Коментари - ДПС осъди България в Страсбург заради касирания вот в Турция | Днес.dir.bg

ДПС осъди България в Страсбург заради касирания вот в Турция

ДПС, неуспелият депутат Рушен Риза и 101 гласоподаватели осъдиха България в Страсбург заради отменения от Конституционния съд вот в Турция през 2009 г.

Обратно в новината

Коментари - ДПС осъди България в Страсбург заради касирания вот в Турция | Днес.dir.bg

Коментари

Здравейте казвам се Данаил Лазаров от град Варна на 30 години и при мен в момента се получава това, че аз бях несправедливо обвинен от варненската полиция в лицето на второ РПУ на МВР-Варна чрез подправени показания на свидетели като полицията умишлено и съзнателно е накарала единия свидетел да лъжесвидетелства срещу мен и също да даде показания от името на баба си, която изобщо не е била разпитвана, както и да я разпише от нейно име в протоколите за показанията и по този начин е сформирано обвинението срещу мен и моя съпроцесник и ние бяхме признати за виновни от съда за нещо в което аз нямам никаква вина. Свидетелите също им казват това на съда, но никой не се интересува вече от истината! Който иска може подробно да се запознае с моя случай от форума на сайта link от този линк: link

са същите гадове като тия в Брюксел! За тях цялата не спазваща никави закони измет на света е нуждаещи се от закрила бежанци и за тях националните закони не са нищо освен средство за използавне срещу народа на страна която ги е създала и ползва. ВИЕ ДОЛНОПРОБНИ ЕВРОПЕЙСКИ ГАДОВЕ, ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПИШЕ В ксОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?! ЗАЩО ЛАНСИРАТЕ И ПРОТЕЖИРАТЕ АНТИКОНСТИТУЦИОННА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ?!

Добре че са в Страсбург, че тук само ревът българчетата, неоснователно! Силните никой не ги съди!

Интересно как в Страсбург са приели за достоверно гласуване със скорост 1 човек за 5 секунди!?

На времето затворили Петко Каравелов, спукали го от бой, той си знае за какво.На излизане от Черната джамия европейските журналисти, жадни за сензация, го наобикалят с въпроси-"Биха ли Ви, подложиха ли Ви на мъчения Вашите политически врагове"?Достойният политик отговаря-"Господа, в България такова нещо няма как да стане".А тези сегашните, за да се изкарат политически мъченици, не държавата, майка си ще продадат.

Според магистратите в Страсбург, установяването на нарушение представлява достатъчно справедливо обезщетение. Съдът присъжда солидарно на ДПС и гласоподавателите ш000 евро за разноски по делото. Eдин вид - 'айде, духай супата, или по депесарски казано: уста секиш на чорбата бе серсем!

Формално България е осъдена, обаче неформално на ДПС им е наложено да си платят масрафа от колко беше? 6000 евро? Пада им се, като много знаят...

Пич, кеф цена няма! А осъждането ни няма цена за всички радикални ислямисти в Турция. Те биха купили цял съд само да можеха да прочетат такова решение! А сега им идва от небето! Питам КОЙ ЗАЩИТАВАШЕ БЪЛГАРИЯ ПО ТОВА ДЕЛО И КАКВИ ДОВОДИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПРЕДСТАВИ В СЪДА?

ето това е ДПС в България. Създадена по идея на Турция и ЦРУ да разбива вътрешно държавата в края на 80-те години на 20 век, да подронва авторитета и в света, да подкопава устоите на държавността, с интриги невъзможни искания и всякакви други средства да създава чувство за несигурност у гражданите. Ето с това се занимава вече близо 30 години тази антибългарска партия. Само права, задължения - никакви. Няма съд, няма прокуратура.

ДПС е създадена от БСП и ДС! Регистрирана от Андрей Луканов! Докога ще разпространявате лъжи? Цялото ръководство на ДПС е Държавна сигурност от соца, сега са едри феодали по места!

Novae

ПРАВИЛНО! опасяваха се, че ще се пръкне гражданска война между б българи и турци.Та за това се даде възможност за представителство, за да дава кураж.

ДПС беше създадено от Андрей Луканов с цел,да бъде "патерицата" на БСП, казано с други думи БСП+ ДПС (правоприемницина БКП + ОФ) заместиха БКП + ОФ и тези партии доказаха,че това е така

"Вчера Европейският съд за правата на човека днес постанови," Просто нямам думи.

Аз тълкувам това решение така: Съдът отсъжда формално в полза на ДПС и избирателите, формално признава, че отгворността е на държавата. При това обаче виждаме, че държавата е представена в Турция от представители на ДПС! Следователно ДПС инжектира незаконност чрез кадрите си. След като тези кадри на ДПС не могат да защитят по законов начин (с валидни документи от изборните секции) държавността, следователно ДПС е пречка за държавността в България и проявленията на тази държвност извън границите, в Турция. Аз нямам съмнение какво е станало и то не противоречи ни най-малко на решението на съда!! Решението на съда изисква държавност, която държавата не осигурява именно във вилаета на ДПС и именно защото той се държи от ДПС. Следва да се поборим това да е по друг начин за в бъдеще и е въпорс на умност и патриотизъм. Гласувайте, българи! Ако гласувате, а не си избирате кой ви харесва, като да си легнете с него, ДПС проказата ще изгуби всякаква позиция, включително и особено силната си икономическа позиция! ДПС ще е само малко факторче, ако българите се бяха усетили, че БСП и ДПС са проблемът всъщност, вместо да се блещят на кого не му бил хубав изказът, а кой бил несимпатичен като мъж... Битовото ниво на мислене на българите, естествена последица от десетилетия деспотизъм, е причина на моменти да се говори турски в цели министерства, но и за икономическите кризи, които БСП вкарва неминуемо всеки път, напоследък и с помощта на креатурата си ДПС. За справка ДПС е позволена от Луканов, като е запитан дали съдът да регистрира ДПС като партия. Всеки миг имате честитка от Луканов от онзи свят!

Да, фактът, че ДПС фактически прави гафа от името на държавата, не е предмет на делото. Ако беше, ДПС трябваше да си плати сама 6 бона компенсация за гафа, който е сътворила с нередните документи. Мого добре е да се различи резултатът от делото от фактическата ситуация, типична за ДПС всъщност. Некадърността и пошлостта създават определено всякакви такива проблеми. Вярно е нарушено правото на изнирателите! И кой го е нарушил? - ДПС, понеже техните кадри правят избори в Турция :-) Просто е фарс, нали? Но правото е едно, а реалността честно казано е работа на българите.

