Коментари - От жълтите павета фермерите приканиха властта да си ходи | Днес.dir.bg

От жълтите павета фермерите приканиха властта да си ходи

Без резултати и с час по-рано завърши протеста на земеделците в София, които снощи пристигнаха със 170 трактора от цялата страна. Митингите и шествията минаха под звуците на тъпани и гайди, колоритни плакати и искания за оставки на министрите Мирослав Найденов и Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - От жълтите павета фермерите приканиха властта да си ходи | Днес.dir.bg

Коментари

От жълтите павета(както и от цялата страна)едни съветски възпитаници- комунисти(БСП,СДС/ДСБ,ДПС,РЗС,Атака и Синдикатите)подканиха други съветски възпитаници- комунисти(ГЕРБ и"независимите"дУпетати)да си ходят!И защо?...Ами всичките групи комунисти не могат да се разберат кои от тях са по-големи "американо-западняшки демократи"и слагачи.Абе, скарали се два чайника кой е по син...те и двата били червени!:))) Аз съм против герберите- комунисти,защото не умеят да просят пари от Западна Европа(като Гърция)и от САЩ(като Турция) не умеят да просят пари и от Русия!Това са управляващи-СМОТАНЯЦИ!:)))

едно време земеделецът е работил много неща, като за зърното се е правила акция и е наистина 3 пъти годишно. през останалото време е имало достатъчно много друга работа - при това не само със земята, а и с животните. Сега, обаче, 'зърнопроизводителите' са се кътнали и искат всичките субсидии само (на практика) за тях - като се занимават само с тези 3 доста кратки периода. Да не говорим, че не го ядем това зърно, защото те не считат за нужно да го продават в България. Е, защо трябва да ги храним ние тях, че да хранят те с нашите пари чужденци и да вдигат палати?

Само да уточна, че няма такова нещо всичкото зърно да се изнася. Тон и половина - два са достатъчни на България, а зърнопроизводителите произвежат 4 тона и нагоре. Изнася се само половината. Най-вече за арабите и китайците.

ФАКТА, ЧЕ РАПОН като Борисов е Премиер е доказателство, че народът "е пораснал на няколко века..." Сиреч, хората са осъзнали, че КРАДЦИТЕ на съвременна България НА ВСЯКА ЦЕНА е трябвало да бъдат СВАЛЕНИ от власт. И машата за тази обществена нужда се оказа Б.Борисов. От друга гледна точка, точно Борисов доведе в България Симеон Дянков, този безусловно ВЕЛИК БЪЛГАРИН! Каква ирония, 2001г. се надявахме, че СПАСИТЕЛЯТ на България ще бъде СИМЕОН II, А СЕ ОКАЗА, че СПАСИТЕЛ е пак СИМЕОН, но не II, а Дянков!!! Така че може би Борисов ще остане в историята с факта, че е довел в България нейния СПАСИТЕЛ -СИМЕОН ДЯНКОВ!А КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ иска оставката му!?!?

Фермерите правилно са приканили властта да си ходи, стига са крали и бива рекети и контрабанди но тяхното мина и тройната коалиция!

Изводът от тази стачка е, че вече е КРАЙНО ВРЕМЕ да се ревизира из основи РЕГЛАМЕНТА, по който се раздават СУБСИДИИТЕ! Необходим е всенароден консенсус, най-добре с референдум да се определят приоритетите за СУБСИДИРАНЕ! Аз като данъкоплатец КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ да се дава и 1 лв. СУБСИДИЯ за дейност, която е в състояние да се самоиздържа. А ако има СУБСИДИЯ, тя да бъде средство за подкрепа на СЛАБИЯ, ДРЕБЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ! А не за тези ЗЪРНООЛИГАРСИ! Настоящия регламент е СРАМ за Дянков, СРАМ за правителството, СРАМ за България!!!

Всъщност КОМУНОИДНАТА зърнарска ПАПЛАЧ е ВРАГ на българския пенсионер.Няма сфера на обществените разходи, по значима от пенсиите на нашите родители. След като едничката надежда и упование на българския пенсионер - държавните предприятия на социализма, беше брутално раздадена на приближените на Иван Костов партизани за без пари, без КАСОВА, ТЪРЖНА ПРИВАТИЗАЦИЯ, друга надежда, освен бюджета, НЕ ОСТАНА за българският пенсионер!И тази ПАПЛАЧ,зърнарите,НАГЛО претендират за залъка на българския пенсионер! Срам за Борисов, че позволява тази ГАВРА!!!

Правителството на ГЕРБ е едно от малкото в Европа, което (благодарение най-вече на министър Дянков) успява да държи стабилна страната в условията на продължаваща икономическа криза. Който отрича това е или сляп, или умишлен провокатор, слугуващ на опозиционни политически сили. Фактът, че дори в тези тежки условия сегашното управление успява и да строи инфраструктура, и да подпомага финансово редица сектори недвусмислено показва високият професионализъм и отговорност както на Премиера, така и на екипа от министри, който е подбрал. Дискусиите, които се водят в този форум са напълно лишени от факти и доказателства и са базирани на лични симпатии и емоции, което прави обсъждането на каквито и да било теми абсолютно безполезно.

Защо ли тези "протести" много ми приличат бна други "мероприятия" организирани от БСП и компания. И хората изглеждат подобно, и организацията им подобна и лозунгите си приличат, а и нещо доста вяло протичат т.н. "протести". Вчера имаше не повече от 500 души. Една част се бяха покрили в църквата, друга - в книжарницата на БАН - абе организирали са им на хорицата безплатна екскурзия до София, що да не я разгледат. А иначе тези хора имат неадекватно поведение. С тези лозунги и плакати не могат да постигнат нищо. Даже и нормални преговори. А желанието им за оставки е колкото смешно, толкова и жалко. И няма как да се случи. Подобно на това на БСП и компания.

Кое е толкова смешно?! Че хората си търсят правата ли?? Да, в БГ това не е толкова нормално, винаги се намират някои, на които да им е смешно, други на които да пречат стачкуващите..... Вместо целият народ да ги подкрепи и да се махнат тези, които разиграват всички вече няколко години. Там е проблемът ни - не сме единни.

