Най-малко двама души са загинали при днешното земетресение в Гърция, съобщи вътрешният министър на страната Прокопис Павлопулос, цитиран от РИА Новости. Потвърдена е смъртта на двама души, 37 са ранени, каза министърът на извънредна пресконференция в Атина, предаде "Фокус". Прогнозира се, че броят на ранените и жертвите ще нарасне. Засега няма данни за пострадали българи.
Епицентърът на земетресението е в северозападната част на полуостров Пепопонес, а дълбочината му е 10 км. Най-силно трусът е бил усетен на попуострова, Западна Гърция до Янина, и в Атика. Особено силно е било в град Патра и около него. Пострадали са сгради в Илия и Ахеа, предаде телевизия НЕТ, цитирана от "Фокус". Изпод руините след земетресението в Гърция са извадени четирима души, предаде РИА Новости. Трима са спасени и извадени изпод руините на къща със сринат покрив в селището Вартоломьо на п-в Пелопонес. В селището Фостена от къща, върху която е паднало дърво, е извадено малко момиченце. Има много хора, блокирани в сгради. Пожарната е получила множество повиквания. Стълб на националната електрическа компания ДЕИ падна и причини горски пожар.
Очаква се силна сеизмична дейност след първия силен трус в Гърция, съобщи Нюз ин. Земният трус е бил повърхностен и учените очакват интензивна сеизмична дейност. Вече са регистрирани няколко вторични труса. Най-силният от тях е с магнитуд 4,7 по Рихтер. Епицентърът е бил същият.
Полуостров Пепопонес след земетресението в снимки