Коментари - Министър се обяви против по-високи данъци и цени | Днес.dir.bg

Министър се обяви против по-високи данъци и цени

В състояние на криза не трябва да се вдигат данъците и осигуровките, смята министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Министър се обяви против по-високи данъци и цени | Днес.dir.bg

Коментари

Пожелавам ти , когато стане време да се пенсионираш,да изпаднеш в същата ситуация в която сега са пенсионерите.Според теб никой не е работил като теб, никой не се осигурявал като теб и трябва да получава милостиня от тези които израстоха на гърба им. Ако не си чел приказката за стареца и ченгела - прочети я!

Колкото сте работили, толкова има и такива са ви пенсиите. Това, кой колко е внасял е без значение, важно е сега какво има и колко се изкарва. И то се дели между работещи и пенсионери. Прочее, така, както вие дърпате към себе си, така и ние работещите имаме право да дърпаме към нас. Затова и синдикатите не могат да защитават едновремнно и нас и вас. Вас ви защитават пенсионерски организации, а и синдикати, нас - оказва се никой. ...И пак казвам - не е въпроса кой как е работил и колко е внасял. Въпроса е, че колкото се изкарва сега, то се дели между младите и пенсионерите. И колкото повече има за пенсионерите, толкова по-малко има за младите, за техните малки деца, за образованието им, за развитието им. А ако няма за това, то няма и бъдеще. Разберете простата истина. Съжалявам, че са малки пенсиите, но толкова сме създали досега (вкл. аз), толкова има. И най-добре да свикнете, защото повече, засега поне, няма от къде.

Що се отнася до приказките... Приказките първо са за малките деца и второ, специално тази вече не е актуална. Не знам как е било преди 100 или 200 години, но днес старите хора знаят по-малко от младите. Но това всъщност не е важно. Важното е, че ако аз днес нямам пари за мен и за моите деца (за да има големи пенсии за сегашните пенсионери), аз няма да имам пенсия след време защото няма да има откъде - няма да съм имал възможност нито икономиката да развивам, нито деца да гледам.

Не съм и никога не съм бил на държавна работа. Тъкмо напротив - тръгнал съм от НУЛА в частния бизнес и затова знам колко ми струва всеки спестен лев, колко е трудно да се плащат всички изисквани от държавата данъци и осигуровки и колко много ресурс ми отнемат те. А ако ще се обиждаме и аз мога...

Никой не е съгласен да ви бачкаме до смърт, а и да ви внасяме осигуровки за да ги ползват държавните лежачи!!!

Как синдикатите и управляващите натикват за пореден път действително работещите в БГ в кучи гъз!!! Приказка без край!

