Коментари - Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи | Днес.dir.bg

Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи

Район Северозападен у нас е "лидер" в ЕС по неработещи и неучещи млади хора.

Обратно в новината

Коментари - Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи | Днес.dir.bg

Коментари

Поради унищожаването на икономиката на страната след 1989 г. район Северозападен у нас е "лидер" в ЕС по неработещи и неучещи млади хора и такива които емигрират в чужбина.

бг е кенефа на европа във всички класации.

в моето село не мога да намеря някой да нацепи дървата или окоси тревата или някаква подобна работа , като давам по 10 лв надник на час. Пият в кръчмата до откат и псуват как няма работа и пари. Преди години един комшия идваше да "помага" срещу заплащане , но се оказа че ме краде.

Слушай сега да ти обясня защо е така. Това се дължи изцяло и във всяко отношение на комунизма. Тодор Живков ни научи да НЕ РАБОТИМ. Когато бях ученик, в училище ни лъжеха, че живеем в периода на така нареченото "Развито Социалистическо Общество". Или съкратено "РСО". Това общество предполагаше, че всички граждани на НРБ са съвестни, съзнателни и работливи. Те толкова обичат да се трудят, че с радост преизпълняват плана за петилетката, само за три години! Тоест, работят почти два пъти повече от очакваното, нищо че заплатата си им е същата. Но те са горди, че са допринесли нещо за Родината. Дето се вика, за общото благо! И аха-аха да построим комунизма. При комунизма (само на теория) социалистическите граждани щяха да станат толкова съзнателни, че изобщо нямаше да имат нужда от пари, щяха да работят безплатно, а народните блага щяха да си ги взимат ей така - пак без пари (щото така и така нямат естествено). Е, нищо от това, което беше една прекрасна теория, не стана на практика. На практика стана точно обратното. Създаде се едно "Развито Мързеливо и Крадливо Общество". Живял съм в такова общество. Всички бяха на принципа: "Моето си е мое, а общото, държавното си е пак мое". Разбираш ли сега защо всички ходят в кръчмата и никой не се хваща да ти работи? И аз имам къща с двор на село - мъча се сам да си кося тревата която е избуяла като в джунглите по река Амазонка, щото отдавна никой не живее вече там, а ми е далече от София. Точно в Северозападна България.

Когато се хвърля такава информация е тъпо, гадно, дори перверзно, това да се обвръзва единствено с липсата на икономика. Нямало инвестиции? Че кой инвеститор ще си хвърли парите за "социал"? Защо не публикуват паралелно и статистическите данни за етническия състав на населениети в северозапада? Или това е политНЕкоректно? Лудият инвеститор в северозапада, би трябвало да плаща европейски заплати, за да набере персонал. На кого? "Социала" не желае да работи, след като получава за лежачка повече пари, отколкото би могъл да заработи с труд. А кадърните потенциални кадри отдавна са отишли направо при потенциалния инвеститор и прилагат знанията и уменията си там. Съответно, там харчат и заработеното. Слепи ли сте или ви изнася да се правите на слепи? Имам предвид Евростат и Евроанализ. Нашите задниколизачи направо си ги прескачам.

Има ли луди да ходят да работят дори и за 1000 лева. Но това е максимум в редки случаи, повечето ги канят за 460 лв.

си стоят в къщи без една стотинка, нормални ли са?

че аз ако ми предлагат 460лв заплата то само разходите да ходя на работа са ми по големи.... естествено че ако си седя вкъщи ще ми е по изгодно ....

това е показател за''трудолюбието'' на българина и то многозначителен

Същите, които си скъсват гъ*а от бачкане в ягодовите ферми ли?

сетете се защо...

Ако напишат и какви заплати им се предлагат ...

Не са виновни децата, а техните родители, които бяха превърнати в добитъка на прехода.

доживях да видя че и ние да сме лидер в нещо.....

Много добре, даже отлично! Нещата вървят точно по плана, съставен от хамериканците Ран и Ът по поръчка на другаря Луканов, след като заедно с другарите Лилов, Пешо танка, Станишев старши и пр. основатели на БСП извършиха, по инструкции на американския шпионин Горби, антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г., в резултат на което, ведно с другите си политически и олигархични креатури заграбиха всичко създадено от българския народ, а к'вото не заграбиха разрушиха в интерес на западните си началници или продадоха за жълти стотинки и създадоха масова безработица да тънем в мизерия и ни унищожат наполовина! А сега моля онези, които ще ми нацвъкат минуси, поне да кажат кое не е вярно!

