ЕС оценява няколко лекарства срещу COVID-19, няма напредък за "Спутник V"

В агенцията има подадени документи за още 5 ваксини, няма напредък по разрешението на "Спутник V"

Обратно в новината

Коментари - ЕС оценява няколко лекарства срещу COVID-19, няма напредък за "Спутник V" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо ЕС не пуска руската ваксина - явно защото западните фарма компании да печелят все повече и повече.Колко са ефикасни тези тъй наречени ваксини то се вижда- в напълно ваксинирани държави като Исландия и др. отново има заразени.

Преди 15 години спрях да пуша купешки цигари и минах на естествено ферментирал тютюн ... това доведе до намаляване с 2/3 на консумацията, смрадта на изгоряла амониева селитра изчезна, кашлицата премина, парите станаха повече, дрехите и завесите вече не вонят със седмици ... и вече имам странното усещане, че хапващите бургери обилно поляти с кока-кола са доста по-застрашени от мен, важи и за доста противната част от населението, като чалгарите и гербавите! ... Така че истината винаги е някъде по средата! ... Ваксъри/антиваксъри ... ? Да го духате, не смятам да участвам в експерименти!

Логично. лобирането на купените политици от страна на пфаизер не е случайно.

Могат да засилят интереса към ваксинирането ЕДИНСТВЕНО, ако бъде налична руската ваксина! Троловете русофоби могат да говорят каквото си искат, но огромна част от хората (особено тези над 50) вярват на руснаците, а не на американците.

Това все едно да оценяваш автомобили от цял свят и масквич ? Естествено че путник ще си остане единствено в рашка говняшка :)

Едната опорка е, че хубава ваксина не се прави бързо. Та да запитам аз, Спутник ли беше първата ваксина или не?

Щом бат Бойко се ваксинира оня ден с ваксината на МОДЕРНА и аз тъй ще направя

с трета игла ли?

Що за идиот трябва да си за да чакаш тоя спутник? При изобилие от първокласни ваксини? Само пълен олигофрен и зомбиран руски лизач може да дрънка за тая неизвестна отвара, която руснаците не искат.

тези първокласни ваксини ? Ако бяха толкова добри, нямаше да се налага подписване на декларации за информирано съгласие, а фирмата- производител щеше да декларира пълна безопасност и висока ефективност. Ако човек трябва сам да си носи отговорност за последствията от ваксинация, трябва да има право на избор и при това не само между четири ваксини.

Ти нали си у масква вата ? Слагай си путника и се потапяй !

и орбан е най-големия олигофрен

Само във форумите. Никой от тях дори и не си помисля да ползва Спутншка. В статиите за ваксината ревът, че не можели да си слаожат Спутник. В статията за ваксинирането, ревът, че не искали да се ваксинират. За тях важното е да ревът срещу Европа и ЕС. Искат Спутник само на думи. Иначе признават само западни валути, западни технологии и западно образование за децата си.

Що за идиот трябва да си да вярваш на медиите и да се ваксинираш с каквото ти препоръчва дявола.

СТИГА С ТОЯ ГЛУПАВ СПУТНИК, КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК, ЩЕ СИ СЛОЖИ РУСКА ВАКСИНА

В Сан Марино , около 30 000 субер богаташи избраха да се ваксинират тъкмо с Руският продукт ! Резултатът : Ефективност 100% , новозаразени 0 , странични ефекти 0 ! Сигурно ще да са много прости ! Апропо : На Астра Зенека ваксината е ЗАБРАНЕНА в Германия и в Холандия ! За твое сведение - тя беше използвана от Георги Коритаров , Ваня Костова и др. , които вече май не са между живите ...

"... Европейската комисия е взела решение да признае сертификатите за ваксинация срещу Covid-19 със "Спутник V" на Изследователския институт "Гамалея", които са издавани от Сан Марино, обяви във вторник Руският фонд за директни инвестиции (RDIF), позовавайки се на европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс. В изявлението, цитирано от RDIF, Дидие Рейндерс също така посочи, че Комисията предприема "активни мерки", за да гарантира сертификати, издадени в страни извън Европейския съюз. През юни Руският фонд за директни инвестиции заяви, че очаква Европейската агенция по лекарствата (EMA) да одобри през следващите два месец използването на руската ваксина "Спутник V" на територията на ЕС. Сан Марино, която официално не е член на ЕС, одобри още през февруари използването на нейната територия на ваксината "Спутник V"..."

