Коментари - Макаров: Каква щеше да е България без руския император? | Днес.dir.bg

Макаров: Каква щеше да е България без руския император?

Днес се чува, че трябва да се зареже благодарността към руските освободители, но каква би била България без тях, заяви руският посланик Анатолий Макаров.

Обратно в новината

Коментари - Макаров: Каква щеше да е България без руския император? | Днес.dir.bg

Коментари

просвети българския народ! Толкова ли младите хора са неграмотни, с промити соросоидни мозъци? Ако не беше Русия, България щеше да бъде в най-добрия случай- Турска провинция......

Ако не беше руския главорез България щеше да се освободи сама и сега да е Швейцария на балканите без руски ватенки и престъпници да се шлаят из земите ни под закрила на службите назначавани също от руските служби.

Без московските порове България щеше да е в своите етнически граници, двойно по-обширна от сегашната съветска кочина НРБ, която вече дори не крие своята просъветска политика, провеждана от Тиквата и малоумният селянин Румен. Без вас, руско-хазарски свини, България щеше да има единен народ, а не отделни "нации" като македонската, създадени от вас преди 70 години и поддържани днес пак от вас, в полза на любимите ви балкански пачаври от Шумадия. Без вас Ниш и околията му, Добруджа, Македония и Беломорието биха били български и населени с българи, както са били векове, а не подарени от вас на сръбските, влашките и гръцките ви курви. Без вас бихме имали материално благоденствие, каквото вие не сте и сънували поради азиатския си мързел и вроден усет към кражбата, било на имот или на чужда история. Без вас не бихме водили 5 войни за национално обединение, за да съединим отново онова, което вие разкъсахте още в предварителния Сан Стефански мирен договор, имащ статута единствено на прелиминарен и временен мирен контракт, а не на окончателен писмен акт... Без вас, обаче, не бихме могли да ви размажем грозните азиатски мутри през 1916 - 18 г. по фронтовете в Добруджа и Македония, когато с двойно по-големи сили от нашите нападнахте страната и народа ни, и ги подложихте на огън и меч. Затова сме ви признателни - единственото добро е, че тогава, преди 100 години, свалихте маските си и показахте нормалното си, грозно лице на хищник, с което отрезвихте огромното мнозинство българи и ядохте як български бой, който ще помните вечно. Както вечен ще е позорът ви, навлечен от войските на император Николай върху руската корона, заради което империята ви рухна с трясък през 1917 г. Слава на българската войска, унищожила до крак руския агресор преди един век в полята Добруджа и планините на Македония!

Забележително е, че плачеш на еврейски гробища! Бегай в синагогата да благодариш на равина, че българите спасиха от холокост над 48 хиляди еврей..:):)

Когато четеш част от коментарии (никак не малка част) волю неволю идва мисъл, че 500 години дават негативни последици и сега. Смели и достойни защитници на българското, които с открито чело са се възпротивили срещу турците са били унищожени, а останало това, което се е криело да се запази живота си и естествено дало поколение и продължение, което виждаме сега. Генофондът се е променил в отрицателна посока. Нищо не остава без последици.

Прав си за съжаление. А великият български писател и поет Иван Вазов, ако може да стане от гроба, би казал, че опълченците на Шипка - всички до един РУСОФИЛИ, тоест БЪЛГАРИ, напразно са умрели на безсмъртния връх... НАПРАЗНО СА ЗАГИНАЛИ В БОЙ, ОТ РАНИТЕ СИ И ОТ ИЗМРЪЗВАНЕ 200 ХИЛЯДИ ПРАВОСЛАВНИ РУСКИ ВОЙНИ! Руски воини са били всички войни вклщчени в едномилионната руска армия (за сведение на профаните).

Бае Ганя

Толкова тъп съветски трол не съм срещал, признавам. Печелиш приза "Олигофрен на годината" предсрочно!

НЕ ИСКАМ АКЪЛ ОТ БЪЛГАРИН СЪС РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ.ХАЙДЕ ХВАЩАЙ "ПРАВИЛНИЯ" ПЪТ - ЧЕМОДАНЬ,ВОКЗАЛЬ И В МАГАДАН.ТАМ ПРАВИЛНО ДА ЖИВЕЕШ СЪС РУСКИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ.ОСВЕН АКО НЕ ТИ ВИДЯТ СМЕТКАТА ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ,ЩОТО ТЕ РАШИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ОБИЧАТ ЧУЖДЕНЦИ.КАЗВА ТИ ГО ЧОВЕК КОЙТО Е БИЛ ДВЕ ГОДИНИ В СССР ВЪВ БЕЛГОРОДСКА ОБЛАСТ.

Ти си свиня.

Без руснаците щяхме да сме по-добре. Нахлуха крепостните им селяни след Освобождението. След 09.9.1944 нахлуха партийните им идиоти. И резултатът е видим. Две руски/съветски окупации в рамките на около 50 години. Съсипано българско самосъзнание...

Като ти гледам третополовото самосъзнание, само руснаците са ти го съсипали, след 1989г.

РУСКИ ближегъзец!

Бгарският народ с радост ще посрещне братушките за трети път.

А защо руския император на Имперска Русия изпрати руски воиски и казаци на Добруджанския фронт,та легендарния български ген.Колев да ги натупа?Защо императора на Русия насочи руската военна флота да бомбандират българските градове Варна и Балчик?Защо народността българи не съществува във Сан Стефанския мирен догово? Защо не признахне Независимостта ни?Да питаме ли още защо,защо?Да освободихте ни от 5 вековно турско робство и направихте опит да ни заробите с руското робство.Е успяхте през 1944 год. за 45 год. и продължавате да се месите във вътрешните работи на суверенната ни държава.

Защото такива антибългари като тебе , ни продадоха на грешната страна, както и сега.

На онез загиналите руснаци, украйнци и финландци сме направили парметници. На днешните вмирисани мужици нищи не дължим. Платили сме на руската империя равностойността на 34 тона злато за измисленото освобождение Пито- платено!

Tи си вмирисан циганин

Покажи разписката за плащането.

Руснаците са винаги ДОБРЕ ДОШЛИ в България. Няма по-близък народ на българите от руския. Няма по-добро разбирателство между българи и руснаци. За руските братя е отворена всяка българска къща с богато наредена българска маса

Така е, само да не идват с ботуши и миризливи партенки, като в Афганистан, Крим или Сирия!

