Коментари - Френски министър: Ромите не искат да се интегрират | Днес.dir.bg

Френски министър: Ромите не искат да се интегрират

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Френски министър: Ромите не искат да се интегрират | Днес.dir.bg

Коментари

Франция е бивша колониална страна с много опит в интеграцията.България стана пазар за вашите стоки.Правехте ни спънки в развитието и запазването на атомната енергетика.В интерес на Е.С. приехме всички условия.Сега е ваш ред да замълчите.Не бъдете расисти.Да интегрираме заедно циганите.....и те са хора....

моята информация сочи,че другарите имат друг девиз - от всеки според възможностите,на всеки според потребностите.та манго се уредил пръв. другото е народна поговорка.

който влиза нелегално би трябвало да може да се унищожава. само тогава ще започнат да спазват законите. Вълка кожата си мени, но не и своя нрав. Няма друг вариант. Забрана на циганите в европа. Сключване на договор срещу определена сума с Индия, Пакистан, Бангладеш и околните им държави да ги приемат - пращане на всички м...али в тези държави, където им е корена и от където дедите са им дошли..марш обратно там от където са дошли....Междудругото Индийците са царе на изнасилването, кражбите, подкупите и побоищата ..и така хубаво ще ги оправят и поставятточно на мястото им.

Франчутетата най после откриха Америка това ви го казваме от 10 години

Съгласен съм с 13. Един лозунг на червените ми харесва "Който не работи - няма да яде". Много добре им идва: бедни - помощи, много деца - помощи. А помощите, които се разпределят на циганята у нас. Ето ресурс за по-високи пенсии и по-ниско платен ток.Не ги жаля французите.Даже се радвам, ще се отървем донякъде от тях. Да видим как ще ги интегрирар хуманно.Досега само акъл даваха.На чужд гръб и сто тояги са малко.Да почувстват тоягите. Това са хора, които са неуправляеми.

Най-големите цигански защитници са евреите. Разликата между цигани и евреи е космически голяма. Каквито и да са евреите, никой не може да отрече постиженията им и приноса им към световната цивилизация и особено в областта на науката. Няма да споменавам имена, защото ще се получи един твърде дълъг списък. От друга страна, какво представляват циганите. Според мен, паразитите са точният им животински аналог. Те не се интегрират в никое общество. Те нищо не са създали, което може да се използва останалите хора (с много редки изключения, които само потвърждават правилото). Понякога (да ме прости господ) си мисля, че това не са човешки същества, а имат само някои външни прилики с хората - два крака, две ръце, глава, могат да говорят и до там. Какво кара евреите да се застъпват за циганското малцинство конкретно. Убеден съм, че евреите презират всички, но особено силно презират циганите (което не им пречи да ги подкрепят). Връзката между цигани и евреи е това, че са малцинства. Пазейки циганите, евреите пазят себе си, защото ако дойде някой, който да е срещу циганското малцинство, няма гаранция, че след време, същия този няма да тръгне и срещу еврейското малцинство. Следователно, въпреки че ненавиждат циганите, евреите се явяват техни естествени защитници. Ако има репресии само срещу цигани, с твърди гаранции че ще бъдат единствено и само срещу цигани, убеден съм, че евреите първи ще ги подкрепят и даже ще финансират концентрационните лагери. Темата е обширна и свършвам до тук.

Толкова ли се очаква от един министър? Че то това и аз го знам - тогава аз съм повече за министър отколкото тоя на снимката!

Изведнъж глупости!Довчера ни поучавахте,даже двама френски министри на място в Румъния.Какво става днес?А?Нормалния,човешкия подход е резервати като в САЩ.Като докаже,че има желание за интегриране в обществото го пускат.

Трябва да бъдат заставяни да се интегрират, чрез принудителен труд! Децата им да бъдат отделени от тях в интернати, където да получават общо образование и занаят! А родителите им с труд да запращат разходите за възпитанието и образованието на децата им! Който не желае да работи и да учи да бъде въдворен на незаселена островна територия определена от ООН, където да бъде тяхната Цигания, без право да я напуска!

Навремето Христо Калчев(хроникьора на мафията) каза по телевизията: Два етноса никога не могът да се променят. Това циганите и еврейте. Абсълютно съм съгласен с него. Едните се възпроизвеждат да крадат -другите да притежават парите.

Не искали да се интегрират ?? Ама вие ги питате ?

Ми те и в България не искат да се интегрират. Само една мъъъничка част. И в България отдавна състоянието и размела на проблема е тревожен. Платили били на 10 000 помощи. Ние плащаме на 800 000 и помощите и осигуровките и детските, и им търпим простотиите и грабежите, и всичкото за което се сетиш. За това ги уважавям франсетата аз. Може да е късно ама се усещат. Разбраха, че няма да могат да ги изгонят от Франция повече и все повече ще стават. И в Германия и в Англия ще прииждат щото са като хлебарки. Остана само една стъпка още да направят европейците: де се предприемат единни мерки по цяла европа относно циганите. У францата им е тежко, а в България им се радваме. Само че и затова ще почакаме. Трябва и за това да узреят, щото с тяхниче човешки права се оляха. Европейците де. Права, права, ама до едно време. Първо задължения, труд, учене и изрядност във всяко едно отношение, който е заслужил права - да, който не, помощи или доктор на куково лято. Само да се папа не може. Ей, чета тука и държава им се приискала. Голям майтап.