Зайчик тасс не е европресата колкото и да се напъваш !

Заедно в какво - едни печелят, други губят. Няма заедно. Не може да има солидарност в пандемията в общество в което няма солидарност в нищо.

Още през януари руснаците създадоха вакнина във вид на СПРЕЙ и КАПКИ за НОС.

"Резултатът в битката срещу вируса е в полза на науката"...!?!? По-скоро в полза на фармацевтичните гиганти !!!

Едно от най-авторитетните издания за медицинска литература доказа висока ефективност на Спутник 5. Умишленото му бавене показва, че ЕМА не взема решения базирани върху научни факти, а на базата на политически или финансови пристрастия.

доказано води до бъбречна недостатъчност и цироза нямат срам ей!!

Той не се дава на всички и спасява живот. Виждал съм го лично. Твойтс информация от къде е

изпитанията му. 22% бъбречна недостатъчност

Дира а защо Унгария ще го произвежда. А май не искат афганистаци и еврозона нали. Мамето ви дирнишко еврейски мекерета Пфу!

Тя скоро май Унгария ще я изгонят от ЕС или пък народът ще изгони Орбан? :)

Прости р ашки и техните слуги в бг

Този проф. Гетов или обича да послъгва или е некомпетентен! По време на изказването му за Спутник-ка имаше лепортаж по друга ТВ за посещението на Лавров в Унгария и се каза,че категорично" Спутник" е с най надежни показатели, болшинството от населението на Унгария е ваксинирано с него, в Дебрецен е пред завършване завод за производство на ваксината..... спомена се дори и продължението на Турски поток- Балкански поток и снабдяването по него на Унгария с газ.Чудя им се на акъла на тези професори...... такива ли са или търговски пътници ...

Да нали. Орбан ли ти го каза това?

Докато не се махне доброволното съгласие за отговорност при поставянето на препарата, което със сигурност няма да се случи поне до април 2023-та, когато се очакват официалните одобрения на някои от препаратите. До тогава препаратите дори не трябва да се наричат ваксини, а процеса ваксинация.

ваксините всъщност са генна терапия

"Резултатът в битката срещу вируса е в полза на науката. Имаме четири одобрени ваксини, имаме разрешено лекарство - Ремдесивир ......" Абе не ви ли е поне малко срам да го пишете това?

Явно Спутник V ще е за тези, имали акъл да не се подлагат на лобоваксините от сащ и европа и поради това останали живи. Нека побавят още и няма да остане кой да е против Спутник V.

За това ли руснаците не щат да се ваксинират със Спутник? Нямат акъл?

Защото вярват в лекарите им, че в случай на болест ще ги спасят. Попростому - не им пука за короната, а и лятото за тях е време за море не им е до ваксинации. Но най-простото обяснение е, че не са зомбирани като на запад с ваксърска пропаганда.

те и без това не искат, но ги задължават и тях вече

Унгария почва производство на " Спутник" V. Днес това бе заявено в Унгария. Дали това няма да е страната напускаща ЕС?

Както е тръгнало, няма остане кого да напуска....

УНГАРИЯ НАМА ДА НАПУСНЕ ЕС И ПРЕДИМСТВАТА КОИТО ИМА В НЕГО, ЗАРАДИ НЯКАКВА ГАЗ ... НЯМА ДА ВИ СЕ ССБЪДНЕ МЕЧТАТА - НИТО ЗА РАЗПАД НА ЕС, НИТО ЗА РАЗПАД НА НАТО!

