Коментари - Забраниха тупането на килими от балкона | Днес.dir.bg

Забраниха тупането на килими от балкона

В София се забранява тупането на килими от терасата. Това предвижда приетата от Столичния общински съвет промяна в Наредба №1 за обществения ред.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха тупането на килими от балкона | Днес.dir.bg

Коментари

i az tova pitam Za6to samo v Sofiqqqq be ?tctctctctctc

i az tova pitam Za6to samo v Sofiqqqq be ?tctctctctctc

Иначе ще изцапат кофите за боклук и покрай тях...

Много ми харесват коментарите ти и звучиш много интелигентно, освен това напълно съм съгласна с тебе- горките хора остават лишени дори и от хорската милост и при положение,че няма социални заведения, наистина е потресаващо! Бях свидетел- една жена събираше кашони от едни кофи и се обърна и ми каза - Язък за образованието ми и 30 годишния ми стаж в Софийския университет - виж къде съм сега! Беше преди 15 години- още го помня..

Защо постоянно питате кой щял да съблюдава спазването на наредбите?!?! Ние самите трябва да го правим. Докато си мълчим и търпим да ни тупат килимите на главата, така ще е. Как може да има хора тук, които да казват, че ще си тупат килима през прозореца, защото улицата била мръсна?!?! Що за селяния?!?! Всеки от нас трябва да положи елементарни усилия - просто да не замърсява. Така въпроса с мръсотията ще се реши на 50%.

добре направено но искам да попитам как ще се спазва- съседа от къщата до нас си тупа килима постоянно през ден и то по цял час все едно нямат прахосмукачка и килима е един и същ а живее само с жена си, съседа отгоре си тупа одиелата рядко но винаги улучва когато съм простряла дрешките на детето, кучето на съседката го пускат вечер на терасата и лае а инкасаторите за водата никога немогат да ги намерят че и да иска някой да ги глоби няма как, пиротехниката е интересна графа трябва да се забранят въопще след 6 вечер но като живеем в Княжево при нас през вечер е като във война, ами бездомните помияри къде са да не пикат и хапят и те трябва да се глобяват. Тези смешни суми от 10 лв няма да спре никого. Вместо това глобявайте колите паркирали на тротоарите за да мога да излизам с детето а не да го разхождам по улицата, глобявайте собствениците на песове с обществено полезен труд ако не си събират отпадъците след като ги извеждат, правете детски площадки, паркове, само глупости измисляте. А кога ще забраните и простирането на терасите, но за да го направите трябва във всеки апартамент да има мокро помещение но това не ви засяга- и така за да забраниш нещо трябва да осигориш място за миене и тупане на килими и черги. Първо се решава единия проблем и тогава се създава друг проблем. Както обикновенно недомислено нали.

Много сте забавни :) Някак си ми става тъжно.

А защо само в София? С комшийката ми отгоре живеем в провинцията.

Не ми е ясно, някой да е чувал да е разрешено да се кара в нетрзво състояние? Да е разрешено да се краде от държавата? Да може човек да си прави каквото си иска? Не! Закони си има и винаги е имало. Въпросът е как да се накарат хората да ги спазват. Кой да следи за това, законите да се спазват? НЯМА КОЙ!!! По-добре ще е да се замислят общинарите по този въпрос. Да се назначат хора които да следят за спазването на всички досегашни закони.

трябва също да се забрани употребата на алкохол,цигари и скари.Единствено което трябва да ни разрешат по терасите е да се стреляме.

Вместо да пишеш глупости тук, иди изкарай някой лев и си купи прахосмукачка.

nai posle selendurite sche sprat da tupat i da si prostirat kapeschte s voda schergi imame edna selendurka s maj pojarnikar koito smardat do 7 etaj ne plaschat nischo skandaldjii no skoro i tjah sche isgonim ot kooperaziite glabata da e do 5000 lv.sa tesi selenduri koito tupat i hvarljat po terasite bokluzite si i zigarite tapi selendurki

Много добро решение! Тъкмо навреме! Оня ден, като си влизам в колата и една бабичка ме стресна от балкона като се подаде с една черга и почна да каканиже: Ту-ту-ту-ту да му се не види от тия коли не мога да си изтупам чергите - заврели ми се в балкона ту-ту-ту! Като че ли съм паркирал не лека кола ами най-малкото джип, камион или микробус!!! Въпреки че е на първия етаж, балконът е висок - не разбирам какво и пречи колата. Аз да не би да и се карам че ми цапа колата като си тупа боклуците върху нея???

