5 пъти отказвали Спешна помощ на онкоболна, може да санкционират служители на 112

Не се хранеше, дишаше много трудно и не можеше да върви, разказа внучката Стелияна Стефанова

Обратно в новината

Коментари - 5 пъти отказвали Спешна помощ на онкоболна, може да санкционират служители на 112 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЛЕКАРИ.В ИРЛАНДИЯ КЪДЕТО ЖИВЕЯ СА АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ. БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ДА НЯМАТЕ ТАКОВА ОБСЛУЖВАНЕ КАТО ТУК.

Здравейте, От доста време се каня да напиша коментар относно спешната ни помощ. Първо искам да кажа че НЕ защитавам лоши практики в центровете за спешна помощ,а просто пиша коментар и сравнявам нашата спешна помощ,заплатите ,и отношението и компетентността на парамедиците. И така 7,почти 8 години живях в Кипър.Поради настъпилата криза се наложи със съпругата ми да се преместим в друга държава ,и такава държава стана Ирландия. Прочетох доста коментари относно спешната ни помощ и трябва да ви кажа че съм разочарован от някои коментари. Основно обвиненията са в закъснение на спешната помощ при повикване . Както казах живея в Ирландия ( от 2014 до този момент).Трябва да ви кажа че ако сами отидете в спешна помощ в България едва ли ще чакате повече от 15-20 минути и в най лошия случай час( часове). Тук обаче в Ирландия ми имума който трябва да чакате преди да ви прегледат е не по- малко от 8 часа. При това пациентите са отишли на истина по СПЕШНОСТ. Кой с аритмия,кой снякакво друго неразположение и почти винаги болезнено. На мен ми се наложи да чакам 8 часа през които единственото което направиха беше че ми измерена температурата и ми направиха ЕКГ.До преглед от специалист така и не стигнах.Това в България никога не ми се е случвало. А сега за заплатите... Как точно искате в България да правят повече при условие че заплатите на лекарите са МИЗЕРНО НИСКИ,при това на специалисти с по над 10-15 годишен опит. Тук в Ирландия един току що излюпил се общопрактикуващ лекар започва от 2700 € на месец. Колко обаче получава един парамедик или друг лекар??? Защо никой не иска да говори за това. Трябва да ви кажа че катомправя сравнение като познания и опит тези лекари тук са на светлинни години назад с познанията в сравнение с нашите лекари които въпреки мизерното заплащане все още работят. А това се нарича ПАТРИОТИЗЪМ. Тук в Ирландия лекарите които са НЕ МОГАТ ДОРИ ДА ПОЛЕЯТ ВОДА НА МАЛКИЯТ ПРЪСТ на нашите лекари. Така че когато пишете лоши коментари и мрънкате недоволни редно е да направите сравнение между България и Европа. Разликата е че в Европа лекарите са обезпечени със всичко ,а в България правителство и хора се подиграват с тях ,и доста често ги нападат и дори бият което е НЕПРИЕМЛИВО.За това уважаваме хората които правят всичко възможно във всеки 2дин момент за да спасят някъде някого,и почти винаги успяват. Бъдете хора това е трудно,лесно е да си простак. С ДЪЛБОКО УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСЕКИ ЛЕКАР И ПАРАМЕДИК.

Докага ще умират хора заради лекарски грешки И аз съм била с корона вирус но се излекувах в къщи Но някой хора се влошават и трябва да постъпят в болница и лекарите не да казват нормално е Защото не е нормално да умират хора и после да искат високи заплати защо? Са им високите заплати ..... Нека си вършат работа добре и тогава да ми излизат на протест

Защо тези нещастници наречени лекари никой не им иска отчет и качество за извършената от тях работа, а искат по 3бона заплати.Миналата година ги взимаха но сега ковидфилма свърши.Пари които им са даваха от СЗО за да предозират хиляди душички с кислород та пландемията да е по-страшна,и имам доказателства,че беше така!НИКВИ ПАРИ НА ТЕЗИ АЛЧНИ МАРОДЕРИ,ОТ ИЗДЪНКА В ИЗДЪНКА СА,КЪДЕТО И ДА РАЗРОВИШ МИРИШЕ!