Не подценявайте БСП и Станишев.Те начело с "бившата"ДС,която си е на власт и дирижира всичко,организират тези "всенародни"демонстрации.Не им отричайте великолепния план за дейността след 1989 год.-виждате че те създадоха съвремените "кулаци"- знаеха преди нас къде ще текът европари.

Защо не стачкуваха когато БСП беше на власт и им даваше много по-малко субсидии от сега.В основата на тези стачки са льжливите и крадливи КОМУНИСТИ.

Стачкуваха, даже Бойко -мутрата тогава , като кмет на София ги пусна безпрепятствено в столицата и то тракторите не стояха само на паркингите ! А за краденето тези от герб вече крадат по десетки милиони, виж кой контролира контрабандите! Не напразно ни поставя на първо място в Европа, само че по корупция! Това не е наследство, а доразвито от мутрата!

Защо не протестираха през есента - когато жънеха и изнасяха житото, родено от родната ни земя в чужбина, а стачкуват сега - когато и без друго нямат нищо за правене ?

Нищо това което е било до сега, от догодина,ЕС ще ги ограничи, поради кризата в Европа.

Все пак,замислете се КОИ протестират? Зърнопроизводителите! Тези "фермери" които веднаж в годината ,през есента,засяват и втори път,в началото на лятото пожънват. А не протестират ,да речем ,краварите,които стават сутрин по тъмно,доят,хранятдобитъка,чистят му фашкиите,чудят се как да набавят скъпия фураж,произведен от тези "зърнопроизводители".Или градинарите с непрекъснатата работа в градините,или овчарите,свинарите,тютюнопроизводителите,които блъскат по нивите и градините? А и голяма част от това зърнопроизводство е рапица и соя за т.н. биодизел.Той не храни хората. Възмутих се от наглостта на един от тях па телевизията,който ,на уверението,че за догодина са предвидени 1 милиард и 66 милиона лева за тях,заяви,че те не се борели за "жълти стотинки"?! Схващате ли,за тях един милиард са жълти стотинки!

До Да, ( нерегистриран ) 06.12.2011 20:57 Абе човек, ти да не си паднал от Марс, какво общо има някой от управляващите,че бил пуснат този и оня?? Те да не са съд? тия въпроси ги задавай към съдебната система.

Краят на диктаторите е винаги един същ, такъв ще бъде и краят на Боко Тиквата-примитивното елементарно същество, изявило се в пълен простъашки блясък в най-корумпираната и робска държава от ЕС. Това ще бъде бъдещето му !!!

Ти май сбърка фром САЩ, с фром Позитано... Само в празните червени кратуни и на кухия антибоковист/което е едно и също/ може да се въртят подобни мишлювания и едвам мъждукащи надеждици. Особено вечер, преди лягане...

ама Маргините по времето на тройната коалиция бяха в затвора. Тия от дупница също. А сега всички са на свобода. Какво от това което обещвахте, се случи. Ту съда ви пречи, ту тройната коалиция, ту положението в Европа. Утре и положението в Никарагуа може да не ви е наред. ПАЛЯЧОВЦИ!!! Как да ви вярват фермерите, като и сега разигравате цирк. Излезте и кажете: - да излъгахме ви да дадете пари за изборите, не можеме да ви ги дадеме сега, защото всичко е в "евтините" магистрали, а проблема е, че Европа не отпуска пари за финансирането им на 80%. Ето това е проблема, че голяма част от парите на българите ги няма, а Европа обещава, но засега не дава.

Изобщо не съм патриот, отчаяна съм и от няколко години живея в чужбина.Нищо никога няма де промени за всички там,изхода за жалост е поединично спасение.Жал ми е за болните и стари хорица,които нямат моя "късмет" да грабнат куфара и да запрашат където и да е,само не и там.Нищо общо никога не съм имала нито аз,нито мъжа ми,нито близките ни с Партията-хрантутница,то е ясно,че тя като раздаде парите,точно тези "бизнесмени"най-милеят нищо да не се промени,за да лапат още...че то в чужбина се плаща срущу труд,а в БГ лапат милиони от лежане.Така,че не ми преписвай чужди грехове,достатъчно ни провалиха живота т.нар. демокр.промени,настъпили в навечерието на пълнолетието ни.Както казва моя набор Карбовски--ние сме едно нулево поколение-без минало ,настояще и бъдеще.Не нечии партийни повели и червени байряци са ми в главата,а забравените християнски ценности на задрямалата ни църква са в основата на ценностната ми с-ма.Колко старомодно,нали?!Не разчитам,луппен като тебе да ме разбере,важно е поне един да споделя същото,за да знам,че не съм сама.

Горестни думи сте изредили, Нина ; И съм твърдо убеден че имате много Хора за съмишленици/чки . (, не само аз ) А Българската Диаспора (в чужбина) е важен елемент за извеждането на България напред .

Благодаря за подкрепата.За съжаление не съм оптимист и по отн-ние на бълг. диаспора в чужбина...може би единствената,която си "помага"единствено с/у солидно заплащане,особено спрямо новопристигнали...и много си пречи...човек трябва да се пази и да бъде много внимателен в контактите си с българи...бях само чела и чувала и не вярвах,но се убедихме за жалост...сега сърцето ми плаче за многото ни прекрасни приятели и познати в БГ.Давам си сметка каква щастливка съм била на фона на помиярите тук.Просто нямам думи,имам чувството че попаднах сред някаква общност от нереални образи,никога преди не бях срещала толкова алчни,нагли,мръсни хора,които се врът ако може и м/у завивките ти,като те пращат за зелен хайвер или при друг Бай ганю срещу комисионна,а оня тарикат ти съдира кожата...особено ако надушат,че имаш малко пари.Просто съм отвратена до дъното на душата си...Нищо не става от калпавия ни ген...Много се страхувам от безбожници,т.е. от 90%от бг...Аз съм вярващ човек и знам,че всеки ще си получи заслуженото,лошото е,че спрях да прощавам...

