Коментари - Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото” | Днес.dir.bg

Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото”

МВР предупреждава, че в рамките на две седмици само в столичното Трето РУП са регистрирани три случая на измама по нов сценарий - „От утре влиза еврото”.

Обратно в новината

Коментари - Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото” | Днес.dir.bg

Коментари

Голяма част от възрастните, а и от не толкова възрастните, живеят в един напълно различен свят. Ще интересно да се направи едно изследване от психолог на подобни хора, да се установи какво точно е ставало в мозъка им. А иначе, дори и млади хора стават най-редовно жертва на измами. Преди 4 години един на около 20 години си загуби парите в най-обикновена пирамида. Алчността и страха са най-силните фактори, които влияят на решението им.

Недоумявам как така някой звъни и НАРЕЖДА да си ПРЕДАДЕШ наличните пари, защото утре ще дойде еврото ? 1. нережда.... 2. да предадеш ! Соц Реализъм

Не мога да се отърва от усещането за мизерия, което лъха от тази статия! Мизерия 1 - Тази жена, за да спести толкова пари със сигурност не си е и помисляла да си купи нова полица или обувки. Тележизия - забрави(не 4е е голяма трагедия, ама...). Вероятно се е къпала веднъж в седмицата, за да не хар4и вода...една такава картинка имам в главата - мизерен, оскъден живот, за да държи пари под дюшека. Мизерия 2 - Това е страхотен пример за прословутата българска неинформираност...Както и да се старая да опиша слу4ая - малко ще са думите! Дане знаеш кога се сменя валутата ти!!! Мизерия 3 - Прословутата българска необразованост. Да се разделяме на сини и 4ервени, леви и десни е върхът на обществената ни активност и ли4ностно израстване. Определим ли/се като нещо такова - светът заспива и няма никаква нужда пове4е да се интересуваме от него и да се у4им, 4е има други неща на земята. Всъщност, ако си образован, ще си осведомен дори! Мизерия 4 - да се лежи на 4ужд гръб е мила сладка БГ 4ерта. Ама защо да ба4км, като мога да си взема, каквото ми потрябва без никакви усилия! - следват кражби! Мизерия 5- Да претаковам ближния си/по-слабия е дълг на всеки самоуважаващ се необразован, неосведомен БГ лентяй - следва театрото наре4ено БГ измамник(масово явление в нашето общество). Мизерия 6 - Бабата и да ги има и да няма пари - все тая. Тя ще продължава да си живее в малката 4исти4ка ко4инка, доволна, 4е има пари - непознаването на стойността на богатството е нещо много българско... Трябва да излизам и нямам време останалите мизерии, но все тая - ще имам възможност да си допиша под друга статия - такива са ежедневни в нашето интернет пространство. До скоро!

Много "мизерници" дори не могат да осъзнаят казаното от теб, кото е чиста истина , но неудобна за болшинството от "една от най интелигентните нации в света". Благодаря ти за мнението!

Прав е наблюдател- нека се опитат да измамят и мойта майка, която е на същите години. Опитвам се да разбера що за глупост е това, ако е вярно. Не са лев, два, а 12 хиляди. И колко други такива случаи има на измамени за хиляди. За каква беднотия тогава говорим. Мислите, че ония отгоре не знаят ли какви парици са кътали и кътат старците? Та затова няма увеличение на пенсии и пр. Говори се за хиляди, а не жълти стотинки. И вярно при тая беднотия как ги спестиха тия пари старците? Не че им търся сметка, но и така баламската да си ги дадеш...

Сус бре...не казвайте, че пенсионерите разполагат с такива суми (и то по банки), че сега като види тая новина вДянков и Б.Б. ще се амбицират и ще кажат: "ааа, пари имат те щом дават такива суми на измамници...значи не са толкоз зле българите! Още може...още може да ги доим и да им свалим още кожи! И още по-мизерно могат да живеят значи..." - ей това ще е посланието за управляващите, имаме пари, значи ще ни забатачват още, а ние само ревем, че живеем бедно...така ще видят нещата. Лошо... :D

туй бабе да не продава наркотици бе?

Е колко трябва да си тъп? Може би толкова, колкото и да си избереш да те управлява мутра?

Служителите в банковия клон са комбина с измамниците. Те са дали информацията. Полицията да провери всички служители в този клон. А бабето откъде има тези пари - сигурно от малката й пенсия

А полицията няма ли да извърши проверка на служителите в банковия клон, където нещастната баба е имал спестявания. Как измамника е разбрал точно това? Изтеглете си спестяванията в банките. Служителите са в комбина с престъпниците

Баба ми почина на 89г., бог да я прости. Не веднъж опитваха и при нея какви ли не схеми, но не успяха нито веднъж. Беше достатъчно разумна - питаше, разпитваше, обаждаше се по телефона до нас-внуците, до пощата/живееше на село, а там банки няма/, дори до кметството и не се поддаде на "убедителните" лъжци. Де да бяха повече такива като нея, измамниците щяха гладни да си умрат!

До 333 Вие знаете ли какво е да имате един ненаситен и лаком пенсионер в къщи, който само за пари говори, колко е малка пенсията ,нека да ги лъжат като нямат насищане.Може да те вкара в лудницата само от приказки за пари, ядене и оплакване къде го боли.