Пред законите всички граждани требва да са равни! За първи път някой да каже нещо смислено! Е, това не попречи на някои институции и служби да ми пратят поредните заплашителни писма, че ако до...не..., те ще..... и т.н.! От простака - затъпял праволинеен чиновник по-страшно оръжие няма! И ядреното е като детска играчка, все едно пиратка избухва пред дълбоките проникновени чиновнически епистоларни излияния!... Абе, мои клети сънародници, не разбрахте ли, че България се спомина през 1939 г., а през 1944 г. я ексхумираха, за да се изгаврят с трупа тези некрофили!... Тия помияри от профсъюзите! Пълно е и при тях с внедрени ДС кадри (сигурно и те вече генерали!), винаги играят с властимащите и великия български бизнес срещу трудещите се! Синдикатите и правителството сближават позициите си по пенсионната реформа, заяви Тотю Младенов" Тъй че никой не ви е дал правото да се пазарите с когото и било за наша сметка! ЗАЩО ЗА ЕДНИ СТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ А ЗА ДРУГИ НЕ? Точно така е! Нека Дянков направи проверка за данъците върху тези 20 заплати! Чрез пенизи заобикалят дирекното облагане, което е мистериозно, защото винаги първи се плащат данъците, а след това пенизите" - застраховките!... Тотю, трябва да си напълно обезумял извратеняк, за да си въобразяваш, че старците ще ти напълнят бюджета! Няма да стане, няма! Ако си наумил, че следвоенните поколения ще ти работят до гроб за мерси, че вечно ще ви влачат, обгрижват и осигуряват - не си познал! Достатъчно много работиха, за да грабите днес!!! Време им е да живеят! Абе, Тотю, раздвижете си задниците и пратете да работят синковците, дето ги мързи, дето само далаверата и търговийката ги интересува, дето се чудят кого да пребият, убият, какво да откраднат и завлекат! Създадохте мързеливо, потребителско поколение, научихте го да живее на кредит, да чака наготово, да не уважава чуждия труд! Сега ти научете да работят, избор нямате! Държавата има нужда от бачкатори, не само от чиновници - затворете 90% от институтите, да учат само най-кадърните - останалите да работят! Старците оставете на мира, върнете им ограбените пари от приватизациите, върнете им ограбените осигуровки! Защото, Тотю, бъди сигурен, милост няма да има - за всеки откраднат лев от пенсиите, ще платите стократно!!! Ако не можете да справите - измитайте се!!! За съжаление с проверки сивата икономика няма да излезне наяве! При глоба за работодателите от 15 000 лв. за човек без договор трудно ще стане, като се имат предвид и корумпираните инспектори, на който бе шеф Младенов! По-добре да се помисли как да се накара леко и меко самият работодател да е заинтересован да няма хора без договори! А това с принуда не става, г-н министър! Премахнете плоския данък и увеличете осигурителните вноски, особено в частта, плащана от чорбаджиите!!! Спрете да мародерствувате населението, че ще грабнем сопите!!! Ние няма да ви плащаме за кризите!!!

Разделението на осигуровките на плащани от работодател и плащани от работник е абсолютна глупост и чиста счетоводна гимнастика. Така или иначе тези пари са от бюджета за заплати и колкото са по-големи осигуровките толкова е по-малък реално разполагаемия доход. Сметката е много проста - работодателят си е сметнал, че за дадена работа може да плати примерно 1'000 лв. месечно. От тези пари се плащат и осигуровките и данъците и остава чистия доход. И колкото са повече данъците и осигуровките толкова по-малко е чистия доход. Независимо как са разделени счетоводно осигуровките. Който не вярва да иде при работодателя си и да му каже, че иска да се осигурява на реална заплата, па макар и да получава по-нисък чист доход. Гарантирам, че никой работодател няма да откаже.

Прав е министъра- по-високи даницъ и осигуровки, по-кратък път до сивата икономика. Колкото до инвалидите - да направят проверка колко са тези инвалиди, на каква възраст са, ОТ КОЙ ЕТНОС СА и къде са сега - в България или в чужбина /кой на юг на Босфора, кой в Германия, Холандия.../. Идват си тук когато трябва да се явят на ТЕЛК и като ги освидетелстват, пак отиват там да работят, а тук се водят болни и безработни.Ако управляващите искат- да си отворят очите за тези "инвалиди",да ги проверят и ще лъсне далаверата с ТЕЛКовете, с "болестите", с инвалидните ни сънародници дето тук не могат да работят, ама щом са в чужбина - всичко могат. Защото там има ред и страх от наказание, а тук - щом имаш повечко пари, можеш да се уредиш да си инвалид, да получаваш някаква пенсийка и да се правиш на интересен. А навън важи онова правило от соца - който не работи, не трябва да яде. Само че вече не сме в соца и ядат добре тези, който или не работят, или работят добре "за себе си". Останалите чакаме някой да ни оправи...

и увеличете осигурителните вноски, особено в частта плащана от чорбаджиите. Спрете да мародерствате населението, че ще грабнем сопите! Ние няма да ви плащаме за кризите!

