Владика иска нов подход за предмет ”Религия”

Международен семинар на тема "Преподаването на Религия в средните училища и прицърковните школи: цели, методика и резултати" бе открит снощи в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Владика иска нов подход за предмет ”Религия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русенската епархия трябва да бъде присъединена към доростолската, както е било допреди румънската окупация. Не може старият град Силистра и новоизлюпеният Русчук да са на равна нога.

Нов подход- преди 1944г. имаш стар подход- Закон Божи в началното у-ще като редовен предмет. А мюслитата продължават криминално да ползват финаси от СА и Турция,че и религ.у-ща и за ханъми си откриха по всички краища на България. Да става лаф моабет, отче.

Не бъркайте Църквата със свещенниците. Вярата /ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРЯ/е тази, която трябва да се проповядва, защото ако не баше вярата на българинапрез 500-те години робство, сега не се знаеше какви щяхме да сме.

Защото религията възпитава овчици! Едно време със същото усърдие се преподаваше Научен комунизъм. Нещо, което не съществува и няма да съществува, сега пък е религия.

Като теб.

Запитвам се защо църквата все още има такова влияние върху обществото при положение, че отдавна е разобличена като догматична институциянпропита от влиянието на Държавна Сигурност, с лек привкус на педофилия.