се учудвам. По готовност за политически слугинаж и "странно" разрешаване на казуси "съдиите" в Страстбург отстъпват само на курвите от Хага.

Този член гласи: "Βисокодоговарящите страни се задължават да провеждат свободни избори през разумни интервали от време, с тайно гласуване, и при условия, осигуряващи свободното изразяване на мнението на народа при избиране на законодателното тяло". Точно този член е най-често , и най-вече нарушаван от криминалната структура ДПС.аМА ПОРАДИ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И С НЕЙНОТО ЛЮБЕЗНО СЪДЕЙСТВИЕ, ОТКРОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ НИ СЪДЯТ КАКТО И КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ.

та в България една трета от работоспособното население са юристи, една трета- икономисти, а останалите - журналисти и щоумени! Няма ли кой да ни защити?

В задачата се пита: Кой ще работи? Много вожд, малко индианец, с други думи.

и защо нищо не прави в защита на държавата и народа?!Къде са останалите национално отговорни лидери...партии, медии?!

Сигурно съм много тъп, че не разбрах за какво ти е Татяна Дончева? Щях да те разбера ако беше питано къде е РЗС с флашките измисления политик и той ли ще паща сега? Щях да те разбера ако бе попитано къде са държавните юристи и те ли ще плащат? Щях да те разбера къде са съдиите отредили пренареждане на вота? Няма ги...... Пак българския народ ще плаща поредните простотии на властимащите.

Не ти трябва Татяна Дончева. Нея я търси при големите пари. Тогава и поправка в закона може да ти издейства. Срещу достатъчно големи пари - дори и в европейския закон може да вмести поправка "ДПС 1"

Нищо чудно! Защо да очакваме брюкселският чиновник да е по-различен от нашенският или който и да е по света? Той мисли с членове (от всякакъв вид!!!) и букви единствено за собствения интерес, гарантиран в случая с разноските по делото! На кой му дреме за справедливост и законност?

Еврогейците отново показват, че нито знаят, нито ги интересува какво реално е положението в България. И че сме включени в разните там съюзи не заради друго, а да може по-лесно да ни използват за икономическите си цели, а също и да сме някаква буферна зона при възникване на военни конфликти.

ако някой ми бие шамари и аз не реагирам по никакъв начин , какъв извод ще си направят наблюдаващите???

Струва ми се, че с това решение Европа узаконява фалшифицирането на избори!!! Значи в Турция вече хората могат и да не ходят да гласуват, избирателните комисии ще им пускат "верните" бюлетини, ще ги подписват и т.н. "Браво" на такава демокрация!!! И ми се струва, че такава политика е в пъти по-лоша от стария соц-строй!!! К'во правим с европейския диктат, по този начин турция дефакто ще има депутати в Европарламента, чрез "троянския си кон" - дпс?!

Означава, че може държавните чиновници да не подпишат протоколите , за да опропастят изборите, но номера не минава в съда в Страсбург, който опозорява нашия Конституционен съд. Каквото и да се говори ние трябва да потърсим поуките и да се поправим, а не да търсим виновните извън България. Тук са виновниците и повярвайте ми ако бяхме векове назад и имах власт до обед щяха да са им полетели главите на земята на всички подред. Такъв позор не може да се скрие от никого. Само заради него вече трябва да има изритани от постовете им съдии, министри и политици. Какво означава неподписани протоколи и неизяснаване на това от конституционните съдии? Какво означава да се отмени акт на най- висша държавна структура и то от обикновен международен съд от най- ниско ниво? Вие давате ли си сметка на какво ни правят пред цяла Европа и целия свят и как ни показват?

ДПС и електората им отдавна са забравили, че освен права и свободи, за да съществува едно демократично общество трябва да има (и да се спазват!!!) и задължения! Въпросът ми е защо Европейският съд пропуска този факт? Ако протоколите не са редовни, това може да значи че са фалшиви. Ако те оправдават фалшификациите, тогава няма ли да бъдат накърнени правата на всички останали гласоподаватели?

ТАКА ЩЕ Е, ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ДА ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ НЯКОЙ, КОЙТО ЖИВЕЕ НА КИЛОМЕТРИ ОТ ТУК /КОЙТО И КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ/, ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА ТУК. ВСЕ ЕДНО СЪСЕДИТЕ ТИ И РОДНИНИТЕ ТИ ДА ТИ ОПРЕДЕЛЯТ КАК ДА СИ ПОДРЕДИШ КЪЩАТА, ТА ДА ИМ Е УДОБНО КАТО ТИ ИДВАТ НА ГОСТИ.

Не се изказвай толкова емоционално! Може да не е тук, но може да има собственост в България, поради което за него е от значение каква политика се води и т.н.

да се завърне в БГ и да се грижи лично за собствеността си!

но може и с парите изкарвани в чужбина тукашните данъци да са му смешни .... примерно и като така, да не му пука кой и какви ще налага тук

трябва н е з а б а в н о да се сформира партия бспс- български съюз за права и свободи , работещ главно с цел оцеляването на бг и стопилия се етнос! ако цацаров не желае да защитава българите , трябва да бъде изметен веднага !!!

Еми хубаво. Давай! Сформирай го! Ти ще си президента предполагам?

Нередовността е очевидна, но явно защитата на българската държава е предопределила изхода от делото.

Трябва да се обжалва. Какво е това Страсбург да ни осъжда за очевадни нарушения. Въпреки това всеки депутат на Д(п)С нанася много повече вреди от 6000 евро!

в този чл3 къде е записано, че протоколите може да не са подписани? Кое дава някаква макар и малка гаранция, че Осман и Фатимата въобще са ходили до изборната секция? А някой не ги е отбелязал, че са гласували?

Аз разбирам чувствата на повечето тук, но не разбирам липсата на самокритика. Не виждате ли и не търсите кой може да е сгрешил? Не търсите ли виновници в цялата тази работа? КС е структура на държавната власт, център на равновесието и символ на стабилността. Той е засегнат с това решение, с което се показва, че този център на стабилността не е недосегаем, а държавността ни може да бъде засягана. Това е застрашаване на суверенитета ни. По този начин всяко решение на съдът в Страсбург може да отмени акт на Констутиционния съд и ако никой не защитава държавата ни, какво правите , драги патриоти без армия, богатство и далновидни управници? Аз като роб не мога да живея и всяко засягане на държавния суверенитет ме засяга до основи. И аз не харесвам решението на ЕСПЧ, но търся виновниците и причините, за да се заздрави държавността, което е приоритет на всички, които искат собствена независима България.

Въобще хора, които живеят постоянно извън България, да нямат право да гласуват!Не можеш да градиш къща, ако клечиш в кръчмата на съседното село!

loyola

ами тези 6000 евро да ги платят виновите чиновници, солидарно. защо аз да им плащаам масрафа?