Разделението на осигуровките на плащани от работодател и плащани от работник е абсолютна глупост и чиста счетоводна гимнастика. Така или иначе тези пари са от бюджета за заплати и колкото са по-големи осигуровките толкова е по-малък реално разполагаемия доход. Сметката е много проста - работодателят си е сметнал, че за дадена работа може да плати примерно 1'000 лв. месечно. От тези пари се плащат и осигуровките и данъците и остава чистия доход. И колкото са повече данъците и осигуровките толкова по-малко е чистия доход. Независимо как са разделени счетоводно осигуровките. Който не вярва да иде при работодателя си и да му каже, че иска да се осигурява на реална заплата, па макар и да получава по-нисък чист доход. Гарантирам, че никой работодател няма да откаже.

За съжаление с проверки сивата икономика няма да излезне наяве! При глоба за работодателите от 15 000 лв. за човек без договор трудно ще стане, като се има предвив и корумпираните инспектори, на който бе шеф Младенов! По - добре да се помисли как да се накара леко и меко самия работодател да е заинтересован да няма хора без договори! А това с принуда не става г-н Министър!

умре ми коня от гьдел докато ги слушам тия министри....... аа...я немам кон

напълно обезумял извратеняк, за да си въобразяваш, че старците ще ти напълнят бюджета. Ми няма да стане, няма! Ако си наумил, че следвоенните поколения ще ти работят до гроб за мерси, че вечно ще ви влачат, обгрижват и осигуряват - не си познал! Достатъчно много работиха, за да грабите днес! Време им е да живеят! Аре, Тотю, раздвижете си задниците и пратете да работят синковците дето ги мързи, дето само далаверата и търговийката ги интересува, дето се чудят кого да пребият, убият, какво да откраднат и завлекат. Създадохте мързеливо, потребителско поколение, научихте го да живее на кредит, да чака наготово, да не уважава чуждия труд. Сега ти научете да работят, избор нямате. Държавата има нужда от бачкатори, не само от чиновници - затворете 90% от институтите, да учат само най-кадърните - останалите да работят! Старците оставете на мира, върнете им ограбените пари от приватизациите, върнете им ограбените осигуровки. Защото, Тотю, бъди сигурен, милост няма да има - за всеки откраднат лев от пенсиите, ще платите стократно! Ако не можете да справите - измитайте се!

Абе не знам колко и как сте работили, ама България днес е най-бедната страна в ЕС. Факт! Затова не се дуй толкова, а си посипи главата с пепел и помоли за прошка за това, което сте оставили на следващите поколения.

че не знаеш е ясно - за това интелект се изисква, но ти го нямаш. Иначе щеше да си разбрал, че електроенергията, дето ползваш, я имаш от ония поколения, пътищата, магистралите, по които си возиш задника, детските домове, училищата, университетите, болниците, инфраструктурата, театрите, телекомуникациите, телевизия, радио, БТК, Нефтохима, от където ти идва горивото за колата и т.н., и т.н., всичко е построено от тях, + онези над 100 милиарда лв. откраднати от приватизациите. 20 години грабят, разпродават труда и живота им и още има, и още продават! Малко ли ти е, неблагодарен нещастнико! Наведи глава, млъкни и запретвай ръкави да работиш, защото земята ще се отвори да ви погълне, неблагодарни, алчни лентяи, проклятието на дедите ни ще ви стигне!

Защо не ги увеличите още и никой няма ви плаща.Че ни правите на глупаци е вярно,но чак толкова не сме.Който открадна парите,да ги върне!!!Защо са източени всички фондове?Защо не увеличите стажа на 50-60 год.?

Ще се получи обратен ефект - повишаване на сивата икономика - кой ще е луд да плаща осигуровки, след като след 30г няма да види нищо от тях, защото заради демографската криза, предизвикана по вина на БСП, както и емиграцията, пак по вина на БСП, след 30г осигуровките на работниците - от чиито осигуровки ще се изплащат пенсиите ще са много много малко. Всеки разумен човек ще предпочете да задели нещо я по влогове я в злато и чуждестанни ценни книжа, отколкото парите му да изгорят по пенсии за соцално слаби роми, мързеливни и пенсионери на по 40г.

Много истини каза...браво!

