Хората биха повярвали единствено на премиера Бойко Борисов, каза зам.-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов пред журналисти пред Министерски съвет, където се събраха за час протестиращите.
Въпреки настояванията земеделците не получиха отговор на исканията си.
Те настояваха за среща с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков, която им беше отказана, предаде БТА.

Националната асоциация на зърнопроизводителите отказва засега срещата със земеделския министър Мирослав Найденов, на която по-рано днес бяха поканени. Христов каза, че не вижда смисъл от среща с министъра, тъй като той няма мандат да вземе и да подпише каквото и да е решение, предаде "Фокус".
Председателят на Националната асоциация на зърнопроизодителите Ангел Вукодинов каза, че в 13.55 часа му се обадила секретарката на Найденов за евентуална среща с всички браншови организации, но не е постъпила официална покана.

Земеделците се върнаха при храм-паметника „Св. Александър Невски”, където са паркирани 170 трактора. Малко след 15.00 ч. Вукодинов и Христов закриха националния митинг, който бе планиран да приключи в 17 ч.

Шествието днес започна в 12 часа с митинг пред "Св. Александър Невски", огласен от тъпани, гайди и двигателите на тракторите. След това протестиращите потеглиха пеша към Народното събрание, където връчиха декларация с исканията си и после се отправиха към Министерския съвет.

Земеделците носеха българския флаг и плакати с надписи "Не мислите ли, че е време да си ходите”, „Колко още искате да пиете земеделска кръв”, „Дянкоф е лъжец. Бойко и ти ли?; „Престанете да лъжете нас и целия български народ”. „Господа управляващи, елате да ви подарим Бентлитата, които виждате”.

„Ние сме секторът, който дава хляба, нищо не е по-важно от хляба, политиците са преходни”, смятат протестиращите, според които земеделието е единственият работещ сектор в България, който е наказан с Бюджет 2012.
За ред, правила и предвидимост в сектора настояха те. Скандираха "Оставка" и освиркаха министрите Дянков и Найденов.
Начело на шествието протестиращите държаха плакат, на който пишеше: Протест на браншовите организации от сектор „Земеделие”, снимка на два бивола и Симеон Дянков, който оре.

Протестът продължава и утре от 12 часа. Той ще премине по същия начин като днешния.

След 21 ч. в сряда протестиращите зърнопроизводители трябва да изнесат машините си от София, заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Машините са спрени на паркинга пред храм-паметника "Св. Александър Невски", така че на практика е гарантиран нормалният живот в града, каза Фандъкова.

Протестът се подкрепя от Асоциацията на земеделските производители, Асоциацията на животновъдите и Съюза на кооперациите.
Българската асоциация на собствениците на земеделски земи обаче категорично се разграничи от политизирането на протеста и искането за оставки на министри от кабинета.

Вече цяла седмица зърнопроизводителите блокират пътища и гранични пунктове и настояват да получат парите, които са им обещани в подписаното през септември споразумение за 570 млн. лв. Сумата беше намалена до 340 млн. лв., което отпуши протестите.