Честно казано, не ти разбрах обърканите коментари, така че не знам за какво да ти поставям нито минуси нито плюсове. Ти си знаеш! А единственото което разбрах е че много българи са учили в царска Русия. Еми да, прав си, сега тези градове не са руски. Това първо. Второ, искам да добавя, че не бива да премълчаваме и ролята на Чехия и на чехите в българското възраждане и развитие изобщо след освобождението. То далеч не се изчерпва с братята Прошек и Шкорпил. Много повече са! А дори тези българи, учили в Русия, са харесвали България много повече от Русия и са съзнали опасността от руската агресия.

На руснаците искам да им виждам само гърба. Как се отдалечават от България.

България сега щеше да бъде пълна със живот и просперираща, а не застаряваща и разядена от корупция. България нямаше да бъде най-бедната държава в Европейския Съюз, а щеше да бъде поне като Словения. Изобщо - без Русия България щеше да бъде много повече свободна. При разпадащата се тогава Османска Империя е било само въпрос на време да се освободим сами. Да не говорим, че във войната срещу Турция не са участвали само руски генерали. Имало е и от много други народи, а в самата руска армия е имало и финландци и какви ли още не. Защо да нямаме правото тогава да благодарим и на Финландия, не само на Русия? Откъде накъде Русия има монополното право върху нашето "освобождение"??? Апропо, днес се очаква откриването на желязната българска църква в Истанбул, в присъствието на българския и турския премиер. Руският също бил поканен, но доколкото разбрах е отказал поканата защото бил много зает...

Нямаш право, защото тогава тези народи са били в състава на руската империя и за това войната се нарича Руско-турска, тъпчо.

Така, така, робът си е роб и тъпия кагебист - тъп до гроб, отврат!!!

Дали не бъркаш Царска Русия с СССР, който я унищожи и СССР с днешна Империалистическа Русия, която пък унищожи СССР? Това са три различни държави, които нямат нищо общо по между си! Общото между последните две е, че с чужда пита помен правят, а всъщност и двете се управляваха и управляват от убийците на нашите Освободители и техните наследници!

И в Царска Русия, и в СССР, и в сегашната РФ живеят руснаците - нашите Братя Освободители! Вашите силно политизирани аргументи не струват!

Руснаци, ама друг път, деца и внуци на убийците на нашите освободители! А съгласно Конституцията на днешна Русия, там въобще няма руснаци! Татари, чукчи, удмурди,башкири, тувинци, якути, буряти, с обшо название "россияне", руснаци няма! Не съм чел татари и чукчи да са освобождавали България! Брат ти Чукча освободител ли е?

Без руския Император, България щеше да е най-развития в икономическо отношение турски европейски вилает на Балканите! Половината европейски страни щяха да ни завиждат за по-високия от техния стандарт на животаы

Днешна България дължи съществуването си на братска, славянска, православна, едноезична и еднокултурна с българите Русия. Руският император възкреси България от турското мъртвило и я остави да избере своя исторически път. ТАКЪВ ЖЕСТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ САМО РУСКИ ЧОВЕК И ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

КАКВА ЩЕ Е БЪЛГАРИЯ БЕЗ РУСКИЯ ИМПЕРТОР ??? ... АМИ 2050 ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ НА РОМАЛИЯ :)) А 2070 ГЯУРИТЕ ЩЕ СТЕ 10%МАЛЦИНСТВО :)))

Е да, ти си долен боклук а не българин!

Без Русия, няма България.

То, вярно, късно стана, ама все пак бих искал да попитам тоя посланик, каква благодарност очаква от нас към днешна Россия? На бойците от армията на Российската империя, паднали по полята на България, ние сме отдали почит и признание. Какви са заслугите на днешна Россия и на управляващата там олигархична върхушка? Какво добро са сторили на България ДНЕШНИТЕ россияни и ДНЕШНАТА Российская Федерация, че да им отдаваме почит, уважение и благодарност, а?

Спокойно! От зомбирани и промити от лъжливата западна антируска пропаганда безмозъчни никой не очаква благодарност!

Човека пита за руския император, не за днешна Русия. Вие соросоидните отрепки само думичката Русия като чуете и се изприщвате.

Благодарили сме достатъчно и дори финансово. Само че "самоотвержените руски войни, поставили на карта най-скъпото си живота си заради бъдещето на братския български народ" никой не ги е питал, а те са били откъснати насила от семействата си бивши крепостни, а освободилият тях и нас император Александър ІІ е жестоко убит от руските революционери.

На Болгаристанците не им харесва,че Русия изгони турците. Ми отивайте си в любимата Анадола.

Кой изгони османлиите? Российската Федерация с Император Вова Путений Първи? Нещо нямам такъв спомен. А ти?

А какъв щеше да бъде мужикът Макаров, ако баба му беше мъжка!

2025 е близо...тогава ще го поемате резания здраво...всичките соросоиди и ще се кланяте ниско на падишаха хахахахха. Само че Русия ще стои ще гледа как ви шибат... с шибучици по голите задници....

Абе, комунага, твоята примитивна Русия ще изчезне от картата на света още през 2022 г, веднага след битката при Армагедон, а ти тогава ще си забегнал в Делтата на Амазония.

Г-н Посланик, а защо Вашите предкомунистически деди убиха император Александър Втори? Ние, в България го величаем, не напразно той има в София два прекрасни паметника, и нито един в Москва ( вероятно).

Убиха го декабристите от еврейския Бунд по внушение на западните дипломати в Русия. Тоест, еврейската мафия с нейната дълга ръка. Доволна ли си?

Господи, колко простотия в този "късен, кобен час!"... :)

По -далече от рассията, по -близо до цивилизацията...

Лизането на рушки задници е опасно за вашето здраве!

Тва зъболекаря на драгалевския мангал ли го е казал?

Даже нашите възрожденци са били срещу каквато и да е помощ защото им е била ясна цената. А България е принудена да плати на Руската империя равностойността на 34 тона злато за така нареченото освобождение. Пито - платено! А сега чиба!

