1166 организации от 42 страни от Съвета на Европа в защита на Истанбулската конвенция

Според тях тя дава възможност да се изгради цялостна местна и международна мрежа за защита на жените от насилие

Обратно в новината

Коментари - 1166 организации от 42 страни от Съвета на Европа в защита на Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те така се прави ! Полиция и сълзотворен газ срещу прайда в Истанбул https://novini.bg/sviat/balkani/488497 А те са я ратифицирали , нали :)

"Конвенцията може да ни даде шанс не само да имаме добра система за подкрепа на жертвите на насилие" - че за какво ни е такава конвенция? Не е ли много по-важно да се следи спазването на законите, които в момента никак не са лоши, и чрез наказването на насилниците да се ПРЕДОТВРАТЯВА насилието? Пак май опираме до работещи институции като съдебна система, прокуратура и полиция.

вие искате, но ние не искаме джендърите да промиват съзнанието на нашите деца и да се месят в тяхното вазпитание. ИК е написана така, че да не може да се възразява.

Докато не се приеме тази конвенция, пе........ няма да мирясат,защото,защото са пе...... .

гейовете и лесбийките от 1166 организации от 42 страни и от Съвета на Европа искат да наложат волята си над българският народ и да го принудят да приеме създаденото то тях противоречаща на природната полова същност на хората, верските устой (не зависимо кой каква религия изповядва) моралът и нравите на българският народ и ратифицирайки конвенцията да превърне децата си в полово аморфни и лесно манипулируеми индивиди и да зачертае бъдещето си като хвърли децата в ръцете точно тези, които искат да постигнат целите си като се крият зад привидната борба с насилието над жени! А защо в тази конвенция няма нищо за защита на децата и мъжете от домашното насилие извършвано жени или жените са свещени крави, "светена вода ненапита" и с "възпитанието" чрез крясъците и шамарите си не извършват насилие над децата и с постоянните си неоснователни искания, претенции и натяквания не извършват психически тормоз или не са и извършителки на физически насилия , в това число и убийства ?!

Ние си имаме конституция и никаква конвенция не ни е нужна. България и българският народ няма да ратифицират тази двусмислена конвенция с неясни определения.

Истината по въпроса го виждаме в държави, като Норвегия. Нормално ли е да отнемат детето , от майката когато е на два месеца и две години след това майката да не може да си го прибере? Джендър идеологията е много по-страшна, от еничарството в Османската империя. Еничарите са били вземани от семействата им когато са били големи на 10-15 години а в джендър държавите ги вземат от съвсем малки (бебета). Еничарите са кръвният данък, който сме плащали на Ислямската държава, повечето не са забравяли родителите си християни (българи) и са помагали на семействата си макар и вече помохамеданчени. Сравнението между днешна Норвегия и Османската империя в миналото не е в полза на Норвегия. Както знаем първите 7 години са най-важни, за възпитанието на едно дете, когато то няма връзка с майка си първите 7 години няма да има и след това. Държави като Норвегия трябва да бъдат изгорени с огън и жупел, така както пише в Библията. Осм. имп. вече я няма и тези няма да ги има.

Па са започва ;) Остаиха на малко да си поемем въздух и пак започват да ни облъчват ;) Явно докат не заиграят сопите по нечий гърбове нема а ни остаят на мира теа джендъри ли са, сороси ли са - кой ги знай ;) Очаквайте секи ден поне по един-два поръчкови материала за туй - колко убаво е да си пе../джендър бре модераторе - повтарам - джендър ;)

Да, ама почти всички българи не искат. И защо няма закон за защита на нормалните българи от тези джендъри. Те проявяват огромно психологическо насилие. Защо им се дава право да погазват природните, църковните и гражданските права на останалите. И прост въпрос: ако един джендър се опита да "зариби" моето дете и аз естествено ще го набия , това насилие ли е?

Покрай тия третополови се разбра, кои са наистина извратеняци. Но няма нормални държави, иначе досега всичко да си е на мястото . Само Русия им се опълчва, а Европа - се разпада, така е било и по време на империите

Е, пидираси бе, сър! Няма да спрат да пищят докато не видят дебелия! 90% от българите са твърдо против тази гнусна конвенция. Извратеняците- лезбийки, педераси, скотоложци, фетишисти, садисти, некрофили ще продължат да дразнят обществото докато не ги въдворим в психиатриите, където именно им е мястото!!!

От почти 200страни по света само 42 са я приели.Защо СА и други арабски и африкански страни не я приемат?????там жената я имат само да ражда и нещо друго.Те нашите изроди политици казаха,че края на юни ще я приемат.И ТОВА АКО СИ ПОЗВОЛЯТ ДА НАПРАВЯТ,ПРАВЯТ СИ ПОЛИТИЧЕСКО СЕПУКО.