СТИГА С ТОЗИ РАСИЗЪМ.КАТО НЕ ГИ ЩЕТЕ ДАЙТЕ ИМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ В ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА.

В някоя провинция на Китай може. Че китайчетата държат здраво конците. Ще ви хлопат здраво кратуните.

КИТАЙ Е ДОСТА НАСЕЛЕН НО СИ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ САМ. ОРИЕНТИРАЙТЕ СЕ КЪМ ЛИБИЙСКАТА ПУСТИНЯ.ТЯ Е НАЙ МАЛКО ЗАСЕЛЕНА.ПЪК И ПОЗВОЛЯВА НАВИКА НА БРАТЯТА ЦИГАНИ ДА ХОДЯТ ПОЛУГОЛИ.

Това ще бъде много интересна държава. Като мечтаете и се борите за някакъв ваш си блян ми кажи: кой ще ви управлява-мешарето ли. И кой ще ви изработва бюджета-ще внасяте работници ли. и икономиката ви къде ще изнася качествената продукция направена от вашите ръце. И от кого ще крадете кабели и железа. И кой ще ви плаща помощите и здравната осигуровка. Пък и кой ще ви лекува - оня доктор от махалата без диплома, за когото преди години даваха по Тв. Някой ви бута шишовете, защото от тази фикс идея на циганите си пълни гушата, но не ви виждам в една циганска държава от никъде. Ще е нещо като събор на хунските племена.

ТАН БИ СЯО, човек не е отговорен къде и като какъв се е родил, но всеки сам е отговорен за това към какво се стреми и какво му е поведението. Образно казано: всички се раждаме голи и равни, цвета на кожата ни при това е без значение. Всички сме първо повити от майките си, но само наш е избора към какво облекло ще се стремим. Не мургавата кожа им е проблемът на циганите, не е проблем и името, а колективното типово поведение и ценностната житейска система. И ако те не пожелаят да се променят, ще назрее конфликт и това не е расизъм.

както интегрират арабите и африканците от френските колонии така да интегрират и циганите, така ще намалеят арабите, защото циганите са по-добри от арабите, последните са най-страшното племе - религия - на земята

дкми

Хитлер ги е интегрирал отлично... жалкото е, че е направил огромна глупост като е нападнал Русия. Иначе сега щяхме да живеем в един свят без цигани.

Искам сега да ни ги върнат! Но, под формата на тор! Може над Президентството, Парламента, Мин. Съвет, Ромски организации или над не толкова плодородни земи да ги посипват!

Братя цигани, Европа ни зове. Тя е нашия общ дом.

Заминавайте и по-рядко се връщайте.

да не си се родил циганин на този свят. горките, никои не ги ще. ...колко ли от вáс драскаците тука сигурно си имат и те цигански ген бен да го знаят.

да не си се родил циганин на този свят. горките, никои не ги ще.

ХАРЕСВА МИ ЧЕ ФРАНЦУЗИТЕ НАРИЧАТ ЦИГАНИТЕ С ИСТИНСКОТО ИМ ИМЕ , А НЕ БЪЛГАРИ КАТО АНГЛИЧАНИТЕ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ БЕЛЕЖАТАТ ПАСПОРТИТЕ НА ЦИГАНИТЕ ИЛИ ДА СЕ ПИШЕ РОМ ОТ БГ. ПРОИЗХОД

или да влизат в правия път да учат ,работят , да не се плодят като зайци -до две деца и после кръц, да си плащат сметките .....или на са..ун/средство за миене/

zdravka

би ли ползвал този сапун?

Защо е нужно да се отбелязва в паспорта че е циганин - то си личи от далече.

Каква ли е причината за минуса на горното питане?

