Коментари - Русия може да увеличи иска за ”Белене” на 130 млн. евро | Днес.dir.bg

Русия може да увеличи иска за ”Белене” на 130 млн. евро

Възможно е "Атомстройекспорт" да увеличи своя иск към НЕК от 58 до 130 млн. евро. Това каза президентът на руската компания, изпълнител на проекта за АЕЦ "Белене" Александър Глухов, цитиран от ИТАР-ТАСС и "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Русия може да увеличи иска за ”Белене” на 130 млн. евро | Днес.dir.bg

Коментари

На този 681 комунягите са му взели мозъка и друго не мисли и пише.Да комунягите са избивали след девети септември богаташите, но и тези богаташи са избивали и млади бедни, умни и др.борещи се за справедливост.Едно на едно са.Спомнете си за съдбата на Вапцаров и хилядите жертви на тогавашната жандармерия!Спрете с миналото, погледнете настоящето което е жестоко, за бъдещето не ми се мисли, какво очаква децата ни и милите внуци.!!!!!

Вече българското правителство разчита на турските гласове и на внос от Турция.Баста на Русия, нищо , че Европа сключи всевъзможни договори за доставка на петрол от Русия, даже и Сърбия, а ние нали сме на пук ще гоним вятъра.!!!!

Ако омаше договор. Но такъв НЯМА.

Да помагам ли, Българ(к)и ?

ма тоз таратупняк очилат на кво вика съдебни битки??нна пикаенето му срещу влака да го спре???ега ти смешника - скор о ще му обхрнат задното черво обратно ...ще доста забавно...)))))

на тез гадни руснаци,дано се задавят и да си гледаме живота,с руснаци работа не се върши,а и бързо се напиват

В изборите ни се намесват и руските имперски и мафиотски сили, с посланик Гоце ДС-то! Но на балотажа да победим и то още по решително и завинаги!, представителите на най големите крадци и мафиоти от БСП СерГЕЙ, от етническата ДПС на "консултанта" Доган, НДСВ Кобургота и от кръга на Гоце ДС-то!Само малоумници, турски ибрекчии тип "Хаджи Иванчо Пенчовци" и мазохисти могат и да си помислят да гласуват за крадците и мафиотите Калфин и Данаилов...!?! В НЕДЕЛЯ - НЕ ЗА МАФИОТИТЕ И ДА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ И ПОПОВА!!!!!!

Господа, този министър е единствения от сегашното правителство, което е или продажник или пълен галфон, по вероятна да е второто. Помнете цената на ел енергията след 15 години ще бъде минимум 4 пъти спрямо сегашната, а търсенето ще се увеличава. След 15 години бензина ще бъде непродаваем, колите ще се движат с електричество. Тази държава ще се оправи когато изчезнат комунистите и антикомунистите. Първите изчезнаха, но се страхувам, че докато изчезнат антикомунистите ще се появят отново комунистите.

много остро изказване, ама бива и поне малко обосновка, а не само гледане в бъдещето ... искаш ли да посмятаме малко, а ? колко според теб ще дадем за лихви през тези 15 години, ако сега вземем заем от 8 000 000 000 евро ? а колко ще струва ел. енергията след 15 години, ако ефективността на фотоволтаиците нарстне с 80 % /има такава разработка/ ? а дали след 15 години бензина няма да е без пари ако масово започнат да се произвеждат биогорива ? виж за комунистите и антитата си прав, макар че принципната разлика между тях ... почва да се губи :)

да не гледал в бъдещето, а дпугият ще гледал 15 години напред, ама явно те се в миналото:)))

Даааа вярно е, комунистите изчезнаха, превърнаха се в капиталисти чрез кражби, измами и злоупотреби.

Абе, драги. Ти тая централа с пернишки кюмюр ли ще я зареждаш? Колко ще струва необходимото гориво, примерно, след 5 години? На кого и колко ще плащаш за да ти складира отработеното гориво? Ами кинти за изграждане на инфраструктура предвидил ли си? Ами в цената на "евтината електроенергия" кинти за закриване и рекултивация на централата след срока и на експлоатация предвидил ли си? Или твойта сметка е 1000 коча-2000 м.де, само, че един от кочовете се оказал с тек и объркал сметките.

Драги БЪЛГАРИН, много може да се каже за човека , който собствен никнейм във форума пише само с главни букви, а наименование на държава с малки. Този случай е описан при Фройд. А относно финансов спор, много се надявам че компетентни инстанции ще решат въпроса

Да рускинке, всичко Българско е с главни букви, а до това, че съм написал държава с малки букви, ми то вашето да не е държава. Махни го този империалист Фройд, само може да те обърка виж путята и медведката са истинските велики учители и философи и световни междугалактичаски лидери. В краен случай може да се самозадоволиш със серГЕЙ станишкев той си е от вашите.