Не се притеснявай Уважаема - ние тук ще се оправим някак си. Но поне си живеем на Родна земя - никой не и гледа като навлеци ;)

Всеки дет те е...т,пък ти си мислиш,че си ВИП.То ако не беше навлек,нямаше да живееш в най-нещастната д-ва...Стига сте си оправдавали бездействията и успокоявали гузната съвест,поне за децата си да бяхте помислили,то не е само да си събувате гащите.

Изгледах видеорепортажа към новината няма дъжд нямало сняг реколтата страдала и това какво е извинения от типа налага се да увеличим цената на пшеницата ,респективно хляба ама айде сиктир и земеделците ниедни не са по различни нито от управляващите нито от обикновенните крадци .Ако нещо не им изнася те ще си го избият от цената споменавайки форсмажорни обстоятелства .Всички са щях да кажа маскари , един дол измамници .

Май Тиквата Боко-маймуняка, ще го последва съдбата на Кадафито

Фактите : за втора година наглите зърнопроизводители получават даром без труд над един милярд и сто милиона лв. а подарената сумата е по-голяма сега и вместо да благодарят имат БЕЗУМНИ искания за смяна на министри за какаво се мислят??? Искания на мафиоти комуноиди предатели и врагове на народа си

Мутренско-просташко милиционерската измет от Герб трябва да се ходи веднага, че иначе става много страшно за България и хората които живеят в нея

СТРАШНО Е САМО ЗА КОМУНДЕТА - ПАРАЗИТИ КАТО ТЕБЕ... НАРОДЪТ ГИ Е ИЗБРАЛ, НЯМА НИЩОЖЕСТВО ДА КАЗВА КОГА ДА СИ ХОДЯТ. АНАДЪМУ?

Откачаш нещо май, ама никой не може да ви спаси от трагедията която ще ви се случи, нещастни герберски същества.

Извинете -- къде в изказаното от Jimi видяхте само-червено ?! ... Защото аз-лично виждам единствено бяло-зелено-червено !!!

Това е най-добре управляващото правителство от времето на Стефан Стамболов насам. Оставете човека да си върши работата и да стабилизира държавата.

злия гении е троината коалиция и не знам защо не се хванете и да изтребите цялата тая комунистическа паплач че те поеденично се спасяват в чужбина маждуков вече го изтарвахте барбуков сащо тои е путио веселков само тая дава интервута а тои се крие в миша дупка както оная мрасница банева тия се мислят недосегаеми ама като господ им го варне на децата ще се усетят такла че мили стачници идете кадето трявба а не обвиняваите дянков аз живея в америка а дянков е американски вазпитаник и иска да промени политиката и грабежите ама тия са крали толкова много че не е останало нищо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

МУТРАТА БОКО ТИКВАТА ДА СИ ЗАМИНАВА, ИЛИ ЩЕ СИ ИДЕ С КУРШУМ, КАТО КАДАФИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТИ ОЩЕ ЛИ НЕ СИ В ЗАТВОРА БЕ, ЛУМПЕН ЧЕРВЕН?! ДА ТИ ЦИТИРАМ ЛИ НЯКОЛКО ЧЛЕНА НА НК, КОИТО СИ СГАЗИЛ ЯКО САМО С ТОЯ ПОСТ? КЪДЕ СПИТЕ, ПРОКУРОРИ? ЩЕ ВИ РАЗБУДЯ...

ЦЪРВУЛЧЕ ОТ ГЕРБ, ЦИТИРАЙ СИ В ЛУДНИЦАТА, НЕНОРМАЛНО ГЕРБЕРСКО СЪЩЕСТВО, ЯЙДЕ ЗАМИНАВАЙ ПРИ ПЪПЕША-ЦВЕТАНОВ, БЕ НЕЩАСТНИКО ! КВИ ПРОКУРОРИ, КВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ КРЕТЕН МАЛОУМЕН.......ХА...ХА...ХА...ТИЯ СИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ТВОЙТЕ МАЛОУМНИЦИ, ДЕТО ИМ ЗВУЧИ ЗАЛПА НА АВРОРА В ГЛАВИТЕ ТОТАЛИТАРНИ !

Като му вервате защо не спря Дянков и Миро досега? Защо не корегира минстрите си? Защо не излезе днес като го викахте? Айде взимайте си го с вас, водете си го някъде и си му вервайте. Ние не верваме.

балгарския народ требва да изгони сас шутове всички комуняги от балгария, защото те мимикрират под различни цветове и имена и продалжават да ограбват народа така, както никои чужд завоевател не го е грабил до сега. комунистическата зараза бе траино насадена от азятците и сега само крав може да я измие от лицето на балгария. камуняците обичат да казват, че с крав(не тяхна а на народа) са взели властта и само с крав(този пат тяхна) ще я варнат. да пуснем кравчица на червените изроди.

ами как да не чакат-помощи от дарзавата и заеми от банки.че кои прави бизнес така. като не могат дарявата да си вземе бизнеса сас зарно и да си произвежда зарно с печалба за себе си

Кои прави бизнес така ли питаш? Отговор, всички държави, които са основни играчи на зърнения пазар - САЩ, Австралия, Канада, Аржентина, Франция, Германия, Русия ... Егати тъпия гербер!

Таке е защото и там тъпите селяни с тракторите са напаст. САЩ, Абстралия, Канада, Франция и Германия не са забогатели от зърнопроизвоство, а от индустрия и търговия. И те са принудени да плащат на изнудвачи като в България. Защо не се дават субсидии за развитието на информационите технологий или повече пари за образование; защото студентите и програмистите нямат трактори и не могат да блокират гранични пунктове, а от тяхното развитие ще спечелим всички.

ами да де те затова стигнаха да тропат на вратата на китаи за заеми. никои умен човек не прави бизнес сас заеми и помощи , защото няма безплатен обяд

тя са толкова фермери, колкото аз сам космонафт.вапроса е че парите са в тях и искат цялата дарзава да работи за тях. а кои им даде парите се знае. сега могат да рекетират всякога.братя балгари това е положениети . дано господ ни помогне.

