Актуализираме военновременните формирования заради променената среда за сигурност

"Няма политическо решение за връщане на наборната служба", обяви служебният министър на отбраната

Обратно в новината

Коментари - Актуализираме военновременните формирования заради променената среда за сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се надяват отново партенките и кубинките на дърти години май?!Набора ми беше последния дето закачи 2 те години служба при Джуров и Тошо! Що фишек и пот хвърлихме по баирите около Грудово само ние кашимерията ,си знаем!)) Тия глупендери от правителството май отново опряха до нас , че то май след това всичко стана пародия на армия!

Да видя облечени във военни униформи Пасито, Пеевски, Борисов, Киро и най-вече Асен Василев. "Тримата от запаса" ще бледнее просто.

като видя боко в окопа киро знаменосец кокорчо тръбач а мравояда с РПГ ше стана артелчик

тех ли ще пращаме на фронта ?

яко ще се мре

даййте ми калашника и ше се ви избия деба и политиците

държи пушката , като да си дъжи пишката а офицерите са , като от вестник Стършел баси армията баси държавата

…Те така е баче?! Без Тошо и Джуров какво очакваш?

:))))Егати снимката дето построението е взело команда За Почест!- на знамето,та там само едни шкембета са на преден план:((((Погледнете снимки от 1916 години,даже и от 1945 г на български офицери.Ако искате даже и от 1975гили 1989година!:((((

ако ни върнат стандарта като при НРБ може и да се замисля

На Варшавския договор бях ротен командир. Тежат 70 кг при 181см ръст. Бягах с войската 3 км за 12,5 мин. Правех пак с войската 12 коремни възлизания. Сега всичката ни войска е по 120 гр и са в идеален вис.

То няма кой да пази турската граница, да не говорим че никой не е ходил в казарма а те щели да актуалицират списъци. Ама нали плащаме на натуту да ни пазело бе миндили?!? Заврете си натовските фуражки отзаде!

Ама искам да видя как записват децата на депутатите и най вече на СюлейманПуси, Ленчето Крадлата, Плевню, Илянката Василев, Иво Минжев и други знайни и незнайно европедали и гейатлантици!

Предлагам лесно решение в една стъпка: 1. Всички мъже сменят половата си идентичност (само психологическата) и започват да се самоосъзнават, като жени. С това хем споровете за Истамбулската конвенция, еднополовите бракове и кого ще пратим да мре ще отпаднат от само себе си, хем ще сме първи в Европа и в света по иновативност, демокрация, човешки права и т.н.

ще ти сменя половта идентичност на коледа ...

Че уволняват масово офицерите. Сега търсят ама няма кой да се върже. Да си затрие младостта по гарнизоните. Жена му без работа, децата не знаят къде ще започнат учебната година. Изобщо романтика.

Всички управляващи от 1990 та насам са,виновни. Няма личен състав в армията. Да беше само армията. То във всичко вече няма кадри. Младите не могат нищо да работят и не искат.

Не знам за другите запасняци, но ако ми връчат автомата и кажат да ходя на фронта срещу Русия ... със сигурност ще отида на оня свят преждевременно ... но ще взема с мен немалко офицери предатели!

А ако Путлеристан се засили да... "денацифицира"... България - тогава пак ли същото ще направиш?

Ако денацифицира тия като Ставри ще са в Белене

_stankow

>>>Не знам за другите запасняци Ами питайте >>>, но ако ми връчат автомата Вземете го, изчистете го добре. Очевидно сте подготвен човек. Боеприпаси ще ви осигурим ;) >>> и кажат да ходя на фронта срещу Русия Не, няма да е срещу Русия. Но ще получите заповед. Следвайте здравия си български инстинкт и се доверете на другарите си >>>със сигурност ще отида на оня свят преждевременно Няма. България има нужда от вас, от подготвени хора. >>> ... но ще взема с мен немалко офицери предатели! Едва ли ще намерите такива. Пък и докато дойде до вас, други ще сме се погрижили за тях. Така че следвайте вашите офицери, които и да ви се паднат в мобилизационния пункт. Те няма да ви предадат. Няма да ви поведат срещу Русия. Има други неща да се вършат. Тука, у нас !

