Коментари - Докладът на ЕК: Напредъкът на България е ограничен и крехък | Днес.dir.bg

Докладът на ЕК: Напредъкът на България е ограничен и крехък

Европейската комисия отчита като „ограничен и крехък” напредъка на България в борбата с престъпността и корупцията и в реформите на съдебната система.

Обратно в новината

Коментари - Докладът на ЕК: Напредъкът на България е ограничен и крехък | Днес.dir.bg

Коментари

Уважаеми, според правото на ЕС, няма регламент или клауза в договорите, където да се споменава каквото и да е за "изхвърляне". Държавата -членка сама може да поиска напускане на ЕС.

Очакваме спирането на еврофондовете. По програма на тройната коалиция. Пак ще оставят след себе си потоп.

Посткомунизъм бе другари, какво искате !

От ЕК са си изсмукали повечето писания от пръстите в този доклад, без да засягат основните икономически и социални проблеми на България, дължащи се на колониалното ни еврочленство. Явно са си подбирали изрезките информация от български вестници, вместо да си направят задълбочен анализ, на кой ли му пука всъщност за "най-бедната държава в ЕС". Назначението на Пеевски, което уж било проблем, но само в главите на страхливите ченгета крадци и мафиоти в ГЕРБ е толкова изобщо не е толкова скандално колкото управлението на Мутрата Боце, най-скандалната подземна фигура в най-новата Българска история, откровен тъпир и просатк, мафиот и крадец.

Гледам и не вярвам на ушите си.......

Цялата държава, е една голяма КОЧИНА ! ГЕРБ се опита да сложи някакъв ред в тази КОЧИНА, но ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ излезе по силна и нещата отново тръгнаха надолу ! За да НЯМА, такива ГЛИГАНИ в политиката, трябва народа да мисли, когато гласува !...

повтаря в огромна степен, докладът от 2012, а именно ГЕРБ-овата импотентност. Т.е. сериозна критика към ГЕРБ и констатация, че не е мръднало нещо за една година при БСП/ДПС.

Правителство то СерГЕЙ Лютви е откровен назадък. За 6 месеца теглиха 5,5 милиарда. Кой ще ги плаща? Двамата костинбродски мошеници ли? Единия се кани да бяга в Европа, другия си е турски поданик и противобългарин.

Вече никой не вярва на България и особено на българите. Всичко в този свят - политика, икономика, какво да е се гради на доверие. Европа вярваше и имаше доверие на Петър Стоянов, Надежда Михайлова, Иван Костов и най вече на Царя и Меглена Кунева. А ние българята, взехме че ги свалихме от власт ( след като мафиотите ченгета ги омаскариха със своите вестници и телевизии)

Понятието съдебна реформа е забранено и инкриминирано в новият наказателен кодекс предложен от гнойните песоглавци.

Добре, като говорите за реформа в съдебната власт, а кажете как я виждате? Не се заяждам, просто питам. Какво трябва да се промени? И до какъв резултат ще доведе това. Само да Ви насоча- съдебната система е правоприлагащ орган, а не правосъздаващ. Т.е. прилага приети от друг закони, но не ги създава.

Пародия

Пич когато цяла България видя как тая Свиня се кълне в длъжност по националната телевизия и след това Конституционния съд обяви тази България за идиоти и каза че това нещо не се е случвало въобще не ми е хвали тая система!!!

Много добре правя разликата между законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Проблема не е в липсата на закони, а в тяхното прилагане, по-точно избирателното им прилагане/неприлагане. Трябва да се премахнат политическите квоти.

Става въпрос за ликвидиране на зависимост и корупция - както при правенето на законите, така и при прилагането им:)

Абе в доклада знае ли някой дали се казва нещо за новоизлюпеното министерство и каква оценка му се дава? То заработи ли вече изобщо или само точи от бюджета засега? Нищо не се чува за това? Има ли някой БСПар тука да разкаже да разсее мъглата?

Лютви Местан искал да го масажира зам. министър.

СТИГА СТЕ ПОКАЗВАЛИ ТОЯ,КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА МИНАХА!!

Ц тоя е много гнусен не става за ядене

Много важно! К'ви са тия докладчици? Ще ги изключим от партията! :Д

Даже и ЕК ги плюе, те мислят, че дъжд вали. А прасето Пеевски даже има наглостта да пита кой не го бил пуснал да стане шеф на ДАНС. Живеем в някакъв пълен абсурд. Цяла Европа ви разбра що за стока сте, говеда мръсни.

че тук пишат големи неграмотници. Още с приемането ни в ЕС беше записано, че България и Румъния ще имат мониторови доклади. Нашето приемане беше по стратегически причини, а ние и Румъния не отговаряхме на нито един критерий от Маастрихт за членство в ЕС. Аз съм сигурен, че някои тук не знаят какво значи Маастрихт и Лисабонски договор, ама нейсе - продължавайте да пишете - то и Боко е прочел само една книга, но това не му попречи да бъде премиер.

Кога свързването ни с Румъния ни е носело щастие? Че сега да донесе? На какво се надявате?

Прав си пич но това не пречи докладите да са положителни ;)

абе тея препоръки са малко противоречиви.. как да се опрости процедурата по обществените поръчки, след като именно европейските правила налагат сложността.