Българската ваксина ще има ефект срещу всички варианти на COVID-19 19 март 2021 Препаратът ще може да се прилага и чрез впръскване „Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква. Този прототип е ваксина в епруветка на този етап. Тя е сглобена и представлява пептидни частици, парченца от спайковия протеин на коронавируса. Най-интересното е, че не залагаме само на мутиращите части, а и на немутиращите. Тази ваксина би имала ефект срещу всички варианти на коронавируса”, обясни д-р Пенка Петрова от Института по микробиология към БАН относно прототипа на българската ваксина, който беше представен. Тези антигени ще бъдат представени на имунната система чрез липидни наночастици, в които са опаковани. Механизмът, по който се предава в клетките, е такъв, че ваксината ще може да се прилага и чрез впръскване. Дотук се изследва нейната ефективност, имуногенност и безопасност върху миши модели. Мишките имат клетки от човешката имунна система. Към момента те са само ваксинирани, но ще бъдат транспортирани към безопасна лаборатория, където да се тества ефекта от заразяване” Ако Спасителя беше Дал ОБЕЩАНИТЕ пари, тестването можеше да се ускори. Добре, че ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ / ИНСТИТУТИ отпуснаха пари за БЪЛГАРСКАТА ВАКСИНА.

СПУТНИК, няма ваксинация! Да правите вятър под вода Скъпи европейци!

Някой да е слушал колко са умрели от Спутник V ? От 160 държави няма нито един! Айде Нато марш от Аганистан ))

А да знаеш, колко са умрелите от бояршник? в 160 държави няма нито един! Айде, ваксинирай се с бояршник...

Както руските машини не работят, така и руските телевизори и телефони не работят, така и руската ваксина не работи. Просто в руската кочина всичко е лъжа, както винаги е било. Дори руснаците не искат този велик спутник 5 на великия путин 6, лично направена от Него.

изквича гладния тролякопитек , на който скоро даже влаковете ще му спрат щот тоците за тях много скъпиипа не ало пари.. ббаахаха

Интересно защо тогава и авторитетни западни издания, вкл. прехваления "Лансет" потвърдиха ефективността на руската ваксина?

По интересно е обаче, защо руснаците отказват да се ваксинират със спутник?

щото не сс тъпи овси като тебе

Вари го, печи го идиота си остава идиот, та и ти!

Ютия от 1960 год, Веф от 1978 и работи Даже имам и пистолет ТТ от 1938.година и той работи. Ако искаш мога да ти го дам да го изпробва и да се гръмнеш!

А нещо от 21-ви век? Или и ти като тях си седиш в средата на миналият век, праскаш парцуца и обясняваш на който не може да ти избяга, колко са велики братушките ти...

Ние българите сме в ЕС и НАТО и не искаме циганско азиатски ваксини на пияното племе на вожда путкин късий, вечний. Да си пият боярииника и да си чакат края на РФ-то.

глейсикефавкенефа

КАКВО СТАНА С БГ-ВАКСИНАТА, КОЯТО УЖ ЩЕШЕ ДА СЕ ПРАВИ ?

Българската ваксина ще бъде представена на Световния конгрес по ваксини ПРЕЗ ОКТОМВРИ.

БАЗА Е РАЗБАРОТЕНА ... САМО НЕ МИ КАЗВАЙ, ТВА ДЕТО СИ ГО МИСЛЯ...

Сори, не мога чета чужди мисли. Какво си мислите?!

Демек искат първо да я продадат на някой друг. Некадърници! Люпке още в началото ви отвори очите за производство на шпрейове, защото вириса влиза главно през устата и носоглътката, ама вие докато се наумувате другите го направиха!

БЪЛГАРСКАТА КОВИД ваксина ще бъде представена на Конгрес пред СВЕТОВНАТА НАУЧНА общност. Проблем?! РЕКЛАМАТА / ДА ЗАЩИТИШ ТРУДА СИ лошо ли е?! ЧУЖДИ държави са предявили интерек към българската ваксина. За съжаление, Д- р Бойко НЕ ОЦЕНИ "ДЖУРКАНЕТО на ВАКСИНИ" / цитат / и отпусна 0 / НУЛА / лв. на българските учени, разработващи ваксината.

Аз пък на пук няма да се ваксинирам с друго освен със Спутник-В. Щом ще слагате политиката и парите пред здравето на хората.

