20-годишната Зорница Александрова загина на място, след като бе блъсната от луксозен двуместен "Мерцедес" на бул. "Александър Малинов" в столичния квартал “Младост” около 23.45 ч., съобщи Фокус. Инцидентът е станал близо до пицария "Нова Верона". Малко по-късно спортният мерцедес е открит изоставен на около 400 метра от мястото на удара близо до магазин "Хит".
Шофьорът на автомобила е избягал от местопроизшествието, а по-късно собственикът на колата е отишъл в Седмо РПУ, за да предаде документи, че колата му е открадната. Момичето е било ударено с голяма скорост, защото долните й крайници са смазани, има счупени ребра и охлузвания по цялото тяло. От "Пътна полиция" съобщиха, че вече са уведомени родителите на Зорница, а водачът на луксозното возило още се издирва.
Двама мъже и една жена пък са в Пирогов след катастрофата между два леки автомобила на бул. “Цар Освободител” малко след 7 часа днес. Единият ранен - 64-годишен мъж с инициали Й. А. е с контузия на главата и в коремната област. 21-годишният М.Г. също е с контузия на главата. Пострадала е и жена на 21 години с инициали Л.Г. Тя има контузия на левия крак и счупване на таза.
От Пирогов съобщиха, че единият от ранените - 21-годишният М.Г е бил пиян. Дрегерът е отчел 0,75 промила. Момчето е шофирало едната кола. Той е с рана на главата и коляното.
Двете коли са се ударили челно пред Националния природонаучен музей. По информация на Фокус в синия автомобил - Опел Астра, е пътувала пияна компания от две момичета и две момчета.
През миналото денонощие в страната са станали 16 пътни произшествия, съобщи МВР. Загинали са трима души. Ранени са 16, един от тях е с опасност за живота. Само в София са станали 182 леки и 6 тежки произшествия, загинал е един човек, 63-ма са ранени.
Вижте сблъсъка на жълтите павета