Бой до смърт в лагер за интернет зависими

Младеж беше убит в китайски лагер за страдащи от интернет зависимост. Надзиратели пребили до смърт 16-годишния Денг Сеншан, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на китайския вестник Global Times.

Обратно в новината

Коментари - Бой до смърт в лагер за интернет зависими | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв Тоталитаризъм? На това му се вика Свобода на печата, щом са публикували историята с такива пикантни подробности в китайския вестник Global Times... Доста лошо са преписвали репортерите ot Уол Стрийт Джърнъл. Не мислиш ли? Не прилича на некролог. Апропо Лагер може да се нарече всяка психоклиника и всеки затвор, но не! Само при Соца има лагери. Да бе! То от много пропаганда и права и свободи, видяхте до къде я докарахме... Много весела история, не отричам, но след като се посмяхме, нали не мислите сериозно, че китайските хакери са по- малко от всички останали на куб и х4? Който не вярва, нека да се заяде с тях на английски или на мандарин и да си пази щайгата made in china. :)

Абе щом за теб съм малък ти сигурно си много дърт(а) :))) Ама както и да е. Достатъчно голям съм за да си спомня какво е комунизъм и какво е да ти промиват мозъка с кви ли не простотии и да те бият тъпи комунистически ченгета (дано да са им малки пенсиите сега):))) само защото носиш дънки например. Тва в Китай е абсолютна глупост, и има за цел да мачка хората още от деца за да угаси желанието им да живеят свободно. Няма такова нещо като нет зависимост. По тая логика можеш да станеш зависим към радио и телевизия например...абе глупости няма такава болест!

1. Internet zavisimost ima, i lestno se dokazva. 2. Kitaj otdavna ne komunisticheski, ne dejte tuk kato ppapagali da povtarijate edno i syshto. 3. Bylgaria mnogo ponazad ot kitaj po kultura, zaradi velikata im istoria. 4. Kitajski syvremeni ucheni napraviha za sveta mnogo poveche ot bykgarite, pone zashtoto sa v mnogo poveche i sa v mnogo pyty poskromni ot nas. 5. V nijakoi shkoli v Anglia veche kitajski e zadyljitelen vtori ezik. Taka che vmesto da bylvate gluposty, sednete da uchite ieroglifi, ili moderen kitajski. Moje i biznes da zapochnete v kitaj, kakto go pravi evropa.

Няма да спрете прогреса нито със заплахи нито с насилие! Тези лечебници ако изобщо трябва да ги има не са в правилна насока.Компютризация има на работното място; у дома ;а за децата и в училище. Разбира се с нищо не бива да се прекалява!Същото важи и за компютъра. Но правете разлики нали сте цивилизовани хора ?!Как не разбирате, че такава зависимост се получава главно към компютърни игри. Обърнете внимание на тази тенденция!И на друго, че и ротативките водят до подобна зависимост без да са компютри свързани с Интернет .Тази зависимостта е тясно свързано с хазартната зависимост. Съвсем друг тип пристрастяване което не произтича от желание да си добре информиран ;да работиш в офиса или да комуникираш с приятели. Зависимите са предимно млади момчета 17-27г но тяхната зависимост не е свързана със самият компютър а с играта.Ако им напълниш компютъра с научна информация ,математически теореми и художествени произведения дали ще задържиш вниманието им и 10минути?!Според мен 100 % НЕ те се увличат в игри и ако няма такива ще им е скучно да разглеждат повече от 5минути. Ние пренасяме всички сфери от живота във виртуалното пространство! И няма как да се пренесът само положителните неща принасят се и негативите на обществото. Хазарт ,игри които увличат предимно момчетата.Разбира се на тях им вреди но да пренасят проблема от болната на здравата глава е грешен способ.Хайде заради тях да набедим техниката и да пренебрегнем възможностите които дава Интернет.Които подържат такива грешна идея нека си стоят на информационно затъмнение може и да хванете направо гората:) там ще им е тихо и спокойно!Но и там няма сигурно! ...така е в живота ,защо очаквате по Интернет да е различно ?!Разберете всичко се пренася 1:1 от виртуалното към реалното пространство. Няма как живота да е престъпен а в Интернет да е като в рая. Това са същите жители на планетата не са някави паднали от Марс.Пренася се също и борбата с негативните явления.Първобитна грешка е да се каже ,че като цяло компютъра е лоша машина предизвикваща пристрастяване. Толкова първобитно колкото да се каже ,че крушката която ни свети вечер води до престрастяване към покер на приятели които се събират да играят на нейното осветление. Каквито са хората това ще им се иска да правят!Все едно къде и как.