Крайно време е България и Румъния да инициират дългосрочна международна европейска среща ангажираща не само на засегнатите а всички страни членки на ЕС по въпросите на интеграцията на циганите в Европа,(а защо не и за другите етноси?) и то не само за интеграцията им от нас в нашите си страни. Ние не сме задния двор на Европа за складиране на нелицеприятни проблеми. Необходимо е не временно отбиване на проблема с предложението:на ви малко пари и директиви, които да спазвате и си се оправяйте с тях. Необходим е задълбочен анализ и концепция лишени от лицемерни идеологеми и без менторския тон с който да ни пробутват демократичните си стъклени маниста на собствените си интереси, за перли от ценностите на европейската демокрация, както са правили с африканските туземци в началото на колониализма. За тази цел обаче трябва да се признаят точно и да се кажат ясно няколко неща: 1. В демократичната светска държава Не съществуват етнически и религиозни права а само Граждански права еднакви за всички гаждани! Всеки има право да бъде различен, но от неговото различие не могат да произлизат никакви специфични права! 2. Да се постави ясна граница между понятията интеграция и асимилация и да не да се спекулира с тях. Докато асимилацията е насилствено заличаване на всички различия между хората. То интеграция е заличаването на различията в правата и задълженията им, което се осигурява се от интегриращата страна и декапсулиране на социалните групи, за което са отговорни самите интегриращи се. Както се вижда пасивна страна в процеса не може да има,нито може да има едностранна отговорност. 3. Да се изясни още едно понятие с което се спекулира, явно не безкористно, а именно: понятието културна идентичност и нейното опазване. Културата като понятие не е ригидна структура а търпи развитие и еволюция. Не може да се приемат за ценност културни и религиозни традиции, представляващи пречка за интеграцията на дадена група или човек, културни и религиозни традиции нарушаващи граждански права на други хора(граждани), както и културни и религиозни традиции водещи до капсулиране и сепарация на група граждани на етнически или верски принцип. Конвергенцията и кохезията в ЕС е невъзможна да се извършва само и единствено във финансово-икономическата сфера , като финансово-икономически глобализъм. А толерантността не значи да се неглежират източниците на социално напрежение породено от културно-историческо или верско несходство. Процесът изисква не игнориране а изглаждане и отстраняване на причините на напрежение, а това си има своята цена, която всеки трябва да е готов да плати в името на европейската еволюция на обществото.

Ха добро утро!Изобщо не сме сме изненадани от вашата констатация.Нищо ново не казвате.Абе,ще дойдете на нашата приказка,ама нейсе!Защото е много лесно да давате акъл от страни и да размахвате с пръст,видите ли вие не сте цивилизовани,не искате да интегрирате ромите.Хайде покажете ни как ,да го направим след като толкова пледирахте.Сега имате прекрасната възможност на практика дори да ни го покажете.

хаха само чакам новината да каят че една хубава сутрин табелата пред лувара е изчезнала и че аифеловата кула е продадена за старо желязо направо ще падна от смях.

те нашите цигани че са спецове в краденето е известно, но и техните мароканци не са стока, така че да не се прави френския mosseue на интересен, а колкото до проститутките- всички сме чували за френските честни....

е как така бе бате, аиде де, даваме ви ги там без пари, аиде нали много ги обичахте и дори ни обвинявахте във геноцид спрямо тях а вие публично пред света казвате че не стават и че не ги искате там, аиде сига ромите да съдят франсетатаааа.

Как? Нима не искат да черпят от великата френска култура? Нима не искат да разглеждат Лувъра? Нима не четат Балзак и Мопасан? Не мога да повярвам.

бате, нии сичко знаим на него- ученото си е учено- рома, рома

разбрахте ли какво е циганia.ако не сте сега ще разберете.хахахааааа

Ооооооо,какво откритие на братския френски народ! Еврикаааааа! Ама Вие помолихте ли им се на братята роми да се интегрират- не стеееее??? Е как да се жертват циганетата тогава? Тока,водата плащате ли им, здравно обслужвате ли ги без пари???? Бонус към тяхното присъствие получавате неконтролируемо размножаване, обири в къщите, изнасилвания на млади и стари жени, побоища и куп други екстри! Ха да са Ви честити- тая година половин катун- догодина два! :-)))))

Убийства на възрастни хора по селата за някой и друг лев от мизерната пенсийка

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. РОМИТЕ СА ДОКАРАНИ В ЕВРОПА ОТ АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ.И ТОЙ Е БИЛ НАЯСНО ЧЕ ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ СЪС ЕВРОПЕЙЦИТЕ.НЕЩО ПОВЕЧЕ -ЗАБЕЛЯЗВА СЕ СТРЕМЕЖ РОМИТЕ ДА ИНТЕГРИРАТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ.

Силен катунарски ген- не можеш ги озапти на едно място! Дайте им съвременни каравани . Стига да не ги върнат за "старо джилезо", бате...

надявам се ,че хелзинския комитет е получил копие от изказването на M. Bалс

Историята помни, един съсед на французите, който доста умело успя да "интегрира" голяма част от ромите.

Трябва да се направи тайна стратегия за поощряване емиграцията на ромите. Защото ако успее България да се разтовари от бремето на няколкостотин хиляди цигани ще напредне доста икономически.

По 300 евро ако се изнесат към Франция.

Има една много добра книга по темата от д-р Емил Антонов - "Циганският проблем" Човекът дава справка, че още преди доста време европейски владетели са се опитвали да ги интегрират и заинтересуват с работа, но циганинът освен кражба и лапане наготово друго не ще, всички опити завършили неуспешно

Тук някой писа че при социализЪма нямало цигански проблем......аз доколкото знам при националсоциализма, въобще не е имало такъв проблем (всъщност тогава проблема е решен)...... Дори нещо повече разкрили са се нови работни места,в кое производство ли......е досетете се сами!