Господ казвал помага на този, който си помага сам - а тези хора по площадите това и правят, не чакат на готово като теб

Тези хора по площадите протестират неоснователно. Като не ги кефи това, да се захванат с нещо друго, дето ги кефи. Никой не им е длъжен да ги слуша и да ги търпи. Аз като не се кефя на фирмата в кояо бачкам - просто я сменям с дргуга. Не проглушавам ушите на някой друг, колко ме били ощетявали ;)

какви са тези трактористи бре???!!! един трактор им струва по 200000лв. карат бентлита и други скъпи коли. ЗА какво стачкуват??? че щетли да им вземат от парите и да ги дадът на животновъдите .Да ги дадът. никой вече не гледа животни щото за тях не стигат . Ай ще им е.. м....а

Земеделци, не вярвайте на Борисов. Той лъже най-много от всички, но ваша си работа...

Не вярвайте на Бойко, "вярвайте" на ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АГЕНТИ ДЕТО ВИ ПОДКОКОРОСВАТ. "ПРОТЕСТА" Е ОРГАНИЗИРАН С ПАРИТЕ НА МОСАД, ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!

А стига бе! Велик си, човече!!! Кажи сега кой уби Кенеди.

ВСИЧКИ ЩЕЛАЕЩИ ДА НАТИРИМ ЧЕРВЕНИТЕ ГОВЕДА ОБРАТНО В ОБОРА, УТРЕ В 14:00 НА КОНТРАМИТИНГ ПРЕД НДК САМО ГЕРБ, САМО БОЙКО !

за утре. Ще бъдете сами ти и ти, дотук двама, ако намериш още един съмишленик ставате четирима. Още веднъж, успех.

а ето къде ще се събират утре лудите оФци/шарани на ГРОБ беееее беее извикайте Веселин Маринов поне да има пушилка

хората щели да повярват само на ББ!!! абе този е най -големия лъжец бе хорааааааа,как не го разбрахте до сега бе????

На теб ли да вярваме бе ЛУЗЕР?

вЕрвай си на "слънцето" ама после нема да пищиш като ущипана мома :)))

А ПРИВИЛИГИРОВАНИ И ПОДПОМАГАНИ ПО НЯКОЛКО ЛИНИИ,защото едва от 1 година започват да плащат и те данъци за държавата -пътища,образование на децата им,спешна помощ,полиция,съд и т.н ЕТО ИЗВАДКА : "Фирмите плащат 10% корпоративен данък за счетоводната си печалба, а едноличните търговци - 15%. Регистрираните земеделски производители пък бяха освободени от задължението да плащат данъци преди 2010 г. и само декларираха доходите си. От миналата година те бяха задължени да плащат 10% данък върху своите доходи, но се заложи и норма на разходите, която не трябва да се доказва, в размер 60% от дохода."

Само дето селското стопанство не е бизнес за печалба, а НЕОБХОДИМОСТ т. е не можеш да го обходиш/заобиколиш. Или го има или край на съществуването. И понеже все по- малко хора се занимават със селско стопанство, респективно земеделие/ зърнопроизводство - и цените растат и...злоупотрбите . Защото селско стопанство на едро - земделеие на едро е предпоставака за лесна уязвимост на стопанството. Фундаментални български познания. Стопанство без такова съобразяване е= ориент услуги, услуги , услуги или диктатура- 3-4% богати отъждествени с държавата, малък кръг- 10-12% от обслужващ ги персонал- вкл. лекари, адвокати, полицаи,, инженери да обсулжват новите технологии- артисти, аниматори- художници, артисти, журналсити - да направляват масите. Другите 80% обречени да се борят за глупости и да живеят в беззмислени конфликти. Има решение да се въведе ред, но понеже той няма да е справедлив , а само ще поддържа някаква стабилност просто ще стане като в афа за хитър Петър тмам научил магарето да яде камъни и то взело и умряло :))))

Не зная от къде е извадката, която цитирате, но в нея има съществени грешки по отношение облагането по ЗКПО и ЗДДФЛ на резултатите от дейност като регистрирани земеделски производители. 1. Облага се не счетоводната печалба, а финансовия резултат след данъчно преобразуване. 2. До 2010 г., на юридическите лица, регистрирани като ЗП се преотстъпваше само част от дължимия корпоративен данък при поставени редица условия. 3. Физическите лица, регистрирани като земеделски производители, след достигане на прага за регистрация по ЗДДС, т.е. 50000 лв., са задължени да прилагат двустранна форма на счетоводните записвания и е невъзможно да прилагат нормативно признатия размер на разходите - 60 %, а отчитат документално доказани разходи. ...

ПРИ КООПЕРАЦИИТЕ ПИШЕ,ЧЕ Е ДО 60% И ОСТАВА ЗА ЗЕМЕДЕЛЕЦА ПО ДДС,ЗА СТРОЕЖ НА СГРАДИ И ДР ,ОТ КОИТО ДА Е ДО 50% ОТ СТОЙНОСТТА-ТОВА Е ОТ ИНТЕРНЕТ...А иначе сме виждали целите данъчни декларации за физическите лица с различните Пршложения,които ги има и н интернет ...Има и закони,които се публикуват и четат от години....

ЯВНО НЯКОИ ОТ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ НЕ САМО СА ДАНЪЧНО НЕГРАМОТНИ,АМИ И НЕ СА ВНАСЯЛИ НИКАКВИ ДАНЪЦИ,защото ако бяха внасяли,щяха малко или повече да се ограмотят и данъчно

Тъпи селяндури. Това ли измисли подмазвачвската ви тиква. Че хората вярвали на Борисов !!! Точно на Боко Тиквоко не може и не бива да се вярва. Дянков е пич и професионалист. Всички беди идват от Мутрата и от парламентарната му група, пълна с тъпанари.

Щом и ИБ е тук с мнение, работата не е много нормална...

ч50 евро ама парво стандарта е различен, второ на тях европа им дава милиарди, а нас започват да ни садят за милиарди, за да си вазстановят загубите. разликата е голяма .