браво на Китай за лагерите. Много адекватна мярка срещу съвременния буржоазен западен упадък. За това Китай се развива икономически , докато западните държави са в криза.

Това е единственият 100 % процента сигурен начин за отказване от зависимости-6 години в концлагер. Престоят се заплаща от родителите, не от държавата. Така, че внимавайте с кесенето по форумите!

tova e to niska kultura, orazovanie i intelekt - s edna duma ovtze; koga li chovechestvoto shte nadjivee toia etap na ovchoto suznanie

Ебати и недозрялата нация! Абсолютна диващина и средновековие

Зависимостта си е много реална и опасна. В азия редовно умират пред компютрите от седмичен маратон без ядене, спане и т.н. Там в азия производителите на игри ги ограничават да можеш да играеш максимум по 2-3 часа на ден има закони. А пък в европа и сащ да не се чудите защо някое 16-18 годишно зомби играло нон-стоп кънтър страйк застрелва 16 ученика и си мисли, че те ще се преродят на ново след като свърши нивото :)

За твое съжаление историята я има публикувана и в китайския вестник Global Times... Типична история за тоталитарните комунистически общества по които толкова припадаш. Ах, летете ескадрони...

Такава зависимост има и е много страшна. Момчетата се затварят в къщи, не могат да свалят мацки, не живеят нормално - като мъже и лудват! Отслабват физически и това още повече задълбочава проблема! Погледнет децата около вас с компютри колко са изнервени и слабички...Всеки ше си каже, аз не съм такъв и ще продължи, но така сам си копае гроба...в Китай нещата са много по напреднали и това няма нищо общо с комунизма...там е вече капитализъм...Що се отнася до момичетата, я погледнете колко от тях мечтаят да станат майки? - всяка иска да се ожени за богат мъж и да си живурка! А когато богатият почне да я бъхти, тя се развежда...докога така?

ееми, така ще е като прегърнаха капитализма

и не сме ги били изнесли, а са ни ги върнали, че са развалени.

v kitai gospodstva cenzura i tova 4e tazi novina e napusnala predelite na lagera i stranata e stranno. Moje bi celqt drugo taq julta napast???

НЕНОРМАЛНИЦИ!!!!!!!! ПСИХОПАТИТЕ-САДИСТ ВИНАГИ УСПЯВАТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТ, ТА ДА СИ ДОСТАВЯТ УДОВОЛСТВИЕ БЕЗНАКАЗАНО......(КА ПРЕБИВАТ И ИЗНАСИЛВАТ).......СЕ НЕКА ТЯХ ДА НАКАЖАТ СЪС СМЪРТ- ТАКА Е РЕДНО!!!!!!

Язък за момчето..

Не лошо да се прегледаш при психиатър, малкия. Имаш признаци на нет-зависимост и психо отклонения, щом подскачаш така неадакватно! И не е простотия, а твърде сериозно и опасно.

И аз съм на твоето мнение.

Още 6 милиарда да убият така, и ще се реши проблема със световния глад. :)

Дедо Шльоцо самоГледа не знае, че ако са решили че искат да му видят белите гащи на кафяви петна, няма как да остане не вредим. И докато държи изтормозената си мишка в изтощената си от кликане ръка, хората отново ще се убедят колко много мъка има по тези олющени панелки, така също ще стане ясно и колко много нелицензиран софтуер и прочие нелегални неща има в бърлогата си дедото:))) Явно целта на барикадирането е с цел изолация и оцеляване. Като един стар охлюв последния от малкото оцелели след пожара на виолетовите гербери. Останал сам, жив, приплъзгвайки от форум на форум, той усеща че е жив и че живота му има смисал. След 4 години влачене, гълтане на домашен прах и електронна жлъчна-пепел. Той отново ще се самоотлъчи и ще потъне в забвение... Добре е, че има Интернет и в твойта квартира, нали така дедо Шльоцо:)))

Едно запазено място в лагера за Дедао Йоцун Заслепин!

Не е лошо да напишете какво значи 7 000 юана , ако ст йурналисти де .

В Китай всичко е възможно, не е истан какви неща се случват е и погазват елементарни човешки права

Тези зависими са сигурно политическите затворници, които са ползвали Интернет да четат и разпространяват забранена от китайските диктатори информация. Китай е затвор !

Показали са му нагледно какво става, ако пак се доближи до компа да играе: Street Fighte хахах

Уол Стрийт Джърнъл? Той не фалирА ли тоя вестник? Що не си гледат работата, че провалиха света провалиха!...

Тия да не са играли каратеката на живо :)

много от пишещите тук трябва да се пратят на такъв лагер, както и на ограмотяване...

