Бойци от "Азов" излязоха с бял флаг от "Азовстал", започна евакуация на ранените

Руската страна отвори хуманитарен коридор, първите 51 войници ще бъдат транспортирани до болница в Новоазовск

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Nashte media pak sa neadekvatni. Na tva mu se vika kapitilacia, sledva plen, sud i zatvor. Evakuaciata e preporachitelno da prochetat v enciklopediata kvo znachi A i ne pishat che ot predalite se edin e amerikanski ADMIRAL na kogoto vednaga mu haknaha beleznici, skoro shte pochnat po televiziite da go razkarvat kato maneken Svarshi se veche, ot tuk do granicata shte e po barzo i tam 2 varianta ili mahaite bazite ili do lamansha

Излезли са на русииската граница лани,има видео в ютюба където си носят колчето където си искат за снимки А тия олигофрени от азов,тепърва ще ядат дедовия Руснаците гласуваха,за съд пред трибунал,и неразмяна на нациките

Маргарита Симоньян ✔ Сообщают, что 'успешно эвакуированные' азовцы прибыли в места своей новой постоянной дислокации - в российский ФСИН. Желаю Киеву, чтобы все их эвакуации заканчивались именно таким успехом. t.me/margaritasimonyan/11380

Сдавшихся боевиков "Азiва" привезли в зачетное место в Ростове-на-Дону - в СИЗО № 1 на Горького, построенное еще в 1768 год в виде буквы Е — в честь императрицы Екатерины II. Тут сидели красный командир Борис Думенко, командующий 51-м армейским корпусом вермахта генерал Вальтер фон Зейдлиц-Курцбах, террористы и бандиты. Во время оккупации 1942-1943 гг. здесь немцы держали схваченных подпольщиков и подозреваемых в нелояльности. Всех расстреляли во внутреннем дворике тюрьмы в феврале 1943 г. перед уходом из Ростова. Но то немцы, шевроны которых были замечены у ряда сдавшихся "азiвцев". Кончать их, судя по всему, не будут, баланду дадут не хуже "Азовстальской", не Вальгалла, конечно, но всё лучше мариупольского Хельхейма. @voenkorKotenok

Първите камиони с пленени азовци вече пристигнаха в центъра за изтърпяване на наказанията в Ростов на Дон. Оттук натакък ги чакат следствие, съд и затвор. Идеалната "евакуация" за нечовеци от този род.

Демек тия в азовстал азовците не ги е...т, а разбираш ли, ухажват ги на голо. А тия дек се снимат до дирека, ако оцелеят до месец, могат пак да се снимат на дирека ,но някъде около Полтава. Е, ако Путин сложи ястребите начело на ВС на русия де.

Малко са умните хора сред руснаците. Ако намерите подходящ човек тогава той непременно е евреин или с примес на еврейска кръв"

"руският човек е голяма свиня"

"руснакът е най големият и най наглият лъжец на света"

Бреййййй, Дирниците почнали да следят новините по руските телевизии.... и по забранените телевизии като Россия-1.... а тези от СЕМ май и те гледали на телефоните руски програми, та кде - забранения плод е не само най-сладък, но и най-достоверен !

тези азовски говеда с пречупените кръстове даже получавата медицинска помощ... а да напомня ли как башибозука около Батак, чиито велик приятел е била официална Англия в лицето на Лорд Дизраели-Биконсфилд, е постъпил с въстаниците от Батак след като те са сложили оръжие? Някои от тях са били печени живи на шиш, други рязани на парчета - иначе всички останали (жени, деца, старци) великодушно изклани с брадвата на дръвника.... в съгласие с "ценностите" на суверенната империя, любимец на Англия, Австро-Унгария, Франция, Германия и въобще целия прогресивен Запад тогава...

Всички азовци трябва незабавно да бъдат освободени. Да им се осигури незабавно свободен терен в Магадан!

"Започна евакуация на ранените бойци от "Азов"" - "евакуация" ли, или? И "бойци" или уркофашисти! А това с кола - гледахме го... "България на три морета!" - цитат.

Тея не са с Руснаците и Украйнците. Те са против всички. И са там от много време не са от месец два.

Няма такова нещо Ама в дир.Ру …

тия същите откраднаха печките и пералните !!

украински фашАЗОВен театър-1 серия.

Днес обявиха, че е фалшива новина.