Плавен е напредъка...е поне има някакъв напредък, но за сметка на това Мафията разцъфтява в момента. През Комунизма също всичко е ставало така плавно, плавно, хората са живеели спокойно на ниски заплати и рвни по между си. И сега се стерми политиката да въведен нещо подобно, само че какво стои зад театралната сцена. Какво всъщност прави това правителство, за какво е дошло, кои фирми обслужва, обществените поръчки, държавните поръчки...погледна ли сме на изток от нас а не на запад, а хората гният в приватизираните предприятия, гният в мините, гният ....Геноцид на българското население...поне е по-плавен от колкото от предишното правителство там беше по-екстремно

По-малоумна опорна точка не съм чел.

Добре че Все още сме в Европейския съюз ! Кой мислите че махна Пеевски от ДАНС ! Шепа протестиращи ? Да Бе Да ! Европата ни помогна !

Флашката на Патрашкова (Йосифова-Станишева) празна, а доклада на ЕК пълен!

Боко е виновен! Квото и да ви питат отговора започва с "Да ама Боко..."

Ей, тикви позитански, къде в доклада наверихте нещо за ББ или ЦЦ, та говорите за тях? що не кажете нещо за освобождаването от страха, за Бисеров, за простотиите на Бареков или за далаверите на Сидеров, за мъдрата Цаца, който има много голямо отношение към този доклад, за приятеля на Сирия - Страхил? Защото сте смотани и с промити мозъци!!! И затова оставка!

Чети бе, чукча, чети. БОРКОР кой то създаде? Половината състав на КС е сменен в края на 2012г., като в него са включени номинации на Президента и на НС. Кой доминира тогава, и на кого е Президента? Кой бе, пич, кръщава пушилката, която вдигаше? За Бисеров- ако е виновен да си ходи в затвора, но поне го накараха да слезе от сцената. А Ухото колко дела има? И къде е? Нямате срам!

Срам? Кой да има срам?? на ухото, както е наречен, кой му беше шеф на данс? и изобщо - едно грозно име или явление ако успеете да извадите в българската политика, което да не произлиза от бсп, би било успех. но няма такова.

станишев и доган в комбина са тежко наследство за България, не би следвало да се тика само този дембел пеевски на преден план - той е продукт на криминалната и зловонна любовна прегръдка между станишев и доган

камерите бг - пред НС всичко е спокойно - виждат се само 4-5 полицая и нито един "протестиращ". Пожелавам на правителството Орешарски да продължи да си върши добре работота и доклада догодина ще бъде последен за РБ.

май забравяш че точно по времето на Тройната ламя ги наложиха тези унизителни доклади, ама вервай си пич ;) мечтите са безплатни, както и сиренето и хляба и пропагандата....

спрете да създавате впечатлението, че в бсп има само бавноразвиващи се:) жал да му стане на човек:)

Ivan

Да не забравяме и назначаването на наркотрафиканта от Банкя Боко Тиквата за министър-председател, което сложи петно върху името на България 100 години напред!!!

Определено действаш на принципа че като няма какво да кажеш казваш някоя глупост

А простащина!

Правиш ли разлика между назначен и избран?

ако вижда го беше назначил пеевски щеше да е най подходящ е това сме българите овце некой п,,,,не ние викаме тоя се н,,,,ра