Тотьо, първо си съберете осигуровките на пълните заплати които плащат "работодателите" като ги задължите да плащат заплати САМО по банков път!

Само след като банките спрат да взимат безумните си такси ...

той да не ни хвърля прах в очите. сутринта го чухме. а това правителство някаква стъпка не на наш гръб може ли да измисли? я да стабилизира производство - от там да увеличи работна ръка, а и осигуровки и данъци ще се увеличат. я да вложи пари в такива дейности а не да харчи пари за смяна на собственице на енерго и т.н.

Безумното лутане в задънения тунел на прИхода най-сетне докара акъла на един министър, че ТАКА ПОВЕЧЕ НЕМОЖЕ. Дали ще има кой да го чуе е съвсем друг въпрос. "Завоят" от Москва и Цариград към Вашингтон може ще сложи край на РъБъ при пристигането на "Уолстриит" и да не постигне крайната си цел. А може би "Уолстриит" е крайната точка в пътната карта?!

Младенов в такива ситуации требва да си замълчи.Цените не са негова работа.Вдигането на цените на газ и електроенергия ще потикне инфлацията и оттам увеличението на цените е готово.Сега годишна инфлация от 8-9% е крайно необходима за икономиката.Инфлацията ще доведе до лавинообразно покачване на цените.По високи цени ,повече ДДС в хазната,повече приход от корпоративният данък.Тази 10% инфлация сега на средата на годината ,при ограничените възможности на държавата ще сработи и до края на годината ще достигне тази стойност.Спокойно!Няма нищо страшно.Ще удари най-силно джоба на българина и той ще бъде принуден да плаща за да живее,но за сметка на това дефицитът ще намалее сравнително бързо и ще бъде доста под 7%.

"Министър се обяви против по-високи данъци и цени" Че как няма да се обяви?! Дайте сега тихо и кротко да дигнем възраста веднага! 3 години още да не получават пенсии никакви пенсии( мамка им, много живеят)! Пък данъците и цените и без туй си ги дигаме с такси, акцизи, уж общините, уж кризата, уж еврото, уж, уж, уж....

БЮДЖЕТНИТЕ ВНАСЯТ ЛИ СИ ОСИГ.ВНОСКИ КАКТО СЕ ИЗИСКВА ОТ НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ? НА РАБОТЕЩИТЕ В МВР И МНО СЕ НАЧИСЛЯВАТ ПО 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ КОЙ ГИ ПЛАЩА НИЕ ОСТАНАЛИТЕ ,НА МЕНЕ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ НОИ ДА МИ Е ИЗПЛАТИЛО 1 БАРЕМ ЗАПЛАТА?ЗАЩО ЗА ЕДНИ СТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ А ЗА ДРУГИ НЕ?

Точно тъка е!Нека Дянков направи проверка за данъците върху тези 20 заплати.Чрез пинизи заобикалят дирекното облагане,което е мистериозно,защото винаги първи се плащат данъците,а след това "Пенизите"застраховки.Прав си.Пред всички закони гражданите требва да са равни.Бъди здрав за смелостта.

Някой да каже нещо смислено! Е, това не попречи на някои институции и служби да ми пратят поредните заплашителни писма, че ако до...не..., те ще..... и т.н.! От простака-затъпял праволинеен чиновник по-страшно оръжие няма! И ядреното е като детска играчка, все едно пиратка избухва пред дълбоките проникновени чиновнически епистоларни излияния...! Абе, мои клети сънародници, не разбрахте ли, че България се спомина през 1939 г., а през 1944 г. я ексхумираха, за да се изгаврят с трупа й тези некрофили....

Пълно е и при тях с внедрени ДС кадри (сигурно и те вече ганерали), винаги играят с властимащите и великия бг. бизнес срещу трудещите се! "Синдикатите и правителството сближават позициите си по пенсионната реформа, заяви Тотю Младенов" Тъй, че никой не ви е дал правото да се пазарите с който и било за наша сметка!

този не става за министър!

