Караджич виновен за геноцид - осъден на 40 г. затвор

Трибуналът за военни престъпления в бивша Югославия осъди на 40 г. затвор бившия водач на босненските сърби Радован Караджич по обвинения в геноцид.

Обратно в новината

Коментари - Караджич виновен за геноцид - осъден на 40 г. затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Войната в Босна започна след решението на мюсюлманите да обявят независимост от доминираната от Белград югославска федерация" А мюсолманите кой ги подтикна да вземат това решение,кой им даваше пари и оръжие?някой от трибунала минавал ли е по пътя Мокра Гора -Сараево и видял ли е ,че ако от едната страна има мюсолмански гробове ,то задължително от среща има сръбски,спирал ли е ако е минавал да види кои са първи погребани

Саддам Хюсеин,Башар Асад,Муамар Кадафи,Радован Караджич-всичките руски агенти-терористи-краят им е един

А краят на Европа още по един-Джамии,бурки и взривени летища,гари ,концертни зали.Колко са загиналите общо при тези диктаторски режими и колко за 15 години след като ги няма тях

И какво е виновен човечецат? Съдят го за това че е защитавал страната си... а също защото терористите на ЦРУ винаги са по-умерени от законото правителство което защитава народа си!

И какво е виновен Караджич че държавите от НАТО начело със САЩ решиха че Югославия им пречи като федерация защото е силна като армия и икономика и по -лесно е да се владеят малки дуржави с марионетни правителства и инспирираха разцепването и вйните там а после се чудят кого да съдят и обвиняват за престъпленията които причиниха!

СРАМНО ГНУСНО ПОДЛО И ИДИОТСКО Е ДА ОСЪДИШ ЧОВЕК ТОЧНО НА ДАТАТА В КОЯТО ЗАПОЧНАХА БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД юГОСЛАВИЯ УБИЛ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МИРНИ ГРАЖДАНИ ТА ЧАК И ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ ГО ОТНЕСЕ-САЩ СА ФАШИСТКИ ИЗРОДИ

Юдеите от САЩ са изроди, съгласен съм, но защо фашистки? Фашизмът е създаден и приложен на практика от Дучето в Италия. Няма нищо общо със САЩ - там е по-лошо защото е пълно с еврейски изроди.

И Хитлер и десетки други правители на християнски страни са извършвали геноцид над евреи, негри, индианци, индийци, араби, татари, индокитайци, чеченци и т.н. Най справедлива и хуманна е била Високата Порта - защитила и съхранила десетки страни от зловещите и агресивни варварски христови племена.

Казал рязаната карагия в следобедния си намаз ,след което припнал да изпълни заръката на Високата порта да подготви няколко тротилови шашки

това комунистчетата от злоба не знаят какво говорят. Ще сравнява съдът в Хага с испанската инквизиция - абе чул колибарина за инквизиция и говори Можеш да го сравниш с българския Народен съд - но не е същото, а колко си отидоха без съд. А този Караджич не мислили че и на избитите им се е живеело като на него - страхливец - криеше се десетки години обрасъл като поп. Позор.

тези сърбофили, русофили що не вземат да идат на българската граница. Чудя се този човек как живее, като му показват как по негова заповед убиват ХОРА беззащитни. Ами да - имат примера на руснаците, които убиха в Катин десетки хиляди млади интелигентни поляци с вързани ръце и куршум в тила.

Караджич бел виновен. От това следва, че трябва да тикнат в затвора и френския полицай, който в защита на страната си уби терорист. Да ама не.

Според мен един ден този съд в Хага ще го сравнят с испанската инквизиция. Не подкрепям хора като Караджич, Младич или Милошевич. Сърбите винаги са били шовинисти до мозъка на костите си. Допускането на подобно етническо прочистване е само един от признаците на този техен див национализъм. Но не там е проблемът. Войната свърши, те си получиха заслуженото - изгубиха Косово и смятам, че си извлякоха поуките. Това, което ме безпокои е с какво право тези хора биват обвинявани в ... геноцид?!? По презюмпция това е унищожение на цял народ или определена група - нещо, което Хитлер е извършил срещу циганите, евреите, руснаците, хората с ментални проблеми и хомосексуалистите. Същото са извършили и турците спрямо арменците. Някак си не мога да приема убийството на осем хиляди човека за геноцид. Защо гледаме прашинката в окото на другия, а не виждаме гредата в своето? В момента в близкия изток умират стотици хиляди невинни хора, благодарение на "далновидната" западна политика. По тази логика не е ли геноцид избиването на над 2 милиона виетнамци от армията на САЩ? Не е ли геноцид избиването на над 100 хиляди авганистанци от армията на СССР? Но, силните на деня никой не ги съди, нали?

