Коментари - В деня за протест вдигнаха цените на горивата | Днес.dir.bg

В деня за протест вдигнаха цените на горивата

В деня за нови протести срещу високите цени на горивата най-голямата рафинерия в България - "Лукойл Нефтохим", увеличи тази сутрин в 7 ч. цените на едро на бензините и пропан-бутана.

Обратно в новината

Коментари - В деня за протест вдигнаха цените на горивата | Днес.dir.bg

Коментари

Ама накрая трябва да излезнат хората и да подпалят една бензиностанция както казва един приятел и да видиш как ще ни обърнат внимание тия от правителството и от Лукойл, иначе няма ефект никакъв.

Всеки иска да му е евтино. И бензина, и колите, и ако може даже да са без пари. И симпатизантите ан БСП изпитват носталгия по Соца. Където бензинът беше по 25 ст, но с купони, а една скапана "лада" струваше над 8 хил лв (при 155 лв заплата) и трябвашер да чакаш 15 години да си я купиш. И някакви полуграмотни партийни секретари да ми казват как да се разпореждам с парите си. Мерси!Всъщност българинът винаги е искал да работи като африканец, а да живее като шейх в Саудитска Арабия. Е, няма как да стане. Цените на горивата в България са светованите цени. Ето, в Русия ги заковаха ан 1 долар за литър и вече има недостиг на горива. Като преди 25 години у нас. Смехория! Най големият производител на нефт не може да подсигури бензин за вътрешния си пазар. Е, ако това е целта на протеста на младежкото БСП - Мерси. Аз акъл от Кремъл не ща.

Всички сте в София и си карате бракмите, ама иначе земята ни хранела, а? Така е да, ама не ви виждам да я облагородявате на село! Тук общо взето пишат две групи хора, едните са с по-високи доходи, а другите с по-ниски, и като по правило тези с по-високите се опитват да дават съвети на тези с по-ниските. Сит на гладен не вярва! Къде бяхте днес на протеста?

и ако и това не е жив ташак на б.б и балката златев здраве му какжи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Валентин Златев - син на Васил Златев - безкрайни години кмет на татовото село Правец. Купил без пари Кремиковци, източил го и го проб,утал нататък. Как така става, че тази фамилия владее и държи монопола на горивата в България? Може би случайно, а може би не. Вижте им замъка -крепост в Правец, където пиле преминава с оглеждане, а ако снимаш може би и стрелят. Верни слуги на партията и на руската нефтена мафия. Какво се чудим на най скъпият дизел в Европа.

Драгими управряващи аз помня през лошия социализъм бензинът беше 18 ст. А сега през добрия фашизъм бензинът е 2.41 лева. Е какво ще кажете.

Ами те го казаха: през "гадния" соц с една заплата си купувал над 310л бензин,а днес,при "прекрасната "демокрация"--под 100литра.Е, уважаеми глупаци-демократи, как мислите кога е било по-добре?И за да не бъда упрекнат в субективизъм искам да заявя,че никога никой от нашата фамилия не е бил член на БКП,даже с това ОФ съм имал доста прецаквания за дв-нието ми нагоре...въпреки това факта си е факт.Живота беше приказка в сравнение със сега.

Да, приказка беше - в Северна Корея още я разказват... Тогава нямаше интернет, но сега пишеш глупости през него, нямаше и много други неща, които сега ползваш! Като ще е да е - ще ти направим бензина 18 ст, но ще ти върнем всичко от Соца - трабанта, мраза, вестник Правда, алтай, Стюардеса, марципан, 1 вид кафе кубинско, никакви пътувания навън, 2 канала по телевизията, никакви молове, магазини, западни стоки - всичко Соц!

и с тези 310 литра какво правиш? като нямаш кола? щото едно време за апартамент и кола се чакаше 10+ години.

В БГ още ли дизелът е по-скъп от бензина?

ДОЛУ МУТРОМИЛИЦИОНЕРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГРОБ . КЪДЕ СТЕ , ВЕ ШАМШАЛИИИИИИ . ЩЕ ВИ СМАЖЕМ . ДОЛУ ГЕРБ .

КОИ СТЕ ВИ "ВЕ", ЧЕ ВИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ, ВАС ИСТОРИЯТА ОТДАВНА ВИ БИ ШУТА !!!

Повтарям,че не е редно в България да има по-ефтин бензин от ЕС!Това ще е продажба на национален продукт без пари!Границите са отворени и всеки транзитиращ или турист ще купува по-ефтино-така всички ние губим!Вижте и гърците как влизат и зареждат в България!Истината е да стачкуваме за увеличение на заплати и пенсии!Пари има и те идват от приходи от ДДС и акциз от по-високите цени-бюджетът се пълни здраво!

Какво увеличение на заплати, брат? Ако увеличат заплатите, с какво ще канят чуждите инвеститори? Хората в страната са без работа, никой няма да откаже 300-500 лв. на месец, ако някой отвори фабрика? Те няма да стигат за достоен живот като на европеец, но държавата ще е доволна, че е създала заетост и че прибира данъци. Никоя партия в НС няма да допусне такова нещо, като вдигане на заплати.

и кой ще вдигне заплатите? държавата не може да направи подобно нещо предвид, че сравнително малко хора работят в държавни фирми/учреждения.

Искам да съм политик,ама само в БГ.Тука най-лесно е това занимание,народа страхлив,псува си тихичко,упоява се с простотия,пък аз необезпокояван,освен от други такива като мен авери,си правя поредното милиардче.Това пък ако е народ,а не мърша,то не знам какво друго е...рехав протест,никой не го забелязва и най-арогантно си го гази,пък той си трае.И вместо всички да спрат да купуват скъпия им бензин и да тръгнат пеш-топло е,малко спорт...вие пак ще продължите да им пълните гушите на тази престъпна клика,която тъне в нечуван лукс,пък вие бъхтите...вижте как протестираха съседите ни,вземете пример от "простите"гърци,както често ги наричате...то се вижда кой е простият...

