Близки на загинали при катастрофи на протест, хвърляха стотинки пред Съдебната палата

Роднините на жертвите на войната на пътя призоваха "Да спрем пияните и дрогирани шофьори"

Обратно в новината

Коментари - Близки на загинали при катастрофи на протест, хвърляха стотинки пред Съдебната палата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само пияните и дрогираните? А тези, които в пълно съзнание карат сякаш са сами на пътя?

С камъни ще вместо стотинки ще има по-добър ефект

Ама там работят само в еврови банкноти.

Никой не е в състояние да спре някой, Който е решил да отдели главата си от раменете!!!

Проблема е че ще завлече и други със себе си!

Автомобилите и войната по пътищата носят печалби на много бизнеси и съсловия,та даже и невижими имоти на утрепаните на пътя,обезлюдяват се и апетитни парцели и имоти!Ето няма българин няма корупция,кражби и проблеми!Неприятно е но е така,ето ковид пандемията отмина но смърта на пътя не може да си предтавя как ще бъде спряна!

За това не трябват назначения на хиляди полицаи, А автоматизирана техника за засичане на нарушения, Без присъствието на полицай! Спестяваш заплати

Не стотинки, а камъни…съдийте са най големите престъпници, защото продават правосъдие

Нчете се кога се пише "Й" и кога "И"!

Че,то от бизнесът със автомобили зависят и се хранят много съсловия,от продавачи на автомобили.щофьорски курсове,застрахователи,полицаи,данъчни,бензинажии,пътно стриотелсво та чак до болници,за ранени и усакатени,погребални агенции,гробари,попове!Така,че какво значи утрепан българин на пътя друг ще се роди и слънцето ще продължи да свети!

Много ясно - психотест за шофьорска книжка, проблеми с вниманието, концентрацията, агресията, липсата на самоконтрол над емоциите, липсата на търпение, неумение да се изчаква, несъобразяване с правилата особено поради свръхего, би трябвало да те лишат от удоволствието да стоиш на шофьорската седалка - бонус малус - всяко нарушение следва да води до вдигане на гражданската - крути мерки по ограничаване на градския трафик - има си обществен транспорт все пак - вдигане на ДДС на бензина докато приходите от ДДС от горивата започнат да падат. Щом има търсене де вдига ицената, щом се вдига цената се вдигат и продажбите и държавата за да не е по-назад следва и тя да вдига ДДС-то Само това ще разкара тъпаците от пътя или поне ще намали трафика

Никой не може да спре малоумниците и идиотите! За тях трябват ефективни наказания и забрани! Разумните съобразяват и при камери и др съоръжения, се укротяват!

Същите тези протестиращи са шофьорите на пътя.

И срещу кого протестират? И да вдигнат наказанията и глобите - същата работа.. Такъв ни е материала. След 1-2 поколения може и да се оправим.

Жертвите по пътищата ще намалеят драстично, ако се вдигнат драстично наказанията за пешеходци и велосипедисти, нарушаващи правилата. Ще е хубаво да има паритет в жестокостта спрямо тях и шофьорите на автомобили. Например глоба 400 лева за пресичане на забранено място. За колоездачи - липсваща каска - 1000 лева и конфискация на колелото.

Стига с простотии за излишни регулации. Нужни са две неща: -- реално отразяване в масмедиите на ситуации, водещи до ПТП, защото много от хората са тотално заблудени какво и колко често се случва; -- завишаване на наказанията при причинено ПТП (вкл. съпричинено). За да намалее броя на ПТП и жертвите, трябва участниците в трафика да си "опичат" акъла, а не нон-стоп да следят къде могат да ги глобят, и като видят патрулка да скачат на спирачките. Близо 50% от ПТП и жертвите са поради нарушение на чл. 20 от ЗДвП, но от КАТ си знаят катаджийската мантра -- превишената скорост и алкохола... В този ред на мисли по БТВ наскоро имаше репортаж с най-честите нарушения, водещи до конфликти по магистралата. Би било добре от КАТ да се замислят за изготвяне на подобни репортажи за различни пътища при различни условия. Най-често се създават опасни ситуации от неспазването на следните разпоредби от ЗДвП: чл. 15, чл. 22 и чл. 42. Естествено, от КАТ не глобяват за нарушаването им...