Цървул.Планът Ран Ът никога не е прилаган, защото на комунистите и на ДС не беше изгоден - те искаха да окрадат, каквото беше останало от фалиралото социалистическо стопанство. Планът Ран Ът представляваше план за преход от държавна към пазарна икономика и ако беше приложен България щеше да е в по-добро положение, както Полша например. За съжаление агентите на ДС го провалиха, а на такива глупаци като теб напълниха главата с червена пропаганда. На тях трябва да се сърдиш, че си ЛУМПЕН.

Прав си до някъде.................ама кой да чете ????

Не си запознат с въпросния план. Има го в нет -а. Прочети го и тогава се изказвай. Сега си неподготвен.

Другарете "Луканов, след като заедно с другарите Лилов, Пешо танка," знаеш ли от къде са родом? Позна. Точно от там са -от региона шампион.

даааа, уточнете ,че са 90% цигани! Така ги научихте политиците!!!!

в Северозападен регион??? Що не се гръмнеш? Имаш ли си идея от география и демография?

А ти?

"ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на ТАЕН московски ционистки конгрес 1988 г. на "Световния еврейски конгрес", СТАНА ЯВНА. В посочения цитат, всичко вече е ИЗПЪЛНЕНО?! "III. Денационализация 1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм. 2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите. 3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално. 4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства). 5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка. 6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие. 7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа "расова принадлежност" и да се ликвидира графата "националност". 8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата. 9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура." Така конкретно Северозападна България, Видин, Лом, Сливен са центрове поразени от политиката за ИЗТРЕБВАНЕ на носителите на БЪЛГАРСКИ ГЕН. Но нека душманите не пируват, защото за "ЕДНА НОЩ" по волята на Господ българина и Божествените Закони нещата ще възстановят нормалния си ход на еволюция.

Няма нужда да се приема нищо тайно. Достатъчно е да се оставят слабоумниците от твоя калибър сами да се оправят и те неизменно измират от глад. Лошото е, че и в прав текст да ти го кажат, ти си достатъчно тъп за да не схванеш, че за проблемите ти си си виновен сам. Любимото оправдание на всички с коефициент на интелигентност равен на две нули е, че за всичко им е виновен някой друг.

Ало, усмивката! Наистина България все още има държавност, макар и мафиотска. Ако ти си извадиш главата от илюзиите си, ще видиш каква е реалността. А реалността се крепи такава каквато е, от Господ българина. Твърде силни в момента са религиите АТЕИЗЪМ, ИСЛЯМ, ХРИСТИЯНСТВО, ЮДАИЗЪМ, които проповядват РОБСТВО и са негови сътрудници. "Световния еврейски конгрес" завършва програмата си от 1988 година с точката: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." Това не е оправдание, а основание всеки да изпълнява това което Джордж Оруел препоръчва в книгата си "1984": "Във всяко общество обикновените хора трябва да живеят, съпротивлявайки се на съществуващия ред на нещата."

на откриване на тъмни заговори и подмолни действия, с които да се оправдаваме.

значи затъпяването на нацията върви по план, и с пълна сила. кеф!

Не зная колко са коректни тези данни. Моите наблюдения са, че децата там масово работят и живеят в чужбина. От 6 мои племенници 4 са в Англий и Испания. И то от години1 Няма работа нито във Враца нито в Берковица нитонаоколо. Къде да работят?

Много са си коректни. Майките им са по чужбина, а дечицата си живуркат без проблемно на техен гръб. За какво им е да работят?

военно положение и диктатура и тогава сичко ще си дойд е на масто

При една диктатура първо ще започнат с такива като теб - малоумници.

На тези 13 000 младежи какво им пречи да си грабнат шапките и не в чужбуна, да дойдат в София, Пловдив и т.н. където вече плачат за работна ръка?

им мързелът!

Ми може би не искат да бъдат експлоатирани за малко пари от родните робовладелци бе шаяк? За да идеш в чужбина трябва да имаш някакви пари или роднини там иначе вече става много трудно.

това са цигани бе, другите, дето работят, са в чужбина. Ама и в Европа паразити си пишат ей-тъй, да си заслужат заплатите.

В същност 50% от българските цигани са в Европа, много от тях работят, легално или не..

Занчи имаме ДОРБРЕ РАЗВИТИ КОНТРАБАНДА и НАРКОДИЛЪРСТВО.

Малеей, голямо дърляне пада в този форум и всичките участници в него са лауреати на Нобелова награда.

Защо да не са? Щом такива като обама станаха...

наистина ли сте толкова тъпи,илии се правите на такива,вие,които произвеждате малоумни "новини".За каква работа говорите,къде.Всичко взаимно се изключва.Няма я България.Няма такава държава.Има протекторат,васална територия с преобладаващо циганско население.Тровите и мъчително убивате българите под диктовката на господарите си.Кой е луд да ви работи за 460 лв и 200 пенсия,като за циганите и арабите има по 1300.Жалко.Не е далече времето когато тук ще се чува само мюзеин.