Айде да се погордеем,че сме българи,пардон ...мърша.Къде сте се свряли псевдопатриоти,дето се обиждате от истините в очите,казани от чуждите посланици...вижте си мършата,газят я като сваляк,никой не ви и забелява,пък вие си се гордейте,как не се събудихте от този делириум,в който сте от десетилетия...

ами просто Златев знае, че на тази територия Бугарско само овце живеят предимно и не му пука дали тези овце блеят или мрат

Е, това е вече гавра с хората. Можеха да изчакат поне 1 ден! Пак искат да ни покажат, че от нас нищо не зависи.

link

САЩ - галон бензин $2.74 Курс на долара: 1,32 лв. Сиреч галона струва: 3, 61 лв. Обърнато в наши си мерки( 1 галон = 3,78 литра. ) 1 литър = 0,95 лв.

Малко са ти стари данните - галонът вече минава 4 долара... Но истината е, че е по-евтин, няма спор.

пич влез в сайта на европейската комисия, и там всяка седмица се публикува бюлетин с цените на горивата в ЕС. виж ги какви са и тогава сравявай със САЩ

пардон галона е към 4$ ... и никъде няма да влизам ... просто искам всички американци на велосипеди :)

Та затова ми е думата, съотношението на "замразени" заплати и пенсии и разтящи цени и косвени данъци.

В Молдова крайната цена на най-скъпият бензин е 1.34 в наши лева.А повечето бензиностанции внасят бензин от Лукойл България.Изводите оставям на Вас.

Говори за перфидната безпардонност о страшното овълчване на уя лите се влъхви, нещо като подигравката с даскалите на стачката им с онази прословута реплика за вдигане и разваляне на седянката. То и кога ли някой се е съобразявал с народа си, та сега ли? Важно е доенето и "млеконадоя".

Ама как хубаво им го каза на домакините си хървати вчера: "НИЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕМ ДОБРЕ!" Обаче аз изпадам в недуомение, че аз съм едно жалко изключение от това "НИЕ". Защо ще ме лъжеш, че ми е добре и че всичко ми е наред?!!!

Цените са такива каквито са навсякъде по Европа. Лошото е, че заплатите ни са мизерни и оттам идва всичко. Стачки за заплати това е истината.

така е напълно съм съгласен с теб всеки които може да чете числа да види на европеийската комисия енергииниа бюлетин с цени в ЕС link

До болка си прав...

целия балгарски народ трябва да се надигнеме като го прават дръгите даряви *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Протест срещу ниските заплати,това му е майката,а не с колите по кръстовищата,задръстване,харчене бензин,НЕРВИ и обиди.Скъпо било,ами спрете колите,па да видим,карайте само в краен случай.Ама българина е КАБАДАЛИЯ,на гол тумбак чифте пищови!

и как точно ще се вдигнат заплатите? и с колко? или това не е твоя грижа?? щото социализъма вдига заплатите като взима заеми залагайки на "светлото бъдеще". ама бъдещето пред България не е светло - не и според банкерите дето отпускат заеми. очевидно някои хора все още живеят в някаква соц. реалност, дето всеки проблем бива преодоляван с партийно решение от най-високо място.

Абе деца - искайте намаляване на простотията, Бай Ганювщината, чалгата и мързела - демек започнете от вас! Другото само ще дойде - ама къде акъл да се мисли надълбоко! Я, ако ви намалят бензина на 20 стотинки какъв кеф - ще сме най-ербап и ще одим до кенефу с бракмата! Нещата които са безплатни най-малко ги пазите и цените - като Природата, въздуха и водата! Скъпо и прескъпо трябва да е - иначе хората прахосват всичко за нула време!

РЕСПЕКТ!!!

Не говори все едно си господ, че е смешно!

Ти пък откъде се появи?! Я обратно пак в дупката!

Свиквайте - опоскахме Земята, няма вечно да ходите на кафе с бракмите си! Явно си въобразявате, че като е 21 век и някакви измислени стандарти ви се полагат! Само майката Природа решава - като се изкашля Земята и нашите "стандарти" стават на руини, а гордия и разглезен човек става жалко и уплашено животинче!

Ти май не вдяваш нищичко а? Не става въпрос само за превоза. Нали като се вдигнат горивата всичко се вдига! Или ще почнеш да гледаш домати на терасата и прасе в хола?

Абе и ти не вдяваш - защото оценяваш всичко с пари! Важни са ресурсите, не парите - ако съсипем Пиродата и нищо не расте, храните не струват за какво ти е евтин бензин и милиони долари! Не бензина ни храни, а Земята!

Голяма гавра с българския потребител. Но защо да се учудва човек, предвид позитивните новини от Хърватия и с оглед на високия стандар на живот в България - явно цените са ниски.

Ако всички спрем да полваме гориво за известно време, цените ще паднат. Обаче тези от протеста ме съмнява да се качат на колелета.

Ей, много глупав народ - вместо да изгони с камъни некадърните, малоумни управляващи, които му обещават единствено намаляване на доходите (които и без това са в ПЪТИ) по-ниски от средните за Европа), те тръгнали да се борят с цените на бензина...не цената на бензина е висока, а заплатите ви са просешки...

С такива мижави протести едва ли и гаргите ще се уплашат,най много да ви се нацвъкат на главите...

здраваъ .искам да ви каже няколко думи , за намаленя на горивата в бг .нужно ви нови договри с египет за внасясне на горивата .тук има три веда бензис -освин преродин газ -вачя послдник в ег зная това мнофго добре .нужин контацт за бг .