На 22.09.1908 г. Княжество България обявява независимост от Турската империя, а княз Фердинанд се обявява за цар. До тогава Княжество България е васално на султана. Новопровъзгласеното Царство България не е признато от никого. Турция заявява пред Великите сили, че при създалата се ситуация България трябва да заплати репарациите, които Русия е наложила на победената Турска империя, за покриване на направените разходи в освободителната Руско-турска война. Турция заплашва, че ако България незабавно не й заплати дължимите към Русия репарации, то ще окупира част от България като компенсация. При създалата се ситуация Русия за втори път спасява българския народ, като ПЪРВА в света, признава новопровъзгласеното Царство България. Русия е Велика сила и способства за запазване на независимостта на Царство България, като посредничи при прехвърляне на турския дълг по репарациите, от Турция - на признатото от нея Царство България. Турция е удовлетворена и не заграбва част от България (североизточна Тракия заедно с Ямбол и Бургас). Царство България изплаща само 2(две) годишни вноски от многогодишните (разсрочени за десетки години) турски репарации към Русия. През 1918 г. болшевишкото правителство на Ленин с Декрет се отказва от всички вземания на Руската империя и от всички задължения на Руската империя. Никакви тонове злато не сме платили на Русия, но невежите русофоби винаги са готови да направят от мухата слон! Русофобията е болест, синко!

Българо-османските противоречия са уредени с помощта на Русия. През април 1909 г. са подписани българо-руски, руско-турски и българо-турски протокол. Според тези споразумения Русия опрощава османските задължения, останали от войната от 1877 1878 г., в замяна Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към доскорошното трибутарно княжество България, а българската страна се задължава да изплати 82 милиона франка на Русия в срок от 75 години. През същия месец империята признава независимостта на България, последвана и от Великите сили.

То и русофилията показва нездравословна психическа неустойчивост.

Тоз е поредния рушки тъпанар, който бие чело пред Мумията на убиеца на децата на Цар Освободител и си позволява да ни поучава. Марш в кочината, свиньо хазарска!

Заради изказването си; че македонците са им дали на руснаците азбуката, Путин се чувства гузен и се притеснява да не би да не бъде зачетено тяхната помощ за освобождението ни.

Путин каза, че славянската писменост (защото българите в нашата Дунавска България сме славяни, а не македонци) е дошла от Македония, защото Македония до 1945 г. е само географско понятие. Солун, където са родени Светите братя Кирил и Методий е бил и е в Македония. Кирил и Методий създадоха глаголицата. Охрид, където в Охридската книжовна школа на Св. Климент Охридски е създадена кирилицата, също е в Македония. Държавата Македония не съществува и днес. Съществува единствено държавата Бивша югославска република Македония (БЮРМ). Путин тези неща ги знае и много точно се е изразил, но явно, че ти не ги знаеш:):):)!

Ами те, тогавашните съвременици са казали, какво е било в България без руските освободители: ВЪЗПОМИНАНИЯ ОТ БАТАК (разказ от едно дете) От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак? Хе, там зад горите... много е далече, нямам татко, майка: ази съм сирак, и треперя малко, зима дойде вече. Ти Батак не си чул, а аз съм оттам: помня го клането и страшното време. Бяхме девет братя, а останах сам. Ако ти разкажа, страх ще те съземе. Като ги изклаха, чичо, аз видях... С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника; а пък ази плачех, па ме беше страх. Само бачо Пеню с голям глас извика... И издъхна бачо... А един хайдук баба ми закла я под вехтата стряха и кръвта потече из наший капчук... А ази бях малък и мен не заклаха. Татко ми излезе из къщи тогаз с брадвата в ръцете и нещо продума... Но те бяха много: пушнаха завчас и той падна възнак, уби го куршума. А мама изскочи, откъде; не знам, и над татка фана да вика, да плаче... Но нея скълцаха с един нож голям, затова съм, чичо, аз сега сираче. А бе много страшно там да бъдеш ти. Не знам що не щяха и мен да заколат: но плевнята пламна и взе да пращи, и страшно мучеха кравата и волът. Тогава побягнах плачешком навън. Но после, когато страшното замина - казаха, че в оня големи огън изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина. И черквата наша, чичо, изгоря, и школото пламна, и девойки двесте станаха на въглен - някой ги запря... Та и много още дяца и невести А кака и леля, и други жени мъчиха ги два дни, та па ги затриха. Още слушам, чичо, как пискат они! и детенца много на маждрак набиха. Всичкий свят затриха! Как не бе ги грях?...

ХРИСТО БОТЕВ ВЕСТНИК ЗНАМЕ 1875 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха куда Макар телят не голял, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Казаците са от прабългарско и печенежко потекло. Интересувай се от историята.

Със соросоидни измишльотини и фалшификации не можете да заблудите никого!

Българо-руската дружба ще се заздрави, ще стане още по силна и непоколебима. Колкото и да се опитват да ни разделят, бъдете сигурни че само заедно имаме бъдеще. Не случайно освобождението дойде от вън. Сега е време и ние да отвърнем подобаващо.

Наревай, че Лома иде и избуши брега!

ВЕЧНА СЛАВА НА РУСКИЯ НАРОД!!! ВЕЧНА СЛАВА НА НАШИТЕ ДВОЙНИ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!! ПОЗОР ЗА ДНЕШНИТЕ ВАСАЛИ, НАГАЖДАЧИ И ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!

Удри Уйно с двете цеви!

Май единственият жив руски император е Путльо. Предците му са избити...

Путин се чувства гузен за изказването : че тяхната азбука им я дала Македония. Със тези думи може да се омаловажи руската помощ за освобождението ни.

dobrin

все забравят за жена му

коментиращите дали са учили история някога? Дали знаят, че не само България, но и Сърбия, Румъния и Гърция са освободени след руско-турски войни. РУСКО-турски, а не Австро-турски, френско-турски, германо-турски или англо-турски!? Всички балкански народи дължат независимостта си на различни, но РУСКИ императори.

КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ АКО РУСИЯ НЕ БЕШЕ ПОДПИСАЛА ТАЙНО СЛЕДНОТО На юг България ще бъде разграничена така, че да няма излаз на Егейско море. Западните граници на България ще бъдат коригирани, така че да не включват в себе си небългарско население, примерно на изток от линията Нови-Пазар и Курча Балкан (т.е. приблизително към Серес). България ще бъде разделена на две провинции едната от тях, на север от Балкана, ще получи автономия под княжеско правителство, а другата на юг от Балкана, ще получи широка административна автономия с губернатор-християнин, назначаван в съгласие с Европа. Лондонското споразумение за промяна на Санстефанския договор от 18/30 май 1878 г. / КО ЩИ КАЖИШ ВА МАКАРЕНКО

ще каже, че не австрийският император, нито английската кралица, а руският император ни е освободил все пак. Ако бяхме чакали на австрийския император и на английската кралица и досега щяхме да сме поданици на Ердоган!

КОЙ ИМПЕРАТОР РУСКИ? НИКОЛАЙ ВТОРИ ЛИ, ДЕТО ПРАТИ ВОЙСКИ ДА НИ ВЗЕМАТ ДОБРУДЖА?

КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ БЕЗ 45 ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ? КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ АКО РУСНАЦИТЕ ЗАЩИТАВАХА СРЪБСКИ И ГРЪЦКИ ИНТЕРЕСИ? КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ АКО РАША НЕ СЕ БЕШЕ СЪГЛАСИЛА ТАЙНО ДА ДАДЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ОБРАТНО НА ТУРЦИТЕ. КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ АКО БЪЛГАРИТЕ НЕ УЧЕХА ИЗМИСЛЕНА В МОСКВА ИСТОРИЯ.

КАКЪВ ЩЕШЕ ДА СИ ТИ, АКО ДЯДО ТИ НЕ СЕ БЕШЕ РОДИЛ!?

Много хубав въпрос на руския посланник в България. Отговорът е един - българите щяха да споделят съдбата на арменците

или на кюрдите!

Нещо не ми се вярва, да е казал написаното в заглавието, пък съвестта не ми дава да чета статията. Някой ще потвърди ли, че точно тези са думите на посланика? А и къде са го хванали за интервю?

Благодарение на Русия я има България.

И ГРАНИЧИ ОТ 3 СТРАНИ СЪС СЕБЕ СИ.

Паисий

и кюрдите граничат със себе си, но още нямат държава. Ние поне имаме!

България просто нямаше да я има, след Първата световна война, която Турция щеше да загуби като съюзник на Германия и Австро-Унгария, земите населени с българи щяха да бъдат поделени между Гърция , Сърбия и евентуално Румъния. Такава е била съдбата на Кюрдистан.

Хади бе кесик хайван що мълчиш кат лапнал х уй!!!

"гюнайдън","евет","бен","сен"," онлар"бе ти що не си смениш името на "кесик хайван"??????????????

Руският император е малкия дявол. Големият дявол е СССР! Натресоха ни социализъм, социализъм с човешко лице, светло бъдеще, комунизъм и пр. утопични абсурди и тъпотии!!!! Щяхме да сме една Италия, Испания, Португалия в най-лошия случай или една Холандия, Люксембург, Швейцария (били сме поне на Балканите) и т.н.!!!!

а пък моя прадядо преди 9.9.1944 е минавал за имотен. Имал е към 100 декара ниви. Ама ги е орал с волове, не с трактор. А пък едни от селото през ПСВ ги пленили на гръцкия фронт. Закарали ги на работа чак в Англия. Та като се върнали след края на войната, разправяли- заведе ни англичанина в една стаичка, завъртя нещо на стената и от тавана потече топла вода. Не били виждали баня, завалиите, в тогавашната 'Швейцария на Балканите'. Та така...

През 1945 рашките във Варшава са пили вода от тоалетната чиния - мислели я за мивка

Какво очаквате да каже един посланик? От името на руския народ ли говори, от свое или от името на руската полит-олигархия? Обикновения руснак и обикновения българин страдат еднакво. При българите страданието е осъзнато - всеки може да излезе тук и да плюе Борисов, Радев и т.н. Я да излезе някой руснак на Червения и да почне да плещи...правете разлика - руския народ е едно, Путин и КГБ съвсем друго.

България,ако СССР не бяха ни обявили война на 05.09.1944 г. и не навлязоха Съветските ботуши да ни "освобождават" от..."монархо-фашизма/какво е това правно чудо/.? Ами България щеше да бъде поне три пъти по-добре от Гърция и други страни в Европа.

И защо германецът - цар Фердинанд не изчака арбитража на руския цар НиколайII за Македония, след Балканската война, а започна война срещу Сърбия и Гърция? - Нямаше да загубим безспорната българска зона в Македония, Южна Добруджа, Одрин и Югоизточна Тракия, и румънските войски да стигнат до София, а турските касапи да избият и прогонят 300 хиляди българи. Руският цар беше кръстник на българския престолонаследник Борис. Първа национална катастрофа. И защо русофобът - цар Фердинанд, след като обяви неутралитет през ПСВ, нападна в гръб Сърбия и влезе в коалицията на Турция, Германия, Австро-Унгария и Италия срещу Русия, Великобритания, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния, САЩ... И дойде 1918 г. и въпреки, че Германия чрез Ленин и болшевиките извадиха Русия от Войната, България претърпя Втора национална катастрофа. И загубихме Беломорска Тракия и плащахме репарации на Гърция; и загубихме още от Македония; и загубихме Западните покрайнини и плащахме репарации на новосъздадената държава Югославия; и загубихме нови 80 хиляди убити и три пъти повече ранени и осакатени мъже; и жените се впрягаха да орат нивите, защото добитъкът беше изклан и отдаден като репарации; и бяхме окупирани от френски синегалски негри и от англичани; и загубихме ориентир в световната политика; и започна гражданска война в България. И дойде 09.09.1923 г. и беше извършен кървав фашистки преврат, и беше заклан и разчленен законният министър-председател Александър Стамболийски И дойде 1940 г. и България се присъедини към фашистката ос Токио-Рим-Берлин; и дойде 13.12 1941 г. и България обяви война (уж символично) на САЩ и Великобритания и на половината свят английските колонии; и СССР счупи гръбнака на нацистка Германия и обяви война на нейния съюзник България, за да си запази гърба от Турция и германските войски в Гърция; и българите с хляб и сол отново посрещнаха руснаците!!!

Корекция: И дойде 09.06.1923 г. и беше извършен кървав фашистки преврат, и беше заклан и разчленен законният министър-председател Александър Стамболийски.

Ако Русия не беше ни освободила, щяхме да бъде нещо като Кюрдистан само, че Булгаристан, ,,свободни и независими".

От Кюрдистан ли идваш разпоретино ?

Не, при женка ти бях.

Време е Русия отново да освободи Европа, но този път цялата. А българският народ с радост ще посрещне братушките за трети път.

Абе кой к'вито и лъжи да драска, историческият факт е, че благодарение на Русия, а не на някоя друга световна сила, България се появява отново на световната карта като държава. След петвековното турско робство поддържано от, както е засвидетелствал поетът съвременник на събитията: "... Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи..." Петко Славейков, март 1877 г. И затова, за разлика от зомбираните малоумници и платените соросоидни клакьори, честните и признателни българи сме благодарни на нашите Освободители! И разбира се, ако други бяха се жертвали за нашето Освобождение щяхме да сме благодарни на тях, но беше не някой друг, а Русия!

Хареса ми!

Кога ще ни върните златния резерв и архива бе убитак!

На 31 февруари ще ти върнат архива.

