Гелев уточни, че сигналът е постъпил в центъра между 14.00 и 15.00 ч. в сряда от съседка на Антонов. По думите на д-р Гелев, смъртта на Антонов е настъпила преди няколко дни. След като полицията и прокуратурата приключат работата си по огледа, ще осигурим трупна кола, допълни той.
Сергей Антонов дълги години бе обвиняем по делото за атентата срещу папа Йоан Павел II през 1981 г. Атентаторът Али Агджа миналата година бе освободен от италиански затвор, където излежаваше доживотна присъда от 1981 г. В момента той е в затвор в Турция.
Атентатът срещу папата бе извършен на 13 май 1981 г. на площад "Св. Петър" в Рим. Тогава Сергей Антонов е служител на Българска гражданска авиация (БГА) "Балкан" в Рим, припомня БГНЕС. Антонов е задържан на 25 ноември 1982 г. от италианската полиция по обвинение в съучастие на атентатора Мехмед Али Агджа. Освен служителя на БГА "Балкан", Агджа набеждава за свои съучастници още двама българи - дипломатите Желю Василев и Тодор Айвазов, които вече са се върнали в България. Следствието продължава 2 години и 6 месеца. Процесът започва през май 1985 г. и завършва през март 1986 г. На него Сергей Антонов отрича да е познавал Агджа и да е участвал в предполагаемия заговор. Той бе защитаван от най-големите италиански адвокати. Процесът се превърна в едно от знаковите събития по време на Студената война. Сергей Антонов бе освободен поради липса на доказателства и се завърна в България за Великден 1986 г. - на 1 април. Здравето му обаче бе съсипано. Известно време продължи да работи на куриерска длъжност в БГА "Балкан", след което бе пенсиониран по болест.
На 24 май 2002 г., по време на своето официално посещение в България, при срещата си с президента Георги Първанов папа Йоан Павел Втори заявява, че никога не е вярвал в т.нар. "българска следа" в опита за покушение срещу него през 1981 г. "Тъй наречената "българска връзка" в атентата срещу моята личност беше една инсинуация. Това беше една несправедливост", са думите на папата, припомня БТА. По този повод племенницата на Антонов - Мариана Георгиева, заявява: "Все пак казаното от папата няма да направи чичо ми щастлив. Той е един разбит човек и това нищо няма да промени. Последните 20 години никой не се поинтересува от него".