имам в парнвенюто смотано:)) Като ти вдигнат пак цената на газта и ще виеш като гладно куче, че те ограбват, че не ти я дават безплатно:)))

Мислех ви само за човек с мания за величие, но тук се намесва още 1. малообразованост 2. паталогична злоба 3. простотия 4. селски манталитет. Дааа , приятелю, съчувствам

Това е резултат от некомпетентно управление.

Независим орган ще отсъжда и ще видим кой крив и кой прав! Само не знам после какво ще фъфли Трайков - Шистака!

Ако да имаш АЕЦ е толкова голяма далавера, питам две неща: 1. Защо АЕЦ Козлодуй не изкарва необходимата печалба за построяването на АЕЦ Белене. Би трябвало да произвежда много евтин ток и да има такава печалба, че да може НЕК да построи нова АЕЦ 2. Защо никой не се наема за тази голяма 'далавера' да инвестира САМ, а иска 50% да дойдат от Българската държава?

Умник, знаеш ли колко милиона е печалбата на АЕЦ Козлодуй за миналата година? И, че ако АЕЦ Козлодуй продаваше ел. енергията по цените на ТЕЦ Марица Изток 1 (или 3), още няколко години и щеше да е събере пари за АЕЦ Белене. Въпросът е, че ако се пусне АЕЦ Белене, ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 увисват. А Трайков е човек на последните!

К'ВО БЕШЕ ТОЯ ТРАЙКОВ ? МИНИСТЪР ЛИ !? ХА-ХА-ХА !

Комунистите атакуват пак

Заплеси, тук партийната принадлежност няма нищо общо! Важна е финансовата облага :) И сини и червени крадат когато могат, дори с цената на затваряне на работещи блокове в Козлодуй и започване на мъртвороден проект в Белене. И антикомунизма беше на мода през 1990 г., събудете се вече и вижте, че олигарсите нямат цвят, а само интерес :)

Задръстените комуняги са програмирани да плюят по американците и друго не могат.Те са толкова тъпи,че не проумяват,че САЩ И КАНАДА/това за тях са американците/ е съвкупност от всички световни нации,раси,етноси и религии.Там живеят милиони руснаци,украинци,китайци,араби,африканци,европейци и пр.Руските олигарси имат стотици милиарди капитал в тези страни и както виждате се подвизават там и в Европа.Ами тъпи ми комуноиди,крайно време е да си изчистите главите и мозъците от вредните руско-болшевишки бръмбари и да станете нормални човеци.

Няма никакво значение кой живее в САЩ, тези, които отиват там, приемат апериканската култура и се претопяват, тоест стават най-обикновени прости, тъпи, ингорентни, арогантни и вулгарни реднекове

Много си зле! Ненапразно си се кръстил безумие!

Никаква АЕЦ-Белене! Изгонете руснаците! Нищо общо с тях!

Подкрепям те 10000000000000 пъти!

Никакви бази! Изгонете американците! Нищо общо с тях!!!

Ти май ще искаш да злезем и от НАТО. И да влезем във варшавския договор отново, а? Ах, пардон, то вече няма такова нещо. както и СССР. Но вие комундетата си обичате СССР. И си мечтаете за времето, когато смрадливият руски ботуш пак ще нагази в България. Ама тоя път май няма да стане.

Така, като не изпълняваме международни договори, ще си плащаме с лихвите (именно ние, данъкоплатците), заради чукундури като Трайков и Боко...

Подкрепям 100%!

Протакане, протакане, разтакаване, да обвиним отново предишните, но накрая други яли, пили и се веселили, а ние плащаме сметката.

политиците са временни явленя.вапроса е решенята да са исторически.на база на анализи от минали зависимости и изстрадани прятелства.сигурно ще трябва смяна на няколко поколеня,но аз сам сигурен че ще се появи и такав политик.неизбегно е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

точно за да немогат повече никога да ни вратват кранчетата трябва да се вземат стратегически и окончателни решеня.ние сме членове на европеискя сауз а не в азяцкя и като такива никои не моге да ни затваря кранчета както и на германя,франця,италя и др.но трябва и да се даргим като такива.а руските политици да си плашат гаргите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До тук само БГ политиците плашат гаргите. Мислиш ли, че ако ни врътнат кранчето за тях нещо ще се промени? Ама виж на нас ще ни се ....

