Коментари - Еднократните помощи за дете са дискриминация | Днес.dir.bg

Еднократните помощи за дете са дискриминация

Различните еднократни помощи за раждане на дете са непряка дискриминация по признак "лично положение", реши Комисията за защита от дискриминация.

Обратно в новината

Коментари - Еднократните помощи за дете са дискриминация | Днес.dir.bg

Коментари

ами то пак добре-досега .... сега излизаше, че една работеща българка-дето се страхува да роди дете, защото не знае как ще го гледа, взема 250 лв. а една циганка до 5-то или 6-то дете взема общо 6850 лв. мале аз за кво плащам?

Ако не започнем като хората на Запад да си имаме по 4-5 дечица, то значи,че не трябва и да имаме право да претендираме за каквото и да било. Всичко (положително) на този свят е свързано с добър прираст на населението,останалото е бошлаф. Неслучайно развитите страни отдавна имат разни програми за "придобиване" на външно население,дали Зелена карта,дали както и да е наречено,но всиаки имат подобни...! Естественият прираст е водещата сила за високата степен на: Националната Сигурност , Производството,Инвестициите ,Здравеопазването, Нуката и Образованието,Спорта и Изкуствата...!

Много е хубавко това на снимката!

Попитайте се кой е председател на тази комисия и много работи ще ви се изяснят!

В Гърция майката трябва да се е осигурявала 10!!! месеца,за да получи 1,5 мин.заплата при раждане, и 1,5 мин заплата/около 1330 евро/ помощ за родено дете.Неосигурените не получават НИЩО!!!Това тука е ГЕНОЦИД ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!

НАИ ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕДА СЕ ДАВАТ ПОМОЩИ НА РАБОТЕЩИТЕ МАИКИ,ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ОПРЕДЕЛЕН БРОИ ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ,А ТАКИВА КАТО ЦИГАНКИТЕ ТОГАВА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАТ И ЩЕ С ПРАТ ДА СЕ МНОЖАТ

Ако един рорител няма възможност да си отгледа децата а разчита на помощи за това то най добре да не ги създава.Аз питам кога държавата ще започне да наказва родители,които превръщат създаването на деца в бизнес.Защо няма подведени под отговорност родителите на 12-годишни майки.Кога закона ще е еднакъв за всички?!!!!

За повечето българи семейство с две деца вече не бил реалистичен, а трудно постижим модел. Щом е така и стимулират двудетния модел, защо се плаща за трето, пето, осмо по 200 лв.? За момента, спокойно може да се плаща по 600 лв. еднократно и еднакво за първо и второ дете. И толкова!

Просто никой не го интересува как живеем;какво е бъдещето на Родината ни...Свикнете с тази мисъл най-после!

Защо, пък да свикваме! И защо трябва някой да се интересува от нас, за да се грижим за себе си, държавата и оправията в нея?!

На майките с образование над средно, забременяли след 18 г. - по 1000 лв. на дете, еднократно до трето раждане. За следващи раждания, на жени под 18г., без основно обр. - нищо! На майките с образование над средно, забременяли след 18 г., вкл. студентките с деца - времето до навършване на 7 г. на третото дете да се счита за обществено полезен труд - да се прибави към възрастта за пенсия, и да се заплаща месечно мин. раб. заплата за страната за всяко дете, което не посещава детски ясли и градини. Това, ако ще говорим за количествен и качествен положителен прираст на българското население, за "домашно възпитание" и за "първите 7 години". Останалото е цигания.

Ясно е,че всичко се прави,за да станем циганска държава.Циганите не сключват брак,за да вземат помощи като самотни майки.Вземат помощи за отопление и какво ли още не по тази линия.Не плащат ток,вода,данъци...За сметка на това вземат детски?!?Нима моите рожби не са деца?!?Или защото не ме мързи да работя,моите деца ще продължават да бъдат дискриминирани.Всичко идва от тези в парламента...

напълно съм съгласна.

Такива сме си българите, всеки дърпа чергата само към себе си. Заради един процент българи с три деца, ще увеличат бремето върху нас, за да си живеят циганите и да се разплождат с по 7-8 крадливи отрочета. Пфу...

Всички помощи са дискриминация! Аз работя и получавам пари, според количеството и КАЧЕСТВОТО на вложения труд. Циганите не работят, крадат и получават пари от данъците, които плащам АЗ! Това си е жива дискриминация спрямо мен.

