Това съобщи директорът на "ВиК" в Търговище Явор Миланов, цитиран от БТА.

Аварията е открита във вторник сутринта при извършване на обход в района между селата Кипилово и Кънино. Установено е, че вследствие на петдневните валежи склонът се свлича. Тръбите, които са на 1,2 метра дълбочина, са спукани от свличащата се земна маса.

Работници на "ВиК" - Търговище досега са извършили 9 аварийни ремонти. Намеренията са били през тази нощ водата да потече първо в село Кънино. Но това не се е случило заради пореден валеж.

Продължават работите по укрепване на свлачището, но поради големия наклон всичко се извършва ръчно. Ръководството на дружеството днес е поръчало стоманени тръби, с доставянето и поставянето на които се надява бедствената ситуация да бъде преодоляна.

Миланов съобщи, че досега в ремонтните дейности са вложени над 10 000 лева "ВиК" - Търговище, е осигурило четири водоноски, които са поставени на различни места в Омуртаг, за да бъдат задоволени ежедневните нужди на населението. По последни данни в града живеят над 10 000 души.

През януари 2008 г. град Ямбол остана без вода за няколко дни заради авария на централен водопровод. Година и половина по-късно същата участ сполетя и жителите на Каспичан.