Какво етническо прочистване в Сребреница. Фесовете нарушиха примирието и затриха над 3000 сърби. И това си го призна в последствие командира им Орич. Сърбите съответно не останаха длъжни и въпросната дивизия на Орич я попиляха, като за гарнитура разстреляха и военнопленниците. И тези 8000 човека са жертвите от двете страни, дето сега ги пишат всичките на Караджич. А Караджич тогава направи примирието. А съда в Хага свали обвиненията срещу Орич и го пуснаха.

да-а-а, Tурците такъв "геноцид" са направили и спретнали на арменците, та сега няма ни и един арменец във Cвета. Hяма Kим Kардашиян, Hямаше шарл Aзнавур, няма ги арменците в българия и франция, и Pусия, и Aмерика! Hяма я Aрмения дори! A за арменските терористи от "ASALA" и "пкк" да не говорим въобще.

ами дедо ти и баба ти от Тракия са оттървали кожуха и са дали възможност на теб уроде да се пръкнеш понеже фесовете са страхливи псета и не са знаели къде е трета армия и кога ще им се нахвърли с по пет на нож

Интелигентен човек, а не разбираш основата на правосъдието. Имаш обвинител - прокурор, защитник - адвокат, и съдия. Прокурора може да те обвини че си извънземен. Адвоката доказва, че си от земен, по- земен. Решава съда. Както четеш, някои обвинения отпадат - съда не ги приема. А, не мога да си представя някой днес, да е отговорен за смърта на 8000 души, и да си живее необезпокоявано и безнаказано. Това ще е безумие. А, реакцията на мой познат, сърбин, участник в събитията в Сребреница ме порази и отврати : " Мало бяха."

Инженерче

Да, така е, но да си го кажем с ръка на сърцето - всичко отдавна беше нагласено и тези хора ТРЯБВАШЕ да бъдат осъдени. Тази директива е спусната много отдавна. И пак казвам, не ги оправдавам, но в тази война трябваше да има един загубил и това е Сърбия. Я да видим кого от мюсюлманските лидери беше осъден, при положение, че те започнаха кланетата? Кой от хърватите? Да не би да нямаше защо? Но,да повторя, на фона на жертвите в тази война това, което и в момента се случва в момента в близкият изток е, направо, чудовищно. А хора, които си признават че са подкрепили една от страните и реално са съпричастни за случващото се си стоят на топло, пият си уискито и си пушат пурите. Ето това ме смущава.

В случая е прав сърбина - фесовете под американско суфлиране нарушиха примирието и затриха бая сърби. Е върнаха им го. От въпросната дивизия на Орич малко народ оцеля. Фактически геноцида беше срещу военопленниците.

Един ден малка, оцеляла общност с ТОПКИ, ще му издигне паметник!

Браво Караджич,че разбра,че исляма навлиза в Европа,а сухарите не те разбраха,че ти се бореше за нас.Скоро всички ще те разберат и историята,която ще бъде написана на арабски ще признае,че ти си ги разкрил.

а тони блеар и джордж буш кога сте ги съдят?

Когато научиш български език ,т.е. никога.

Западняците осъдиха Караджич, но да не очакват в Белград, Пале и Баня Лука да демонстрират "Аз съм Брюксел". Нито в Киншаса.

Какво очаква Запада не е за твоята глава. А, Караджич си го арестуваха и ПРЕДАДОХА сами, сърбите. Долно племе са.

гешев - долна е мама ти.сърбите не са предали никой

всъщност военните престъпници са западняците, начело с уса - те избиваха само и единствено мирни граждани, но победителите не ги съдят; съдът в хага е един цирк - остен на цру, откровено двуличен, нямащ нищо общо с правосъдието; този фарс, определен като съдебен процес, е само за да унизи победените; когато не успеят, прибягват до физическо унищожение, както направиха с Милошевич

Ами ,не го ли предадоха самите те ..бе Трябваше да дойде в Бг ,щеше да е на свобода

Как може българин да затищава танива масови, доказани , убийци на жени и деца ,независимо какви са .И защо се преплитат тероризмът ,с това което е правил караджич .Неговите цели са били ,съвсем ,съвсем други и не му е пукало изобщо за православните ценности , на които и аз много държа още по - малко за нас българите .Ами по форума, ей такива просръбски мекерета го величаят ...За България ,враг номер едно е сърбия и това го доказва историята ,който не вярва ,да чете .

