Сираков обясни, че днес е изпратил заявлението си за напускане в централата на партията в електронен вид, а утре ще го изправи и на хартиен носител, съобщи Фокус.
На въпрос дали от „Атака” ще бъдат изненадани от напускане му, Сираков каза следното: „Да, донякъде с облекчение, защото прощавайте, ама с нищожния интелектуален потенциал, който им остана, не биха могли да се справят с мен със собствени сили и затова им помагам”.
Сираков е категоричен, че политическата формация под ръководството на Волен Сидеров работи срещу идеите, в името на които е създадена – "защита на националния интерес с действия, а не с тяхната имитация". На 22 декември 2008 г. в НДК се проведе 4-тият национален събор на партията, на който Сираков не беше преизбран в ръководството на партията.
Тогава делегатите преизбраха с пълно мнозинство Волен Сидеров за лидер на партията. Само Антон Сираков беше против избора му. „Търговската марка „Атака” е регистрирана на името на Волен Сидеров,” заяви тогава Сираков и каза още, че партийният официоз - вестникът „Атака” и издателство „Бумеранг” е собственост на съпругата на Волен Сидеров и неговия тъст. „Партийният официоз на партията не би трябвало да е в зависимост от едно семейство, пък и дори това семейство да се счита за свято”, категоричен бе тогава Сираков.