Става,ставаааа...а ти не ставаш да коментираш

Коментари - Министър се обяви против по-високи данъци и цени | Днес.dir.bg

Министър се обяви против по-високи данъци и цени

В състояние на криза не трябва да се вдигат данъците и осигуровките, смята министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Министър се обяви против по-високи данъци и цени | Днес.dir.bg

Коментари

Пожелавам ти , когато стане време да се пенсионираш,да изпаднеш в същата ситуация в която сега са пенсионерите.Според теб никой не е работил като теб, никой не се осигурявал като теб и трябва да получава милостиня от тези които израстоха на гърба им. Ако не си чел приказката за стареца и ченгела - прочети я!

Колкото сте работили, толкова има и такива са ви пенсиите. Това, кой колко е внасял е без значение, важно е сега какво има и колко се изкарва. И то се дели между работещи и пенсионери. Прочее, така, както вие дърпате към себе си, така и ние работещите имаме право да дърпаме към нас. Затова и синдикатите не могат да защитават едновремнно и нас и вас. Вас ви защитават пенсионерски организации, а и синдикати, нас - оказва се никой. ...И пак казвам - не е въпроса кой как е работил и колко е внасял. Въпроса е, че колкото се изкарва сега, то се дели между младите и пенсионерите. И колкото повече има за пенсионерите, толкова по-малко има за младите, за техните малки деца, за образованието им, за развитието им. А ако няма за това, то няма и бъдеще. Разберете простата истина. Съжалявам, че са малки пенсиите, но толкова сме създали досега (вкл. аз), толкова има. И най-добре да свикнете, защото повече, засега поне, няма от къде.

Що се отнася до приказките... Приказките първо са за малките деца и второ, специално тази вече не е актуална. Не знам как е било преди 100 или 200 години, но днес старите хора знаят по-малко от младите. Но това всъщност не е важно. Важното е, че ако аз днес нямам пари за мен и за моите деца (за да има големи пенсии за сегашните пенсионери), аз няма да имам пенсия след време защото няма да има откъде - няма да съм имал възможност нито икономиката да развивам, нито деца да гледам.

Не съм и никога не съм бил на държавна работа. Тъкмо напротив - тръгнал съм от НУЛА в частния бизнес и затова знам колко ми струва всеки спестен лев, колко е трудно да се плащат всички изисквани от държавата данъци и осигуровки и колко много ресурс ми отнемат те. А ако ще се обиждаме и аз мога...

Никой не е съгласен да ви бачкаме до смърт, а и да ви внасяме осигуровки за да ги ползват държавните лежачи!!!

Как синдикатите и управляващите натикват за пореден път действително работещите в БГ в кучи гъз!!! Приказка без край!