Всички питат Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Не е важно това толкова много. Истинският въпрос е: КОЙ предложи през 2001 г. студента 2 курс Пеевски за Председател на УС на Пристанище Варна, а майка му Ирена Кръстева за шеф на Държавния спортен тотализатор?! Ей това е кариера по комунистически - без никакъв опит, образователен ценз, или предишна квалификация в ръководството на тези стратегически държавни институции! Това е всъщност НАЧАЛОТО на явлението ПЕЕВСКИ, а оглавяването на ДАНС е само един от последните етапи. Тогава още трябваше да се изреве на умряло, че абсолютно некомпетентни и случайни мутро-марионетки от улицата се поставят в най-високите нива на управлението на държавата. Буда - Главен секретар на МВР, недоучилото студентче Делян Пеевски - парламентарен секретар на М-вото на транспорта и съобщенията и Председател на УС на Пристанище Варна, Ирена Кръстева - шеф на Държавен спортен тотализатор /т.е. държавния хазарт, където се източват под законна фасада милиарди./ Ако проследим назначенията - излиза лицeто на ген. Бригадир Аспарухов, който призна публично, че лично е препоръчал Борисов за най-висшия държавен пост. Излиза Васил Иванов - Лучано, който без висше образование беше сложен от Симеон Сакскобурготски за Министър на спорта, та трябваше после да променят закона специално заради него /т.нар. поправка Лучано, която дава възможност на лица без образование да стават министри и да управляват държавата/. Лучано пък назначи Кръстева. Пеевски бе поставен от Министър Пламен Петров - оня от общата яхтена снимка в Монако с министри и мафиоти "тъгедър". Юпито Петров на свой ред бе спуснат с парашут в Правителството на България без един ден трудов стаж в страната, също както и колегите си Милен Велчев и Николай Василев - архитекти и извършители на последващия погром и тотално разграбване. Зад всички тези герои стои чучелото Симеончо, който сам по себе си е бил контролиран от комунистическата ДС през целия си емигрантски живот още от невръстно дете. И беше докаран през 2001 г. от бившите ченгета - генерали и полковници от ДС, за да проведе политиката на голямата трансформация на националния ресурс в собственост на неокомунистическите олигарси и техните подставени лица. Изчезването на т.нар. "Досие Румянцев" е заличаване на следите, които разкриват всъщност КОЙ стои зад целия този зловещ проект! Е, сега става ли по-ясен и отговорът КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС? КОЙ всъщност е превърнал милата ни единствена родина България, барабар с всички нас в своя лична собственост. КОЙ разграби земята, раздаде на обръчи от фирми икономиката, приватизира банките и ограби спестяванията на народа? КОЙ монополизира медиите, информационната среда, КОЙ съсипа културата, унищожи армията, корумпира съдебната система и МВР? КОЙ окупира българската политика и не допуска в нея никой, който не е част и протеже на групировките на мафиотското статукво? КОЙ манипулира тотално общественото мнение и издава присъди срещу всеки неудобен и свободен глас? КОЙ изсича българските гори и ги превръща в печалби за милиарди, изнасяйки безценното ни природно богатство в Турция и Гърция? КОЙ окепазява непоправимо националните ни паркове, потъпквайки безцеремонно закони и правила, за да си развива картелния бизнес? КОЙ буквално осра българското Черноморие и го трансформира в едно гнусно бетонно гето, в което идват само отрепките на Европа да се въргалят в мерзост? КОЙ тотално неглижира българите в диаспора, съзнателно циганизира и обезлюдява цели региони на страната? КОЙ създава непоносима и безнадеждна среда за младите българи в собствената им Родина и ги поставя пред единствения изход - Терминал 2? КОЙ намали населението ни с 2 млн. за 20 г. поставяйки ни пред перспективата да бъдем съвременици на изчезването на българската нация? И т.н. т.н. А всички тези въпроси са свързани също с въпросите КОЙ направи агент САВА /Доган/ крупен стратегически политик и управляващ? КОЙ например превърна крупието Данчо Ментата /Йордан Цонев/ в управляващ политически гаулайтер и шеф на бюджетната комисия? Ами хамелиона Христо Бисеров? КОЙ постави руския поданик Дмитриевич Станишев за лидер на БСП /БКП/, а впоследствие за Министър-председател на България без никакъв трудов стаж, опит и компетенции да оглавява държавата? КОЙ избута шута Волен Сидеров в ролята на автентичен български националист и патриот, за да подмени идеята за истинските национални идеали и приоритети? КОЙ подмени оригиналната дясна идея с политически клиентилизъм и колаборационизъм с болшевишката мафия? Та - КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ.... КОЙ, КОЙ..... КОЙ? Ами НИЕ, НИЕ ги създаваме, овластяваме и легитимираме всички тия уроди. НИЕ даваме силата и властта всъщност на това многоглаво чудовище, което неотменно и последователно десетилетия убива нацията ни, държавата ни, съдбите ни и всеки един от нас поотделно! Ще се примирим ли? Или вече е късно? За мен лично пътят е един единствен.

+++++++++++++++++

Отговорът е невъзможният съюз! Невъзможните Цели са винаги разрушителни!

+1000! Благодаря за труда, който сте си направил за да припомните всичко това, както и за анализа.

Пародия

Текста не е мой но автора много добре го е систематизирал аз само го разпространявам!

а Буда по-леко наследство ли е?!

От сегашното,на ГейГанди с очилцата!

ЕК,не обича ли свинско!!

В доклада се посочва, че резултатите срещу престъпността и корупцията са недостатъчни, а проектът БОРКОР е неуспех. Комисията за конфликт на интереси и непрозрачните номинации за конституционни съдии също все още са проблем за България. Скандалните подслушвания, за които обвинение вече има срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, също търпят критика от експертите в Брюксел. Като лоша бележка срещу държавата ни е отбелязан и скандалът с бюлетините в Костинброд. Все пак в доклада на ЕК не липсват положителни стъпки. Отчетено е отслабване на натиска на изпълнителната власт над съдебната, управленските действия на главния прокурор, спирането на спорните дарения за МВР, както и първите стъпки на Висшия съдебен съвет за намаляване на натовареността на магистратите.

БОРКОР? Не беше ли БОРЧВОР?

Дори и Майка Тереза да беше предложила Пеевски, то и тя щеше да е моментално и окончателно компрометирана...

Е да де, ама не е Майка Тереза. Що си мълчи гордия Предложител?

Докато Пеевски венцеславеше Борисов, защо беше добър?

Кофти въпрос за част от коментиращите. Да питаме и за Барека?

Икономиката на България е проявила няколко признака на устойчиво възстановяване през 2013 г., отбелязва в днешния си доклад Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), качен на сайта на институцията

Не съм чел доклада и се надявам да е публично достъпен защото следният откъс от новината "Описани са полицейските операции, кръстени на имена на магистрати при предишния вътрешен министър и е споменато, че те са били спрени от настоящия." изисква отговори най-вече от сегашните управляващи. Какво ли иска да ни каже Европа с това изречение?

Че вече МВР е МВР, а не МВР-пикчърс. Че доскоро всичко е било само на думи. И който не скача по свирката на цвЦв ще яде хуркато по един или друг начин.

Определено не си убедителен.

Значи, че сегашната власт е доволна от съдебната система и е спряла натиска върху корумпираните магистрати.

Чакай сега малко. Колко корумпирани магистрата бяха арестувани от ГЕРБ? Николко. Кой стана шеф на СГС, и в какви отношения е с ЦвЦв? А кой е шеф на ВАС? С Главният прокурор сбъркаха както навремето Костов с Филчев. Но Кокинов отговори на този въпрос. Изнудването, заплахите и другите простотии са престъпление. Това се ползваше срещу съдебната власт. Иначе какво е- ако не задържиш този /друг е въпросът какви са доказателствата/, ще кръстим някоя операция на твое име? Чисто извиване на ръце. По този начин отговарям и на БГР. Съдът съди на база доказателства. Да, има корумпирани, но кога, и колко човека са били уличавани за това. И от кого? А колко са осъдените? И не винаги е заради корупция, а е и заради липса на доказателства.