Нали не искате да ми кажете, че дискотеките в Студентски град през лятото ще затварят рано, за да не пречат на съседите? Ми аз няма да мога да заспивам пък! Тамън свикнах с чалгата на заспиване и отсвирването от полицията! Как ще живея така?!!!! Успокоява ме само фактът, че все пак сме в България и никой няма да следи за спазването на разпоредбите или пък няма да предпочете да плати малко по-малко на ръчичка... :)))))) Пак ще си живея щастливо, тровена от безмозъчна чалга и защитавана от ченгетата в кръчмата....

Просяците развалят имиджа, а бездомните кучета го вапцат в светли тонове на природолюбители. Нямам предвид просяците в организирани структури, а имам предвид онези, които просят за да оцелеят. Не разбрах дали държавата смята да ги остави на природния ход на нещата или ще грижи за оцеляването им чрез социални кухни, подслони и др. цивилизационни институции, които засега са по-малко от приютите за кучета. Що съм толкова социален ли? Щото някога в ролята си на дребен филантроп дадох един хляб и една ябъка на една баба, ама не бях на кеф по други причини и не бях особено деликатен. Всеки има такива моменти. Не съм я нагрубил, просто и казах- цял ден те гледам, че висиш тук... И жената се разплака. Така станах любител на онеправдани човеци. И препоръчвам на общината да слезе от Олимп и да ги идентифицира.

ЗАЩО САМО В СОФИЯЯЯЯЯЯ?

Вече трета година ме тормози промишлен климатик на съседите, монтиран на моя стена. Дали се отнася и за климатици тази наредба и къде да се оплача?

Съветниците забраниха и стърчащите кабели по сградите. Това се отнася както за частни, така и за държавни сгради. Наредбата забранява изхвърлянето на боклуци извън контейнерите и близо до жилищните сгради. Забранява се силната музика, както и промишлените производствени дейности в жилищни сгради. Чрез тази наредба явно се цели да изчезнат кварталните LAN доставчици, които единствени предлагат качествен интернет и да се ликвидират хилядите дребни занаятчии, които явно се оказва, че пречат на някой.

Интересно ми е защо се обсъжда наредбата тук, а не на сайта на столичния общински съвет. Дори не е публикувана, където й е мястото. http://www.sofiacoun

Говориш че си виждала

Забранява се използване на пиротехника ДО 22-23 часа или СЛЕД 22-23 часа.

Абе хората отдавна ги мързи да тупат килимите си,или си живеят в мизерия,или си ги почистват със супер модерни перящи прахосмукачки.А що се отнася до абзацаНаредбата забранява изхвърлянето на боклуци извън контейнерите и близо до жилищните сгради.Ами че то няма контейнери понякога,а като ги има няма кой да ги изпразва,така че къде да го дяне народа този боклук,за събирането на който плаща солени данаци.Или това е начин да се съберат още пари от добросъвестния данъкоплатец,който се задъхва от абсурдите в държавата ни.

М-дааа, ще си тупам в коридора:) Като метна чергата - от шестия, та чак до третия етж ще стгне....И ще тупам, ще тупам... който и каквото ми падне! Мислете нова наредба-Шът!!! Законът е ВРАТА, през която минават ГЛУПАЦИТЕ! Може и в асансьора- щот за там забрани все още не са измислили...Ще ползвам превозното средство и по подразбиране...т. е - за утоляване и на физиологични нужди от всякакъв род! Стига глупости! Дайте по-смислен закон! Пърдвенето - ЕДИНСТВЕНО и САМО в банятъъъ:)

Това само куполни картечници пред блока би могло да почне да се спазва. А какво става с идиотията, оставяш куче на балкона и то вие цяла нощ да му се радват три квартала.

dobri reshenia ama kak da se spazvat?vse edno divak ot djungiata da jivee v palat.ama toi rano ili kasno shte prisposobi za razlika dosta hora tuk.

София вече заприлича на Виена, няма дупки, няма кучета, от боклука правим топлоенергия, абе всичко ни е наред, та сега килимите са на дневен ред. Тоя бай-Ганьо Борисов въобще усеща ли се какви го е надробил?!