Ромите не искали да се интегрират?! Добро утро, бедни мои франсета! Те още малко и ще вземат да открият, че ромите не искат и да работят.

дъхав ароматен сапун=интеграция И то действена макар и екстремна

а доидохме си на думата.осраха ви един град и вдихнахте ръце от тях и ги изгонихте.а дето осират цяла българия ние какво да кажем.как да постъпим.ние можем да ги траем заради вас а вие дето давате акъли неможете.германия и тя ги разбра какви използвачи и търтеи са.и при вас само осраха а при нас и крадат и убиват ненаказано.

След като вие французите виждате, че това нещо- циганите не желаят да с еинтегрират, защо ни карате ние тук да се мъчим д аправим невъзможното- трябвало било д аги интегрираме.... е как д астане това ? Най-доброто решение е не д ами дават акъли/ хора които не зная за какво става въпрос, а да ни оставят да ги заставим да работят... как да работи един циганин след като му е гарантирана социалната помощ- е няма как д астане, те и затова си знаят : сигурната помощ, а каквото успее да открадне- си е чиста печалба. А трябва и да с еприеме закон за частната собственост- ако някой влезе в къщата ви с ясното намерение да краде да имаш право да се защитиш, дори и с убийство- ето тогава ще се оправят нещата, а не да съдят този който е застрелял крадеца!!!!!!!!!!!1

нaпълно съм съгласен с теб.държавата го направи така.ми то от заплата до помощи няма голяма разлика.един ром ми каза-бате вземам 200 лв помощи,ако работя 240лв.излиза че тябва да работя за 40лв цял месец.аз може да съм неграмотен ама не съм прост.помощи и малко желязо за 1 час работа и парата става 300лв.Е кои е глупака.

Стига с тзи човешки права.Има и задължения.И едно от първите е на труд.Да се въведе трудова повинност.Има пустеещи земи-да се отбележат и там безделниците да се трудят.Да се организира от държавата.Да им се осигури и пазар.Колкото до ражданията-щом нямат пари да си гледат децата-да им се отнемат.Да се провери активно кой какво работи официално.

Да не ги правят въобще, като не могат да ги гледат. Аман от неандерталци. Оная работа в гащите му мърда, а в горната глава изобщо.

По-лесно е да интегрираш една немска овчарка от колкото ром. От опит го знам!

Немската овчарка е интегрирана преди още да се е родила,а циганина и посмъртно не можеш го интегрира.Даже с помощта на великите специалисти в тази област - французите.

Преди 70 години немските опити за интеграция на циганите са били доста успешни.

Тоз открил топлата вода.

Добро утро! Сега ще гледаме как решавате вие проблема, че и ние тъи

Ние от кога крещим , че циганите не искат да се интегрират , а вие ни казвате , че сме расисти и ни набурвате разни хуманитарни защитни организации за тях.

Когато ни затваряха блоковете на АЕЦ, ликвидираха ни индустрията, взеха ни пазарите (ние станахме пазар), отмъкнаха работоспосбното население да им плаща данъци. Ами сега вземете и циганите. Като не ви харесват избийте ги, както навремето сте направили с вашите цигани. Мръсна, гадна, лицемерна Европа.

самолетен билет и за Индия...

Да бе самолетен билет, а кой ще им го плаща? Току виж им харесало и са поискали обиколен билет за околосветско турне с програмен репертоар-вижте ни колко сме зле и дискриминирани. Нямат ли си крачета за една еднопосочна екскурзия.

Френски министър: Ромите не искат да се интегрират............ха добро утро.

Хаха... ама естествено, че не искат... Те искат да получават пари/помощи/ наготово, да раждат по 8-10 деца, за да им вземат детските, да крадат и просят. Не им е изгодно да работят, след като има балами и държава, която да плаща на безделници като тях. Иначе са много дейни, организирани и бързи когато крадат желязо и други ценни неща Жалко, че западна Европа не ни вярваше и искаше от нас да ги интегрираме. Е, не можеш да интегрираш хора, които не искат !

Това само доказва, колко неориентирани и малоумни са по отношение на света западноевропейците. От 20 г. им повтаряме, че циганин по собствена воля не се интегрира, но те сами искат са си счупят главите за да го проумеят. А са ми много смешни, защото се опитват реално да упражняват контрол върху раждаемостта - което наистина работи и не е лоша идея, защото не можем да си позволим експоненциалното нарастване на населението до безкрай - обаче точно циганите се репродуцират като обезумели. Също така ако погледнете статистиката за Афганистан - там прирастът им откакто САЩ ги атакува се е удвоил до близо 7 промила. И какво ще се случи в дългосрочен план - по-цивилизованите хора намаляват, а най-ниско образованите се размножават безразборно. Това ли е идеята не знам. Възможно. Да останат само милиардерските фамилии, а всички останали да им работят.