Тъжни, но верни констатации. След като за някои политици командировките в чужбина са по-важни от националната сигурност, май натам вървим. Жалко! Имаме сериозен и отговорен президент, когото трябва да подкрепяме, защото само на него остана да разчитаме и пак има такива, които пишат и говорят против него.

ради-фърчилото!

какво общо има мързелът с президента?

Ами не ги избирайте тези политици, БЕ! Защо 28 години избирате само комунисти?

това дали са го прочели болисов,цветанов,главчев,млавчев и другата останала сволач ?!какви ги ръси малоумника с дебелата тиква,!!нека смръдлата шефка на кабинета му да МУ го прочете ,защото той те обича четенето !!нещастници !!!!

Някога там имаше заводи- гуми правеха и още куп неща, а сега е трагедия. Първо да направят някой завод, да привлекат с евро пари нещо и да има развитие пък после да мерят

там пътища няма,после да правят друго.

Имаше заводи, които произвеждаха боклуци и нищо не можеха да продадат на световния пазар ( а не в СИВ ).Така парите свършиха и социализма фалира.Дотам.

Дай им пари (евра) де! Защо не дадеш от твоите? Кой да им даде?

все пак по нещо сме първи в европа,и все първи ще сме,начело с гроб и тиквата.

ама чакайте сега. най-бедният район в цяла европа като континент е това, еврогейзерите какво очакват, след като всичко е причина и следствие, променлива и функция. а и защо да се учи и работи, след като трикратно изпълнителната власт се оглавява от проста, неграмотна, тлъста и нагла мутра, прочела половин индианска книга. за ядене, пиене, пърдене и мятане на салфетки в чалгаклубовете са нужни няколко гънки, така че издиславците и яките дупари са си много добре, за да ги занимавате с университети и работодатели. само някой трябва да изгаси ламБите и да пусне водата в нужника, в който се превърна територията, някога напреднала държава, в т.ч. културата и спорта, техниката и науката. приятен ден.

Какви млади? - всички, които не ги мързи да работят са в чужбина. България умира, не разбрахте ли? След 50 години надали ще я има и като страна.

А най- прости хора в ЕС ?

Електората на ГЕРБ не иска да работи. За тях циганите има само права и помощи.

А кои са работещите предприятия и заводи в региона, които предлагат работа на тези младежи? Дори по случайност да има някое останало такова, то предлаганите там заплати от 460лв дали са достатъчен стимул? За същата работа в Холандия, която давате за пример заплатата ще е поне 2000 евро.

Ами имаше ги! Но преди 89та година. Сега що ги няма? Щото сме на грешния път! новите ни"съюзници" по ЕС им е по-удобно там да им работим, отколкото тук-да сме реална конкуренция.

Русия дръпна ЦИЦАТА. Не знаете ли?

Ами защо не си стояхте на "правилния път"? Защото чуждите пари свършиха и социализмът ФАЛИРА. Аман от глупаци!

Ами в Холандия производителността на труда е по-висока ( като цяло ) и от там са и по-високите заплати. Ако България изравни производителността си със западните държави и тук заплатите ще станат западни.Но се искат реформи, работеща съдебна система, образование, технологии и много, много време.

Под младежи разбирайте предимно тъмнозелени.

И какво от това какви са..... Ако няма работа от какво ще се издържат а ? С престъпления. Това на кой ще се отразява на НАС ? Ако трябва да върнат Строителни войски и тези хора да се учат да правят нещо...... Ние имаме вече едно поколения не пипало работа.........

Тези "хора"...

Знаем колко висок процент от тези хора с някаква присъда, че и по няколко. Колко от тях са длъжници. Колко са забременители на малолетни. Ако всички те се вкарат за наказание в трудови лагери, ще е полезно за обществото и за тях. Могат да се научат там на занаят, най-малкото. А и ще свършат някоя работа...

Продължавайте с евролявогейската политика да храните и размножавате циганите и оциганените, пък и да докарвате още мангалоиди от цял свят на хранилката.Е, като ни изядете и ушите на къде ще насочите пълчищата, ресурсите на този свят вече са полуизчерпани.

Вечният кръговрат е следният - колкото си по-беден, толкова си по-ляв, а колкото си по-ляв, толкова си по глупав...

КНСБ: "Близо 77% от домакинствата или малко над 5 млн. души живеят с доход, по-нисък от необходимите средства за издръжка на живота." Брей, колко леви и глупави имало в България...

Тия от КНСБ явно броят и починалите за последните 25-30 г. Инак сметката не излиза.