Напротив, но във всички западни медии гърми като стратегическо оттегляне. Те видиш ли получили коридор да се изтеглят в друга страна (в случая ДНР), което било голямо постижение на западната дипломация. Това е малко като историята на Дюнкерк, където армията цялата дезертирала от фронта. Спасявали ги рибари и моряци и който може, те се притеснявали как ще се приберат, а ги посрещнали като герои. Пропагандата и Чикатило може да направи велик борец за правата на хората явно!

Много рядко някой да сподели подобна информация. За съжаление пишат ( тези които нямат понятие в свят който живеят) .Да се надяваме ,че ще има повече подобна изчерпателна информация.

Видяхме как са стигнали до граница https://www.youtube.com/watch?v=XvzWBVw2 с колчето в ръка.

Ха, кой е пуснал снимката ми до Тутракан? Това не е Белоруската граница, а родния ми град Тутракан!!

Или са бойци, или излизат с бяло знаме. Хем риба хем рак не може. Освен ако не са генно инженирани изчадия.

Сега руснаците ще пребият азовците , ще ги ограбят, ще ги измъчват, ще ги затворят, ще ги убият, ще ги опекат, ще ги изядат, ще ги хвърлят в морето, ще ги дадат на Путин да си прави експерименти. Ще е жалко за бойците , ако в този момент руснаците се окаже , че не са гледали Евронюз и не опекат и не изядат поне един азовец. Жалко за усилията под земята ако руснаците пак изостават от директивите на свободните медии.

Куршум и край.

Смелите бойци от ,,Азов,,Тръгнаха напред с бялото знаме на ,,победата,,

Не знам дали Руснаците са осигурили и Преводачи, че ще им трябват поне на 5-6 езика.

Обучавали са ги американците, само английски им трябва.

УКРАИНСКАТА АРМИЯ ВЕЧЕ ВОДИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ НА РАССИЙСКА ТЕРИТОРИЯ !!! ВАТНИЦИТЕ БЯГАТ ОТ ОПОЖАРЕНИТЕ СЕЛА И ВИЯТ ОТ БОЛКА И УНИЖЕНИЕ !!!

Х а ха разсмя ме, кака мустафа ли ти написа текста ??? Те смелите украински орли превзеха цяла Русия и Европа, а това с развятото бяло знаме, е само тактическо действие, подсказано от управниците им отвъд локвата.

Ама хубавичко, ще ги разпитат, ще си кажат и майчиното мляко.Това е напредък в полза на Русия, защото , ще научат допълнителни подробности за ситуацията вътре и ред други неща, за да си направят по нататъшен план д на действиое.

Гарнизона на мариопул беше 20000 човека. 12000 азовци и 8000 морска пехота. Предадоха се около 2500 . Ранени сега около 500. Около 1000 са останали в подземията. 16000 украинци военни са убити в мариопул само. Евакуацията е тази вечер на ранените. Колко ще се предават или не ще разберем утре. Никаква прошка за тези фашисти и убийци!

Ония пък били стигнали до границат с Русия, че дори и са се сниали, ама видите ли не се е знаело, кога е направена снимката, хаха лъжци

дай си адреса за да ми обясниш лично....защо няма да ти простя, сукин ты сын роден от СТОЛЕТНИЦАТА!

Много ме впечатляват такива клавиатурни нинжи и интернет бойци като тебе,всявате "страх" с всяко изказване и най вече смях!

О неразумни юроде, упълчил се срещу руската военна сила и мощ, която срази и обърна в бяг шведската армия край река Нева, смаза тевтонците край Чудското езеро, унижи Наполеон след Бородинската битка и разгроми Хитлер край Сталинград. Така че погледнете днешните шимпанзета, как се опитват да измамят простолюдието като вас: [ https://disk.yandex.ru/i/mOUyQm-HNq8MpQ ] ръкопляскайки им на пропадналата Евровизия !