Да ще се промени, наивнико или мислиш че ако ти в твоето мозъче си незначителен, всички сме такива. Русняците ще загубят милиарди в дългосрочна преспектива "ако ни врътнат кранчето". Знае се, че русия освен да продава полезните си изкопаеми не може да произвежда нищо. Така, че едва би си позволила да губи пазар и възможност за транзит.

Не ви искаме !Кракът вида не стъпи в България !

Подкрепям казаното, но по отношение на американците!

те искаме в България, ама на...демокрация! И лудите край нас трябва да ги търпим:)

Ами Дянков е решил да увеличи със заем външният ни дълг до 15 милиарда лева догодина. Кой ще плаща според теб, май пак ние:)))

Така е като изказава, всеки под път и над път, вкл. с тая куха лейка Пленялиев. Те руснаците да не са глупави.

Ако бяха много умни щяха да имат производство и високи технологии на световно ниво,а не да разчитат само на износ на суровини и то само нефт и газ.

Да не би Норвегия или Катар да имат високи технологии бе, серсем? Няма държава, богата на природни ресурси, която да ги има...

Има нещо не ясно в тази работа. Преди няколко дни същия този Т.Т. подписа за изграждане на Хранили- ще за радиоактивни отпадъци в Козлодуй с капацитет 345 хиляди тона.В обосновката бе съобщено,че в него ще се съхраняват и отпада- ците от АЕЦ Белене.Кое е вярно,а?

Ще се съхраняват отпадъците на всички страни от ЕС и евентуално от Белене.

Хора , предлага"м след като сме толкова "велики да си произвеждаме шистов газ, да внасяме петрол от Ирак и Либия, нали заради това изпращаме войници , да ама не както казва един изкуфял журналист. Спрете договорките с Русия, те да ни врътнат всички кранчета и ще се върнем в каменната ера. Тогава ще настъпи голяма радост!!!!

Важен,за кои ?Защото за българинът е освен криминален и неизгоден.изгоден ? да .за руските олигарси които ни извиват рацете да подпишем.а и ние сме в европеискя сауз . защо не го строят французи,германци,а те дори затварят атомни централи.с този проект в сегашня му вид балгарските енергиини играчи се опитват да откраднат милярди.600 милиона дотук *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти как мислиш - като затворим Козлодуй от къде ще внасяме ток ? От същите тези които затварят . Но си прав не ни трябва - има кой да ни продава .Важното е да сме зависими .Много малоумно но нормано за гробаджииско ( седераско) мислене.

Ще внасяме оттам, откъдето внасят Румъния, Хърватска, Словения, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Полша и т.н. Няма да внасяме от Белене, защото цената му и тока му няма да ни устройват.

Защото руснаците са много по-напред от тях в ядрените технологии, прочети малко по въпроса и сам ще се убедиш...

Този министтър да го махат че ще ни накарат да плащаме като попове . Така и така са почнали да е правят да е довършат и да се свършва.

Наглите руски същества не разбират от дума-колко пъти да им се казва,че чернобилските им боклуци са нежелани в България.Ние сме европейска страна и при нас място за руснаци няма,няма и да има

Напиши с думи колко процента взехте на изборите - защото с цифри не мога да го видя.

Като на особо надарен, но пък за тая сметка много нахъсан, ще те напиша бавно. Има понятие международни договори, те не се отменят при смяна на правителство в една страна. Спорът ще се реши не от количество плюнки твоя и на KGB излята по адрес на руснаци , а от международна инстанция, която не знае какво означава "седесар" или "комунист", а действа съобразно международно търговско право. Дали дотук успя да осмислиш?

Съмнявам се да е успял! Иначе отдавна трябваше да проумее, че вече сме в пазарна икономика! Няма СИВ, няма помощ срещу лютеница и малко лозунги! Иначе руснаците са ни виновни за всичко, най-вече че през 1909г. откупиха Съединението ни от Турция, а през 1917 ни опростиха дълга - 82 милиона златни франка без лихвите!

Много ме кефиш! А спомняш ли си за понятието "международен договор" за доставка на ГАЗ от Русия за България, което много сериозно беше променено в посока вдигане на цената за България ? Или промяната е възможна и без международни институции щом е в полза на Русия ?

Вярно седерасчо - не ги искаш .Те турците като по-тъпи си правят аец , а ние ще затваряме и ще внасяме . Апропо за цената на тока ( защо е висока ) питай любимия костов ( макар че би трябвало оговора да го знаеш на изуст " Защото такава ниска цена няма в ЕС " - велико изказване ( изхождане ) на икономист).Важното е да сме зависими от който кажат от СтаниДаСеднем и дсб ( все пак явно хората там са лично заитересовани явно получават добри комисионни за съсипването на държавата ).