Коментари - Френски министър: Ромите не искат да се интегрират | Днес.dir.bg

Френски министър: Ромите не искат да се интегрират

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Френски министър: Ромите не искат да се интегрират | Днес.dir.bg

Коментари

Франция е бивша колониална страна с много опит в интеграцията.България стана пазар за вашите стоки.Правехте ни спънки в развитието и запазването на атомната енергетика.В интерес на Е.С. приехме всички условия.Сега е ваш ред да замълчите.Не бъдете расисти.Да интегрираме заедно циганите.....и те са хора....

моята информация сочи,че другарите имат друг девиз - от всеки според възможностите,на всеки според потребностите.та манго се уредил пръв. другото е народна поговорка.

който влиза нелегално би трябвало да може да се унищожава. само тогава ще започнат да спазват законите. Вълка кожата си мени, но не и своя нрав. Няма друг вариант. Забрана на циганите в европа. Сключване на договор срещу определена сума с Индия, Пакистан, Бангладеш и околните им държави да ги приемат - пращане на всички м...али в тези държави, където им е корена и от където дедите са им дошли..марш обратно там от където са дошли....Междудругото Индийците са царе на изнасилването, кражбите, подкупите и побоищата ..и така хубаво ще ги оправят и поставятточно на мястото им.

Франчутетата най после откриха Америка това ви го казваме от 10 години

Съгласен съм с 13. Един лозунг на червените ми харесва "Който не работи - няма да яде". Много добре им идва: бедни - помощи, много деца - помощи. А помощите, които се разпределят на циганята у нас. Ето ресурс за по-високи пенсии и по-ниско платен ток.Не ги жаля французите.Даже се радвам, ще се отървем донякъде от тях. Да видим как ще ги интегрирар хуманно.Досега само акъл даваха.На чужд гръб и сто тояги са малко.Да почувстват тоягите. Това са хора, които са неуправляеми.

Най-големите цигански защитници са евреите. Разликата между цигани и евреи е космически голяма. Каквито и да са евреите, никой не може да отрече постиженията им и приноса им към световната цивилизация и особено в областта на науката. Няма да споменавам имена, защото ще се получи един твърде дълъг списък. От друга страна, какво представляват циганите. Според мен, паразитите са точният им животински аналог. Те не се интегрират в никое общество. Те нищо не са създали, което може да се използва останалите хора (с много редки изключения, които само потвърждават правилото). Понякога (да ме прости господ) си мисля, че това не са човешки същества, а имат само някои външни прилики с хората - два крака, две ръце, глава, могат да говорят и до там. Какво кара евреите да се застъпват за циганското малцинство конкретно. Убеден съм, че евреите презират всички, но особено силно презират циганите (което не им пречи да ги подкрепят). Връзката между цигани и евреи е това, че са малцинства. Пазейки циганите, евреите пазят себе си, защото ако дойде някой, който да е срещу циганското малцинство, няма гаранция, че след време, същия този няма да тръгне и срещу еврейското малцинство. Следователно, въпреки че ненавиждат циганите, евреите се явяват техни естествени защитници. Ако има репресии само срещу цигани, с твърди гаранции че ще бъдат единствено и само срещу цигани, убеден съм, че евреите първи ще ги подкрепят и даже ще финансират концентрационните лагери. Темата е обширна и свършвам до тук.

Толкова ли се очаква от един министър? Че то това и аз го знам - тогава аз съм повече за министър отколкото тоя на снимката!

Изведнъж глупости!Довчера ни поучавахте,даже двама френски министри на място в Румъния.Какво става днес?А?Нормалния,човешкия подход е резервати като в САЩ.Като докаже,че има желание за интегриране в обществото го пускат.

Трябва да бъдат заставяни да се интегрират, чрез принудителен труд! Децата им да бъдат отделени от тях в интернати, където да получават общо образование и занаят! А родителите им с труд да запращат разходите за възпитанието и образованието на децата им! Който не желае да работи и да учи да бъде въдворен на незаселена островна територия определена от ООН, където да бъде тяхната Цигания, без право да я напуска!

Навремето Христо Калчев(хроникьора на мафията) каза по телевизията: Два етноса никога не могът да се променят. Това циганите и еврейте. Абсълютно съм съгласен с него. Едните се възпроизвеждат да крадат -другите да притежават парите.

Не искали да се интегрират ?? Ама вие ги питате ?

Ми те и в България не искат да се интегрират. Само една мъъъничка част. И в България отдавна състоянието и размела на проблема е тревожен. Платили били на 10 000 помощи. Ние плащаме на 800 000 и помощите и осигуровките и детските, и им търпим простотиите и грабежите, и всичкото за което се сетиш. За това ги уважавям франсетата аз. Може да е късно ама се усещат. Разбраха, че няма да могат да ги изгонят от Франция повече и все повече ще стават. И в Германия и в Англия ще прииждат щото са като хлебарки. Остана само една стъпка още да направят европейците: де се предприемат единни мерки по цяла европа относно циганите. У францата им е тежко, а в България им се радваме. Само че и затова ще почакаме. Трябва и за това да узреят, щото с тяхниче човешки права се оляха. Европейците де. Права, права, ама до едно време. Първо задължения, труд, учене и изрядност във всяко едно отношение, който е заслужил права - да, който не, помощи или доктор на куково лято. Само да се папа не може. Ей, чета тука и държава им се приискала. Голям майтап.