И да допълня: Никой никога не е спирал ДАНС, БОП и др. да уличават корумпирани магистрати. Друг е въпросът, че събраните за това данни не се ползват по предназначение, а се пазят за компромати.

"Назначението Пеевски е оценено като "тежко наследство върху доверието на българското общество и чуждите партньори..."Така е, а назначението на простият Пожарникар, престъпника Борисов и цялата му камарила от престъпници какво беше, но тогава мълчахте, тъпи нещастници, защото така ви изнасяше, нали???

The Impossible Union (IU) --------------------------------- Невъзможният съюз - HC Рим не успя да обедини Европа Византия не успя да обедини Европа. Турците не успяха да обединиат Eвропа. Арабите не успяха да обединиат Eвропа. Наполеон не успя да обедини Европа. Хитлер не успя да обедини Европа. Сталин не успя да обедини Европа И Брюксел ниама да успее да обедини Европа. Само и мъчат. Вменяемите се учат от грешките си. Невменяемите ги повтарят отново и отново!

Абе защо ми слагате минуси? Съюз се гради с обща азбука и език като минимум! Какво общо имаме ние с малоумни езици като англиски, португалски, френски, немски и т.н.? A?

Защо Ви слагат минуси ли? Ами защото не се връзва с това, за което им плащат. Колко от тук пишещите изразяват това, което мислят? Тролове има от всички.

ДЪРЖАВАТА НИ Е ПРОГНИЛА НАВСЯКЪДЕ.ДОКАТО НЕ СЕ ИЗРИНЕ БИВШАТА ДС КОЯТО УПРАВЛЯВА И ДОКАТО НЕ СКЪСАМЕ ПЪПНАТА ВРЪВ С МОСКВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ.

скоро в дурявицата ни ще останат само необразовани циганета и тогава да ги видя политиците от куде ще цицат кинти, като няма да има кои да им плаща дануци да не говорим за ток вода и т.н. цокаите докато все още има кои да ви плаща дануци.... че като имигрират всички булгари..... амата ви ще се е.е!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"....Назначението Пеевски е оценено като "тежко наследство върху доверието на българското общество и чуждите партньори, което властите трябва да положат сериозни усилия, за да преодолеят. ..." То и ние възрастните сме им тежко наследство и затова изглежда се чудят как да ни елиминират! И да престанат да ни свързват с Румъния! Поне докато румънците не се върнат към ририлицата и не престанат да ни удрят в гърба! Омръзна ми от предатели!

"Виждаме, че корупцията и беззаконието продължават да се вихрят с пълна сила по време на властването на червено-башибозушката орда"!

Долу лумпените и соросоидите от Европейската комисия! Паднаха ли ви най-сетне маските, гербаджии от Брюксел!

Еххх, плешо, колко сме добре с БСП и ДПС, направо не е за вярване. Тъкмо гледах за тефтерчето на цар Киро. Интересно четиво.

Сега разбирам и защо соросоидите от Брюксел изпратиха онази французойка да провокира честния, достоен и уравновесен българин Волен Сидеров - за да го компрометират и да няма кой да им каже истината за доклада!

Другари, вземете ме да помагам при измислянето на опорни точки. Правилната линия я усещам отвътре, а другото се научава.

:) Казвай по-рано, вече наперках минусите.....

Ако има нещо което не ви харесва в доклада на ЕК, то трябва да знаете, че правителството на Орешарски е най малко виновно за това, наистина случаят Пеевски хвърля известен негативизъм, но за 7 месеца не може нищо да се направи, повече от това, което то е направило. Остана едно съмнение, че този случай наистина беше някакъв "заговор", който така и не се разбра, но мойто мнение е, че Пеевски беше потенциално възможният човек да поограничи "разширяването" на Борисов, това беше необходимост и наистина трябваше да стане..? две мутри трябваше да се озверят една срещу друга , но не беше изпипано както трябва..? грешка на Станише и Местан. Така го разбирайте.

..Ха..ха..може ли някой да ми каже къде е Христо Бисеров..? давам 2000 лв.

В България си е и се яви пред съда онзи ден! Пращай чека!

ТЕЗИ ПРОСТО НИ РАЗКАЗАХА ИГРАТА, АМА НА ТЯХ ТОВА И ИМ Е ЦЕЛТА, ЗА ДА МОГАТ ПОСЛЕ ДА СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НАБЛЮДЕНИЯТЪА НА ЕС, А НИЕ НЕКА ДА МРЕМ. МИЗЕРНИЦИ, ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКА

Ограничен и крехък - колкото да не кажат че хич го няма. Ако продължават управниците ни ще затънем в борчове, не че вече не сме.

И след още няколко гафа, ще станем изоставаща, клоняща към дъното, без никакъв напредък, държава. Аз не искам това. За това да се обединим всички за оставката на това правителството.

..ха..ха...и кой ще дойде след това правителство...? т.н. реформатори, гадове и половина...с Пръмовката, че малко се накраде и тялл?

Бат Бойко се опита да направи нещо, но БСП и ДПС не продължиха добрата традиция. Взеха заеми, кой ще ги плаща...???