На това ще заприлича цяла България, ако 30 години последователно печели криминалната структура БСП-ДПС

А кой ликвидира работещите предприятия? Не приказвайте глупости, че това чака и други райони. Понеже сте много умни.

работещите предприятия ни донесоха на 10.11.1989 13 млрд. $ загуба, при 20 млрд. БОП, а сега не работещите предприятия направиха за 2017 за пръв път 100 млрд. БОП, но това е много сложно за разбиране от масата българи

"Работещи" предприятия, които произвеждат такива боклуци, че дори социалистическите страни не са искали да ги купуват:))

За помияр като теб е напълно нормално да виждаш само боклуци около себе си.

Химко прозивеждаше продукция, която се изнасяше директно в САЩ и се внасяха свежи долари от там....що го разбиха,а? В Химко заплтитие бяха в пъти над тези в АЕЦ.. защото имаше постоянен сигурен пазар...как се фалира в такива условия,ако не изкуствено?!?

Ами 27 са до момента - още 3 остават....

Това е промяна на етническия състав, благодарение на "умните" леви хора там.

Задавали ли сте си въпроса, защо в Северозападна България винаги печелят комунистите, а в София и Пловдив никога?

като си зададе въпроса намери ли верния отговор?

Комунизмът си отиде преди 30 години. А във управляващата върхушка комунисти никога не е имало. Винаги са били олигарси.

В София и Пловдив е още по-зле, защото печелят пионки на комунистите. В Северозападнала Бг поне са го разбрали че нямат избор и гласуват директно за господарите, а не за слугите. Там за който и да гласуват все ще са зле - пътят на знаещите, можещи и трудолюбиви българи е в чужбина. В Бг свестните хора ги чака само глад и мизерия.

Грехота е при живи родители да работиш...

Я СПУСКАТ НА ВСИЧКИ МЕДИИ ТАЯ СУТРЕИН, ПЕЕВСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ КОПИРАТ ПОД ИНДИГО.. ДАЖЕ ДНЕС БГ НАПРАВО НАРЕКОХА СЕВЕРОЗАПАДНИТЕ МЛАДЕЖИ МЪРЗЕЛИВИ... ДОКЪДЕ ЛИ ЩЕ СТИГНЕ ТОВА? ЩЕ ПОЧНАТ ДА ГОРЯТ РЕДАКЦИИ...

А какви са според теб северозападните младежи?

Иванова

тъмно зелени. че за другата дума ще ми махнат коментара.

Обл Видин 88 867 Обл Враца 168,727 Обл Монтана 134,699 Общо 392 293 Източник НСИ 31.12.2016 г. Къде Дира видяха 760 000 души... Срамота... Спрете с лъжите и манипулациите!!!!

Нали в този регион са включени обл Видин, Монтана и Враца. Тогава според НСИ към 31.12.2016 г там живеят само около 392,000 души... Защо в Дира си позволяват да пишат такива глупости за 760,000 живеещи???? Срамота!!!!

не е вярно че нищо не правят! придвижват се с колите си от кафе до барче, в очакване да станат милионери! и се подиграват на съгражданите си, които не ги мързи да работят.

Ама някой ги храни. Кой - родителите или бабите.

Среден показател 15%?!?

Съвсем нормално е в най-бедния регион в Европа и безработицата да е най голяма. От една страна няма бизнес, от друга голямото предлагане на работн ръка позволява да се наемат хора, но те да остават под прага на бедността. Младите не желаят да са работещи бедни.

Нали, по-добре да си стоят в къщи! Там ще изкарат повече пари!

хекимян и виктор толова ми паднаха в очите.

Лапацала,които си треперят за местата.

По време на соца държавата беше изградила два промишлени гиганта в района: Химко и Видахим. АЕЦ Козлодуй също е в района, а разбира се имаше и още доста други фабрики и заводи. И милицията се грижеше в делничен ден в работно време младежи да не се шлаят безцелно по улиците и ги принуждаваше да започват работа. Някои ще кажат - нямало е свобода тогава. Сега свобода има, обаче цел в живота няма. Тези младежи там нито учат, нито работят, нито деца правят. Нищо. Седят и зяпат мухите.

Деца правят. От 12 годишни почват.

Да, ама СОЦА ФАЛИРА.Свършиха чуждите пари. С готови пари всеки може.

Ей големи неграмотници..... Младите хора от този район са Я в Испания Я в други части на света... А вие сте едни прости статистици!!!!! И как точно изчислихте , че от 28000 неработещи.. точно 13000 са от този район.... И как ги изброихте като не са в България..... Не е за вярване колко прости хора се занимават с официална информация за страната ни....и ТВОРЯТ САМО ЛЪЖИ....

Циганите единствени ни класират на първите места. Жалко че в кофти класации.