Вие като плюете видели ли сте пари от СЗО? Питам защото всичко с което ви облъчват в България от екраните на телевизора по марионетните канали БНТ,БТВ и НОВА е самомпропаганда. Истината е друга

А аз да ви питам,докторе,ако откажат помощ на любимите ви хора както на моя баща и в резултат на това краят е фатален,тогава каква заплата ще е нужна,за да си го върнете?!

Чухме едната страна, но съм убеден, че има и друга. Много хора се научиха, че диша трудно е рецепта да пратят близките си в болница за да се отърват от грижите за тях и после не идват да си ги приберат. Съответно, ако са правили този номер няколко пъти, от спешната са ги научили.

Пак простотии за лекарите от СП - а това, че раково болни, инсулти, трънчета и кърлежи, инфаркти, пияници, скитници, сбивания... взичко е при тях. Колко хора мислите, че е персонала, като казват някои че не си вършат работата. Може ли 5-ма лекари и една сестра да обхванат половин София град и София област, така, че пациентите да са доволни. Когато се научи обществото кое колко струва, тогава ще има нормално здравеопазване.

Де да беше само във Варна. В Русе е същото. Съпругът ми беше онко болен.Нито знаех как ще умре,нито ми беше обяснено от някого.Пет пъти ги виках тия от 112 и петте ми отказаха.Всичко приключи в тая нощ,той си отиде,а аз едва не умрях до него.Беше ужасно,беше ад.Господ да ги накаже,мръсници долни.

Ние просто нямаме спешна помощ , а смешна помощ ! Ако не беше жалко и страшно , щеше да е смешно! Лекарите и болниците се превърнаха в търговски дружества! Който им плати, ще получи услугите им , а ако си безпаричен , жална ти майка! Рекетират , роднини и близки на болният ! Къде е човечността , едно време имахме лекари , сега са търговци за и на живот! Жалко е!

Аз пък съм впечатлен от лекарите от спешна помощ. Винаги са били невероятни, просто невероятни. Такива професионалисти, просто нямам думи. Нито миг колебание в поставяне на диагноза, всяко действие точно, премерено, по учебник, без грам замисляне, без секунда бавене. Тук обаче не обсъждам човечност, защото не съм повикал хора, обадил съм се лекари, те са на работа. Ако се стигне до там да им се мери човечността, явно са били повикани я за нещо, което не е спешно, я като безплатно такси. Когато случаят е спешен са безупречни.

А аз пък искам да попитам , какъв е смисъла да плащам , здравни осигуровки , след като ме карат да си плащам за всичко ! Отидеш на лекар и плащаш , наложи ти се операция или счупиш я крак я ръка и от спешната ти казват , " пригответе 5000лв. " Ако кажеш че нямаш , започват пазарлъци , ами тогава 3000 , ако пак кажеш че нямаш , ами хайде 1200 и се готов ! И се чудиш на пазара за картофи ли си или си в болница!

Смисълът е, всяка мутра да си има болница и да богатее от твоите вноски.

Най-добре е да прамахнат задължителните осигуровки и всеки да си плаща услугите... сигурен съм, че след хилядния умрял като куче на улицата обществото ще почне да вдява за какво иде реч.

Аз такова, да питам кога ще ни вдигат заплатите.

А аз такова , да попитам , защо сте станали лекари, за да лекувате ли или за по-добри заплати? Или се раждаш лекар , или не! Това е!

В Европа не мислят така, затова и младите медици се изнасят... а тук ще ни лекуват шамани с призвание.

Ако човекът е имал рак, независимо дали е в ремисия или евентуално излекуван, никой не иска да го погледне. Никога не е спешен случай. И всичко е нормално и от рака. Очаква се кротко да си мре в ъгъла и да не ги занимава. То по принцип се очаква това от всички, но за онкоболните или възрастните още повече.

Ако човекът си отива по-добре е да си угасне в къщи обграден от любовта и скръбта на любимите си хора. В случая лекари не са отказали прием!

Жената се е задушавала от ковид пневмония. Какви глупости говориш?