Коментари - Макаров: Каква щеше да е България без руския император? | Днес.dir.bg

Макаров: Каква щеше да е България без руския император?

Днес се чува, че трябва да се зареже благодарността към руските освободители, но каква би била България без тях, заяви руският посланик Анатолий Макаров.

Обратно в новината

Коментари - Макаров: Каква щеше да е България без руския император? | Днес.dir.bg

Коментари

просвети българския народ! Толкова ли младите хора са неграмотни, с промити соросоидни мозъци? Ако не беше Русия, България щеше да бъде в най-добрия случай- Турска провинция......

Ако не беше руския главорез България щеше да се освободи сама и сега да е Швейцария на балканите без руски ватенки и престъпници да се шлаят из земите ни под закрила на службите назначавани също от руските служби.

Без московските порове България щеше да е в своите етнически граници, двойно по-обширна от сегашната съветска кочина НРБ, която вече дори не крие своята просъветска политика, провеждана от Тиквата и малоумният селянин Румен. Без вас, руско-хазарски свини, България щеше да има единен народ, а не отделни "нации" като македонската, създадени от вас преди 70 години и поддържани днес пак от вас, в полза на любимите ви балкански пачаври от Шумадия. Без вас Ниш и околията му, Добруджа, Македония и Беломорието биха били български и населени с българи, както са били векове, а не подарени от вас на сръбските, влашките и гръцките ви курви. Без вас бихме имали материално благоденствие, каквото вие не сте и сънували поради азиатския си мързел и вроден усет към кражбата, било на имот или на чужда история. Без вас не бихме водили 5 войни за национално обединение, за да съединим отново онова, което вие разкъсахте още в предварителния Сан Стефански мирен договор, имащ статута единствено на прелиминарен и временен мирен контракт, а не на окончателен писмен акт... Без вас, обаче, не бихме могли да ви размажем грозните азиатски мутри през 1916 - 18 г. по фронтовете в Добруджа и Македония, когато с двойно по-големи сили от нашите нападнахте страната и народа ни, и ги подложихте на огън и меч. Затова сме ви признателни - единственото добро е, че тогава, преди 100 години, свалихте маските си и показахте нормалното си, грозно лице на хищник, с което отрезвихте огромното мнозинство българи и ядохте як български бой, който ще помните вечно. Както вечен ще е позорът ви, навлечен от войските на император Николай върху руската корона, заради което империята ви рухна с трясък през 1917 г. Слава на българската войска, унищожила до крак руския агресор преди един век в полята Добруджа и планините на Македония!

Забележително е, че плачеш на еврейски гробища! Бегай в синагогата да благодариш на равина, че българите спасиха от холокост над 48 хиляди еврей..:):)

Когато четеш част от коментарии (никак не малка част) волю неволю идва мисъл, че 500 години дават негативни последици и сега. Смели и достойни защитници на българското, които с открито чело са се възпротивили срещу турците са били унищожени, а останало това, което се е криело да се запази живота си и естествено дало поколение и продължение, което виждаме сега. Генофондът се е променил в отрицателна посока. Нищо не остава без последици.

Прав си за съжаление. А великият български писател и поет Иван Вазов, ако може да стане от гроба, би казал, че опълченците на Шипка - всички до един РУСОФИЛИ, тоест БЪЛГАРИ, напразно са умрели на безсмъртния връх... НАПРАЗНО СА ЗАГИНАЛИ В БОЙ, ОТ РАНИТЕ СИ И ОТ ИЗМРЪЗВАНЕ 200 ХИЛЯДИ ПРАВОСЛАВНИ РУСКИ ВОЙНИ! Руски воини са били всички войни вклщчени в едномилионната руска армия (за сведение на профаните).

Бае Ганя

Толкова тъп съветски трол не съм срещал, признавам. Печелиш приза "Олигофрен на годината" предсрочно!

НЕ ИСКАМ АКЪЛ ОТ БЪЛГАРИН СЪС РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ.ХАЙДЕ ХВАЩАЙ "ПРАВИЛНИЯ" ПЪТ - ЧЕМОДАНЬ,ВОКЗАЛЬ И В МАГАДАН.ТАМ ПРАВИЛНО ДА ЖИВЕЕШ СЪС РУСКИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ.ОСВЕН АКО НЕ ТИ ВИДЯТ СМЕТКАТА ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ,ЩОТО ТЕ РАШИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ОБИЧАТ ЧУЖДЕНЦИ.КАЗВА ТИ ГО ЧОВЕК КОЙТО Е БИЛ ДВЕ ГОДИНИ В СССР ВЪВ БЕЛГОРОДСКА ОБЛАСТ.

Ти си свиня.

Без руснаците щяхме да сме по-добре. Нахлуха крепостните им селяни след Освобождението. След 09.9.1944 нахлуха партийните им идиоти. И резултатът е видим. Две руски/съветски окупации в рамките на около 50 години. Съсипано българско самосъзнание...

Като ти гледам третополовото самосъзнание, само руснаците са ти го съсипали, след 1989г.

РУСКИ ближегъзец!

Бгарският народ с радост ще посрещне братушките за трети път.

А защо руския император на Имперска Русия изпрати руски воиски и казаци на Добруджанския фронт,та легендарния български ген.Колев да ги натупа?Защо императора на Русия насочи руската военна флота да бомбандират българските градове Варна и Балчик?Защо народността българи не съществува във Сан Стефанския мирен догово? Защо не признахне Независимостта ни?Да питаме ли още защо,защо?Да освободихте ни от 5 вековно турско робство и направихте опит да ни заробите с руското робство.Е успяхте през 1944 год. за 45 год. и продължавате да се месите във вътрешните работи на суверенната ни държава.

Защото такива антибългари като тебе , ни продадоха на грешната страна, както и сега.

На онез загиналите руснаци, украйнци и финландци сме направили парметници. На днешните вмирисани мужици нищи не дължим. Платили сме на руската империя равностойността на 34 тона злато за измисленото освобождение Пито- платено!

Tи си вмирисан циганин

Покажи разписката за плащането.

Руснаците са винаги ДОБРЕ ДОШЛИ в България. Няма по-близък народ на българите от руския. Няма по-добро разбирателство между българи и руснаци. За руските братя е отворена всяка българска къща с богато наредена българска маса

Така е, само да не идват с ботуши и миризливи партенки, като в Афганистан, Крим или Сирия!