СТИГА С ТОЗИ РАСИЗЪМ.КАТО НЕ ГИ ЩЕТЕ ДАЙТЕ ИМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ В ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА.

В някоя провинция на Китай може. Че китайчетата държат здраво конците. Ще ви хлопат здраво кратуните.

КИТАЙ Е ДОСТА НАСЕЛЕН НО СИ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ САМ. ОРИЕНТИРАЙТЕ СЕ КЪМ ЛИБИЙСКАТА ПУСТИНЯ.ТЯ Е НАЙ МАЛКО ЗАСЕЛЕНА.ПЪК И ПОЗВОЛЯВА НАВИКА НА БРАТЯТА ЦИГАНИ ДА ХОДЯТ ПОЛУГОЛИ.

Това ще бъде много интересна държава. Като мечтаете и се борите за някакъв ваш си блян ми кажи: кой ще ви управлява-мешарето ли. И кой ще ви изработва бюджета-ще внасяте работници ли. и икономиката ви къде ще изнася качествената продукция направена от вашите ръце. И от кого ще крадете кабели и железа. И кой ще ви плаща помощите и здравната осигуровка. Пък и кой ще ви лекува - оня доктор от махалата без диплома, за когото преди години даваха по Тв. Някой ви бута шишовете, защото от тази фикс идея на циганите си пълни гушата, но не ви виждам в една циганска държава от никъде. Ще е нещо като събор на хунските племена.

ТАН БИ СЯО, човек не е отговорен къде и като какъв се е родил, но всеки сам е отговорен за това към какво се стреми и какво му е поведението. Образно казано: всички се раждаме голи и равни, цвета на кожата ни при това е без значение. Всички сме първо повити от майките си, но само наш е избора към какво облекло ще се стремим. Не мургавата кожа им е проблемът на циганите, не е проблем и името, а колективното типово поведение и ценностната житейска система. И ако те не пожелаят да се променят, ще назрее конфликт и това не е расизъм.

както интегрират арабите и африканците от френските колонии така да интегрират и циганите, така ще намалеят арабите, защото циганите са по-добри от арабите, последните са най-страшното племе - религия - на земята

дкми

Хитлер ги е интегрирал отлично... жалкото е, че е направил огромна глупост като е нападнал Русия. Иначе сега щяхме да живеем в един свят без цигани.

Искам сега да ни ги върнат! Но, под формата на тор! Може над Президентството, Парламента, Мин. Съвет, Ромски организации или над не толкова плодородни земи да ги посипват!

Братя цигани, Европа ни зове. Тя е нашия общ дом.

Заминавайте и по-рядко се връщайте.

да не си се родил циганин на този свят. горките, никои не ги ще. ...колко ли от вáс драскаците тука сигурно си имат и те цигански ген бен да го знаят.

да не си се родил циганин на този свят. горките, никои не ги ще.

ХАРЕСВА МИ ЧЕ ФРАНЦУЗИТЕ НАРИЧАТ ЦИГАНИТЕ С ИСТИНСКОТО ИМ ИМЕ , А НЕ БЪЛГАРИ КАТО АНГЛИЧАНИТЕ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ БЕЛЕЖАТАТ ПАСПОРТИТЕ НА ЦИГАНИТЕ ИЛИ ДА СЕ ПИШЕ РОМ ОТ БГ. ПРОИЗХОД

или да влизат в правия път да учат ,работят , да не се плодят като зайци -до две деца и после кръц, да си плащат сметките .....или на са..ун/средство за миене/

zdravka

би ли ползвал този сапун?

Защо е нужно да се отбелязва в паспорта че е циганин - то си личи от далече.

Каква ли е причината за минуса на горното питане?