Добре. А бездомните кучета?

Виж ся моиту мум4е, тая забрана я има от има няма 30 години в повечето населени места. Друг в въпроса дали ще се замислите това новина ли е или нещо друго. И аз не мога да измисля защо сега пак е актуална, ама има нещо общо с късата памет българска.

А какво стана с пушенето в заведенията, продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни???? Ей такива неща

Искам да видя де ще ме дянат със събратята ми.

Трябва ли да има Наредби, за да не се изтупва и изхвърля през балкона. То е въпрос на възпитание. Колко пъти ми се ще да пусна клипа дето съм направила на една простакеса от ул. Цар Самуил в София, дето си тръска цялата покъщнина от 4 ет. И се оглежда, мислейки си, че като не я видят все едно не е било! Тя да не мисли, че това отдолу се изпарява или че не си го вкарва обратно вкъщи!?

Акд бъде заловен да тупа от10 до 50 лева.Ако не бъде заловен не може да се докаже и затова ще прати 500 лева. Има ли нещо смислено в това. Даже не е популизъм.

ще тупаме през прозореца.

Obache bezdomnite kucheta koi shte zabrabi, a ?!

И как ще преборят изхвърлянето на боклук извън кофите? Ще зачислят по един чиновник с един полицай до всяка кофа. Прост човек и диво животно много трудно се възпитават. По повод на тупането на килими - само за килими или и за одеала, шалтета, покривки и изтривалки важи? Защото аз разлика не виждам-все се тупа, все има прах или боклуци, все отива у съседите. И къде да се тупат тогава? Не всеки блок има метален лост за тупане, за новите кооперации йок даже

a koga 6te mahnat bar4etata koito sa v jili6tni sgradi vilneqt prez no6ta piqnski i narkomanski istorii kolkoto iska6 20 godini se zanimavat samo s ku4eta i bokluk

Какво ще правя аз сега? Държа верига от просяци на Витошка!

Браво , браво - още утре призовавам вас и комшийте ви на дружно тупане на хижата Алеко ! Да ги изтупаме дружно тия килими - че много перушина се събра да пада ...

С промените в наредбата се забранява още и използването на пиротехника през зимата до 20 ч., а през лятото до 21 ч. Значи след тези посочени часове ще могат да си пукат цяла нощ ли?Поне аз така го разбрах!!!!

Към кой да се обърна в общината ни,за да ме назначат за съгледвач под терасите ?Мога да източа някой друг лев,като боклуканапример.

Килима ще си го тупам където си искам. Боклука, като не го чистите и кофата ми е пълна, ще си го изхвърлям до кофата. За останалото сте прави.

A KAKVO STAVA AKO NE PLATISH GLOBA? NISHTO.

hubavo sa go izmislili, no nikoi niama da go spazva. prosto balgarite taka sa sviknali i ne mogat da se promeniat. Triabva da zabraniat da se pushi v zavedeniata, tova spored men parvo triabva da napraviat.

ще тупам и песен ще пея,докато общината не оправи тротоарите и пътищата.Не всички имат пари за плочки и майстори.

Абсолютни палячовци!!!!!!

Уважаеми Общински съветници, не знам с решаването на какви проблеми се занимавате, но следва да видите какви изобщо не решавате. Искам да Ви попитам: - кой следва да има грижата за боклуците, заливащи целия град? - кой следва да има грижа за инфраструктурата, която е в окаяно състояние? - кой следва да има изобщо някаква грижа за нещо, свързано със София? Бих Ви предложил да приемете първо една Наредба, която да Ви задължава Вас самите да се опитвате да вършите нещо, което ще допринесе поне малко за подобряването на условията на живот в София. Знам, че няма да направите такова нещо, но поне не си търсете нови проблеми за оправяне. Оправете тези, които виждат хората всеки ден и чието нерешаване е превърнало София в най-неприветливия и мръсен град в Европа.

Също така се забранява ДИШАНЕТО на обществени места, КИХАНЕТО в градския транспорт, ХОДЕНЕТО по тротоара, СЛУШАНЕТО НА МУЗИКА в дискотеките и ПИЕНЕТО НА КАФЕ рано сутрин преди работа !!!