ееееееее, това пък вече е .............и после сме били в криза...........да- има криза в ония 16см- между двете уши..............все си мислех ,че не сме чак на опашката интелектуално..............а бяхме в челната тройка на света

Ами мога да ги поздравя само измамниците. Прочетох статията и извода е очеваден - сред пенсионерите има индивиди, които явно нямат и 5% от интелекта на най-тъпата крава у нас. Чудя им се на някои дъртаци, какво ги е правил предишният строи, каква е тази лоботомия, изобщо как им стига умствен багаж да стоя изправени?!

и после такива хора отиват да гласуват...................то за 2ст мозък не им е останал..........

забележете,че този род измама разчита на достъп до финансовите досиета в банките,защо не вземат от моята баба пари,разчитат на страха на възрастните хора и ги разучават добре преди да ги измамят,това е част от организираната престъпност в страната

що ревете като не са ваши парите . така и така бабичката нямаше да ги потроши за себе си. за нея е все едно дали ще са в банката , под дюшека или в ръцете на някой друг . сега поне ще са в обръщение и ще са в полза някому. бабата спокойно може да си мисли че са в банката . а от дименцията - вече май е забравила и какво е станало.

Ххахаха, от дименцията??? Н-мерно пространство ти е в главата на теб!

3 изкуфели софийски бабички за 2 седмици олекнали с прибрания наем- тия са само от реститутките , не ги жалете. а ти програмиста - ти от н-то пространство , и ти натам си тръгнал.

Круме, Крумеее нинак не е лесно да си глупав. Хайде възрасните имат "дименция" ама твойто си е чиста простотия.

Как може да има толкова тъпи, малоумни и изкофели старци?!!! Не се ли научиха шибаните пенсии все още? Колко пъти още трябва да ги измамят?!!! Да измамиш пенсия е по-лесно от дете! НАУЧЕТЕ СТАРЦИТЕ СИ ДА НЕ СЕ ВЪРЖАТ НА ИЗМАМИ С ПАРИ!!! Чак ме е ад на такива изветрели тупани как лесно ги премятат, нямат мозък за 5 пари, незнам дали някога изобщо са имали!!!

То бива простотия, но чак пък толкова. В България е пълно с ненормалници и хора без разум.

не съм съвсем по тази тема !но мисля вече че всички сме глупави,оглупели,тъпи иначе нямаше да търпим тези неща !гледам и слушам в предаването "на кафе " по Нова ТВ сбират от доста време 25000 лв ,ако е в евро се извинявам ,та ги събират вчера и от едни малки деца и то тези пари са за преносим кувиоз за недовоени деца! мисля че е срамно за всички ! от всичките си слезли които се показват там и други индивиди и от рекламите и от супер тоалетите си от които нямат нужда за една седмица ако наистина искаха да помагат щяха да съберат тези пари 25000 лв! а пък и министерство ,премиер ,имотни министри по 50 лв да бяха дали досега щяха 3 кувиоза да купят без да се правят на много загрижени!зная хак се пише кувиоз не улучих клавиатурата!!!

Имала - дала

По-интересния въпрос е откъде има такива пари бабата?

Има нещо неясно в цялата история. Как така без предварителна заявка са дали на бабата да изтегли 12000 лева, а на мен ми разрешават максимум 2000. Да не се окаже, че и банкови служители участват в схемата? И защо още няма адекватни закони против измамниците? Ако във валутно бюро я бяха излъгали с 20 стотинки щяха чудеса да направят и какви хули и статии щеше да има по всички вестници, ама нали са цигани, на тях всичко им е простено.

Със сигурност има и някакви банкови служители. Как иначе ще знаят кой има пари и на каква възраст е, не всички пенсионери имат по 12 бондака.

Уверявам те, че нищо няма да кърша, нито ще дам нещо, но те пък сигурно за това не ме й търсят.

Недейте така, бе хора! Ами че тези възрастни хора може би са били по-умни от много от сегашното поколение млади хора. Никой не иска да има деменции, да забравя или да не разсъждава трезво...

Всевъзможни измами на възрастни хора -всичко това е възможно защото няма строги наказания и защото не е създаден реален механизъм за защита на хора със силно увредени мисловни функции.Малко са възрастните хора на засегнати от склероза с бистър ум,които сами да могат да защитават интересите си.Почти е невъзможно на техните деца да поемат някаква форма на финансово попечителство без да се налага съд ,експертизи които старите хора най-често възприемат на нож.Този техен инат им струва твърде скъпо но ее характерен за тяхната възраст.ЛОШОТО Е ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ИЗМИСЛИЛА МЕХАНИЗЪМ ЗА СЛУЖЕБНО ПОПЕЧИТЕЛСТВО.

Държава, в която правосъдието е лишена от съдържание и смисъл дума, нищо добро не я чака!

Е няма ли скапания банков клон камера? Измамникът на 80% е стар познайник на куките и ще го познаят... ако поискат.

Точно!!! АКО ПОИСКАТ!!

Вероятно става въпрос за хора с деменция. Те горките не знаят къде се намират и лесно могат да бъдат излъгани. Така че не се чудете как става.

Недейте обвинява възрастните хора, защото и вие един ден ще сте на техния хал. Хич не им е лесно. Не случайно атакуват точно тях. Бедна ви е фантазията колко са изпечени измамниците.