Крайно време е България и Румъния да инициират дългосрочна международна европейска среща ангажираща не само на засегнатите а всички страни членки на ЕС по въпросите на интеграцията на циганите в Европа,(а защо не и за другите етноси?) и то не само за интеграцията им от нас в нашите си страни. Ние не сме задния двор на Европа за складиране на нелицеприятни проблеми. Необходимо е не временно отбиване на проблема с предложението:на ви малко пари и директиви, които да спазвате и си се оправяйте с тях. Необходим е задълбочен анализ и концепция лишени от лицемерни идеологеми и без менторския тон с който да ни пробутват демократичните си стъклени маниста на собствените си интереси, за перли от ценностите на европейската демокрация, както са правили с африканските туземци в началото на колониализма. За тази цел обаче трябва да се признаят точно и да се кажат ясно няколко неща: 1. В демократичната светска държава Не съществуват етнически и религиозни права а само Граждански права еднакви за всички гаждани! Всеки има право да бъде различен, но от неговото различие не могат да произлизат никакви специфични права! 2. Да се постави ясна граница между понятията интеграция и асимилация и да не да се спекулира с тях. Докато асимилацията е насилствено заличаване на всички различия между хората. То интеграция е заличаването на различията в правата и задълженията им, което се осигурява се от интегриращата страна и декапсулиране на социалните групи, за което са отговорни самите интегриращи се. Както се вижда пасивна страна в процеса не може да има,нито може да има едностранна отговорност. 3. Да се изясни още едно понятие с което се спекулира, явно не безкористно, а именно: понятието културна идентичност и нейното опазване. Културата като понятие не е ригидна структура а търпи развитие и еволюция. Не може да се приемат за ценност културни и религиозни традиции, представляващи пречка за интеграцията на дадена група или човек, културни и религиозни традиции нарушаващи граждански права на други хора(граждани), както и културни и религиозни традиции водещи до капсулиране и сепарация на група граждани на етнически или верски принцип. Конвергенцията и кохезията в ЕС е невъзможна да се извършва само и единствено във финансово-икономическата сфера , като финансово-икономически глобализъм. А толерантността не значи да се неглежират източниците на социално напрежение породено от културно-историческо или верско несходство. Процесът изисква не игнориране а изглаждане и отстраняване на причините на напрежение, а това си има своята цена, която всеки трябва да е готов да плати в името на европейската еволюция на обществото.

Ха добро утро!Изобщо не сме сме изненадани от вашата констатация.Нищо ново не казвате.Абе,ще дойдете на нашата приказка,ама нейсе!Защото е много лесно да давате акъл от страни и да размахвате с пръст,видите ли вие не сте цивилизовани,не искате да интегрирате ромите.Хайде покажете ни как ,да го направим след като толкова пледирахте.Сега имате прекрасната възможност на практика дори да ни го покажете.

хаха само чакам новината да каят че една хубава сутрин табелата пред лувара е изчезнала и че аифеловата кула е продадена за старо желязо направо ще падна от смях.

те нашите цигани че са спецове в краденето е известно, но и техните мароканци не са стока, така че да не се прави френския mosseue на интересен, а колкото до проститутките- всички сме чували за френските честни....

е как така бе бате, аиде де, даваме ви ги там без пари, аиде нали много ги обичахте и дори ни обвинявахте във геноцид спрямо тях а вие публично пред света казвате че не стават и че не ги искате там, аиде сига ромите да съдят франсетатаааа.

Как? Нима не искат да черпят от великата френска култура? Нима не искат да разглеждат Лувъра? Нима не четат Балзак и Мопасан? Не мога да повярвам.

бате, нии сичко знаим на него- ученото си е учено- рома, рома

разбрахте ли какво е циганia.ако не сте сега ще разберете.хахахааааа

Ооооооо,какво откритие на братския френски народ! Еврикаааааа! Ама Вие помолихте ли им се на братята роми да се интегрират- не стеееее??? Е как да се жертват циганетата тогава? Тока,водата плащате ли им, здравно обслужвате ли ги без пари???? Бонус към тяхното присъствие получавате неконтролируемо размножаване, обири в къщите, изнасилвания на млади и стари жени, побоища и куп други екстри! Ха да са Ви честити- тая година половин катун- догодина два! :-)))))

Убийства на възрастни хора по селата за някой и друг лев от мизерната пенсийка

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. РОМИТЕ СА ДОКАРАНИ В ЕВРОПА ОТ АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ.И ТОЙ Е БИЛ НАЯСНО ЧЕ ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ СЪС ЕВРОПЕЙЦИТЕ.НЕЩО ПОВЕЧЕ -ЗАБЕЛЯЗВА СЕ СТРЕМЕЖ РОМИТЕ ДА ИНТЕГРИРАТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ.

Силен катунарски ген- не можеш ги озапти на едно място! Дайте им съвременни каравани . Стига да не ги върнат за "старо джилезо", бате...

надявам се ,че хелзинския комитет е получил копие от изказването на M. Bалс

Историята помни, един съсед на французите, който доста умело успя да "интегрира" голяма част от ромите.

Трябва да се направи тайна стратегия за поощряване емиграцията на ромите. Защото ако успее България да се разтовари от бремето на няколкостотин хиляди цигани ще напредне доста икономически.

По 300 евро ако се изнесат към Франция.

Има една много добра книга по темата от д-р Емил Антонов - "Циганският проблем" Човекът дава справка, че още преди доста време европейски владетели са се опитвали да ги интегрират и заинтересуват с работа, но циганинът освен кражба и лапане наготово друго не ще, всички опити завършили неуспешно

Тук някой писа че при социализЪма нямало цигански проблем......аз доколкото знам при националсоциализма, въобще не е имало такъв проблем (всъщност тогава проблема е решен)...... Дори нещо повече разкрили са се нови работни места,в кое производство ли......е досетете се сами!

