Това стана няколко часа, след като ДПС разпространи изявление на групата на либералите в Европарламента, в което се казва, че българските власти трябва сериозно да помислят за забрана на партията заради кървавите сблъсъци пред столичната джамия.

Според Сидеров, след като градският прокурор на София Николай Кокинов дава индикации, че това е възможно, следователно прокуратурата е на мнение, че „Атака” трябва да бъде забранена, предаде „Фокус”.
„Ако смята така прокуратурата, нека да действа и да ни забранят. Нека да махнат пречката, която им пречи всички да се прегърнат и да управляват страната, както я управляват 20 години – мафиотски, грабителски, антибългарски. Нека тогава килимчетата да са по целия площад „Славейков” в София, по цяла София да разпрострат килимчета, защото няма място в джамията и вие вече да не може да минавате от килимчета, по които стоят ислямисти”, заяви още Сидеров.

От партията предлагат да се проведе референдум  - трябва ли да бъде забранена тя. Днес Сидеров и други депутати от "Атака" разлепиха плакати върху трафопост на площад „Славейков” в София. На тях е написано: „ДПС иска забрана на партия „Атака”! Единствената политическа сила, която защитава националния интерес в Народното събрание, е пред разстрел! Уплашиха се от „Атака” - тези, които разграбиха родината ни. „Атака” е кауза и никой не може да забрани каузата на българизма! Българи! Ще допуснете ли да закрият партия „Атака”, за да падне последната пречка пред ислямската агресия към православна България? Ще допуснете ли да запушат устата на истината? Ще оставите ли турската антиконституционна партия ДПС да тържествува, да бъде победител в подлата война срещу българския дух? Не, нали?”.

Освен това, „Атака” започва подписка за общински референдум в София с искане да се спре озвучаването на джамията „Баня Башъ”. При събирането на определен брой подписи, които според закона са 10% от избирателите, общинският съвет в града е длъжен да вземе решение за провеждането на референдум, обясни Сидеров.
„Тогава нека гражданите на София да се произнесат искат ли озвучаване на джамията. Глас народен - глас Божи! А не да правим спекулации. Хайде да направим референдум по основните въпроси в страната. Защо г-н Първанов с огромно лицемерие обяснява как трябвало да се промени Конституцията, за да може Станишев да излезе президент. Г-н Първанов, вие имате законовото право да предложите референдум. Той има правото да го предложи, но досега не го е направил, само говори”, заяви депутатът.

По думите му няма европейски градове, където джамиите да са озвучени. Той смята, че София не трябва да прави изключение и че това е законово искане да не се смущава спокойствието на хората. Според Закона за вероизповеданията този, който изповядва религията си, не трябва да нарушава правата на другите, изтъкна той. Молещите се в джамията обаче нарушавали правата на останалите, тъй като изнасяли килимчетата извън очертанията на джамията. Според Сидеров мюсюлманите, които са се молели на тези килимчета, е трябвало да бъдат задържани, защото са нарушили Закона за събиране на открито.

Той заяви още, че е трябвало да бъдат задържани и хората, които нападнали активисти на „Атака” на митинга в петък, защото според НК, който разтури законно позволено събрание на хора, подлежи на санкция „лишаване от свобода” до 2 г.
„Мюсюлманите, които осуетиха нашия митинг с ножове и тръби, трябва да отговарят и Кокинов да се занимава с тях", заяви Волен Сидеров.