Загинаха 18 души, а 10 бяха тежко ранени. По този повод русенският митрополит Неофит отслужи панихида в църквата "Свети Георги" в Бяла.
Преди 2 седмици шофьорът на камиона Синан Алиев поиска ново дело и нова автоекспертиза. Върховният касационен съд трябва да се произнесе до месец по искането му.
Допреди седмица пък не беше ясно кога ще приключи реконструкцията на моста. Никой не знае кога точно съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация, съобщи комисар Веселин Григоров от областната полиция, цитиран от Дарик радио. Но днес от Русенската областна управа казаха, че очакват до 10 дни да бъде възстановено движението по моста и в двете ленти, предаде БГНЕС.
Реконструкцията се извършва по решение на Министерския съвет след трагичния инцидент. Тя включва двустранното разширяване на моста, осигуряващо четири ленти за движение по две в двете посоки със средна разделителна ивица. В момента се монтират парапетите, защитната предпазна ограда и стълбовете за осветление на моста. Предвижда се и изграждане на кръгови кръстовища при пресичането на пътя Русе - Велико Търново с второкласните пътища Бяла - Попово и гара Бяла - Ценово.
Вече 5 души загинаха по обходния път през селата Обретеник и Ценово, който се използва заради ремонта. Пътят е третокласен и не е пригоден за засиления трафик.
Вижте снимки за моста и трагедията