Имах един чичо с две висши образования, беше измамен, ужилен от мошеник пред банката. Жертвата на измамата обаче мисли : или да спечели поне мъничко или пък да не загуби скътаното за старини и се съгласява... Мошениците си играят ловко с психиката на възрастните хора и страховете им.

И такива глупаци гласуват! Затова сме на това дередже. Трябва да има закон за забрана- както за младежите под 18 години, така и за хора над 70г. да нямат право на глас в изборите!

+1!! съзнавам, че и аз някой ден ще стана на толкова години, но смятам за опасно да се дават права да гласуват на хора, които очевидно лесно стават жертва на измама. Какво остава за изборите и политиците, които обикновено лъжат по-нагло и от тези измамници.

Глупаков, Хаанс, най-големият проблем на теб, и другите ТИКВИ като теб, дето приозовават да се спре гласуването след определна възраст (гаче пенсионерите докараха тази нова генерация - "мутризация" на власт?!) е, че точно ТИ, глупако Ханс, един ден, като изкуфееш яко, ще искаш да имаш същите права и ще излезеш да се лензиш и гензиш на улицата, ако ти ги отнемат! Е тва ще е най-страшното за нас, младите, когато един ден, вие лумпените, които сега зовете пенсионерите да ги няма, станете пенсионери....жалллна ни майка тогава

Да, в една идеална система, трябва не само това да се направи. Неграмотни или дори хора без основно образование, безработни повече от 1 година или 6 месеца също не трябва да могат да гласуват. Но не е удобно на управляващите, защото така вероятноста в политическото пространство да се влеят умни и честни хора става голяма. И ще спре далаверата. Сега под предтекста на "демократичния принцип" удобно се измъкват мазните управници.

Със сигурност и теб умната са те мамили и ще те мамят още много дори и да си млада, но един ден и ти ще бъдеш на тяхното положение и тогава младите които в момента възпитаваш ще казват че си глупачка.

Да се забрани на хората над определена възраст да гласуват. С точно толкова адекватно мислене определят и бъдещето на децата и внуците си.

Абе айде бе. Защо не дойде някой на мен да ми каже, че еврото "ще влиза" утре или пък, че не знам си кой роднина е блъснал Майкъл Джексън?

Oт "Алцхаймер" и старческа деменция, драги ми Драганов, никой не е застрахован!

Е колко трябва да си глупав, за да повярваш на тази история. Как така от утре, айде дай 12 бона и аз утре ще ти донеса евро. Лелеле На кой свят живеят тия хора. Защо като тегли от банката не ги пита там служителите. Просто не мога да повярвам как е възможно, умът ми не го побира.

Ами и аз това се чудя. Как може да не се е сетила да се обади на децата си или да пита някой съсед? Направо: Дай парите - На ти ги.

ами от наша гледна точка живеят в соц миналото, но от тяхна гледна точка, живеят в обещаното комунистическо бъдеще на България.

Айде защо тогава само възрастни хора се хващат на такива малоумни номера?! Защото от едно време са свикнали да слушат и изпълняват без да мислят! Така са научени. Добре че онова време го няма...

Объркаха се вече хората. Трудно е да се справиш с ежедневните новини. От утре сме У Шенген, от утре се пускат магистралите, от утре вдигат пенсиите, от утре..... . А ние трябва да живеем днес.

Айде айде объркани са защото не са свикнали да мислят с главите си...

Господ бави, но не забравя...На някои им се случва случка с главата и на млади години, примери като теб много...Хората са расли в други, по-нормални в много отношения времена, и още не могат да свикнат със законите на джунглата.А и циганите, които са в основата на този паразитизъм въру добри, възрастни хора, са бъдещата аристокрация, към която сега изтичат данъците ти, а доста скоро ще им лъскаш и обувките, безчувствено, нравствено осакатено селянче...Просто си личите когато сте ходили в тоалетна на двора, сори...

Е, как няма да сме зле, като сме толкова прости?

А баба ми цял живот спестяваше пари от пенсията си, за да събере 600-700 лева за погребението й... не ми е много жал за тези пенсионери с 12 000 лева в банката

Стига с тази омраза към богатите :) Не знаеш от къде са тези пари...

така е, децата ходят гърбят се в чужбина и пращат пари на родителите си да живеят по-добре, а те вземат, че внесат парите в банка и пак мизерстват. Това нали докато не се появи някой измамник.

Аз не мога да разбера каква е тази деменция, която тресе възрастните хора. Защо не се обадят на децата си, а направо вадят пачките и ги дават на човек, който за пръв път виждат? Другото, много по-потресаващо е, че те се обаждат, но след като са предали парите.

Ами не е виновен който яде баницата дет се вика.

Ето отговора защо България е на това положение.Масово народа е глупав.Особено възрастните,които са половината от населението.Само абсолютен глупак може да се хване на такива измами вече,при положение,че от години се тръби по всички медии за тях и съм сигурен,че и самите измамени са чували.За това изобщо не ги съжалявам,а и както писа по надолу друг,откъде ги изкарват толкова пари,когато пенсиите са нищожни.

Да , наистина по цял ден гледат телевизия. Знаят уж всички новини и вечер, вместо да си видят внуците, започват да разправят: "Ти чу ли колко са вредни телефоните.... микровълновите и т.н.... Не яж това, не яж онова ...." А важните неща все не ги знаят!!!! Ядоснам се много когато прочета такава новина, защото възрастните хора не искат да си признаят, че вече не разбират от всичко. Да ме извинят тези, които не са такива и слушат децата си.