ДИР! Г-жо/г-це редактор Ива Капкова!!! Няколко пъти пиша относно журналистическата ви етика и факта, че заблуждавате читателите на форума. Миналия път беше в подзаглавието, сега в първата дума на статията. Вземете най-после и платете на някой да ви уточни термините, касаещи ситуации с участие на военнослужещи и военна техника, както и правните такива. Няма евакуация! Не лъжете хората! Ранените ще бъдат третирани не като пострадали от бедствие или военни действия, а като военнопленници. ДНР, която е активната страна в ситуацията се съгласява да има времеви коридор, през който желаещите да се предадат могат да го сторят. Тук не евакуират никого, а по стара военна традиция едната страна дава възможност на бойците от другата да се предадат или да продължат бойните действия. Едни бойци са се съгласили да сложат оръжие и факта, че не могат сами да напуснат бойното поле не променя положението им на военнопленници. Всички от украинска страна, участвали в бойни действия ще бъдат съдени от военен трибунал. До един! За всеки поотделно и поименно ще има присъда. Осъдителна или не - кой каквото си е надробил... военнопрестъпниците ще бъдат осъдени, оправданите за различен срок по традиция ще участват някоя и друга година във възстановяването на разрушената инфраструктура и градовете - и те според поведението си.

Гладни и жадни ще умрете УКРОПИТЕЦИ ДЕВМ.

Няма бойци от отряда Азов, които да са се предали! Десетина бойци са вдигнали бяло знаме, за да започнат преговори за извеждане на ранените! Ранените са около 600 човека. След като приключи операцията по извеждането на ранените, военните действия на бойците от отряда Азов срещу руската армия ще се възобновят!

Възможно е. От тези може всичко да се очаква. Сега поне има кой да вдигне бялото знаме. Следващия път няма да има кой да го вдигне.

Утре отиваш при психиатър за преглед и лечение. Лекувай се!

Хуманно постъпват руснаците.Но има едно положение.Ако тези ТЕЖКО РАНЕНИ умират в болницата те са способни да обвинят Русия че не са ги спасили и контрата ще остане в Русия.За това съм сигурен защото лисицата Зеленски ще извърти истината.От тази змия може да се очаква всичко Това ще още един предлог на ЕС и USA да финансират ФАШИСТИТЕ в Киев за НАША СМЕТКА

Те няма да се лекуват в руски болници!

Само подлости.

Ранените са много и им било дадено възможност до сутринта да ги изведат от различни точки на АЗОВСТАЛ като представители на ВСУ/АЗОВ са разминирали за да изведат ранените.

Така е! Целта е всички ранени да бъдат изведени, защото вече имало дефицит на някои медикаменти!

Жесток е този живот. Преди месец и нещо се предадоха над 1300 войници от другия комбинат. Тогава Прокопенко ги хока във видео, че са избрали позора. За месец и нещо сега и той пусна видео, че се предават. Не бива човек да казва голяма дума. Щом руснаците "убедиха" този краен човек да говори така работата е много, ама много сериозна. Ако сега украинците седнат на масата ще се спасят десетки, а може би стотици хиляди животи. Какъв е смисъла като този човек руснаците да ги "убеждават" месеци и после пак да седнат на масата.

Наистина живота е жесток Никакво предаване - изпълнявай заповедта Бой до последния украинец СЛАВА НА УКРАЙНА

Хайде! Още един велик клавиатурен герой, готов да се бие с Русия до последния украинец. А бе, защо не отидете вие да се биете на живот и смърт, че да видите хубаво ли е?

Днес Путьовците конфискуваха завода на Рено в Москва и започват да произвеждат Москвич

ненормалник.

Какво са направили с изоставен завод си е техен бизнес

Their own business на български се превежда като "тяхна си работа".

Това е само началото УКРОПИТЕЦИ ДЕВМ.

Ами ако се бяха предали преди месец? А преди два? Колко животи щеше да са спасени и от двете страни. Защо им трябваше толкова време да разберат, че заръфа ли те баба меца няма отърване. Дано другите украински войници се поучат от този случай.

На другите места (Славянск, Авдеевка и Северодонецк) няма такива заводи, които са като крепост, там е почти степ с някакви хълмчета.

Да поучават се...по-бързо трепат руснаци...кат на конвейер....

Къде? Дай линк с информация, защото няма никаква, предимно са за ВСУ загуби.

Туй руската Велика червена не знам що си е съставена от садомазохисти....хем ги млатят и онаждат украинците по цялата фронтова линия, хем ония червенотиквиничковчета им се слагат все по-мощно...

Да, знаем, Москва няма да издържи още един ден тази 3 месечна обсада.

Слава Украйна Слава за Кирил Петков и Асен Василев. Само Продължаваме прумяната.