Честно казано, не ти разбрах обърканите коментари, така че не знам за какво да ти поставям нито минуси нито плюсове. Ти си знаеш! А единственото което разбрах е че много българи са учили в царска Русия. Еми да, прав си, сега тези градове не са руски. Това първо. Второ, искам да добавя, че не бива да премълчаваме и ролята на Чехия и на чехите в българското възраждане и развитие изобщо след освобождението. То далеч не се изчерпва с братята Прошек и Шкорпил. Много повече са! А дори тези българи, учили в Русия, са харесвали България много повече от Русия и са съзнали опасността от руската агресия.

На руснаците искам да им виждам само гърба. Как се отдалечават от България.

България сега щеше да бъде пълна със живот и просперираща, а не застаряваща и разядена от корупция. България нямаше да бъде най-бедната държава в Европейския Съюз, а щеше да бъде поне като Словения. Изобщо - без Русия България щеше да бъде много повече свободна. При разпадащата се тогава Османска Империя е било само въпрос на време да се освободим сами. Да не говорим, че във войната срещу Турция не са участвали само руски генерали. Имало е и от много други народи, а в самата руска армия е имало и финландци и какви ли още не. Защо да нямаме правото тогава да благодарим и на Финландия, не само на Русия? Откъде накъде Русия има монополното право върху нашето "освобождение"??? Апропо, днес се очаква откриването на желязната българска църква в Истанбул, в присъствието на българския и турския премиер. Руският също бил поканен, но доколкото разбрах е отказал поканата защото бил много зает...

Нямаш право, защото тогава тези народи са били в състава на руската империя и за това войната се нарича Руско-турска, тъпчо.

Така, така, робът си е роб и тъпия кагебист - тъп до гроб, отврат!!!

Дали не бъркаш Царска Русия с СССР, който я унищожи и СССР с днешна Империалистическа Русия, която пък унищожи СССР? Това са три различни държави, които нямат нищо общо по между си! Общото между последните две е, че с чужда пита помен правят, а всъщност и двете се управляваха и управляват от убийците на нашите Освободители и техните наследници!

И в Царска Русия, и в СССР, и в сегашната РФ живеят руснаците - нашите Братя Освободители! Вашите силно политизирани аргументи не струват!

Руснаци, ама друг път, деца и внуци на убийците на нашите освободители! А съгласно Конституцията на днешна Русия, там въобще няма руснаци! Татари, чукчи, удмурди,башкири, тувинци, якути, буряти, с обшо название "россияне", руснаци няма! Не съм чел татари и чукчи да са освобождавали България! Брат ти Чукча освободител ли е?

Без руския Император, България щеше да е най-развития в икономическо отношение турски европейски вилает на Балканите! Половината европейски страни щяха да ни завиждат за по-високия от техния стандарт на животаы

Днешна България дължи съществуването си на братска, славянска, православна, едноезична и еднокултурна с българите Русия. Руският император възкреси България от турското мъртвило и я остави да избере своя исторически път. ТАКЪВ ЖЕСТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ САМО РУСКИ ЧОВЕК И ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

КАКВА ЩЕ Е БЪЛГАРИЯ БЕЗ РУСКИЯ ИМПЕРТОР ??? ... АМИ 2050 ЩЕ СЕ ПРЕКРЪСТИТЕ НА РОМАЛИЯ :)) А 2070 ГЯУРИТЕ ЩЕ СТЕ 10%МАЛЦИНСТВО :)))

Е да, ти си долен боклук а не българин!

Без Русия, няма България.

То, вярно, късно стана, ама все пак бих искал да попитам тоя посланик, каква благодарност очаква от нас към днешна Россия? На бойците от армията на Российската империя, паднали по полята на България, ние сме отдали почит и признание. Какви са заслугите на днешна Россия и на управляващата там олигархична върхушка? Какво добро са сторили на България ДНЕШНИТЕ россияни и ДНЕШНАТА Российская Федерация, че да им отдаваме почит, уважение и благодарност, а?

Спокойно! От зомбирани и промити от лъжливата западна антируска пропаганда безмозъчни никой не очаква благодарност!

Човека пита за руския император, не за днешна Русия. Вие соросоидните отрепки само думичката Русия като чуете и се изприщвате.

Благодарили сме достатъчно и дори финансово. Само че "самоотвержените руски войни, поставили на карта най-скъпото си живота си заради бъдещето на братския български народ" никой не ги е питал, а те са били откъснати насила от семействата си бивши крепостни, а освободилият тях и нас император Александър ІІ е жестоко убит от руските революционери.

На Болгаристанците не им харесва,че Русия изгони турците. Ми отивайте си в любимата Анадола.

Кой изгони османлиите? Российската Федерация с Император Вова Путений Първи? Нещо нямам такъв спомен. А ти?

А какъв щеше да бъде мужикът Макаров, ако баба му беше мъжка!

2025 е близо...тогава ще го поемате резания здраво...всичките соросоиди и ще се кланяте ниско на падишаха хахахахха. Само че Русия ще стои ще гледа как ви шибат... с шибучици по голите задници....

Абе, комунага, твоята примитивна Русия ще изчезне от картата на света още през 2022 г, веднага след битката при Армагедон, а ти тогава ще си забегнал в Делтата на Амазония.

Г-н Посланик, а защо Вашите предкомунистически деди убиха император Александър Втори? Ние, в България го величаем, не напразно той има в София два прекрасни паметника, и нито един в Москва ( вероятно).

Убиха го декабристите от еврейския Бунд по внушение на западните дипломати в Русия. Тоест, еврейската мафия с нейната дълга ръка. Доволна ли си?

Господи, колко простотия в този "късен, кобен час!"... :)

По -далече от рассията, по -близо до цивилизацията...

Лизането на рушки задници е опасно за вашето здраве!

Тва зъболекаря на драгалевския мангал ли го е казал?

Даже нашите възрожденци са били срещу каквато и да е помощ защото им е била ясна цената. А България е принудена да плати на Руската империя равностойността на 34 тона злато за така нареченото освобождение. Пито - платено! А сега чиба!