Коментари - Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи | Днес.dir.bg

Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи

Район Северозападен у нас е "лидер" в ЕС по неработещи и неучещи млади хора.

Обратно в новината

Коментари - Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи | Днес.dir.bg

Коментари

Поради унищожаването на икономиката на страната след 1989 г. район Северозападен у нас е "лидер" в ЕС по неработещи и неучещи млади хора и такива които емигрират в чужбина.

бг е кенефа на европа във всички класации.

в моето село не мога да намеря някой да нацепи дървата или окоси тревата или някаква подобна работа , като давам по 10 лв надник на час. Пият в кръчмата до откат и псуват как няма работа и пари. Преди години един комшия идваше да "помага" срещу заплащане , но се оказа че ме краде.

Слушай сега да ти обясня защо е така. Това се дължи изцяло и във всяко отношение на комунизма. Тодор Живков ни научи да НЕ РАБОТИМ. Когато бях ученик, в училище ни лъжеха, че живеем в периода на така нареченото "Развито Социалистическо Общество". Или съкратено "РСО". Това общество предполагаше, че всички граждани на НРБ са съвестни, съзнателни и работливи. Те толкова обичат да се трудят, че с радост преизпълняват плана за петилетката, само за три години! Тоест, работят почти два пъти повече от очакваното, нищо че заплатата си им е същата. Но те са горди, че са допринесли нещо за Родината. Дето се вика, за общото благо! И аха-аха да построим комунизма. При комунизма (само на теория) социалистическите граждани щяха да станат толкова съзнателни, че изобщо нямаше да имат нужда от пари, щяха да работят безплатно, а народните блага щяха да си ги взимат ей така - пак без пари (щото така и така нямат естествено). Е, нищо от това, което беше една прекрасна теория, не стана на практика. На практика стана точно обратното. Създаде се едно "Развито Мързеливо и Крадливо Общество". Живял съм в такова общество. Всички бяха на принципа: "Моето си е мое, а общото, държавното си е пак мое". Разбираш ли сега защо всички ходят в кръчмата и никой не се хваща да ти работи? И аз имам къща с двор на село - мъча се сам да си кося тревата която е избуяла като в джунглите по река Амазонка, щото отдавна никой не живее вече там, а ми е далече от София. Точно в Северозападна България.

Когато се хвърля такава информация е тъпо, гадно, дори перверзно, това да се обвръзва единствено с липсата на икономика. Нямало инвестиции? Че кой инвеститор ще си хвърли парите за "социал"? Защо не публикуват паралелно и статистическите данни за етническия състав на населениети в северозапада? Или това е политНЕкоректно? Лудият инвеститор в северозапада, би трябвало да плаща европейски заплати, за да набере персонал. На кого? "Социала" не желае да работи, след като получава за лежачка повече пари, отколкото би могъл да заработи с труд. А кадърните потенциални кадри отдавна са отишли направо при потенциалния инвеститор и прилагат знанията и уменията си там. Съответно, там харчат и заработеното. Слепи ли сте или ви изнася да се правите на слепи? Имам предвид Евростат и Евроанализ. Нашите задниколизачи направо си ги прескачам.

Има ли луди да ходят да работят дори и за 1000 лева. Но това е максимум в редки случаи, повечето ги канят за 460 лв.

си стоят в къщи без една стотинка, нормални ли са?

че аз ако ми предлагат 460лв заплата то само разходите да ходя на работа са ми по големи.... естествено че ако си седя вкъщи ще ми е по изгодно ....

това е показател за''трудолюбието'' на българина и то многозначителен

Същите, които си скъсват гъ*а от бачкане в ягодовите ферми ли?

сетете се защо...

Ако напишат и какви заплати им се предлагат ...

Не са виновни децата, а техните родители, които бяха превърнати в добитъка на прехода.

доживях да видя че и ние да сме лидер в нещо.....

Много добре, даже отлично! Нещата вървят точно по плана, съставен от хамериканците Ран и Ът по поръчка на другаря Луканов, след като заедно с другарите Лилов, Пешо танка, Станишев старши и пр. основатели на БСП извършиха, по инструкции на американския шпионин Горби, антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г., в резултат на което, ведно с другите си политически и олигархични креатури заграбиха всичко създадено от българския народ, а к'вото не заграбиха разрушиха в интерес на западните си началници или продадоха за жълти стотинки и създадоха масова безработица да тънем в мизерия и ни унищожат наполовина! А сега моля онези, които ще ми нацвъкат минуси, поне да кажат кое не е вярно!