Не разбрах какво се иска..Да се намалят тези 600 лв на 250 или обратното. Защото ще постигнете точно това. Никой няма да увеличи парите, а ще ги намали и изравни и тогава ще плачете. Много е правилно , че след второто дете се дават по 200 лв и всички знаят, че е заради циганите , от които ми се повръща!

Според мен трябва да се ограничи раждаемостта на хора, които не работят, а разчитат само на доходите от социални помощи и детски надбавки. Не може разни маргинали (не само цигани, а и българи има) да правят деца след всеки запой, да не работят и да разчитат на пари от държавата. Не може да нямат никакви законни доходи, да нямат никакъв принос в социалната система и да разчитат единствено и само натези доходи. Затова 12 годишни раждат и държавата плаща детски за тях и детски за техните деца. Държавата стимулира по този начин маргинализирането на отделни групи хора. Затова- пари за трето и повече деца да се дават след доказване на доходи и принос към държавата от която чакаме помощи. Трябва да е ясно, че тези хора правят деца не защото горят от желание да ги отглеждат и възпитават, а за да им се дават пари без да работят. Ако това не се промени- държавата ще рухне.

Социалното министерство с всичките му функции е черна дупка за парите ни. Там се краде най-много - социални помощи, фалшиви инвалидни пенсии, фалшиви доходи за детски добавки, фалшиви документи от работодател за майчинство... Американският модел е по-добре функциониращ от европейския "социален" модел, в който ощетени са всички, които не лъжат държавата.

Аз имам 2 деца и от 2002 не получавам детски добавки, поради това,че работя на държавна работа. Считам, че това е също дискриминация, защото моите деца също са граждани на България. Нека всички, които мислят като мен се обединят под тази идея и да се борим за равен шанс на децата ни. В ЕС всяко дете получава детски добавки, заради това, че е гражданин на държавата си.

И аз не получавам детски добавки, защото и двамата с мъжа ми сме на държавна работа. Не се оплаквам, само казвам, че много хора получават такива, защото работодателя ги осигурява на минимална заплата. така те лъжат държавата, тя- всички нас и резултата е мизерия без изход.

Ало-о!!, социорадетелите, що не кажете как и защо един милиард и половина население на планетата са приели ограничаване на раждаемостта до едно дете? Има ли България възможност да произвежда и да храни население повече от 5 милиона?

Даа, има възможност! Това е въпрос на държавна политика и на нищо друго! Държавна (съответно медийна) политика е и отношението на обществото към майчинството и жената въобще.

Аз пък не намирам никаква разлика в това дали ще имаш едно дете или близнаци. С какво моята дъщеря е по-различна , че да получи само 250 лв. ?Тя не е дете и се отглежда от въздуха може би ? Дискриминация има и тя е усезаема. Не само, че няма да има 2 и повече деца в едно семейство , но скоро ще останат само етническите групи за които така или иначе пари винаги има за всичко.

Разликата е в това, да ти се разреват две дъщери като твоята, не-по-различната, ЕДНОВРЕМЕННО! Всичко е по две - можеш ли да си го представиш или нямаш толкова въображение...? Проблемът не е в близнаците ... те са сладури :) Ами в тези които цицат без да внасят .. всички знаем кои са те :)

Нещо не го е дообмислила. Това с еднократната помощ - добре, а после...........

стига с тези безмозъчни публикации и манипулации. За мен това не е дискриминация, а демографска политика и е правилно. Неправилно е малоумни жени да раждат по 5-6 деца за да живеят от социалните помощи за тях. Даже на родители които нямат финансовата възможност да гледат деца, а са създали, трябва да им се отнемат. Но за съжаление все още държавата няма механизъм който да осигури добри грижи за отнетите деца.

Да започнат да раждат българките по 5-6 деца, пък ще видим можем ли да ги изхраним...Защото скоро ще храним не деца, а само старци :)

Аз отдавна се чувствам дискриминирана, както и моето дете. Защото никой в тази Държава не зачита самотните родители, поради смърт на единият. Няма дан. облекчения, няма абсолютно никакви преференции за каквото и да било.