Коментари - Докладът на ЕК: Напредъкът на България е ограничен и крехък | Днес.dir.bg

Докладът на ЕК: Напредъкът на България е ограничен и крехък

Европейската комисия отчита като „ограничен и крехък” напредъка на България в борбата с престъпността и корупцията и в реформите на съдебната система.

Обратно в новината

Коментари - Докладът на ЕК: Напредъкът на България е ограничен и крехък | Днес.dir.bg

Коментари

Уважаеми, според правото на ЕС, няма регламент или клауза в договорите, където да се споменава каквото и да е за "изхвърляне". Държавата -членка сама може да поиска напускане на ЕС.

Очакваме спирането на еврофондовете. По програма на тройната коалиция. Пак ще оставят след себе си потоп.

Посткомунизъм бе другари, какво искате !

От ЕК са си изсмукали повечето писания от пръстите в този доклад, без да засягат основните икономически и социални проблеми на България, дължащи се на колониалното ни еврочленство. Явно са си подбирали изрезките информация от български вестници, вместо да си направят задълбочен анализ, на кой ли му пука всъщност за "най-бедната държава в ЕС". Назначението на Пеевски, което уж било проблем, но само в главите на страхливите ченгета крадци и мафиоти в ГЕРБ е толкова изобщо не е толкова скандално колкото управлението на Мутрата Боце, най-скандалната подземна фигура в най-новата Българска история, откровен тъпир и просатк, мафиот и крадец.

Гледам и не вярвам на ушите си.......

Цялата държава, е една голяма КОЧИНА ! ГЕРБ се опита да сложи някакъв ред в тази КОЧИНА, но ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ излезе по силна и нещата отново тръгнаха надолу ! За да НЯМА, такива ГЛИГАНИ в политиката, трябва народа да мисли, когато гласува !...

повтаря в огромна степен, докладът от 2012, а именно ГЕРБ-овата импотентност. Т.е. сериозна критика към ГЕРБ и констатация, че не е мръднало нещо за една година при БСП/ДПС.

Правителство то СерГЕЙ Лютви е откровен назадък. За 6 месеца теглиха 5,5 милиарда. Кой ще ги плаща? Двамата костинбродски мошеници ли? Единия се кани да бяга в Европа, другия си е турски поданик и противобългарин.

Вече никой не вярва на България и особено на българите. Всичко в този свят - политика, икономика, какво да е се гради на доверие. Европа вярваше и имаше доверие на Петър Стоянов, Надежда Михайлова, Иван Костов и най вече на Царя и Меглена Кунева. А ние българята, взехме че ги свалихме от власт ( след като мафиотите ченгета ги омаскариха със своите вестници и телевизии)

Понятието съдебна реформа е забранено и инкриминирано в новият наказателен кодекс предложен от гнойните песоглавци.

Добре, като говорите за реформа в съдебната власт, а кажете как я виждате? Не се заяждам, просто питам. Какво трябва да се промени? И до какъв резултат ще доведе това. Само да Ви насоча- съдебната система е правоприлагащ орган, а не правосъздаващ. Т.е. прилага приети от друг закони, но не ги създава.

Пародия

Пич когато цяла България видя как тая Свиня се кълне в длъжност по националната телевизия и след това Конституционния съд обяви тази България за идиоти и каза че това нещо не се е случвало въобще не ми е хвали тая система!!!

Много добре правя разликата между законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Проблема не е в липсата на закони, а в тяхното прилагане, по-точно избирателното им прилагане/неприлагане. Трябва да се премахнат политическите квоти.

Става въпрос за ликвидиране на зависимост и корупция - както при правенето на законите, така и при прилагането им:)

Абе в доклада знае ли някой дали се казва нещо за новоизлюпеното министерство и каква оценка му се дава? То заработи ли вече изобщо или само точи от бюджета засега? Нищо не се чува за това? Има ли някой БСПар тука да разкаже да разсее мъглата?

Лютви Местан искал да го масажира зам. министър.

СТИГА СТЕ ПОКАЗВАЛИ ТОЯ,КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА МИНАХА!!

Ц тоя е много гнусен не става за ядене

Много важно! К'ви са тия докладчици? Ще ги изключим от партията! :Д

Даже и ЕК ги плюе, те мислят, че дъжд вали. А прасето Пеевски даже има наглостта да пита кой не го бил пуснал да стане шеф на ДАНС. Живеем в някакъв пълен абсурд. Цяла Европа ви разбра що за стока сте, говеда мръсни.

че тук пишат големи неграмотници. Още с приемането ни в ЕС беше записано, че България и Румъния ще имат мониторови доклади. Нашето приемане беше по стратегически причини, а ние и Румъния не отговаряхме на нито един критерий от Маастрихт за членство в ЕС. Аз съм сигурен, че някои тук не знаят какво значи Маастрихт и Лисабонски договор, ама нейсе - продължавайте да пишете - то и Боко е прочел само една книга, но това не му попречи да бъде премиер.

Кога свързването ни с Румъния ни е носело щастие? Че сега да донесе? На какво се надявате?

Прав си пич но това не пречи докладите да са положителни ;)

абе тея препоръки са малко противоречиви.. как да се опрости процедурата по обществените поръчки, след като именно европейските правила налагат сложността.

