Коментари - Съдят пенсионер, давал незаконни кредити срещу лихва | dnes.dir.bg
назад

Съдят пенсионер, давал незаконни кредити срещу лихва

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 81-годишен пенсионер, давал неправомерно кредити срещу лихва, от които спечелил над 45 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Съдят пенсионер, давал незаконни кредити срещу лихва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такива са на почит сред андрешковците, които коментират редовно под новините. Нищо чудно и този да се изявява тук.

песиото бил без разрешително и го осъдили, обаче КТБ, ПЧБ, Пирамидки, популярни каси и др., дето са със разрешение не са осъдени. Уникален пенсионер, уникални КТБ-та и ПЧБ-та! (както биха казали Господарите на сейра).

Извинявай. На 1,5% лихва тоя дядка, за да направи 45 000 лв, трябва да е въртял едни 3 милиона. Нещо не ми се вярва. А и само да отбележа: в Белгия могат да се заемат пари срещу някаква малка лихва за покриване на разходите. Разбира се стига да не е масова практика. И даже тия заеми между приятели и роднини се оформят пред нотариус. И ако не си плати получилият парите от теб, отива на съд на база тия документи. А тук - дядката мастит банкер... леле как пък им вярвам. Я ловете истински престъпници.

1.5% месечна лихва

Нещо не си разбрал.не са му върнали парите и той е продал имотите които са ипотекирали.оттам.са парите.

Само един богоизбран народ има дадено от Бога право да отдава пари под лихва.И това не е българският!

Моя близка стана жертва на лихварка.Независимо, че се издължи, онази се обърна със съдействието на онези дето събират лихви-фирма за цедиране им викат.По съвет на познат ПРОКУРОР направила жалба в Окръжното управление на МВР -Икономическа полиция.И кво-един джуч.От ОУ на МВР сигнализирали районното.Каквоса ги приквиквали-само предупреждение.Онези цедаторите обаче продължили със измисления документ.Добре , че се намесил......някой и случая приключи, но на лихварката -нищо. Мисълта ми е, че дядката е играел соло-и не е плащал където трябва.За това е тази олелия-лихвар, мизерник, акакто повечето хора тук се възмущават от тези бързи кредити-баш лихвари, заложни къщи и разни други мизерници-държава и журналя спят.И оправданието на наглите е същото-никой не карали на сила и имали разрешително.Значи с разрешително може да си лихвар, а без си престъпник.За едно и също престъпление.Егаси и държавата , щом АЗ съм и премиер Нейчо.

Ти си тъпанар! Естествено, че трябва да е регистриран, да има разрешително и да си плаща данъците.....

Хората са се съгласявали а той им е правил услуга! Не ги е викал, нито ги е карал насила!

Така, значи пенсията на 81 години, събирала някакви пари и да си осмисли живота си играе на банка. Ама според дописката е ЛИХВАР ?! А примерно не са лихвари онези самодейци от МънейБокс ? Или Изита, Или баш-ли-му-мамата-кои ?!

Или така наречената Популярна банка...Ама не може така да се отнемат печалби от банките, изи кредитите и още много други "законни" кръвопийци.