Понеже явно доста от драскащите тук традиционно приписват вината за високите цени на горивата на "лошите руснаци"- защо "добрите НЕ-руснаци" от Шел, ОМВ, Ромпетрол и т.н. не продават бензина си по-евтино, а го продават на същите, че и по-високи цени...? Даже напротив, повечето от "добрите неруснаци/немонополисти" не се съобжразиха с временното замразяване, а си продаваха на високите цени цял месец? Нали са големи пичове и много ни обичат нас българите, за разлика от "лошите руснаци"? Всички други разпространители на горива си имат свои рафинерии и изобщо не са длъжни да купуват от Лукойл Бургас . И ако не е хубаво да има само една рафинерия в България - ами нека някой да построи втора, че и трета - защо няма опашка от "добри" чужди или български инвеститори, които да ни спасят от "злия" руски монополист, като построят още 2-3 рафинерийки??? И защо няма протести пред американското посолство например, след като основната причина за поскъпването на горивата и другите суровини в световен мащаб е основно резултат от "евтините" долари, които Федералния Резерв на САЩ предоставя на големите спекулативни играчи (банки и хедж фондове), с които те "надуват" цените на всички суровини? А в Лукойл работят само българи (хиляди), а Лукойл е най-големия вносител в бюджета на България и най-големия данъкоплатец...

Да не би да смяташ че горивата по "онизи"бензиностанции си го карат от чужбина!? Голяма грешка. Те го купуват от Нефтохим, т.е от Лукойл и ме слагат само техни фирмени добавки. В това можеш да ми вярваш на 100%. Не руснаците са "лошите"а лоши са условията по договорите с нашите с нашите умници.

Да те светна да се не чудиш. Всички изброени и неизброени от теб други доставчици зареждат от най-близката рафинерия, само добавките им (химията) към горивата са различни, то е като при спортисти на олимпиада, всички гризкат в един комплекс, но допингите им са различни. Етапи от развитието. А за цените на пазара всичко е игра на големите! Казах Хау!

сега ще отглеждате повече картофи и ще имате пари за гориво споко

не става така :( Няма как да се покажеш по телевизора при такъв протест с незареждане, освен ако не го обърнат като на сватба. Представяш ли си само строени протестиращите и обещават пред БиТиВи-то. Иванчо от Обеля ще ползва метрото за една седмица. Бай Пешо от Дружба следващия път ще ходи с влак до Варна Пепа фризьорката един месец ще ходи пеша на работа (разстояние 500 метра)

Протест срещу високите цени на горивата. Ами да ходят да протестърарт пред руското посолство - над 90% от горивата се внасят от там. Или може би точно в това е въпросът. След като нещата с АЕЦ Белене се закучиха, а работата с Бургас-Александрупулис съвсем умря, Русяи иска да сложи правителството на България на колене. И техните слуги от БСП и компания услужливо работят за дестабилизация на държавата. Те са си такива - национални предатели и подлоги на Кремъл. Но този път номерът няма да мине.

"Добре се живее в България". No майтап

Не позна - горива се внасят от Гърция и румъния, от русия се внася нефт. Ей, не се научихте, че суровина и готов продукт не е едно и също...

Добре е в България! за две години цецо си купи шест апартамента а вие само хленшите

Драги сънародници аз имам друго предложение нашия "многоуважаван" министър председател да издаде заповед всички държавни чиновници и политически кабинети ползващи служебни автомобили от утре да започват да пътуват със обществения транспорт; всички луксозни лимузини ползвани от ведомствата да бъдат продадени и със парите да се закупят ефективни и практични автомобили, които харчат малко горива; ето с такива прости мерки нашия народен човек ще ни убеди, че наистина мисли за народа си. А междудругото може ако иска и да спретне една сериозна проверчица какво точно внася Лукойл и какви количества и ако има нередности кой ги прикрива и им СЪДЕЙСТВА.

СИЛА = БСП

Падането на този тип държавност, робовладелската държава, е предизвестено. Фактическият фалит на "Империята Долар", който стана след "пускането" в световната икономика на 22. ноември. 2010 година на 5 хиляди милиарда "книжни" долари от частната американска банка "Федерален резерв". След "ипотечната криза" сега идва още по-жестока криза = ИНФЛАЦИЯ, отразяваща се на доходите и цените за да може да се усвои = материализира посочената по-горе колосална парична сума. / да не говорим за дестабилизацията в арабския свят който е заставен да оперира с "мазните долари = петродолари"/ "Пробният камък" за мен е срокът в който ще министерства Симеон Дянков. До тогава аз ще си стягам колана около врата и няма да плащам друго освен сметки към "естествените" монополи в бъдещ тригодишен период. Когато ми индексират пенсията, вероятно тогава ще имам пари да си платя задълженията към "държавата", с /незаконните/ безбожните лихви. КАЗАХ!!!

Аз не съм за мирен протест. В това няма абсолютно никакъв смисъл. Това вече сме го играли има няма 20 години- резултат никакъв. Трябва вече по - драстични мерки - да се подпалят една две бензиностанции, един два офиса на ЕОН, ЧЕЗ, Глобул, М-тел. Трябва да заявим ясно и твърдо, че повече наглостта на олигарсите няма да търпим и да ги изгоним от Б-я по най - звучния и жесток начин. Целия свят да разбере, че в Б-я, която е част от ЕС поради грубо нарушаване на потребителските права, нелоялна конкуренция, грубо погазване на всякакви закони са прекратени договорите на тези кръвосмучещи фирми, наложени са им жестоки глоби и са със забрана да упражняват икономическа дейност на територията на страната. Ето това трябва да се направи глоби до фалит и гонене. След това Комисията за защита на потребителите трябва да се изцяло реорганизира и подмени. В сегашния си вид тя просто не работи, само пари гълта.

Не е виновен тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава. Ако не разбираш - еон,чез и други краднат, щото няма контрол или поне воля за такъв. А сега помисли малко кой трябва да ги контролира ... Ако не ти е просветнало - институциите, управлявани от поредното антибългарско правителство ...