21 нередовни/неподписани протокола + 18000 недействителни гласа на изборите 2009 год. в Турция ! И за това , съдът в Страсбург осъдил България.Егати съда !!! Егати наглите ДПС !

А кой представлява българската държава, която провежда изборите? Ударът върху КС е много лош и изисква много адекватна реакция.

Интересно за какво е дал тези 75 хилки? Дали са ги питали?

Продажни адвокати на България в съда в Страсбург. Това е причината!

Недейте да четете само заглавието. Съда е отказал да присъди исканото обезщетение. Това си е провал.

за парите..., а в частта за неподписаните протоколи?! Как така БГсъд позволява на конституционно незаконната алчна за пари и власт партия- етническа върхушка ДПС, да съди за пари държавата и бг народа в Страсбург за измислени прищевки?! Всички управляващи ли... са "продажници" на народ и Родина?!!! Вън етническата партия ДПС от властта! Вън завинаги!

И тази партия, братя, ще е втора политическа сила на тези избори... Що за хора живеят тука...

дпс е турска партия. турция не е член на ЕС обаче турската партия съди Българи и я осъжда в Европейски съд. Същата тази турска партия по българските закони е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА и сега българите ще плащат на турската партия заради ЕС в който членуват. Бах ммааа му аз и циганска работа

Регистрирани са в град София по седалището си в Софийски градски съд, като са заявили, че ще спазват конституцията и законите на страната. Така, че не говори за ДПС. Хора, които живеят в чужбина по чужди закони не е редно да гласуват как да се живее в България. Още по- лошо! В Турция има много повече ред от тук и държавата им си е на мястото! Ние не сме си на мястото!

Ами ходи си в Турция бре. А за това дали спазват конституцията явно си сляп и глухлато виждаш кво става. Новини на турски, преьизборни агитации на турски, джамии турски, национални песни на турски и т.н. айде аман от такива подлоги пак турски като теб

В Турция има ред? Май й излиза през носа и през гъза този "ред"... Освен това регистрацията на ДПС е станала с позволение на Луканов, съдът не е знаел дали да регистрира, понеже се е съмнявал дали е законно. Основателно се е съмнявал. Но тогава, понеже не е имало истиснки съд, а подлоги, както и сега, са се допитали до партийния бос като една "независима" институция. Пич, само едно ще ти кажа: когато законът е несправедлив, не е никакъв закон. Когато е нсеправедливо приложен, не значи, е прилагането му е законно. Това са изначални принципи и незнанието им е въпрос на ниско личностно ниво. Само едно ще те попитам: колко турци идват от Турция да правят бизнес в България и защо, след акто няма ред?! А колко българи или български турци или германци, или швейцарци, или англичани са отишли в "подредената" Турция да правят бизнес или да живеят?! А бе нали е мнго подредено, бе?! Ама простак се извъди... Турция се свлича с мошеника Ердоган, той тръгнал да ми разправя за подредба. Колкото кризата в Русия отминава с Путин!

Продължавайте да толерирате ДПС. Защо България не направи нищо за купените гласове от ДПС? В един репортаж от чужбина хората направо си го казаха.

За сетен път повтарям: - Промяна в Избирателния закон! 1.Право на избор имат, само и единствено - български граждани, навършили 21 /двадесет и една/ годишна възраст б/ са пребивавали на територията на България, не по-малко от 3/три/ последователни години без прекъсване до деня на ИЗБОРИТЕ в/има зрелостно свидетелство

Пичове, решението на проблема е да се промени закона и въпросите, които засягат българските граждани да се решават само от онези, които живеят постоянно в България. Хора с местоживеене в чужбина не могат да решават как да живеят българите, защото живеят по други закони на друго място в други държави и получават парите си от чужденци. Решението на ЕС по правата на човека е много лош удар по държавността ни. Пропуските изискват незабавни наказания, оставки и промяна в законодателството. Ако властта не реагира, това е знак към враговете да ни нападат и унищожават.

Не берете грижа, всеки който е излезнал в чужбина да живее постоянно, ако не първо покуление, но второ със сигурност забравя, претопява се и почва да не му пука. Първото покуление бълХарски турци ше измрът, ако остане некой второ покуление оше да драпа, нема да е много, и до 2-3 покуления ше се отървете и от тех, и от нас, баш емигрантите. Айде турците пок кфи пречини бегаха може да се спори, ама на сички в страната ше им се види ноо тешкън кога се установи липсата на редовните българи емигранти. По мои сметки и наблюдения в момента живата, продуктивна и реална част от българското насееление в е чужбина......в страната останаха бабички и куманисти.....кой ше работи да ви искарва пенсиите не знам...... Не бързайте ни да злобеете, ни да се радвате - това е да скачете на сопственио си гроп.

Бързо си забравила българския. Или може би си била винаги неграмотна?

Роксана, нищо не ти се разбра.

Абе забелязвате ли нещо интересно!Откакто Волен Сидеров беше коалиционен пратньор на ДПС и дума не е казал срещу тях!Вече не му пречат новините на турски и няма гръмки изказвания против ДПС!Сега бори наркотиците и контрабандата!Смел мъж!Истински еничар-доброволец!

защото който дава парите той поръчва музиката...

Пудела сега е зает с друга работа, Бори се срещу контрабандата.

Ако наистина са БЪЛГАРИ , нека ВСИЧКИ кандидати да се обединят с/у ДПС!!!!

ДПС е силна и арогантна, защото и наливат пари от вън, докато това е така ние не можем нищо да направим освен да пием с тях кафе!!!

Наливат и то яко и лека, полека...току виж, станали първа политическа сила.

Цялата дандания е ЗА Пари. НО УВи ПАРИ НЯМА. МЪСНИ ГАДОВЕ.

Глобално е за пари, а локално е за държавата ни.

ДПС е с мисия тук поставена и от братската турска държава!!!!

Защо България ще ми съдат, а "Анцунга" ще ми се вее с Шест апартамента и 5 оправдателни, всички под натиск на пръднята на един дебел германец егати? Гинчето

Първо, да се отнеме правото на неживущи постоянно в България да гласуват. Второ, може би Европа вече я е страх и играе по свирката на турците и мангалите които е събрала от цял свят.ЕС няма собствено достоинство.

Що за депутат ще е това, както и каква партия е ДПС дръзнали да съдят държавата, която им дава право да живеят свободно. Това са безочливи, безпардонни, неморални хора, които не заслужават да живеят тук. Вън от нашата държава, нямате право вие "братя' ДПсари да сте тук.

