За протестите той коментира, че това са агитки, в които са плащани по 40-50 лева на човек. Протестите са подбуждани от кръгове на Сорос и ГЕРБ, подчерта лидерът на "Атака".

Тези агитки, тези крещящи хора, за мен не са "бунт на народа". По никакъв начин. Много съжалявам, няма да флиртувам с такива хора. Да, демокрацията дава право на протест, но първо без да е нарушен законът. Законите в София и наредбите бяха нарушавани тотално през тия два месеца, каза Сидеров.

Сред протестиращите нямало идеология, а само злоба и били с цел да се разедини нацията, посочи Сидеров.

Той добави, че извън София не вижда такива настроения, а точно обратното. Такива били и наблюденията му по време на честванията на връх Шипка, допълва БТА.

Атака срещу Плевнелиев

В събота лидерът на „Атака” изрази недоволство, че името на партията му не е споменато при поднасянето на венците на церемонията на връх Шипка. Сидеров атакува и президента Росен Плевнелиев. Лидерът на „Атака” коментира и думите на държавния глава, който благодари на всички политици.

„Той би трябвало да ми благодари, че аз съм човекът, който му помага да обясни своите участия в съмнителен бизнес, офшорни фирми, пране на пари. Ако за това ми благодари - с право, защото му помагам да изчисти името си, но той не иска да го направи”,
каза Сидеров.

Той беше категоричен, че като председател на парламентарната комисия за борба с корупцията ще има изострено внимание по случая с проверката на връзките на държавния глава с офшорна компания.

Волен Сидеров разкритикува и лидерите на останалите партии, че не са се качили за честванията на връх Шипка.

„Нито Борисов, нито Станишев, нито Местан, са тук за отбелязването на героизма на нашите предци. Когато трябва да изкачат пеша 999 стъпала като мен, за да си говорят с хората, ги няма никакви”, каза Сидеров.

Атака срещу офис на "Атака" в Русе

Тази нощ пред офиса на "Атака" в Русе с остър предмет са нарязани рекламните плакати на партията, като сред пострадалите е и плакат с лика на лидера на националистите Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

От партията излязоха с декларация, в която заявяват, че категорично осъждат "подобни хулигански деяния". Атакистите ще направят собствено разследване, тъй като имат видеонаблюдение на офиса и ще предадат извършителите на органите на реда.