Коментари - От жълтите павета фермерите приканиха властта да си ходи | Днес.dir.bg

От жълтите павета фермерите приканиха властта да си ходи

Без резултати и с час по-рано завърши протеста на земеделците в София, които снощи пристигнаха със 170 трактора от цялата страна. Митингите и шествията минаха под звуците на тъпани и гайди, колоритни плакати и искания за оставки на министрите Мирослав Найденов и Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - От жълтите павета фермерите приканиха властта да си ходи | Днес.dir.bg

Коментари

От жълтите павета(както и от цялата страна)едни съветски възпитаници- комунисти(БСП,СДС/ДСБ,ДПС,РЗС,Атака и Синдикатите)подканиха други съветски възпитаници- комунисти(ГЕРБ и"независимите"дУпетати)да си ходят!И защо?...Ами всичките групи комунисти не могат да се разберат кои от тях са по-големи "американо-западняшки демократи"и слагачи.Абе, скарали се два чайника кой е по син...те и двата били червени!:))) Аз съм против герберите- комунисти,защото не умеят да просят пари от Западна Европа(като Гърция)и от САЩ(като Турция) не умеят да просят пари и от Русия!Това са управляващи-СМОТАНЯЦИ!:)))

едно време земеделецът е работил много неща, като за зърното се е правила акция и е наистина 3 пъти годишно. през останалото време е имало достатъчно много друга работа - при това не само със земята, а и с животните. Сега, обаче, 'зърнопроизводителите' са се кътнали и искат всичките субсидии само (на практика) за тях - като се занимават само с тези 3 доста кратки периода. Да не говорим, че не го ядем това зърно, защото те не считат за нужно да го продават в България. Е, защо трябва да ги храним ние тях, че да хранят те с нашите пари чужденци и да вдигат палати?

Само да уточна, че няма такова нещо всичкото зърно да се изнася. Тон и половина - два са достатъчни на България, а зърнопроизводителите произвежат 4 тона и нагоре. Изнася се само половината. Най-вече за арабите и китайците.

ФАКТА, ЧЕ РАПОН като Борисов е Премиер е доказателство, че народът "е пораснал на няколко века..." Сиреч, хората са осъзнали, че КРАДЦИТЕ на съвременна България НА ВСЯКА ЦЕНА е трябвало да бъдат СВАЛЕНИ от власт. И машата за тази обществена нужда се оказа Б.Борисов. От друга гледна точка, точно Борисов доведе в България Симеон Дянков, този безусловно ВЕЛИК БЪЛГАРИН! Каква ирония, 2001г. се надявахме, че СПАСИТЕЛЯТ на България ще бъде СИМЕОН II, А СЕ ОКАЗА, че СПАСИТЕЛ е пак СИМЕОН, но не II, а Дянков!!! Така че може би Борисов ще остане в историята с факта, че е довел в България нейния СПАСИТЕЛ -СИМЕОН ДЯНКОВ!А КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ иска оставката му!?!?

Фермерите правилно са приканили властта да си ходи, стига са крали и бива рекети и контрабанди но тяхното мина и тройната коалиция!

Изводът от тази стачка е, че вече е КРАЙНО ВРЕМЕ да се ревизира из основи РЕГЛАМЕНТА, по който се раздават СУБСИДИИТЕ! Необходим е всенароден консенсус, най-добре с референдум да се определят приоритетите за СУБСИДИРАНЕ! Аз като данъкоплатец КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ да се дава и 1 лв. СУБСИДИЯ за дейност, която е в състояние да се самоиздържа. А ако има СУБСИДИЯ, тя да бъде средство за подкрепа на СЛАБИЯ, ДРЕБЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ! А не за тези ЗЪРНООЛИГАРСИ! Настоящия регламент е СРАМ за Дянков, СРАМ за правителството, СРАМ за България!!!

Всъщност КОМУНОИДНАТА зърнарска ПАПЛАЧ е ВРАГ на българския пенсионер.Няма сфера на обществените разходи, по значима от пенсиите на нашите родители. След като едничката надежда и упование на българския пенсионер - държавните предприятия на социализма, беше брутално раздадена на приближените на Иван Костов партизани за без пари, без КАСОВА, ТЪРЖНА ПРИВАТИЗАЦИЯ, друга надежда, освен бюджета, НЕ ОСТАНА за българският пенсионер!И тази ПАПЛАЧ,зърнарите,НАГЛО претендират за залъка на българския пенсионер! Срам за Борисов, че позволява тази ГАВРА!!!

Правителството на ГЕРБ е едно от малкото в Европа, което (благодарение най-вече на министър Дянков) успява да държи стабилна страната в условията на продължаваща икономическа криза. Който отрича това е или сляп, или умишлен провокатор, слугуващ на опозиционни политически сили. Фактът, че дори в тези тежки условия сегашното управление успява и да строи инфраструктура, и да подпомага финансово редица сектори недвусмислено показва високият професионализъм и отговорност както на Премиера, така и на екипа от министри, който е подбрал. Дискусиите, които се водят в този форум са напълно лишени от факти и доказателства и са базирани на лични симпатии и емоции, което прави обсъждането на каквито и да било теми абсолютно безполезно.

Защо ли тези "протести" много ми приличат бна други "мероприятия" организирани от БСП и компания. И хората изглеждат подобно, и организацията им подобна и лозунгите си приличат, а и нещо доста вяло протичат т.н. "протести". Вчера имаше не повече от 500 души. Една част се бяха покрили в църквата, друга - в книжарницата на БАН - абе организирали са им на хорицата безплатна екскурзия до София, що да не я разгледат. А иначе тези хора имат неадекватно поведение. С тези лозунги и плакати не могат да постигнат нищо. Даже и нормални преговори. А желанието им за оставки е колкото смешно, толкова и жалко. И няма как да се случи. Подобно на това на БСП и компания.

Кое е толкова смешно?! Че хората си търсят правата ли?? Да, в БГ това не е толкова нормално, винаги се намират някои, на които да им е смешно, други на които да пречат стачкуващите..... Вместо целият народ да ги подкрепи и да се махнат тези, които разиграват всички вече няколко години. Там е проблемът ни - не сме единни.

