Това обяви от парламентарната трибуна говорителят на БСП Ангел Найденов, предаде БГНЕС.
Найденов посочи, че левицата е готова да предприеме действия, свързани с поемане на политическа отговорност, но само при наличие на категорични факти. "Няма да се поддадем на внушения и сценарии за злепоставяне. За никой няма да има чадър, независимо от политическата позиция и поста на дадено лице”, категоричен бе Ангел Найденов. Депутатът добави, че БСП ще гради политическите си заключения на базата от проверките на прокуратурата и ДАНС на доклада на министър Румен Петков, както и на заключенията от доклада на вътрешната комисия в парламента.
Коалиция за България споделя загрижеността и безпокойството на опозицията, каза още Найденов. Той коментира, че в реториката, декларациите и емоционалните изказвания на опозицията за развитието на скандала в МВР имало основания. Според него ситуацията в МВР най-меко може да бъде наречена “скандал”, съобщи "Фокус". Определенията за “криза на държавността” обаче били подходящи в друга ситуация. Найденов бе категоричен, че настоящата ситуация в МВР не е резултат от последните три години.
На ИБ на БСП във вторник левицата реши вътрешният министър Румен Петков да изготви цялостен доклад за дейността на МВР за последните 18 години, за проблемите, за начина на кадрово израстване в системата на всички звена. Червените му дадоха 10 дни. (виж линка)
”Сменете си Запалката”