Аз също съм самотоен родител, но по свой избор. И аз и моето дете също сме дискриминирани, защото не получаваме нито детски нито помощи. Значи аз мога да работя, да плащам данъци и осигуровки, а смотаната държава не може да ми даде едни кирливи 35 лв. В същото време обаче може да взима от моето дете и да дава на някакъв бъдещ паразит и неговата родителка паразитка, които с нищо не са допринесли за тази държава и няма и да го направят. Просто ще смучат от "говеда" като нас! Трбява да се ограничи раждаемостта на паразитите, които са превърнали този дар в бизнес! Нормалните хора, които искат дете едва ли го правят заради еднократната помощ!

Не се чувствай дискриминирана! Защото това което имаш -не се измерва в пари.Бъди здрава и можеща,да отгледаш и създадеш един достоен гражданин/ка/ е много по-вече от някакви си държавни подаяния. Минала съм по Вашия път, но за нищо не съжалявам , нито за това,че плащах ергенски данък докато не родих, нищо,че започнах работа ,когато детето ми беше на 6 месеца,нищо,че ми даваха 2 ст. за това,че съм самотна майка, нито за демократичното обяснение,че заплатата ми разделена на двама ни е над минимума и т. н. и т. н. Радвам се , че за всичко успяхме да се справим само двамата,че сега се гордея със сина си и Господ винаги ни е помагал и в най- трудните моменти.

ти си тъпанар,безплоден.

1chovek

Докато стимулираме двудетния модел, а мангалите практикуват многодетния - сме в губеща позиция.

Защо криете името на тази достойна майка? Ето ви кандидат за бъдещ министър! Тия дори имат наглостта и да обжалват!

3dfx

Тази "достойна майка" ще направи така, че раждането на десетки деца да се превърне в поминък на всякаква безработна паплач...

Не забравяйте, че става въпрос за ЕДНОКРАТНА помощ. Не е там белята! Нека за до две деца да е голяма. И толкоз. Тези, които решат за трето или имат вътъка за това и не им трябва такава или не трябва да го рлаждат. Ако една майка (семейство) след второто не докаже, че има възможност да отгледо третото дете нормално - то да и се отнеме и даде на друго приемно семейство. А месечните детски да бъдат достойни за отглеждането им. Може да се обвърже раждането на трето (защо не и четвърто), ако предишните следват нормалния процес - училище-следване- РАБОТА ! И така няма разделяне на групи! И така няма расова, етническа ... дискриминация. Има само ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ !

Коментари - Еднократните помощи за дете са дискриминация | Днес.dir.bg

Еднократните помощи за дете са дискриминация

Различните еднократни помощи за раждане на дете са непряка дискриминация по признак "лично положение", реши Комисията за защита от дискриминация.

Обратно в новината

Коментари - Еднократните помощи за дете са дискриминация | Днес.dir.bg

Коментари

ами то пак добре-досега .... сега излизаше, че една работеща българка-дето се страхува да роди дете, защото не знае как ще го гледа, взема 250 лв. а една циганка до 5-то или 6-то дете взема общо 6850 лв. мале аз за кво плащам?

Ако не започнем като хората на Запад да си имаме по 4-5 дечица, то значи,че не трябва и да имаме право да претендираме за каквото и да било. Всичко (положително) на този свят е свързано с добър прираст на населението,останалото е бошлаф. Неслучайно развитите страни отдавна имат разни програми за "придобиване" на външно население,дали Зелена карта,дали както и да е наречено,но всиаки имат подобни...! Естественият прираст е водещата сила за високата степен на: Националната Сигурност , Производството,Инвестициите ,Здравеопазването, Нуката и Образованието,Спорта и Изкуствата...!

Много е хубавко това на снимката!

Попитайте се кой е председател на тази комисия и много работи ще ви се изяснят!

В Гърция майката трябва да се е осигурявала 10!!! месеца,за да получи 1,5 мин.заплата при раждане, и 1,5 мин заплата/около 1330 евро/ помощ за родено дете.Неосигурените не получават НИЩО!!!Това тука е ГЕНОЦИД ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!

НАИ ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕДА СЕ ДАВАТ ПОМОЩИ НА РАБОТЕЩИТЕ МАИКИ,ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ОПРЕДЕЛЕН БРОИ ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ,А ТАКИВА КАТО ЦИГАНКИТЕ ТОГАВА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАТ И ЩЕ С ПРАТ ДА СЕ МНОЖАТ

Ако един рорител няма възможност да си отгледа децата а разчита на помощи за това то най добре да не ги създава.Аз питам кога държавата ще започне да наказва родители,които превръщат създаването на деца в бизнес.Защо няма подведени под отговорност родителите на 12-годишни майки.Кога закона ще е еднакъв за всички?!!!!