и аз това казвам да се махат, там ги чакат с "отворени" обятия!!!

Кога България ще поиска от Турция репарации за нанесените щети от турското робство, като в замяна ще им подарим ДПС!!!

този, който го е сложил на заден ход да се пресели при съседите!!!

Какъв конституционен съд, каква коституция имаме когато който си иска и където си иска отменя решенията на най- висшия закон на една суверенна държава? Отдавна не сме такава държава! Време е суверена да се намеси и да упражни властта си, но както са я подкарали продажните политици в боричкането си за власт и овчедушието което е овхванало раята връща историята назад ( 637 години ) , когато турците за завладели България. По едно съвпадение и по ислямския календар сме в ХИЛЯДА И ЧЕТИРИСТОТНИТЕ ГОДИНИ. Разликата е че тогава ЕВРОПЕДИТЕ И БИГ БРАДЪРА са били в племенния стадий, което пък показва, че раятя ""мислела" по същия начин.

Много по-добре е да платим 6000 евро сега,отколкото после с един турчин повече във властта да загубим 6 милиона евро! Турците във властта носят на държавата ни мнооооого вреди !

Що така, расист ли си ?

И да съм расист ..това си е моя работа

Не е расист а българин.

От кога на реалноста се казва расизъм!? Нещо си се объркал пич!

...турците са си нация, но засега поне, не са отделна раса :)))

против съм расовата дискриминация и негрите...

Целият проблем е,че ДПС са ни съдили,без изобщо да сме имали някаква защита в Европейския съд! Никой не ни е защитавал там,държавата не се е защитавала,а само е гледала сеира,затова са ни и осъдили!!!! Никой не си е помръднал пръста в собствената ни държава да ни защити в Европейския съд,оставили са ДПС да си оправи нещата...

Нашите мастити магистрати се вълнуват само от един закон - този, според който заплатите им трябвало да се индексират всяка година! Пък дали са свършили и за 5 пари работа - няма никакво значение! Нали са на бюджетна издръжка и гламавите данъкоплатци така или иначе сме задължени да им плащаме И за некадърността! СРАМ , бе!

Пипи, КС не е част от съдебната власт. Те са надпартийна извънинституционална структура. Ако разбереш това ще осъзнаеш мащаба на скандала.

Как така без защита от страна на държавата по толкова важен въпрос. Това е решение на Конституционния съд, което предполага неотменимост на акта. Затова е създадена правна норма, която предвижда извънинституционален контрол. Значи в КС има юристи, които трябва да представят държавата и съда, в Мин фин има юристи, в министерство на правосъдието също. Недопустимо е да сме били без защита! Сега трябва поголовна сеч, защото авторитетът на КС е унищожен и трябва друга структура, която да решава подобни казуси.

браво на европеискя съд, това се казва обективен и справедлив съд, ние елита на варна поткрепяме това решение !!

Много моля, когато подкрепяте нещо, правете го с Д, а не с Т-нищо,че сте от Варна....правописът е еднакъв за цялата страна!

Тия смешници да спрат да ни се месят, защото заради тяхната вопиюща глупост съществува ИД и милионите нашественици в Европа, утре нашествениците ще ги извличат от домовете им в Страсбург и ще правят децата им роби! Или ДПС-арите като ходят на митинг в Турция за правата на дъщерите си управляващите ще им правят атентат с 200 души ранени и жертви, а после ще ги вкарат в затвора!

Много ти е голяма пушката бре! А готов ли си да намериш място на 4 млн български бежанци и да гледаш разрушаване на българската държава? Готов ли си да гледаш как гори къщата ти и се рушат училища и болници? Знаеш ли колко гибелни могат да бъдат последствията от подобно поведение на властта? Човече, знаеш ли колко завода за различно оръжие в Русия, Украйна, ЕС и САЩ чакат тук да се сбием за да ни напълнят с оръжие? Решението на съда в Страсбург удря звучен шамар на КС и вече е необходима друга структура, която да решава въпроса със законността на изборите иначе компрометираме надпартийна и извън институционална структура от първостепенно значение за държавата и суверенитета ни.

Вий щото не сте готови за война затова изпуснахте целата държава да се оттече в канализацията. Щото една банда куманисти страхлифци ги е страх да не излезнат далаврите им, с които окрадаха хорицата и държавата, аре сега стискайте в гащите че не искате решителни и крути мерки в защита на страната! Саму това ви се пада на куманистите - дано ви ебът у анала сичките турци и цигани, с които си решавахте 'мирно' прублемите 25 години ....... Не щяхте да си решавате прублемите с редовното българско население, се да грабите и далаверите, 'мирни' сте биле....за да не ви фанат по бели гащи как се 'уреждате'...на ви сега уреждане и кражби, на ви сега справедливост, един ден Господ въздава! Изгонихте огромни човешки маси (милиони) в чужбина, и размножихте цигани да ви гласуват по поръчка......а сега да ви видим цигани и турци ли ше ви защитават мафията, която притежава държавата. Това, защото биле 'миротворци' и не искале война.....като немате дарман да носите оръжие и да си носите гражданските отговорности, сега ше ви ебе секи който е минал и заминал през Балканите!

ujabg

И все пак съдът го е турил на ДПС!

И аз това си помислих - хареса ми :)

Само един въпрос имам: ЕСПЧ дали се е запознал с "нагледния материал" от гласуването в Турция - когато видните гласоподаватели гласуваха с предварително попълнени бюлетини, а на въпроса за кого гласувате или свиваха рамене или откровено си признаваха, че не знаят името, но е за "турската партия в България"!!! Но тези нарушения явно не вълнуват ЕСПЧ!

За бога братя българи, гласувайте...

Абсолютно! Само така вотът за тази противоконституционна антибългарска партия, който е сравнително постоянна величина, ще спре да бъде "балансиращ"!

Странни изводи се налагат. Значи при открити нередности от проведени избори и тяхното касиране на това основание се нарушавали човешки права?!

Нарушено е правото да избираш и да бъдеш избиран- гарантирано с конституцията и европейското законодателство, което сме възприели. Колкото и да ви е абсурдно, който е представлявал държавата ни е трябвало да представи убедителни аргументи и ако те не стигат, значи сме с голям проблем. Отмяната на решение на КС не е обикновен акт на отмяна на съдебно решение. Това е отмяна на българската политика и заставянето ни да се подчиним на политика отиграна в Турция без български държавен контрол. Давате ли си сметка какво означава това? Най- малкото КС са били длъжни да се съобразят с последствията и да предвиждат какво може да се случи? Днес те са напълно излишни и компрометирани.

Искаш да кажеш, че избирателите на ДПС са ощетени от държавата.