Така е. Те знаят, разбират, поучават, но като им кажеш истината се сърдят. От собствен опит знам, че се доверяват на всеки друг, но не и на децата си. В крайна сметка по-неразумно/да не кажа глупаво/ поведение от описаното в статията няма. Непрекъснато се говори и пише по телевизия, радио, вестници за измами и пак се хващат на тях. Няма логично обяснение. Толкова ли е трудно да попиташ някого - съсед, деца, дори и служител в банката, да се обадиш по телефона, дори да помислиш малко - парите като са в банката се правалутират от самата банка, не е нужно да се теглят - това вече са го преживели сегашните пенсионери при отпадането на германската марка например.

Тук трябва да се намесят син/дъщеря и да не позволяват такива пари да се държат при бабата/дядото. Няма да има измами ако наивните хора нямат достъп до пари.

така де.... парите на сигурто място! сина шерката внука ще ги инвестират! в казиното, кола трета кражба... воже и финансово-брокерска дейност... така загубени парите няма да носят прякора Балък! А то иначе най големите шарани са тези които плюят по бабата на този форум...

Поредното доказатолство до какво води гледането на турски сериали и въобще пенсионерски сериали. То бива оглупяване ама чак пък толкоз

Това е целта на всички сериали...

Прост народ -слаба държава! Така казваше баща ми!

И много е прав...

Само балъците са повече от китайците. 79 годишна жена с 12 000 лева, а младите нямат работа и за 120 лева.

Mи те тоз пунт го правят самите банки. Предлагат първо заеми в Евро въпреки, че са по-неизгодни. Ако не им се вържиш чак тогава ти предлагат в лева. И понеже това ги устройва Еврозоната се вижда през крив макарон!

объркал си темата...

а в бг толкова ли са оглупели старите хора та да се подлаят на тези лажи ? трябва много да си зле за да повярвах.както и на лажите за катастрофи с които сте известни там в бг. то ....само в бг не може да се оправите и трагнете в правилната посока.

Като не можеш да пишеш на български, не се мъчи. Дано да дожовееш 80 и да си по-умен от старите хора на тази възраст, макар че като гледам май и сега нямаш много акъл.

Офффф, толкова наивен народ има, че сигурно, ако им кажеш нападнаха ни марсианците, дайте пари за оръжие, и ще дадат.

Много точно казано!

Естествено, че повечето стари хора няма да се подлъжат,но в случая най-вероятно става дума не просто за стар човек, а за болен/ деменция и пр.../ .Може да се предполага, че се събира информация за такива хора и те се "подготвят" предварително за измамата... Това са престъпници готови на всичко за пари...,но "държавата' на се занимава с такива дреболии..."12 х. лева..."...виж ако става дума за милиони...,ами нали държавата си е тяхна, на милионерите...

Ей, тия възрастните ме убиват. От къде имат толкова пари, пък все реват, че им са малки пенсиите и се редят на опашки за помощи за отопление. Социално подпомагане трябва да прави проверка по банките за влогове и подобни.

Падне ли ми един такъв "банков служител" не мисля, че ще го издам на полицията. Просто ще му счупя пръстчетата, китчиците, ръчичките... да ми прости Господ!

бих направил същото, но без полицията, а и прошка от никого не бих искал.

Лапсус фаланги - НЕ МИСЛЯ, че ще... се занимавам с полицията

Не преувеличавай по форумите и не си мисли изобщо, че нещо можеш да им направиш! Много се лъжеш, ако си мислиш, че са самостоятелни шанаджии - всички са ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНИ БАНДЮГИ и в повечето случаи знаят кой има пари и на кого да се обадят!!! На мой далечен познат му се беше обадил някакъв да му "реди далавера", за която нашият да "вложи" 10000лв. След като разбрал, че това са мошеници, нашият си ги попсувал на воля по телефона. Заплахи имало и от двете страни. След няколко седмици обаче БМВ го засича на пътя за Плевен, свалят го от колата и с боксове го пребиват - пукнат череп с комоцио, кръвоизлив от панкреаса, беше 2 месеца в болница, първата седмица с опасност за живота... Явно този, който се обадил, е бил от тарторите на групата и е решил да не остави такива закани към него ненаказани. А иначе тези хора имат достъп практически до всичките ви лични данни. Така че съвета ми е като разпознаете подобни хора, просто затворете телефона и най-вече не им се заканвайте!!!

не мога да повярвам, че има толкова наивни хора

и толкова богати пенсионери :)

С извинение, ама да го д...т простите бабички. Човек трябва да има някакъв усет за самосъхранение, тия съвсем са изперкали.

Браво, трябва да се подкрепяте измамниците :) Много колегиално! Ако важеше закона на джунглата - щеше да си абсолютно прав, но тогава 10-тина ожилени щяха да съберат пари за една пушка и да отстрелят твоя колега :))) Както биволите не пропускат възможност да убият самотен лъв...

Би било чудесно, ако ставаше по този начин с пушката! Не мислиш ли?

А баба ти как ли ше се почувства, ако разбере какво е мнението ти за хората на нейната възраст? Или нямаш баба... това би обяснило грозното си отношение.

грозното ТИ ТИ ТИ отношение.