На 22.09.1908 г. Княжество България обявява независимост от Турската империя, а княз Фердинанд се обявява за цар. До тогава Княжество България е васално на султана. Новопровъзгласеното Царство България не е признато от никого. Турция заявява пред Великите сили, че при създалата се ситуация България трябва да заплати репарациите, които Русия е наложила на победената Турска империя, за покриване на направените разходи в освободителната Руско-турска война. Турция заплашва, че ако България незабавно не й заплати дължимите към Русия репарации, то ще окупира част от България като компенсация. При създалата се ситуация Русия за втори път спасява българския народ, като ПЪРВА в света, признава новопровъзгласеното Царство България. Русия е Велика сила и способства за запазване на независимостта на Царство България, като посредничи при прехвърляне на турския дълг по репарациите, от Турция - на признатото от нея Царство България. Турция е удовлетворена и не заграбва част от България (североизточна Тракия заедно с Ямбол и Бургас). Царство България изплаща само 2(две) годишни вноски от многогодишните (разсрочени за десетки години) турски репарации към Русия. През 1918 г. болшевишкото правителство на Ленин с Декрет се отказва от всички вземания на Руската империя и от всички задължения на Руската империя. Никакви тонове злато не сме платили на Русия, но невежите русофоби винаги са готови да направят от мухата слон! Русофобията е болест, синко!

Българо-османските противоречия са уредени с помощта на Русия. През април 1909 г. са подписани българо-руски, руско-турски и българо-турски протокол. Според тези споразумения Русия опрощава османските задължения, останали от войната от 1877 1878 г., в замяна Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към доскорошното трибутарно княжество България, а българската страна се задължава да изплати 82 милиона франка на Русия в срок от 75 години. През същия месец империята признава независимостта на България, последвана и от Великите сили.

То и русофилията показва нездравословна психическа неустойчивост.

Тоз е поредния рушки тъпанар, който бие чело пред Мумията на убиеца на децата на Цар Освободител и си позволява да ни поучава. Марш в кочината, свиньо хазарска!

Заради изказването си; че македонците са им дали на руснаците азбуката, Путин се чувства гузен и се притеснява да не би да не бъде зачетено тяхната помощ за освобождението ни.

Путин каза, че славянската писменост (защото българите в нашата Дунавска България сме славяни, а не македонци) е дошла от Македония, защото Македония до 1945 г. е само географско понятие. Солун, където са родени Светите братя Кирил и Методий е бил и е в Македония. Кирил и Методий създадоха глаголицата. Охрид, където в Охридската книжовна школа на Св. Климент Охридски е създадена кирилицата, също е в Македония. Държавата Македония не съществува и днес. Съществува единствено държавата Бивша югославска република Македония (БЮРМ). Путин тези неща ги знае и много точно се е изразил, но явно, че ти не ги знаеш:):):)!

Ами те, тогавашните съвременици са казали, какво е било в България без руските освободители: ВЪЗПОМИНАНИЯ ОТ БАТАК (разказ от едно дете) От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак? Хе, там зад горите... много е далече, нямам татко, майка: ази съм сирак, и треперя малко, зима дойде вече. Ти Батак не си чул, а аз съм оттам: помня го клането и страшното време. Бяхме девет братя, а останах сам. Ако ти разкажа, страх ще те съземе. Като ги изклаха, чичо, аз видях... С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника; а пък ази плачех, па ме беше страх. Само бачо Пеню с голям глас извика... И издъхна бачо... А един хайдук баба ми закла я под вехтата стряха и кръвта потече из наший капчук... А ази бях малък и мен не заклаха. Татко ми излезе из къщи тогаз с брадвата в ръцете и нещо продума... Но те бяха много: пушнаха завчас и той падна възнак, уби го куршума. А мама изскочи, откъде; не знам, и над татка фана да вика, да плаче... Но нея скълцаха с един нож голям, затова съм, чичо, аз сега сираче. А бе много страшно там да бъдеш ти. Не знам що не щяха и мен да заколат: но плевнята пламна и взе да пращи, и страшно мучеха кравата и волът. Тогава побягнах плачешком навън. Но после, когато страшното замина - казаха, че в оня големи огън изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина. И черквата наша, чичо, изгоря, и школото пламна, и девойки двесте станаха на въглен - някой ги запря... Та и много още дяца и невести А кака и леля, и други жени мъчиха ги два дни, та па ги затриха. Още слушам, чичо, как пискат они! и детенца много на маждрак набиха. Всичкий свят затриха! Как не бе ги грях?...

ХРИСТО БОТЕВ ВЕСТНИК ЗНАМЕ 1875 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха куда Макар телят не голял, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Казаците са от прабългарско и печенежко потекло. Интересувай се от историята.

Със соросоидни измишльотини и фалшификации не можете да заблудите никого!

Българо-руската дружба ще се заздрави, ще стане още по силна и непоколебима. Колкото и да се опитват да ни разделят, бъдете сигурни че само заедно имаме бъдеще. Не случайно освобождението дойде от вън. Сега е време и ние да отвърнем подобаващо.

Наревай, че Лома иде и избуши брега!

ВЕЧНА СЛАВА НА РУСКИЯ НАРОД!!! ВЕЧНА СЛАВА НА НАШИТЕ ДВОЙНИ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!! ПОЗОР ЗА ДНЕШНИТЕ ВАСАЛИ, НАГАЖДАЧИ И ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!

Удри Уйно с двете цеви!

Май единственият жив руски император е Путльо. Предците му са избити...

Путин се чувства гузен за изказването : че тяхната азбука им я дала Македония. Със тези думи може да се омаловажи руската помощ за освобождението ни.

dobrin

все забравят за жена му

коментиращите дали са учили история някога? Дали знаят, че не само България, но и Сърбия, Румъния и Гърция са освободени след руско-турски войни. РУСКО-турски, а не Австро-турски, френско-турски, германо-турски или англо-турски!? Всички балкански народи дължат независимостта си на различни, но РУСКИ императори.

КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ АКО РУСИЯ НЕ БЕШЕ ПОДПИСАЛА ТАЙНО СЛЕДНОТО На юг България ще бъде разграничена така, че да няма излаз на Егейско море. Западните граници на България ще бъдат коригирани, така че да не включват в себе си небългарско население, примерно на изток от линията Нови-Пазар и Курча Балкан (т.е. приблизително към Серес). България ще бъде разделена на две провинции едната от тях, на север от Балкана, ще получи автономия под княжеско правителство, а другата на юг от Балкана, ще получи широка административна автономия с губернатор-християнин, назначаван в съгласие с Европа. Лондонското споразумение за промяна на Санстефанския договор от 18/30 май 1878 г. / КО ЩИ КАЖИШ ВА МАКАРЕНКО

ще каже, че не австрийският император, нито английската кралица, а руският император ни е освободил все пак. Ако бяхме чакали на австрийския император и на английската кралица и досега щяхме да сме поданици на Ердоган!

КОЙ ИМПЕРАТОР РУСКИ? НИКОЛАЙ ВТОРИ ЛИ, ДЕТО ПРАТИ ВОЙСКИ ДА НИ ВЗЕМАТ ДОБРУДЖА?

КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ БЕЗ 45 ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ? КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ АКО РУСНАЦИТЕ ЗАЩИТАВАХА СРЪБСКИ И ГРЪЦКИ ИНТЕРЕСИ? КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ АКО РАША НЕ СЕ БЕШЕ СЪГЛАСИЛА ТАЙНО ДА ДАДЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ОБРАТНО НА ТУРЦИТЕ. КАКВА ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ АКО БЪЛГАРИТЕ НЕ УЧЕХА ИЗМИСЛЕНА В МОСКВА ИСТОРИЯ.

КАКЪВ ЩЕШЕ ДА СИ ТИ, АКО ДЯДО ТИ НЕ СЕ БЕШЕ РОДИЛ!?

Много хубав въпрос на руския посланник в България. Отговорът е един - българите щяха да споделят съдбата на арменците

или на кюрдите!

Нещо не ми се вярва, да е казал написаното в заглавието, пък съвестта не ми дава да чета статията. Някой ще потвърди ли, че точно тези са думите на посланика? А и къде са го хванали за интервю?

Благодарение на Русия я има България.

И ГРАНИЧИ ОТ 3 СТРАНИ СЪС СЕБЕ СИ.

Паисий

и кюрдите граничат със себе си, но още нямат държава. Ние поне имаме!

България просто нямаше да я има, след Първата световна война, която Турция щеше да загуби като съюзник на Германия и Австро-Унгария, земите населени с българи щяха да бъдат поделени между Гърция , Сърбия и евентуално Румъния. Такава е била съдбата на Кюрдистан.

Хади бе кесик хайван що мълчиш кат лапнал х уй!!!

"гюнайдън","евет","бен","сен"," онлар"бе ти що не си смениш името на "кесик хайван"??????????????

Руският император е малкия дявол. Големият дявол е СССР! Натресоха ни социализъм, социализъм с човешко лице, светло бъдеще, комунизъм и пр. утопични абсурди и тъпотии!!!! Щяхме да сме една Италия, Испания, Португалия в най-лошия случай или една Холандия, Люксембург, Швейцария (били сме поне на Балканите) и т.н.!!!!

а пък моя прадядо преди 9.9.1944 е минавал за имотен. Имал е към 100 декара ниви. Ама ги е орал с волове, не с трактор. А пък едни от селото през ПСВ ги пленили на гръцкия фронт. Закарали ги на работа чак в Англия. Та като се върнали след края на войната, разправяли- заведе ни англичанина в една стаичка, завъртя нещо на стената и от тавана потече топла вода. Не били виждали баня, завалиите, в тогавашната 'Швейцария на Балканите'. Та така...

През 1945 рашките във Варшава са пили вода от тоалетната чиния - мислели я за мивка

Какво очаквате да каже един посланик? От името на руския народ ли говори, от свое или от името на руската полит-олигархия? Обикновения руснак и обикновения българин страдат еднакво. При българите страданието е осъзнато - всеки може да излезе тук и да плюе Борисов, Радев и т.н. Я да излезе някой руснак на Червения и да почне да плещи...правете разлика - руския народ е едно, Путин и КГБ съвсем друго.

България,ако СССР не бяха ни обявили война на 05.09.1944 г. и не навлязоха Съветските ботуши да ни "освобождават" от..."монархо-фашизма/какво е това правно чудо/.? Ами България щеше да бъде поне три пъти по-добре от Гърция и други страни в Европа.

И защо германецът - цар Фердинанд не изчака арбитража на руския цар НиколайII за Македония, след Балканската война, а започна война срещу Сърбия и Гърция? - Нямаше да загубим безспорната българска зона в Македония, Южна Добруджа, Одрин и Югоизточна Тракия, и румънските войски да стигнат до София, а турските касапи да избият и прогонят 300 хиляди българи. Руският цар беше кръстник на българския престолонаследник Борис. Първа национална катастрофа. И защо русофобът - цар Фердинанд, след като обяви неутралитет през ПСВ, нападна в гръб Сърбия и влезе в коалицията на Турция, Германия, Австро-Унгария и Италия срещу Русия, Великобритания, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния, САЩ... И дойде 1918 г. и въпреки, че Германия чрез Ленин и болшевиките извадиха Русия от Войната, България претърпя Втора национална катастрофа. И загубихме Беломорска Тракия и плащахме репарации на Гърция; и загубихме още от Македония; и загубихме Западните покрайнини и плащахме репарации на новосъздадената държава Югославия; и загубихме нови 80 хиляди убити и три пъти повече ранени и осакатени мъже; и жените се впрягаха да орат нивите, защото добитъкът беше изклан и отдаден като репарации; и бяхме окупирани от френски синегалски негри и от англичани; и загубихме ориентир в световната политика; и започна гражданска война в България. И дойде 09.09.1923 г. и беше извършен кървав фашистки преврат, и беше заклан и разчленен законният министър-председател Александър Стамболийски И дойде 1940 г. и България се присъедини към фашистката ос Токио-Рим-Берлин; и дойде 13.12 1941 г. и България обяви война (уж символично) на САЩ и Великобритания и на половината свят английските колонии; и СССР счупи гръбнака на нацистка Германия и обяви война на нейния съюзник България, за да си запази гърба от Турция и германските войски в Гърция; и българите с хляб и сол отново посрещнаха руснаците!!!

Корекция: И дойде 09.06.1923 г. и беше извършен кървав фашистки преврат, и беше заклан и разчленен законният министър-председател Александър Стамболийски.

Ако Русия не беше ни освободила, щяхме да бъде нещо като Кюрдистан само, че Булгаристан, ,,свободни и независими".

От Кюрдистан ли идваш разпоретино ?

Не, при женка ти бях.

Време е Русия отново да освободи Европа, но този път цялата. А българският народ с радост ще посрещне братушките за трети път.

Абе кой к'вито и лъжи да драска, историческият факт е, че благодарение на Русия, а не на някоя друга световна сила, България се появява отново на световната карта като държава. След петвековното турско робство поддържано от, както е засвидетелствал поетът съвременник на събитията: "... Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи..." Петко Славейков, март 1877 г. И затова, за разлика от зомбираните малоумници и платените соросоидни клакьори, честните и признателни българи сме благодарни на нашите Освободители! И разбира се, ако други бяха се жертвали за нашето Освобождение щяхме да сме благодарни на тях, но беше не някой друг, а Русия!

Хареса ми!

Кога ще ни върните златния резерв и архива бе убитак!

На 31 февруари ще ти върнат архива.