Това съобщи наблюдаващият прокурор по случая от Окръжна прокуратура Антоанета Генчева, цитирана от БТА. Записът е иззет от прокуратурата.
Гергана от Несебър загина на 2 януари при срутването на бетонна козирка пред офисите на Райфайзенбанк и Първа инвестиционна банка в центъра на Варна. Тялото й беше намерено след два дни.
Назначена е втора експертиза за причините за срутването. По думите на прокурора разследването на причината за срутването трябва да приключи през март. Генчева обаче не изключи това да стане и по-късно. Проверката е за причиняване на смърт по непредпазливост.
Генчева допълни, че Районната прокуратура проверява действията на Общината, Гражданската защита и полицията, която ще установи кои са отговорните лица за неразчистените отломки, което забави откриването на тялото на момичето.
Миналата седмица Община Варна глоби с 5000 лв. собственика на сградата, под чиято рухнала козирка загина Гергана. Санкцията отнесе шефът на ЕТ “Розанна-Пламен Пондев“, отдал офисите по наем на Райфайзенбанк и Първа инвестиционна банка. За съжаление това е максималният размер на наказанието, което можем да определим, оплака се варненският кмет Кирил Йорданов.
Вижте снимки от срутването и погребението на Гергана