Плавен е напредъка...е поне има някакъв напредък, но за сметка на това Мафията разцъфтява в момента. През Комунизма също всичко е ставало така плавно, плавно, хората са живеели спокойно на ниски заплати и рвни по между си. И сега се стерми политиката да въведен нещо подобно, само че какво стои зад театралната сцена. Какво всъщност прави това правителство, за какво е дошло, кои фирми обслужва, обществените поръчки, държавните поръчки...погледна ли сме на изток от нас а не на запад, а хората гният в приватизираните предприятия, гният в мините, гният ....Геноцид на българското население...поне е по-плавен от колкото от предишното правителство там беше по-екстремно

По-малоумна опорна точка не съм чел.

Добре че Все още сме в Европейския съюз ! Кой мислите че махна Пеевски от ДАНС ! Шепа протестиращи ? Да Бе Да ! Европата ни помогна !

Флашката на Патрашкова (Йосифова-Станишева) празна, а доклада на ЕК пълен!

Боко е виновен! Квото и да ви питат отговора започва с "Да ама Боко..."

Ей, тикви позитански, къде в доклада наверихте нещо за ББ или ЦЦ, та говорите за тях? що не кажете нещо за освобождаването от страха, за Бисеров, за простотиите на Бареков или за далаверите на Сидеров, за мъдрата Цаца, който има много голямо отношение към този доклад, за приятеля на Сирия - Страхил? Защото сте смотани и с промити мозъци!!! И затова оставка!

Чети бе, чукча, чети. БОРКОР кой то създаде? Половината състав на КС е сменен в края на 2012г., като в него са включени номинации на Президента и на НС. Кой доминира тогава, и на кого е Президента? Кой бе, пич, кръщава пушилката, която вдигаше? За Бисеров- ако е виновен да си ходи в затвора, но поне го накараха да слезе от сцената. А Ухото колко дела има? И къде е? Нямате срам!

Срам? Кой да има срам?? на ухото, както е наречен, кой му беше шеф на данс? и изобщо - едно грозно име или явление ако успеете да извадите в българската политика, което да не произлиза от бсп, би било успех. но няма такова.

станишев и доган в комбина са тежко наследство за България, не би следвало да се тика само този дембел пеевски на преден план - той е продукт на криминалната и зловонна любовна прегръдка между станишев и доган

камерите бг - пред НС всичко е спокойно - виждат се само 4-5 полицая и нито един "протестиращ". Пожелавам на правителството Орешарски да продължи да си върши добре работота и доклада догодина ще бъде последен за РБ.

май забравяш че точно по времето на Тройната ламя ги наложиха тези унизителни доклади, ама вервай си пич ;) мечтите са безплатни, както и сиренето и хляба и пропагандата....

спрете да създавате впечатлението, че в бсп има само бавноразвиващи се:) жал да му стане на човек:)

Ivan

Да не забравяме и назначаването на наркотрафиканта от Банкя Боко Тиквата за министър-председател, което сложи петно върху името на България 100 години напред!!!

Определено действаш на принципа че като няма какво да кажеш казваш някоя глупост

А простащина!

Правиш ли разлика между назначен и избран?

ако вижда го беше назначил пеевски щеше да е най подходящ е това сме българите овце некой п,,,,не ние викаме тоя се н,,,,ра