сбъркал си си прякора. на такива им викат "Седерасти"

Издънката на комунистическия род (Трайкови) ще влезе в затвора затова че саботира важен проект и ще нанесе милиарди загуби за държавата и стотици милиарди от пропуснати ползи. Няма да го спаси и Уорлик, защото американците винаги влед време наритват тези които им слугуват.

Като се замислиш, май са трилиони!!!

Иначе нЕма да издържат нервите на участниците в наддаването. И ще пострадат зрителите.

да.истина е че бсп направи опит да ни зароби и загроби с едни краино неизгони и пропити от корупця договори,но сегашното правителство има шанса да прекасне това безумие независимо от цената.и народа трябва да му помогне.например като не гласуву за калфин(парванов)които иска барзо финализиране на договорите в сегашня им вид *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Благо - благо приказваш, ама що не си вземем парите от американските бази - а? Знаеш ли колко сме пропуснали - щото управляващата олигархия не поиска никакво плащане? Единствен Волен Сидеров /не съм му фен/ постави този въпрос и послушните медии го изкараха като палячо. Но в случая той защити българския интерес.

Пруепирнята става между две мафиотски дуржави.От това страда цял народ.. Смешници!

Много циганска работа стана с тоя АЕЦ, ама няма как, след като ни управляват хора, избрани от циганите...

Най-големият фактор на генериране на русофобия в България си остава самата Русия. Още от времето на ген. Каулбарс, преди повече от 120 г. действията ан Русия спрямо България са като стъпки на слон в стъкларски магазин. За да се докара до там че един заклет русофил като Дядо Вазов да пише стихотворение срещу Русия през 1915 г, наистина руснаците действат по най-глупавия начин срещу България. На бойното поле през 1915 ядоха бой от българската армия. Сега ситуацията е друга и вероятността да ядат бой е малка. Но да им теглим една сосна българска майна вероятността е голяма.

Ти отново говориш глупости. Първо, битката с руската дружина е тъпотия на нашите управници от онова време: освободени да се бият срещу своите освободители. Второ, смешно е да се помисли, че българската войска може да победи руската армия, която нееднократно е поставяла на колене цяла Европа. Трето, тъкмо такива умствено недоразвити драскачи, като теб, са причина да не успеем да обединим българските ни земи и да преживеем няколко национални катастрофи, след като омразните ти руснаци ни освободиха... И сега отново ще изгубим онова, което ще е от полза за нас - нашата енергетика, и отново ще спечелят онези, които понастоящем ти плащат - хаметата.

Браво! Изпадам в умиление и ми се насълзяват очите от радост, като чуя добри думи за нашата Матушка Освободителка! Браво Другарю!

И това какво общо има с факта, че не изпълняваме международните си договори бе, смешко?

Абе вие двамата луди ли сте??? Какво общо има "демокрацията" с бизнеса?????

Гол и беден, от всички преебан, ама "Демократ". Еееее, не, благодаря! Аз тоя комп с ток го карам, не с американски шистов газ или радиоактивни отпадъци.

Към ???? Общото баби е, че когато има демокрация има пазарна икономика, когато има пазарна икономика се следват икономическите интереси, т.е. няма СИВ и каквото каже съветския съюз!Ние баби не сме луди, просто сме образовани!Сполай!

От преследване на интерес всяка година по-беден става българина!С изключение на едни 3-5% , ти явно си от тях!Загубихме руските пазари и кой се настани там - новите ни братя!Ай сиктир!И да не забравиш доката следваш пазарната логика да поискате наем за базите на американците!Че тоя въпрос на демократите все им убягва в бързината!

Има каквото каже европейскиясъюз. Същата работа, с тая разлика, че имахме по-голяма икономическа полза от съветския...

Много поздрави на Русия и руската компания от Христо Стоичков!България е свободна, демократична и независима държава!Крайно време е руската държава, в момент на отрезвяване, да се примири с този факт!

Ха бабо, със същия апломб - нали си образована - го кажи на Чичо Сам. Щото още Христо Ботев бе написал за богатите нещо. И попрочети световната история - за човеколюбието на англосаксите и отношението им към Балканите - в частност моята Родина.

Трайков, не се поддавай на изнудването на руснаците! Вярно, че боклуците БСП са подписали кофти договори, но по-добре да платим неустойките, отколкото да сме руски пионки!

АЕЦа ще ни направи независими, а ако няма АЕЦ ще внасяме ток от Турция и ще сме зависими от тях.

