Черешите удариха 279 лв за килограм

Килограм череши за 279 лева се продават на столичния пазар "Ситняково", а търговците твърдят, че ароматните плодове се купуват.

Обратно в новината

Коментари - Черешите удариха 279 лв за килограм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

BULGARSKA RABOTA......PROSTACI...

щом слагат такива зени,значи има и коъ да ги плати..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тия търговци с опашатата си цена,удариха в земята първенците от предишните парламент и кабинет.

Всичките сте прави,всеки за себе си,но аз живея в Испания от години и ви казвам-ягодите излизат от януари,сега са около 3 евро за кг.,но не стават за нищо,дори и сега са големи и кисели.Черешите и тук се ядат през май и юни,но ароматни и вкусни като българските няма,по-добре изчакайте сезона,сега са като декоративни-хващат окото,но вкус нямат.

А стига сте ми разправяли за тоя социализъм, тогава през април и в показните магазини нямаше череши!! Който е достатъчно луд да дава толкова пари - да ги дава. Който иска да яде череши по 2 лв килото - да чака до юни, а ако си иде на село може и без пари. Какво има да дуднете по форумите - едни взимали толкова пари за цял месец, как така можело да струват толкова... какво трябва да се направи сега, да се прокара закон макималната заплата да е 300 лв ли?

Аз южноамерикански плодове и безплатно не взимам-нямат никакъв вкус.А ако са испански наистина то те са ранна реколта и сигурно са като малтийските ягоди,които сестра ми донесе тия дни-от цялата кофичка само 2-3 бяха вкусни.Същото е и с марулите.Но доматите,зелето,краставиците,портокалите и лимоните са номер едно.Преди два дена правих таратор,утре сигурно пак,а сега ще си изцедя лимонов сок.

на този пазар да видите какви ги вършат търгашите. Видях въпросните череши - сложили по няколко черешки в кутийки, до тях шепа боровинки пак в кутийки - цена 10 лв. Фискални бонове не дават!

ЗА БОГА БРАТЯ - НЕ КУПУВАЙТЕ!

Кой си измисля тия цени. Това според вас нормално ли ще е да продава някой на такива цени, кой ще ги купи - :))))

Беряли ги в Испания. АХА! А ако баджанакът му ги е донесъл от Гърция. Или си ги е закупил сам. Черешите от Перу Меру в Северна Америка ще са 15-30 долара максимум. И то горната граница е там където костилките ги глъта бяла мечка. Това е монополна цена. Да си взима черешките и да ходи булката му да вари джем. Контентото испанско, капачките-от нас.

7,5 kг от Испания до България по специален режим струва 60-70-90 евро. Така,че може цената 280лв да е за всичките 7,5кг.

Хаха, само един се е сетил, че това си е пране на пари :) Дори и никой да не си ги купи, търговеца пак ще си нашрака касовите бележки.

Продавам 1 черешка от Венера - цената е 10 000 Евро. Там е топло и рано ставали, ма нямало добра реколта тая година, защото нямало дъждове... Братовчед ми ни донесе 3, ма решихме с жената, че третата ще ни дойде байгън...

Като минем към еврото цената ще е двойна, свиквайте

Още доста време ще доказваме, че сме най-шибаната сган на света.

3 лева на черешка. Ми ако има червейче вътре, кво правим?

плащаш и него

Няма червейче. има вместо костилка брилянтче.

когато видя с очите си как някой купува испански череши на подобна цена от български смърдящ, сергиен цървул, тогава ще повярвам ,че това се случва. ако някой ми каже подобна цена и вече съм приритал за череши бих предпочел да платя 100лв на някое местно цигане да ми достави няколко щайги от скъпите черешки, дакато си чакам поръчката зад ъгъла в колата. тези които имат, имат защото знаят как да купуват от подобни сергийни плъхове и много много не им пука за морални норми, които служат за прикритие на страхливите душички...

Бизнес класа ли са пътували?

7 кг. череши били превозвани със самолет от Испания и после с кола от Италия! Паднах от смях! Та това е ръчен багаж, бе! Ей, големи идиоти са се навъдили в тази страна, ама най-смешното е, че журналята им вярват! Всеки ден виждам как търгашите там изхвърлят или преоценяват вносните си, с безумни цени, боклуци. Като гледам свободните сергии, много скоро този пазар ще фалира. Молът е на една спирка. :D

Кога ли ще ни дойде акъла да си роизвеждаме сами храната, за да й падне цената....щом череши от Испания внасяме, а не от Кюстендил значи много сме глупави в неработещата ни държава. Срам!