Ромите не искали да се интегрират?! Добро утро, бедни мои франсета! Те още малко и ще вземат да открият, че ромите не искат и да работят.

дъхав ароматен сапун=интеграция И то действена макар и екстремна

а доидохме си на думата.осраха ви един град и вдихнахте ръце от тях и ги изгонихте.а дето осират цяла българия ние какво да кажем.как да постъпим.ние можем да ги траем заради вас а вие дето давате акъли неможете.германия и тя ги разбра какви използвачи и търтеи са.и при вас само осраха а при нас и крадат и убиват ненаказано.

След като вие французите виждате, че това нещо- циганите не желаят да с еинтегрират, защо ни карате ние тук да се мъчим д аправим невъзможното- трябвало било д аги интегрираме.... е как д астане това ? Най-доброто решение е не д ами дават акъли/ хора които не зная за какво става въпрос, а да ни оставят да ги заставим да работят... как да работи един циганин след като му е гарантирана социалната помощ- е няма как д астане, те и затова си знаят : сигурната помощ, а каквото успее да открадне- си е чиста печалба. А трябва и да с еприеме закон за частната собственост- ако някой влезе в къщата ви с ясното намерение да краде да имаш право да се защитиш, дори и с убийство- ето тогава ще се оправят нещата, а не да съдят този който е застрелял крадеца!!!!!!!!!!!1

нaпълно съм съгласен с теб.държавата го направи така.ми то от заплата до помощи няма голяма разлика.един ром ми каза-бате вземам 200 лв помощи,ако работя 240лв.излиза че тябва да работя за 40лв цял месец.аз може да съм неграмотен ама не съм прост.помощи и малко желязо за 1 час работа и парата става 300лв.Е кои е глупака.

Стига с тзи човешки права.Има и задължения.И едно от първите е на труд.Да се въведе трудова повинност.Има пустеещи земи-да се отбележат и там безделниците да се трудят.Да се организира от държавата.Да им се осигури и пазар.Колкото до ражданията-щом нямат пари да си гледат децата-да им се отнемат.Да се провери активно кой какво работи официално.

Да не ги правят въобще, като не могат да ги гледат. Аман от неандерталци. Оная работа в гащите му мърда, а в горната глава изобщо.

По-лесно е да интегрираш една немска овчарка от колкото ром. От опит го знам!

Немската овчарка е интегрирана преди още да се е родила,а циганина и посмъртно не можеш го интегрира.Даже с помощта на великите специалисти в тази област - французите.

Преди 70 години немските опити за интеграция на циганите са били доста успешни.

Тоз открил топлата вода.

Добро утро! Сега ще гледаме как решавате вие проблема, че и ние тъи

Ние от кога крещим , че циганите не искат да се интегрират , а вие ни казвате , че сме расисти и ни набурвате разни хуманитарни защитни организации за тях.

Когато ни затваряха блоковете на АЕЦ, ликвидираха ни индустрията, взеха ни пазарите (ние станахме пазар), отмъкнаха работоспосбното население да им плаща данъци. Ами сега вземете и циганите. Като не ви харесват избийте ги, както навремето сте направили с вашите цигани. Мръсна, гадна, лицемерна Европа.

самолетен билет и за Индия...

Да бе самолетен билет, а кой ще им го плаща? Току виж им харесало и са поискали обиколен билет за околосветско турне с програмен репертоар-вижте ни колко сме зле и дискриминирани. Нямат ли си крачета за една еднопосочна екскурзия.

Френски министър: Ромите не искат да се интегрират............ха добро утро.

Хаха... ама естествено, че не искат... Те искат да получават пари/помощи/ наготово, да раждат по 8-10 деца, за да им вземат детските, да крадат и просят. Не им е изгодно да работят, след като има балами и държава, която да плаща на безделници като тях. Иначе са много дейни, организирани и бързи когато крадат желязо и други ценни неща Жалко, че западна Европа не ни вярваше и искаше от нас да ги интегрираме. Е, не можеш да интегрираш хора, които не искат !

Това само доказва, колко неориентирани и малоумни са по отношение на света западноевропейците. От 20 г. им повтаряме, че циганин по собствена воля не се интегрира, но те сами искат са си счупят главите за да го проумеят. А са ми много смешни, защото се опитват реално да упражняват контрол върху раждаемостта - което наистина работи и не е лоша идея, защото не можем да си позволим експоненциалното нарастване на населението до безкрай - обаче точно циганите се репродуцират като обезумели. Също така ако погледнете статистиката за Афганистан - там прирастът им откакто САЩ ги атакува се е удвоил до близо 7 промила. И какво ще се случи в дългосрочен план - по-цивилизованите хора намаляват, а най-ниско образованите се размножават безразборно. Това ли е идеята не знам. Възможно. Да останат само милиардерските фамилии, а всички останали да им работят.