Хора без работа, за които 15 годишния голф или калибра е върховно постижение в живота. Работете, изкарвайте пари и няма да ви бърка толква цената на горивата. Няма как в цяла Европа горивата да са скъпи а тук да е "народно" спрямо нашите заплати. Викат му пазарна икономика

"И, ... КАКВО ОТ ТОВА?! казват шефовете на ПП "ГРОБ". Така винаги се случва с интелигентните граждани в една държава с двойни стандарти. Двойните стандарти във "Фермата" на Оруел, "1984", са видими в България в най уродливият си вид. Така наречената "демокрация - мутрокрация" владее милото ни отечество, БЛАГОСЛОВЕНА от силите на невежеството = незнанието, демагогията.

Без майтап, нали един нашенец беше направил колата си да върви с вода? Обаче си трайте, защото и цената на водата вече ще стигне цената на бензина!

Кое е скъпо бе? Погледнете задръстваниятя сутрин! бул. България се пълно с 3 реда коли от НДК до околовръстното в двете посоки. Скъпо ли, да го нарпавят 5 лева за по кръгло.

Немога да разбера разните протестиращи защо висят като бръснарски каиши по улиците? А ми да вземат да се организират да затапят Рафинерията, да не може да изнасят горива по ЖП и цистерни и да видим Бушмените ще вдигат ли горивата! Котировките се вдигали? Простак! Mи нали долара пада бе!

Трябва да се тормози монолиста Лукойл по всякакъв начин - хакерите да ми разбият най-малко сайта - да не зареждаме на техни бензиностанции - да се правят блокади на входовете на рафинерията и базите й Ако някой се сети за още някакъв нячин да тормозим монополиста да сподели Явно че държавната антимонополна комисия нищо няма да свърши, защото там работят чиновници на заплатица и си траят.

И кво ви е виновен Лукойл? Частна фирма, с 93% частна рафинерия и 100% частни бензиностанции, може да си определя каквито си иска цени. Не вдява народът, че не е проблемът в цените, а в заплатите, и тва си е.

Протестите организирани по този начин са само в полза на Лукойл. Няма да се изненадам ако се окаже че покрай протестите Лукойл си е вдигнал оборота поради задръстванията! :) Защо не протестирате като ходите една седмица пеша или с градски транспорт? Така наистина ще има ефект.

Абсолютно те подкрепям, малко хора осъзнават колко са зависими монополистите от всекидневните си продажби! Това е единственото оръжие срещу тях. Лозунга е "станете велосипедисти за една седмица" и ще клекнат!

Това е отговорът на олигархът Златев към плебса-протестиращи.Това е отговорът,на политико-икономическата върхушка,оплетена в нерушими бизнес и приятелски връзки и интереси,към обеднелия,притиснат до стената,народ.Това е тяхната ненавист и арогантност към нас.Това е отговорът,колко им пука за нас.Ще си пушат пурите,ще си пийват малц и ще коментират с усмивка,колко сме жалки пред тях.Пред монополите,големите играчи,големите приятели на големите батковци и така.

Само незнам защо тези протести не се правят без коли. Каква е идеята да се прави задръстване и да се ползват коли за да се плаща за гориво още повече или какво !?! Нека протеста да бъде като не се зарежда и хората ползват колкото може по-малко гориво да видим тогава какво ще правят и колко ще го вдигнат. Нека всеки до колкото може остави колата и намери алтернативнен начин на придвижване без да се ползва гориво за 3 дни или за 5 да видят какво е стачка тогава.

И какво ще направиш без кола бе мишок? Ще стоят 200 човека и никой няма да ги забележи. Ама е малко по-различно ако са 200 коли, нали?

200 будали излезли да си разгледат колите - уж че протестират.

Ти си мишок братле, 200 човека не представляват обществото. Това са 200 платени безделници от форумите на БМВ VW и тн.

А като са 200 коли и заредят по 10 лв. са си 2000 лв. и какво ще направиш ще набуташ още 200 коли като ги забиеш в задръстване и те да изхарчат по 10 лв. и какво си постигнал те си прибират парите от бензина пък нека има протести. Това е като да направят хляба 5 лв., а ти да правиш протести да купуаш хляб и да го хвърляш. Аз без колата нищо немога да направя, даже с нея си изкарвам и прехраната ама съм готов да не я ползвам за да го осетят по джоба си ;).

Адаш, Мартин Лутер Кинг навремето им е спретнал на хамериканците такава стачка: link Имало е файда. Верно трябва и ние така да направим

ТЕЗИ ОТНОВО СЕ ИЗСМЯХА В ОЧИТЕ НИ

И пет лв да стане,па че си карам колата?!И без пари да е ,па че си крадем!И сам да съм в автобуса,па че се ръгам! В САЩ- 1 долар,в Русия-1 долар!!!

ОЩЕ ВЧЕРА ЦЕНАТА НА ЛУКОЙЛ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ БЕШЕ 2.36 ЛВ. ЗА 1 ЛИТЪР А-95, ТАКА ЧЕ НОВИНАТА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!!

2,36 лв. за литър беше целия месец. Тва е.

Ако ще и 2000 лв да стане бензина не ме интересува. Аз и моето семейство си изкопахме петролен кладенец в двора и не си купуваме безнзин от бензиностанциите. Земя колкото искате, отивайте и копайте за петрол.

Голям кеф. Протестиращите да реват още повече. Те от Лукойл сигурно чертаят графика как се увеличават продажбите покрай протеста ама кой да загрее.

Стига вече такива безрезултатни протести.Руските окупатори от Лукойл и тяхният български васал Валентин Златев ни се подиграват.За това им помага и тяхният приятел Бойко Борисов.Трябва с един замах да се вдигнем всички и да ги изхвърлим от страната.