Коментари - ДПС осъди България в Страсбург заради касирания вот в Турция | Днес.dir.bg

ДПС осъди България в Страсбург заради касирания вот в Турция

ДПС, неуспелият депутат Рушен Риза и 101 гласоподаватели осъдиха България в Страсбург заради отменения от Конституционния съд вот в Турция през 2009 г.

Обратно в новината

Коментари - ДПС осъди България в Страсбург заради касирания вот в Турция | Днес.dir.bg

Коментари

Здравейте казвам се Данаил Лазаров от град Варна на 30 години и при мен в момента се получава това, че аз бях несправедливо обвинен от варненската полиция в лицето на второ РПУ на МВР-Варна чрез подправени показания на свидетели като полицията умишлено и съзнателно е накарала единия свидетел да лъжесвидетелства срещу мен и също да даде показания от името на баба си, която изобщо не е била разпитвана, както и да я разпише от нейно име в протоколите за показанията и по този начин е сформирано обвинението срещу мен и моя съпроцесник и ние бяхме признати за виновни от съда за нещо в което аз нямам никаква вина. Свидетелите също им казват това на съда, но никой не се интересува вече от истината! Който иска може подробно да се запознае с моя случай от форума на сайта link от този линк: link

са същите гадове като тия в Брюксел! За тях цялата не спазваща никави закони измет на света е нуждаещи се от закрила бежанци и за тях националните закони не са нищо освен средство за използавне срещу народа на страна която ги е създала и ползва. ВИЕ ДОЛНОПРОБНИ ЕВРОПЕЙСКИ ГАДОВЕ, ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПИШЕ В ксОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?! ЗАЩО ЛАНСИРАТЕ И ПРОТЕЖИРАТЕ АНТИКОНСТИТУЦИОННА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ?!

Добре че са в Страсбург, че тук само ревът българчетата, неоснователно! Силните никой не ги съди!

Интересно как в Страсбург са приели за достоверно гласуване със скорост 1 човек за 5 секунди!?

На времето затворили Петко Каравелов, спукали го от бой, той си знае за какво.На излизане от Черната джамия европейските журналисти, жадни за сензация, го наобикалят с въпроси-"Биха ли Ви, подложиха ли Ви на мъчения Вашите политически врагове"?Достойният политик отговаря-"Господа, в България такова нещо няма как да стане".А тези сегашните, за да се изкарат политически мъченици, не държавата, майка си ще продадат.

Според магистратите в Страсбург, установяването на нарушение представлява достатъчно справедливо обезщетение. Съдът присъжда солидарно на ДПС и гласоподавателите ш000 евро за разноски по делото. Eдин вид - 'айде, духай супата, или по депесарски казано: уста секиш на чорбата бе серсем!

Формално България е осъдена, обаче неформално на ДПС им е наложено да си платят масрафа от колко беше? 6000 евро? Пада им се, като много знаят...

Пич, кеф цена няма! А осъждането ни няма цена за всички радикални ислямисти в Турция. Те биха купили цял съд само да можеха да прочетат такова решение! А сега им идва от небето! Питам КОЙ ЗАЩИТАВАШЕ БЪЛГАРИЯ ПО ТОВА ДЕЛО И КАКВИ ДОВОДИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПРЕДСТАВИ В СЪДА?

ето това е ДПС в България. Създадена по идея на Турция и ЦРУ да разбива вътрешно държавата в края на 80-те години на 20 век, да подронва авторитета и в света, да подкопава устоите на държавността, с интриги невъзможни искания и всякакви други средства да създава чувство за несигурност у гражданите. Ето с това се занимава вече близо 30 години тази антибългарска партия. Само права, задължения - никакви. Няма съд, няма прокуратура.

ДПС е създадена от БСП и ДС! Регистрирана от Андрей Луканов! Докога ще разпространявате лъжи? Цялото ръководство на ДПС е Държавна сигурност от соца, сега са едри феодали по места!

Novae

ПРАВИЛНО! опасяваха се, че ще се пръкне гражданска война между б българи и турци.Та за това се даде възможност за представителство, за да дава кураж.

ДПС беше създадено от Андрей Луканов с цел,да бъде "патерицата" на БСП, казано с други думи БСП+ ДПС (правоприемницина БКП + ОФ) заместиха БКП + ОФ и тези партии доказаха,че това е така

"Вчера Европейският съд за правата на човека днес постанови," Просто нямам думи.

Аз тълкувам това решение така: Съдът отсъжда формално в полза на ДПС и избирателите, формално признава, че отгворността е на държавата. При това обаче виждаме, че държавата е представена в Турция от представители на ДПС! Следователно ДПС инжектира незаконност чрез кадрите си. След като тези кадри на ДПС не могат да защитят по законов начин (с валидни документи от изборните секции) държавността, следователно ДПС е пречка за държавността в България и проявленията на тази държвност извън границите, в Турция. Аз нямам съмнение какво е станало и то не противоречи ни най-малко на решението на съда!! Решението на съда изисква държавност, която държавата не осигурява именно във вилаета на ДПС и именно защото той се държи от ДПС. Следва да се поборим това да е по друг начин за в бъдеще и е въпорс на умност и патриотизъм. Гласувайте, българи! Ако гласувате, а не си избирате кой ви харесва, като да си легнете с него, ДПС проказата ще изгуби всякаква позиция, включително и особено силната си икономическа позиция! ДПС ще е само малко факторче, ако българите се бяха усетили, че БСП и ДПС са проблемът всъщност, вместо да се блещят на кого не му бил хубав изказът, а кой бил несимпатичен като мъж... Битовото ниво на мислене на българите, естествена последица от десетилетия деспотизъм, е причина на моменти да се говори турски в цели министерства, но и за икономическите кризи, които БСП вкарва неминуемо всеки път, напоследък и с помощта на креатурата си ДПС. За справка ДПС е позволена от Луканов, като е запитан дали съдът да регистрира ДПС като партия. Всеки миг имате честитка от Луканов от онзи свят!

Да, фактът, че ДПС фактически прави гафа от името на държавата, не е предмет на делото. Ако беше, ДПС трябваше да си плати сама 6 бона компенсация за гафа, който е сътворила с нередните документи. Мого добре е да се различи резултатът от делото от фактическата ситуация, типична за ДПС всъщност. Некадърността и пошлостта създават определено всякакви такива проблеми. Вярно е нарушено правото на изнирателите! И кой го е нарушил? - ДПС, понеже техните кадри правят избори в Турция :-) Просто е фарс, нали? Но правото е едно, а реалността честно казано е работа на българите.