НЕ СИ НИКЪВ БЪЛГАРИН, А КРЕМЪЛСКИ ШИПКАДЖИЯ , КОЙТО ИСКА ОЩЕ 5 ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИНА ДА БЪДАТ ОСАКАТЕНИ МЕНТАЛНО, КАКТО БЯХА НАШИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!

На този! Хич няма да се ваксинира със Спутника, както не кара руска кола, не ползва руски телефон или телевизор и не спестява парите си в рубли. Прост руски агитатор.

И още един хуманоид.

"...няма напредък по одобрението на руската ваксина "Спутник V" Професорът уточнил ли е по каква причина НЕ ОДОБРЯВАТ ПЪРВАТА ваксина в СВЕТА?!

От такива професори сме на това дередже!

Аmerika forever Другото е боклук Нооо Ватикана се Боцкат та със Спутник????? Кои са идиотите те или ние

ЕК призна за валидни COVID-сертификати на Сан Марино и Ватикана, използващи "Спутник V" 12:52 | 03 август 2021 | Редактор: Калин Каменов 30 1800

Може да измрат десетки хиляди европейски граждани, но ПАРИТЕ ще бъдат дадени само на западната фарма! Нищо лично, просто бизнес ...

Спутника да си го бият на руснаците,ама и те не го искат!

на тебе щерюпавелопитнка ше ти набият турската резана ваксина на местан и доган.. ббаахаха

Ваксината Спутник V не съдържа отровите, с които са пълни ваксините на Запада за да вкарват в човешкото тяло именно био отрова, която бавно да унищожи организма в рамките ДО Пет години.

Колко хубаво е че сме част от елита на света, управляван от науката демокрацията и евроатлантическите ценности а не от суеверието диктатурата и силите на мрака.

Колко хубаво е че си част от елита на бИрачите, миячите и слугите из стаческите досове в света, управляван от науката на слукинажа идемокрацията третиран като скот от трети сорт и евроатлантическите ценности и гей парадите а не от суеверието диктатурата и силите на мрака.

не ти пише+ е тъп като итонг

"Най-честите нежелани реакции са постваксиналните. От 23.12.2020 г., когато беше разрешена първата ваксина, до момента са направени 55 промени в листовката на лекарството, за да могат пациенти и лекари да са максимално информирани" Още със самото си появяване, всички ваксини бяха хвалени, като - АБСОЛЮТНО БЕЗВРЕДНИ, И АБСОЛЮТНО НАДЕЖДНИ. Ако това е така, защо са направени 55 промени в листовката на лекарството (каквото и да означава това), след като са АБСОЛЮТНО НАДЕЖДНИ И БЕЗВРЕДНИ?

Вероятно става въпрос за странични ефекти за които производителя не е знаел. Което говори че изпитанията не са били достатъчни.

Заради такива като теб, дето всичко до последния детайл трябва да им е обяснено и написано за да са спокойни. А и, о чудо, такава е световната клинична практика при нови лекарства. Нещата се следят във времето и се актуализира листовката, както и се преоценява риск-бенефита ако има нужда. Но пак сте недоволни. Всичко е написано и налично за четене, но пак конспирациите взимат превес. А това в скобите - точно защото не знаете какво означава това, за това и говорите глупости по форумите (тук визирам не само въпросният коментар, но всички "професионални изказвания на новоизлюпените специалисти но вирусология, имунология, обща медицина, клинични проучвания и лекарствена безопасност).

Явно си много наивен или идеалист, но реалностите са по различни! Обикновенно опитните мишки са в Африка, но този път нещата се развиха по бързо от очакваното, а и африканците вече не се връзват.

значи казваш че ваксина не се прави "от раз", ама иначе си плюеш по недоволните

"Моето лично мнение е, че преди да видим колко е ефикасна ваксинацията с две дози не се налагада се поставя трета доза." Значи МАСОВО ВАКСИНИРАНЕ, С ПРЕПАРАТ, ЗА КОЙТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ?

По ясно от това не може да се желае - първо да видим какъв ще е ефекта върху "овцете"!

Нали руснаците са санкционирани там! От кой ли не... само дето сами не са се санкционирали още...