кво стана нали беше със запада

Нато да е мислило навремето. Първата работа на американците беше как да ни разоръжат и да сведат числеността на армията ни до смехотворни размери. И всички министри от предоха насам изпълняваха. Сега изведнъж им затрябвахме като щит срещу Русия. На тоя продънен Асев Василев бюджет, само допълнителни разходи за армията му трябват. На всеки е ясно, че нашата армия няма да се бие срещу Русия. Нейните задачи са да рине кал след наводнения и да прави паради по празниците и тук там някой концерт.

Страната ни ЗАГУБИ армията си през 1994 год !!!! Настоящият СБИРЩАЙН не е в състояние да изпълни предназначението си по Конституция,сиреч -"да защити териториалната цялост на РБ"!!!!!! "държавата" НЯМА нито едно БОЕСПОСОБНО формирование на ниво ПОЛК/бригада/ или ДИВИЗИЯ/Корпус ??? За какво да говорим ?? То Полицията има по-голям състав /около74 000/ от "армията"/23 000/!!! Но пък за това имаме "генералитет" колкото за 9 корпуса !?!? За чий са ни ????А адмиралите -те за какво са ни ???? За 19 стари корита , айде стига !!! Циркаджии!!

Ама не! ,,атрактивна професия"!!! Куку руку палома! Атрактивна малоумщина по-скоро...

ЗА БКП И НАТО

Само това ли ти роди главата... мами сладък траверс

Тези въобще не мислят ! 2% няма да ви решат проблемите ! Не оръжията воюват , а хората ! Нямаш ли войници си загубен !

Ей-го - 35 години сме с гол гъз без армия и нищо ни няма. Важното е да си нагъзен на господарите от Америка !

Илиян Илиев

Никоя война не е печелена с оръжия-чудо ! Не случайно го има пешките в шаха и са много повече от другите фигури !

Редно е да има още от средните училища, подготовка за извънредни ситуации ( природни бедствия, терористичен удар, военна ситуация...) ! Наборна военна служба също е добре да се възстанови, но не онази дето си губиш годините вътре ! При добре подготвена и планирана подготовка в средните училища (теоритична и практика) , за активна наборна служба ще са достатъчни 6 до 8 месеца !

Пенсионерче-бесепарче, нали !

Аз пък ще отида доброволец на фронта за да мога преди да ме ибият да тегля в гръб съчмите на няколко европедала и не заради Русия,а заради мен самия!

не ми се пише за тези

Мами и сладки май само такива като мен ще призове те. Призове те ме и дайте АК 74 и аз ще ви обясня за какво иде реч.

Ти си гледай ишиаса, носи памперса и редовно си пий хапчетата за кръвно.

По принцип съм ЗА повишаване на бюджета. Но трябва да има и видими резултати. До момента виждаме как Военното министерство копира изцяло МВР и служителите там се превръщат в рязко затъпяващи, нагли толупи със звание Генерал. хвърлят се пари за техника - техника няма. Старата се вади от складовете за да се подари на Зеленски Нека първо запушим "течовете" и тогава да наливаме

ли тихомълком увеличиха с по пет години възрастта до която ще сме военно-задължени?!

На който му се воюва да ходи да мре. Но така като гледам тия тюфлеци на снимката и 30 минути няма да изкарат на фронта... ...

От утре вече ще сме задължени.

Всички, които искате русия да спечели войната, не се сърдете после, когато ви призоват в армията да се биете.! Срещу себе си вървите!

Заначи САЩисаните започват война, губят я...и пак Рашата виновна... ХАХАХАХХАХА и пак да ни страхува, че САЩисаните ще ни пратят да мрем, но пак Рашата е виновна... Къде ви копат такива... боже божеее.

Нито има обявена война, нито се спазват някакви правила. Същественото в случая е да бъдат избити колкото се може повече хора, независимо на чия страна си въобразяват, че са. Това са благините на демократичните системи. При тоталитарните поне знаеш защо (за кого) мреш, сега няма такова нещо. Сега ще мреш, защото така е демократично.

