До този момент в българското посолство в Анкара засега няма информация за български граждани в падналия тази сутрин самолет край Испарта. Това заяви посланик Бранимир Младенов в информация по телефона специално за БТА, предаде БНР.
Пътническият самолет “MD 83“ на турската авиокомпания “Атлас джет“, извършващ редовен полет от Истанбул до Испарта, катастрофира рано тази сутрин в планинския окръг Испарта в Централна Турция с 50 пътници и 7 души екипаж. Няма данни за оцелели. Самолетът е излетял в 00.55 ч. от Истанбул за град Испарта и изчезнал от радарите в 1.36 ч., малко преди кацането. Разбил се е на около 12 километра от летището в Испарта, което носи името на Сюлейман Демирел. Засега няма яснота каква е причината за катастрофата.
Разбилият се самолет е бил технически изправен преди аварията, съобщи директорът на компанията Тунджай Доганер, предаде АФП, на която се позова БГНЕС. Доганер отбеляза също така, че метеорологичните условия в района на инцидента са били благоприятни – в момента на катастрофата не е валял нито дъжд, нито сняг. Той каза още, че самолетът е бил управляван от опитни пилоти. Доганер не уточни каква е била причината за катастрофата и предложи да се изчака да бъдат намерени черните кутии.
Вижте снимки от катастрофата