Не подценявайте БСП и Станишев.Те начело с "бившата"ДС,която си е на власт и дирижира всичко,организират тези "всенародни"демонстрации.Не им отричайте великолепния план за дейността след 1989 год.-виждате че те създадоха съвремените "кулаци"- знаеха преди нас къде ще текът европари.

Защо не стачкуваха когато БСП беше на власт и им даваше много по-малко субсидии от сега.В основата на тези стачки са льжливите и крадливи КОМУНИСТИ.

Стачкуваха, даже Бойко -мутрата тогава , като кмет на София ги пусна безпрепятствено в столицата и то тракторите не стояха само на паркингите ! А за краденето тези от герб вече крадат по десетки милиони, виж кой контролира контрабандите! Не напразно ни поставя на първо място в Европа, само че по корупция! Това не е наследство, а доразвито от мутрата!

Защо не протестираха през есента - когато жънеха и изнасяха житото, родено от родната ни земя в чужбина, а стачкуват сега - когато и без друго нямат нищо за правене ?

Нищо това което е било до сега, от догодина,ЕС ще ги ограничи, поради кризата в Европа.

Все пак,замислете се КОИ протестират? Зърнопроизводителите! Тези "фермери" които веднаж в годината ,през есента,засяват и втори път,в началото на лятото пожънват. А не протестират ,да речем ,краварите,които стават сутрин по тъмно,доят,хранятдобитъка,чистят му фашкиите,чудят се как да набавят скъпия фураж,произведен от тези "зърнопроизводители".Или градинарите с непрекъснатата работа в градините,или овчарите,свинарите,тютюнопроизводителите,които блъскат по нивите и градините? А и голяма част от това зърнопроизводство е рапица и соя за т.н. биодизел.Той не храни хората. Възмутих се от наглостта на един от тях па телевизията,който ,на уверението,че за догодина са предвидени 1 милиард и 66 милиона лева за тях,заяви,че те не се борели за "жълти стотинки"?! Схващате ли,за тях един милиард са жълти стотинки!

До Да, ( нерегистриран ) 06.12.2011 20:57 Абе човек, ти да не си паднал от Марс, какво общо има някой от управляващите,че бил пуснат този и оня?? Те да не са съд? тия въпроси ги задавай към съдебната система.

Краят на диктаторите е винаги един същ, такъв ще бъде и краят на Боко Тиквата-примитивното елементарно същество, изявило се в пълен простъашки блясък в най-корумпираната и робска държава от ЕС. Това ще бъде бъдещето му !!!

Ти май сбърка фром САЩ, с фром Позитано... Само в празните червени кратуни и на кухия антибоковист/което е едно и също/ може да се въртят подобни мишлювания и едвам мъждукащи надеждици. Особено вечер, преди лягане...

ама Маргините по времето на тройната коалиция бяха в затвора. Тия от дупница също. А сега всички са на свобода. Какво от това което обещвахте, се случи. Ту съда ви пречи, ту тройната коалиция, ту положението в Европа. Утре и положението в Никарагуа може да не ви е наред. ПАЛЯЧОВЦИ!!! Как да ви вярват фермерите, като и сега разигравате цирк. Излезте и кажете: - да излъгахме ви да дадете пари за изборите, не можеме да ви ги дадеме сега, защото всичко е в "евтините" магистрали, а проблема е, че Европа не отпуска пари за финансирането им на 80%. Ето това е проблема, че голяма част от парите на българите ги няма, а Европа обещава, но засега не дава.

Изобщо не съм патриот, отчаяна съм и от няколко години живея в чужбина.Нищо никога няма де промени за всички там,изхода за жалост е поединично спасение.Жал ми е за болните и стари хорица,които нямат моя "късмет" да грабнат куфара и да запрашат където и да е,само не и там.Нищо общо никога не съм имала нито аз,нито мъжа ми,нито близките ни с Партията-хрантутница,то е ясно,че тя като раздаде парите,точно тези "бизнесмени"най-милеят нищо да не се промени,за да лапат още...че то в чужбина се плаща срущу труд,а в БГ лапат милиони от лежане.Така,че не ми преписвай чужди грехове,достатъчно ни провалиха живота т.нар. демокр.промени,настъпили в навечерието на пълнолетието ни.Както казва моя набор Карбовски--ние сме едно нулево поколение-без минало ,настояще и бъдеще.Не нечии партийни повели и червени байряци са ми в главата,а забравените християнски ценности на задрямалата ни църква са в основата на ценностната ми с-ма.Колко старомодно,нали?!Не разчитам,луппен като тебе да ме разбере,важно е поне един да споделя същото,за да знам,че не съм сама.

Горестни думи сте изредили, Нина ; И съм твърдо убеден че имате много Хора за съмишленици/чки . (, не само аз ) А Българската Диаспора (в чужбина) е важен елемент за извеждането на България напред .

Благодаря за подкрепата.За съжаление не съм оптимист и по отн-ние на бълг. диаспора в чужбина...може би единствената,която си "помага"единствено с/у солидно заплащане,особено спрямо новопристигнали...и много си пречи...човек трябва да се пази и да бъде много внимателен в контактите си с българи...бях само чела и чувала и не вярвах,но се убедихме за жалост...сега сърцето ми плаче за многото ни прекрасни приятели и познати в БГ.Давам си сметка каква щастливка съм била на фона на помиярите тук.Просто нямам думи,имам чувството че попаднах сред някаква общност от нереални образи,никога преди не бях срещала толкова алчни,нагли,мръсни хора,които се врът ако може и м/у завивките ти,като те пращат за зелен хайвер или при друг Бай ганю срещу комисионна,а оня тарикат ти съдира кожата...особено ако надушат,че имаш малко пари.Просто съм отвратена до дъното на душата си...Нищо не става от калпавия ни ген...Много се страхувам от безбожници,т.е. от 90%от бг...Аз съм вярващ човек и знам,че всеки ще си получи заслуженото,лошото е,че спрях да прощавам...