Пак започва воят за ИК. Не мирясаха, много зор да втъкнат тая ИК в гърлото на цяла Европа. В никакъв случай не бива да се допуска това.

1166 организации, колко организации на хранилка, Боже!

И тия паразити са все на издръжката на данъкоплатците :(

Паразити ,пиявици на народни пари.

Мисля, че обществото ни изрази ясно отношението си към конвенцията и не знам защо ДИР ни занимава с нея и с мнението на някакви фантомни организации, всяка с по един файтон членове.

дрОгаре, конвенцията е измислена, написана, предложена и прокарана от европейските социалисти, с личното участие на дрОгаря станишевич, и одобрението на курнелия, която беше там в командировка, и нямаше нито една забележка към текста на конвенцията! тия 1166 организации също са социалистически, дрОгаре, тъй че лекичко, щото утвнре ще ви се наложжи да ни обяснявате колко е нужна, и как подкрепяте приеменето и!

Като види, човек коментарите и веднага му става ясно, че много ограничени и ментално увредени, индивиди има в тази държава. За вас спасение няма - безмислно е. Но за жените и по-слабите трябва да се погрижи държавата и понеже е доказано, че е неспособна, добре е поне, като част от ЕС да се формира някаква воля за решаване на този проблем. Радвам се, че всепак дебилите в България са малцинство, да повечето са на държавни позиции, а и доста бяха опаричени от бившите комунисти, та имат и власт, но всичко си има край и вярвам, че един ден по нашите земи простащинта може да намалее.

Не ти минават номерата. Хората не пасат трева.

Ми то тези, като теб единствено по това се отличават от овцете (съжалявам, че обиждам животинките - те са по-интелигентни).

Правилно казваш BILBO , в ТАЗИ държава дебилите СТЕ малцинство. Като такива упражнявайте си правата и не пречете на останалите ! Всеки има право да живее както си реши , стига ДА НЕ ПРЕЧИ на останалите ! А вие се опитвате да ни тормозите !

Поредния промит феминистки мозък, те в щатите вече надигат вой срещу тея глупости, тука още им се кланят и както винаги тая секта само келвети...

До BILBO, Никой не е против борбата с домашното насилие. Никой не одобрява домашното насилие. Ако прочетете статистиката в Европейските държави за домашното насилие, ще установите, че то е еднакво и при двата пола. Колкото процента от мъжете тормозят или насилват жените, толкова процента от мъжете са тормозени или насилвани от жените до тях. Особено се забелязва засилване на проблема при младите - до 25 години, където жените физически насилват мъжете до тях. В този смисъл ние, противниците на ИК твърдим, че ИК ще противопостави двата пола до унищожаване на доверието и любовта между мъжът и жената и унищожаване на семейството. Самата ИК започва с описание на целите си и там се казва - ДА ОВЛАСТИ ЖЕНИТЕ. Няма как полово дискриминационни идеи да са в нормалната за съвремието ни логика, когато последните 100 години човечеството е извоювало равенство на половете, възрастите, идеите, вярванията. Борбата с домашното насилие не е измислена от защитниците на ИК, нито им принадлежи като идея. И в момента има закони срещу насилието в къщи, и не само, и те са равнопоставени и за двата пола. Нима съм ментално увреден след като вярвам, че двата пола трябва да са равнопоставени, да се обичат, да се уважават?

Когато две лужещи се имат дете без лекарска или мъжка намеса или двама извратени гъзодупковци тогава да говорят за конвенция...нормалните хора се нуждаят от защита а твоето дето си написал е чиста проба неграмотност имаме закони да се следи за спазването им .Даваш ли си сметка тази конвенция какви права дава на една група Гревии се нарича..... Да те светна пълни права на хора да преминават граници без проверка без право на обиск и задържане без никакви задължения да спазват вътрешните закони на страните подписали смъртната си присъда.Лечение за хомосексуалните е необходимо.

Самоунищожение...

Тия "хора" се опитват да направят останалите ХОРА на глупаци. И понеже нямат аргументи, пробват с кряскане. Президентът е против. Православната Църква е против. Мюфтийството е против. Над 75% от хората са против (вижте проучванията). Много голяма част от политиците са против. е, кой още трябва да е против, за да се СПРЕ тая ненормална кампания???

За това е само Синагогата в България и еврейският им съвет. И което е е най-интересното, за Израел тези перверзии са напълно забранени. А натиска и кампанията им за въвеждането в България и в другите държави идва именно от НПО на Сорос и компания евреи. Или, тези перверзии и уродства трябва да бъдат натрапени на гоите, като в същия момент самите евреи се пазят от тях. Интересни случайности.

За нас този въпрос е приключен. Така, че не пускайте такива УРУДЛИВИ маТРЕАЛчета повече

Интересно когато жените бият или скачат да се бият как да регаира един мъж у дома си? Как да се защити от изкрейзила пикла? Да викне полицията и БХК?