Коментари - Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото” | Днес.dir.bg

Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото”

МВР предупреждава, че в рамките на две седмици само в столичното Трето РУП са регистрирани три случая на измама по нов сценарий - „От утре влиза еврото”.

Обратно в новината

Коментари - Измамници измислиха нова схема - ”От утре влиза еврото” | Днес.dir.bg

Коментари

Голяма част от възрастните, а и от не толкова възрастните, живеят в един напълно различен свят. Ще интересно да се направи едно изследване от психолог на подобни хора, да се установи какво точно е ставало в мозъка им. А иначе, дори и млади хора стават най-редовно жертва на измами. Преди 4 години един на около 20 години си загуби парите в най-обикновена пирамида. Алчността и страха са най-силните фактори, които влияят на решението им.

Недоумявам как така някой звъни и НАРЕЖДА да си ПРЕДАДЕШ наличните пари, защото утре ще дойде еврото ? 1. нережда.... 2. да предадеш ! Соц Реализъм

Не мога да се отърва от усещането за мизерия, което лъха от тази статия! Мизерия 1 - Тази жена, за да спести толкова пари със сигурност не си е и помисляла да си купи нова полица или обувки. Тележизия - забрави(не 4е е голяма трагедия, ама...). Вероятно се е къпала веднъж в седмицата, за да не хар4и вода...една такава картинка имам в главата - мизерен, оскъден живот, за да държи пари под дюшека. Мизерия 2 - Това е страхотен пример за прословутата българска неинформираност...Както и да се старая да опиша слу4ая - малко ще са думите! Дане знаеш кога се сменя валутата ти!!! Мизерия 3 - Прословутата българска необразованост. Да се разделяме на сини и 4ервени, леви и десни е върхът на обществената ни активност и ли4ностно израстване. Определим ли/се като нещо такова - светът заспива и няма никаква нужда пове4е да се интересуваме от него и да се у4им, 4е има други неща на земята. Всъщност, ако си образован, ще си осведомен дори! Мизерия 4 - да се лежи на 4ужд гръб е мила сладка БГ 4ерта. Ама защо да ба4км, като мога да си взема, каквото ми потрябва без никакви усилия! - следват кражби! Мизерия 5- Да претаковам ближния си/по-слабия е дълг на всеки самоуважаващ се необразован, неосведомен БГ лентяй - следва театрото наре4ено БГ измамник(масово явление в нашето общество). Мизерия 6 - Бабата и да ги има и да няма пари - все тая. Тя ще продължава да си живее в малката 4исти4ка ко4инка, доволна, 4е има пари - непознаването на стойността на богатството е нещо много българско... Трябва да излизам и нямам време останалите мизерии, но все тая - ще имам възможност да си допиша под друга статия - такива са ежедневни в нашето интернет пространство. До скоро!

Много "мизерници" дори не могат да осъзнаят казаното от теб, кото е чиста истина , но неудобна за болшинството от "една от най интелигентните нации в света". Благодаря ти за мнението!

Прав е наблюдател- нека се опитат да измамят и мойта майка, която е на същите години. Опитвам се да разбера що за глупост е това, ако е вярно. Не са лев, два, а 12 хиляди. И колко други такива случаи има на измамени за хиляди. За каква беднотия тогава говорим. Мислите, че ония отгоре не знаят ли какви парици са кътали и кътат старците? Та затова няма увеличение на пенсии и пр. Говори се за хиляди, а не жълти стотинки. И вярно при тая беднотия как ги спестиха тия пари старците? Не че им търся сметка, но и така баламската да си ги дадеш...

Сус бре...не казвайте, че пенсионерите разполагат с такива суми (и то по банки), че сега като види тая новина вДянков и Б.Б. ще се амбицират и ще кажат: "ааа, пари имат те щом дават такива суми на измамници...значи не са толкоз зле българите! Още може...още може да ги доим и да им свалим още кожи! И още по-мизерно могат да живеят значи..." - ей това ще е посланието за управляващите, имаме пари, значи ще ни забатачват още, а ние само ревем, че живеем бедно...така ще видят нещата. Лошо... :D

туй бабе да не продава наркотици бе?

Е колко трябва да си тъп? Може би толкова, колкото и да си избереш да те управлява мутра?

Служителите в банковия клон са комбина с измамниците. Те са дали информацията. Полицията да провери всички служители в този клон. А бабето откъде има тези пари - сигурно от малката й пенсия

А полицията няма ли да извърши проверка на служителите в банковия клон, където нещастната баба е имал спестявания. Как измамника е разбрал точно това? Изтеглете си спестяванията в банките. Служителите са в комбина с престъпниците

Баба ми почина на 89г., бог да я прости. Не веднъж опитваха и при нея какви ли не схеми, но не успяха нито веднъж. Беше достатъчно разумна - питаше, разпитваше, обаждаше се по телефона до нас-внуците, до пощата/живееше на село, а там банки няма/, дори до кметството и не се поддаде на "убедителните" лъжци. Де да бяха повече такива като нея, измамниците щяха гладни да си умрат!

До 333 Вие знаете ли какво е да имате един ненаситен и лаком пенсионер в къщи, който само за пари говори, колко е малка пенсията ,нека да ги лъжат като нямат насищане.Може да те вкара в лудницата само от приказки за пари, ядене и оплакване къде го боли.

