17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Батката на снимката се е замислил дълбоко.Това е видно и с просто око.Седнал е на легло , защото ако седне на стол нещо ще издпращи,ще се разхвърчат дървени крака и облегалки и батката ще се приземи на пода.Може да има наистина риск от диабет ,но седенето и наблюдението със замислен поглед през прозореца подпомага философските разсъждения , а защо не и социологическите прогнози и електорални нагласи.Ако между сланините може да си намери онази работа,може и да лъсне някой е друг бастун.Мацките вероятно ги гледа само на снимка.Абе , накратко не му завиждам на този батка.

,,,,а плюскането на мазни кебапчета и кюфтета от мъртва и загниваща плът го увеличава. Ама то неграмотната паплач разбира ли го , като само мисли как да си напълни търбуха и после да плаче , че се разболял.

В кока кола 2 литра има над 200 грама захар. В кока кола без захар няма нито една калория .

Пия си вече кола Зиро и ми е ОК Със захар разбира се има съвсем друг вкус, но и със Зиро-то се свиква ако е от хладилника :)

В кока-кола зиро има едно от най-отровните Е-та - синтетичния подсладител аспартам, който е 200 пъти по-сладък от захарта и съответно излиза много евтино на производителите на безалкохолни напитки да слагат него вместо захар. А в така наречената кока-кола освен захар добавят и глюкозо-фруктозен сироп - отново за да се пести от скъпата захар. А този глюкозо-фруктозен сироп не може да се усвоява от организма. А изобщо самата кока-кола няма нищо общо с напитката от преди 50-60 години. В момента това е вода + СО2 + захар и глюкозо-фруктозен сироп + оцветител + кофеин. Накратко - коктейл от вода + химия т.е. боклук.

"В кока-кола зиро има едно от най-отровните Е-та - синтетичния подсладител аспартам"" дааа..разбира се само че тези 'проучвания' са платени от производителите на захар. Оказа се, че на аспартама му няма нищо. И ги разбирам всъщност. Индустрията е за десетки милиарди, представи си че 80% от света мине на аспартам Няма как нещо да е по-вредно и отровно от бялата захар

Пропуснал си и останалото от поста ми. Иначе щеше да си извадиш основния извод: най-добре да не се пият изобщо безалкохолни напитки или поне силно да се ограничи употребата им. Никой не твърди, че захарта е полезна. Просто казвам, че аспартам е много по-вреден. Захаринът като подсладител е много по-безвреден от аспартама, но аспартам е много евтин и измести почти всички други подсладители в последните 15-20 години. Но понеже е синтетика и има гаден вкус все пак го смесват с комбинация от 2-3 други подсладителя. Най-често Ацесулфам К и още един на който сега не се сещам името.

Във фитнес залите няма нито един болен от диабет или рак. Който иска да живее да тренира .

той ако се разболее на фитнес ли ще ходи? Или по лекарски кабинети и лаборатории?

"Учените продължават да настояват, че най-добрите ползи за здравето могат да се получат от увеличаване времето на интензивните физически дейности, тренировки и упражнения." Несъмнено повишената физическата активност е силно препоръчителна. Най-голяма полза обаче специално за ограничаване на риска от диабет ще има ако спрат да продават отровната храна наблъскана с всякакви химикали - консерванти, оцветители, подсладители, ароматизатори и овкусители т.е. тъй наречените Е-та. Това би помогнало много и за ограничаване на раковите заболявания. Храната, замърсените почви, въздух и вода са основните фактори за много от съвременните "нелечими" болести. И сякаш това е недостатъчно голям риск, че хората го повишават още повече като преяждат, пушат тютюн, пият редовно и в големи количества алкохол и вземат наркотици.

Гледай си тебе си, не хората.

Гледам се, не бери грижа. От 20 години не съм стъпвал при лекар освен за редовни, годишни, профилактични прегледи. Нямам никакви заболявания и не пия никакви лекарства. А съм вече на прага на 3-тата възраст. Опитвам се да предам опит на по-младите, но за съжаление те, както често се случва в последните 20-25 години смятат себе си за много умни и всезнаещи. Затова и кутиите за дарения за тежко онкоболни или болни от най-различни редки заболявания се множат.

А лежане може ли ? :-(

Тези "учени" откриха топлата вода. Колко ли държавна пара са лапнали за това световно откритие, над което са "работили" с години...

Нашата мързелива нация Се тъпче с мазно, солено и сладко Няма инфраструктура за спорт и отдих в градовете и селата Хората дебели и мързеливи...

се отнася за всяка нация. Въпрос на лични приоритети.

Защо се казва ЗАХАРЕН диабет а не седящ диабет?

Заради нивата на кръвна захар?

Която се качва от захарта или седенето?

Качва се основно от яденето на боклуците, които големите хранителни концерни произвеждат и ни се предлагат във всички магазини и супер и хипермаркети.

Никой не ти е сложил нищо насила в устата нали? Ходи по гората и хрупай киселец и коприва.

Животните нямат диабет защото не ядат захар . Захарта е много вредна ,100 пъти по-вредна от наркотиците. Неслучайно от диабет умират десетки милиони хора годишно,а от наркотиците под 1 милион хора.

Лъвовете и орлите ядат месо, овцете и говедата пасат трева. Ти лъв или орел ли си или овца или говедо?