5 пъти отказвали Спешна помощ на онкоболна, може да санкционират служители на 112

Не се хранеше, дишаше много трудно и не можеше да върви, разказа внучката Стелияна Стефанова

Обратно в новината

Коментари - 5 пъти отказвали Спешна помощ на онкоболна, може да санкционират служители на 112 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами за уволнение са!

Осъзнаха си грешката? Нищо не са осъзнали, а като им се размине този път ще продължат по същия начин! Но не са само във Варна е така положението -спешна помощт отказват да се занимават с онкоболни.

Спешното в София, майка ми умря. Заяви ми, че не може да изпрати кола, "защото населението на София било 2 000 000 души".

Понякога чета коментарите и немога да разбера, глупави ли сте, наивни ли ? Кога ще разберете че вие сте просто едни хора хранещи други ? какви са тия очаквания за спешна помощ или полиция и т.н. ? Кога ще разберете елементарни еугени такива че България е една отдавна пропаднала държава с нито една неработеща система - здравна, съдебна и т.н. ?! кога?

Просто няма кадри...Има много свободни места и липсват екипи...Вчера имаше протест.Има частни линейки и с тази политика от 30год насам ще става по-зле за тези,който разчитат на безплатното здравеопазване...

Нищо няма да разберът,тъй като съотношението дебили нормални тук е 90 към 10, в други страни е поне 50 на 50. Преди да се оплчакват дасе зачмисчлят кочлчко пъти са давали дребни сумички я на лекар, я на полицай, пранили са дребни далавери и тн, е това е проекция на този начин на мислене на повечето булгаропитек.

Редовно се отказва линейка или настаняване.

И след това защо има агресия над медицинки персонал. Ето един от отговорите на въпроса.

а бездушието си осъзнаха ли? или оправданието с тая здравна система, с тоя капацитет и с тия заплати, толкова. Като са осъзнали грешаката си да имат дблеста да си понесат последствията.

За съжаление това е реалността. Онко болните няма как да бъдат излекувани и са оставени да си доживеят каквото могат. Майка ми не искаше хоспис, и на края и здравни "услуги". Замина си в ръцете ми прегоряла от жажда, без системи...без да се храни, но не искаше да бъде в болница. Общо взето докторите като чуят онко болен вдигат ръце и казват да отиде при специалист. Такъв няма. Така че живейте максимално докато не сажат "гейм овър".

Нищо човешко не остана...Да работиш в Спешен център, значи на първо място да имаш съвест и сърце.Но, все повече се оказва, че не е така. Та нима всички не сме хора, та нима не остаряваме, та нима нямаме баби и дядовци..как може???В такъв момент , всеки има нужда от подкрепа, а не да бъде отпратен...Бъдете хора!

Жалко, че няма да бъдат наказани - можеше да ги уволнят и спешната помощ да бъде закрита?!?!

Има свободни места в спешна помощ, сърцатите интернетаджии - отивайте и почвайте!

Ако, бях избрала тази професия щах да го направя.Но, не съм.А те затова са учили...

Типично за БП Варна! Колко пъти сме се обаждали..., все едно си говориш с радиото. А по реакцията на шефката им - май уволненията трябва да започнат от нея!

Тъжна къртинка си, не те съжалявам. Яд ме е на простотията ти. Съвет към подобни романтични и топло-милиещи хора. 1-во спрете да си мислите че живота е Турски серял. 2-ро борете се с кръв и пот за вас и близките си, не разчитайте на нито една друго, иначе все ще ви е вътре.

Да, ами шефката много я боли че ще я уволнят за 1000 лв заплата. Ще се надупи в някой бар и ще изкара 3000.

Бате, само Оправи правописа след ценните съвети и бегай правиш кофражите:))))))) После може да гледаш дома серЯлите и да с справиш на велик пред компютърчето.:))))))

Демек корви работят в бърза помощ.

ден преди 7 години Системата ТАКА уби майка ми, добрия човек. Проклети да са всички кукловоди и слугите на Системата-убиец.

Не се съгласявай с убийството на хора и невинни животни, бе. Не вярвай, че така трябва. ТРЯБВА Животът да побеждава. А не хахо-хи-хи и в трапа.

Лошото е, че няма кой да работи в тези спешни центрове, на смени денонощно и ниско заплащане. Ако ги махнат виновните сега ще им трябват месеци да намерят нови служители да ги заместят. Заплатите навсякъде се вдигат и стандарта на живот става скъп и хората които работят в държавни учреждения са прекарани от съдбата за да стигнат до там да работят и нищо добро не ни чака.

нищо не осъзнават. Т.е., нямат души. Всички сме напълно такива или поне частично, Хората с души са много малко. Това, обаче, не означава, че на бездушните няма да им се "стъжни"... "живота". Ще!