се учудвам. По готовност за политически слугинаж и "странно" разрешаване на казуси "съдиите" в Страстбург отстъпват само на курвите от Хага.

Този член гласи: "Βисокодоговарящите страни се задължават да провеждат свободни избори през разумни интервали от време, с тайно гласуване, и при условия, осигуряващи свободното изразяване на мнението на народа при избиране на законодателното тяло". Точно този член е най-често , и най-вече нарушаван от криминалната структура ДПС.аМА ПОРАДИ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И С НЕЙНОТО ЛЮБЕЗНО СЪДЕЙСТВИЕ, ОТКРОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ НИ СЪДЯТ КАКТО И КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ.

та в България една трета от работоспособното население са юристи, една трета- икономисти, а останалите - журналисти и щоумени! Няма ли кой да ни защити?

В задачата се пита: Кой ще работи? Много вожд, малко индианец, с други думи.

и защо нищо не прави в защита на държавата и народа?!Къде са останалите национално отговорни лидери...партии, медии?!

Сигурно съм много тъп, че не разбрах за какво ти е Татяна Дончева? Щях да те разбера ако беше питано къде е РЗС с флашките измисления политик и той ли ще паща сега? Щях да те разбера ако бе попитано къде са държавните юристи и те ли ще плащат? Щях да те разбера къде са съдиите отредили пренареждане на вота? Няма ги...... Пак българския народ ще плаща поредните простотии на властимащите.

Не ти трябва Татяна Дончева. Нея я търси при големите пари. Тогава и поправка в закона може да ти издейства. Срещу достатъчно големи пари - дори и в европейския закон може да вмести поправка "ДПС 1"

Нищо чудно! Защо да очакваме брюкселският чиновник да е по-различен от нашенският или който и да е по света? Той мисли с членове (от всякакъв вид!!!) и букви единствено за собствения интерес, гарантиран в случая с разноските по делото! На кой му дреме за справедливост и законност?

Еврогейците отново показват, че нито знаят, нито ги интересува какво реално е положението в България. И че сме включени в разните там съюзи не заради друго, а да може по-лесно да ни използват за икономическите си цели, а също и да сме някаква буферна зона при възникване на военни конфликти.

ако някой ми бие шамари и аз не реагирам по никакъв начин , какъв извод ще си направят наблюдаващите???

Струва ми се, че с това решение Европа узаконява фалшифицирането на избори!!! Значи в Турция вече хората могат и да не ходят да гласуват, избирателните комисии ще им пускат "верните" бюлетини, ще ги подписват и т.н. "Браво" на такава демокрация!!! И ми се струва, че такава политика е в пъти по-лоша от стария соц-строй!!! К'во правим с европейския диктат, по този начин турция дефакто ще има депутати в Европарламента, чрез "троянския си кон" - дпс?!

Означава, че може държавните чиновници да не подпишат протоколите , за да опропастят изборите, но номера не минава в съда в Страсбург, който опозорява нашия Конституционен съд. Каквото и да се говори ние трябва да потърсим поуките и да се поправим, а не да търсим виновните извън България. Тук са виновниците и повярвайте ми ако бяхме векове назад и имах власт до обед щяха да са им полетели главите на земята на всички подред. Такъв позор не може да се скрие от никого. Само заради него вече трябва да има изритани от постовете им съдии, министри и политици. Какво означава неподписани протоколи и неизяснаване на това от конституционните съдии? Какво означава да се отмени акт на най- висша държавна структура и то от обикновен международен съд от най- ниско ниво? Вие давате ли си сметка на какво ни правят пред цяла Европа и целия свят и как ни показват?

ДПС и електората им отдавна са забравили, че освен права и свободи, за да съществува едно демократично общество трябва да има (и да се спазват!!!) и задължения! Въпросът ми е защо Европейският съд пропуска този факт? Ако протоколите не са редовни, това може да значи че са фалшиви. Ако те оправдават фалшификациите, тогава няма ли да бъдат накърнени правата на всички останали гласоподаватели?

ТАКА ЩЕ Е, ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ДА ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ НЯКОЙ, КОЙТО ЖИВЕЕ НА КИЛОМЕТРИ ОТ ТУК /КОЙТО И КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ/, ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА ТУК. ВСЕ ЕДНО СЪСЕДИТЕ ТИ И РОДНИНИТЕ ТИ ДА ТИ ОПРЕДЕЛЯТ КАК ДА СИ ПОДРЕДИШ КЪЩАТА, ТА ДА ИМ Е УДОБНО КАТО ТИ ИДВАТ НА ГОСТИ.

Не се изказвай толкова емоционално! Може да не е тук, но може да има собственост в България, поради което за него е от значение каква политика се води и т.н.

да се завърне в БГ и да се грижи лично за собствеността си!

но може и с парите изкарвани в чужбина тукашните данъци да са му смешни .... примерно и като така, да не му пука кой и какви ще налага тук

трябва н е з а б а в н о да се сформира партия бспс- български съюз за права и свободи , работещ главно с цел оцеляването на бг и стопилия се етнос! ако цацаров не желае да защитава българите , трябва да бъде изметен веднага !!!

Еми хубаво. Давай! Сформирай го! Ти ще си президента предполагам?

Нередовността е очевидна, но явно защитата на българската държава е предопределила изхода от делото.

Трябва да се обжалва. Какво е това Страсбург да ни осъжда за очевадни нарушения. Въпреки това всеки депутат на Д(п)С нанася много повече вреди от 6000 евро!

в този чл3 къде е записано, че протоколите може да не са подписани? Кое дава някаква макар и малка гаранция, че Осман и Фатимата въобще са ходили до изборната секция? А някой не ги е отбелязал, че са гласували?

Аз разбирам чувствата на повечето тук, но не разбирам липсата на самокритика. Не виждате ли и не търсите кой може да е сгрешил? Не търсите ли виновници в цялата тази работа? КС е структура на държавната власт, център на равновесието и символ на стабилността. Той е засегнат с това решение, с което се показва, че този център на стабилността не е недосегаем, а държавността ни може да бъде засягана. Това е застрашаване на суверенитета ни. По този начин всяко решение на съдът в Страсбург може да отмени акт на Констутиционния съд и ако никой не защитава държавата ни, какво правите , драги патриоти без армия, богатство и далновидни управници? Аз като роб не мога да живея и всяко засягане на държавния суверенитет ме засяга до основи. И аз не харесвам решението на ЕСПЧ, но търся виновниците и причините, за да се заздрави държавността, което е приоритет на всички, които искат собствена независима България.

Въобще хора, които живеят постоянно извън България, да нямат право да гласуват!Не можеш да градиш къща, ако клечиш в кръчмата на съседното село!

loyola

ами тези 6000 евро да ги платят виновите чиновници, солидарно. защо аз да им плащаам масрафа?