ееееееее, това пък вече е .............и после сме били в криза...........да- има криза в ония 16см- между двете уши..............все си мислех ,че не сме чак на опашката интелектуално..............а бяхме в челната тройка на света

Ами мога да ги поздравя само измамниците. Прочетох статията и извода е очеваден - сред пенсионерите има индивиди, които явно нямат и 5% от интелекта на най-тъпата крава у нас. Чудя им се на някои дъртаци, какво ги е правил предишният строи, каква е тази лоботомия, изобщо как им стига умствен багаж да стоя изправени?!

и после такива хора отиват да гласуват...................то за 2ст мозък не им е останал..........

забележете,че този род измама разчита на достъп до финансовите досиета в банките,защо не вземат от моята баба пари,разчитат на страха на възрастните хора и ги разучават добре преди да ги измамят,това е част от организираната престъпност в страната

що ревете като не са ваши парите . така и така бабичката нямаше да ги потроши за себе си. за нея е все едно дали ще са в банката , под дюшека или в ръцете на някой друг . сега поне ще са в обръщение и ще са в полза някому. бабата спокойно може да си мисли че са в банката . а от дименцията - вече май е забравила и какво е станало.

Ххахаха, от дименцията??? Н-мерно пространство ти е в главата на теб!

3 изкуфели софийски бабички за 2 седмици олекнали с прибрания наем- тия са само от реститутките , не ги жалете. а ти програмиста - ти от н-то пространство , и ти натам си тръгнал.

Круме, Крумеее нинак не е лесно да си глупав. Хайде възрасните имат "дименция" ама твойто си е чиста простотия.

Как може да има толкова тъпи, малоумни и изкофели старци?!!! Не се ли научиха шибаните пенсии все още? Колко пъти още трябва да ги измамят?!!! Да измамиш пенсия е по-лесно от дете! НАУЧЕТЕ СТАРЦИТЕ СИ ДА НЕ СЕ ВЪРЖАТ НА ИЗМАМИ С ПАРИ!!! Чак ме е ад на такива изветрели тупани как лесно ги премятат, нямат мозък за 5 пари, незнам дали някога изобщо са имали!!!

То бива простотия, но чак пък толкова. В България е пълно с ненормалници и хора без разум.

не съм съвсем по тази тема !но мисля вече че всички сме глупави,оглупели,тъпи иначе нямаше да търпим тези неща !гледам и слушам в предаването "на кафе " по Нова ТВ сбират от доста време 25000 лв ,ако е в евро се извинявам ,та ги събират вчера и от едни малки деца и то тези пари са за преносим кувиоз за недовоени деца! мисля че е срамно за всички ! от всичките си слезли които се показват там и други индивиди и от рекламите и от супер тоалетите си от които нямат нужда за една седмица ако наистина искаха да помагат щяха да съберат тези пари 25000 лв! а пък и министерство ,премиер ,имотни министри по 50 лв да бяха дали досега щяха 3 кувиоза да купят без да се правят на много загрижени!зная хак се пише кувиоз не улучих клавиатурата!!!

Имала - дала

По-интересния въпрос е откъде има такива пари бабата?

Има нещо неясно в цялата история. Как така без предварителна заявка са дали на бабата да изтегли 12000 лева, а на мен ми разрешават максимум 2000. Да не се окаже, че и банкови служители участват в схемата? И защо още няма адекватни закони против измамниците? Ако във валутно бюро я бяха излъгали с 20 стотинки щяха чудеса да направят и какви хули и статии щеше да има по всички вестници, ама нали са цигани, на тях всичко им е простено.

Със сигурност има и някакви банкови служители. Как иначе ще знаят кой има пари и на каква възраст е, не всички пенсионери имат по 12 бондака.

Уверявам те, че нищо няма да кърша, нито ще дам нещо, но те пък сигурно за това не ме й търсят.

Недейте така, бе хора! Ами че тези възрастни хора може би са били по-умни от много от сегашното поколение млади хора. Никой не иска да има деменции, да забравя или да не разсъждава трезво...

Всевъзможни измами на възрастни хора -всичко това е възможно защото няма строги наказания и защото не е създаден реален механизъм за защита на хора със силно увредени мисловни функции.Малко са възрастните хора на засегнати от склероза с бистър ум,които сами да могат да защитават интересите си.Почти е невъзможно на техните деца да поемат някаква форма на финансово попечителство без да се налага съд ,експертизи които старите хора най-често възприемат на нож.Този техен инат им струва твърде скъпо но ее характерен за тяхната възраст.ЛОШОТО Е ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ИЗМИСЛИЛА МЕХАНИЗЪМ ЗА СЛУЖЕБНО ПОПЕЧИТЕЛСТВО.

Държава, в която правосъдието е лишена от съдържание и смисъл дума, нищо добро не я чака!

Е няма ли скапания банков клон камера? Измамникът на 80% е стар познайник на куките и ще го познаят... ако поискат.

Точно!!! АКО ПОИСКАТ!!

Вероятно става въпрос за хора с деменция. Те горките не знаят къде се намират и лесно могат да бъдат излъгани. Така че не се чудете как става.

Недейте обвинява възрастните хора, защото и вие един ден ще сте на техния хал. Хич не им е лесно. Не случайно атакуват точно тях. Бедна ви е фантазията колко са изпечени измамниците.