Щом само ти ще плащаш неустойките съм съгласен:)

Коментари - Русия може да увеличи иска за ”Белене” на 130 млн. евро | Днес.dir.bg

Русия може да увеличи иска за ”Белене” на 130 млн. евро

Възможно е "Атомстройекспорт" да увеличи своя иск към НЕК от 58 до 130 млн. евро. Това каза президентът на руската компания, изпълнител на проекта за АЕЦ "Белене" Александър Глухов, цитиран от ИТАР-ТАСС и "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Русия може да увеличи иска за ”Белене” на 130 млн. евро | Днес.dir.bg

Коментари

На този 681 комунягите са му взели мозъка и друго не мисли и пише.Да комунягите са избивали след девети септември богаташите, но и тези богаташи са избивали и млади бедни, умни и др.борещи се за справедливост.Едно на едно са.Спомнете си за съдбата на Вапцаров и хилядите жертви на тогавашната жандармерия!Спрете с миналото, погледнете настоящето което е жестоко, за бъдещето не ми се мисли, какво очаква децата ни и милите внуци.!!!!!

Вече българското правителство разчита на турските гласове и на внос от Турция.Баста на Русия, нищо , че Европа сключи всевъзможни договори за доставка на петрол от Русия, даже и Сърбия, а ние нали сме на пук ще гоним вятъра.!!!!

Ако омаше договор. Но такъв НЯМА.

Да помагам ли, Българ(к)и ?

ма тоз таратупняк очилат на кво вика съдебни битки??нна пикаенето му срещу влака да го спре???ега ти смешника - скор о ще му обхрнат задното черво обратно ...ще доста забавно...)))))

на тез гадни руснаци,дано се задавят и да си гледаме живота,с руснаци работа не се върши,а и бързо се напиват

В изборите ни се намесват и руските имперски и мафиотски сили, с посланик Гоце ДС-то! Но на балотажа да победим и то още по решително и завинаги!, представителите на най големите крадци и мафиоти от БСП СерГЕЙ, от етническата ДПС на "консултанта" Доган, НДСВ Кобургота и от кръга на Гоце ДС-то!Само малоумници, турски ибрекчии тип "Хаджи Иванчо Пенчовци" и мазохисти могат и да си помислят да гласуват за крадците и мафиотите Калфин и Данаилов...!?! В НЕДЕЛЯ - НЕ ЗА МАФИОТИТЕ И ДА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ И ПОПОВА!!!!!!

Господа, този министър е единствения от сегашното правителство, което е или продажник или пълен галфон, по вероятна да е второто. Помнете цената на ел енергията след 15 години ще бъде минимум 4 пъти спрямо сегашната, а търсенето ще се увеличава. След 15 години бензина ще бъде непродаваем, колите ще се движат с електричество. Тази държава ще се оправи когато изчезнат комунистите и антикомунистите. Първите изчезнаха, но се страхувам, че докато изчезнат антикомунистите ще се появят отново комунистите.

много остро изказване, ама бива и поне малко обосновка, а не само гледане в бъдещето ... искаш ли да посмятаме малко, а ? колко според теб ще дадем за лихви през тези 15 години, ако сега вземем заем от 8 000 000 000 евро ? а колко ще струва ел. енергията след 15 години, ако ефективността на фотоволтаиците нарстне с 80 % /има такава разработка/ ? а дали след 15 години бензина няма да е без пари ако масово започнат да се произвеждат биогорива ? виж за комунистите и антитата си прав, макар че принципната разлика между тях ... почва да се губи :)

да не гледал в бъдещето, а дпугият ще гледал 15 години напред, ама явно те се в миналото:)))

Даааа вярно е, комунистите изчезнаха, превърнаха се в капиталисти чрез кражби, измами и злоупотреби.

Абе, драги. Ти тая централа с пернишки кюмюр ли ще я зареждаш? Колко ще струва необходимото гориво, примерно, след 5 години? На кого и колко ще плащаш за да ти складира отработеното гориво? Ами кинти за изграждане на инфраструктура предвидил ли си? Ами в цената на "евтината електроенергия" кинти за закриване и рекултивация на централата след срока и на експлоатация предвидил ли си? Или твойта сметка е 1000 коча-2000 м.де, само, че един от кочовете се оказал с тек и объркал сметките.

Драги БЪЛГАРИН, много може да се каже за човека , който собствен никнейм във форума пише само с главни букви, а наименование на държава с малки. Този случай е описан при Фройд. А относно финансов спор, много се надявам че компетентни инстанции ще решат въпроса

Да рускинке, всичко Българско е с главни букви, а до това, че съм написал държава с малки букви, ми то вашето да не е държава. Махни го този империалист Фройд, само може да те обърка виж путята и медведката са истинските велики учители и философи и световни междугалактичаски лидери. В краен случай може да се самозадоволиш със серГЕЙ станишкев той си е от вашите.