Сърбия може да е всякаква за България, това са си наши работи. Ама разни еврогейчета да ми казват че Караджич е масов убиец, при условие че той направи примирието, и че истинският виновник за клането - генерал Орич съда в Хага го оневини, малко ми идва в повече.

Радоване, историята ще те издигне за национален герой на Сърбия след години,защото тези срещу които воюваше завладяват вече Европа!! И заради този анти православен съд в Хага,каквито са и сърбите, които бяха бомбардирани- в мирно време- с повече бомби отколкото през 2 световна война,само защото са се опълчили на мюсюлманството!??? Е и ние усдетихме "съжителството" започнало с взривяването на детския ж.п.вагон 1985г. на гара Буново и паметници им направихме на убийците!????? В България няма Радован---ние сме овци,послушни раи!

Следващото ми дете ако е момче ще е със име Радован или Ратко - това са истинските днешни Българи!!!

Кои са " истинските българи" бе, поплювко? Радован Караджич и Радко Младич ли, неграмотнико? И двамата шовинисти и радетели на идеята за Велика Сърбия, която включва и заличаване на България. Пу, боклуци долни!

Който е против изказаното мнение е ИДИЛ/тоес идиот/!

А американските генерали които съсипаха Югославия са невинни...

Това е предупреждение към всички които против волята на САЩ тръгнат да защитават националните си интереси! Няма независимост на босненските сърби , но има Косово! Древния нарад на косоварите възстановиха хилядолетната си държава а някакви си измислени сърби - и те искат!

СЪДЪТ В ХАГА Е ПОЛИТИЧЕСКИ И И КАТО ТАКЪВ ТРЯБВА ДА СЪДИ ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА АМЕРИКА И ЕВРОПА УПРАЖНЯВАЩИ ТЕРОРИЗЪМ В СВЕТА. ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАШИЯ СЪД ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ.

Борил се срещу ислямисти рвшили да създадат държава в държавата и виновен а? Ами тия къде взривяват наред, навсякъде и си хвърлят дежата през оградите, минават незаконно граници, където си искат там решават държави да си създават кой ще ги съди бе а кой?

Честито, Радоване! Дано докато си жив всяка нощ ти се явяват душите на избитите деца в Сараево! А после..после има кой да ти потърси сметка...нали си "православен"!

ИСТОРИЯТА се пише от победителите!!!

А тези 40 години наследяват ли се? :))))

Хайде, честито Радоване! Със здраве да си ги излежиш! Пълни 40! хаахахахахаххахаха

ЩЕ ПОКАЖЕ кой крив, кой прав !!

абе русофилистика е готов песен в прослава на дявола да изпее само и само да е против и наопаки на нормалниа свят...а за родоотстъпничеството...това му е в природата...в ДНК-то.. утре ако нещата между русия и турция се променят ще ти запеят песен в прослава на Ердоган..този велик войн ...и хич не им пука..обичат да хапват екскременти тези хора и това си е:)

какво те изненадва всъщност? тях точно това ги кефи и на таива герои се кланят..дай им някой да коли и беси деца...идол им става.погледни им цялата история ...само кръв и смърт...като черна чума са..където са минали -трева не расте ...сега са надигнали глава защото краят е близо и се гърчат като настъпена змия и хапят..но няма да им помогне нищо

Караджич 40 години! Да влезе Младич! хахахахахахахах

Да си на възраст 70 години и да ти лепнат 40 г. затвор, си е направи комплимент!

Така е,но за геноцид даже е малко за 8000 доказани убийства и още толкова недоказани.Е, това че е на 70 години му помага,но е от голямо значение,че има трибунал,това е демократично,сравнение с ИД,която ползва фанатизма на една религия за оправдание на убийства срещу друговерци или изменници според тяхната "доктрина",въпреки,че целта е територия и сляпо подчинение.

а америка кой ще я съди бе ?те убиха милиони и нищо ! дай бог тия от брюксел да отидът в ХАГА

няма да я съдят америка! сори...ще съдят сърби, руснаци..ей такива гниди само:))))хахахахах

Едното с другото няма нищо общо..НАТО нямаше да бомбандира еднократно Белград ,и то след няколко предупреждения и обещания от Милошевич ,че ще спре гражданската война,но не го спази.Югославия беше изкуствена държава,с различни народи,които имаха своя идентичност и територия.Жалкото е ,че тогава не използвахме момента да си върнем западните покрайнини.