Имах един чичо с две висши образования, беше измамен, ужилен от мошеник пред банката. Жертвата на измамата обаче мисли : или да спечели поне мъничко или пък да не загуби скътаното за старини и се съгласява... Мошениците си играят ловко с психиката на възрастните хора и страховете им.

И такива глупаци гласуват! Затова сме на това дередже. Трябва да има закон за забрана- както за младежите под 18 години, така и за хора над 70г. да нямат право на глас в изборите!

+1!! съзнавам, че и аз някой ден ще стана на толкова години, но смятам за опасно да се дават права да гласуват на хора, които очевидно лесно стават жертва на измама. Какво остава за изборите и политиците, които обикновено лъжат по-нагло и от тези измамници.

Глупаков, Хаанс, най-големият проблем на теб, и другите ТИКВИ като теб, дето приозовават да се спре гласуването след определна възраст (гаче пенсионерите докараха тази нова генерация - "мутризация" на власт?!) е, че точно ТИ, глупако Ханс, един ден, като изкуфееш яко, ще искаш да имаш същите права и ще излезеш да се лензиш и гензиш на улицата, ако ти ги отнемат! Е тва ще е най-страшното за нас, младите, когато един ден, вие лумпените, които сега зовете пенсионерите да ги няма, станете пенсионери....жалллна ни майка тогава

Да, в една идеална система, трябва не само това да се направи. Неграмотни или дори хора без основно образование, безработни повече от 1 година или 6 месеца също не трябва да могат да гласуват. Но не е удобно на управляващите, защото така вероятноста в политическото пространство да се влеят умни и честни хора става голяма. И ще спре далаверата. Сега под предтекста на "демократичния принцип" удобно се измъкват мазните управници.

Със сигурност и теб умната са те мамили и ще те мамят още много дори и да си млада, но един ден и ти ще бъдеш на тяхното положение и тогава младите които в момента възпитаваш ще казват че си глупачка.

Да се забрани на хората над определена възраст да гласуват. С точно толкова адекватно мислене определят и бъдещето на децата и внуците си.

Абе айде бе. Защо не дойде някой на мен да ми каже, че еврото "ще влиза" утре или пък, че не знам си кой роднина е блъснал Майкъл Джексън?

Oт "Алцхаймер" и старческа деменция, драги ми Драганов, никой не е застрахован!

Е колко трябва да си глупав, за да повярваш на тази история. Как така от утре, айде дай 12 бона и аз утре ще ти донеса евро. Лелеле На кой свят живеят тия хора. Защо като тегли от банката не ги пита там служителите. Просто не мога да повярвам как е възможно, умът ми не го побира.

Ами и аз това се чудя. Как може да не се е сетила да се обади на децата си или да пита някой съсед? Направо: Дай парите - На ти ги.

ами от наша гледна точка живеят в соц миналото, но от тяхна гледна точка, живеят в обещаното комунистическо бъдеще на България.

Айде защо тогава само възрастни хора се хващат на такива малоумни номера?! Защото от едно време са свикнали да слушат и изпълняват без да мислят! Така са научени. Добре че онова време го няма...

Объркаха се вече хората. Трудно е да се справиш с ежедневните новини. От утре сме У Шенген, от утре се пускат магистралите, от утре вдигат пенсиите, от утре..... . А ние трябва да живеем днес.

Айде айде объркани са защото не са свикнали да мислят с главите си...

Господ бави, но не забравя...На някои им се случва случка с главата и на млади години, примери като теб много...Хората са расли в други, по-нормални в много отношения времена, и още не могат да свикнат със законите на джунглата.А и циганите, които са в основата на този паразитизъм въру добри, възрастни хора, са бъдещата аристокрация, към която сега изтичат данъците ти, а доста скоро ще им лъскаш и обувките, безчувствено, нравствено осакатено селянче...Просто си личите когато сте ходили в тоалетна на двора, сори...

Е, как няма да сме зле, като сме толкова прости?

А баба ми цял живот спестяваше пари от пенсията си, за да събере 600-700 лева за погребението й... не ми е много жал за тези пенсионери с 12 000 лева в банката

Стига с тази омраза към богатите :) Не знаеш от къде са тези пари...

така е, децата ходят гърбят се в чужбина и пращат пари на родителите си да живеят по-добре, а те вземат, че внесат парите в банка и пак мизерстват. Това нали докато не се появи някой измамник.

Аз не мога да разбера каква е тази деменция, която тресе възрастните хора. Защо не се обадят на децата си, а направо вадят пачките и ги дават на човек, който за пръв път виждат? Другото, много по-потресаващо е, че те се обаждат, но след като са предали парите.

Ами не е виновен който яде баницата дет се вика.

Ето отговора защо България е на това положение.Масово народа е глупав.Особено възрастните,които са половината от населението.Само абсолютен глупак може да се хване на такива измами вече,при положение,че от години се тръби по всички медии за тях и съм сигурен,че и самите измамени са чували.За това изобщо не ги съжалявам,а и както писа по надолу друг,откъде ги изкарват толкова пари,когато пенсиите са нищожни.

Да , наистина по цял ден гледат телевизия. Знаят уж всички новини и вечер, вместо да си видят внуците, започват да разправят: "Ти чу ли колко са вредни телефоните.... микровълновите и т.н.... Не яж това, не яж онова ...." А важните неща все не ги знаят!!!! Ядоснам се много когато прочета такава новина, защото възрастните хора не искат да си признаят, че вече не разбират от всичко. Да ме извинят тези, които не са такива и слушат децата си.

