Коментари - The Pirate Bay пусна VPN услуга за шифроване на трафика | dnes.dir.bg
назад

The Pirate Bay пусна VPN услуга за шифроване на трафика

В Европа законите за борба срещу пиратството в интернет набират скорост, което всъщност води до своеобразна "надпревара във въоръжаването", пише IDG BG.

Обратно в новината

Коментари - The Pirate Bay пусна VPN услуга за шифроване на трафика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евалата време беше, писах за този вид решения преди извесно време, беше само въпрос на време да излезе VPN Proxy :D :D. Много ми е гот хахахахахаха

Вместо организации, защитаващи авторските права, по-редно е да напишат: организации, нарушаващи свободата на човека!

Няма как да се хване всеки който тегли но за сметка на това е лесно да се хващат тези които предоставят сървъри.

Тъпите милиционери нямат шансове да разберат какво е VPN и как действа. Ми много е просто, бе господа милиционери: Кликвате си combo box-а, броузвате си шерваните сървъри и си мапвате нужния от тях...

това нещо като прокси сървър ми се струва? цецко, ми сега какво ще правиш моето момче? май дори и супер мухобойко не може да следи глобално в целия интернет, че и да декриптира трафика?

ПИЧОВЕ

Там е работата, че дългата ръка и биг брадъра пак ще се опита да промени правилата. Но е време да им се набие в тъпите политически канчета, че не е пиратство нещо за което плащаш! Вие да не би да сте пирати като гледате телевизия? Плащате си за нея, било то плащате на кабеларка, плащате на друг провайдър или си плащате телевизора, тока, антената и времето си за да гледате реклами. Така и ние си плащаме за интернета и за свободата да споделяме. Нека част парите за интернет трафик да отиват за собствениците на интелектуални продукти. Много нахитряват нещо, това е като номера с измилените им винетки, тол такси и т.н. Плащаш по 10 пъти за едно и също нещо! И всичко това идва от скапаната им грандомания да контролират навсякъде всичко без значение дали става дума за детска порнография или някоя песен. Вместо да насочат усилията към истинските престъпници, които използват интернета за простотии, те гледат да закопчаят ръцете на всички ни, защото е по-лесно, а и нали е идеята да правим това, което те искат, а не това което предлага свободата. И ако те не могат, а по скоро неискат да направят разлика между свобода и престъпление - лошо за нас.

Те за това бих си платил 10те лева

Точно така. Винаги ще се намери лекарство срещу милиционерски правителства.

Браво, какво си мислят съветниците на Цветанов? Нещата няма да останат така: или трябва да следят целия интернет в световен мащаб, или трябва да се примирят с мобилните оператори. Не мога да си представя, че страна от ЕС ще се съгласи да им даде интерфейс да могат тукашните ченгета да си правят бизнеспроучвания и профилиране на интересни за конкуренцията лица. Освен тази услуга на Пиратския залив вече има такива във Великобритания, а и скоро ще се появят и нови. Единственият вариант за Цветанов и компания е да се обединят със синодалните старци от БАН и да разработят 30-ина стателита, които Цветанов като намери финансиране, да изстреля в космоса, за да може да следи нещата глобално и без интерфейс.