За повечето българи семейство с две деца вече не бил реалистичен, а трудно постижим модел. Щом е така и стимулират двудетния модел, защо се плаща за трето, пето, осмо по 200 лв.? За момента, спокойно може да се плаща по 600 лв. еднократно и еднакво за първо и второ дете. И толкова!

Просто никой не го интересува как живеем;какво е бъдещето на Родината ни...Свикнете с тази мисъл най-после!

Защо, пък да свикваме! И защо трябва някой да се интересува от нас, за да се грижим за себе си, държавата и оправията в нея?!

На майките с образование над средно, забременяли след 18 г. - по 1000 лв. на дете, еднократно до трето раждане. За следващи раждания, на жени под 18г., без основно обр. - нищо! На майките с образование над средно, забременяли след 18 г., вкл. студентките с деца - времето до навършване на 7 г. на третото дете да се счита за обществено полезен труд - да се прибави към възрастта за пенсия, и да се заплаща месечно мин. раб. заплата за страната за всяко дете, което не посещава детски ясли и градини. Това, ако ще говорим за количествен и качествен положителен прираст на българското население, за "домашно възпитание" и за "първите 7 години". Останалото е цигания.

Ясно е,че всичко се прави,за да станем циганска държава.Циганите не сключват брак,за да вземат помощи като самотни майки.Вземат помощи за отопление и какво ли още не по тази линия.Не плащат ток,вода,данъци...За сметка на това вземат детски?!?Нима моите рожби не са деца?!?Или защото не ме мързи да работя,моите деца ще продължават да бъдат дискриминирани.Всичко идва от тези в парламента...

напълно съм съгласна.

Такива сме си българите, всеки дърпа чергата само към себе си. Заради един процент българи с три деца, ще увеличат бремето върху нас, за да си живеят циганите и да се разплождат с по 7-8 крадливи отрочета. Пфу...

Всички помощи са дискриминация! Аз работя и получавам пари, според количеството и КАЧЕСТВОТО на вложения труд. Циганите не работят, крадат и получават пари от данъците, които плащам АЗ! Това си е жива дискриминация спрямо мен.

Не разбрах какво се иска..Да се намалят тези 600 лв на 250 или обратното. Защото ще постигнете точно това. Никой няма да увеличи парите, а ще ги намали и изравни и тогава ще плачете. Много е правилно , че след второто дете се дават по 200 лв и всички знаят, че е заради циганите , от които ми се повръща!

Според мен трябва да се ограничи раждаемостта на хора, които не работят, а разчитат само на доходите от социални помощи и детски надбавки. Не може разни маргинали (не само цигани, а и българи има) да правят деца след всеки запой, да не работят и да разчитат на пари от държавата. Не може да нямат никакви законни доходи, да нямат никакъв принос в социалната система и да разчитат единствено и само натези доходи. Затова 12 годишни раждат и държавата плаща детски за тях и детски за техните деца. Държавата стимулира по този начин маргинализирането на отделни групи хора. Затова- пари за трето и повече деца да се дават след доказване на доходи и принос към държавата от която чакаме помощи. Трябва да е ясно, че тези хора правят деца не защото горят от желание да ги отглеждат и възпитават, а за да им се дават пари без да работят. Ако това не се промени- държавата ще рухне.

Социалното министерство с всичките му функции е черна дупка за парите ни. Там се краде най-много - социални помощи, фалшиви инвалидни пенсии, фалшиви доходи за детски добавки, фалшиви документи от работодател за майчинство... Американският модел е по-добре функциониращ от европейския "социален" модел, в който ощетени са всички, които не лъжат държавата.

Аз имам 2 деца и от 2002 не получавам детски добавки, поради това,че работя на държавна работа. Считам, че това е също дискриминация, защото моите деца също са граждани на България. Нека всички, които мислят като мен се обединят под тази идея и да се борим за равен шанс на децата ни. В ЕС всяко дете получава детски добавки, заради това, че е гражданин на държавата си.

И аз не получавам детски добавки, защото и двамата с мъжа ми сме на държавна работа. Не се оплаквам, само казвам, че много хора получават такива, защото работодателя ги осигурява на минимална заплата. така те лъжат държавата, тя- всички нас и резултата е мизерия без изход.