Ми да се национализира рафинерията и да започнеме да внасяме от саудитска арабия примерно

Коментари - В деня за протест вдигнаха цените на горивата | Днес.dir.bg

В деня за протест вдигнаха цените на горивата

В деня за нови протести срещу високите цени на горивата най-голямата рафинерия в България - "Лукойл Нефтохим", увеличи тази сутрин в 7 ч. цените на едро на бензините и пропан-бутана.

Обратно в новината

Коментари - В деня за протест вдигнаха цените на горивата | Днес.dir.bg

Коментари

Ама накрая трябва да излезнат хората и да подпалят една бензиностанция както казва един приятел и да видиш как ще ни обърнат внимание тия от правителството и от Лукойл, иначе няма ефект никакъв.

Всеки иска да му е евтино. И бензина, и колите, и ако може даже да са без пари. И симпатизантите ан БСП изпитват носталгия по Соца. Където бензинът беше по 25 ст, но с купони, а една скапана "лада" струваше над 8 хил лв (при 155 лв заплата) и трябвашер да чакаш 15 години да си я купиш. И някакви полуграмотни партийни секретари да ми казват как да се разпореждам с парите си. Мерси!Всъщност българинът винаги е искал да работи като африканец, а да живее като шейх в Саудитска Арабия. Е, няма как да стане. Цените на горивата в България са светованите цени. Ето, в Русия ги заковаха ан 1 долар за литър и вече има недостиг на горива. Като преди 25 години у нас. Смехория! Най големият производител на нефт не може да подсигури бензин за вътрешния си пазар. Е, ако това е целта на протеста на младежкото БСП - Мерси. Аз акъл от Кремъл не ща.

Всички сте в София и си карате бракмите, ама иначе земята ни хранела, а? Така е да, ама не ви виждам да я облагородявате на село! Тук общо взето пишат две групи хора, едните са с по-високи доходи, а другите с по-ниски, и като по правило тези с по-високите се опитват да дават съвети на тези с по-ниските. Сит на гладен не вярва! Къде бяхте днес на протеста?

и ако и това не е жив ташак на б.б и балката златев здраве му какжи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Валентин Златев - син на Васил Златев - безкрайни години кмет на татовото село Правец. Купил без пари Кремиковци, източил го и го проб,утал нататък. Как така става, че тази фамилия владее и държи монопола на горивата в България? Може би случайно, а може би не. Вижте им замъка -крепост в Правец, където пиле преминава с оглеждане, а ако снимаш може би и стрелят. Верни слуги на партията и на руската нефтена мафия. Какво се чудим на най скъпият дизел в Европа.

Драгими управряващи аз помня през лошия социализъм бензинът беше 18 ст. А сега през добрия фашизъм бензинът е 2.41 лева. Е какво ще кажете.

Ами те го казаха: през "гадния" соц с една заплата си купувал над 310л бензин,а днес,при "прекрасната "демокрация"--под 100литра.Е, уважаеми глупаци-демократи, как мислите кога е било по-добре?И за да не бъда упрекнат в субективизъм искам да заявя,че никога никой от нашата фамилия не е бил член на БКП,даже с това ОФ съм имал доста прецаквания за дв-нието ми нагоре...въпреки това факта си е факт.Живота беше приказка в сравнение със сега.

Да, приказка беше - в Северна Корея още я разказват... Тогава нямаше интернет, но сега пишеш глупости през него, нямаше и много други неща, които сега ползваш! Като ще е да е - ще ти направим бензина 18 ст, но ще ти върнем всичко от Соца - трабанта, мраза, вестник Правда, алтай, Стюардеса, марципан, 1 вид кафе кубинско, никакви пътувания навън, 2 канала по телевизията, никакви молове, магазини, западни стоки - всичко Соц!

и с тези 310 литра какво правиш? като нямаш кола? щото едно време за апартамент и кола се чакаше 10+ години.

В БГ още ли дизелът е по-скъп от бензина?

ДОЛУ МУТРОМИЛИЦИОНЕРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГРОБ . КЪДЕ СТЕ , ВЕ ШАМШАЛИИИИИИ . ЩЕ ВИ СМАЖЕМ . ДОЛУ ГЕРБ .

КОИ СТЕ ВИ "ВЕ", ЧЕ ВИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ, ВАС ИСТОРИЯТА ОТДАВНА ВИ БИ ШУТА !!!

Повтарям,че не е редно в България да има по-ефтин бензин от ЕС!Това ще е продажба на национален продукт без пари!Границите са отворени и всеки транзитиращ или турист ще купува по-ефтино-така всички ние губим!Вижте и гърците как влизат и зареждат в България!Истината е да стачкуваме за увеличение на заплати и пенсии!Пари има и те идват от приходи от ДДС и акциз от по-високите цени-бюджетът се пълни здраво!

Какво увеличение на заплати, брат? Ако увеличат заплатите, с какво ще канят чуждите инвеститори? Хората в страната са без работа, никой няма да откаже 300-500 лв. на месец, ако някой отвори фабрика? Те няма да стигат за достоен живот като на европеец, но държавата ще е доволна, че е създала заетост и че прибира данъци. Никоя партия в НС няма да допусне такова нещо, като вдигане на заплати.

и кой ще вдигне заплатите? държавата не може да направи подобно нещо предвид, че сравнително малко хора работят в държавни фирми/учреждения.

Искам да съм политик,ама само в БГ.Тука най-лесно е това занимание,народа страхлив,псува си тихичко,упоява се с простотия,пък аз необезпокояван,освен от други такива като мен авери,си правя поредното милиардче.Това пък ако е народ,а не мърша,то не знам какво друго е...рехав протест,никой не го забелязва и най-арогантно си го гази,пък той си трае.И вместо всички да спрат да купуват скъпия им бензин и да тръгнат пеш-топло е,малко спорт...вие пак ще продължите да им пълните гушите на тази престъпна клика,която тъне в нечуван лукс,пък вие бъхтите...вижте как протестираха съседите ни,вземете пример от "простите"гърци,както често ги наричате...то се вижда кой е простият...