Излишни регулации? Завишаване на наказанията? Вс епостфактум мерки искаш. Ама истината е в превенцията и тя не става с репортажи, а с обучения още от детската градина както навремето. Във повечето училища се правеше задължително обучение за пресичане и преминаване на светофар. Даже имаше мини полигони изградени. Или според тебе жертвите са предимно от челни сблъсъци? Не не са. Смъртността основно е сред пешеходци и самокатастрофирали шофьори. И във 100% от случаите е налице съпричиняване - демек пешеходеца/колоездача има вина за инцидента също. И така ще е докато на улицата излизат хора, които са опасни за себе си и другите и не знаят нито да се оглеждат, нито да се пазят, нито да подават знак какво смятат да направят.

По времето, за което говориш, жертвите в ПТП са до 3 пъти повече, отколкото са сега, и то при значително по-малък трафик.

"на улицата излизат хора, които са опасни за себе си и другите и не знаят нито да се оглеждат, нито да се пазят, нито да подават знак какво смятат да направят" И какво предлагаш? Да глобяваш на равна нога описаните от теб и всички останали? И кога точно ще глобиш описаната от теб група достатъчно на брой пъти, че да се научат, че така не трябва? Много малко са хората, които реално знаят какво пише в закона. С промяна в закона няма да промениш знанията им...

Краката са от Бог, шофьорската седалка сам си я купуваш. Тоест никак не е задължителна. Шофьорът е длъжен да пази пешеходците

Булевардите са същите,но се презастрояват с нови кооперации по цялата им дължина, съответно хиляди нови автомобили Друг проблем Полицаите отказват да се тестват с тестове за дрога,но с същите тестват гражданите! Протест пред МВР и Столична община

Тези тестове са само за балъците! Политиците не са от тях

До кога ще разследват убиеца местан? Не стпя на стоп и уби дете. Стига лицемерие! местан в заи подобни тариаати в затвора!?

то убаво, ама пияните причиняват под 4 % от смъртните случай при птп!

Е,и? Да ги оставим тогава и да си караме така? Едно по едно нещата трябва да се вкарат в ред. Всеки проблем се хваща, анализира, прилагат се мерки и се решава. Само с гледане не става.

Абе АНАЛизатор, 2023 година сме, не 1999. Време за анализи колкото искаш. Сега се вдигат наказанията необмислено и по чисто популистки причини. С това не се решава проблем. Решава се с контрол и превенция каквито няма.

А нещо за пешеходните и велокамикадзетата ще се направи ли? Един колоездач не съм видял да слезе от колелото пресичайки улица.

на грешното място сте, съдиите си имат адреси

Според статистиката 99% от жертвите са в ПТП причинени от трезви и недрогирани шофьори.

Така е, ама тука са запалили аутодафето и хич не споменават, че половината от тия жертви са “съпричинители”.

Това с протестите е добре, но много по-добре ще е да започне публично обществено ограмотяване и превъзпитание на нацията - от знаещи и можещи психолози. В последните десетилетия по бг територията се наблюдава ужасяващ размер на липсващо възпитание и култура. Шири се една “мода” в родителите, че са добили свръх умни деца, които не се нуждаят от възпитание. Но то кой да им даде възпитание, като то липсва и предходните им поколения?! Така задачата се усложнява стократно. Уважаеми родители, разберете че нямате научени, обучени и възпитани деца !!!! Те не се пръкват ей така! Те се възпитават дълги години с много усилия и най-вече с личен пример! Ако това не разбере, то тази държава е обречена на погибел. И тези “плодове” се берат вече с пълна сила.

Панаирджийски истории. И какво,ще върнат ли загиналите?