Служебните кабинети приемат всичко, от което редовните кабинети и партии бягат, за да не им удари рейтинга. И тъй като в момента има И парламент, който да гласува най-отвратителните предложения със сенчести мнозинства и колективна безотговорност, работа следващите месеци ще е страховита. Нередовно правителство, за което никой не носи отговорност и предизборен парламент, в който никой не носи отговорност. В резултат ни чакат тежки дни. Да благодарим на ППДБ ГЕРБ ДПС че нно го причиниха, абсолютно нарочно бих казал.

И да попитам министър чети. Кого ще призове под знамената? Реално те вече са над 50 г. Останалите шъ изпълняват командата заалегни... Карайки по гръб.

А и да има наборна служба, въоръжението и техниката ще стигне ли за всеки индивидуално или ще по една пушка на 10-20 души? След като при предаването на БТР-те се установи как предоставяме и друга техника и въоръжение извън вече споменатото за пред журналистите и народа. Тъй че складовете поне наполовина пълни ли са? Или има колкото що годе да се въоръжи настоящата армия? "Опитът от Украйна непрекъснато се анализира и въвежда в съвремието" Да и нещата не изглеждат никак добре! След като Украйна изпразни половината от складовете на НАТО с модерна техника и оръжие и не постигна нищо значимо. Ама няма страшно защото се установи как сегашното производство на оръжие не стига само за Украйна и поради това ще се увеличи. Някъде към 2030 г. производството ще стига за всички и даже цяла Европа ще се е превъоръжила. Стига Украйна да издържи до тогава и да не е изпразнила напълно складовете на НАТО.

кой и кога реши, че целта на НАТО е Украйна да спечели нещо.

То бива виевато приказване ама това е прекалено! И как така служебният кабинет обсъжда подобни въпроси Служебното правителство има ЕДНА задача - да подготви провеждането на избори!!!

пак същите приказки като при предното. Изборите са може би основната задача, но правителството има и много други задължения. почти колкото редвно.

Като цяло за малко неща съжалявам в миналото. Едно от тях е, че не си избърсах задните части с призовката, която ми връчиха преди години. Хора не ги вземайте на сериозно, ако никой не им се връзва касапници като тази в Украйна няма да има никъде по света! Не играйте по свирката на шепа психопати и отрепки!

Аз на НАТО не съм се клел и не мисля да се заклевам повторно. По добре затвор, отоколкото пушечно месо за чужди интереси.

Да, надявай се на затвор. Опитът на Украйна непрекъснато се актуализира, а там отдавна не ги затварят - директно ги трепят.

На фронта утрепан или утрепан преди фронта... крайният резулта е същия.

Лъжливо твърдение. Нямат полза да убиват пушечното месо. Просто го пращат на фронта насилствено. За всеки изпратен им плащат пари на ловците. За трупове - не.

Насилствено значи, че те смилат от бой и като умреш от травмите си те пишат умрял на фронта. Всичко е точно.

ти да видиш! а утре когато ни нападне най големия ни враг кой ще защитава родината ни????

Най-големият ни враг отдавна ни е превзел и сега ти пълни главата с видения за бойна слава.

Те! Нашите смели дупетати европравци с голи гърди ще застанат на фронтовата линия като непробиваема стена, за да защитят Родината!!! На вас разчитаме герои наши!!! Ураааааааааааааааааа!!!

Имат техника,нямали хора. Ако почнете да викате запасняци такива протести ще има,че даже Министерството ви няма да остане...

В този ред на мисли ако раздадат автомати какво ли ще стане ;) Така са си послали, че няма да посмеят да дадат повече само от щика на автомата

средната продължителност на необучен войник е около 20 минути на фронта в Украйна, така че не е нужно да се кърпят дупките на мешките

Населението на България намалява ,тия жалки подобия на военни ще попълват личния състав за да угодят на НАТО и да убиват българи на т.нар източен фронт - извинявайте ,но и Хитлер наричаше Русия източен фронт..Няма да ви се получи...

Кой ще се бие за вас, бе тулипи крадливи!?!??! Бандити и мафиоти, синчета и родители от ДС и БКП! Какъв запас бе майка ви мръсна! Затова ли сложите Служебото правителство от войнолюбци, да свърши мръсната работа заедно с НС, та партиите в НС да се измъкнат от това безобразие?!?!? Имате ли си на идея, че запасняците сме 40-50 годишни чичаци, с рабта, бизнес, деца и 2 тона болести, заради прекрасната среда в която живеем? Мама ви мръсна!