Е сега влязохме в Европа

Коментари - Забраниха тупането на килими от балкона | Днес.dir.bg

Забраниха тупането на килими от балкона

В София се забранява тупането на килими от терасата. Това предвижда приетата от Столичния общински съвет промяна в Наредба №1 за обществения ред.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха тупането на килими от балкона | Днес.dir.bg

Коментари

i az tova pitam Za6to samo v Sofiqqqq be ?tctctctctctc

i az tova pitam Za6to samo v Sofiqqqq be ?tctctctctctc

Иначе ще изцапат кофите за боклук и покрай тях...

Много ми харесват коментарите ти и звучиш много интелигентно, освен това напълно съм съгласна с тебе- горките хора остават лишени дори и от хорската милост и при положение,че няма социални заведения, наистина е потресаващо! Бях свидетел- една жена събираше кашони от едни кофи и се обърна и ми каза - Язък за образованието ми и 30 годишния ми стаж в Софийския университет - виж къде съм сега! Беше преди 15 години- още го помня..

Защо постоянно питате кой щял да съблюдава спазването на наредбите?!?! Ние самите трябва да го правим. Докато си мълчим и търпим да ни тупат килимите на главата, така ще е. Как може да има хора тук, които да казват, че ще си тупат килима през прозореца, защото улицата била мръсна?!?! Що за селяния?!?! Всеки от нас трябва да положи елементарни усилия - просто да не замърсява. Така въпроса с мръсотията ще се реши на 50%.

добре направено но искам да попитам как ще се спазва- съседа от къщата до нас си тупа килима постоянно през ден и то по цял час все едно нямат прахосмукачка и килима е един и същ а живее само с жена си, съседа отгоре си тупа одиелата рядко но винаги улучва когато съм простряла дрешките на детето, кучето на съседката го пускат вечер на терасата и лае а инкасаторите за водата никога немогат да ги намерят че и да иска някой да ги глоби няма как, пиротехниката е интересна графа трябва да се забранят въопще след 6 вечер но като живеем в Княжево при нас през вечер е като във война, ами бездомните помияри къде са да не пикат и хапят и те трябва да се глобяват. Тези смешни суми от 10 лв няма да спре никого. Вместо това глобявайте колите паркирали на тротоарите за да мога да излизам с детето а не да го разхождам по улицата, глобявайте собствениците на песове с обществено полезен труд ако не си събират отпадъците след като ги извеждат, правете детски площадки, паркове, само глупости измисляте. А кога ще забраните и простирането на терасите, но за да го направите трябва във всеки апартамент да има мокро помещение но това не ви засяга- и така за да забраниш нещо трябва да осигориш място за миене и тупане на килими и черги. Първо се решава единия проблем и тогава се създава друг проблем. Както обикновенно недомислено нали.

Много сте забавни :) Някак си ми става тъжно.

А защо само в София? С комшийката ми отгоре живеем в провинцията.

Не ми е ясно, някой да е чувал да е разрешено да се кара в нетрзво състояние? Да е разрешено да се краде от държавата? Да може човек да си прави каквото си иска? Не! Закони си има и винаги е имало. Въпросът е как да се накарат хората да ги спазват. Кой да следи за това, законите да се спазват? НЯМА КОЙ!!! По-добре ще е да се замислят общинарите по този въпрос. Да се назначат хора които да следят за спазването на всички досегашни закони.

трябва също да се забрани употребата на алкохол,цигари и скари.Единствено което трябва да ни разрешат по терасите е да се стреляме.

Вместо да пишеш глупости тук, иди изкарай някой лев и си купи прахосмукачка.

nai posle selendurite sche sprat da tupat i da si prostirat kapeschte s voda schergi imame edna selendurka s maj pojarnikar koito smardat do 7 etaj ne plaschat nischo skandaldjii no skoro i tjah sche isgonim ot kooperaziite glabata da e do 5000 lv.sa tesi selenduri koito tupat i hvarljat po terasite bokluzite si i zigarite tapi selendurki

Много добро решение! Тъкмо навреме! Оня ден, като си влизам в колата и една бабичка ме стресна от балкона като се подаде с една черга и почна да каканиже: Ту-ту-ту-ту да му се не види от тия коли не мога да си изтупам чергите - заврели ми се в балкона ту-ту-ту! Като че ли съм паркирал не лека кола ами най-малкото джип, камион или микробус!!! Въпреки че е на първия етаж, балконът е висок - не разбирам какво и пречи колата. Аз да не би да и се карам че ми цапа колата като си тупа боклуците върху нея???