Всички питат Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Не е важно това толкова много. Истинският въпрос е: КОЙ предложи през 2001 г. студента 2 курс Пеевски за Председател на УС на Пристанище Варна, а майка му Ирена Кръстева за шеф на Държавния спортен тотализатор?! Ей това е кариера по комунистически - без никакъв опит, образователен ценз, или предишна квалификация в ръководството на тези стратегически държавни институции! Това е всъщност НАЧАЛОТО на явлението ПЕЕВСКИ, а оглавяването на ДАНС е само един от последните етапи. Тогава още трябваше да се изреве на умряло, че абсолютно некомпетентни и случайни мутро-марионетки от улицата се поставят в най-високите нива на управлението на държавата. Буда - Главен секретар на МВР, недоучилото студентче Делян Пеевски - парламентарен секретар на М-вото на транспорта и съобщенията и Председател на УС на Пристанище Варна, Ирена Кръстева - шеф на Държавен спортен тотализатор /т.е. държавния хазарт, където се източват под законна фасада милиарди./ Ако проследим назначенията - излиза лицeто на ген. Бригадир Аспарухов, който призна публично, че лично е препоръчал Борисов за най-висшия държавен пост. Излиза Васил Иванов - Лучано, който без висше образование беше сложен от Симеон Сакскобурготски за Министър на спорта, та трябваше после да променят закона специално заради него /т.нар. поправка Лучано, която дава възможност на лица без образование да стават министри и да управляват държавата/. Лучано пък назначи Кръстева. Пеевски бе поставен от Министър Пламен Петров - оня от общата яхтена снимка в Монако с министри и мафиоти "тъгедър". Юпито Петров на свой ред бе спуснат с парашут в Правителството на България без един ден трудов стаж в страната, също както и колегите си Милен Велчев и Николай Василев - архитекти и извършители на последващия погром и тотално разграбване. Зад всички тези герои стои чучелото Симеончо, който сам по себе си е бил контролиран от комунистическата ДС през целия си емигрантски живот още от невръстно дете. И беше докаран през 2001 г. от бившите ченгета - генерали и полковници от ДС, за да проведе политиката на голямата трансформация на националния ресурс в собственост на неокомунистическите олигарси и техните подставени лица. Изчезването на т.нар. "Досие Румянцев" е заличаване на следите, които разкриват всъщност КОЙ стои зад целия този зловещ проект! Е, сега става ли по-ясен и отговорът КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС? КОЙ всъщност е превърнал милата ни единствена родина България, барабар с всички нас в своя лична собственост. КОЙ разграби земята, раздаде на обръчи от фирми икономиката, приватизира банките и ограби спестяванията на народа? КОЙ монополизира медиите, информационната среда, КОЙ съсипа културата, унищожи армията, корумпира съдебната система и МВР? КОЙ окупира българската политика и не допуска в нея никой, който не е част и протеже на групировките на мафиотското статукво? КОЙ манипулира тотално общественото мнение и издава присъди срещу всеки неудобен и свободен глас? КОЙ изсича българските гори и ги превръща в печалби за милиарди, изнасяйки безценното ни природно богатство в Турция и Гърция? КОЙ окепазява непоправимо националните ни паркове, потъпквайки безцеремонно закони и правила, за да си развива картелния бизнес? КОЙ буквално осра българското Черноморие и го трансформира в едно гнусно бетонно гето, в което идват само отрепките на Европа да се въргалят в мерзост? КОЙ тотално неглижира българите в диаспора, съзнателно циганизира и обезлюдява цели региони на страната? КОЙ създава непоносима и безнадеждна среда за младите българи в собствената им Родина и ги поставя пред единствения изход - Терминал 2? КОЙ намали населението ни с 2 млн. за 20 г. поставяйки ни пред перспективата да бъдем съвременици на изчезването на българската нация? И т.н. т.н. А всички тези въпроси са свързани също с въпросите КОЙ направи агент САВА /Доган/ крупен стратегически политик и управляващ? КОЙ например превърна крупието Данчо Ментата /Йордан Цонев/ в управляващ политически гаулайтер и шеф на бюджетната комисия? Ами хамелиона Христо Бисеров? КОЙ постави руския поданик Дмитриевич Станишев за лидер на БСП /БКП/, а впоследствие за Министър-председател на България без никакъв трудов стаж, опит и компетенции да оглавява държавата? КОЙ избута шута Волен Сидеров в ролята на автентичен български националист и патриот, за да подмени идеята за истинските национални идеали и приоритети? КОЙ подмени оригиналната дясна идея с политически клиентилизъм и колаборационизъм с болшевишката мафия? Та - КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ.... КОЙ, КОЙ..... КОЙ? Ами НИЕ, НИЕ ги създаваме, овластяваме и легитимираме всички тия уроди. НИЕ даваме силата и властта всъщност на това многоглаво чудовище, което неотменно и последователно десетилетия убива нацията ни, държавата ни, съдбите ни и всеки един от нас поотделно! Ще се примирим ли? Или вече е късно? За мен лично пътят е един единствен.

+++++++++++++++++

Отговорът е невъзможният съюз! Невъзможните Цели са винаги разрушителни!

+1000! Благодаря за труда, който сте си направил за да припомните всичко това, както и за анализа.

Пародия

Текста не е мой но автора много добре го е систематизирал аз само го разпространявам!

а Буда по-леко наследство ли е?!

От сегашното,на ГейГанди с очилцата!

ЕК,не обича ли свинско!!

В доклада се посочва, че резултатите срещу престъпността и корупцията са недостатъчни, а проектът БОРКОР е неуспех. Комисията за конфликт на интереси и непрозрачните номинации за конституционни съдии също все още са проблем за България. Скандалните подслушвания, за които обвинение вече има срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, също търпят критика от експертите в Брюксел. Като лоша бележка срещу държавата ни е отбелязан и скандалът с бюлетините в Костинброд. Все пак в доклада на ЕК не липсват положителни стъпки. Отчетено е отслабване на натиска на изпълнителната власт над съдебната, управленските действия на главния прокурор, спирането на спорните дарения за МВР, както и първите стъпки на Висшия съдебен съвет за намаляване на натовареността на магистратите.

БОРКОР? Не беше ли БОРЧВОР?

Дори и Майка Тереза да беше предложила Пеевски, то и тя щеше да е моментално и окончателно компрометирана...

Е да де, ама не е Майка Тереза. Що си мълчи гордия Предложител?

Докато Пеевски венцеславеше Борисов, защо беше добър?

Кофти въпрос за част от коментиращите. Да питаме и за Барека?

Икономиката на България е проявила няколко признака на устойчиво възстановяване през 2013 г., отбелязва в днешния си доклад Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), качен на сайта на институцията

Не съм чел доклада и се надявам да е публично достъпен защото следният откъс от новината "Описани са полицейските операции, кръстени на имена на магистрати при предишния вътрешен министър и е споменато, че те са били спрени от настоящия." изисква отговори най-вече от сегашните управляващи. Какво ли иска да ни каже Европа с това изречение?

Че вече МВР е МВР, а не МВР-пикчърс. Че доскоро всичко е било само на думи. И който не скача по свирката на цвЦв ще яде хуркато по един или друг начин.

Определено не си убедителен.

Значи, че сегашната власт е доволна от съдебната система и е спряла натиска върху корумпираните магистрати.

Чакай сега малко. Колко корумпирани магистрата бяха арестувани от ГЕРБ? Николко. Кой стана шеф на СГС, и в какви отношения е с ЦвЦв? А кой е шеф на ВАС? С Главният прокурор сбъркаха както навремето Костов с Филчев. Но Кокинов отговори на този въпрос. Изнудването, заплахите и другите простотии са престъпление. Това се ползваше срещу съдебната власт. Иначе какво е- ако не задържиш този /друг е въпросът какви са доказателствата/, ще кръстим някоя операция на твое име? Чисто извиване на ръце. По този начин отговарям и на БГР. Съдът съди на база доказателства. Да, има корумпирани, но кога, и колко човека са били уличавани за това. И от кого? А колко са осъдените? И не винаги е заради корупция, а е и заради липса на доказателства.