21 нередовни/неподписани протокола + 18000 недействителни гласа на изборите 2009 год. в Турция ! И за това , съдът в Страсбург осъдил България.Егати съда !!! Егати наглите ДПС !

А кой представлява българската държава, която провежда изборите? Ударът върху КС е много лош и изисква много адекватна реакция.

Интересно за какво е дал тези 75 хилки? Дали са ги питали?

Продажни адвокати на България в съда в Страсбург. Това е причината!

Недейте да четете само заглавието. Съда е отказал да присъди исканото обезщетение. Това си е провал.

за парите..., а в частта за неподписаните протоколи?! Как така БГсъд позволява на конституционно незаконната алчна за пари и власт партия- етническа върхушка ДПС, да съди за пари държавата и бг народа в Страсбург за измислени прищевки?! Всички управляващи ли... са "продажници" на народ и Родина?!!! Вън етническата партия ДПС от властта! Вън завинаги!

И тази партия, братя, ще е втора политическа сила на тези избори... Що за хора живеят тука...

дпс е турска партия. турция не е член на ЕС обаче турската партия съди Българи и я осъжда в Европейски съд. Същата тази турска партия по българските закони е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА и сега българите ще плащат на турската партия заради ЕС в който членуват. Бах ммааа му аз и циганска работа

Регистрирани са в град София по седалището си в Софийски градски съд, като са заявили, че ще спазват конституцията и законите на страната. Така, че не говори за ДПС. Хора, които живеят в чужбина по чужди закони не е редно да гласуват как да се живее в България. Още по- лошо! В Турция има много повече ред от тук и държавата им си е на мястото! Ние не сме си на мястото!

Ами ходи си в Турция бре. А за това дали спазват конституцията явно си сляп и глухлато виждаш кво става. Новини на турски, преьизборни агитации на турски, джамии турски, национални песни на турски и т.н. айде аман от такива подлоги пак турски като теб

В Турция има ред? Май й излиза през носа и през гъза този "ред"... Освен това регистрацията на ДПС е станала с позволение на Луканов, съдът не е знаел дали да регистрира, понеже се е съмнявал дали е законно. Основателно се е съмнявал. Но тогава, понеже не е имало истиснки съд, а подлоги, както и сега, са се допитали до партийния бос като една "независима" институция. Пич, само едно ще ти кажа: когато законът е несправедлив, не е никакъв закон. Когато е нсеправедливо приложен, не значи, е прилагането му е законно. Това са изначални принципи и незнанието им е въпрос на ниско личностно ниво. Само едно ще те попитам: колко турци идват от Турция да правят бизнес в България и защо, след акто няма ред?! А колко българи или български турци или германци, или швейцарци, или англичани са отишли в "подредената" Турция да правят бизнес или да живеят?! А бе нали е мнго подредено, бе?! Ама простак се извъди... Турция се свлича с мошеника Ердоган, той тръгнал да ми разправя за подредба. Колкото кризата в Русия отминава с Путин!

Продължавайте да толерирате ДПС. Защо България не направи нищо за купените гласове от ДПС? В един репортаж от чужбина хората направо си го казаха.

За сетен път повтарям: - Промяна в Избирателния закон! 1.Право на избор имат, само и единствено - български граждани, навършили 21 /двадесет и една/ годишна възраст б/ са пребивавали на територията на България, не по-малко от 3/три/ последователни години без прекъсване до деня на ИЗБОРИТЕ в/има зрелостно свидетелство

Пичове, решението на проблема е да се промени закона и въпросите, които засягат българските граждани да се решават само от онези, които живеят постоянно в България. Хора с местоживеене в чужбина не могат да решават как да живеят българите, защото живеят по други закони на друго място в други държави и получават парите си от чужденци. Решението на ЕС по правата на човека е много лош удар по държавността ни. Пропуските изискват незабавни наказания, оставки и промяна в законодателството. Ако властта не реагира, това е знак към враговете да ни нападат и унищожават.

Не берете грижа, всеки който е излезнал в чужбина да живее постоянно, ако не първо покуление, но второ със сигурност забравя, претопява се и почва да не му пука. Първото покуление бълХарски турци ше измрът, ако остане некой второ покуление оше да драпа, нема да е много, и до 2-3 покуления ше се отървете и от тех, и от нас, баш емигрантите. Айде турците пок кфи пречини бегаха може да се спори, ама на сички в страната ше им се види ноо тешкън кога се установи липсата на редовните българи емигранти. По мои сметки и наблюдения в момента живата, продуктивна и реална част от българското насееление в е чужбина......в страната останаха бабички и куманисти.....кой ше работи да ви искарва пенсиите не знам...... Не бързайте ни да злобеете, ни да се радвате - това е да скачете на сопственио си гроп.

Бързо си забравила българския. Или може би си била винаги неграмотна?

Роксана, нищо не ти се разбра.

Абе забелязвате ли нещо интересно!Откакто Волен Сидеров беше коалиционен пратньор на ДПС и дума не е казал срещу тях!Вече не му пречат новините на турски и няма гръмки изказвания против ДПС!Сега бори наркотиците и контрабандата!Смел мъж!Истински еничар-доброволец!

защото който дава парите той поръчва музиката...

Пудела сега е зает с друга работа, Бори се срещу контрабандата.

Ако наистина са БЪЛГАРИ , нека ВСИЧКИ кандидати да се обединят с/у ДПС!!!!

ДПС е силна и арогантна, защото и наливат пари от вън, докато това е така ние не можем нищо да направим освен да пием с тях кафе!!!

Наливат и то яко и лека, полека...току виж, станали първа политическа сила.

Цялата дандания е ЗА Пари. НО УВи ПАРИ НЯМА. МЪСНИ ГАДОВЕ.

Глобално е за пари, а локално е за държавата ни.

ДПС е с мисия тук поставена и от братската турска държава!!!!

Защо България ще ми съдат, а "Анцунга" ще ми се вее с Шест апартамента и 5 оправдателни, всички под натиск на пръднята на един дебел германец егати? Гинчето

Първо, да се отнеме правото на неживущи постоянно в България да гласуват. Второ, може би Европа вече я е страх и играе по свирката на турците и мангалите които е събрала от цял свят.ЕС няма собствено достоинство.

Що за депутат ще е това, както и каква партия е ДПС дръзнали да съдят държавата, която им дава право да живеят свободно. Това са безочливи, безпардонни, неморални хора, които не заслужават да живеят тук. Вън от нашата държава, нямате право вие "братя' ДПсари да сте тук.