Нали не искате да ми кажете, че дискотеките в Студентски град през лятото ще затварят рано, за да не пречат на съседите? Ми аз няма да мога да заспивам пък! Тамън свикнах с чалгата на заспиване и отсвирването от полицията! Как ще живея така?!!!! Успокоява ме само фактът, че все пак сме в България и никой няма да следи за спазването на разпоредбите или пък няма да предпочете да плати малко по-малко на ръчичка... :)))))) Пак ще си живея щастливо, тровена от безмозъчна чалга и защитавана от ченгетата в кръчмата....

Просяците развалят имиджа, а бездомните кучета го вапцат в светли тонове на природолюбители. Нямам предвид просяците в организирани структури, а имам предвид онези, които просят за да оцелеят. Не разбрах дали държавата смята да ги остави на природния ход на нещата или ще грижи за оцеляването им чрез социални кухни, подслони и др. цивилизационни институции, които засега са по-малко от приютите за кучета. Що съм толкова социален ли? Щото някога в ролята си на дребен филантроп дадох един хляб и една ябъка на една баба, ама не бях на кеф по други причини и не бях особено деликатен. Всеки има такива моменти. Не съм я нагрубил, просто и казах- цял ден те гледам, че висиш тук... И жената се разплака. Така станах любител на онеправдани човеци. И препоръчвам на общината да слезе от Олимп и да ги идентифицира.

ЗАЩО САМО В СОФИЯЯЯЯЯЯ?

Вече трета година ме тормози промишлен климатик на съседите, монтиран на моя стена. Дали се отнася и за климатици тази наредба и къде да се оплача?

Съветниците забраниха и стърчащите кабели по сградите. Това се отнася както за частни, така и за държавни сгради. Наредбата забранява изхвърлянето на боклуци извън контейнерите и близо до жилищните сгради. Забранява се силната музика, както и промишлените производствени дейности в жилищни сгради. Чрез тази наредба явно се цели да изчезнат кварталните LAN доставчици, които единствени предлагат качествен интернет и да се ликвидират хилядите дребни занаятчии, които явно се оказва, че пречат на някой.

Интересно ми е защо се обсъжда наредбата тук, а не на сайта на столичния общински съвет. Дори не е публикувана, където й е мястото. http://www.sofiacoun

Говориш че си виждала

Забранява се използване на пиротехника ДО 22-23 часа или СЛЕД 22-23 часа.

Абе хората отдавна ги мързи да тупат килимите си,или си живеят в мизерия,или си ги почистват със супер модерни перящи прахосмукачки.А що се отнася до абзацаНаредбата забранява изхвърлянето на боклуци извън контейнерите и близо до жилищните сгради.Ами че то няма контейнери понякога,а като ги има няма кой да ги изпразва,така че къде да го дяне народа този боклук,за събирането на който плаща солени данаци.Или това е начин да се съберат още пари от добросъвестния данъкоплатец,който се задъхва от абсурдите в държавата ни.

М-дааа, ще си тупам в коридора:) Като метна чергата - от шестия, та чак до третия етж ще стгне....И ще тупам, ще тупам... който и каквото ми падне! Мислете нова наредба-Шът!!! Законът е ВРАТА, през която минават ГЛУПАЦИТЕ! Може и в асансьора- щот за там забрани все още не са измислили...Ще ползвам превозното средство и по подразбиране...т. е - за утоляване и на физиологични нужди от всякакъв род! Стига глупости! Дайте по-смислен закон! Пърдвенето - ЕДИНСТВЕНО и САМО в банятъъъ:)

Това само куполни картечници пред блока би могло да почне да се спазва. А какво става с идиотията, оставяш куче на балкона и то вие цяла нощ да му се радват три квартала.

dobri reshenia ama kak da se spazvat?vse edno divak ot djungiata da jivee v palat.ama toi rano ili kasno shte prisposobi za razlika dosta hora tuk.

София вече заприлича на Виена, няма дупки, няма кучета, от боклука правим топлоенергия, абе всичко ни е наред, та сега килимите са на дневен ред. Тоя бай-Ганьо Борисов въобще усеща ли се какви го е надробил?!