Така е. Те знаят, разбират, поучават, но като им кажеш истината се сърдят. От собствен опит знам, че се доверяват на всеки друг, но не и на децата си. В крайна сметка по-неразумно/да не кажа глупаво/ поведение от описаното в статията няма. Непрекъснато се говори и пише по телевизия, радио, вестници за измами и пак се хващат на тях. Няма логично обяснение. Толкова ли е трудно да попиташ някого - съсед, деца, дори и служител в банката, да се обадиш по телефона, дори да помислиш малко - парите като са в банката се правалутират от самата банка, не е нужно да се теглят - това вече са го преживели сегашните пенсионери при отпадането на германската марка например.

Тук трябва да се намесят син/дъщеря и да не позволяват такива пари да се държат при бабата/дядото. Няма да има измами ако наивните хора нямат достъп до пари.

така де.... парите на сигурто място! сина шерката внука ще ги инвестират! в казиното, кола трета кражба... воже и финансово-брокерска дейност... така загубени парите няма да носят прякора Балък! А то иначе най големите шарани са тези които плюят по бабата на този форум...

Поредното доказатолство до какво води гледането на турски сериали и въобще пенсионерски сериали. То бива оглупяване ама чак пък толкоз

Това е целта на всички сериали...

Прост народ -слаба държава! Така казваше баща ми!

И много е прав...

Само балъците са повече от китайците. 79 годишна жена с 12 000 лева, а младите нямат работа и за 120 лева.

Mи те тоз пунт го правят самите банки. Предлагат първо заеми в Евро въпреки, че са по-неизгодни. Ако не им се вържиш чак тогава ти предлагат в лева. И понеже това ги устройва Еврозоната се вижда през крив макарон!

объркал си темата...

а в бг толкова ли са оглупели старите хора та да се подлаят на тези лажи ? трябва много да си зле за да повярвах.както и на лажите за катастрофи с които сте известни там в бг. то ....само в бг не може да се оправите и трагнете в правилната посока.

Като не можеш да пишеш на български, не се мъчи. Дано да дожовееш 80 и да си по-умен от старите хора на тази възраст, макар че като гледам май и сега нямаш много акъл.

Офффф, толкова наивен народ има, че сигурно, ако им кажеш нападнаха ни марсианците, дайте пари за оръжие, и ще дадат.

Много точно казано!

Естествено, че повечето стари хора няма да се подлъжат,но в случая най-вероятно става дума не просто за стар човек, а за болен/ деменция и пр.../ .Може да се предполага, че се събира информация за такива хора и те се "подготвят" предварително за измамата... Това са престъпници готови на всичко за пари...,но "държавата' на се занимава с такива дреболии..."12 х. лева..."...виж ако става дума за милиони...,ами нали държавата си е тяхна, на милионерите...

Ей, тия възрастните ме убиват. От къде имат толкова пари, пък все реват, че им са малки пенсиите и се редят на опашки за помощи за отопление. Социално подпомагане трябва да прави проверка по банките за влогове и подобни.

Падне ли ми един такъв "банков служител" не мисля, че ще го издам на полицията. Просто ще му счупя пръстчетата, китчиците, ръчичките... да ми прости Господ!

бих направил същото, но без полицията, а и прошка от никого не бих искал.

Лапсус фаланги - НЕ МИСЛЯ, че ще... се занимавам с полицията

Не преувеличавай по форумите и не си мисли изобщо, че нещо можеш да им направиш! Много се лъжеш, ако си мислиш, че са самостоятелни шанаджии - всички са ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНИ БАНДЮГИ и в повечето случаи знаят кой има пари и на кого да се обадят!!! На мой далечен познат му се беше обадил някакъв да му "реди далавера", за която нашият да "вложи" 10000лв. След като разбрал, че това са мошеници, нашият си ги попсувал на воля по телефона. Заплахи имало и от двете страни. След няколко седмици обаче БМВ го засича на пътя за Плевен, свалят го от колата и с боксове го пребиват - пукнат череп с комоцио, кръвоизлив от панкреаса, беше 2 месеца в болница, първата седмица с опасност за живота... Явно този, който се обадил, е бил от тарторите на групата и е решил да не остави такива закани към него ненаказани. А иначе тези хора имат достъп практически до всичките ви лични данни. Така че съвета ми е като разпознаете подобни хора, просто затворете телефона и най-вече не им се заканвайте!!!

не мога да повярвам, че има толкова наивни хора

и толкова богати пенсионери :)

С извинение, ама да го д...т простите бабички. Човек трябва да има някакъв усет за самосъхранение, тия съвсем са изперкали.

Браво, трябва да се подкрепяте измамниците :) Много колегиално! Ако важеше закона на джунглата - щеше да си абсолютно прав, но тогава 10-тина ожилени щяха да съберат пари за една пушка и да отстрелят твоя колега :))) Както биволите не пропускат възможност да убият самотен лъв...

Би било чудесно, ако ставаше по този начин с пушката! Не мислиш ли?

А баба ти как ли ше се почувства, ако разбере какво е мнението ти за хората на нейната възраст? Или нямаш баба... това би обяснило грозното си отношение.

грозното ТИ ТИ ТИ отношение.