Цървул.Планът Ран Ът никога не е прилаган, защото на комунистите и на ДС не беше изгоден - те искаха да окрадат, каквото беше останало от фалиралото социалистическо стопанство. Планът Ран Ът представляваше план за преход от държавна към пазарна икономика и ако беше приложен България щеше да е в по-добро положение, както Полша например. За съжаление агентите на ДС го провалиха, а на такива глупаци като теб напълниха главата с червена пропаганда. На тях трябва да се сърдиш, че си ЛУМПЕН.

Прав си до някъде.................ама кой да чете ????

Не си запознат с въпросния план. Има го в нет -а. Прочети го и тогава се изказвай. Сега си неподготвен.

Другарете "Луканов, след като заедно с другарите Лилов, Пешо танка," знаеш ли от къде са родом? Позна. Точно от там са -от региона шампион.

даааа, уточнете ,че са 90% цигани! Така ги научихте политиците!!!!

в Северозападен регион??? Що не се гръмнеш? Имаш ли си идея от география и демография?

А ти?

"ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на ТАЕН московски ционистки конгрес 1988 г. на "Световния еврейски конгрес", СТАНА ЯВНА. В посочения цитат, всичко вече е ИЗПЪЛНЕНО?! "III. Денационализация 1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм. 2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите. 3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално. 4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства). 5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка. 6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие. 7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа "расова принадлежност" и да се ликвидира графата "националност". 8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата. 9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура." Така конкретно Северозападна България, Видин, Лом, Сливен са центрове поразени от политиката за ИЗТРЕБВАНЕ на носителите на БЪЛГАРСКИ ГЕН. Но нека душманите не пируват, защото за "ЕДНА НОЩ" по волята на Господ българина и Божествените Закони нещата ще възстановят нормалния си ход на еволюция.

Няма нужда да се приема нищо тайно. Достатъчно е да се оставят слабоумниците от твоя калибър сами да се оправят и те неизменно измират от глад. Лошото е, че и в прав текст да ти го кажат, ти си достатъчно тъп за да не схванеш, че за проблемите ти си си виновен сам. Любимото оправдание на всички с коефициент на интелигентност равен на две нули е, че за всичко им е виновен някой друг.

Ало, усмивката! Наистина България все още има държавност, макар и мафиотска. Ако ти си извадиш главата от илюзиите си, ще видиш каква е реалността. А реалността се крепи такава каквато е, от Господ българина. Твърде силни в момента са религиите АТЕИЗЪМ, ИСЛЯМ, ХРИСТИЯНСТВО, ЮДАИЗЪМ, които проповядват РОБСТВО и са негови сътрудници. "Световния еврейски конгрес" завършва програмата си от 1988 година с точката: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." Това не е оправдание, а основание всеки да изпълнява това което Джордж Оруел препоръчва в книгата си "1984": "Във всяко общество обикновените хора трябва да живеят, съпротивлявайки се на съществуващия ред на нещата."

на откриване на тъмни заговори и подмолни действия, с които да се оправдаваме.

значи затъпяването на нацията върви по план, и с пълна сила. кеф!

Не зная колко са коректни тези данни. Моите наблюдения са, че децата там масово работят и живеят в чужбина. От 6 мои племенници 4 са в Англий и Испания. И то от години1 Няма работа нито във Враца нито в Берковица нитонаоколо. Къде да работят?

Много са си коректни. Майките им са по чужбина, а дечицата си живуркат без проблемно на техен гръб. За какво им е да работят?

военно положение и диктатура и тогава сичко ще си дойд е на масто

При една диктатура първо ще започнат с такива като теб - малоумници.

На тези 13 000 младежи какво им пречи да си грабнат шапките и не в чужбуна, да дойдат в София, Пловдив и т.н. където вече плачат за работна ръка?

им мързелът!

Ми може би не искат да бъдат експлоатирани за малко пари от родните робовладелци бе шаяк? За да идеш в чужбина трябва да имаш някакви пари или роднини там иначе вече става много трудно.

това са цигани бе, другите, дето работят, са в чужбина. Ама и в Европа паразити си пишат ей-тъй, да си заслужат заплатите.

В същност 50% от българските цигани са в Европа, много от тях работят, легално или не..

Занчи имаме ДОРБРЕ РАЗВИТИ КОНТРАБАНДА и НАРКОДИЛЪРСТВО.

Малеей, голямо дърляне пада в този форум и всичките участници в него са лауреати на Нобелова награда.

Защо да не са? Щом такива като обама станаха...

наистина ли сте толкова тъпи,илии се правите на такива,вие,които произвеждате малоумни "новини".За каква работа говорите,къде.Всичко взаимно се изключва.Няма я България.Няма такава държава.Има протекторат,васална територия с преобладаващо циганско население.Тровите и мъчително убивате българите под диктовката на господарите си.Кой е луд да ви работи за 460 лв и 200 пенсия,като за циганите и арабите има по 1300.Жалко.Не е далече времето когато тук ще се чува само мюзеин.