Добре. А бездомните кучета?

Виж ся моиту мум4е, тая забрана я има от има няма 30 години в повечето населени места. Друг в въпроса дали ще се замислите това новина ли е или нещо друго. И аз не мога да измисля защо сега пак е актуална, ама има нещо общо с късата памет българска.

А какво стана с пушенето в заведенията, продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни???? Ей такива неща

Искам да видя де ще ме дянат със събратята ми.

Трябва ли да има Наредби, за да не се изтупва и изхвърля през балкона. То е въпрос на възпитание. Колко пъти ми се ще да пусна клипа дето съм направила на една простакеса от ул. Цар Самуил в София, дето си тръска цялата покъщнина от 4 ет. И се оглежда, мислейки си, че като не я видят все едно не е било! Тя да не мисли, че това отдолу се изпарява или че не си го вкарва обратно вкъщи!?

Акд бъде заловен да тупа от10 до 50 лева.Ако не бъде заловен не може да се докаже и затова ще прати 500 лева. Има ли нещо смислено в това. Даже не е популизъм.

ще тупаме през прозореца.

Obache bezdomnite kucheta koi shte zabrabi, a ?!

И как ще преборят изхвърлянето на боклук извън кофите? Ще зачислят по един чиновник с един полицай до всяка кофа. Прост човек и диво животно много трудно се възпитават. По повод на тупането на килими - само за килими или и за одеала, шалтета, покривки и изтривалки важи? Защото аз разлика не виждам-все се тупа, все има прах или боклуци, все отива у съседите. И къде да се тупат тогава? Не всеки блок има метален лост за тупане, за новите кооперации йок даже

a koga 6te mahnat bar4etata koito sa v jili6tni sgradi vilneqt prez no6ta piqnski i narkomanski istorii kolkoto iska6 20 godini se zanimavat samo s ku4eta i bokluk

Какво ще правя аз сега? Държа верига от просяци на Витошка!

Браво , браво - още утре призовавам вас и комшийте ви на дружно тупане на хижата Алеко ! Да ги изтупаме дружно тия килими - че много перушина се събра да пада ...

С промените в наредбата се забранява още и използването на пиротехника през зимата до 20 ч., а през лятото до 21 ч. Значи след тези посочени часове ще могат да си пукат цяла нощ ли?Поне аз така го разбрах!!!!

Към кой да се обърна в общината ни,за да ме назначат за съгледвач под терасите ?Мога да източа някой друг лев,като боклуканапример.

Килима ще си го тупам където си искам. Боклука, като не го чистите и кофата ми е пълна, ще си го изхвърлям до кофата. За останалото сте прави.

A KAKVO STAVA AKO NE PLATISH GLOBA? NISHTO.

hubavo sa go izmislili, no nikoi niama da go spazva. prosto balgarite taka sa sviknali i ne mogat da se promeniat. Triabva da zabraniat da se pushi v zavedeniata, tova spored men parvo triabva da napraviat.

ще тупам и песен ще пея,докато общината не оправи тротоарите и пътищата.Не всички имат пари за плочки и майстори.

Абсолютни палячовци!!!!!!

Уважаеми Общински съветници, не знам с решаването на какви проблеми се занимавате, но следва да видите какви изобщо не решавате. Искам да Ви попитам: - кой следва да има грижата за боклуците, заливащи целия град? - кой следва да има грижа за инфраструктурата, която е в окаяно състояние? - кой следва да има изобщо някаква грижа за нещо, свързано със София? Бих Ви предложил да приемете първо една Наредба, която да Ви задължава Вас самите да се опитвате да вършите нещо, което ще допринесе поне малко за подобряването на условията на живот в София. Знам, че няма да направите такова нещо, но поне не си търсете нови проблеми за оправяне. Оправете тези, които виждат хората всеки ден и чието нерешаване е превърнало София в най-неприветливия и мръсен град в Европа.

Също така се забранява ДИШАНЕТО на обществени места, КИХАНЕТО в градския транспорт, ХОДЕНЕТО по тротоара, СЛУШАНЕТО НА МУЗИКА в дискотеките и ПИЕНЕТО НА КАФЕ рано сутрин преди работа !!!

Е сега влязохме в Европа