няма да ви се получи извратеняци

Редакторите, толкова ли не останаха НОРМАЛНИ ХОРА в тази държава , та постоянно ни занимавате със няколко хиляди и техните "права' ? Да , определено те имат права и никой не им пречи да ги упражняват ! Законите и конституцията защитават правата на жените и ги предпезват от насилие - търсете кой не ги спазва ! Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. А къде са НАШИТЕ ПРАВА - правата на ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ? Защо постоянно ни тероризирате и набивате в главите че ИК е задължителна - ако е така защо 30% от държавите в Европа отказват да я ратифицират / включително и Англия /? КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В сила от 13.07.1991 г. Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими. (2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други. Моля , ПРЕСТАНЕТЕ ДА НАРУШАВАТЕ НАШИТЕ ПРАВА по чл.57, ал.2 от КОНСТИТУЦИЯТА !

Тая нощ на няколко пъти сънувах лице, което се изменяше от човешко на лице на сатаната, което доволно се разтягане в широка усмивка..... Зловещо и гадно и през нощта се будих, но и сутринта като станах ми трябваха 30 минути да се оттурся от тоя ужас... Отварям дира сега и разбирам защо се смееше така сатаната...тръпки ме побиват, хората ги тресе яко сатаната, най- различни лудости от сатаната са ги обладали....аз вече не мога да срещна дори нормален човек с нормална психика и мислене..

Опитай първо с хапчета - "сладък сън", ала-бала... ако не помогне - зелената рецепта!

у нас бяха 40 преди година. Вече са 58. Повечето са с по няколко човека. Общата бройка дали ще стигне няколко стотин извратени. Та такива и такава бройка се опитват да управляват цяла държава чрез крясъци и шантаж. Основната идея е да вкарат GREVIO, наднационален орган, чрез който да управляват държавата. Или Сорос чрез тая Истанбулска конвенция иска да осъществи преврат. И да поеме управлението на всяка държава, подписала тази конвенция, уж за някакви права. Това е коварна измама.

Къв им е проблема пък на тия ? Нали са си я приели. Кво им пука, че ние не ги приемаме! Това е вмешателство в суверитета на държава, макар и чрез НПО-та ! Суверена е народа ! Айде у лево !!!!

В началото на 70-те билетът за градски транспорт в цялата страна е бил 3 ст. После скача на 4 ст. и в края на соца стига до безбожните 6 ст.

Съжалявам, коментарът е за друга новина...

Да докато билетът беше по 6ст. събраните от кол и въже крадци и додоотстъпници, наричащи се комунисти, взимаха заем след заема, та да поддържат "развитата" нни икономика да не се срине - поне не видимо. И така българия три пъти обяви фалит за по-малко от 40 години - слава на светлото минало ХОХО ХИХИХИХИХИХИ!!!

А сега плащаме 16 милиарда заеми. Хахаха хихихи.

В България има ЗАКОН , НАРЕЧЕН ЗАКОНА ЗА ЗАКРИЛА ОТ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ !!!!. Не мога да разбера как не се намери един юрист, който да обясни че Законът ни е и в момента работи, а тази конвенция освен че обслужва интересите на разни джендъри, които да промият мозъците на децата ни, друго не може да постигне. Явно медиите имат интерес да не канят в студията си юристи. Гражданите не знаят, че в училищата вече има програми за посещаване от такива индивиди, които никой не знае какво толкова ще обясняват и разясняват.

Ама ИК трябва да бъде приета защото видиш ли пази от домашно насилие!И как пази жените?Пази ги като действа както нормалните закони против домашното насилие, само че носи по готини инициали.Иначе с нищо повече не помага от обикновените закони във всяка нация. Като се замисля ИК звучи като абсурдното решение на Великобритания с многото случай на изнасилвания.А какво е то ли?То е жената да бъде на една ръка разстояние през цялото време от този които се опитва да я изнасили???!!!Сходен еквивалент с ИК,не ме бий защото съм защитена от ИК.