Тъжни, но верни констатации. След като за някои политици командировките в чужбина са по-важни от националната сигурност, май натам вървим. Жалко! Имаме сериозен и отговорен президент, когото трябва да подкрепяме, защото само на него остана да разчитаме и пак има такива, които пишат и говорят против него.

ради-фърчилото!

какво общо има мързелът с президента?

Ами не ги избирайте тези политици, БЕ! Защо 28 години избирате само комунисти?

това дали са го прочели болисов,цветанов,главчев,млавчев и другата останала сволач ?!какви ги ръси малоумника с дебелата тиква,!!нека смръдлата шефка на кабинета му да МУ го прочете ,защото той те обича четенето !!нещастници !!!!

Някога там имаше заводи- гуми правеха и още куп неща, а сега е трагедия. Първо да направят някой завод, да привлекат с евро пари нещо и да има развитие пък после да мерят

там пътища няма,после да правят друго.

Имаше заводи, които произвеждаха боклуци и нищо не можеха да продадат на световния пазар ( а не в СИВ ).Така парите свършиха и социализма фалира.Дотам.

Дай им пари (евра) де! Защо не дадеш от твоите? Кой да им даде?

все пак по нещо сме първи в европа,и все първи ще сме,начело с гроб и тиквата.

ама чакайте сега. най-бедният район в цяла европа като континент е това, еврогейзерите какво очакват, след като всичко е причина и следствие, променлива и функция. а и защо да се учи и работи, след като трикратно изпълнителната власт се оглавява от проста, неграмотна, тлъста и нагла мутра, прочела половин индианска книга. за ядене, пиене, пърдене и мятане на салфетки в чалгаклубовете са нужни няколко гънки, така че издиславците и яките дупари са си много добре, за да ги занимавате с университети и работодатели. само някой трябва да изгаси ламБите и да пусне водата в нужника, в който се превърна територията, някога напреднала държава, в т.ч. културата и спорта, техниката и науката. приятен ден.

Какви млади? - всички, които не ги мързи да работят са в чужбина. България умира, не разбрахте ли? След 50 години надали ще я има и като страна.

А най- прости хора в ЕС ?

Електората на ГЕРБ не иска да работи. За тях циганите има само права и помощи.

А кои са работещите предприятия и заводи в региона, които предлагат работа на тези младежи? Дори по случайност да има някое останало такова, то предлаганите там заплати от 460лв дали са достатъчен стимул? За същата работа в Холандия, която давате за пример заплатата ще е поне 2000 евро.

Ами имаше ги! Но преди 89та година. Сега що ги няма? Щото сме на грешния път! новите ни"съюзници" по ЕС им е по-удобно там да им работим, отколкото тук-да сме реална конкуренция.

Русия дръпна ЦИЦАТА. Не знаете ли?

Ами защо не си стояхте на "правилния път"? Защото чуждите пари свършиха и социализмът ФАЛИРА. Аман от глупаци!

Ами в Холандия производителността на труда е по-висока ( като цяло ) и от там са и по-високите заплати. Ако България изравни производителността си със западните държави и тук заплатите ще станат западни.Но се искат реформи, работеща съдебна система, образование, технологии и много, много време.

Под младежи разбирайте предимно тъмнозелени.

И какво от това какви са..... Ако няма работа от какво ще се издържат а ? С престъпления. Това на кой ще се отразява на НАС ? Ако трябва да върнат Строителни войски и тези хора да се учат да правят нещо...... Ние имаме вече едно поколения не пипало работа.........

Тези "хора"...

Знаем колко висок процент от тези хора с някаква присъда, че и по няколко. Колко от тях са длъжници. Колко са забременители на малолетни. Ако всички те се вкарат за наказание в трудови лагери, ще е полезно за обществото и за тях. Могат да се научат там на занаят, най-малкото. А и ще свършат някоя работа...

Продължавайте с евролявогейската политика да храните и размножавате циганите и оциганените, пък и да докарвате още мангалоиди от цял свят на хранилката.Е, като ни изядете и ушите на къде ще насочите пълчищата, ресурсите на този свят вече са полуизчерпани.

Вечният кръговрат е следният - колкото си по-беден, толкова си по-ляв, а колкото си по-ляв, толкова си по глупав...

КНСБ: "Близо 77% от домакинствата или малко над 5 млн. души живеят с доход, по-нисък от необходимите средства за издръжка на живота." Брей, колко леви и глупави имало в България...

Тия от КНСБ явно броят и починалите за последните 25-30 г. Инак сметката не излиза.