И да допълня: Никой никога не е спирал ДАНС, БОП и др. да уличават корумпирани магистрати. Друг е въпросът, че събраните за това данни не се ползват по предназначение, а се пазят за компромати.

"Назначението Пеевски е оценено като "тежко наследство върху доверието на българското общество и чуждите партньори..."Така е, а назначението на простият Пожарникар, престъпника Борисов и цялата му камарила от престъпници какво беше, но тогава мълчахте, тъпи нещастници, защото така ви изнасяше, нали???

The Impossible Union (IU) --------------------------------- Невъзможният съюз - HC Рим не успя да обедини Европа Византия не успя да обедини Европа. Турците не успяха да обединиат Eвропа. Арабите не успяха да обединиат Eвропа. Наполеон не успя да обедини Европа. Хитлер не успя да обедини Европа. Сталин не успя да обедини Европа И Брюксел ниама да успее да обедини Европа. Само и мъчат. Вменяемите се учат от грешките си. Невменяемите ги повтарят отново и отново!

Абе защо ми слагате минуси? Съюз се гради с обща азбука и език като минимум! Какво общо имаме ние с малоумни езици като англиски, португалски, френски, немски и т.н.? A?

Защо Ви слагат минуси ли? Ами защото не се връзва с това, за което им плащат. Колко от тук пишещите изразяват това, което мислят? Тролове има от всички.

ДЪРЖАВАТА НИ Е ПРОГНИЛА НАВСЯКЪДЕ.ДОКАТО НЕ СЕ ИЗРИНЕ БИВШАТА ДС КОЯТО УПРАВЛЯВА И ДОКАТО НЕ СКЪСАМЕ ПЪПНАТА ВРЪВ С МОСКВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ.

скоро в дурявицата ни ще останат само необразовани циганета и тогава да ги видя политиците от куде ще цицат кинти, като няма да има кои да им плаща дануци да не говорим за ток вода и т.н. цокаите докато все още има кои да ви плаща дануци.... че като имигрират всички булгари..... амата ви ще се е.е!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"....Назначението Пеевски е оценено като "тежко наследство върху доверието на българското общество и чуждите партньори, което властите трябва да положат сериозни усилия, за да преодолеят. ..." То и ние възрастните сме им тежко наследство и затова изглежда се чудят как да ни елиминират! И да престанат да ни свързват с Румъния! Поне докато румънците не се върнат към ририлицата и не престанат да ни удрят в гърба! Омръзна ми от предатели!

"Виждаме, че корупцията и беззаконието продължават да се вихрят с пълна сила по време на властването на червено-башибозушката орда"!

Долу лумпените и соросоидите от Европейската комисия! Паднаха ли ви най-сетне маските, гербаджии от Брюксел!

Еххх, плешо, колко сме добре с БСП и ДПС, направо не е за вярване. Тъкмо гледах за тефтерчето на цар Киро. Интересно четиво.

Сега разбирам и защо соросоидите от Брюксел изпратиха онази французойка да провокира честния, достоен и уравновесен българин Волен Сидеров - за да го компрометират и да няма кой да им каже истината за доклада!

Другари, вземете ме да помагам при измислянето на опорни точки. Правилната линия я усещам отвътре, а другото се научава.

:) Казвай по-рано, вече наперках минусите.....

Ако има нещо което не ви харесва в доклада на ЕК, то трябва да знаете, че правителството на Орешарски е най малко виновно за това, наистина случаят Пеевски хвърля известен негативизъм, но за 7 месеца не може нищо да се направи, повече от това, което то е направило. Остана едно съмнение, че този случай наистина беше някакъв "заговор", който така и не се разбра, но мойто мнение е, че Пеевски беше потенциално възможният човек да поограничи "разширяването" на Борисов, това беше необходимост и наистина трябваше да стане..? две мутри трябваше да се озверят една срещу друга , но не беше изпипано както трябва..? грешка на Станише и Местан. Така го разбирайте.

..Ха..ха..може ли някой да ми каже къде е Христо Бисеров..? давам 2000 лв.

В България си е и се яви пред съда онзи ден! Пращай чека!

ТЕЗИ ПРОСТО НИ РАЗКАЗАХА ИГРАТА, АМА НА ТЯХ ТОВА И ИМ Е ЦЕЛТА, ЗА ДА МОГАТ ПОСЛЕ ДА СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НАБЛЮДЕНИЯТЪА НА ЕС, А НИЕ НЕКА ДА МРЕМ. МИЗЕРНИЦИ, ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКА

Ограничен и крехък - колкото да не кажат че хич го няма. Ако продължават управниците ни ще затънем в борчове, не че вече не сме.

И след още няколко гафа, ще станем изоставаща, клоняща към дъното, без никакъв напредък, държава. Аз не искам това. За това да се обединим всички за оставката на това правителството.

..ха..ха...и кой ще дойде след това правителство...? т.н. реформатори, гадове и половина...с Пръмовката, че малко се накраде и тялл?

Бат Бойко се опита да направи нещо, но БСП и ДПС не продължиха добрата традиция. Взеха заеми, кой ще ги плаща...???