Не се притеснявай Уважаема - ние тук ще се оправим някак си. Но поне си живеем на Родна земя - никой не и гледа като навлеци ;)

Всеки дет те е...т,пък ти си мислиш,че си ВИП.То ако не беше навлек,нямаше да живееш в най-нещастната д-ва...Стига сте си оправдавали бездействията и успокоявали гузната съвест,поне за децата си да бяхте помислили,то не е само да си събувате гащите.

Изгледах видеорепортажа към новината няма дъжд нямало сняг реколтата страдала и това какво е извинения от типа налага се да увеличим цената на пшеницата ,респективно хляба ама айде сиктир и земеделците ниедни не са по различни нито от управляващите нито от обикновенните крадци .Ако нещо не им изнася те ще си го избият от цената споменавайки форсмажорни обстоятелства .Всички са щях да кажа маскари , един дол измамници .

Май Тиквата Боко-маймуняка, ще го последва съдбата на Кадафито

Фактите : за втора година наглите зърнопроизводители получават даром без труд над един милярд и сто милиона лв. а подарената сумата е по-голяма сега и вместо да благодарят имат БЕЗУМНИ искания за смяна на министри за какаво се мислят??? Искания на мафиоти комуноиди предатели и врагове на народа си

Мутренско-просташко милиционерската измет от Герб трябва да се ходи веднага, че иначе става много страшно за България и хората които живеят в нея

СТРАШНО Е САМО ЗА КОМУНДЕТА - ПАРАЗИТИ КАТО ТЕБЕ... НАРОДЪТ ГИ Е ИЗБРАЛ, НЯМА НИЩОЖЕСТВО ДА КАЗВА КОГА ДА СИ ХОДЯТ. АНАДЪМУ?

Откачаш нещо май, ама никой не може да ви спаси от трагедията която ще ви се случи, нещастни герберски същества.

Извинете -- къде в изказаното от Jimi видяхте само-червено ?! ... Защото аз-лично виждам единствено бяло-зелено-червено !!!

Това е най-добре управляващото правителство от времето на Стефан Стамболов насам. Оставете човека да си върши работата и да стабилизира държавата.

злия гении е троината коалиция и не знам защо не се хванете и да изтребите цялата тая комунистическа паплач че те поеденично се спасяват в чужбина маждуков вече го изтарвахте барбуков сащо тои е путио веселков само тая дава интервута а тои се крие в миша дупка както оная мрасница банева тия се мислят недосегаеми ама като господ им го варне на децата ще се усетят такла че мили стачници идете кадето трявба а не обвиняваите дянков аз живея в америка а дянков е американски вазпитаник и иска да промени политиката и грабежите ама тия са крали толкова много че не е останало нищо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

МУТРАТА БОКО ТИКВАТА ДА СИ ЗАМИНАВА, ИЛИ ЩЕ СИ ИДЕ С КУРШУМ, КАТО КАДАФИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТИ ОЩЕ ЛИ НЕ СИ В ЗАТВОРА БЕ, ЛУМПЕН ЧЕРВЕН?! ДА ТИ ЦИТИРАМ ЛИ НЯКОЛКО ЧЛЕНА НА НК, КОИТО СИ СГАЗИЛ ЯКО САМО С ТОЯ ПОСТ? КЪДЕ СПИТЕ, ПРОКУРОРИ? ЩЕ ВИ РАЗБУДЯ...

ЦЪРВУЛЧЕ ОТ ГЕРБ, ЦИТИРАЙ СИ В ЛУДНИЦАТА, НЕНОРМАЛНО ГЕРБЕРСКО СЪЩЕСТВО, ЯЙДЕ ЗАМИНАВАЙ ПРИ ПЪПЕША-ЦВЕТАНОВ, БЕ НЕЩАСТНИКО ! КВИ ПРОКУРОРИ, КВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ КРЕТЕН МАЛОУМЕН.......ХА...ХА...ХА...ТИЯ СИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ТВОЙТЕ МАЛОУМНИЦИ, ДЕТО ИМ ЗВУЧИ ЗАЛПА НА АВРОРА В ГЛАВИТЕ ТОТАЛИТАРНИ !

Като му вервате защо не спря Дянков и Миро досега? Защо не корегира минстрите си? Защо не излезе днес като го викахте? Айде взимайте си го с вас, водете си го някъде и си му вервайте. Ние не верваме.

балгарския народ требва да изгони сас шутове всички комуняги от балгария, защото те мимикрират под различни цветове и имена и продалжават да ограбват народа така, както никои чужд завоевател не го е грабил до сега. комунистическата зараза бе траино насадена от азятците и сега само крав може да я измие от лицето на балгария. камуняците обичат да казват, че с крав(не тяхна а на народа) са взели властта и само с крав(този пат тяхна) ще я варнат. да пуснем кравчица на червените изроди.

ами как да не чакат-помощи от дарзавата и заеми от банки.че кои прави бизнес така. като не могат дарявата да си вземе бизнеса сас зарно и да си произвежда зарно с печалба за себе си

Кои прави бизнес така ли питаш? Отговор, всички държави, които са основни играчи на зърнения пазар - САЩ, Австралия, Канада, Аржентина, Франция, Германия, Русия ... Егати тъпия гербер!

Таке е защото и там тъпите селяни с тракторите са напаст. САЩ, Абстралия, Канада, Франция и Германия не са забогатели от зърнопроизвоство, а от индустрия и търговия. И те са принудени да плащат на изнудвачи като в България. Защо не се дават субсидии за развитието на информационите технологий или повече пари за образование; защото студентите и програмистите нямат трактори и не могат да блокират гранични пунктове, а от тяхното развитие ще спечелим всички.

ами да де те затова стигнаха да тропат на вратата на китаи за заеми. никои умен човек не прави бизнес сас заеми и помощи , защото няма безплатен обяд

тя са толкова фермери, колкото аз сам космонафт.вапроса е че парите са в тях и искат цялата дарзава да работи за тях. а кои им даде парите се знае. сега могат да рекетират всякога.братя балгари това е положениети . дано господ ни помогне.