Пред законите всички граждани требва да са равни! За първи път някой да каже нещо смислено! Е, това не попречи на някои институции и служби да ми пратят поредните заплашителни писма, че ако до...не..., те ще..... и т.н.! От простака - затъпял праволинеен чиновник по-страшно оръжие няма! И ядреното е като детска играчка, все едно пиратка избухва пред дълбоките проникновени чиновнически епистоларни излияния!... Абе, мои клети сънародници, не разбрахте ли, че България се спомина през 1939 г., а през 1944 г. я ексхумираха, за да се изгаврят с трупа тези некрофили!... Тия помияри от профсъюзите! Пълно е и при тях с внедрени ДС кадри (сигурно и те вече генерали!), винаги играят с властимащите и великия български бизнес срещу трудещите се! Синдикатите и правителството сближават позициите си по пенсионната реформа, заяви Тотю Младенов" Тъй че никой не ви е дал правото да се пазарите с когото и било за наша сметка! ЗАЩО ЗА ЕДНИ СТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ А ЗА ДРУГИ НЕ? Точно така е! Нека Дянков направи проверка за данъците върху тези 20 заплати! Чрез пенизи заобикалят дирекното облагане, което е мистериозно, защото винаги първи се плащат данъците, а след това пенизите" - застраховките!... Тотю, трябва да си напълно обезумял извратеняк, за да си въобразяваш, че старците ще ти напълнят бюджета! Няма да стане, няма! Ако си наумил, че следвоенните поколения ще ти работят до гроб за мерси, че вечно ще ви влачат, обгрижват и осигуряват - не си познал! Достатъчно много работиха, за да грабите днес!!! Време им е да живеят! Абе, Тотю, раздвижете си задниците и пратете да работят синковците, дето ги мързи, дето само далаверата и търговийката ги интересува, дето се чудят кого да пребият, убият, какво да откраднат и завлекат! Създадохте мързеливо, потребителско поколение, научихте го да живее на кредит, да чака наготово, да не уважава чуждия труд! Сега ти научете да работят, избор нямате! Държавата има нужда от бачкатори, не само от чиновници - затворете 90% от институтите, да учат само най-кадърните - останалите да работят! Старците оставете на мира, върнете им ограбените пари от приватизациите, върнете им ограбените осигуровки! Защото, Тотю, бъди сигурен, милост няма да има - за всеки откраднат лев от пенсиите, ще платите стократно!!! Ако не можете да справите - измитайте се!!! За съжаление с проверки сивата икономика няма да излезне наяве! При глоба за работодателите от 15 000 лв. за човек без договор трудно ще стане, като се имат предвид и корумпираните инспектори, на който бе шеф Младенов! По-добре да се помисли как да се накара леко и меко самият работодател да е заинтересован да няма хора без договори! А това с принуда не става, г-н министър! Премахнете плоския данък и увеличете осигурителните вноски, особено в частта, плащана от чорбаджиите!!! Спрете да мародерствувате населението, че ще грабнем сопите!!! Ние няма да ви плащаме за кризите!!!

Разделението на осигуровките на плащани от работодател и плащани от работник е абсолютна глупост и чиста счетоводна гимнастика. Така или иначе тези пари са от бюджета за заплати и колкото са по-големи осигуровките толкова е по-малък реално разполагаемия доход. Сметката е много проста - работодателят си е сметнал, че за дадена работа може да плати примерно 1'000 лв. месечно. От тези пари се плащат и осигуровките и данъците и остава чистия доход. И колкото са повече данъците и осигуровките толкова по-малко е чистия доход. Независимо как са разделени счетоводно осигуровките. Който не вярва да иде при работодателя си и да му каже, че иска да се осигурява на реална заплата, па макар и да получава по-нисък чист доход. Гарантирам, че никой работодател няма да откаже.

Прав е министъра- по-високи даницъ и осигуровки, по-кратък път до сивата икономика. Колкото до инвалидите - да направят проверка колко са тези инвалиди, на каква възраст са, ОТ КОЙ ЕТНОС СА и къде са сега - в България или в чужбина /кой на юг на Босфора, кой в Германия, Холандия.../. Идват си тук когато трябва да се явят на ТЕЛК и като ги освидетелстват, пак отиват там да работят, а тук се водят болни и безработни.Ако управляващите искат- да си отворят очите за тези "инвалиди",да ги проверят и ще лъсне далаверата с ТЕЛКовете, с "болестите", с инвалидните ни сънародници дето тук не могат да работят, ама щом са в чужбина - всичко могат. Защото там има ред и страх от наказание, а тук - щом имаш повечко пари, можеш да се уредиш да си инвалид, да получаваш някаква пенсийка и да се правиш на интересен. А навън важи онова правило от соца - който не работи, не трябва да яде. Само че вече не сме в соца и ядат добре тези, който или не работят, или работят добре "за себе си". Останалите чакаме някой да ни оправи...

и увеличете осигурителните вноски, особено в частта плащана от чорбаджиите. Спрете да мародерствате населението, че ще грабнем сопите! Ние няма да ви плащаме за кризите!