ясно ли ви е сега, защо са толкова ефтини китайските стоки - произведени от работници, плащащи си да бачкат.

Нинджил му е епиците,затова е станало.Ползвайте мастър лут :)))

Трябва подобни лагери да се създадат за БИБЛИОТЕЧНИТЕ РАБОТНИЦИ в провинцията!!! МЪРЗЕЛИВИ /на квадрат/ до ДУПКААА. Какви са НЕРЕДНОСТИТЕ и АБСУРДИТЕ в тези СВЪРТАЛИЩА за СИНЕКУРНИ:1. Доставената НОВА и интересна СПРАВОЧНА литература се крие по складовете и хранилищата - за сметка на поизтупаната от прахта литература от преди осемдесетте/масова практика/; изключително РАЗДУТ щат, който прекарва работния си ден непрекъснато в пиене на кафета, пушене на цигари и одумване на своите читатели / ако се появят такива/ - било пенсионери или средношколски зубъри. Компютрите са заети от библиотечни служители, на които е вменено ЦЕЛОДНЕВНОТО щъкане на БИЛОТ и др. подобни игри в РАБОТНО време - за сметка на некомпетентното и НАСИЛА обслужване на своите клиенти. Т. ч ИНТЕРНЕТ е ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА АЛТЕРНАТИВА на морално и всячески ОТЖИВЕЛИ библиотеки, населени с горепосочените ТУНЕЯДЦИ! В интернет НЯМА Наближава краят на работното време, читатели! Няма ги слобните бабички или снобливите ПИКЛИ, наричащи себе си библиотекарки. Никакви зависимости! Просто народът е предпочел другият начн - да сърфира, чете, комуниккира:), без да дразни с присъствието си :)))

Китай - страната на насилието. Роби са те и роби ще си останат. Все ще има някой или импераор или партия, да ги бие като роби и да ги избива като кучета. Интернета може да свърже китайците със западния свят. И когато партията усети, че някой по буден младеж чете сайтове за свобода и демокрация убеждава родителите, че е зависим. Че западните сайтове са го направили зависим от интернет и единственото лечение са тези лагери. Родителите естествено не могат да кажат НЕ на партията и пращат младежа в лагера. От там нататък младежат го унищожават психически и физически. В България тоя филм сме го гледали, но им казвахме политически, а не лагери за зависимост от интернет.

Дедко, кажи къде е черупката да дойдем да и зазидаме отвора и да и резнем нета.

Излекували са го по сталински.

Не се учудвайте за тия лагери. Китайците не са Българи. Те си имат свое, малко по странно виждане за живота.

китай е страна с древна култура, но няма спасение от комунизма. комунистите ебават майката на всичко.

Предлагам да направят лагери и за работохолици.

Господи Боже...Това и Оруел не би могъл да го измисли...

Абе, тея работи наистина ли ги вярвате. Едно време що простотии пишеха за България... не е истина.

Аз затуй съм се барисадирал , само да посмее някой измислен чиновник да дойде с ченгел, за да ме измъкне като охльов от черупката, дето толкоз време я градих, за да се изолирам от тоя свят на ГЕРБери и злобни седесари. Интернет е моята крепост и де я давам никому!

Ще им нинджосва той луута от VOA25 а... :)

ne e lesno da si komunist

Всичко това би могло да изглежда като холивудски сценарий за филм ,лазеш по нервите на зрителите ,ако не се случваше в днешен Китай.На мен като човек запознат с това какво е соц. без маска и демагогия изглежда като новост само това ,че родителите заплащат за да изтезават децата им.У нас тези работи навремето бяха безплатни.Китай обаче активно въвежда пазарната икономика (техен си червен капитализъм -боята е същата но не е точно като нашия)и дори когато се изпълняват смъртни присъди(за какво ли не) ,роднините заплащат за тази процедура.Интерн е голяма заплаха за управляващите и те се стремят с всички средства да го ограничават -виртуалните прерии създават волни духове които още повече не понасят оковите а и никаква демагогия не минава когато човек може да види света от близо и да разкаже на другите за своя свят и държава.Не се учудвам ,че родителите може и да съдействат децата им да се лекуват.Нали те самите са израсли с промито съзнание и деформиран интелект.

Бъдещият световен лидер и идеала на някои...

АААААААА!!! Няма другаде такава простотия! Кво е тва нещо интернет зависимост????? И даже да си пратиш детето да го лекуват от това???? Тия китайците са тъпи, тъпи та чак са вдлъбнати.

Абее, чудех се язее ... кво имат в предвид като каат, че И-нета е опасно пространство, ама ча са са ми светна!Там напрао си си мре, бре...