Предателят Зоран Джинджич си получи заслуженото, малко след, като предаде Милошевич !..

Сякаш Милошевич малко малтретира българите в западните покрайнини и отделно насъскаше македонците срещу България и българите ,последовател на Тито,та сега да го жалим.Пораженията още не са излекувани,другарю!Никой в Сърбия не признава българската история!

Ти ходил ли си в Пирот и Цариброд?И по времето на Милошевич,па и сега? Знаеш ли за кого гласуваха хората там тогава и защо?Постоянно се мъчите да пренапишете историята. Некадърници. Защо хората в Македония нямат българско самосъзнание?Все другите са ви виновни.

Тия от Международният трибунал се изкълчиха от бачкане. И с тия символични заплати.... Онази главната им обвинителка, да не е гушнала босилека,че не съм я чул от 3 години.

Сега на ред е Ратко Младич! И той ще отнесе 40-50 годинки!

Чудесна новина!Справедлива присъда за един от извергите на Милошевич!

Парадокси...17 години от варварск...пардон...демонократичните бомбард...извинете..."интеграционни действия" над "кървавия диктаторски режим" на Слободан Милошевич.По информация на властите на Съюзна република Югославия (СРЮ) от 24 март до 10 юни 1999 година общата цифра на загиналите граждански лица надхвърля 1 700 души, в това число 400 деца, и около 10 хиляди тежко ранени.

СМЕШНИЦИ И КЛОУНИ ,И ДОЛНИ ЛИЦЕМЕРИ СА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ.---А ДОНБАС ,А ИЗГОРЕЛИТЕ НА МАЙДАНА ХОРА А САМОЛЕТА КОИТО СВАЛИХА УКРАИНЦИТЕ ,А ЖЕРТВИТЕ НА ГЛАДЪТ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ А КЮРДИТЕ В ТУРЦИЯ А УМИРАЩИТЕ ОТ БЕДНОСТ БЪЛГАРИ ,А ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТАКИ НА САЩ СРЕЩУ ЛИБИЯ ,ИРАК,И СИРИЯ И ТН...ЕВРОПА УБИЛИ СА 100-200 ЧОВЕКА И СЕ ОРЕВАХА КАТО ЕДИНСТВЕНИ НА СВЕТЪТ!!!!!!!

ей, бай уй...стягай си чемодана и на вокзала..право в русия..а ако искаш може и в срия, ирак...където ти душа иска..тук в европейския съюз за теб и такива като теб място няма и няма да има...дотук с толерантността...гадовете вън!

Не жалете сърбите , от както я има българия ги колим, защото все гледат на ни забият нож в гърба..

Няма ли да има съд и за други военопрестъпници? Толкова войни се направиха, през последните няколко години, толкова арабски държави бяха бомбардирани, стотици хиляди граждани бяха избити ?..

Ако има справедливост следващите осъдени от трибунала трябва да са Ердоган и Обама.

Лъжата никога не става истина, най-малко когато я подпечата "съд" като хагския. Но ще дойде съдът на Историята и тия западни "демокрации" ще платят за най-големите престъпления против Човечеството.

След време джагалите като започнат да си правят автономия в холандия тези които ще се опитат да им попречат, дали ще са военнопрестъпници.

Няма да забравим,колко православни храмове бяха разрушени в Косово под безразличния поглед на европейските гьон-сурати. Сега чета за Сараево.От средище на музика,изкуство,рок-фестивали бавно се превръща в град,приютил и радикални ислямисти.

Ами тия дето бомбардираха Югославия, няма ли да ги осъдите бе боклуци такива....сган продажна...

Кога е редът на Бойко трафиканта?

веднага след путин !

А осъдени турци и албанци защо няма? За геноцида срещу християните?

Шило

А бе....По-добре да спамим тук, отколкото да летят ракети...

Да, голям "рай", но за кого. Игрален и публичен дом на САЩ.

а кой ти каза, че трябва да е за друг? ти за рюснаците ли искаш да е? или за Болен? е няма да е..край ..дотук:)

Шило

Никой няма намерение да се занимава с нас, спокойно. Пий една ракия и се успокой.

Шило

То се видя, ама айде...