Първия кадър който видях беше ранен от ВСУ и глас който казваше "вижте това е войник от ВСУ" ГЛАСЪТ беше разочароваш че не е АЗОВЕЦ.

Там има и от ВСУ (една част от морските пехотинци от завода Илич нали избягаха там), също се говори, че има и граничари. Това не е много гот, защото казват, че са останали около 1000 човека, само Азов в началото наброяваше почти 16 хиляди в Мариупол.

Мишките започнаха да излизат от дупките. Никаква милост. Хващайте ги, бой и стригане и в Москва - на червения площад. Там да ги плюят всички като фашистите от Сталинград.

Путака млъкна и за Финландия и Швеция , там мълчаливо го пое дебелият. Уж плашеше , ама кого ли вече може да плаши?? Гаргите на село. Тя Украйна го бие, тия направо ще му светят маслото с техните къде къде по напреднали оръжия. Тия имат истински самолети, направо ще попилеят руснаците.

Той каза и Реджеп го подкрепи, няма Фин и Шве в НАТО :) Тия неискат да предадът кюрдите дето живеят при тях на Ердо, а той ги иска :)

Мисля че само ВОСТОК се биеше в МАРИУПОЛ но ще проверя.

Почти 28000 руски трупа миришат из Украйна или руските гробища. Не могат 3 месеца един завод да превземат. Леваци от всякъде. Путака молил днес съюзниците си за помощ ама те му показали средния. Като си забъркал попарата сега сам си я сърбай.

:) Ама само плямпаш неща дето ги ражда мозакът ти. Хората искат някаква информация събрана оттук, оттам... А ти само ...Путин поискал сведение от оралула или от баба Яга, ама тя му казала да си пусне фиш, щото бил със счупен нокът на левият крак..." Спри се, разбрахме, че имаш сериозни проблеми в мозъчната кора.

https://t.me/vladlentatarsky/13663

Ако руснаците разменят и един от тези изроди спирам да им симпатизирам. Има къде къде по-нормални пленени войници. Истински войници. Които са воювали и стреляли срещу други войници. Въоръжени. Тези гниди се криеха зад деца и жени. Съд. До един.

Тъпчо, защо жените и децата се криеха при Азов , и от кого се криеха?? От руските фашисти. Да не мислиш че някой там им симпатизира??

Абе умчо, тия деца и майки друго казаха като излезнаха, ама щом казваш.... Не случайно ги пуснаха когато дойде ООН, а преди това не излизаха поради някаква причина. И преди да кажеш, защото ги беше страх, ами зашо тогава повече от 80% избраха да останат Мариупол или да отидат в Русия, само тия дето са от западна Окрайна родом тръгнаха към Запорожие.

Там има не само Азовци, има и от ВСУ и граничари. Те може и да бъдат разменени, ако не са направили някой гаф и да са се заиграли по Бандера.

Героите на Украйна-слава на храбрите артисти 227 батальон 127 бригады Сил территориальной обороны Вооруженных сил Украины города Харькова вытеснил российских оккупантов и вышел на участок государственной границы

Носейки граничният колец на рамо..... Еййй на какво ли не са способни хората само и само да изкарат някой медал :) Ама ЗЕ какво филмче им пусна като благодарност - яко бело пак :)

ДИР защо не публикува информация за предали се руските войници?? Или тия които са унищожени?? Стига само руска пропаганда.

Ами вече почти няма, не че няма, но спрямо пленените и предалите се от ВСУ е много голямо съотношението. Не случайно ВСУ искаше да влезне в Приднестровието, защото там имаше едни сравнително "лесни" 1000 бройки, но Молдова не се съгласи. Потърси в мрежата, ВСУ обичат да публикуват такива неща, но напоследък (около 1 месец) нещо няма много или има някакви единични бройки убити. Например вчера са загинали 3 от ДНР, но пък ма друго направление ВСУ е загубило около 300 човека след 3 контраатаки (което е най-голямата загуба до момента в цялата война в един ден) - естествено данните не са потвърдени (няма преброители на терен)

Синът му загина горкия като извеждаше мирни хорица от града, а той му беше началник щаб а сега замества сина си като командир на ВОСТОК. Голяма мъка е да погребеш сина си толкова млад . СЛАВА НА ГЕРОЯ .

Май не беше на Восток, а на Сомали.