Ало-о!!, социорадетелите, що не кажете как и защо един милиард и половина население на планетата са приели ограничаване на раждаемостта до едно дете? Има ли България възможност да произвежда и да храни население повече от 5 милиона?

Даа, има възможност! Това е въпрос на държавна политика и на нищо друго! Държавна (съответно медийна) политика е и отношението на обществото към майчинството и жената въобще.

Аз пък не намирам никаква разлика в това дали ще имаш едно дете или близнаци. С какво моята дъщеря е по-различна , че да получи само 250 лв. ?Тя не е дете и се отглежда от въздуха може би ? Дискриминация има и тя е усезаема. Не само, че няма да има 2 и повече деца в едно семейство , но скоро ще останат само етническите групи за които така или иначе пари винаги има за всичко.

Разликата е в това, да ти се разреват две дъщери като твоята, не-по-различната, ЕДНОВРЕМЕННО! Всичко е по две - можеш ли да си го представиш или нямаш толкова въображение...? Проблемът не е в близнаците ... те са сладури :) Ами в тези които цицат без да внасят .. всички знаем кои са те :)

Нещо не го е дообмислила. Това с еднократната помощ - добре, а после...........

стига с тези безмозъчни публикации и манипулации. За мен това не е дискриминация, а демографска политика и е правилно. Неправилно е малоумни жени да раждат по 5-6 деца за да живеят от социалните помощи за тях. Даже на родители които нямат финансовата възможност да гледат деца, а са създали, трябва да им се отнемат. Но за съжаление все още държавата няма механизъм който да осигури добри грижи за отнетите деца.

Да започнат да раждат българките по 5-6 деца, пък ще видим можем ли да ги изхраним...Защото скоро ще храним не деца, а само старци :)

Аз отдавна се чувствам дискриминирана, както и моето дете. Защото никой в тази Държава не зачита самотните родители, поради смърт на единият. Няма дан. облекчения, няма абсолютно никакви преференции за каквото и да било.

Аз също съм самотоен родител, но по свой избор. И аз и моето дете също сме дискриминирани, защото не получаваме нито детски нито помощи. Значи аз мога да работя, да плащам данъци и осигуровки, а смотаната държава не може да ми даде едни кирливи 35 лв. В същото време обаче може да взима от моето дете и да дава на някакъв бъдещ паразит и неговата родителка паразитка, които с нищо не са допринесли за тази държава и няма и да го направят. Просто ще смучат от "говеда" като нас! Трбява да се ограничи раждаемостта на паразитите, които са превърнали този дар в бизнес! Нормалните хора, които искат дете едва ли го правят заради еднократната помощ!

Не се чувствай дискриминирана! Защото това което имаш -не се измерва в пари.Бъди здрава и можеща,да отгледаш и създадеш един достоен гражданин/ка/ е много по-вече от някакви си държавни подаяния. Минала съм по Вашия път, но за нищо не съжалявам , нито за това,че плащах ергенски данък докато не родих, нищо,че започнах работа ,когато детето ми беше на 6 месеца,нищо,че ми даваха 2 ст. за това,че съм самотна майка, нито за демократичното обяснение,че заплатата ми разделена на двама ни е над минимума и т. н. и т. н. Радвам се , че за всичко успяхме да се справим само двамата,че сега се гордея със сина си и Господ винаги ни е помагал и в най- трудните моменти.

ти си тъпанар,безплоден.

1chovek

Докато стимулираме двудетния модел, а мангалите практикуват многодетния - сме в губеща позиция.

Защо криете името на тази достойна майка? Ето ви кандидат за бъдещ министър! Тия дори имат наглостта и да обжалват!

3dfx

Тази "достойна майка" ще направи така, че раждането на десетки деца да се превърне в поминък на всякаква безработна паплач...

Не забравяйте, че става въпрос за ЕДНОКРАТНА помощ. Не е там белята! Нека за до две деца да е голяма. И толкоз. Тези, които решат за трето или имат вътъка за това и не им трябва такава или не трябва да го рлаждат. Ако една майка (семейство) след второто не докаже, че има възможност да отгледо третото дете нормално - то да и се отнеме и даде на друго приемно семейство. А месечните детски да бъдат достойни за отглеждането им. Може да се обвърже раждането на трето (защо не и четвърто), ако предишните следват нормалния процес - училище-следване- РАБОТА ! И така няма разделяне на групи! И така няма расова, етническа ... дискриминация. Има само ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ !