Военната машина Мерцедес се е движела от полигона Корен към Хасково с 50 км/ч. 13 войници са пострадали, четирима са в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Костадин Четелязов е със счупено ляво бедро, Иван Койнарски - с кръвоизлив на вътрешни органи, и Росен Хаджиев - със счупен таз, съобщи БТА, като се позова на Министерството на отбраната. Има и четвърти по-сериозно пострадал. И четиримата са транспортирани във ВМА-София, предаде БГНЕС, като се позова на на д-р Димитър Шопов, управител на МБАЛ-Хасково. Редник Койнарски вече е бил опериран в хасковската болница. Другите деветима пострадали военнослужещи ще бъдат прехвърлени от болницата в Хасково в пловдивската военна болница.
Най-вероятната причина за катастрофата е мокрият път, заяви военният следовател Антон Иванов, който бе на мястото на инцидента. По случая се води разследване от служители на Служба "Сигурност - ВП и ВКР" и от комисия, назначена от командващия Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев.
Катастрофата е станала на остър завой между селата Корен и Малево. Заради мокрия път, разпръснатата по него слама и много лошата видимост от проливния дъжд, камионът занася, шофьорът не може да го овладее и се преобръща в крайпътната канавка. Очевидци на катастрофата стават още около 20 войника, които са пътували с камиони в колона заедно с катастрофиралия, който е бил по средата. Войниците са се връщали от учение на полигона, където са разваляли лагер за предстоящо учение, което обаче е било отменено, предаде Дарик. Повечето пострадали войници са наборници, но има и кадрови, което означава, че ранените са на възраст между 19 и 25 години.