имам в парнвенюто смотано:)) Като ти вдигнат пак цената на газта и ще виеш като гладно куче, че те ограбват, че не ти я дават безплатно:)))

Мислех ви само за човек с мания за величие, но тук се намесва още 1. малообразованост 2. паталогична злоба 3. простотия 4. селски манталитет. Дааа , приятелю, съчувствам

Това е резултат от некомпетентно управление.

Независим орган ще отсъжда и ще видим кой крив и кой прав! Само не знам после какво ще фъфли Трайков - Шистака!

Ако да имаш АЕЦ е толкова голяма далавера, питам две неща: 1. Защо АЕЦ Козлодуй не изкарва необходимата печалба за построяването на АЕЦ Белене. Би трябвало да произвежда много евтин ток и да има такава печалба, че да може НЕК да построи нова АЕЦ 2. Защо никой не се наема за тази голяма 'далавера' да инвестира САМ, а иска 50% да дойдат от Българската държава?

Умник, знаеш ли колко милиона е печалбата на АЕЦ Козлодуй за миналата година? И, че ако АЕЦ Козлодуй продаваше ел. енергията по цените на ТЕЦ Марица Изток 1 (или 3), още няколко години и щеше да е събере пари за АЕЦ Белене. Въпросът е, че ако се пусне АЕЦ Белене, ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 увисват. А Трайков е човек на последните!

К'ВО БЕШЕ ТОЯ ТРАЙКОВ ? МИНИСТЪР ЛИ !? ХА-ХА-ХА !

Комунистите атакуват пак

Заплеси, тук партийната принадлежност няма нищо общо! Важна е финансовата облага :) И сини и червени крадат когато могат, дори с цената на затваряне на работещи блокове в Козлодуй и започване на мъртвороден проект в Белене. И антикомунизма беше на мода през 1990 г., събудете се вече и вижте, че олигарсите нямат цвят, а само интерес :)

Задръстените комуняги са програмирани да плюят по американците и друго не могат.Те са толкова тъпи,че не проумяват,че САЩ И КАНАДА/това за тях са американците/ е съвкупност от всички световни нации,раси,етноси и религии.Там живеят милиони руснаци,украинци,китайци,араби,африканци,европейци и пр.Руските олигарси имат стотици милиарди капитал в тези страни и както виждате се подвизават там и в Европа.Ами тъпи ми комуноиди,крайно време е да си изчистите главите и мозъците от вредните руско-болшевишки бръмбари и да станете нормални човеци.

Няма никакво значение кой живее в САЩ, тези, които отиват там, приемат апериканската култура и се претопяват, тоест стават най-обикновени прости, тъпи, ингорентни, арогантни и вулгарни реднекове

Много си зле! Ненапразно си се кръстил безумие!

Никаква АЕЦ-Белене! Изгонете руснаците! Нищо общо с тях!

Подкрепям те 10000000000000 пъти!

Никакви бази! Изгонете американците! Нищо общо с тях!!!

Ти май ще искаш да злезем и от НАТО. И да влезем във варшавския договор отново, а? Ах, пардон, то вече няма такова нещо. както и СССР. Но вие комундетата си обичате СССР. И си мечтаете за времето, когато смрадливият руски ботуш пак ще нагази в България. Ама тоя път май няма да стане.

Така, като не изпълняваме международни договори, ще си плащаме с лихвите (именно ние, данъкоплатците), заради чукундури като Трайков и Боко...

Подкрепям 100%!

Протакане, протакане, разтакаване, да обвиним отново предишните, но накрая други яли, пили и се веселили, а ние плащаме сметката.

политиците са временни явленя.вапроса е решенята да са исторически.на база на анализи от минали зависимости и изстрадани прятелства.сигурно ще трябва смяна на няколко поколеня,но аз сам сигурен че ще се появи и такав политик.неизбегно е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

точно за да немогат повече никога да ни вратват кранчетата трябва да се вземат стратегически и окончателни решеня.ние сме членове на европеискя сауз а не в азяцкя и като такива никои не моге да ни затваря кранчета както и на германя,франця,италя и др.но трябва и да се даргим като такива.а руските политици да си плашат гаргите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До тук само БГ политиците плашат гаргите. Мислиш ли, че ако ни врътнат кранчето за тях нещо ще се промени? Ама виж на нас ще ни се ....