Хората са наясно какво се крие зад оправдателните присъди , пробации освабажддаване срущи подписка и т.н. И дума не може да става за правосъдие,а само за подкупи по веригата. В България няма нито един съдия без луксозни имоти.

Хората са тъпаци и нито гласуват нито се помръдват за каквото и да е! Поради тази причина малка шайки и разплакват майките и ги дерат най-редовно......

Ако знаех щях да отида.

Къде е Киро? Жълтопаветници

Съдебната Система е болна ! Протестите са нищо , тук трябва нещо Революционно , те се самозабравиха с тези огромни Заплати и нищоправене !

Не болна тя не дава признаци на живот.

Съдебната система не е болна,не е живо. Проблема е корупцията на хората ,работещи в МВР, прокуратура,вещи лица,доктори,лаборанти.... А,те си имат имена

Стотинки не стигат. Пръдлата съдийка от Стара Загора да не мислите , че за стотинки е пуснала касапина с макетното ножче? А съдиите , които мотаят и отлагат делотото 3 години на убиеца на Милен Цветков да не би за стотинки да са се продали? Това лайно излежа половината от 6-годишната си присъда буквално на дивана в къщи под "домашаен" арест. От останалите 3 ще лежи две като писар , или библиотекар в затвора- зависи къде ще го нареди пръдлата , която го е изсрала.. А хорицата на протеста са сами с мъката си срещу глутници алчни съдии и прокурори

Много тжчен коментар

Ето какво се постигна единствено от служебното правителство в България: За 1 път и последен, бе извършена проверка на всички МВР служители за алкохол и наркотици! Никога никой не го е постигал и няма да го постигне в България Не служебното правителство дойде за да им вдигне заплатите без нито една проверка!!! Сега МВР провсъюзът започна да отрича верността на тестовете, за служителите им!?! За гражданите, обаче все още са безкрайно точни, и търпят наказания всеки ден!!! Къде е истината???

Рашков такива проверки прави мале мале, палячо!

Рашков не е служебен, А набеден за министър!

Ъхъ и как това ще доведе до присъди за убийците?

Ще покаже, дали полевите тестове са точни или не...

Стотинките да са заплатата на съдии , прокурори , следователи, полицаи ...... Без заплати от бюджета !

Да Ви кажа,че всички затвори са строени през социализма и бяха пълни... Но,опорката,че Денков расипа държавата върви

Аз пък да ти кажа че не е верно и че по-големи крадци и убийци от комунистите няма! Да си припомним за последните им национални предателства като разграбването на БНБ с куфарчета, тайната продажба на целия Български златен резерв на СССР, девалвация на лева и хипер инфлация, кражбата на огромни суми през външнотърговски дружества , кражбата на всички пенсии и спестяванията и тн и тн! И ти неграмотник си седнал да обясняваш колко били пълни затворите при соца ахахаха егати смешника! Нали тия закони са основно правени през СОЦ-а, нали виждаш колко са добри..... основно да пазят престъпниците и безхаберието на "ограните".....

Съдиите са платени. Махнаха Гешев а справедливост няма

Да протестират пред МВР ...

Къде са Жълтопаветниците сега ? Явно не съм им натиснали копчето “ентър “

Те само за интимни отношения протестират

На море, начело к Киро Тъпото.

Абе кой плаща протестите? Ще се включа за няколко часа, трябва да ида до София.

Хората са изгубили близките си, при това деца, трябва ли някой да им плаща за да протестират за безхаберието на институциите.

Не му се сърди - от Вгъзраждани е!

Абе нали махнаха Гешев, за кво протестирате пък сега?! Или не е като по приказките - като добрия принц Киро убие лошия крал Гешев сичко се оправя?

Искат да го връщат

Прави се ,този ужас в нашата държава е неконтролируем хаос и свободия,без страх от нищо!

За момент реших, че хвърлянето на жълти стотинки посока съдиите е продължение на "предаването на рушвета" - ненаситни са изродите в тоги, алчността им е безмерна.....