Айде да се погордеем,че сме българи,пардон ...мърша.Къде сте се свряли псевдопатриоти,дето се обиждате от истините в очите,казани от чуждите посланици...вижте си мършата,газят я като сваляк,никой не ви и забелява,пък вие си се гордейте,как не се събудихте от този делириум,в който сте от десетилетия...

ами просто Златев знае, че на тази територия Бугарско само овце живеят предимно и не му пука дали тези овце блеят или мрат

Е, това е вече гавра с хората. Можеха да изчакат поне 1 ден! Пак искат да ни покажат, че от нас нищо не зависи.

link

САЩ - галон бензин $2.74 Курс на долара: 1,32 лв. Сиреч галона струва: 3, 61 лв. Обърнато в наши си мерки( 1 галон = 3,78 литра. ) 1 литър = 0,95 лв.

Малко са ти стари данните - галонът вече минава 4 долара... Но истината е, че е по-евтин, няма спор.

пич влез в сайта на европейската комисия, и там всяка седмица се публикува бюлетин с цените на горивата в ЕС. виж ги какви са и тогава сравявай със САЩ

пардон галона е към 4$ ... и никъде няма да влизам ... просто искам всички американци на велосипеди :)

Та затова ми е думата, съотношението на "замразени" заплати и пенсии и разтящи цени и косвени данъци.

В Молдова крайната цена на най-скъпият бензин е 1.34 в наши лева.А повечето бензиностанции внасят бензин от Лукойл България.Изводите оставям на Вас.

Говори за перфидната безпардонност о страшното овълчване на уя лите се влъхви, нещо като подигравката с даскалите на стачката им с онази прословута реплика за вдигане и разваляне на седянката. То и кога ли някой се е съобразявал с народа си, та сега ли? Важно е доенето и "млеконадоя".

Ама как хубаво им го каза на домакините си хървати вчера: "НИЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕМ ДОБРЕ!" Обаче аз изпадам в недуомение, че аз съм едно жалко изключение от това "НИЕ". Защо ще ме лъжеш, че ми е добре и че всичко ми е наред?!!!

Цените са такива каквито са навсякъде по Европа. Лошото е, че заплатите ни са мизерни и оттам идва всичко. Стачки за заплати това е истината.

така е напълно съм съгласен с теб всеки които може да чете числа да види на европеийската комисия енергииниа бюлетин с цени в ЕС link

До болка си прав...

целия балгарски народ трябва да се надигнеме като го прават дръгите даряви *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Протест срещу ниските заплати,това му е майката,а не с колите по кръстовищата,задръстване,харчене бензин,НЕРВИ и обиди.Скъпо било,ами спрете колите,па да видим,карайте само в краен случай.Ама българина е КАБАДАЛИЯ,на гол тумбак чифте пищови!

и как точно ще се вдигнат заплатите? и с колко? или това не е твоя грижа?? щото социализъма вдига заплатите като взима заеми залагайки на "светлото бъдеще". ама бъдещето пред България не е светло - не и според банкерите дето отпускат заеми. очевидно някои хора все още живеят в някаква соц. реалност, дето всеки проблем бива преодоляван с партийно решение от най-високо място.

Абе деца - искайте намаляване на простотията, Бай Ганювщината, чалгата и мързела - демек започнете от вас! Другото само ще дойде - ама къде акъл да се мисли надълбоко! Я, ако ви намалят бензина на 20 стотинки какъв кеф - ще сме най-ербап и ще одим до кенефу с бракмата! Нещата които са безплатни най-малко ги пазите и цените - като Природата, въздуха и водата! Скъпо и прескъпо трябва да е - иначе хората прахосват всичко за нула време!

РЕСПЕКТ!!!

Не говори все едно си господ, че е смешно!

Ти пък откъде се появи?! Я обратно пак в дупката!

Свиквайте - опоскахме Земята, няма вечно да ходите на кафе с бракмите си! Явно си въобразявате, че като е 21 век и някакви измислени стандарти ви се полагат! Само майката Природа решава - като се изкашля Земята и нашите "стандарти" стават на руини, а гордия и разглезен човек става жалко и уплашено животинче!

Ти май не вдяваш нищичко а? Не става въпрос само за превоза. Нали като се вдигнат горивата всичко се вдига! Или ще почнеш да гледаш домати на терасата и прасе в хола?

Абе и ти не вдяваш - защото оценяваш всичко с пари! Важни са ресурсите, не парите - ако съсипем Пиродата и нищо не расте, храните не струват за какво ти е евтин бензин и милиони долари! Не бензина ни храни, а Земята!

Голяма гавра с българския потребител. Но защо да се учудва човек, предвид позитивните новини от Хърватия и с оглед на високия стандар на живот в България - явно цените са ниски.

Ако всички спрем да полваме гориво за известно време, цените ще паднат. Обаче тези от протеста ме съмнява да се качат на колелета.

Ей, много глупав народ - вместо да изгони с камъни некадърните, малоумни управляващи, които му обещават единствено намаляване на доходите (които и без това са в ПЪТИ) по-ниски от средните за Европа), те тръгнали да се борят с цените на бензина...не цената на бензина е висока, а заплатите ви са просешки...

С такива мижави протести едва ли и гаргите ще се уплашат,най много да ви се нацвъкат на главите...

здраваъ .искам да ви каже няколко думи , за намаленя на горивата в бг .нужно ви нови договри с египет за внасясне на горивата .тук има три веда бензис -освин преродин газ -вачя послдник в ег зная това мнофго добре .нужин контацт за бг .

Понеже явно доста от драскащите тук традиционно приписват вината за високите цени на горивата на "лошите руснаци"- защо "добрите НЕ-руснаци" от Шел, ОМВ, Ромпетрол и т.н. не продават бензина си по-евтино, а го продават на същите, че и по-високи цени...? Даже напротив, повечето от "добрите неруснаци/немонополисти" не се съобжразиха с временното замразяване, а си продаваха на високите цени цял месец? Нали са големи пичове и много ни обичат нас българите, за разлика от "лошите руснаци"? Всички други разпространители на горива си имат свои рафинерии и изобщо не са длъжни да купуват от Лукойл Бургас . И ако не е хубаво да има само една рафинерия в България - ами нека някой да построи втора, че и трета - защо няма опашка от "добри" чужди или български инвеститори, които да ни спасят от "злия" руски монополист, като построят още 2-3 рафинерийки??? И защо няма протести пред американското посолство например, след като основната причина за поскъпването на горивата и другите суровини в световен мащаб е основно резултат от "евтините" долари, които Федералния Резерв на САЩ предоставя на големите спекулативни играчи (банки и хедж фондове), с които те "надуват" цените на всички суровини? А в Лукойл работят само българи (хиляди), а Лукойл е най-големия вносител в бюджета на България и най-големия данъкоплатец...

Да не би да смяташ че горивата по "онизи"бензиностанции си го карат от чужбина!? Голяма грешка. Те го купуват от Нефтохим, т.е от Лукойл и ме слагат само техни фирмени добавки. В това можеш да ми вярваш на 100%. Не руснаците са "лошите"а лоши са условията по договорите с нашите с нашите умници.

Да те светна да се не чудиш. Всички изброени и неизброени от теб други доставчици зареждат от най-близката рафинерия, само добавките им (химията) към горивата са различни, то е като при спортисти на олимпиада, всички гризкат в един комплекс, но допингите им са различни. Етапи от развитието. А за цените на пазара всичко е игра на големите! Казах Хау!

сега ще отглеждате повече картофи и ще имате пари за гориво споко

не става така :( Няма как да се покажеш по телевизора при такъв протест с незареждане, освен ако не го обърнат като на сватба. Представяш ли си само строени протестиращите и обещават пред БиТиВи-то. Иванчо от Обеля ще ползва метрото за една седмица. Бай Пешо от Дружба следващия път ще ходи с влак до Варна Пепа фризьорката един месец ще ходи пеша на работа (разстояние 500 метра)

Протест срещу високите цени на горивата. Ами да ходят да протестърарт пред руското посолство - над 90% от горивата се внасят от там. Или може би точно в това е въпросът. След като нещата с АЕЦ Белене се закучиха, а работата с Бургас-Александрупулис съвсем умря, Русяи иска да сложи правителството на България на колене. И техните слуги от БСП и компания услужливо работят за дестабилизация на държавата. Те са си такива - национални предатели и подлоги на Кремъл. Но този път номерът няма да мине.

"Добре се живее в България". No майтап

Не позна - горива се внасят от Гърция и румъния, от русия се внася нефт. Ей, не се научихте, че суровина и готов продукт не е едно и също...

Добре е в България! за две години цецо си купи шест апартамента а вие само хленшите

Драги сънародници аз имам друго предложение нашия "многоуважаван" министър председател да издаде заповед всички държавни чиновници и политически кабинети ползващи служебни автомобили от утре да започват да пътуват със обществения транспорт; всички луксозни лимузини ползвани от ведомствата да бъдат продадени и със парите да се закупят ефективни и практични автомобили, които харчат малко горива; ето с такива прости мерки нашия народен човек ще ни убеди, че наистина мисли за народа си. А междудругото може ако иска и да спретне една сериозна проверчица какво точно внася Лукойл и какви количества и ако има нередности кой ги прикрива и им СЪДЕЙСТВА.

СИЛА = БСП

Падането на този тип държавност, робовладелската държава, е предизвестено. Фактическият фалит на "Империята Долар", който стана след "пускането" в световната икономика на 22. ноември. 2010 година на 5 хиляди милиарда "книжни" долари от частната американска банка "Федерален резерв". След "ипотечната криза" сега идва още по-жестока криза = ИНФЛАЦИЯ, отразяваща се на доходите и цените за да може да се усвои = материализира посочената по-горе колосална парична сума. / да не говорим за дестабилизацията в арабския свят който е заставен да оперира с "мазните долари = петродолари"/ "Пробният камък" за мен е срокът в който ще министерства Симеон Дянков. До тогава аз ще си стягам колана около врата и няма да плащам друго освен сметки към "естествените" монополи в бъдещ тригодишен период. Когато ми индексират пенсията, вероятно тогава ще имам пари да си платя задълженията към "държавата", с /незаконните/ безбожните лихви. КАЗАХ!!!

Аз не съм за мирен протест. В това няма абсолютно никакъв смисъл. Това вече сме го играли има няма 20 години- резултат никакъв. Трябва вече по - драстични мерки - да се подпалят една две бензиностанции, един два офиса на ЕОН, ЧЕЗ, Глобул, М-тел. Трябва да заявим ясно и твърдо, че повече наглостта на олигарсите няма да търпим и да ги изгоним от Б-я по най - звучния и жесток начин. Целия свят да разбере, че в Б-я, която е част от ЕС поради грубо нарушаване на потребителските права, нелоялна конкуренция, грубо погазване на всякакви закони са прекратени договорите на тези кръвосмучещи фирми, наложени са им жестоки глоби и са със забрана да упражняват икономическа дейност на територията на страната. Ето това трябва да се направи глоби до фалит и гонене. След това Комисията за защита на потребителите трябва да се изцяло реорганизира и подмени. В сегашния си вид тя просто не работи, само пари гълта.

Не е виновен тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава. Ако не разбираш - еон,чез и други краднат, щото няма контрол или поне воля за такъв. А сега помисли малко кой трябва да ги контролира ... Ако не ти е просветнало - институциите, управлявани от поредното антибългарско правителство ...