Да ще се промени, наивнико или мислиш че ако ти в твоето мозъче си незначителен, всички сме такива. Русняците ще загубят милиарди в дългосрочна преспектива "ако ни врътнат кранчето". Знае се, че русия освен да продава полезните си изкопаеми не може да произвежда нищо. Така, че едва би си позволила да губи пазар и възможност за транзит.

Не ви искаме !Кракът вида не стъпи в България !

Подкрепям казаното, но по отношение на американците!

те искаме в България, ама на...демокрация! И лудите край нас трябва да ги търпим:)

Ами Дянков е решил да увеличи със заем външният ни дълг до 15 милиарда лева догодина. Кой ще плаща според теб, май пак ние:)))

Така е като изказава, всеки под път и над път, вкл. с тая куха лейка Пленялиев. Те руснаците да не са глупави.

Ако бяха много умни щяха да имат производство и високи технологии на световно ниво,а не да разчитат само на износ на суровини и то само нефт и газ.

Да не би Норвегия или Катар да имат високи технологии бе, серсем? Няма държава, богата на природни ресурси, която да ги има...

Има нещо не ясно в тази работа. Преди няколко дни същия този Т.Т. подписа за изграждане на Хранили- ще за радиоактивни отпадъци в Козлодуй с капацитет 345 хиляди тона.В обосновката бе съобщено,че в него ще се съхраняват и отпада- ците от АЕЦ Белене.Кое е вярно,а?

Ще се съхраняват отпадъците на всички страни от ЕС и евентуално от Белене.

Хора , предлага"м след като сме толкова "велики да си произвеждаме шистов газ, да внасяме петрол от Ирак и Либия, нали заради това изпращаме войници , да ама не както казва един изкуфял журналист. Спрете договорките с Русия, те да ни врътнат всички кранчета и ще се върнем в каменната ера. Тогава ще настъпи голяма радост!!!!

Важен,за кои ?Защото за българинът е освен криминален и неизгоден.изгоден ? да .за руските олигарси които ни извиват рацете да подпишем.а и ние сме в европеискя сауз . защо не го строят французи,германци,а те дори затварят атомни централи.с този проект в сегашня му вид балгарските енергиини играчи се опитват да откраднат милярди.600 милиона дотук *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти как мислиш - като затворим Козлодуй от къде ще внасяме ток ? От същите тези които затварят . Но си прав не ни трябва - има кой да ни продава .Важното е да сме зависими .Много малоумно но нормано за гробаджииско ( седераско) мислене.

Ще внасяме оттам, откъдето внасят Румъния, Хърватска, Словения, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Полша и т.н. Няма да внасяме от Белене, защото цената му и тока му няма да ни устройват.

Защото руснаците са много по-напред от тях в ядрените технологии, прочети малко по въпроса и сам ще се убедиш...

Този министтър да го махат че ще ни накарат да плащаме като попове . Така и така са почнали да е правят да е довършат и да се свършва.

Наглите руски същества не разбират от дума-колко пъти да им се казва,че чернобилските им боклуци са нежелани в България.Ние сме европейска страна и при нас място за руснаци няма,няма и да има

Напиши с думи колко процента взехте на изборите - защото с цифри не мога да го видя.

Като на особо надарен, но пък за тая сметка много нахъсан, ще те напиша бавно. Има понятие международни договори, те не се отменят при смяна на правителство в една страна. Спорът ще се реши не от количество плюнки твоя и на KGB излята по адрес на руснаци , а от международна инстанция, която не знае какво означава "седесар" или "комунист", а действа съобразно международно търговско право. Дали дотук успя да осмислиш?

Съмнявам се да е успял! Иначе отдавна трябваше да проумее, че вече сме в пазарна икономика! Няма СИВ, няма помощ срещу лютеница и малко лозунги! Иначе руснаците са ни виновни за всичко, най-вече че през 1909г. откупиха Съединението ни от Турция, а през 1917 ни опростиха дълга - 82 милиона златни франка без лихвите!

Много ме кефиш! А спомняш ли си за понятието "международен договор" за доставка на ГАЗ от Русия за България, което много сериозно беше променено в посока вдигане на цената за България ? Или промяната е възможна и без международни институции щом е в полза на Русия ?

Вярно седерасчо - не ги искаш .Те турците като по-тъпи си правят аец , а ние ще затваряме и ще внасяме . Апропо за цената на тока ( защо е висока ) питай любимия костов ( макар че би трябвало оговора да го знаеш на изуст " Защото такава ниска цена няма в ЕС " - велико изказване ( изхождане ) на икономист).Важното е да сме зависими от който кажат от СтаниДаСеднем и дсб ( все пак явно хората там са лично заитересовани явно получават добри комисионни за съсипването на държавата ).