дано ти се наложи да гледаш как гасне човек и да те видим тогава дали ще мислиш така!

Не проумявам как е възможно ,когато те свържат с Бърза помощ- Варна,първото за което те предупреждават е ,че те не пренасят пациенти - оправяй се както можеш.Крайно време е тази идиотщина да се промени.Ако става въпрос за пари,поне да пуснат някаква тарифа.Не всеки има в къщи 4 яки мъже ,които да помагат.

Аз само да кажа. Тел.112 е национален и не включва само спешна помощ. Там са и полиция и пожарна и гражданска защита. Все ще се намерят 4 души, които играят пасианси. Въпросът е някой да ги размърда.

За какво им е онкоболна, виж ако беше ковид нещата щяха да бъдат други.

Четете, бре! Жената е онкоболна с Ковид, пише си го!

112 на сапун. и без това малко от тях говорят български.

Престъпниците в Спешна помощ трябва да бъдат арестувани и съдени за опит за предумишлено убийство ако жената е била в спешно състояние. Какво се правят на улави от МВР и прикриватурата. Ако близките не са закарали жената какво правим. Трябва спешна помощ незабавно да се разформирова и закрие. Нито е спешна нито е помощ.

Много съжаляват и осъзнават грешката си. Супер! Следващият път когато някой умре... пак ли няма да има уволнения? Изобщо що за изроди се наъвиха в тази държава?

Пет пъти не е грешка! Осъзнато решение е!

Тъкмо това е проблемът. За 5 отказа трябва да се арестува целят състав на спешният център за опит за убийство.

Хайде да спрем с оптимизма! Държава НЯМА! Това тук е клоунада с примес на имбецилност! Излезте и се разходете и вижте за какво иде реч! Кучешки лайна, мръсотия, боклуци, навъсени хора; облечени в §ерно все едно са в траур..... ще те набият на улицата без дори да си ги погледнал.... гнус! Държава.... СМЯХ!

Все се надяват на Държавата, все някой да ви оправи, все някой да ви помогне, за това все ви е вътре. Държава няма - духайте супата! и няма значение дали ви се иска да е така или не!

Спешната помощ във Варна е под всякаква критика... ако въобще стигнеш до спешното, лекарите там (особено вечер) често са подпийнали... Всички знаят за това и никой не си мръдва пръста... И сега ще мине и ще отмине и ще продължим да си караме по страро му...

А не така. Парите не стигат за черпене и чакаме увеличение.

Лошото е, че няма кой да работи в тези спешни центрове, на смени денонощно и ниско заплащане. Ако ги махнат виновните сега ще им трябват месеци да намерят нови служители да ги заместят. Заплатите навсякъде се вдигат и стандарта на живот става скъп и хората които работят в държавни учреждения са прекарани от съдбата за да стигнат до там да работят и нищо добро не ни чака.

са тези, които са се уловили на въдичката " висока заплата". Той, Дяволът, така си играе с орките, които продават душата си заради коремите си. А после идва Сметката.

работете за да дойдат парите сами при вас. Докато бягате след тях... е така.. въдица, капан, затвор. Ако стигнете сами до парите е друго ;)

В частния сектор повишение на заплащането идва след резултати. Държавните търтеи защо трябва да бъда облагодетелствани? Да покажат резултати. Само се мрънка. Аз като мениджър на екип тези бих ги уволнил. Какво значение има дали имаш служители, които не работя или нямаш служителе? то е абсолютно същото. Само, че на търтеите им плащам!!

ден преди 7 години Системата ТАКА уби майка ми, добрия човек. Проклети да са всички кукловоди и слугите на Системата-убиец.

Типично за БП Варна! Колко пъти сме се обаждали..., все едно си говориш с радиото. А по реакцията на шефката им - май уволненията трябва да започнат от нея!

Да, ами шефката много я боли че ще я уволнят за 1000 лв заплата. Ще се надупи в някой бар и ще изкара 3000.

Демек корви работят в бърза помощ.

Е, шефката не взима 1000ЛВ.. даже ДМС-то и е поне 2 пъти по голямо, но тя е работи.

Жалко, че няма да бъдат наказани - можеше да ги уволнят и спешната помощ да бъде закрита?!?!

Нищо човешко не остана...Да работиш в Спешен център, значи на първо място да имаш съвест и сърце.Но, все повече се оказва, че не е така. Та нима всички не сме хора, та нима не остаряваме, та нима нямаме баби и дядовци..как може???В такъв момент , всеки има нужда от подкрепа, а не да бъде отпратен...Бъдете хора!

Има свободни места в спешна помощ, сърцатите интернетаджии - отивайте и почвайте!

Ако, бях избрала тази професия щах да го направя.Но, не съм.А те затова са учили...

Като не сте избрали тази професия - не коментирайте... отстрани всичко е "ори, мели, яж".

Тъжна къртинка си, не те съжалявам. Яд ме е на простотията ти. Съвет към подобни романтични и топло-милиещи хора. 1-во спрете да си мислите че живота е Турски серял. 2-ро борете се с кръв и пот за вас и близките си, не разчитайте на нито една друго, иначе все ще ви е вътре.

Бате, само Оправи правописа след ценните съвети и бегай правиш кофражите:))))))) После може да гледаш дома серЯлите и да с справиш на велик пред компютърчето.:))))))

Е за това ще мрете като мишки :)

За съжаление това е реалността. Онко болните няма как да бъдат излекувани и са оставени да си доживеят каквото могат. Майка ми не искаше хоспис, и на края и здравни "услуги". Замина си в ръцете ми прегоряла от жажда, без системи...без да се храни, но не искаше да бъде в болница. Общо взето докторите като чуят онко болен вдигат ръце и казват да отиде при специалист. Такъв няма. Така че живейте максимално докато не сажат "гейм овър".

Не се съгласявай с убийството на хора и невинни животни, бе. Не вярвай, че така трябва. ТРЯБВА Животът да побеждава. А не хахо-хи-хи и в трапа.

а бездушието си осъзнаха ли? или оправданието с тая здравна система, с тоя капацитет и с тия заплати, толкова. Като са осъзнали грешаката си да имат дблеста да си понесат последствията.

нищо не осъзнават. Т.е., нямат души. Всички сме напълно такива или поне частично, Хората с души са много малко. Това, обаче, не означава, че на бездушните няма да им се "стъжни"... "живота". Ще!

И след това защо има агресия над медицинки персонал. Ето един от отговорите на въпроса.

те правят това, което им е наредено...

Няма такова нешо каквото им е наредено! Ако имаше нацистите нямаше да ги преследват и съдят до ден днешен!

Редовно се отказва линейка или настаняване.

Просто няма кадри...Има много свободни места и липсват екипи...Вчера имаше протест.Има частни линейки и с тази политика от 30год насам ще става по-зле за тези,който разчитат на безплатното здравеопазване...

Нели за това е държавата, плащаме и данъци. Или по два пъти ще плащаме за едно и също, защото алчните г.ъ.з.о.в.е крадат. Откраднатото - за свещи да им палят.

Понякога чета коментарите и немога да разбера, глупави ли сте, наивни ли ? Кога ще разберете че вие сте просто едни хора хранещи други ? какви са тия очаквания за спешна помощ или полиция и т.н. ? Кога ще разберете елементарни еугени такива че България е една отдавна пропаднала държава с нито една неработеща система - здравна, съдебна и т.н. ?! кога?

Нищо няма да разберът,тъй като съотношението дебили нормални тук е 90 към 10, в други страни е поне 50 на 50. Преди да се оплчакват дасе зачмисчлят кочлчко пъти са давали дребни сумички я на лекар, я на полицай, пранили са дребни далавери и тн, е това е проекция на този начин на мислене на повечето булгаропитек.

Спешното в София, майка ми умря. Заяви ми, че не може да изпрати кола, "защото населението на София било 2 000 000 души".

Осъзнаха си грешката? Нищо не са осъзнали, а като им се размине този път ще продължат по същия начин! Но не са само във Варна е така положението -спешна помощт отказват да се занимават с онкоболни.

Ами за уволнение са!