Докато има балъци да дават толкова пари ще има и тарикати които да ги искат. ;)

дано 279 пъти се просере от череши тоя на сергията

над 40 години в кв.Гео Милев и до преди десетина години винаги пазарувах от пазара на Ситняково. След преустройството му, той вече е най-скъпия в София. Етикетите на плодовете и зеленчуците са само за снимка. Преди сергиите бяха пълни с хора, сега рядко се отбива някой. Чудя се как общината си получава наемите.

Били се купували хахаха много тъпи ни имат много

Някой се будалка с народонаселението. Дори и мутреса-блонди няма да си купи череши на такава цена.:))

Миналата седмица имаше ягоди на пазар Иван Вазов по 4 лв килото и пишеше че уж са български

Били изкупили черешите-ами когато си откраднал милиони и наричаш себе си бизнесмен какво значение има тук някаква си череша -естественно че ще си я сложиш върху тортата а не върху постната пица която ти предлага финансовия министър-кой не обича да му е сладко важното е накрая да не загорчи но те "бизнесмените" знаят как да си избират черешите поне до сега няма хванати и едва ли ще има и занапред-всики са в играта,а за нас само остава да коментираме цените без да опитаме от сладкия пай!

Наистина стряскаща цена.ОБАЧЕ репликите как ще обясните на децата и т.н.Хора как ще им обясните ,че карате трошки,или че не можете да им платите обучение в Осфорд да речем?Комунизма отдавна е мъртъв.ОСЪЗНАЙТЕ ГО!

МНОГОООО ПРАВИЛНООО КАЗАНОООО -Докато има глупаци ще има богаташи - ПИтайтее се в България има ли Глупаци

вчера си купих половин килограм ягоди, внос от Испания, които струват 1 евро, а относно черешите, не съм виждала по-скъпи от 8 евро; недоумявам как контролните органи в България позволяват такива ценови абсурди на обикновени пазари в най-бедната страна в Европа, тресяща се от икономическа криза ???...

НЕНОРМАЛНИ ТЪРГОВЦИ В СБЪРКАНА ДЪРЖАВА! ПИТАМ ИМА ЛИ КОНТРОЛ НА ЦЕНИТЕ ВСЕ ПАК? НЕКА ДА ВИ ИЗГНИЯТ ТЕЗИ ИСПАНСКИ ЧЕРЕШИ!!!

Не разбрах, заедно с колата ли ги продавават?

В Испания черешите стигат максимум 25-30 еуро, дори когато са внос от Чили, та до 250лв има 4 пъти разлика. Ягодите са вече по 4 еуро за кг. БГ е страната на лудите и неограничените цени!

o sveshtena bulgarska prostotia !!! haha ha ha ha

Синдром на бедния е това.Богатият НИКОГА няма да купи череши на такава цена!

Много си прав, за съжаление тва е БГ - лайна да продават, все някой ще купи

Добре е

Е бива ли такова нещо череши по 279 лева !! Моля ви децата си са деца . И те искат да опитат черешката , яготката моита заплата е 350 лева . Какво да правя сметките ли да си пла6там или да купуваМ ЧЕРЕШИ ПО 300 ЛЕВА

Така като гледам как пишете ягоТка, и 350 лева са много.

в Германиа цените са наполовина от б.г.

Защо, там черешите по 140 лв./кг. ли са? ;)

луда работа, луди хора. Не разбрахте ли, сега е времето на бананите :o). Тичайте в Кауфланд и новия Мол.

Нещо за криза не се ли говореше?!?

"Докато има глупаци ще има богаташи"

Тези продавачи,където с гордост за заявили,че са продали черешите да потвърдят това с касови бележки и ако нямат такива да се санкционират най-строго.Явно се извършва престъпления и тук е мястото на управляващите в държавата,а не да правят показни кинопродукции,от които няма никаква полза.

Я да видим касовите бележки та да повярваме, че са ги продали.;)

Това са глупости

а колко струва една череша трябва ми за хербарии

от години живея в района на ситняково. през 94та до 2000 редовно пазарувах от там, но след като се появи метро през 99та спрях. тогава започнаха да вдигат и цените, като имаше череши по 20 лв за кило, което беше много. сега са останали само няколко сергии и ги държат 2ма мисля. черешите най вероятно са на сергията на един дебелак наричан полковника, или близо до него - на най предната сергия. полковника продаваше личи по 80лв килото а в хит бяха 6 лв. истината е, че има хора, които купуват!