Много организации в света, не само в Европа, имат свои сдружения и са обединени в някаква цел, без за това да имат специална за тях конвенция. Ако имат нужда от бюджет - събират членски вноски и други собствени приходи. Почти всяка дейност има своето отражение в глобална или регионална организация. Но никоя от тях не казва - напревете специални закони за нас над другите, защото виждаме несправедливост към нас, и не ни интересува, че това, което искаме ще носи негативи, може би и насилие над други, но е важно ние да се оправим. Всеки търси решение на собствените си проблеми, без да пречи на останалите. В това се измерва съвременото равнопоставено общество на равни по пол, възраст, вяра, образование хора. На тази основа са и всички закони в ЕС и България. Затова и има конвенция за правата на човека. Затова и има закон за защита от домащно насилие, което важи в момента еднакво и за мъже и за жени. Затова и в момента има противопоставяне на ИК, защото се вижда желание, от част от жените, за овластяване на женския пол, за налагане законови ограничения на правата на мъжете, за налагане на санкции, важащи само срещу един пол, което е в нарушение на няколко други вече гласувани преди десетилетия конвенции. Нима сме толкова слепи да не виждаме този проблем като основополагащ полово противопоставяне. Нима общият принцип, че човек не може да носи вина заради друг, както и платената вина не може да бъде налагана като наказание върху други, които не са виновни. Това е основополагащ принцип, не може заради няколко виновни, да се налагат ограничителни законови мерки за цял един пол - мъжкият. И нека поясня - домашното насилие е най-лесно доказуемо и след като се установи, почти веднага може да се определи и виновният, често и самият той си признава и бива наказан както е закона. Значи за вината за определено насилие има наказание, както са законите на съответната страна. Ако наказанията за виновните не са достатъчни - може да се променят, но да се налагат мерки - ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ - които да са ограничаващи, подтискащи всички останали, които не са виновни - това не е хуманно, правово и етично вярно. Затова и хората са против ИК. ИК иска за разруши равнопоставеността, доверието и любовта между половете. Това е грешно и само малък брой жени го искат. Ако проблема е еднакъв и при двата пола, както статистиката показва, то защо не виждаме мъжете да излизат и да казват искаме конвенция, да ни защити от тормоза на жените? Ако се замислите над този въпрос, ще видите къде е истината за всички.

Тия не разбраха ли, че тая конвенция не я искаме? Ще ни пробутват джендърска идеология завоалирана под "закрила за жените". Не минавааааа! Айде, моля ви се, напъхайте си документа там където слънце не огрява!!!

И кои сте вие, от чие име говориш?! Изобщо знаеш ли за какво става дума или само си плямпаш?!

НИЕ , сме българският народ, който иска да запази традициите си, и да ги предаде на децата и внуците си. НИЕ , сме НОРМАЛНИ ХОРА със семейства, морални ценности и дорбре развита ценностна система. НИЕ, сме хора, които работят, плащат си данъците, и се развиват в БЪЛГАРИЯ! НИЕ СМЕ ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО ВИЕ НЕ СТЕ! П.С. Всеки човек има правото , да решава какво и с кого ще прави в спалнята. НО НЕ СЕ ОПТВАЙТЕ ОТ ТОВА ДА ПРАВИТЕ СОЦИАЛНА НОРМА, УЧЕБНА ПРОГРАМА ИЛИ РЕЛИГИЯ!!! НЯМА ДА СТАНЕ !!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ГО НАТРАПВАТЕ!!!

И да, чели сме конвенциятата, и точно защото знаем за какво става дума, ТОЧНО ЗА ТОВА НЕ Я ИСКАМЕ! ЯСНО ЛИ Е ?

Всичката Мара втасала, само Истанбулската конвенция не подписала...

88888

А що се отнася до организации като “"Жени срещу насилието - Европа" (WAVE)“ , то това НЕ СА биологични хетеросексуални жени, а транссексуални “мъж-към-жена“ и лесбийки! ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИТЕ ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ упражняваме и адвокатска професия, за това не е нормално и редно някакви транссексуални лица от мъжки биологичен пол, самонарекли се “жени“, да говорят , пишат и се изразяват и от наше име, защото не сме им делегирали това право чрез Пълномощно, заверено от нотариус!

Тия измислени организации трябва да бъдат забранени със закон!!! И да спрат с тая пропаганда , че тоя пасквил защитава жените!!! Моля някой да ми обясни що за индивид трябва да си за да търпиш насилие????

88888

НЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Тя индоктринира с джендър идеология малките деца още от 1ви клас. Не ни трябват джендъри, а високообразовани българи- мъже и жени, способни да създават семейство, да носят отговорност като родители, да възпитават децата си като достойни българи и разбира се- да създават деца вътре в семейната двойка! Хетеросексуалността е основното изискване за създаване на деца в една семейна двойка. Лицата с различна полова идентичност и с различна сексуална ориентация НЕ МОГАТ да създадат деца при съжителството си в граждански съюз- НЕ МОЖЕ да се върви срещу Природата, биологията и генетиката!

"на всички образователни равнища" - т. е. от детската градина.

58 организации от България - да, наистина има нещо много гнило в тази конвенция!

Според тях. хахах Нагли ей, нагли и не се отказват от мракобесната конфекция :-(

Ако ще и целият свят да си изпрати евреите в лагери и ако ще целият свят да приеме трети пол- тук е българия. Срещат се и нормални хора!

НЕ на истанбулската конвенция!!!Не на джендър идеологията!!!Не на рушенето на морални ценности и създаване на възможност за развращаване на човешкото общество чрез извратени идеологии!!!