Хора без работа, за които 15 годишния голф или калибра е върховно постижение в живота. Работете, изкарвайте пари и няма да ви бърка толква цената на горивата. Няма как в цяла Европа горивата да са скъпи а тук да е "народно" спрямо нашите заплати. Викат му пазарна икономика

"И, ... КАКВО ОТ ТОВА?! казват шефовете на ПП "ГРОБ". Така винаги се случва с интелигентните граждани в една държава с двойни стандарти. Двойните стандарти във "Фермата" на Оруел, "1984", са видими в България в най уродливият си вид. Така наречената "демокрация - мутрокрация" владее милото ни отечество, БЛАГОСЛОВЕНА от силите на невежеството = незнанието, демагогията.

Без майтап, нали един нашенец беше направил колата си да върви с вода? Обаче си трайте, защото и цената на водата вече ще стигне цената на бензина!

Кое е скъпо бе? Погледнете задръстваниятя сутрин! бул. България се пълно с 3 реда коли от НДК до околовръстното в двете посоки. Скъпо ли, да го нарпавят 5 лева за по кръгло.

Немога да разбера разните протестиращи защо висят като бръснарски каиши по улиците? А ми да вземат да се организират да затапят Рафинерията, да не може да изнасят горива по ЖП и цистерни и да видим Бушмените ще вдигат ли горивата! Котировките се вдигали? Простак! Mи нали долара пада бе!

Трябва да се тормози монолиста Лукойл по всякакъв начин - хакерите да ми разбият най-малко сайта - да не зареждаме на техни бензиностанции - да се правят блокади на входовете на рафинерията и базите й Ако някой се сети за още някакъв нячин да тормозим монополиста да сподели Явно че държавната антимонополна комисия нищо няма да свърши, защото там работят чиновници на заплатица и си траят.

И кво ви е виновен Лукойл? Частна фирма, с 93% частна рафинерия и 100% частни бензиностанции, може да си определя каквито си иска цени. Не вдява народът, че не е проблемът в цените, а в заплатите, и тва си е.

Протестите организирани по този начин са само в полза на Лукойл. Няма да се изненадам ако се окаже че покрай протестите Лукойл си е вдигнал оборота поради задръстванията! :) Защо не протестирате като ходите една седмица пеша или с градски транспорт? Така наистина ще има ефект.

Абсолютно те подкрепям, малко хора осъзнават колко са зависими монополистите от всекидневните си продажби! Това е единственото оръжие срещу тях. Лозунга е "станете велосипедисти за една седмица" и ще клекнат!

Това е отговорът на олигархът Златев към плебса-протестиращи.Това е отговорът,на политико-икономическата върхушка,оплетена в нерушими бизнес и приятелски връзки и интереси,към обеднелия,притиснат до стената,народ.Това е тяхната ненавист и арогантност към нас.Това е отговорът,колко им пука за нас.Ще си пушат пурите,ще си пийват малц и ще коментират с усмивка,колко сме жалки пред тях.Пред монополите,големите играчи,големите приятели на големите батковци и така.

Само незнам защо тези протести не се правят без коли. Каква е идеята да се прави задръстване и да се ползват коли за да се плаща за гориво още повече или какво !?! Нека протеста да бъде като не се зарежда и хората ползват колкото може по-малко гориво да видим тогава какво ще правят и колко ще го вдигнат. Нека всеки до колкото може остави колата и намери алтернативнен начин на придвижване без да се ползва гориво за 3 дни или за 5 да видят какво е стачка тогава.

И какво ще направиш без кола бе мишок? Ще стоят 200 човека и никой няма да ги забележи. Ама е малко по-различно ако са 200 коли, нали?

200 будали излезли да си разгледат колите - уж че протестират.

Ти си мишок братле, 200 човека не представляват обществото. Това са 200 платени безделници от форумите на БМВ VW и тн.

А като са 200 коли и заредят по 10 лв. са си 2000 лв. и какво ще направиш ще набуташ още 200 коли като ги забиеш в задръстване и те да изхарчат по 10 лв. и какво си постигнал те си прибират парите от бензина пък нека има протести. Това е като да направят хляба 5 лв., а ти да правиш протести да купуаш хляб и да го хвърляш. Аз без колата нищо немога да направя, даже с нея си изкарвам и прехраната ама съм готов да не я ползвам за да го осетят по джоба си ;).

Адаш, Мартин Лутер Кинг навремето им е спретнал на хамериканците такава стачка: link Имало е файда. Верно трябва и ние така да направим

ТЕЗИ ОТНОВО СЕ ИЗСМЯХА В ОЧИТЕ НИ

И пет лв да стане,па че си карам колата?!И без пари да е ,па че си крадем!И сам да съм в автобуса,па че се ръгам! В САЩ- 1 долар,в Русия-1 долар!!!

ОЩЕ ВЧЕРА ЦЕНАТА НА ЛУКОЙЛ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ БЕШЕ 2.36 ЛВ. ЗА 1 ЛИТЪР А-95, ТАКА ЧЕ НОВИНАТА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!!

2,36 лв. за литър беше целия месец. Тва е.

Ако ще и 2000 лв да стане бензина не ме интересува. Аз и моето семейство си изкопахме петролен кладенец в двора и не си купуваме безнзин от бензиностанциите. Земя колкото искате, отивайте и копайте за петрол.

Голям кеф. Протестиращите да реват още повече. Те от Лукойл сигурно чертаят графика как се увеличават продажбите покрай протеста ама кой да загрее.

Стига вече такива безрезултатни протести.Руските окупатори от Лукойл и тяхният български васал Валентин Златев ни се подиграват.За това им помага и тяхният приятел Бойко Борисов.Трябва с един замах да се вдигнем всички и да ги изхвърлим от страната.

Ми да се национализира рафинерията и да започнеме да внасяме от саудитска арабия примерно