Разделението на осигуровките на плащани от работодател и плащани от работник е абсолютна глупост и чиста счетоводна гимнастика. Така или иначе тези пари са от бюджета за заплати и колкото са по-големи осигуровките толкова е по-малък реално разполагаемия доход. Сметката е много проста - работодателят си е сметнал, че за дадена работа може да плати примерно 1'000 лв. месечно. От тези пари се плащат и осигуровките и данъците и остава чистия доход. И колкото са повече данъците и осигуровките толкова по-малко е чистия доход. Независимо как са разделени счетоводно осигуровките. Който не вярва да иде при работодателя си и да му каже, че иска да се осигурява на реална заплата, па макар и да получава по-нисък чист доход. Гарантирам, че никой работодател няма да откаже.

За съжаление с проверки сивата икономика няма да излезне наяве! При глоба за работодателите от 15 000 лв. за човек без договор трудно ще стане, като се има предвив и корумпираните инспектори, на който бе шеф Младенов! По - добре да се помисли как да се накара леко и меко самия работодател да е заинтересован да няма хора без договори! А това с принуда не става г-н Министър!

умре ми коня от гьдел докато ги слушам тия министри....... аа...я немам кон

напълно обезумял извратеняк, за да си въобразяваш, че старците ще ти напълнят бюджета. Ми няма да стане, няма! Ако си наумил, че следвоенните поколения ще ти работят до гроб за мерси, че вечно ще ви влачат, обгрижват и осигуряват - не си познал! Достатъчно много работиха, за да грабите днес! Време им е да живеят! Аре, Тотю, раздвижете си задниците и пратете да работят синковците дето ги мързи, дето само далаверата и търговийката ги интересува, дето се чудят кого да пребият, убият, какво да откраднат и завлекат. Създадохте мързеливо, потребителско поколение, научихте го да живее на кредит, да чака наготово, да не уважава чуждия труд. Сега ти научете да работят, избор нямате. Държавата има нужда от бачкатори, не само от чиновници - затворете 90% от институтите, да учат само най-кадърните - останалите да работят! Старците оставете на мира, върнете им ограбените пари от приватизациите, върнете им ограбените осигуровки. Защото, Тотю, бъди сигурен, милост няма да има - за всеки откраднат лев от пенсиите, ще платите стократно! Ако не можете да справите - измитайте се!

Абе не знам колко и как сте работили, ама България днес е най-бедната страна в ЕС. Факт! Затова не се дуй толкова, а си посипи главата с пепел и помоли за прошка за това, което сте оставили на следващите поколения.

че не знаеш е ясно - за това интелект се изисква, но ти го нямаш. Иначе щеше да си разбрал, че електроенергията, дето ползваш, я имаш от ония поколения, пътищата, магистралите, по които си возиш задника, детските домове, училищата, университетите, болниците, инфраструктурата, театрите, телекомуникациите, телевизия, радио, БТК, Нефтохима, от където ти идва горивото за колата и т.н., и т.н., всичко е построено от тях, + онези над 100 милиарда лв. откраднати от приватизациите. 20 години грабят, разпродават труда и живота им и още има, и още продават! Малко ли ти е, неблагодарен нещастнико! Наведи глава, млъкни и запретвай ръкави да работиш, защото земята ще се отвори да ви погълне, неблагодарни, алчни лентяи, проклятието на дедите ни ще ви стигне!

Защо не ги увеличите още и никой няма ви плаща.Че ни правите на глупаци е вярно,но чак толкова не сме.Който открадна парите,да ги върне!!!Защо са източени всички фондове?Защо не увеличите стажа на 50-60 год.?

Ще се получи обратен ефект - повишаване на сивата икономика - кой ще е луд да плаща осигуровки, след като след 30г няма да види нищо от тях, защото заради демографската криза, предизвикана по вина на БСП, както и емиграцията, пак по вина на БСП, след 30г осигуровките на работниците - от чиито осигуровки ще се изплащат пенсиите ще са много много малко. Всеки разумен човек ще предпочете да задели нещо я по влогове я в злато и чуждестанни ценни книжа, отколкото парите му да изгорят по пенсии за соцално слаби роми, мързеливни и пенсионери на по 40г.

Много истини каза...браво!