Абсолютно е така наборе !. Другото е ако искат наборници да ги търсят във фитнес залите и студиата за татуиране. Аз на фронта за тази измет няма да ходя !

Аз нямам нищо общо с натовската наемна армия в Бг. Даже в тази армия нямам звание. Уволних се като мл. лейтенант от мотострелковите части на сухопътни войски на БНА, с длъжност командир на взвод. Но в сегашната система от звания няма звание мл. лейтенант. Каракачанката го отмени. Офицерските звания почват от лейтенант, а на военната ми книжка пише "военна книжка на офицера от запаса". Така че не знам какво бълнуват тия смотаняци а и не ме интересува.

Ето затова актуализират закона.

След казармата излязох като завършени циник. Нищо не те променя така както 9 месеца комуникация с безмозъчни тулупи и оядени корумпирани и крадливи мърши. При опит за мобилизация минавам в нелегалност и жална им майка. Тези не представляват родината ми и не виждам как я защитават.

ти сметай за 9 месеца си се превърнал, а някои прекарахме 12, 18, 24...

""Опитът от Украйна непрекъснато се анализира и въвежда в съвремието", добави началникът на отбраната." Ще рече, че сега правят законовите основания да те убиват на улицата, ако оказваш съпротива на призовката. Да ни е честит новия геноцид!

"В НАТО 2% ще се считат за минималните разходи за отбрана. Необходимо е да направим тези допълнителни разходи в хора", заяви министърът, цитиран от БТА. И после к'во - ще ни пратят към Украйна ли да спасяваме франсетата? Май е време да стягаме паспортите и дисагите. За тези мърши, никой няма да отиде да се бие, еле пък с руснаците.

Армия на чуждо подчиенение

всички сте забравили че рефето ни определи за вр аго ве!

Ние не сме определили РФ за врагове ,а жълтопаветния плактон с пуделчетата

А македония за какви ни определи и защо запдните политци го приемат за нормално , да не говорим че великобритния ни определи още преди 20 години за най големите им врагове и се изляза куп помия срещу Българите във вестниците им

ми е жал за теб. Май забрави, че първо България си затвори въздушното пространство за руски самолети, а после Русия ни определи като неприятелска държава, което просто е констатиране на факт.

Кого ще въоръжава този шебек?! - Онези които са били в казарма вече са на по 50-60-70 години - с високо кръвно, с огромни шкембаци, с куп болести и едва могат да стоят прави на краката си...

Аз срещу Русия няма да се бия.

"Опитът от Украйна непрекъснато се анализира и въвежда в съвремието", добави началникът(тъпоглавия шапкар) на отбраната. То ако бяхте анализирали опитът на украинците, щяхте да знаете, че всеки безумец който скочи на война срещу Руската федерация после изчезва от картата;

че РеФе-то скочи на укр айна, а не обратното. Ама ти нала така си учил!

Онзи ден ми носят писмо. Отварям - да се явя за "попълване" на запасния резерв..... ама то нямало нищо общо с Украйна. Да, сигурно.... само, че това е първият път от 30 години, когато съм служил. Просто е съвсем случайно, че Франция се готви да изпрати 2000 войини на фронта, Балтийските страни и те, а ние само си пращаме призовки, точно сега, без никаква връзка с тази война..... на това и котката ми няма да се върже. Мръсници продажни, мекерете долни, дано бял ден не видите.

Аз не мога да изменя клетвата която съм дал,тия торби на снимката ли ще ми казват НАТО то е добро и да се бия за педераски ценности.Тия един ден не са се качвали да управляват танк,смешници тургат си го сами в гащите ,а такъв като гнома го хапвам на закуска.Най добре да събират жълтопавения плактон,той не се е клел ,че иначе запасняци и резервисти ще ги изнесем на островите няма да могат да се хванат и колесника на самолета.

Екстра, Тагарев праща всичката рода на фронта, жената ше прави кето безглутенови козунаци за фронта.