Господ казвал помага на този, който си помага сам - а тези хора по площадите това и правят, не чакат на готово като теб

Тези хора по площадите протестират неоснователно. Като не ги кефи това, да се захванат с нещо друго, дето ги кефи. Никой не им е длъжен да ги слуша и да ги търпи. Аз като не се кефя на фирмата в кояо бачкам - просто я сменям с дргуга. Не проглушавам ушите на някой друг, колко ме били ощетявали ;)

какви са тези трактористи бре???!!! един трактор им струва по 200000лв. карат бентлита и други скъпи коли. ЗА какво стачкуват??? че щетли да им вземат от парите и да ги дадът на животновъдите .Да ги дадът. никой вече не гледа животни щото за тях не стигат . Ай ще им е.. м....а

Земеделци, не вярвайте на Борисов. Той лъже най-много от всички, но ваша си работа...

Не вярвайте на Бойко, "вярвайте" на ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АГЕНТИ ДЕТО ВИ ПОДКОКОРОСВАТ. "ПРОТЕСТА" Е ОРГАНИЗИРАН С ПАРИТЕ НА МОСАД, ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!

А стига бе! Велик си, човече!!! Кажи сега кой уби Кенеди.

ВСИЧКИ ЩЕЛАЕЩИ ДА НАТИРИМ ЧЕРВЕНИТЕ ГОВЕДА ОБРАТНО В ОБОРА, УТРЕ В 14:00 НА КОНТРАМИТИНГ ПРЕД НДК САМО ГЕРБ, САМО БОЙКО !

за утре. Ще бъдете сами ти и ти, дотук двама, ако намериш още един съмишленик ставате четирима. Още веднъж, успех.

а ето къде ще се събират утре лудите оФци/шарани на ГРОБ беееее беее извикайте Веселин Маринов поне да има пушилка

хората щели да повярват само на ББ!!! абе този е най -големия лъжец бе хорааааааа,как не го разбрахте до сега бе????

На теб ли да вярваме бе ЛУЗЕР?

вЕрвай си на "слънцето" ама после нема да пищиш като ущипана мома :)))

А ПРИВИЛИГИРОВАНИ И ПОДПОМАГАНИ ПО НЯКОЛКО ЛИНИИ,защото едва от 1 година започват да плащат и те данъци за държавата -пътища,образование на децата им,спешна помощ,полиция,съд и т.н ЕТО ИЗВАДКА : "Фирмите плащат 10% корпоративен данък за счетоводната си печалба, а едноличните търговци - 15%. Регистрираните земеделски производители пък бяха освободени от задължението да плащат данъци преди 2010 г. и само декларираха доходите си. От миналата година те бяха задължени да плащат 10% данък върху своите доходи, но се заложи и норма на разходите, която не трябва да се доказва, в размер 60% от дохода."

Само дето селското стопанство не е бизнес за печалба, а НЕОБХОДИМОСТ т. е не можеш да го обходиш/заобиколиш. Или го има или край на съществуването. И понеже все по- малко хора се занимават със селско стопанство, респективно земеделие/ зърнопроизводство - и цените растат и...злоупотрбите . Защото селско стопанство на едро - земделеие на едро е предпоставака за лесна уязвимост на стопанството. Фундаментални български познания. Стопанство без такова съобразяване е= ориент услуги, услуги , услуги или диктатура- 3-4% богати отъждествени с държавата, малък кръг- 10-12% от обслужващ ги персонал- вкл. лекари, адвокати, полицаи,, инженери да обсулжват новите технологии- артисти, аниматори- художници, артисти, журналсити - да направляват масите. Другите 80% обречени да се борят за глупости и да живеят в беззмислени конфликти. Има решение да се въведе ред, но понеже той няма да е справедлив , а само ще поддържа някаква стабилност просто ще стане като в афа за хитър Петър тмам научил магарето да яде камъни и то взело и умряло :))))

Не зная от къде е извадката, която цитирате, но в нея има съществени грешки по отношение облагането по ЗКПО и ЗДДФЛ на резултатите от дейност като регистрирани земеделски производители. 1. Облага се не счетоводната печалба, а финансовия резултат след данъчно преобразуване. 2. До 2010 г., на юридическите лица, регистрирани като ЗП се преотстъпваше само част от дължимия корпоративен данък при поставени редица условия. 3. Физическите лица, регистрирани като земеделски производители, след достигане на прага за регистрация по ЗДДС, т.е. 50000 лв., са задължени да прилагат двустранна форма на счетоводните записвания и е невъзможно да прилагат нормативно признатия размер на разходите - 60 %, а отчитат документално доказани разходи. ...

ПРИ КООПЕРАЦИИТЕ ПИШЕ,ЧЕ Е ДО 60% И ОСТАВА ЗА ЗЕМЕДЕЛЕЦА ПО ДДС,ЗА СТРОЕЖ НА СГРАДИ И ДР ,ОТ КОИТО ДА Е ДО 50% ОТ СТОЙНОСТТА-ТОВА Е ОТ ИНТЕРНЕТ...А иначе сме виждали целите данъчни декларации за физическите лица с различните Пршложения,които ги има и н интернет ...Има и закони,които се публикуват и четат от години....

ЯВНО НЯКОИ ОТ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ НЕ САМО СА ДАНЪЧНО НЕГРАМОТНИ,АМИ И НЕ СА ВНАСЯЛИ НИКАКВИ ДАНЪЦИ,защото ако бяха внасяли,щяха малко или повече да се ограмотят и данъчно

Тъпи селяндури. Това ли измисли подмазвачвската ви тиква. Че хората вярвали на Борисов !!! Точно на Боко Тиквоко не може и не бива да се вярва. Дянков е пич и професионалист. Всички беди идват от Мутрата и от парламентарната му група, пълна с тъпанари.

Щом и ИБ е тук с мнение, работата не е много нормална...

ч50 евро ама парво стандарта е различен, второ на тях европа им дава милиарди, а нас започват да ни садят за милиарди, за да си вазстановят загубите. разликата е голяма .