На това ще заприлича цяла България, ако 30 години последователно печели криминалната структура БСП-ДПС

А кой ликвидира работещите предприятия? Не приказвайте глупости, че това чака и други райони. Понеже сте много умни.

работещите предприятия ни донесоха на 10.11.1989 13 млрд. $ загуба, при 20 млрд. БОП, а сега не работещите предприятия направиха за 2017 за пръв път 100 млрд. БОП, но това е много сложно за разбиране от масата българи

"Работещи" предприятия, които произвеждат такива боклуци, че дори социалистическите страни не са искали да ги купуват:))

За помияр като теб е напълно нормално да виждаш само боклуци около себе си.

Химко прозивеждаше продукция, която се изнасяше директно в САЩ и се внасяха свежи долари от там....що го разбиха,а? В Химко заплтитие бяха в пъти над тези в АЕЦ.. защото имаше постоянен сигурен пазар...как се фалира в такива условия,ако не изкуствено?!?

Ами 27 са до момента - още 3 остават....

Това е промяна на етническия състав, благодарение на "умните" леви хора там.

Задавали ли сте си въпроса, защо в Северозападна България винаги печелят комунистите, а в София и Пловдив никога?

като си зададе въпроса намери ли верния отговор?

Комунизмът си отиде преди 30 години. А във управляващата върхушка комунисти никога не е имало. Винаги са били олигарси.

В София и Пловдив е още по-зле, защото печелят пионки на комунистите. В Северозападнала Бг поне са го разбрали че нямат избор и гласуват директно за господарите, а не за слугите. Там за който и да гласуват все ще са зле - пътят на знаещите, можещи и трудолюбиви българи е в чужбина. В Бг свестните хора ги чака само глад и мизерия.

Грехота е при живи родители да работиш...

Я СПУСКАТ НА ВСИЧКИ МЕДИИ ТАЯ СУТРЕИН, ПЕЕВСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ КОПИРАТ ПОД ИНДИГО.. ДАЖЕ ДНЕС БГ НАПРАВО НАРЕКОХА СЕВЕРОЗАПАДНИТЕ МЛАДЕЖИ МЪРЗЕЛИВИ... ДОКЪДЕ ЛИ ЩЕ СТИГНЕ ТОВА? ЩЕ ПОЧНАТ ДА ГОРЯТ РЕДАКЦИИ...

А какви са според теб северозападните младежи?

Иванова

тъмно зелени. че за другата дума ще ми махнат коментара.

Обл Видин 88 867 Обл Враца 168,727 Обл Монтана 134,699 Общо 392 293 Източник НСИ 31.12.2016 г. Къде Дира видяха 760 000 души... Срамота... Спрете с лъжите и манипулациите!!!!

Нали в този регион са включени обл Видин, Монтана и Враца. Тогава според НСИ към 31.12.2016 г там живеят само около 392,000 души... Защо в Дира си позволяват да пишат такива глупости за 760,000 живеещи???? Срамота!!!!

не е вярно че нищо не правят! придвижват се с колите си от кафе до барче, в очакване да станат милионери! и се подиграват на съгражданите си, които не ги мързи да работят.

Ама някой ги храни. Кой - родителите или бабите.

Среден показател 15%?!?

Съвсем нормално е в най-бедния регион в Европа и безработицата да е най голяма. От една страна няма бизнес, от друга голямото предлагане на работн ръка позволява да се наемат хора, но те да остават под прага на бедността. Младите не желаят да са работещи бедни.

Нали, по-добре да си стоят в къщи! Там ще изкарат повече пари!

хекимян и виктор толова ми паднаха в очите.

Лапацала,които си треперят за местата.

По време на соца държавата беше изградила два промишлени гиганта в района: Химко и Видахим. АЕЦ Козлодуй също е в района, а разбира се имаше и още доста други фабрики и заводи. И милицията се грижеше в делничен ден в работно време младежи да не се шлаят безцелно по улиците и ги принуждаваше да започват работа. Някои ще кажат - нямало е свобода тогава. Сега свобода има, обаче цел в живота няма. Тези младежи там нито учат, нито работят, нито деца правят. Нищо. Седят и зяпат мухите.

Деца правят. От 12 годишни почват.

Да, ама СОЦА ФАЛИРА.Свършиха чуждите пари. С готови пари всеки може.

Ей големи неграмотници..... Младите хора от този район са Я в Испания Я в други части на света... А вие сте едни прости статистици!!!!! И как точно изчислихте , че от 28000 неработещи.. точно 13000 са от този район.... И как ги изброихте като не са в България..... Не е за вярване колко прости хора се занимават с официална информация за страната ни....и ТВОРЯТ САМО ЛЪЖИ....

Циганите единствени ни класират на първите места. Жалко че в кофти класации.