са тези, които са се уловили на въдичката " висока заплата". Той, Дяволът, така си играе с орките, които продават душата си заради коремите си. А после идва Сметката.

Нели за това е държавата, плащаме и данъци. Или по два пъти ще плащаме за едно и също, защото алчните г.ъ.з.о.в.е крадат. Откраднатото - за свещи да им палят.

Спешната помощ във Варна е под всякаква критика... ако въобще стигнеш до спешното, лекарите там (особено вечер) често са подпийнали... Всички знаят за това и никой не си мръдва пръста... И сега ще мине и ще отмине и ще продължим да си караме по страро му...

Много съжаляват и осъзнават грешката си. Супер! Следващият път когато някой умре... пак ли няма да има уволнения? Изобщо що за изроди се наъвиха в тази държава?

Пет пъти не е грешка! Осъзнато решение е!

те правят това, което им е наредено...

В частния сектор повишение на заплащането идва след резултати. Държавните търтеи защо трябва да бъда облагодетелствани? Да покажат резултати. Само се мрънка. Аз като мениджър на екип тези бих ги уволнил. Какво значение има дали имаш служители, които не работя или нямаш служителе? то е абсолютно същото. Само, че на търтеите им плащам!!

Е, шефката не взима 1000ЛВ.. даже ДМС-то и е поне 2 пъти по голямо, но тя е работи.

работете за да дойдат парите сами при вас. Докато бягате след тях... е така.. въдица, капан, затвор. Ако стигнете сами до парите е друго ;)

Престъпниците в Спешна помощ трябва да бъдат арестувани и съдени за опит за предумишлено убийство ако жената е била в спешно състояние. Какво се правят на улави от МВР и прикриватурата. Ако близките не са закарали жената какво правим. Трябва спешна помощ незабавно да се разформирова и закрие. Нито е спешна нито е помощ.

112 на сапун. и без това малко от тях говорят български.

Тъкмо това е проблемът. За 5 отказа трябва да се арестува целят състав на спешният център за опит за убийство.

За какво им е онкоболна, виж ако беше ковид нещата щяха да бъдат други.

Хайде да спрем с оптимизма! Държава НЯМА! Това тук е клоунада с примес на имбецилност! Излезте и се разходете и вижте за какво иде реч! Кучешки лайна, мръсотия, боклуци, навъсени хора; облечени в §ерно все едно са в траур..... ще те набият на улицата без дори да си ги погледнал.... гнус! Държава.... СМЯХ!

Е за това ще мрете като мишки :)

Все се надяват на Държавата, все някой да ви оправи, все някой да ви помогне, за това все ви е вътре. Държава няма - духайте супата! и няма значение дали ви се иска да е така или не!

Не проумявам как е възможно ,когато те свържат с Бърза помощ- Варна,първото за което те предупреждават е ,че те не пренасят пациенти - оправяй се както можеш.Крайно време е тази идиотщина да се промени.Ако става въпрос за пари,поне да пуснат някаква тарифа.Не всеки има в къщи 4 яки мъже ,които да помагат.

Ако човекът е имал рак, независимо дали е в ремисия или евентуално излекуван, никой не иска да го погледне. Никога не е спешен случай. И всичко е нормално и от рака. Очаква се кротко да си мре в ъгъла и да не ги занимава. То по принцип се очаква това от всички, но за онкоболните или възрастните още повече.

Ако човекът си отива по-добре е да си угасне в къщи обграден от любовта и скръбта на любимите си хора. В случая лекари не са отказали прием!

Аз такова, да питам кога ще ни вдигат заплатите.

Жената се е задушавала от ковид пневмония. Какви глупости говориш?

Аз само да кажа. Тел.112 е национален и не включва само спешна помощ. Там са и полиция и пожарна и гражданска защита. Все ще се намерят 4 души, които играят пасианси. Въпросът е някой да ги размърда.

А не така. Парите не стигат за черпене и чакаме увеличение.

дано ти се наложи да гледаш как гасне човек и да те видим тогава дали ще мислиш така!

Няма такова нешо каквото им е наредено! Ако имаше нацистите нямаше да ги преследват и съдят до ден днешен!

А аз такова , да попитам , защо сте станали лекари, за да лекувате ли или за по-добри заплати? Или се раждаш лекар , или не! Това е!

А аз пък искам да попитам , какъв е смисъла да плащам , здравни осигуровки , след като ме карат да си плащам за всичко ! Отидеш на лекар и плащаш , наложи ти се операция или счупиш я крак я ръка и от спешната ти казват , " пригответе 5000лв. " Ако кажеш че нямаш , започват пазарлъци , ами тогава 3000 , ако пак кажеш че нямаш , ами хайде 1200 и се готов ! И се чудиш на пазара за картофи ли си или си в болница!