Тотьо, първо си съберете осигуровките на пълните заплати които плащат "работодателите" като ги задължите да плащат заплати САМО по банков път!

Само след като банките спрат да взимат безумните си такси ...

той да не ни хвърля прах в очите. сутринта го чухме. а това правителство някаква стъпка не на наш гръб може ли да измисли? я да стабилизира производство - от там да увеличи работна ръка, а и осигуровки и данъци ще се увеличат. я да вложи пари в такива дейности а не да харчи пари за смяна на собственице на енерго и т.н.

Безумното лутане в задънения тунел на прИхода най-сетне докара акъла на един министър, че ТАКА ПОВЕЧЕ НЕМОЖЕ. Дали ще има кой да го чуе е съвсем друг въпрос. "Завоят" от Москва и Цариград към Вашингтон може ще сложи край на РъБъ при пристигането на "Уолстриит" и да не постигне крайната си цел. А може би "Уолстриит" е крайната точка в пътната карта?!

Младенов в такива ситуации требва да си замълчи.Цените не са негова работа.Вдигането на цените на газ и електроенергия ще потикне инфлацията и оттам увеличението на цените е готово.Сега годишна инфлация от 8-9% е крайно необходима за икономиката.Инфлацията ще доведе до лавинообразно покачване на цените.По високи цени ,повече ДДС в хазната,повече приход от корпоративният данък.Тази 10% инфлация сега на средата на годината ,при ограничените възможности на държавата ще сработи и до края на годината ще достигне тази стойност.Спокойно!Няма нищо страшно.Ще удари най-силно джоба на българина и той ще бъде принуден да плаща за да живее,но за сметка на това дефицитът ще намалее сравнително бързо и ще бъде доста под 7%.

"Министър се обяви против по-високи данъци и цени" Че как няма да се обяви?! Дайте сега тихо и кротко да дигнем възраста веднага! 3 години още да не получават пенсии никакви пенсии( мамка им, много живеят)! Пък данъците и цените и без туй си ги дигаме с такси, акцизи, уж общините, уж кризата, уж еврото, уж, уж, уж....

БЮДЖЕТНИТЕ ВНАСЯТ ЛИ СИ ОСИГ.ВНОСКИ КАКТО СЕ ИЗИСКВА ОТ НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ? НА РАБОТЕЩИТЕ В МВР И МНО СЕ НАЧИСЛЯВАТ ПО 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ КОЙ ГИ ПЛАЩА НИЕ ОСТАНАЛИТЕ ,НА МЕНЕ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ НОИ ДА МИ Е ИЗПЛАТИЛО 1 БАРЕМ ЗАПЛАТА?ЗАЩО ЗА ЕДНИ СТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ А ЗА ДРУГИ НЕ?

Точно тъка е!Нека Дянков направи проверка за данъците върху тези 20 заплати.Чрез пинизи заобикалят дирекното облагане,което е мистериозно,защото винаги първи се плащат данъците,а след това "Пенизите"застраховки.Прав си.Пред всички закони гражданите требва да са равни.Бъди здрав за смелостта.

Някой да каже нещо смислено! Е, това не попречи на някои институции и служби да ми пратят поредните заплашителни писма, че ако до...не..., те ще..... и т.н.! От простака-затъпял праволинеен чиновник по-страшно оръжие няма! И ядреното е като детска играчка, все едно пиратка избухва пред дълбоките проникновени чиновнически епистоларни излияния...! Абе, мои клети сънародници, не разбрахте ли, че България се спомина през 1939 г., а през 1944 г. я ексхумираха, за да се изгаврят с трупа й тези некрофили....

Пълно е и при тях с внедрени ДС кадри (сигурно и те вече ганерали), винаги играят с властимащите и великия бг. бизнес срещу трудещите се! "Синдикатите и правителството сближават позициите си по пенсионната реформа, заяви Тотю Младенов" Тъй, че никой не ви е дал правото да се пазарите с който и било за наша сметка!

този не става за министър!

Става,ставаааа...а ти не ставаш да коментираш