, орязахте пенсии и заплати, съсипахте здравеопазването, образованието, съсипахте държавността. Ваша е заслугата днес да няма Държава България, а само географска територия. щщд

Добре нека тогава този същия да ми обясни преди години когато не е имало връзка между пари и резултати, когато всички са получавали еднакво ниско защо образованието беше на толкова високо ниво! Защото в сила е и обратното неоцененият труд също води до лошо качество. Няма как да стимулираш учител за 400 лв да се раздава, напротив така го мотивираш да не му пука какво прави! Високото качество в образованието се гони с контрол и тестове. Не с заплати които застрашават нормалноото човешко оцеляване. Няма как да накараш учител който едва оцелява да работи с удовоствие няма как. Съзнанието му е заето с това да си нахрани децата и семейството! В развитите страни на най-нископлатените работници се осигурява нормалните житейски потребности. А след това всеки който иска повече ще дава повече. Така че да не ми говорят глупости само за да се намира на приказка че да си припомним кой беше този!

Аз

Веднага се вижда къде я боде в очите либералната сган - образование и здравеоазване. За тия трябва да сме тъпи и болни, защото така сме неспособни на съпротива. Е... ние така или иниаче вече сме тъпи и болни, но не - това явно ѝ е недостатъчно и трябва още.

Нещата не опират само до връзката пари-резултат! Все пак и качеството на материала, с който се работи в училище се понижава с всеки изминал ден! Не може от деца на мутри и мутреси да направиш Айнщайн или Тесла! Природата не дава!

jingiby

Муравей, К?расивей или както и да ти беше там името! Учителската професия е толкова пренебрегвана от десетилетия, че заплатите им са едни от най-ниските в страната. Нещо повече, огромната част са жени и то в предпенсионна възраст, а млади кандидати за работа няма. Така, че за да търсиш високо качество, трябва да дадеш глътка въздух на съсловието. Понеже те се чудят къде да изкарат някой лев допълнително, та да вържат зорлем двата края...

Основния проблем е дисциплината в училищата. Субсидията е за брой ученици и ги пазят като писани яйца да не ги загубят. Учителите нямат права и не им е разрешено както едно време да се карат или правят забележки.

Муравейчо, то всичко е навързано бе...Ниски заплати->Липса на стимул->Лошо качество->Слаба печалба->ниски заплати А като искаш практически грамотни служители ходи си ги търси из университетите и ги вземай на практика!