и аз това казвам да се махат, там ги чакат с "отворени" обятия!!!

Кога България ще поиска от Турция репарации за нанесените щети от турското робство, като в замяна ще им подарим ДПС!!!

този, който го е сложил на заден ход да се пресели при съседите!!!

Какъв конституционен съд, каква коституция имаме когато който си иска и където си иска отменя решенията на най- висшия закон на една суверенна държава? Отдавна не сме такава държава! Време е суверена да се намеси и да упражни властта си, но както са я подкарали продажните политици в боричкането си за власт и овчедушието което е овхванало раята връща историята назад ( 637 години ) , когато турците за завладели България. По едно съвпадение и по ислямския календар сме в ХИЛЯДА И ЧЕТИРИСТОТНИТЕ ГОДИНИ. Разликата е че тогава ЕВРОПЕДИТЕ И БИГ БРАДЪРА са били в племенния стадий, което пък показва, че раятя ""мислела" по същия начин.

Много по-добре е да платим 6000 евро сега,отколкото после с един турчин повече във властта да загубим 6 милиона евро! Турците във властта носят на държавата ни мнооооого вреди !

Що така, расист ли си ?

И да съм расист ..това си е моя работа

Не е расист а българин.

От кога на реалноста се казва расизъм!? Нещо си се объркал пич!

...турците са си нация, но засега поне, не са отделна раса :)))

против съм расовата дискриминация и негрите...

Целият проблем е,че ДПС са ни съдили,без изобщо да сме имали някаква защита в Европейския съд! Никой не ни е защитавал там,държавата не се е защитавала,а само е гледала сеира,затова са ни и осъдили!!!! Никой не си е помръднал пръста в собствената ни държава да ни защити в Европейския съд,оставили са ДПС да си оправи нещата...

Нашите мастити магистрати се вълнуват само от един закон - този, според който заплатите им трябвало да се индексират всяка година! Пък дали са свършили и за 5 пари работа - няма никакво значение! Нали са на бюджетна издръжка и гламавите данъкоплатци така или иначе сме задължени да им плащаме И за некадърността! СРАМ , бе!

Пипи, КС не е част от съдебната власт. Те са надпартийна извънинституционална структура. Ако разбереш това ще осъзнаеш мащаба на скандала.

Как така без защита от страна на държавата по толкова важен въпрос. Това е решение на Конституционния съд, което предполага неотменимост на акта. Затова е създадена правна норма, която предвижда извънинституционален контрол. Значи в КС има юристи, които трябва да представят държавата и съда, в Мин фин има юристи, в министерство на правосъдието също. Недопустимо е да сме били без защита! Сега трябва поголовна сеч, защото авторитетът на КС е унищожен и трябва друга структура, която да решава подобни казуси.

браво на европеискя съд, това се казва обективен и справедлив съд, ние елита на варна поткрепяме това решение !!

Много моля, когато подкрепяте нещо, правете го с Д, а не с Т-нищо,че сте от Варна....правописът е еднакъв за цялата страна!

Тия смешници да спрат да ни се месят, защото заради тяхната вопиюща глупост съществува ИД и милионите нашественици в Европа, утре нашествениците ще ги извличат от домовете им в Страсбург и ще правят децата им роби! Или ДПС-арите като ходят на митинг в Турция за правата на дъщерите си управляващите ще им правят атентат с 200 души ранени и жертви, а после ще ги вкарат в затвора!

Много ти е голяма пушката бре! А готов ли си да намериш място на 4 млн български бежанци и да гледаш разрушаване на българската държава? Готов ли си да гледаш как гори къщата ти и се рушат училища и болници? Знаеш ли колко гибелни могат да бъдат последствията от подобно поведение на властта? Човече, знаеш ли колко завода за различно оръжие в Русия, Украйна, ЕС и САЩ чакат тук да се сбием за да ни напълнят с оръжие? Решението на съда в Страсбург удря звучен шамар на КС и вече е необходима друга структура, която да решава въпроса със законността на изборите иначе компрометираме надпартийна и извън институционална структура от първостепенно значение за държавата и суверенитета ни.

Вий щото не сте готови за война затова изпуснахте целата държава да се оттече в канализацията. Щото една банда куманисти страхлифци ги е страх да не излезнат далаврите им, с които окрадаха хорицата и държавата, аре сега стискайте в гащите че не искате решителни и крути мерки в защита на страната! Саму това ви се пада на куманистите - дано ви ебът у анала сичките турци и цигани, с които си решавахте 'мирно' прублемите 25 години ....... Не щяхте да си решавате прублемите с редовното българско население, се да грабите и далаверите, 'мирни' сте биле....за да не ви фанат по бели гащи как се 'уреждате'...на ви сега уреждане и кражби, на ви сега справедливост, един ден Господ въздава! Изгонихте огромни човешки маси (милиони) в чужбина, и размножихте цигани да ви гласуват по поръчка......а сега да ви видим цигани и турци ли ше ви защитават мафията, която притежава държавата. Това, защото биле 'миротворци' и не искале война.....като немате дарман да носите оръжие и да си носите гражданските отговорности, сега ше ви ебе секи който е минал и заминал през Балканите!

ujabg

И все пак съдът го е турил на ДПС!

И аз това си помислих - хареса ми :)

Само един въпрос имам: ЕСПЧ дали се е запознал с "нагледния материал" от гласуването в Турция - когато видните гласоподаватели гласуваха с предварително попълнени бюлетини, а на въпроса за кого гласувате или свиваха рамене или откровено си признаваха, че не знаят името, но е за "турската партия в България"!!! Но тези нарушения явно не вълнуват ЕСПЧ!

За бога братя българи, гласувайте...

Абсолютно! Само така вотът за тази противоконституционна антибългарска партия, който е сравнително постоянна величина, ще спре да бъде "балансиращ"!

Странни изводи се налагат. Значи при открити нередности от проведени избори и тяхното касиране на това основание се нарушавали човешки права?!

Нарушено е правото да избираш и да бъдеш избиран- гарантирано с конституцията и европейското законодателство, което сме възприели. Колкото и да ви е абсурдно, който е представлявал държавата ни е трябвало да представи убедителни аргументи и ако те не стигат, значи сме с голям проблем. Отмяната на решение на КС не е обикновен акт на отмяна на съдебно решение. Това е отмяна на българската политика и заставянето ни да се подчиним на политика отиграна в Турция без български държавен контрол. Давате ли си сметка какво означава това? Най- малкото КС са били длъжни да се съобразят с последствията и да предвиждат какво може да се случи? Днес те са напълно излишни и компрометирани.

Искаш да кажеш, че избирателите на ДПС са ощетени от държавата.