сбъркал си си прякора. на такива им викат "Седерасти"

Издънката на комунистическия род (Трайкови) ще влезе в затвора затова че саботира важен проект и ще нанесе милиарди загуби за държавата и стотици милиарди от пропуснати ползи. Няма да го спаси и Уорлик, защото американците винаги влед време наритват тези които им слугуват.

Като се замислиш, май са трилиони!!!

Иначе нЕма да издържат нервите на участниците в наддаването. И ще пострадат зрителите.

да.истина е че бсп направи опит да ни зароби и загроби с едни краино неизгони и пропити от корупця договори,но сегашното правителство има шанса да прекасне това безумие независимо от цената.и народа трябва да му помогне.например като не гласуву за калфин(парванов)които иска барзо финализиране на договорите в сегашня им вид *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Благо - благо приказваш, ама що не си вземем парите от американските бази - а? Знаеш ли колко сме пропуснали - щото управляващата олигархия не поиска никакво плащане? Единствен Волен Сидеров /не съм му фен/ постави този въпрос и послушните медии го изкараха като палячо. Но в случая той защити българския интерес.

Пруепирнята става между две мафиотски дуржави.От това страда цял народ.. Смешници!

Много циганска работа стана с тоя АЕЦ, ама няма как, след като ни управляват хора, избрани от циганите...

Най-големият фактор на генериране на русофобия в България си остава самата Русия. Още от времето на ген. Каулбарс, преди повече от 120 г. действията ан Русия спрямо България са като стъпки на слон в стъкларски магазин. За да се докара до там че един заклет русофил като Дядо Вазов да пише стихотворение срещу Русия през 1915 г, наистина руснаците действат по най-глупавия начин срещу България. На бойното поле през 1915 ядоха бой от българската армия. Сега ситуацията е друга и вероятността да ядат бой е малка. Но да им теглим една сосна българска майна вероятността е голяма.

Ти отново говориш глупости. Първо, битката с руската дружина е тъпотия на нашите управници от онова време: освободени да се бият срещу своите освободители. Второ, смешно е да се помисли, че българската войска може да победи руската армия, която нееднократно е поставяла на колене цяла Европа. Трето, тъкмо такива умствено недоразвити драскачи, като теб, са причина да не успеем да обединим българските ни земи и да преживеем няколко национални катастрофи, след като омразните ти руснаци ни освободиха... И сега отново ще изгубим онова, което ще е от полза за нас - нашата енергетика, и отново ще спечелят онези, които понастоящем ти плащат - хаметата.

Браво! Изпадам в умиление и ми се насълзяват очите от радост, като чуя добри думи за нашата Матушка Освободителка! Браво Другарю!

И това какво общо има с факта, че не изпълняваме международните си договори бе, смешко?

Абе вие двамата луди ли сте??? Какво общо има "демокрацията" с бизнеса?????

Гол и беден, от всички преебан, ама "Демократ". Еееее, не, благодаря! Аз тоя комп с ток го карам, не с американски шистов газ или радиоактивни отпадъци.

Към ???? Общото баби е, че когато има демокрация има пазарна икономика, когато има пазарна икономика се следват икономическите интереси, т.е. няма СИВ и каквото каже съветския съюз!Ние баби не сме луди, просто сме образовани!Сполай!

От преследване на интерес всяка година по-беден става българина!С изключение на едни 3-5% , ти явно си от тях!Загубихме руските пазари и кой се настани там - новите ни братя!Ай сиктир!И да не забравиш доката следваш пазарната логика да поискате наем за базите на американците!Че тоя въпрос на демократите все им убягва в бързината!

Има каквото каже европейскиясъюз. Същата работа, с тая разлика, че имахме по-голяма икономическа полза от съветския...

Много поздрави на Русия и руската компания от Христо Стоичков!България е свободна, демократична и независима държава!Крайно време е руската държава, в момент на отрезвяване, да се примири с този факт!

Ха бабо, със същия апломб - нали си образована - го кажи на Чичо Сам. Щото още Христо Ботев бе написал за богатите нещо. И попрочети световната история - за човеколюбието на англосаксите и отношението им към Балканите - в частност моята Родина.

Трайков, не се поддавай на изнудването на руснаците! Вярно, че боклуците БСП са подписали кофти договори, но по-добре да платим неустойките, отколкото да сме руски пионки!

АЕЦа ще ни направи независими, а ако няма АЕЦ ще внасяме ток от Турция и ще сме зависими от тях.

Щом само ти ще плащаш неустойките съм съгласен:)