”Братята” се събраха: Panasonic и Sanyo

Сделката ще бъде финализирана на 16 декември. Panasonic ще запази марката Sanyo, както и акциите ще се "листват" на Токийската борса, пише вестник "Сега".

Обратно в новината

Коментари - ”Братята” се събраха: Panasonic и Sanyo | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пич, ГП батерии са единствените,които са по-скапани и от Монбат. Не знам какво си пил, но азиатци(освен японците) и собствено ноу-хау е като Бай Ганьо и обнсоки. И за справка най-големите производители са Асман, Дурасел, Енергайзер и тн. ПС: ГП са фирма от Хонг-Конг. Това също има значение. Не са китайски.

еййй пената е голяма работа мисли глобално този човек.чули са го пустите му японци.

Само да вметна, че от 3-4 години на пазара на NiMHте батерий за състезателни колички тотално доминира китайската GP (Golden Peak). Преди това абсолютен фаворит беше Sanyo, но само за година-две беше абсолютно изместен от GP, а в случая говорим за най-HiTech технологийте при батериите и Sanyo изпуснаха лидерството.

Сега да добавим, че най-големият източник на литий е в Боливия и всички концесии за добив на този метал са японски. Да си спомним, че най-добрите батерии са литиевите и да гледаме как джапанките пак ще ни спукат от плащане, ако искаме да имаме електрическа кола. Монопола не е добро нещо. А по-гадно от държавен монопол е частният монопол.

Алекс, не бих казал че разработчика на нов продукт може да бъде наречен монополист, особено пък 'частен'. Електрическите автомобили са много обещаващи за опазването на околната среда от замърсяване, и конкуренция вече има, а цените падат. Ако искаш безплатна кола, ще се наложи да си я направиш сам или с приятели.

евала на жълтите братя....