Сидеров бе пресрещнат от журналиста Теодор Ангелов от СКАТ, който искаше да му вземе интервю. 

Както е известно, собственик на телевизията е Валери Симеонов - лидер на другата националистическа партия - НФСБ. Той е в остър конфликт със Сидеров, с когото преди години бяха заедно в "Атака". Напрежението между тях се засили, след като НФСБ за малко не влезе в парламента и сега иска касиране на изборите. 

Сидеров и няколко негови депутати обградиха журналиста и настояха да се извини за думите на Симеонов, че привържениците на "Атака" са "лумпени".

"Какво право имаш ти да ме питаш? Извини се на българите, затова, че ги нарече лумпени. Ти и твоят шеф Валери Симеонов дължите извинение на българите", викаше Сидеров, подпомаган основно от Десислав Чуколов.

"За какво да се извиня? Аз не съм обиждал България. Вие обслужвате ДПС", отвърна Ангелов, макар да бе притиснат до стената от депутати на "Атака".

Това предизвика нова атака от страна на Сидеров.

"Вие подкрепяте Турция, вие се срещате с турския консул. Валентин Касабов (един от тримата съпредседатели на НФСБ - бел.ред) вечеря с турския консул. Има снимка. Вие подпомагате Касим Дал. Хората на Касим Дал са във вашите студия всеки ден. Защо работите за Турция? Защо обиждате българския народ? Възмутен съм от вашето предателско поведение”, крещеше Сидеров

Малко по-късно все пак на журналиста му се наложи да поиска помощ от полицаите, които охраняват парламента. Когато униформен се опита да се намеси обаче, лидерът на "Атака" насочи гнева си към него.

"Нямате право да бутате народен представител. Как се казвате? Кой ви изпрати, Цветанов ли? Защо се намесвате където не ви е работата?", крещеше лидерът на "Атака".

Видимо притеснен, служителят на МВР обясни, че не го е бутал, а се опитал да изпълни задълженията си. Той заяви, че ще извика своя началник, но Сидеров продължи да му вика. Накрая полицаят беше принуден да се извини.

В крайна сметка Волен Сидеров заяви, че приема извинението му и си тръгна.

Ще сезирам прокуратурата за нападението на Волен Сидеров и други народни представителите от „Атака” над репортера на телевизия СКАТ, обяви по-късно Валери Симеонов, съпредседател на политическа партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ). "За пореден път очевидно някакъв неуравновесен човек нанася побой, закрилян от групата си, тъй като сам никога няма да посегне, защото е страхливец”, подчерта Валери Симеонов. Той определи отправените обвинения от Волен Сидеров като определяния на психически неуравновесен човек.

От парламентарната трибуна по-рано през деня лидерът на "Атака" - Волен Сидеров обяви, че няма да подкрепи никакво правителство и категорично отрече възможна коалиция с БСП и ДПС.
От "Атака" обаче не се регистрираха и не участваха в избора на председател на новия парламент, с което практически помогнаха да бъде избран Михаил Миков - издигнат от БСП и подкрепен от ДПС.

От ГЕРБ обявиха, че това е сценарий и по същия начин все пак ще бъде избран кабинет, след което напуснаха залата.

Вижте снимки от парламента